Kuukautisista eroon!!! >:(

Menkkojen vihaaja

Mulla on ollut menkat vaan 4 kertaa, mutta oon jo nyt lopen kyllästynyt tähän! Mä en jaksa sitä kun pitää koko ajan juosta vessassa ja tuntuu niin kuin olisi kuset housussa. Oon ihan masentunu aina kun mul on menkat. :( Voiks näistä jotenkin päästä eroon!!!?? Ja kaiken lisäks mul on aika runsaat menkat ja ne kestää joku viis päivää runsaana ja sit viel monta päivää sellasta vähästä. Haluun oikeesti jotenkin parantaa mun elämää en jaksa oikeesti tätä!! Onko oikeesti mitään keinoo, millä ne vois poistaa/niukentaa vuotoo/nopeuttaa vuodon ulostulemista. Ainiin, oon 15 v. :(

19

3375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,

      Eipä niistä eroon pääse, sitten vaihdevuosi-iässä loppuvat..

      Jos ovat kovin runsaat niin vuotoa voidaan niukentaa joko e-pillereillä tai muilla lääkkeillä. Vuodon tuloa ei voi nopeuttaa

    • naiennene

      Jos ei tamponin käyttäminen tunnu ihan mahdottomalta niin se vois helpottaa tuota "kuset housussa" -tunnetta. Mulla oli kanssa just sun ikäisenä tosi runsaat menkat, joskus tunnillakin vaan tunsi miten lorahti tai suorastaan lorisi hirveä määrä ja sai pelätä että tuliko ohi siteestä. Kammosin tamponeja niin paljon, että en niitä silloin uskaltanut edes kokeilla. Samoin mua ne kuukautiset masensivat tosi paljon, koin aina olevani jotenkin vakavasti sairas kun ne olivat.

      Nyt olen 30 ja käytän kuukuppia, se kyllä minimoi menkkojen haitat, mutta ei ne toisaalta enää yhtä runsaat olekaan kuin ennen.

      E-pillerit tosiaan yleensä niukentaa sitä vuotoa. Samoin tulehduskipulääkkeet voivat auttaa.

      "Lähes puolella potilaista tulehduskipulääkkeet vähentävät kuukautisvuodon määrää viidenneksellä tai jopa puoleen aiemmasta. Erilaisten tulehduskipulääkkeiden tehoissa ei ole todettu eroja. Ne myös vähentävät tehokkaasti kuukautiskipuja: jopa seitsemän naista kymmenestä saa helpotusta oireisiinsa. Annos runsaita kuukautisia hoidettaessa on sama kuin kivun lievityksessäkin. Siinä tapauksessa, että potilaalla epäillään olevan vuotohäiriösairaus, tulehduskipulääkkeitä ei tulisi käyttää."

      http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/khp00050

      Kannattaa muuten tarkistuttaa hemoglobiini aina välillä, se voi mennä tosi alas jos on runsaat menkat.

    • tänviestinaloittajaa

      Kiitti vinkeistä! :) Tamponia oon kokeillu yhen kerran ja muuten toimi hyvin, mut pois ottaminen oli yhtä tuskaa. Ehkä se helpottuu sit ku vaa harjottelee!

      Sit yks juttu. Mul on nyt menos menkkojen 6. päivä ja vieläki tulee sellasta ihan kirkkaan punasta vuotoo. Onks tää normaalii ja mistä vois johtua? :)

      Ja sori ku toi mun edellinen viesti oli tollanen vihanen, mut olin sillon ihan räjähtämispisteessä :D

      • mr

        Tamponi on ollut liian kuiva, silloin sen pois vetäminen tuntuu inhottavalta. Oliko tamponi ehtinyt olla kuinka kauan paikoillaan? Nimittäin, jos se oli ollut jo tuntikausia, niin sitten oot varmaan käyttänyt liian imukykyistä tamponia vuotoosi nähden. Ja tietysti jos kuukautisvuoto on ollut jo loppumaisillaan tai vuodossa on ollut jonkinlainen tauko, niin silloin pienikin tamponi voi jäädä 'kuivaksi'. Kokeile siis eri imukykyjä, ajan mittaan opit millaista tamponia kannattaa käyttää missäkin vaiheessa kuukautisia. Tuossa opetteluvaiheessa kannattaa käyttää sitten lisäturvana sidettä, jos siis sattuisikin niin että tamponin imukyky pettäisi niin eipähän housut sotkeentuisi kuitenkaan =)

        Sulla on kuukautiset alkaneet niin vähän aikaa sitten että on ihan normaalia jos vuotoa tulee 6. päivänäkin, ajan mittaan kuukautiset asettuvat sellaisiksi kuin ovat asettuakseen.


    • tietämätön o.O

      mull o ollu menkat 4 vuotta enkä oo vieläkää tottunu kauheet kivut ja vatsa menee sekasin tosi helposti plus tuntuu ett menkkojen aikaa vatsas kiertää aiva älyttömästi ilmaa ja se pitää koko ajan meteliä. Mut enite ärsyttää se ett ollaa lähös lomalle viikon päästä ja mull o just sillo menkat. Haluaisin siirtää menkkoja mutt en ole ikinä syöny e-pillereitä. onks mitä mahiksii saada niit suoraa terkkarilt ja kauaks niit pitäs syödä?? sori jos oli tyhmä kysymys.

      • mr

        Hmm, e-pillereillä et kyllä saa siirrettyä kuukautisia tällaisella aikataululla. Eri asia jos olisit hankkinut ne vähän aikaisemmin. Mene pikaisesti terkkarin juttusille kysymään vieläkö ehtii käyttää jotain muuta siirtokeinoa.


      • ...

        Ei ehdi enää aiirtopillereillä siirtää. Lääkkeet määrää aina lääkäri, ei terv.hoitaja.


    • aloittajaa

      tamponi ehti olla n. 4 tuntia ja sillon oli toka vuotopäivä eli aika runsasta oli vuoto. Tamponi oli ob mini eli ei siitä pienemmäksi oikeen voi mennä...

      • hupsansaa

        Ei voi olla runsas vuoto, jos ob mini on riittänyt neljäksi tunniksi. Ilmeisesti et edes tiedä, mitä runsas vuoto on.


      • mr

        Joo, ei todellakaan oo runsasta vuotoa jos minikokoinen tamponi jää osittain kuivaksi. Voin kertoa, että mulla pahimmillaan tuli läpi suurimman mahdollisen imukyvyn omaavastakin tamponista ja siltikin tiedän että on heitäkin joilla vuotaa vielä enemmän. Eli saat olla onnellinen niukoista kuukautisistasi.


    • oikeasti runsasta

      Jos ei obmini vuoda läpi neljässä tunnissa tokana päivänä, niin vuoto on ihan olematonta (jos se tamponi oli oikeassa paikassa edes? ). Vai oliko oikeasti kuinka täynnä? Poiston kipuunhan voi olla syynä sekin, jos tamponi ollut turvonnut ihan täyteen, jolloin se on paksumpi kuin sisäänlaittaessa. Tätä teoriaa ei tosin tue se, että miniä käyttänyt neljä tuntia.

      Nimittäin mulla ob-super vuotaa normaalisti läpi ekoina päivinä alle kahdessa tunnissa. Kerran kun oli vielä vähän runsaampi vuoto eikä mahdollisuutta ravata vessassa ihan jatkuvasti, niin kävi siten että kahden tunnin kuluttua oli se tamponi ihan täys JA joku plus-kokonen side myös ihan täynnä, vartin jos olis vielä odottanut niin olis pitäny vaihtaa jo farkutkin. :( Ja ihan normaalia, että se tamponi alkaa vuotaa läpi jo tunnissakin, joten aina myös side ( ja siis ihan side eikä mitään pikkuhousunsuojaa joka ei auttaisi ollenkaan). Nykyään tosin kuppi käytössä, silläkin kolmena ekana päivänä side lisänä, mutta harvoin vuotaa kupista yli, kunhan tyhjää riittävän usein (n. 3 tuntia, ja sen tuntee kyllä koska tarvii).

    • mukaniukatmenkat

      kun otin sen tamponin pois niin se oli melkeen 2 kertaa niin levee kun sillon kun laitoin sen. En tosiaankaan tiedä oliko se oikein kun se oli eka kerta kun kokeilin. Ja menkkani eivät tosiaankaan ole niukat! Noidenkin menkkojen aikana meni kahtena yönä läpi sellaisesta vähän normaalia imukykyisemmästä siteestä ja edellisten menkkojen aikana meni koulussa samanlaisesta läpi yhdessä tunnissa. Ja pois ottaminen saatoi sattuu kans sen takia, koska en oo koskaan ollu yhdynnässä joten on tiukat paikat. Ja se tamponi oli oikeesti paljon isompi kuin laittaessa ja oli se aika painavakin

      -aloittaja

      • mr

        Tuli sekin mieleen, että olitkohan täysin rento kun poistit tamponin? Ehkä jännitit paikkoja ja silloin tamponin pois vetäminen on hankalampaa. Ja kai käytät yöllä yösidettä etkä tavallista sidettä?


    • sealoittajataas

      Saattaa olla hyvin mahdollista. :) Yleensä mul ei oo yöllä tullu juuri mitään, niin oon käyttänyt tavallista. Mut nyt tulikin sitte ja kunnolla. Seuraavaks yöks en ehtiny hankkii yösidettä, mut sillon ei tullu juuri mitään. Kävin aamulla vessassa ja siteessä oli vaan pieni läntti, menin takaisin nukkumaan ja sitten kun taas nousin sitä vertaa vaaan loris siihen siteeseen ja valu pitkin reisiä. Pitäis varmaan hankkia niitä yösiteitä. Mut en kyllä sanois mun menkkoja ainakaan niukoiksi.

      • mr

        Eihän meistä kukaan oikeasti tiedä miten runsas sun vuoto on, mutta tosiaanki ihmetytti tuo minikokoinen tamponi. Vuotohan ei oo tietenkää mitenkään tasaista koko ajan ja 'lorotuskohtauksia' voi tulla. Ja kun nousee vaakatasosta seisomaan on ihan normaalia että vuotoa saattaa lorahtaa vähän enemmän. Ja ehdottomasti kannattaa hankkia yösiteitä =)


    • vaihtelee määrä

      Kuukautiset eivät tule tasaisesti. Yleensä keskellä vuotopäivät ovat runsaimpia, mutta yhtä hyvin siellä voi olla päivä ilman vuotoa.

      Yöllä nukkuma-asento estää sitä verta valumasta, mutta asennon vaihtaminen tai pystyyn nouseminen sitten aiheuttaa sen, että emättimeen kertynyt veri purskahtaa ulos. Kun asiaan oppii, niin yleensä aamulla (tai yöllä) heti herättyään käy vessassa ja ikäänkuin pusertaa veren pois emättimestä. Silloin vuotoa siteeseen tulee vähemmän. Sama ilmiö voi jossain määrin toteutua myös paikallaan istuessa.

      Ob-mini on imukyvyltään mini. Sillä hetkellä sinuilla ei ole ollut runsasta vuotoa, vaikka jonain muuna hetkenä kenties olisikin. Yösiteet ovat usein isompia kahdesta syystä: pystyy nukkumaan koko yön sidettä vaihtamatta ja ison siteen kanssa ei niin helposti tule ohivuotoa.

    • aloittajataaas

      Siis ymmärän kyllä tuon, että vuotoa ei tule tasaisella tahdilla :) Varmaankin juuri silloin ei tullut niin paljon. Tamponia käytin siis urheillessani. Voiko se vaikuttaa asiaan? Ja yleensä olen pärjännyt yötkin ihan hyvin tavallisella siteellä, nyt meni läpi. Nyt tuli nukuttua pidemmät yöunet kun ennen menkat on ollu aina viikolla ja nyt ne oli viikonloppuna. Ja oli vielä samaan aikaan kauhea yskä, niin siinä kun sitten yskit niin maha supistelee ja vertaa valuu... :D

    • LOl11

      tollaset tarinat on kyl kärkyttäviä! iha sääliks teitä käy. onneks ei itel oo, eikä tuu. joo,hyvää järkyttävää loppu elämää teille, tereve!!11!!!

    • Anonyymi

      Jos on syöpä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2459
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2133
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe