Kotiteatteri vertailua

Gigantko

Olisin nyt ensimmäistä ns. valmista kotiteatteripakettia hommaamassa hinta max. 400€. Osaisitteko näistä sanoa mitään?

http://www.expert.fi/Tuotteet/Kuva/Audio/Kotiteatteripaketit/Pioneer---BCS-212

http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kotiteatterit/BDVE280/sony-3d-5-1-kotiteatteri-bdve-280

http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kotiteatterit/HTD5100XE/samsung-5-1-3d-kotiteatteri-ht-d5100

http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kotiteatterit/HTD4500XE/samsung-5-1-kotiteatteri-ht-d4500

Millä näistä saisin parhaan "ääni elämyksen" pelaamiseen ja blu-rayn katseluun?
Kiitos vastauksista jo etukäteen! :)

15

1237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pena73

      Jos haluat kuunnella tukkoista suhinaa, kumisevia yläbassoja ja muutenkin pahasti vääristynyttä taajuuskaistaa, säröytynyttä ja epämiellyttävää ääntä jne., kaikki noista varmasti ovat "ääni elämyksiä".

      Jos haluat asiallisen monikanavaäänentoiston, varaa viisinkertainen summa rahaa ennen kuin lähdet ostoksille.

    • Kiitos vain

      Taidan kuitenkin pysyä näissä vaihtoehdoissa, joten suositelkaa jotain näistä tai jotain muuta joka ei menisi budjetin yli. :)

      • Pena73

        Siinä tapauksessa osta käytetty viritinvahvistin ja kaksi käytettyä kaiuitinta. Lisäkaiuttimia voit hankkia kun rahaa on taas lisää.


      • ehdottaja.
        Pena73 kirjoitti:

        Siinä tapauksessa osta käytetty viritinvahvistin ja kaksi käytettyä kaiuitinta. Lisäkaiuttimia voit hankkia kun rahaa on taas lisää.

        älä Pena vänkytä.


    • Budjettiratkaisu

      Oletan että olet nuorehko, toisaalta ei sen väliä vaikka olisit vanhempikin. :) Oletanpa vielä, että sinulla on tällä hetkellä käytössäsi joko PC Playstation 3 tai pc X-Box, veikkaisin pc pleikkariyhdistelmää.

      Oletko ajatellut pc-kaiuttimia? Olet tai et, ota ihmeessä kotikuunteluun alla oleva paketti:

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/21030/cxvtj/Logitech-Speaker-System-Z906

      Mikäli asut omakotitalossa, tai erillis tms. talossa jossa ei välttämättä tarvitse ajatella naapureita koko ajan, (itsellä on sellaiset naapurit, jotka eivät todellakaan ajattele muuta kuin itseään, ja ei ole kyseessä lähellekään mitkään teini-ikäiset) suosittelen ilman muuta testaamaan tätä pakettia.

      Mölyä (paikka paikoin jopa ok tasoista sellaista) saat tästä varmasti ihan riittävästi. Olet sitten nuori tai vanhempi, olettaisin että jumpsjumps ("basso" siis heh.) on lähestulkoon ensisijainen kriteerisi, on tämä varmasti sinulle hyvä, ellei paras vaihtoehto, sekä alittaa budjettisikin mainiosti.

      Ostat sitten "viksuna" & vanhempana sitten erillislaitteet, jos silloin siltä tuntuu. :)

      En usko että petyt tuon kytkettyäsi. (mikäli siis osuin oikeaan siihen mitä on hakusessa) En ole tuota kyseistä pakettia kuullut, mutta vastaavaa Creativen muistaakseni Megaworks 500 jotain pakettia n. 10 vuotta sitten, silloin kuulosti omaan lähes teinikorvaan hyvältä, ja varsinkin muutaman liian monen ensimmäisen samanlaisen jälkeen ;)

    • av-vitsaus (org)

      -"En usko että petyt tuon kytkettyäsi."
      -"En ole tuota kyseistä pakettia kuullut"

      Oletko ihan tosissasi vai?

    • Hihii

      Lue ihan ajatuksella uudestaan tuo budjettiratkaisuviesti. Jos kyseessä on teini-ikäinen tai hieman vanhempi, kyllä "basso" yleensä on se ratkaisevin tekijä. Muistat ehkä itsekin muutama 10 v sitten kun sellainen olit. ;) Mutta onhan se hyvä että joku edes vetää herneen nenään turhasta.

    • hiffisti69

      Pena73 tuossa ylempänä on ihan oikeassa - 400 euron kotiteatteripaketteihin ei kannata laittaa rahojaan. Niiden äänenlaatu on järjestäen järkyttävä.

      Käytetyn vahvistimen ja kaiutinparin hankinta on tuolla budjetilla tosiaankin paras vaihtoehto.

      Minua ei muuten, kun tästäkin asiasta on ketjussa ollut puhetta, teininä kiinnostanut ylikorostuneen basson jumputus pätkääkään. Toisaalta musiikkimakunikin (progea lähinnä) saattoi olla tavanomaisesta poikkeava.

    • Lisäystä

      Itse olin juuri kaupoilla ja voin sanoa että kyllä noilla nyt melko hyvän äänen saa vaikkei olekkaan erissä kootut systeemit. Pysyn siis samoilla linjoilla voi ehdottaa kyllä korkeintaan 200€ kalliimpiakin jos siltä tuntuu. :) Langattomat takakaiuttimet voisivat olla tarpeen myös.

    • Höpöttäjä

      Kyllä noilla valmiskamoillakin pärjää ihan hyvin. Itsellä on nyt ollut 2 vuotta lähinnä leffakäytössä n. 450 € (tällä hinnalla taitaisi saada ehkä juuri ja juuri perushyvän vahvistimen) maksanut Blu-Ray paketti. En ole mikään hifisti, en huomaa todellakaan mitään eroa, kun on verrannut vaikkapa halvimpiin tai halpoihin erillislaitteisiin.

      Onhan se tämä huomaamattomuus ole ihan rahallinenkin etu. Tuo setti toistaa kaikki ne formaatit mitkä haluankin, kätevä omaan käyttöön esim. USB (2000 biisin määrärajoitus, ja myös plussana shuffle/satunnaistoisto) ihmettelinkin tuota kerran kun oli testissä Sonyn Blu-Ray soitin, jossa em. toimintoa ei ollut.

      Toki musiikki kuulostaa paremmalta erillislaitteistosta, ainakin kalliimmasta paketista. Oma musiikinkuuntelu on lähinnä mp3, joten aivan riittävät mölinät kuulen näistäkin pöntöistä. Suosittelen aloittajaa käymään liikkeessä koekuuntelemassa, tai ottaa sitten kotiin testiin.

      Kerrot budjettisi, ja käyttötarkoitus jne. mitä haluat. Eiköhän se paketti sieltä sitten löydy. Noita valmispaketteja on niin jumalaton määrä, eipä niistä kaikista taida olla juuri kellään sen kummempaa kokemusta.

      • äänentoisto

        > Toki musiikki kuulostaa paremmalta erillislaitteistosta, ainakin kalliimmasta paketista.

        Niin, äänentoistohan se on huimasti parempi, kun hankkii paremmat pöntöt kuin ne pienet muoviset, joita on noissa halpispaketeissa. Erillislaitteita suosittelevat eivät siis halua painottaa mahdollisia BluRay-soittimien formaattien toistokyvyn tai ominaisuuksien eroja tai USB-portteja vaan äänentoistoa.


    • Höpöttäjä

      Pointti olikin se, että kyllä valmispaketillakin pärjää mainiosti. Itse olen omaan laitteistoon enemmän kuin tyytyväinen. Se on hyvä että jokaisen tarpeisiin on tarjolla vaihtoehtoja. En näe/kuule mitään järkeä laittaa useita tuhansia euroja joihinkin kaiuttimiin tai erillislaitteistoihin, varsinkin jos joutuu tinkimään siitä mitä itse haluaa laitteistolta.

      On valmispaketeissa reilusti isompiakin kaiuttimia, ei kaikki ole niitä Creative, Logitech tms. kokoisia. ;) Makuja on monenlaisia, näillä mennään. Oli lähinnä huvittavaa että n. 200 € maksavassa Blu-Ray soittimessa ei ollut niinkin kivikautisen vanhaa toimintoa kuin kappaleiden satunnaistoisto.

    • AV-vitsaus (org)

      Pärjäähän sitä, vaikka pesemällä ne jarruraitaiset pyykkinsä vanhalla nyrkkimenetelmällä, jollei muusta tiedä ja jos sattuu tyytymään siihen vatkaukseen. Siinä sitä pointtia.

      Sama pätee äänenlaatuun. Kaikille ei sovi se huonompi vaihtoehto, jos kerran parempaakin on saatavilla. Toisille se itse ääni ei taas ole se tärkein kriteeri, vaan sellainen on esimerkiksi hinta ja erilaisten formaattien tuki. Toki kalliimmatkin laitteet toistavat niitä erilaisia formaatteja, mutta vaikea niistä on anttilan katalogin perusteella mitään tietää.

      Asiasta kuudenteen: Hifimaailman kestotilauksen vuosilasku oli nyt tällä kertaa sitten jo reippaasti yli 70e, ja totean sen tänään maksettuani, että tuo on aika hyvä tapa karkoittaa lukijoia tuo exponentiaalinen hinnannosto. Lehtihän on kyllä sinänsä täyttä priimaa, mutta kuitenkin...

      • pettynyt.

        hifimaailma-lehdykkä ei ole hintansa arvoinen. Joskus 80-luvulla Hifi-lehti tuli selattua kannesta kanteen useampaan kertaan. Hifimaailma-lehti menee kerta selailulla........niin, oikeastihan tässä on vain kyse siitä, että maailma on muuttunut ja ikää tullut lisää..............


    • Hheikki

      Noista kallistuisin Samsung HT-D5100 puoleen, seuraavana vaihtoehtona Sony 3D 5.1 kotiteatteri BDVE-280.

      Taatusti hyviä ostoksia kumpikin ja ääni riittää valmasti pelaamiseen ja leffoihin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3397
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2045
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1698
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1613
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      1006
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      123
      948
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      865
    Aihe