Minkä verran nuorenne tekee kotitöitä?

"Yhteinen yritys"

Perheessämme on 14- ja 16 -vuotiaat nuoret. Olen yrittänyt opettaa, että koti on
"yhteinen yritys", jonka töihin kaikki osallistuvat. Vaan eipä tuo viesti kovin hyvin näytä menevän perille.
Ajattelinkin tiedustella teiltä muilta murrosikäisten vanhemmilta: minkä verran nuorenne tekee kotitöitä? Joka päivä jotain? Pari kertaa viikossa? Minkälaisia töitä? Onnistuuko ilman ainaista vaatimista ja peräänkatsomista? Onko nuoren viikkoraha sidoksissa tehtyihin töihin?

31

3697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äitee =)

      (12- vuotias tyttö) Joka päivä pesee pyykkejä ja laittaa kuivumaan yms. ILMAN 'palkkaa'. Hän ei siis saa viikkorahaa tai kuukausirahaa!

    • ....................

      Meillä lapset 12, 10 ja 4

      Se joka jää viimeisenä pöytään laittaa ruuat kaappiin, pyyhkii pöydän ja imuroi lattian rikkaimurilla (koskee myös 4 vuotiasta).

      Lapset siivoavat huoneensa itse kerran viikossa imurointi ja kerran kuussa lattianpesu (4-vuotiaan lattianpesun käy äiti vielä tarkistamassa, mutta saa jo itse harjoitella) ja vaihtavat petivaatteensa itse. Tuovat likaiset vaatteet pyykkiin ja vievät puhtaat pyykit kaappeihinsa.

      Lisäksi on kasa sekalaisia hommia (roskien vienti, postin haku, yleisten tilojen imurointi ja pesu, vessan pesu, kukkien kastelu, puiden hakeminen, pihan kolaaminen, nurmen leikkuu, pöydän kattaminen, jne), joita voivat tehdä oman mielihalun mukaan.

      Näistä sekalaisista töistä saa merkitä kotityömerkkejä, joiden mukaan kuukausiraha maksetaan. 1/2 vuoden kokeilulla toimii meillä. Lasten aktiivisuus kotitöihin on suoraan verrannollinen rahapulaan.

      Suurista summista ei ole kyse, mutta karkkirahahoissa pysyvät. Kuukaudessa lasten ansiot on keskimäärin 3-7 euron tietämillä. Helpottavinta arjen pyöritykseen on se että lapsille heräsi mielenkiinto kotitöihin (=rahan ansaitsemiseen).

      Malliksi äiti piti samalla lailla kirjaa omista kotityömerkeistä ja lapset keksivät monta hommaa mitä ne itse osaisivat tehdä ja huomasivat miten paljon töitä kotona ollessa on. Mieskin vilkaisi kirjanpitoa ja sekin otti kontolleen enemmän kotitöitä :)

      • öäkdsgjj

        Miten se nuorimmainen voi laittaa ruuat kaappiin , pyyhkiä pöydän, imuroida, pestä lattian, vaihtaa petivaatteet, ja laittaa puhtaat pyykit kaappiin? Nainen hyvä sehän on kumminkin vasta pieni lapsi!! Anna nuorimmaisesi elää kuin lapsi!! Tekstiäsi luettuani tuli vain mieleeni "lapsityövoimaa" ymmärrän sen, että isommat lapset auttavat koti töissä, mutta en ole ikinään eläessäni kuullut, että 4 vuotias pienikin lapsi laitetaan tekemään aikuisen hommia! Sinä olet ÄITI ja nuo ovat kaikki vanhemman velvollisuuksia ei pienen 4 vuotiaan!


    • Kuuden lapsen äiti

      Kysyjän lapset ovat murrosikäisiä kuten myös minulla 15 vuotiaat, tyttö ja poika ja murrosiän vaiheessa kotitöiden tekeminen on todellista pakkopullaa. Aina saa olla huomauttamassa ja perään katsomassa että työ tulee tehtyä.
      Kahdella edellä vastanneella lapset ovat vielä sen ikäisiä että he haluavatkin olla tekemässä ja eikä välttämättä tarvitse edes rahaa kannustimiksi. Muistan hyvin ajan kun lapset suorastaan kiistelivät kumman vuoro on siivota wc.
      12-vuotiaan äiti kertoo että heillä ei ole viikko/kuukausiraha käytössä, rahaa varmasti menee ja on makuasia onko se nimetty ed. mainitulla tavalla vai antaako sen pyydettäessä vai kustantaako vanhemmat vaatteet, herkut, elokuvat jne., tuskin lapsi täysin ilman hankintoja on.
      Kysyjälle toivotan pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä sekä sopimuksia mikä työ kuuluu kenellekkin, kyllä se siitä.
      Itsellä on 4 jo aikuista lasta ja tiedän että tämä kuuluu tähän ikään ja nuoret ovat yksilöllisiä tässäkin asiassa.
      Itse olisin huolissani enemmänkin siitä jos kaikki sujuisi kuin ajatus ja nuori viettäisi suurimman osan vapaa-aikaa kotitöitä tehden.

      • 33

        Just näin.Mulla on tällä hetkellä jo 18v poika ja samalla tavalla on toimittu ja hyvin pärjätty-


      • NytMiutaRyvittää

        Nyt olen ihmeissäni- voisiko nykylapset osattomiksi,ns. nyky Biletyksestä,kotitöiden vuoksi?.En ole kuullut tapahtuvaksi näin?.Millä kaikille on kustannettu kalliit puhelimet,viikkorahallako?Aika on "ajanut muinusta ohi".


    • 13vuotias

      joo elikkä olen 13vuotias poika ja mun kuukausi raha on 20euroa ja en tee oikeastaan mitään.

    • anglia

      joo elikkä oon 1
      0 vuotias tyttö ja joudun tehdä töitä niinku perheen kuuluukin!! Sano sun lapsilles että ei pääse sit kavereille jos ei tehdä kotivoita !!!!!

    • Äitipuoli34

      Hommaa lapsillesi kotityövihkot! Näissä vihkoissa on viikonpäivät. Kotityövihkoa voi käyttää kahdella tavalla.

      1)Nuori tarkistaa koulun jälkeen lukeeko vihkossa jotakin ja tekee sen. Kun on tehnyt, hän merkkaa rastin ruutuun tehty ja sinä kuittaat rastin kohtaan tarkistettu, jos homma on tehty.

      2) Nuori tekee oma-alotteisesti kotitöitä ja merkitsee ne vihkoon. Tekemällä itse, hän voi säädellä tekemisiään oman olon ja energiatason mukaan. Viikon lopulla hän tuo vihkon aikuiselle, ja saa sen mukaan viikkorahan!

      Jos annat lapsille rahaa vain kotitöistä ja esim. koulunumeroista, niin kyllähän alkaa tapahtua! RAha on hyvä motivaattori.

      • navettapiika

        Meillä on tehnyt ja tekee satunnaisia korvauksia vastaan, sitä mukaan kun pyydetään. Vanhimmat katsoi aina nuorempien perään, mutta nyt 12 vuotias auttaa kouluun nuorempia ja hoitaa lemmikkieläimet. Myös siivoukseen ottaa osaa. Mutta on joukossa poikkeuskin, 14 vuotias isän lemmikki, ei varmasti tee mitään ei rahalla eikä millään, toivoton tapaus. Rahaa on saanut sen mukaan mitä on tarvinnut hankkia. Esim. tietokoneen ostoon on sovittu kuinka kauan hommia on tehtävä ennenkuin koneen saa ja hankinnan jälkeenkin jonkin aikaa. Näin aika ei ole kokonaan valunut pelaamiseen ja netti istuntoihin.


    • dpashdpAHDSPASUHDPhs

      hpihfpihfipsdhfpisdhfpisahfisdhf

      • töitäjatöitä

        Jokaisen ihmisen pitäisi tehdä kotitöitä, oli sitten aikuinen tai lapsi. Ite olen 16v ja teen paljon kotitöitä päivässä.. kellon ympäri, kotitöitä keskimäärin 10 tuntia päivässä ( muualla tehdyt työt)!! Teen paljon töitä, sillä haluan auttaa vanhempiani, koska he eivät jaksa tehdä kaikkea, enkä kestäisi katsoa vanhempiani tekemässä töitä, mitä he ovat minua pyytäneet tekemään.

        Rahaa ei pitäisi antaa kotitöistä ollenkaan, itse pidän sitä töykeänä kiristyskeinona, jossa ei sinänsä ole mitään järkeä, kotityöt kuuluvat arkeen ilman rahaa! itse en pyydä rahaa vanhemmilta koskaan, ja kaikenlisäksi teen välillä töitä muuallakin kuin kotona, että saan rahaa ja niistä annan osan vanhemmilleni mm. sähkölaskuun ja loput yleensä säästän "tulevaisuutta" varten.

        Perään katsominen riippuu kasvatuksesta ja lapsesta itsestään. Jos lapsi on "laiska löttönen", niin silloin tietty pitää katsoo perään, jos ahkera lapsi niin ei välttämättä tarvii katsoa perään.. lapset pitäisi opettaa pienestä asti tekemään kaikenlaisia kotitöitä, ettei tulisi murrosiässä erimielisyyksiä.

        Kokeile erilaisia keinoja, (keksit kyllä sopivan keinon) jos lapsille ei mene kalloon, et pitää tehdä kotitöitä.


      • Joumou

        Ootko sä joku lahkolaine?


    • äiti ei ole orja

      Lapset oppivat osallistumaan kotitöihin jo pienenä, jos siihen annetaan mahdollisuus - tapa jää myös myöhempään ikään. On myös kansalaistaitojen opettamista lapsille, jotta pärjäävät sitten myöhemmin elämässä. Pienet lapset ovat todella innokkaita osallistumaan kaikkiin töihin kotona, jo 2v saattaa tarttua imurin varten ihan omasta halusta, ja pyykkiäkiin saattaa käydä viskomassa koneeseen, kun näkee, että töitä paiskitaan kotona - hän ei kuitenkaan miellä niitä töiksi. Teini-ikäiset ovat sitten toinen asia, joskus niitä voi olla vaikeampi saada oppimaan tekemään mitään, jos eivät ole pienestä pitäen oppineet. Roskien vientiä, pientä siivousta, ruoanlaittoa ym - antaaa itsevarmuuttakin ja pärjäämisen tunnetta nuorelle. Itse olen palkinnut taskurahalla kotitöistä, ainakin siivoamisesta, roskien vienti on itsestäänselvyys. Jos ei opi kotona mitään tekemään, miten ylipäätään pärjää sitten perusasioista myöhemmin eälmässä ,vai käykö äidit näiden nuorten kotona siivoamassa - varmaan niitäkin on, tekevät karhun palveluksia.

    • Mutsi pistää mut harvoin kotitöihin, eikä faijakaa kummosempi oo. Joskus teen kotitöitä vapaaehtosesti, jos alan etsimään jotain tavaraa, joka joskus jää keskeneräiseksi, joskus se menee siivoomiseksi. Harvoin teen ruokaa. Mutsi hoitaa kaikki kotityöt, pyykeistä tiskikoneisiin laittoon saakka.

      Nimim. Laiskimus-Maximus, 15v.

    • Meillä.

      Nuori käy kaupassa,vie roskat,imuroi,pesee lattiat ja siivoaa muutenkin ja hoitaa tiskit. Mökillä puiden pilkkomista ja veden kantoa,myös ruoan valmistaminen kuuluu toisinaan hänelle. Palkaksi riittää ilmainen asuminen ja vaatteet. Näin nuori oppii arjen rutiinit ja ei ole sormi suussa,kun aikanaan muuttaa kotoa pois.

      • että näin

        Palkaksi ilmainen asuminen. Jos nuori on alle 18v, Olet elatusvelvollinen. Kotityöt ja asuminen ei saa olla sidoksissa toisiinsa. Vai tekeeko nuorimielellään kotiiöitä, kun totesit, että palkaksi riittää asuminen ja vaatteet?


    • aikoinaan yh-isä

      Minä en antanut viikkorahaa omalle pojalleni. En pitänyt perusteltuna automaattista "tilipäivää" lapselle vain siitä syystä että on lapsi. Olin pojalleni tehnyt selväksi, että hyvin perusteltu käyttörahaakin saa, mutta ei joka viikko tai edes kuukausikaan, mutta ruokaostosten mukana tulevat se karkkipussi ja limupullo kerran viikossa. ( eipä ole pojalla hampaissa reikiäkään ollut koskaan, vielä aikuisenakaan)

      Pojalla oli oma tili jonne menivät lapsilisät ja tältä tililtä poikani nosti rahaa ainoastaan sovitun summan, jolla hankittiin esim. uusia vaatteita, jalkineita, harrastevälineet, mutta mitään karkkirahaa sieltä ei nosteltu.
      Poikani sai itse arvioida etukäteen millaiset kengät , takki, housut jne. on tarpeellinen ja hinta piti oppia ymmärtämään ja samalla seurata oman tilin saldoa miten raha riittää näihin hankitoihin ja mahdolliseen lomarahaan mitä säästeli samalla.

      Lomalla reissussa ollessamme poikani sai nostaa itselleen käyttörahaa, summan joka oli etukäteen määritelty esim. 2-3vko lomareissulla sain nostaa 150-180 käyttörahaa (3x50, tai 3x 60).

      Kotityöt kuuluvat vanhemmille, mutta voi lapsi viedä roskapussin ja käydä jotain puuttuvaa tarviketta kaupasta hakemassa, mutta mitään lattianpesemistä ja imurointia saati pyykinpesemistä lapsella pidä teettää, koska se ei ole mitenkään perusteltua.

      Oma töppäilyn saa tietenkin siivota mutta se siitä. Lapsen työtä on käydä koulu mahdollisiman hyvin minun mielestäni ja se oltiin sovittu meidän kesken! Kotitöitä joutuu vielä tekemään tässä elämässään riittäväti.

      Ruuanlaittoa opetin pojalleni jonkin verran jotta pärjäisi omalla tekemisellään! Teimme jopa hintatestinä vertailtavan ruuan suhteen eli mäkkärin jonkun aterian hinnalla (kaksi ateriaa eli meidän annokset) ostimme kaupasta raaka-aineet ja katsottiin mitä sillä saadaan aikaan! Poikani oli hämmästynyt ja vakuuttunut itse tehdyn ruuan hyvistä puolista miten hyvää sai aikaan ja runsaasti samalla rahalla!!!

      Älkää siis määrätkö siivoustyötä lapsillenen vaan opettakaa ruuanlaittamista sillä on suuri merkitys elämässä!

    • omena

      Itse olen 18 vuotta, mutta omasta tahdosta se siivoaminen ja muu puurtaminen on mennyt. Sitä ei vain voi sietää, että on kauhean sotkuista, ei sit voi keskittyä edes opiskeluun...Kotonamme on sovittu, että jokainen huolehtii vähintään omasta huoneesta ja isä lopuista, mutta ei se isä kaikkea jaksa tehdä kuitenkaan. Ja siitä tulee hyvä mieli kun on auttanut ja on koti siistinä.

      Lapsi pitäisi mielestäni ottaa heti pienestä pitäen mukaan kotitöihin, mikäli lapsi itse tulee mukaan ja haluaa tehdä. Lapsi näkee sen leikkinä. Ja minkä pienenä oppii, sen vanhana taitaa. Joskus eräs tuttuni harmittelee sitä, ettei pienempänä totellut vanhempia kun nämä pyysivät häntä siivoamaan eikä häntä kiinnostanut, nyt hänellä on välillä vaikeuksia pitää kämppäänsä siistinä.

      Rahan ei pitäisi olla mielestäni motivaattori kotitöihin, varsinkaan oman huoneen siivoamisessa. Joskus voi kuitenkin pyytää lapsia siivoamaan koko huusholli muutamaa kymppiä vastaan, niin tajuaa lapsikin, kuinka kova homma on siivota koko talo ja mitä kaikkea kotoa löytyykään. Ja silloin tällöin lapselta voi pyytää pientä apua vaikka tiskien koneeseen laittamisessa tai pyykkien ripustamisessa. Mutta mielestäni siivoaminen pitäisi pitää leikkinä, ja tavaroita siirellessä voi pistää vaikka tanssiksi! Luovuutta tähänkin hommaan, kyllä se siitä sitten menee.

    • peräkammarintyttö81

      Olen 30v tyttö asun himasa siivoan oman huoneeni, muuta en tee, jos ei makseta

    • siivoustavis

      Maksan lapsilleni viikkorahaa 10 euroa yläasteikäiselle ja 5 euroa ala-asteikäiselle. Tarkennettakoon, että viikkorahan maksaminen on alkanut vasta siinä vaiheessa, kun lapset ovat olleet noin 9-v ikäisiä ja oman rahan käyttöä on alettu harjoitella tyyliin: kun saat säästettyä 5 euroa, voit ostaa sillä yhden Pokemonin/Schleich-eläimen/lätkäkortin/Littlest Pet Shop -eläimen.

      Kummankin lapseni pitää siivota oma huoneensa kerran viikossa (imurointi, pölyjen pyyhintä, tarvittaessa petivaatteiden vaihto, matto tuulettumaan ja lattian pesu). Lisäksi hoitavat tiskikoneen täyttämisen ja tyhjentämisen. Yläasteikäinen tekee 1-2 kertaa viikossa ruoan, nuoremman kanssa leivotaan yhdessä.

      Lisäksi maksan tarvittaessa ekstraa, jos siivoavat ylimääräistä vapaaehtoisesti. Tällä tavalla saavat esim. leffalippuihin tms. rahaa.

      Minusta on tärkeää, että nuori oppii huoltajaltaan niitä taitoja, joilla selviää sitten aikuisena. Harvalla juuri kotoaan muuttavalla nuorella on varaa käydä joka päivä ulkona syömässä tai palkata siivoojaa. Sitä paitsi miten nuori voi oppia arvostamaan kotityötä, jos hänellä ei ole mitään käsitystä siitä, että millaista se on, kun sitä tehdään säännöllisesti.

      Minulla on siisti koti, vaikka lapsena sainkin äidiltäni siivousta vastaan rahaa. Itse motivoin nyt aikuisena itseäni siivoamaan tietysti sillä, että tykkään, että on siistiä, mutta saatan myös ostaa siistin kodin ja viikonlopun alkamisen kunniaksi esim. jotakin hyvää, jonkun naistenlehden tms. itseäni ilahduttavaa.

    • cjydts

      Kyllä lasten pitää osallistua kotitöihin edes jollakin tavalla, oli se sitten vaikka roskiksen vienti. Tuntuu että kaupungissa lapset oppii helpolle elämälle ja maalla on luonnollista, että kotona osallitutaan kotitöihin.

      rakastakaa lapsianne--> neuvokaa ja vaatikaa osallistumista kotihommiin. Edes oman huoneen kunnossapito on jo hyvä alku. Pääasia että jotain tapahtuu.

    • rahaton

      olen 9.v tyttö ja joudun koko ajan tekee työtä ja en saa yhtään rahaa

    • Ismael56

      Rahaton: Olet tyttö ja täten tulet aina tekemään miehellesi töitä palkatta. Vanhempiesi tehtävä on kasvattaa sinusta hyvä aviovaimo.

    • oon 10 wee

      enkä oo myöskään saanu ikuna rahaa ja teen täyspäivätyötä nokial

      • NOKIALLA TEKEE

        Eräässäkin uusperheessä isommat kakarat kaikki kotityöt kun uusiovanhemmilla on iltatähti.Siinä siivotaan n.kerran kk ja eipä ole kyseisen perheen vaatteetkaan kovin puhtoisia.Ruokapuoli hoituu ilmeisesti valmisruuilla,perheenjäsenten vartaloista päätellen.


    • mammuskha

      Kullakin 4 lapsellani on omat tehtävät, mitä isompi, sitä enemmän vastuuta. Itse olen saanut samanlaisen kasvatuksen. Ei sitä oikein minään "työnä" ole ikinä pitänyt. Ennemminkin arkiselta elämältä. Olen sitä mieltä, että mitä pienempänä oppii erilaisia asioita, sitä luonnollisemmalta se homma tuntuu. Tuskin kukaan pistää 4-vuotiastaan kokopäiväiseksi piiaksi, yhdessä tekemällä ja hommia jakamalla niistä saa kivoja. Kehut ja kiitokset riittävät palkaksi.

    • Meillä uusiokuvio, yhteensä 5 lasta ja 2 lastenlasta. Perheessämme asuu kohta 15v poika joka ei tee yhtään mitään, pelaamisen ohella, johon menee n.6h/ päivä, viikonloppuisin enemmän. Pojalle passataan ruoka lautaselle, koska ei osaa itse kuoria edes perunoita. Likaiset vaatteet kerätään työssäkäyvän äidin toimesta lattialta ja toimitetaan viikattuina kaappiin ym ym. Pari vuotta olen asunut samassa osoitteessa, eikä poika ole kertaakaan, siis kertaakaan, käynyt vapaaehtoisesti/ omasta aloitteestaan ulkona, ilmankos painoakin on kertynyt jo hyvän matkaa yli 100kg...

    • kurjaajoseiteee

      Kuin paljon miehenne tekee kotitöitä??
      Aina puhutaan kakaroista muttei koskaan miesten tekemistä kotitöistä. Lapsille ei kuuu mut miehelle kuuluu.

      On kurjaa jos mies ei tee kotitöitä vaan nakittaa ne lapsille, mitä nyt 2 v osaa tehdä???? Hei haloooo.
      Kummallsiii aikusii jos laittaa 1 v tiskaamaan tai imuroimaan tai rapsiin mattoja. Tehkää ite siivuksenne ja lapset ei kuulu raatamaan.

    • Anonyymi

      Ei mitään viikkorahaa, 6-8 tuntia kotitöitä viikossa ja jos ei tee niin ei saa ruokaa.

    • Anonyymi

      Olen melkein 14, saan viikkorahaa 2,5e ja teen viikottain seuraavat kotityöt:
      -astianpesukoneen tyhjennys lähes aina
      -pyykit lähes aina
      -huoneen siivous
      -liinavaatteiden vaihto
      -lemmikkien hoito veljen kanssa
      -välillä ruoan teko
      -usein salaatin teko
      -astiat pöytään
      -jotain vaihtelevia hommia esim. Tällä viikolla leikkimökin raivaus.
      Minusta liikaa hommia, kun ottaa huomioon, että minulla on vaihtelevasti n. 4 treenit viikossa pelejä 1-4 viikossa. Eikä pesis todellakaan ole ainoa harrastukseni. Ei tässä vielä kovin paha aikataulu ole, mutta mitä sitten kun koulu ensi viikolla alkaa? Minä aion kyllä panosta kouluun, saa iskä ite pyykkinsä laittaa, jos vaihtoehtona on huono numero hissasta tai fysiikasta. Tällä viikolla kerkesin kaverilleni vain kerran. Onko kotitöitä teidän mielestänne liikaa? Tänään meni koko päivä kahden tunnin treeneihin( matkat) ja kotitöihin... En ehtinyt kirjaa kertaakaan avata ennen kuin nyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe