Pentukoiran puremisvimma

Millä petukoiran 8 viikkosen saa lopettamaan puremisen,puree ihan kaikkea,myös silittävää kättä.
Ilmianna
Jaa

13 Vastausta


kun puree, lelu suuhun
Ilmianna
Jaa
Pentukoirat puree kaikkea yhtälailla kuin ihmisvauvat tunkevat kaiken suuhunsa... Koira tutkii maailmaa suullaan ja leikkimään se on oppinut sisarustensa kanssa. Nyt vaan luvallinen purtava hanakasti suuhun ja jos pureminen käy vimmatuksi, leikki loppuu siihen ja huomio koiraan lakkaa. Normisti puremiset loppuu helposti, mutta joillekin näykkiminen jää ongelmaksi asti, jolloinka resepti vaihtuu.

Pureksiminen saattaa pahentua hetkeksi hampaidenvaihdon aikaan, ja silloin kannattaa tarjota paljon kaikkea kivaa pureksittavaa.
Ilmianna
Jaa
Meillä oli ihan sama juttu, kun pentu tuli. Lapsetkin aivan hermona, kun pentu oli koko ajan hampailla lahkeissa kiinni. Kieltämisellä ja lelun tarjoamisella tilanne on rauhoittunut jo viikossa huomattavasti, mutta rauhoittuminen on vaatinut väsymätöntä työtä. Hampaiden käyttöä ei ole saanut jättää huomiotta kertaakaan. Myös lapsille opetin välittömästi miten puremiseen suhtaudutaan, eikä pentu leiki koskaan lasten kanssa ilman, että olen itse näkemässä mitä tapahtuu. Pentuvaihe on aina rasittava, ainakin minusta tämä opettaminen ja myöhemmin alkava järjestelmällinen koulutus on tuntunut aina tosi uuvuttavalta, mutta kyllä se vaiva on nähtävä. Tuloksen sitten näkee, kun aikuiseksi varttuu.
Ilmianna
Jaa
Meillä ei auttanut lelujen antaminen yms hellät otteet. Otin koko kuonosta kiinni ja puristin hiukan että jäi varmaan kielikin välillä hampaiden väliin. Loppui pureminen vihdoinkin.
Ilmianna
Jaa
Hei.Jos koiralta ei ole lähtenyt vielä kaikki ns.maitohampaat niin se saattaa ns.hieroa niitä ihmisen käteen eli puremalla.Mutta sitten kun koira on jo isompi ja puree edelleen niin kieltää kunnolla ja napakasti.Jos se ei auta niin laita vaikka eristykseen johokkin erihuoneeseen.Ja muista olla napakkana.Jos annat koiran vähänkin lipsua aina välillä puremaan niin ei koulutuksesta tule mitään.Kun muistat olla napakka niin kaiken pitäisi ennen 6kk ikää olla kuin tanssia (=

Toivottavasti koirasi oppii (:
Ilmianna
Jaa
Hei! Minun oma pentuni puri kaikkea mutta sanoin aina ei jos puri kättä ja sillä tavalla oppi että kättä ei saa purra.Pentu koira puree kaikkea koska sen hampaita kutittaa joten pentu turvautuu puremiseen.Pennulle pitää ostaa paljon puruluita ja leluja jotta se saisi paljon purtavaa.Mutta pennun kanssa pitää olla tiukka että oppii.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hei jonsku.. Luuletko että koira heti tajuaa kun sanot ei?? Sille pitää sanoa se monesti.. JA mistä revit tiedon että se turvautuu puremiseen?? Ja ei koiralle riitä lelut ja puruluut vaa se on ittestää kiinni!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
XD; Kuka sanoi, että heti tajuamisesta? Tossa viestissähän on, että siten oppi.
Mistä tiedät, ettei se siksi purisi, että kutittaa? Voi olla 1 monista syistä.
Mikä on ittestä kiinni? Selitys/perustelut, kiitos :)
Onko siitä jotain haittaa, että on paljon muuta sallittua pureskeltavaa tarjota, kun tekisi mieli jotain pureskella.
Vähemmästäkin turhautuisi ja toimettomuuden oppisi, jos aina vain esim. kielletään, muttei anneta sitten korvaavaa tekemistä. Vaikka kyllä toiset koirat sen korvaavan tekemisen itsekin keksivät tai yrittävät, ja sitten meinataankin, että sillä koiralla on taas joku käytösongelma tai murrosikä.
Ilmianna
Jaa
Meillä on hieman reilu 3kk vanha uroskoira, joka saa hirmuisia puremiskohtauksia silloin tällöin. Pennulla on virtaa vaikka muille jakaa, mutta pahinta on juuri tuo pureminen. 8 viikkoisen pennun ymmärrän vielä purevan leikillään, mutta alusta alkaen sekin on kiellettävä tarjoamalla juuri lelua jne.

Oman koiramme kohdalla eläinlääkärin suosituksesta on kokeiltu suihkupulloa, maassa pitämistä niin kauan kuin rauhoittuu sekä niskasta kiinni ottamista jne. Mikään ei tunnu auttavan, ei edes puruluut tai -lelut. Välillä itsestä tuntuu pahalta käyttää ns. rajumpia otteita, mutta puremiseen on tultava loppu!

Tuntuu turhauttavalta, kun keinot eivät tunnu auttavan. Jos jättää pennun huomiotta, koira kyllä iskee saman tien takaisin. Heti kun koira saa "ylienergisyyskohtauksen", tällöin se puree lähes tosissaan ja hyökkäilee esim. käsiä tai jalkoja päin kunnolla irvistäen tai murahdellen...

Kaipailisinkin siis hieman vinkkejä tällaiseen vaikeampaan tapaukseen kun edelliset eivät tunnu millään auttavan :o
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Saako koirasi miten paljon/kauan aktivointia?? Leikittekö miten paljon?? Mikä rotu kyseessä?? Ulkoilutatteko miten paljon?? Miten paljon muuten annatte pennulle huomiota?? Onko koko asunto pennulla rajana (saa mennä sohville/sängylle), vai lattia vain oma alue?? Nämä unohdit mainita, ilman niitä on vaikea alkaa hahmottamaan mistä tämä johtuu :)

Oletteko kokeilleet arestia??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyseessä on labradorinnoutaja :) Koiran kanssa leikitään tosi paljon ja monipuolisesti ulkona ja sisällä kun kerta energiaa riittää, ulkoilutus pari kolme kertaa päivässä (en tiedä mistä johtuu, mutta kanssani pentu ei suostu kauas kävelemään, alkaa vinkua ja istuu paikoillaan, muiden kanssa menee lähes vaivatta).
Pentu saa kyllä huomiota aika paljon, ja valitettavasti saa mennä sohvalle ja myös pikkusiskoni sängylle. Tosin alussa sovimme yhteiset säännöt, että koiraa ei päästetä sohvalle/sängylle, mutta tästä on lipsuttu... Tosin itse haluaisin palata siihen, että koiraa EI päästetä sohvalle ollenkaan.
Arestia ei olla koitettu, pitänee varmaan yrittää, että olisiko siitä apua tähän.

Eläinlääkärikin totesi, että kyseessä saattaa olla hieman hankalanpuoleinen uros, jolle pitää siis olla tiukkana jottei pääse ottamaan isännän paikkaa perheessä. Täytyy siis vain yrittää saada tämä pureminen kuriin mahdollisimman nopeasti...
Ilmianna
Jaa
Pennulle kaikki on leikkiä, pennun leikki on puremista ja riehuntaa. Koiranpentu ei ymmärrä välttämättä silittämistä hellyydenosoituksena, koirathan eivät silittele toisiaan. Kun sitä silittelee, se hamuaa kättä heti suullaan ja reagoi niin että "jee, kiva leikki".

Ainoa keino on opettaa, että pureminen on kiellettyä. Koiraemokaan ei hyväksy sitä, eivätkä aikuiset koirat.
Pitää toimia samoin. Joka kerta kun purraan, käännät pennulle selän etkä ole sen kanssa tekemisissä.

Jos se ei auta, niin sitten pitää komentaa. Pentua "näykkäistään". Peukalo toisella puolella, toisella puolella etusormi ja keskisormi, siinä on sun hampaat. Niillä nappaiset pentua yläpuolelta kaulaa, siitä kohtaa missä kuvittelisit että on ehkä ihmisellä, tai koirallakin sylkirauhaset.
Otteen pitää olla luja, hellävarainen ja täsmällinen, pidät vaan otteen kunnes pentu rahoittuu. Pentua ei saa yhtään puristaa, vaan pidetään vaan hetki maata vasten. Jos se kiljuu, et reagoi. Kun kiljuminen lakkaa, ja pentu rentoutuu, pentu päästetään pois. Kesken kiljumisen, rimpuilun, ym. sitä ei saa päästää ikinä pois.

Tosi riehakkaalle pennulle kannattaa tarjota jotakin sellaista leikkiä, joka aktivoi sen aivoja. Sellainen rauhoittaa.
Vaikka, opetat sen nuuskimaan ja hakemaan viilipurkkien alta nameja.
Opeta se istumaan. Leikin varjolla, mutta oppii kyllä kun on tarpeeksi herkkuja.
Ilmianna
Jaa
Kiitos vinkeistä! Uskon kyllä että nuo auttavat ja saamme pentumme kuriin puremisen suhteen.
Olen myös huomannut, että opettaminen rauhoittaa. Kun pentu keskittyy siihen että sille opetetaan eri temppuja, se ei jatka riehumista. Pentu oppi nopeasti käskyt istu, maaten, tassu, kieri ja "ylävitonen", joten pitänee opettaa hankalempia juttuja ja ehdottomasti kokeilla tuota, että koira nuuskii nameja purkkien alta :)
Kiitos vielä!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pentukoiran puremisvimma

Millä petukoiran 8 viikkosen saa lopettamaan puremisen,puree ihan kaikkea,myös silittävää kättä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta