Kissan Insuliinin hintaluokka, neuvoja please?!

Africanwife

Vanhalla melkein 11v kissallani todettiin tänään diabetes ja hän jäi klinikalle tiputukseenkin yön yli kun oli kuivumista ja muutakin tulehdusta :/ nyt tarvitsisin kipeästi tietoa kuinka kallista kissan Insuliini on? Onko helppo laittaa kissalle vai mahdotonta? Haluaisin todella yrittää ja antaa kissalleni vielä elinpäiviä hoidon avulla lisää. Eläinlääkärikin kysyi olenko valmis tähän kaikkeen koska Insuliiniakin tarvitsee laittaan 2x päivässä 12 tunnin välein jos oikein käsitin. Kerroin olevani valmis yrittämään mutta tuo hinta tarvitsisi saada tietoon myös. Kiitos vastauksista etukäteen. PS. Aika hommahan tämä kaikki tulee olemaan varsinkin kun joudun itsekin itseeni tuota Insuliinia pistämään ja olen myös raskaana viikolla 31.

7

7186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä pärjäät

      Muistaakseni kissani insuliini olis maksanu jotain 25 euroa. Ampullista riitti toista kuukautta.Insuliini pysyi käyttökelpoisena kun säilytti jääkaapissa. Oma kissani sairastui 13-vuotiaana ja eli sairautensa kanssa 4 vuotta. Hoito ei ollut yhtään hankalaa-siitä tuli äkkiä osa päivärutiinia. Pistäminen oli helppoa. Kokemuksesta sanon että hoito kannattaa, ei ole mitään ydinfysiikkaa. Vaatii vaan sitoutumista asiaan.

    • kissankulma

      hei,toivottavasti aloitit lääkityksen.meillä 8v kolli sairastui myös joulukuussa.hyvin menee pistokset ja voi meistä hyvin.vielä vähän korkealla arvot,mutta parempi,kuin liian alhainen.lääke ei ole onneksi kallis.kerrotko kokemuksistasi..olisi kiva saada tietoa.

      • kissankulma

        siirryimme 3 vikkoa sitten ihmisten insuliiniin,koska suomessa ei saa eläimille insuliinikynää..helpompi kuljettaa esim.mokille mukaan ja lyhyemmät piikit.haju kyllä pahempi,kuin eläintes caninsulassa,,hih


    • Kissan hoitsu
      • Anonyymi

        Kiitos tiedosta en ole ihan varma 4 v terhakka poika jua raanasta vettä olen vissiin turhasta huolissani


    • tuutelis

      Meillä myös lähes 11-vuotiaalla kissalla todettiin reilu kuukausi sitten diabetes. Pelkäsin myös sitä, kuinka kalliiksi hoito tulisi, koska olen pienituloinen. Meille määrättiin ihmisillekin annettavaa Protafan-insuliinia kyninä. Viiden kynän pakkaus (sen verran lääkäri määräsi suoraan) maksoi n. 45 euroa, ja ne riittävät n. puoleksi vuodeksi. Vaikka kertasummana tuo tuntui isolta, niin tuolle puolelle vuodelle jaettuna summahan on ihan kohtuullinen.

      Muita investointeja alussa oli verensokerimittarin hankkiminen, joka oli yllättävän edullinen, n. 10 euroa. Ehkä kallein juttu tässä hoidossa on ollut verensokerin mittaamista varten tarvittavat koeliuskat. 50 kpl:een pakkaus (sisältää kaksi 25 liuskan purkkia) maksaa n. 40 euroa. Kamala hinta! Verensokerimittarin mukana tuli 10 liuskaa, mutta kun tässä alussa sokeriarvoja täytyy seurata tiiviisti, niin noita liuskoja kyllä kuluu. Ensimmäinen itse ostamani 40 euron paketti on nyt jo pian loppumassa, kun sen ostamisesta on kulunut vasta kuukauden verran. Toki niiden tarve vähenee, kun sokeriarvot saadaan tasapainoon, eikä sitä tarvitse mittailla niin usein.

      Yksi huomionarvoinen juttu on ollut se, että ainakaan niissä Protafan-insuliinikynissä ei tullut neuloja mukana. Yllättäen apteekkihenkilökuntakin oli melko tietämätön noista, kun menin niitä neuloja kyselemään, kun kotona pakkauksen avatessani huomasin, että eihän siellä mitään neuloja ole. Oletin, että niitä automaattisesti olisi pakkauksen mukana. Mutta niitä tarvitsee siis ostaa erikseen. Niitä voi ostaa joko isossa paketissa, joka taisi maksaa muistaakseni jotain 20-30 euron välillä, mutta yksittäin ostettuna ne maksavat 25 senttiä/kpl, joten kappaleittain olen niitä ostanut. Niitähän virallisesti suositellaan vaihdettavaksi joka pistoksen jälkeen, mutta monet käyttävät yleisesti yhtä neulaa useampaan pistokseen. Itse aina ennen insuliinin pistämistä tyhjennän insuliinia yhden yksikön paperiin, että näen, että sitä sieltä tulee. Jos siinä näyttää olevan ongelmaa, tai neula taittuu kissan pyristellessä vastaan (mitä meillä kisu aluksi vähän teki), niin sitten vaihdan. Toisaalta vaihdan sen automaattisesti muutaman päivän välein varmuuden vuoksi, vaikka se muuten näyttäisikin olevan kunnossa. Eli niiden neulojen kanssa pääsee aika halvalla, kun käyttää yhtä monta päivää.

      Meidän kisu on ollut yllättävän helppo hoidettava. Sain kyllä alkuun yhdeltä ystävältä neuvoksi antaa aina joku mieluinen herkkupala kissalle palkinnoksi hoitotoimenpiteiden jälkeen. Aina kun asetun keittiön lattialle (jossa hoitotoimenpiteet aina suoritan), otan herkkupalan johonkin viereeni valmiiksi. Siinä vaiheessa kissa jo ryntää luokseni, ja antaa kiltisti hoitaa. Verensokerinäytteen ottaminen on meillä ehkä haastavin juttu. Näytehän otetaan kissan korvasta, johon tehdään pieni viilto neulalla (itse käytän verensokerimittari pakkauksen mukana tullutta lansettia siihen. Tai siis se lansettihan on kiinni siinä sellaisessa kynän tapaisessa, jolla ihmiseltä otetaan verinäyte napsauttamalla se neula sormenpäähän). Viillon kissa antaa tehdä melko helposti, kun kissan korvassa ei ilmeisesti ole juurikaan tuntoa. Se veripisaran puristaminen on se, mistä meidän kissa ei oikein tykkää, kun sitä saa joskus puristella oikein kunnolla, että sieltä saa tulemaan riittävän ison pallukan verta. Eikä se kyllä kovin tykkää ylipäänsä siitä, että sen korvaan alkuun koskeekaan, kun se tietää mitä nyt tehdään. Mutta kun otan sen tukevaan otteeseen jalkojeni väliin, saan näytteen otettua, eikä se siinä hirveästi kuitenkaan edes yritä pistää vastaan.

      Insuliinipistoksen antaminen on ollut alkuhaparoinnin jälkeen yllättävän helppo homma. Meidän kissa on jopa kehrännyt sen aikana. Muutenkin olen kokenut, että kun hellästi sitä hoidan, niin se ymmärtää, että teen sille hyvää, ja se nauttii siitä. Olen sille aina tosi lempeä niissä tilanteissa, ja tosiaan annan sen makupalan palkinnoksi. Vaikeinta siinä pistämisessä oli alkuun itse osata työntää se neula sinne ihon alle. Oikeastihan se menee sinne helposti, mutta mua se ainakin alkuun jännitti kaikkein eniten. Auttaa muuten tosi paljon, kun leikkaa/ajelee kissalta karvoja pistoskohdista. Kun sinne tiheän karvan sekaan yrittää tökkiä, se on vähän hakuammuntaa. Ekalla kerralla onnistuin pistämään sormeeni ensin, enkä aina alkuun onnistunut saamaan sitä neulaa ihon alle, kun ne insuliinit levis aina jonnekin niihin karvoihin.

      Tällaisia neuvoja ja huomioon otettavia asioita tulee alkuun mieleeni. Vastaan kyllä oman kokemukseni pohjalta kysymyksiin lisääkin, vaikka alkutaipaleella meilläkin ollaan tuon hoidon kanssa.

    • Anonyymi

      Paljon kokeet maksaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe