Mäkihypyn katastrofi

Talviurheilun ystävä

Suomen mäkihyppy on mennyt alaspäin jo 5-10 vuotta. Vain Ahosen ansiosta ollaan näihin aikoihin sinnitelty muka huipulla. Mikä on vialla?
Ensinnäkin menestyksen vuosina nämä keskenkasvuiset, monet ADHD:tä sairastavat, "kluput" oppivat vaatimaan kuuta taivaalta taloudellisessa mielessä. Se meni niin kauan, kun sponsoreita riitti ja MTV otti lajin ykköskategoriaansa. Lajijohdon oli annettava periksi kaikissa asioissa, tai olisi syntynyt suuri haloo hyppääjien ja heidän lähes yhtä "huutittomien" valmentaja-nappuloiden toimesta. Niinpä ryyppääminen ja rellestäminen sai jatkua harjoittelu- ja kilpailiumatkoilla, eikä niistä puhuttu kuin silloin, milloin yleisillä paikoilla örvellettiin oikein kunnolla. Nämä tapaukset tulivat yleiseen tietoisuuteen yleensä ulkomaisista lähteistä.
Nyt, kun urheilullinen taso on Kazakstanin maajoukkuetta huonompi vaaditaan, että sponsorien ymmärrettävästi jättämä liitto maksaisi harjoittelumatkat ympäri maailmaa isolle joukolle ns. hyppääjiä ja myötäeläjiä. Kun liiton talousasioista vastaava ei tätä hyväksy, nostetaan hirveä hulabaloo asiasta. Käsikassarana käytetään Suomen talviurheilun ykkösmustamaalaajaa, MTV:n Jari Porttilaa, joka on valmis kuin partiopoika synnyttämään entistäkin enemmän vaikeuksia talviurheilulle. Sen hän on "teoillaan" osoittanut olevan elämäntehtävänsä.
Tätä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta nyt lattiatason neuvo mäkihyppyjoullueelle ja valmentajille: Keskittykää tekemiseen älkääkä toisten haukkumiseen. Joukkueen johdon on osoitettava johtajuutta, ottamalla kurittomat "nappulat" komentoonsa ja tehtävä heille selväksi, miten jatketään. Tapa nousta on harvinaisen yksinkertainewn; harjoittelua ja harjoittelua kotimaassa. Turha olla häviämässä kv-kilpailuissa, jos kerran rahkeisa ei ole varaa. Säästyy varojakin. Lähdetään sitten, kun on kykyjä ja taitoja haastamaan uudestaan lajin parhaat. Ja nuoret,lajiin sitoutuneet pojat valmennukseen. Ei kannata raahata vuodesta toiseen mukana niitä, joilla ei ole motivaatiota ja jotka murentävät joukkuehengen. -Lisäksi valmennusjohti uusiksi. Päävalmentajalla on oltava johtamiskoulutusta taustalla lajivalmennuksellisen taidon lisäksi. Valmennusjohdon olisi tajuttava talouden perussäännöt. Se on minimivaatimus
Tässä aluksi ajatuksia. Jatkakaa muutkin, niin saadaan aikaiseksi keskustelua. Olen penkkiurheilija henkeen ja vereen ja minua sapettaa tämän enne niin maineikkaan suomalaislajin nykytila. Täätän tämän Manun tunnettuihin sanoihin S----nan tunarit!

3

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juha8222222

      mielestäni Ollin tapauksessa ei toimittu oikein kun savustettiin ulos. Ihmisyys on sitä että on erilaisia persoonia joukkueen sisällä ja heidät kaikki pitää hyväksyä, olihan Nykänenkin ryyppymiehiä mut sai olla joukkueessa.
      Niemelä pois!
      Enemmän satsausta mäkihyppyyn koska pieni satsaus ajaa pois hyppääjiä tästä hienosta lajista ja he ehkä siirtyy eri lajeihin tai ulos urheilun parista.

      Huippuosaamista valmennukseen Kojonkosken muodossa eikö??
      Ja Matti Pullia kannattaa aina kuunnella mitä hällä on sanottavaa.

    • hölmötregnagelit

      Koko mäkihypystä on tullut ihan vitsi. Ensi hyppyporukka kehittelee vehkeensä sellaiseksi, että liitelee ja leijailee kauas. Sitten ollaan ihan tuulien armoilla ja keksitään ihan urheiluun kuulumattomia kertoimia yms. Suostun katselemaan sitä sirkusta sitten, kun "hypätään" ja hyppääminen ratkaisee voittajan. En halua kuulla ikinä koskaan sanaa "tuulirako".
      Talonpoikaisjärki sanoo, että sukset pienemmiksi, puvut vähemmän kantaviksi ja hyppyihin pituus nopeuksia lisäämällä jolloin tuuli ei vaikuta niin paljon hyppyihin. Ja sitäpaitsi; kyseessä on ulkoilmaurheilu, jolloin sää vaikuttaa suorituksiin.

    • Juha8222222

      Tuossa ois järkeä, mitä sanoit. Puvut vähemmän kantaviksi jolloin nousee esille enemmän hyppääjän fysiikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe