Dekra katto

Sähkömies Watti

Onko kokemuksia Tanskalaisesta Decra katosta. Miten asennus vanhan pärekaton päälle ??
Neuvoja huutelee sähvömis.

15

3536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perniö

      Seitsemän vuotta myöhemmin... Siis 16.6.2011... joku vastaa tähänkin viestin.

      Viimeinen lape tänään valmis, vanhaa pärekattoa alla kolme kerrosta. Se kyllä tasoittaa kosteuden vaihtelut. Komia katto tuli. Ihmettelen vain, miksi tätä ei markkinoida suomessa? Takuu on 20 vuotta pinnoitteen irtoamiselle ja 30 vuotta läpiruostumiselle - kuka peltikattotoimittaja antaa samanlaisen takuun?

      Ja hemmetti, kyllä on hyvännäköinen katto!!!

      • d

        Markkinoidaan kyllä, mutta kova hinta on esteenä laajemmalle leviämisellä.


    • mikäihmeendecra

      No mitäs kummaa. Minäkin ostin mökkitontin kesäkuussa 2004. Rakennusluvan sain 2007 ja nyt vielä katonteko on kesken. Niin se aika rientää!

    • kattoseppo

      eipä decra kauheesti kestä kävelyä 0,4 mm peltiä.

      • decra_katto_päällä

        Jep, on 0,45 mm peltiä ja siihen päälle sitten kivirouheet. Kestää oikein hyvin aallon pohjalle astumista, mutta jos astuu aallon harjalle, niin menee kyllä ruttuun helposti. Ei sinänsä eroa perus 0,50 peltikatoista, joissa saa kyllä katsoa että mihin astuu.

        On hiljainen sateella, näppärä asentaa (menee vaikka ite tekemällä).


    • kattokassinen.

      Katto ammattilaisena voin sanoa että katolla ei TODELLAKAAN kannata kävellä = menee ruttuun todella helposti ! 10-vuotta ja on niin sammaleessa että pitäs pestä ja sitähän decora ei kestä ollenkaan! EN KOSKAAN TEKIS ITSELLENI DECORASTA KATTOA!

      • Perniö

        mökillä naapurissa on muuten 20 vuotta vanha dekra katto joka on äijän mukaan kerran pesty painepesurilla. sammalta ei oo yhtään. miksi väität ettei dekra kestäisi pesua?


    • kattokassinen.

      Parikin kertaa on tullut kokeiltua ja kummalakin kerralla huono lopputulos !
      Katon päälle ei voi astua ollenkaan tai heti lintassa ja pikkasenkin liian isolla paineella jos pesee niin hiekka lähtee pinnasta kun tikka puusta.

    • ihmettelijä2

      Moi.

      Ostin tietämättömänä talon jossa oli decra ja tilasin lumenpudottajat katolle ja nyt uusimme painunutta kattoa. miten tämä voi olla mahdollista?? ei taida tanskassa lunta olla ??

    • asentanut vuosia

      älkää turhaan haukkuko kattoa josta ette tiedä mitään. miksi katolla pitäisi kävellä? ja jos pitää astuu askelmille. antakaa niiden lumien sulaa katoille milloin on omakotitalon katto romahtanut? ja jos asennatte ta i harkitsette decraa valitkaa elecance kaikista siistein eikä ole rouhepintaa.. huippu katto

    • kokemusta on

      1985 rakensin ok-talon, jossa Dekra katto. Nyt pitäisi poistaa sammalta n. 2m matkalta lappeen suunnassa, muuten kunnossa. Naapurissa kattona muovipintainen pelti. On helppo katella ilmansuunnat kattopellistä värin mukaan ja vielä meni lumien mukana lappeelta lumieste sekä maassa auton konepelti. Toisen naaputin katto on tiilestä ja värit täytyy katella ohjeista. Oli yksi huolto katolle ja vaihtolavallinen tiilimurskaa, että silleen. Dekra katolla voi kävellä kunhan kävelee uran pohjalla lappeen suuntaisesti. Lumi pysyy katolla ja esteitä ei tarvia, kuin viranomaisia varten. Hyvä katto ja loput esitteestä.

    • katontekijävain

      Dekra katto on yksi tyhmimmistä ratkaisuista katolle mikäli puita on lähempänä kun 10-15m talosta. Roskaantuu helpolla ja jos kävelet sen päällä vähänkin huolimattomasti on se klommoja täynnä. Peseminen lähes mahdotonta koska pinta irtoaa ja taas klommoja täynnä. Mikäli tietenkin tykkää roskaantuvasta sammalta täynnä olevasta klommoisesta kalliista vaihtoehdosta silloin voisin suositella jokaiselle.

    • Rakentaja Reino

      Aivan erinomainen on ollut Derga - rivitalon katto uusittiin noin 10-vuotta sitten, ei mitään ongelmia. Kulkusiltoja pitkin kulku, ei kolise, ropise, pauku tai vuoda - niin kuin teki alkuperäinen kate. Katolle ei ole mitään tarvetta mennä esim talvella, rakenteet kestävät lumikuorman niin kuin on suunniteltukin.

      Suosittelen, homma meni toisi kivuttomasta. Samalla uusittiin laudoitus ja rimotus sekä aluskate. Takkutarkastus - ei mitään huomautettavaa.
      Tarjoukset oli konesaumatusta peltikatosta, muovipinnoitetusta katteesta ja Dergasta - konesaumattu oli kallein ja muovi halvin - valittiin Degra.

    • Anonyymi

      käytä biokomb kestää 1 vuos ja sammal on muisto vain

    • Anonyymi

      ÄLKÄÄ VAIN HOMMATKO! Kun sammalta tulee, niin vaihtoon menee koko kate. Ei kestä painepesuria ja eikä kävelyä. Niin et kävele, ettetkö astu profiilin harjalle. Olen näitä työssäni nähnyt, ihmettelen miksi tuotevalmistaja joudu vastuuseen paskasta.
      Huom! Ei auta sammalmyrkky jos on jo viehreä sammalkate pinnassa, sammal on syönyt jo pinnan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe