♥Amerikankääpiökettuterrieri♥

♥Paras rotu Forever♥

Moi!Täällä on 12-v tyttö, joka on toooosi innoissaan uudesta tulokkaasta!Kunnes vanhan koiran tie päättyy :'( Haluun sanoa heti, että en halua tänne mtn valittajia tai varsinkaan jotka haukkuu tuota IHANAAAAA rotua

18

6249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hgdghjdyytytrtu

      Ei ole kuulemma haukkuherkkä ja paljon koulutuksesta kiinni.

      energinen touhottaja ja sopii harrastamisiin eli tokoon ja agilityyn..toki omaa terrierin tempperamentin eli keskittymiskyky voi herpaantua mutta hyvä motivointi ja koulutukset hauskoiksi ei puuduttaviksi tasapaksuksi koulutuksiksi.

      Karvaa lähtee jonkin verran.

      hyvä hauska valinta- onnea harrastamiseen. :)

    • ♥Paras rotu Forever♥

      Kiitos(= tuosta oli paljon tietoa! Oon tutustunu kaikenlaisii koiranrotuihi mut tää on ollu kaikista kivoin ja oon jtn tietoa wikipediasta lukenu ja on ollu mukavan oloinen koira.Täällä missä asustelen ni on ruvennu näkyy jo aika paljon Noita Amerikankääpiökettuterrierin pentuja.Tänää on nähny jo 3 (:

      Kiitos vielä avusta (=

    • aitokettuterrieri

      Aivan turha rotu. Ite aidon kettuterrierin harrastaja ja haluaisin rodun säilyttää. Kettarin KUULUISI muutenkin olla pienempi mitä nämä nykyiset hevoset ovat, en käsitä miksi tämäkin kääpiö piti rodukseen tulla ihan kun luvaksi rodun koon kasvamiselle...

      • foxiharrastaja

        Miten niin turha..ei minusta. Ja tämä rotu on jopa kuulovammaisilla ollut kuulokoirinakin. eli apukoirina. Ja seuraksihan suurin koirista otetaan ja välkkynä rotuna tuo soveltuu moneen lajiin. Vaikka pikkarainen onkin.

        Eihän tuo rotu kettuterrieriä vastaan ole. Hyvä pieni seurakoiramainen rotu jossa kettuterrierin hauskat piirteet. Ja toki sekoittunut hieman myös muitakin rotuja. Molemmille roduille on paikkansa. :)

        Itse harrastan kettuterriereitä karkkareit mutta voisin joskus rinnalle ottaa myös tälläisenkin. :)

        Mitä tulee foxien isonevaan kokoon niin minulla ei siitäkään haittaa ole sillä harrastan tokoa ja hakua. En metsästä muuta kuin kameralla. Monipuolisena rotuna foxit sopeutuu hyvin uusiin harrastuksiin.

        Vaihda foxi patterdaleen jos metsästät jos pidät foxeja liian isoina.Tosin minulla oli 38cm säkä nartullani ja oli rotumääritelmän mukainen. Olen kuullut 34cm säkä mutta se on jo liian pieni ja rotumääritelmän vastainen. Jota ei pidä jalostaa eteenpäin. Working russel pitäköön sen linjan..jota ehkä sinun kannattaisi harkita myös. Foxit on rotumääritelmän mukaisia nykyisellään kooltaan.


    • vähääse tietoo

      Otappa kuitenki ensiinnäki tuo sun mainitsema "vanha koira" nii se pitää ottaa huomioo, kun ei saa koiraa hylätä, ja jos sössöttää ja hössöttää paljon uudesta koirasta, niin helpo sti v anha koir a unohtuu, KOSKA haluaa v aihtaa sen uuteen ja NUOREEN koiraan.että jos vanhallakoirallasi on vielläää poaljon elinaikaa,,,niin unohappas tuo a merikan KÄ ÄPIÖ kettu terrieri ja hoidappa sun vanha koiras hyvi ja huolellisesti!ittelääni on veh nä terrieeri, ja eriittäi kilitti eikä hauku.E t tä vehenä trerrieer ii siis hankkimahaaaa!!!Nuorehet ei pärjää ikiinä, ja on niitä parempiiiiki rot uuuja ku tollaaan e hankala kääpiö koira.moista tämää miu n motto:

      VANAHAA KOIRAA EI SAA KOSKAA UNNOHTAA

      tsemppi ä koeruude osotoo! ! !!

      • Paras rotu ever

        Joo en tietenkää unoha miu vanhaa koiraa! Se on paras koira aina. Kute sanoinki et sit ku sen aika jättää ni sit ostetaa se uus koira.

        JOO TOTTAKAI MUISTAN SIU MOTON


    • sinikka42

      täysi provo tämä ylempi sössöttäjä, tuskin omistaa mitään koiraa.Varmaan joku 10-v teini taas pitää hauskaa itsekseen.

      Amerikankääpiökettuterrieri on pitkäikäinen ja pieni työ-ja seurakoira.
      Rotu on luonteeltaan erittäin terrierimäinen ja periksiantamaton, iloinen, vilkas ja usein leikkisä koko ikänsä. Ulospäinsuuntautunut ja reipas luonne näkyy mm. ennakkoluulottomuutena vieraita tilanteita ja ihmisiä kohtaan. Ei ole haukkuherkkä. Rotu on sitkeä ja älykäs, mutta itsenäinen ja yhtähyvin kotonaan maatalossa kuin kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Se on tilaisuuden tullen erinnomainen rotanpyydystäjä, mutta useimmin se toimii perheen iloisena hännänhuippuna, joka on energisella ja ikuisesti nuorekkaillan tempuillaan lähes kaikkien tapaamiensa ihmisten kasvoille. Se on osoittautunut erinnomaiseksi vammaisten apukoiraksi ympäri maailmaa.

      Rotu pitkästyy yksin ollessaan, ja tekee jotain sellaista mikä ei omistajaa aina ilahduta.Pureksii esim. huonekaluja tuolin jalkoja jne.Koira tarvitsee paljon rakkautta, mutta kuriakin vaatii, sillä jos sitä ei ole voi koira ottaa johtajuuden perheessä itselleen.Rotu on jämäkkä ja sillä on terävä haukku.(ei haukkuherkkä)

      Koirasta lähtee jonkin verran karvaa, mutta ei paljoa, koska turkki on karkeaa.

      Amerikankääpiöterrieri on perusterve työkoira, jolle ei ole kehittynyt muille, enemmän näyttelykoirina käytetyille roduille tyypillisiä perinnöllisiä vikoja tai sairauksia. Suomen UKC-rekisteröity amerikankääpiökettuterrieri-kanta on erittäin tervettä.

      Amerikankääpiökettuterrieri ei ole kovin villi, mutta jaksaa silti touhuta vanhoillakin päivillään vielä kaikenlaista.

      Amerikankääpiökettuterrierit ovat nykyään enimmäkseen seurakoiria. Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry eli SATHY järjestää amerikankääpiökettuterriereille rodunomaista lajia, tuholaistorjuntaa. Siinä koiran tulee ottaa kiinni tietty määrä vieheitä mahdollisimman nopeasti. Muita pienelle työkoiralle sopivia lajeja ovat taakanveto, terapiakoiratoiminta, nopeusjuoksu, tunnelijuoksu, agility.

    • luuviulut...

      .kamala luuviulu tämä amerikankääpiökettuterrieri!Täysin turha!

      ihan provo tuo aloittelija.

    • Paras rotu ikinää <3
    • asap3

      Täysin TURHA rotu, risteytys rakki, ja vielä "työkoira" rotu, hohhoi. Eihän tällä ole mitään mainittavaa historiakaan olemassa. Samannäkösiä pikku räkyjä on olemassa ihan tarpeeksi ja niitä oikeasti työkoiria. Tässä rodussa ei ole mitään sellaista mitä ei jo jostain muusta kääpiörodusta löytyisi. järkikäteen lapset..

    • fox18

      Missä "hinta luokassa" nämä rekisteröidyt koirat ovat ?

    • Anonyymi

      Suomessa muutama kasvattaja ja nekin yhden määräysvallassa.
      Rotu huikean mukava.

      Lukekaa sopimukset ja tarkkaan ymmärtäen !

      • Anonyymi

        Mitähän tuosta pitäisi ymmärtää tai lukea? Onko jotain muista poikkeavaa sopimuksessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän tuosta pitäisi ymmärtää tai lukea? Onko jotain muista poikkeavaa sopimuksessa?

        Mm. se että ainakin yhden kasvattajan sopimus olennaisilta osin Suomen lain vastainen, eikä muutenkaan muistuta missään määrin sopimusta vaan on jonkinlainen sotku sopimusta, ohjeita ja kaiken maailman diipadaapaa. Muiden kasvattajien sopimuksia en ole nähnyt. Eli samaa mieltä että sopimus pitää lukea todella tarkkaan ja miettiä mitä suojaa sopimus tuo jos ongelmia (kuten perinnöllinen sairaus) ilmenee ja mihin tilanteeseen se ostajan ajaa.


    • Anonyymi

      Paljon maksaa ja monta näitä on

      • Anonyymi

        Vihdistä koiraa ei kannata ostaa.

        Googlaa aina kasvatttajan nimi.


    • Anonyymi

      Amerikankääpiökettuterrieri on rodun virallinen, Suomen Kennelliiton (SKL) antama nimi. Kasvattajat, jotka eivät ole Suomen Kennelliiton alaisia käyttävät rodusta nimeä amerikankääpiöterrieri.

      https://amerikankääpiökettuterrieri.fi

      • Anonyymi

        Tämä sivusto kannattaa lukea ajatuksella.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe