Rauhallisin ja helppohoitoisin kääpiökoirarotu?

Koirakuumeinen perhe

Toki kaikki koirat tarvitsevat hoitoa mutta onko joku rotu helpompi? Lapset ovat pyytäneet kauan koiraa ja uskon että koira sopisi hyvin perheenjäseneksi ja kodin ilmapiirin piristäjäksi. Lapset ovat tietenkin luvanneet hoitaa koiraa, mutta useinhan käy niin että lapset leikkivät koiran kanssa innolla, mutta ulos vienti yms. jääkin sitten äidin hoidettavaksi. Tämän takia mietin mikä olisi helppohoitoisin rotu (itse ottaisin ehkä mieluiten kissan, mutta olen niille sen verran allerginen etten uskalla ottaa riskiä. Koirille en oireile, eikä testienkään mukaan pitäisi olla allergiaa). En usko että jaksan tunnin lenkkejä koiran kanssa vaan pienemmät lenkit pitäisi riittää arkisin. Ulos onnistuu laittaa myös aitaus.

28

4476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cavalier.

      Cavalier Kingsharlesin spanieli. Rodultaan aika sairas, mutta jos helpon kääpiörodun haluat.

    • Onni on pieni koira

      Hmm.. Joku pieni sekarotuinen jossa olisi mm. Cavalieria. Mopsikin on käsitääkseni aika helppohoitoinen.

    • Pikku Myy

      Ehdottaisin myös jotain pientä spanielia tai kääpiösnautseria.
      Snautseri on trimmattava, mutta sitä ei tarvitse itse osata! Viet trimmaajalle 2-4 kertaa vuodessa, muuten turkki on helppohoitoinen.

    • korrere

      Ei todellakaan kääpiösnautseria tai cavalieria. Nämä kaksi rotua vaativat paljon enemmän kuin oman aidatun pihan. Energisiä koiria. Ymmärräthän äiti, että koiran ottaminen voi olla 15 vuoden sitoumus. Lomamatkat yms. missä koira on silloin? Jokainen koira tarvitsee päivittäin lenkkiä ja muuta aktivointia, ei ole koiraa joka olisi onnellinen saadessaan tassutella vain omalla aidatulla pihalla. Ja minkä ikäisiä lapset ovat? Osaavatko he käsitellä koiraa? Vähäenergisimpiä rotuja voisi olla kiinanpalatsikoira, englanninbuldoggi yms. hengitysvaikeus ja raskasrakenteiset koirat. Toki nämäkin koirat vaativat lenkkeilyä ja aktivointia päivittäin. Teidän kohdallanne en ottaisi koiraa. Oliskiko marsu hyvä korvike?

    • ÄlyHoi..

      Ai että koiraa ei niinkun voi hankkia lapsiperheeseen?
      Miksei?:D
      Kyllä se koira tottuu lasten ympärillä elämään, ja lapset käsittelemään koiraa kuin elävää. Kaikkee sitä on.. :D
      Ja seuraavaks varmaan ehdotetaan että iso koira lapsi perheeseen, ettei koira vahingoidu. Paskanmarjat.
      Hyvin meidän kääkkä tulee lasten kanssa toimeen ja koostaan huolimatta ei ole vielä koskaan mennyt rikki..
      Argh, itelläs taitaa olla jotain kauhukakaroita ku heti ajattelet että lapsiperheissä pikkukoirat kärsivät.
      Ja luuletko ettei koiraa harkitseva aikuinen etukäteen ajattele hoitopaikkoja loman ajalle?
      Tyhmäkö sinä olet.

    • koira ja lapsi

      Lapsiperheeseen toki koira kuhan se ei ole se niiden ns.lelu :) Minusta koira ja lapsi on yksi ihanimmista yhdistelmistä aikuisen valvonnassa,ja ajan myötä niin lapsi kuin koirakin ovat tottuneet ja oppineet niin paljon toinen toisistaan.Itse en ottaisi mitään ns.ihan pikkuista enkä taas kauheen suurtakaan koska niin koira kun se /ne lapset joutuvat väksisin josksu tilanteisiin jossa ihan pikkuiset yhteentörmöykset olisi kestettävä.enkä tarkoita nyt riepottelua ynms.vaan ihan puhtaita vahinkoja. Itse suosin jotain vehniksen kokoista tai siihen suuntaan.Ja lukisin kirjoista rotduista ja siintä sitten etsimään sekoitus tai rotukoiraa.Sekarotuinen miksei kuhan on tarkkana mistä ja millä tavalla kyseiset pennut ovat mailmaan syntyneet.En halua mustamaalaa mitää tai ketään mutta rajan yli tulee paljon huonoista oloista ja ns.tehtaalta mutta huom!!! myös ihan hyviäkin pentuja ja suomen sekoitukset voivat olla ihan yhtä tehtailtuja ja hinnat tsiisus..ne on meillä oman maan pennuissa jopa törkeet.Mutta jos saa terveen pennun on se sitten monet vuodet ilona ja seurana . :)

    • Täydellinen pakkaus

      Phalene voisi olla oiva valinta. Pieni ja hellyyttävä, hyviä luonteita eikä hirveästi terveysongelmia :)
      Ainoa miinus on pitempi turkki joka vaatii harjaamista. Pienen koiran kanssa saa olla tarkempi lasten suhteen, mutta ei ole mikään iso ongelma sekään. Meillä kääpiöpinseri ja lapset tajusivat todella hienosti kun selitettiin että ainoastaan aikuiset saavat kantaa pentua, pentua sylissä pidettäessä istutaan lattialla ja kävellään hitaasti ettei vikkelä kaveri jää jalkoihin :)

    • Linta-Maaria

      Olisin myös pienen spanielin kannalla, tietty tarvitsee kyllä lenkittämistä.

    • Norwich(kö)?

      Oon 13-vuotais likka ja perhessä on äitee ja isä. Asutaan taajamalla, mut hyviä metsäreittejä on IHAN vieressä. Lenkkejä tulis aammulla ennen koulua noin 10-20 minuutin lenkki, koulun jälkeen 45min - 1,45h lenkki sekä illalla noin 30 minuutin lenkki. Puuhastelua ois sit ton päivälenkin ja nukkumaan menon välillä. Viikonloppusin vielä enemmän puuhastelua, kesällä viikonloppuisin mökille. Mietitty ollaan norwichinterrieriä, ja muita terriereitä. Olis tosi kiva jos kertoisitte jotain vinkkejä, tai ollaanko ihan pihalla koko asiasta.

    • Perhonen

      Tuossa yllä ehdotettiin phalènea. Kyllä minä olen sitä mieltä, että ei mikään rotu tyydy sohvakoiraksi. Oma phalène juoksee tunnin lenkkejä päivittäin ja tylsistyisi viikossa, jos ei virikkeitä tarjottaisi. Koira ei ole koriste, se vaatii touhua ja säpinää. Phalène on muutoin viisas, leikkisä, rakastava koira. Luut ovat hennot, mutta lapsi opetetaan käsittelemään koiraa, tietenkin. Turkki on hoidettava, mutta ei niin suuritöinen jos ei ole pohjavillaa, kuten omalla perhosellani sattuu olemaan.

    • harjisss

      Kiinanharjakoira ehdottomasti!!!!

    • Smee

      Jos ottaisit mieluiten kissan mutta allergia pelottaa, niin kannattaisi ehkä kysyä eläinsuojelujärjestöltä sijoituskissaa. Oireet kun voivat tasoittua tai paheta, ja joskus tuntuu että koko touhu on täysmysteeri, yksi standardi maatiaiskissa aiheuttaa oireita ja toinen sitten ei.

      Sijoituskissan avulla kissan saa ikäänkuin koeajolle, olematta paha ihminen joka ottaa tilapäiseläimen ajattelematta eläimen parasta. Eläisuojelujärjestöillä on näiden suhteen eri toimintatapoja, ja erilaisia vaatimuksia sijoituskodeille, mutta kysyä voi aina.

      • siedättelyä rauhassa

        Kyllä kannattaa koittaa siedättää itseään aivan luonollisesti sellaisille eläimille, joille on allerginen. Se pahentaa allergiaa, kun ei yhtään kerää vastustuskykyä. Rauhassa ja hitaasti aina vain säännöllisemmin kissojen seuraan pikku hiljaa yhä kauemmaksi aikaa, sellainen on hyvä tapa sopeutua kissojen seuraan, jos on allergiaa. Nykyään ihmiset ovat liian varovaisia allergianlähteidensä suhteen, saattavat vältellä niitä jopa turhaan.


    • love that dog

      mm... No varmaankin joku spanieli,westie tai phalène... Kannattaa kuitenkin mennä kirjastoon ettiimään jotain kirjoja... (:

    • 2 koiraa

      Villakoira on ihana seurakoira, nauttii seurasta ja oppii temppuja. Mukana lenkillä ja sohvalla. Kuukausittainpesu ja joskus saksillaturkin lyhennys.

      • villakoira ei tod

        Tuohon voi sanoa että ei todellakaan.Ei villakoiraa todella touhuava vilkas ja liikuntaa tarvitseva.Trimmikone kin tarvittaisiin ei vain saksia.


    • helppo hilda

      Minulla on kokemusta ainakin coccerin ja villakoiran sekoite koirasta.

      Aivan ihania. Kummallakin puolella kun tulee seurakoira rotua ja älykkyyttä niin tuollaiisella koiralla harrastaa ja tekee kaikkea.

      Ei mikään ruoka nirso eikä sairas ainakaan niin kuin kaikki nuo aiemmat täysin rotumäärietelmien mukaiset koirani ovat olleet.

      Lapsi perheelle käy helppo oppimaan ja lapsirakas rotu joka ei ole joka makupalasta sairas.

      • täh ????

        Olisko liikaa vaadittu, että katsoisi aloituksen päivämäärää ? Vuosi sitten ollut ajankohtainen asia


    • muumin murre

      Ajka monella on kysymys ajankohtainen on ap. kirjoittaja sitten oma kys. aloittanut jo vuonna 2000 jotakin.

      Aina uusia sekoituksia kun tehdään on kiva saada tietoa. Jos koiraa hankkii..

    • mipi

      Kannattaa ottaa collie
      Se on lapsirakas!

      • kuoseta

        ai on vai?? meillä oli ja puri alle 2 v lasta.. luonnevikanenko lie kun lapsia puri ihan syyttä suotta. lähti äkkiä


    • minä vaan

      Hirvittää jo ajatus siitä että pieni koira joka tarvitsee seuraa ja lenkkejä laitetaan aitaukseen yksin pihalle.Ajatteletko yhtään että vaikka on pieni koira ainakin alkuun sisäsiisteysopetuksen aikaan tarvii käydä pissillä monia kertoja päivässä.Eikä pienikään koira halua kakata mihinkään aitukseen.Oletteko miettineet nyt ihan loppuun saakka ja oletteko valmiit sitoutumaan yli kymmeneksi vuodeksi.

    • Italianvinttikoira

      Italianvinttikoira. Se on rauhallinen ja helppohoitoinen rotu. Tykkää lapsista. Turkki on helppohoitoinen. Se kiillotetaan sametinpalasella silloin tällöin. Italianvinttikoira ei tarvitse paljoa liikuntaa, sille riittävät lyhyetkin lenkit. Kylmällä säällä italianvinttikoira tarvitsee vaatteet.

      Pienen kokonsa ansiosta italianvinttikoiran kanssa on helppoa matkustaa myös julkisilla liikennevälineillä. Italianvinttikoira on terve rotu. Eniten ongelmia aiheuttavat ohuet jalat, jotka katkeavat helposti.

    • RAKKAUDESTA KOIRIIN

      Ootteko pöllöjä vai mitä,jos haluatte helppohoitoisen ja rauhallisen koiran hommatkaa lelukoira,jos luulette pääsevänne helpolla niin unohtakaa koiran hankinta tyystin.Koira on elävä olento joka tarvitsee paljon aikaa ja vaivaa.Sitoudutte koiraan mahdollisesti 15 vuodeksi.Lapset ovat jo lentäneet pesästä.Jos et voi tai pysty edes tunnin lenkkiä koirasi kanssa tekemään.Jokainen koira vaatii edes yhden pitkän lenkin päivässä tai se rodusta riippuen turhauttu ja rupee tekeen pahojaan.Älä suunnittelekkaan laittavasi koiraa ulkotarhaan tai aitaukseen,moni koira tulee hulluksi.Koira on laumaeläin ja haluaa leimautua ihmiseen ja ihmesen laumaan ja pahimmassa tapuksessa koira aituksessa räksyttää päivät päästään ja tekee naapurit hulluksi.UNOHDA KOKO KOIRAN HANKINTA.

    • nimetön

      Hyymm...

      Itsellämme on tiibetinspanieli joka on hyvin lapsirakas ja tyytyy meillä vähenpäänkin liikuntaan.
      Sitten on toki se cavalier kinghcarlesinspanieli joka on toki innokas koira, mutta ei kai sekään mun mielestä ihan hirveesti liikuntaa tarvitse.
      Ja jos pinetä koiraa tahtoo niin on ainakin phalene,papillon ja shihuahua (kirjoitin ehkä väärin)
      Ja ei tuu muuta nyt tässä mieleen, mutta ei teille sovi mikään saksanpaimenkoira tosiaan, sillä se EI TYYDY vähään liikuntaan :D Sanoin vaan ;)

      Ainahan juu pitää miettiä ennen koiran hankintaa, että etenkin pienet koirat voivat elää hyvin pitkään, joten ne elävät luultavasti vielä silloinkin kun lapsesi asuvat jo omillaaan, jossei nyt koiralle tule mitään vakavaa sairautta.

      Onnea uuden koiran kanssa, jos te se päätätte ottaa... :)

      • nimetön

        Niin ja collie on lapsirakas, mutta tarvii ehkä vähän enemmän liikuntaa ;)


    • pussirotta

      Kasvatan pieniä rotukoiria ja kyllä ne liikuntaa tarvii joka päivä siinä missä isotkin rodut, Ihan sellaisia reippaita juoksulenkkejä päivittäin ja kesäisin sitten voi vaikka pyörälenkkejä tehdä. Koirani ovat alle 8 kg ja kyllä vaativat liikuntaa jo senkin vuoksi kun ovat tottuneet liikkumaan niin ei tarpeillekkaan aleta mihinkään häkkiin vaan on oltava puskaa ja ojan pohjaa. Laita akvaario niin ei tarvi lenkittää.

    • Ankireli

      Bichon frise on hyvä lapsiperhekoira. Jos turkin pitää lyhyenä sen hoito on vaivatonta ja karvaahan siitä ei lähde.
      Meidän bichonit ovat hyvin rauhallisia ja ovet tyytyväisiä kahteen 20 minuutin lenkkiin ja iltapäivällä takapihalla pissatukseen.
      On hyvin ihmisrakas rotu ja puuhailee mielellään perheen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe