Riittääkö 3 tonnia kahdeksi viikoksi vietnamiin?

matkaaja.

Siis kahdelta henkilöltä.
Hotellit ja lennot ovat maksettu joten 3 tonnia olisi pelkkää käyttörahaa.

Tarkoitus siis shoppailla ja jonkun verran nähdäkin Vietnamia, lentokoneella siis ei ole tarkoitus liikkua siellä, ihan vain bussilla/junalla tms.

15

3889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liinu

      Riittää aivan varmasti. Oltiin muutama vuosi sitten Vietnamissa ja meillä oli murkku ikäinen tyttö mukana, meiltä kolmelta meni rahaa n.800€. Shoppailtiin oiken kunnolla ja syötiin kunnon paikoissa.(syötiin myös paikallisten omissa paikoissa, ruoka niissä ei maksa juurikaan mitään.) Jos menette HCM:n käykää ihmeessä sotamuseossa ja tunneleilla. Liikenne siellä voi kauhistuttaa aluksi, mutta jos ette uskalla itse lähteä kadun yli kannattaa peesata paikallisia, vielä vinkki ylitykseen älä ota askelta taaksepäin kun olet lähtenyt ylittämään katua. Rentouttavaa lomaa teille, valitsitte hyvän kohteen.

    • Sipi

      No jo on jutut. Meinataan lähteä tuolla budjetilla kuukaudeksi Vietnamiin matkoineen ja majoituksineen. Ainakin Thaimaassa se riitti. Mutta kaipa sitä voi kuluttaa vaikka kuinka paljon, jos se on pääasia.

    • ei miljonääri

      ET VOI OLLA TOSISSASI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vietnam on niin edullinen maa,meiltä 2 aik.meni kahdessa viikossa n.600e sis,ruuat,juomat,taxit,jeepin vuokraus,shoppailu,silmälasit 4kpl,siis optikolta,hieronnat,tipit.

      Täytyy olla feikki tai sitten et oo selvittänyt mitään tietoa kyseisesta paikasta,sorry vaan.

    • namnamviet

      miten niin feikki? mitä tod. näköisemmin aloittaja on matkustamassa Vietnamiin ensimmäistä kertaa.
      Ja kyllä, 3 tonnia saa kulumaan, shoppailen jne.
      Mutta vähempikin riittää; eli vastaukseni: Kyllä varmasti riittää kolme tonnia. :)

      Parempihan se on ottaa vähän ylimääräistä kun liian vähän rahaa reissuun mukaan..

      • ou nou

        Varmasti saa kulumaan vaik kuinka paljon,mut siel ei tartte,rahaa ei kulu,jos oot `normaali`turisti,vaik kuinka shoppaat


      • 129T
        ou nou kirjoitti:

        Varmasti saa kulumaan vaik kuinka paljon,mut siel ei tartte,rahaa ei kulu,jos oot `normaali`turisti,vaik kuinka shoppaat

        Kyllä riittää hienosti,oltiin vuosi sitten viisi viikkoa ja ruokiin juomiin taksiin meni
        vain n.1000€ eikä mistään ollut puutetta.


    • fsdsdsdfsdfsd

      Ei riitä. Kyllä paikallinen ukottaja näkee massikeisarit. Sulle ei jää senttiäkään rahaa kun palaat suomeen.

    • mani talks bs walks

      Mielenkiintoinen kysmä. Jos ajatellaan että Vietnamin hintataso on kolmannes Suomesta, niin olisi sama kuin kysyä 'riittääkö 9000 euroa kahden viikon reissulle Suomessa'? Jos ei riitä niin voi sanoa suhteellisuudentajun olevan täysin kateissa...

      • D1.

        Riittää ja kyllä hintataso on huomattavasti pienempi kuin kolmannes Suomen vastaavasta.

        Normiduunarin palkka Vietnamissa on noin 2 - 3 miljoonaa dongia kuussa. Tuo 3000 ekua on nykykurssin mukaan laskien noin 82,5 miljoonaa vnd. Voitte siis kuluttaa päivässä tavan tallaajan kahden kuukauden liksan...

        Rahaa siellä toki saa kulumaan, kattoa ei ole. Joissain Saigonin luksusrafloissa on kovemmat hinnat kuin Suomessa. Esim. jääkahvi voi maksaa 10 usd lasi, jalkakäytäväkuppilassa vastaava hinta 7000 dongia (0,3 usd)


      • kolmanneksen mies
        D1. kirjoitti:

        Riittää ja kyllä hintataso on huomattavasti pienempi kuin kolmannes Suomen vastaavasta.

        Normiduunarin palkka Vietnamissa on noin 2 - 3 miljoonaa dongia kuussa. Tuo 3000 ekua on nykykurssin mukaan laskien noin 82,5 miljoonaa vnd. Voitte siis kuluttaa päivässä tavan tallaajan kahden kuukauden liksan...

        Rahaa siellä toki saa kulumaan, kattoa ei ole. Joissain Saigonin luksusrafloissa on kovemmat hinnat kuin Suomessa. Esim. jääkahvi voi maksaa 10 usd lasi, jalkakäytäväkuppilassa vastaava hinta 7000 dongia (0,3 usd)

        Sen verran ko maassa reissannut, ei siellä turistin näkökulmastakaan enään superhalpaa ole. Mielestäni yllämainittu kolmannes suomihinnoista on aika hyvä arvio. Vietnamissa on jyllännyt viimeaikoina sellainen inflaatio johon verrattuna euroopan alueen hintojennousu on pientä. Tottakai sieltä saa vielä ihan perus elintarvikkeita hyvin edullisesti meidän hintoihin nähtynä, mutta kyllä hinnat ovat nousseet paikon rajustikin.


    • qwe.....

      se raha riittää puoleksi vuodeksi kun säästeliäästi elää. Sillä saa moton alle ja huoran palvelemaan.

    • terevaan....

      Kannattaa muistaa että vietnam on hyvin alkeellinen maa. Kyllä siellä kai halpaa voi olla, mutta majotuituksen ,ruuan ja muiden juttujen taso on sitten eri juttu.
      Jos aikoo viihtyä täytyy mennä luksus hotelleihin. Kadulla eikä yleensä missään epämääräisissä ravintolissa kannata syödä, johtuen kammottavsta safkasta, meluistasta ympäristölstä Vietnamilaiset osaa pitää MELUA!
      Ja trasposrtaatiokin on hankalaa ja turvatonta. Me vuokrattiin tankki kun mentiin dmz alueelle. Maksoi jotain 2000 e viikko sen venkeen vuokraus. Rahaa menee kyllä monta kertaa enemmän kuin suomessa jos aikoo viihtyä.

      • maassa maan tavalla

        Täytyy kyllä vastata nimimerkille terevaan.....

        Siis lähinnä siitä näkökulmasta että olen itse viettänyt Vietnamissa muutamia kuukausia vietnamilaisen vaimoni kotona ja reissaten maan sisällä jonkin verran.

        Olen kyllä viihtynyt maassa sekä parin tähden minihotelleissa mutta myös neljän tähden beach resortilla. Kaikkihan riippuu siitä miten hyvin osaa valita hotellinsa. Onhan Suomessakin ihan älyttömän surkeita loukkoja mutta niiden välttäminen on suht pikaisella googlauksella helppoa.

        Kammottava safka on tietysti makuasia, mutta itse olen syönyt katukeittiöissä, juna-asemien pikamättölöissä ja eritasoisissa ravintoloissa ainakin Haiphongissa, Hanoissa, Danangissa, Huessa, Nha Trangissa ja HCMC:ssä. En lähtisi hirvesti valittamaan, ja itseasiassa Hanoissa olen vetänyt elämäni parhaimpia katukeittiömättöjä. Bun cha eli grillattua possua ja kulhollinen nuudelia, kyytipojaksi tuoretta paikallista olutta stobellinen alle kahdella eurolla, en lähtisi hirveästi valittamaan.

        Meluisuus on aasiassa yleistä. Varsinkin Vietnamissa, jonka maan pinta-ala on lähes identtinen Suomen kanssa, mutta asukasmäärä (noin 90 miljoonaa ihmistä) lähes 20-kertainen. Mieti nyt sitä äänen ja älämölön määrää, jos Helsingin ydinkeskustassakin dallaisi 10, 15 tai 20-kertainen määrä ihmisiä nykyiseen nähtynä. Valitettavasti tämä on arkipäivää Vietnamissa, myös muu ympäristön kuormitukseen liittyvät ongelmat.

        Liikkuminen maassa on helppoa, samat välineet kuin muuallakin maailmassa, ainoastaan edullisemmin. Junassa on eritasoisia vaihtoehtoja ja jos ei ole pässi, niin taksillakin matkustaa edullisesti. Harmi vaan että Vietnamissa on jyllännyt inflaatio ja energian (bensan) hinta on noussut euron hujakoille / litra. Se näkyy myös samalla julkisten hinnoissa.

        Ei taida olla ihan normi turistimeininkiä vuokrata 2k eurolla tankkia käyttöönsä? Vai oliko tuo joku läppä? Ehkä sitä ei kannattaisi joka tapauksessa laittaa vertailukohdaksi kun arvioidaan kulkuvälineiden käyttöä Vietnamissa.


      • aika veijari

        Se, että olet maksanut 2000e siitä, että olet saanut kulkea viikon tankissa kuvastaa kyllä koko viestiäsi aika lailla


    • kjjhlhllhlblhlh

      riittää, varo vaan cyklokuskeja ja muita vedättäjiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe