Wheezy, (TESTING) ongelmat.

Bill G.

Wheezy on ollut mulla testissä parissa koneessa ja näyttäisi KDE toimivan tässä paremmin kuin Squeezen kanssa. Sama homma pulseaudion kanssa. Squeezeen tarvitsi hakea erikseen uudenpaa pakettia, jotta sai hommat pelittämään.

Läppärissä Wheezy toimii moitteetta ja Kde on jopa nätin näköinen, mutta pöytäkoneessa jossa on Nvidian näytönohjain on ongelmia.

Kirjautuessa sisään , kone jäätyy n. 3min ajaksi siihen splashscreeniin k:n kohdalle. Tämän jälkeen kone toimii muuten, mutta sovellusten käynnistymisessä on pitkä viive.

Foorumeilla on yleisesti kerrottu tämän liittyvän uusimpiin Nvidian ajureihin sekä Kwin, Xorg versioihin. Downgrade pitäisi auttaa, mutta itse olen jäänyt odottamaan uudenpia versioita.

Toinen on gtk sovellusten pienet fontit. Jostain syystä gtk-qt -enqine ym. ei muuta fonttien kokoa. Vain sovellusten teemat vaihtuvat kde:n vastaaviksi.

Läppärissä tämä on kunnossa, joten ehkä tämäkin liittyy jotenkin Nvidian ajureihin.

Muuten Wheezy vaikuttaa vakaalta ja hyvältä ja läppärissähän ongelmia ei ole lainkaan. Joten jos olet asentamassa Debiania kde:llä, kannattaa testata Wheezy ennen Squuezen asennusta.

6

190

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vk.

   Minulla on Wheezy Gnomella, joka on vähitellen päivitysten myötä muotoutunut uudeksi kolmoseksi.

   "Gnome 3 sisältää täysin uudelleen suunnitellun käyttöliittymän, joka on suunniteltu olemaan poissa käyttäjän tieltä, vähentämään häiriötekijöitä sekä auttamaan asioiden valmiiksi saamisessa. Kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran, näet tyhjän työpöydän ja yläpalkin."

   Yläpalkki ei tässä minulla näy, ennenkuin napsauttaa sen tyhjää kohtaa hiirellä. Selaimissa ( Iceweasel ja Epiphany) on jumittumista ja hajoamista, selaimen osia näkyy ylhäällä oikealla ja vasemmalla. Evolution ei saa yhteystilaa eikä siten ole käyttökelpoinen.

   Äskeisessä päivityksessä korjaantui yläpalkin valikkotekstit, näkyvät nyt täydellisinä.

   Kyllä tästä tulee vakaa käyttöjärjestelmä, vielä se ei sitä ole.

  • Teesting

   >>Kyllä tästä tulee vakaa käyttöjärjestelmä, vielä se ei sitä ole.

  • Bill G.
  • Bill G.
   • rU3D1BMm

    Mikäs hätä tässä on?


  • Bill G.

   Vikko siiten päätin päivittää Wheezyni kun se on nyt frozen tilassa.. kone meni aivan juntturaan. En saanut edes safe modessa sisään. jumittui /dev kohtaan bootissa.. Epäilen syyksi Nvidian ajureita.. kokeilin puhdasta asennusta, sama homma!

   Ubuntua en ole voinut tossa vanhassa koneessa käyttää pariin vuoteen, koska kone jäätyy sen kanssa kokoajan. Edes asennus ei onnistu ilman acpi=off käskyä. Nyt näköjään Meni Debianikin liian hifistelyks mun raudalle.

   no paluu Squeezeen..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   146
   6816
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   32
   3276
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   105
   1511
  4. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1487
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   77
   1213
  6. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   204
   1191
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   412
   1126
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   172
   1008
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   909
  Aihe