9kk päiväunet

Nukutaankos..

Hei!
Esikoisemme täyttää kohta 9 kuukautta ja päiväunet tuottavat päänvaivaa. Lapsi nukkuu öisin kahdeksasta noin viiteen tai kuuteen aamulla, ja ensimmäiset päikkärit on nukuttu 8-9 aikaan. Tällöin nukutaan noin 30min-1h. Seuraavat päikkärit 11-12, unta noin 1-2h. Kolmannet päikkärit on kolmen-neljän aikaan noin 30min-1h. Nyt muutaman päivän ajan lapsen saaminen nukkumaan on ollut aika haastavaa. Meillä on kuitenkin tämä sama rytmi ollut jo puoli vuotta joten en oikein tiedä miten sitä muuttaisi. Pitäisikö lapsen nukkua yhdet vai kahdet päiväunet kolmien sijaan? Mitähän tässä pitäisi ruveta asialle tekemään?

6

2665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +ö.öö2

      Eiköhän yhdet riitä jo tuon ikäiselle. tarpeeksi säpinää aamusta, niin tsipahtaa puolenpäivän aikaan ja iltapäivällä taas lisää tsäpinää. Joku päiväohjelma pitää olla, jos haluaa säännöllisen elämänrytmin.

      Meidän kuopus esim tuon ikäisenä leikki isoveljensä kanssa uuden talomme raksatyömaalla taloa rakentaessani. Keskipäivän aikaa kävimme lounaalla ja vaihdoin vaipat ja kuopus nukkui päikkärit autossa. Iltapäivällä taas leikkivät raksatyömaalla kunnes menimme väliaikaiskotiin yöksi.

    • mites jos näin..

      mä taas suosittelisin viel kaksia unia, aamu- ja iltapäivä. toki juu lapset erilaisia, mut jos on 3 ollu puol vuotta voi niiden pudotus vain yksiin olla aika raju. meen 10.5kk nukkuu viel 2 kertaa ollu tää rytmin puol vuotiaasta ja nyt ehkä alkaa oleen aika harkita yksiä, iltanukahtaminen alkaa oleen kans hankalaa.

    • luulisin

      Lapset on yksilöitä myös unien suhteen, mutta kyllä sanoisin että kolmet on liikaa. Meillä tyttö kohta 8kk ja nukkuu kahdet päikkärit, joskus jopa skipannu toisetkin päikkärit, mutta silloin menee yliväsyneeksi. Millanen tarkalleen on päivärytminne? ja päivänne muuten? Ala yhdistämään ekaa ja tokaa päikkäriä. Varmaan, että pitkität ekoille unille menoa. Luulen että lapsenne nyt alkuun vaatii kahet unet, eikä heti yksiä. Pikku hiljaa hyvä tulee :) Ite aina huomasin, että päikkäreitä on liikaa, kun illasta alettiin olemaan pirteä ja kekkuloimaan myöhään. Ollaan supistettu alun neljästä kolmeen ja nyt kahteen :)

      Toisaalta myös 9kk on ikävaihetta millon on kehitys huipussaan ja nukkumaan laittaminen voi muutenkin vaikeutua. Meillä on vaikeutunut, kun kammetaan pystyyn ja halutaan tepastella jne jne huoh

    • Kahdet..

      päiväunet on varmaan ihan sopivat tuon ikäiselle. Ja kun näyttää kaikki päiväunet olevan melko lyhyitä. Meilläkin taidettiin jättää tuon ikäisenä kolmannet päiväunet pois ja pari kuukautta myöhemmin siirryttiin yksiin päiväuniin kun yöt meni hereillä palloilemiseksi (ei tosin tainnut noihin öihin auttaa yhtään). Nuo aamun unet luulisi olevan helpoin jättää pois, pidä vain väkisin hereillä sinne klo 11 päiväuniin asti (tai vaikka 10 asti). Jospa nuo yöunetkin pitenisi vähän tuolta aamusta, itseäni ei ikinä saisi tuohon aikaan ylös :)

      Muistaakseni neuvolassa sanottiin, että siinä vuoden paikkeilla siirrytään yleensä yksiin päiväuniin. Mikä tietysti on täysin lapsikohtaista, mutta näin yleisesti.

    • hohhoijaa3

      Meillä nukutaan 3 unet, tuon ikänen on vielä pieni ja saa nukua ja tarvitsee unta.

    • Hotari

      Meidän 8-kuukautinen vetää tirsat aina n. 3 tunnin välein ja nukkuu yöllä jopa 12 tuntia heräämättä, ei edes aina tutittaa tarvitse. Päikkärit ovat n. 1 -2 tuntia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe