Tuoretta infoa 12/2011, Sal/SantaMaria/Belorizonte yms.

Tyytyväinen

Ensinnäkin älkää uskoko näitä järkkynegatiivisia juttuja Kap Verdestä, joita tuntuu palstalla riittävän ja joita minäkin haksahdin lukemaan ennen matkaamme!

Koitan tässä lyhyesti kertoa oman kokemukseni paikasta. Olen tavallinen, keski-ikäinen suomalaisturisti, jolla matkakokemusta kertynyt yleisimmistä suomalaisten suosimista matkakohteista ja odotuksena lomalta yleensä rentoutumista, lepoa ja hyvää ruokaa ja ennen kaikkea lämmin aurinkoinen ilmasto.

Kap Verdellä ja Salilla toteutui suurin osa odotuksistani. Parasta paikassa oli mielestäni lähes täydellinen ilmasto, pääasiassa aurinkoista ja lämmintä ja ihana vilvoittava tuuli, joka teki altaalla/rannalla oleskelusta mukavaa ja nautinnollista ilman kauheaa tuskaista hikoilua. Luonto oli karu hotellialueita lukuunottamatta mutta upeaakin upeampi turkoosi meri ja paikoittain lähes autio hiekkaranta korvasivat suurelta osin sen puutteen. En ole varsinaisesti rantaihmisiä, mutta kaunis lämmin Atlantti ja viileä pehmoinen hiekka oli aivan vastustamaton yhdistelmä!

Palstalla pelotelluista senegalilaiskauppiaista selvisi ilman mitään ongelmia sanomalla joko No thanks tai Later, jonkun matkaa saattoivat kulkea vierellä höpöttämässä, mutta ei mielestäni mitenkään agressiivisesti tai liian tungettelevasti. Kaupanteko sujui hyvässä hengessä, minä ilmoitin (muutamissa kaupoissa ensin hintoja kyseltyäni) mitä olin valmis maksamaan ja pidin siitä kiinni ja sain haluamani tavarat mielestäni ihan kohtuuhintaan.

Turvallisuuden suhteen ei ollut mitään valittamista, valaistu rantatie iltaisin oli täysin turvallinen kulkea, vartijoitakin oli joka hotellin kohdalla. Kuljimme hotelliimme myös täysin pimeää kadunvartta eikä sielläkään ollut mitään ongelmia, ei myöskään "kylillä". En kokenut kertaakaan mitään uhkaavaa tilannetta koko 2 viikon aikana, en illalla enkä päivällä.

Ruuan suhteen koimme monenmoista, varsinkin kun emme ole kalaihmisiä:). Meillä ei ollut all-inclusivea, joten kävimme joka ilta eri ravintoloissa syömässä. Parhaimmaksi osoittautui Belorizonten edustalla oleva Atlantis-ravintola, jossa ilm ranskalinen omistajapariskunta, jonka mies oletettavasti hääräsi keittiössä. Siellä oli hyvät pihvit ja kanat ja maistoimme myös hummeria, jota kovasti Kap Verdellä suositellaan.

Yhdessä italiaisessa kävimme pizzalla (hyvää ja maukasta), toisessa pasta bolognesella (mautonta). Elämäni ensimmäisen kerran palaututin ruuan keittiöön keskusaukion reunalla sijaitsevassa Funana-ravintolassa, niin kamalaa läskistä ja jänteistä ja sitkeää lihaa en ole koskaan maistanut. Mies tilasi hampurilaisen (with ships and salad), sai onnettoman eines(jauheliha?)pihvin ja ranskalaiset, jäi siitäkin muu kuin ranskalaiset syömättä (niitä laivojakaan ei lautasella näkynyt;)).

Viimeisenä iltana löysimme loistavan ruokapaikan elikä Hotelli Odjo de Aquan ravintolan. Mielettömän kaunis ympäristö ja sairaan hyvä ruoka. Söin pihviä herkkusienikermakastikkeella ja perunamuusia ja keitettyjä kasviksi, nam-nam!!! Toisaalta harmitti, ettei osuttu sinne aikaisemmin mutta toisaalta ruoka ja paikka kruunasivat lähes täydellisen lomamme:)

Kylän 2 jäätelöbaaria on käymisen arvoisia, jäätelöt ovat italasta ja aivan ihania makuja!!! Niillä sai täytettyä mahan ja hyvän mielen parin pieleen menneen illallisen jälkeen:p

15

2265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyytyväinen

      Jatkuu, ei mahtunut yhteen palstaan;)

      Pari vinkkiä tähän väliin: ottakaa niitä pitkähihasia muutamia mukaan (hupparia, ohut ja paksumpi villatakki yms.), niitä kyllä illan tullen kulkiessaan tarvitsee, farkutkaan eivät ole illalla yhtään liikaa. Ja ottakaa samoin pientä rahaa mukaan Suomesta! Euroilla pärjää ihan joka paikassa mutta vaihtorahan saaminen on useassa paikassa tuskaisaa eli kakkosia, vitosia ja kymppejä mukaan!! Meillä oli pääasiassa 20 eurosia, esim. viiskymppisten kanssa oltaisiin oltu pulassa:)

      Hotelli Belorizontesta plussat:
      - loistava sijainti rantaan ja kylään nähden
      - 3 uima-allasta (2 merivedellä), joten tilaa ja tuoleja löytyi aina
      - respan lähellä oleva alla tuulensuojainen (hyvä pilvisenä päivänä) ja laitimmainen tuulinen (ihana aurinkoisena päivänä), keskimmäinen allas kloorivettä
      - henkilökunta ystävällistä ja avuliasta
      - aivan ihastuttava entertaiment-ryhmä, jotka järjestivät joka päivä ohjelmaa lähinnä altailla (tanssinopetusta, aerobicia, step-aerobicia, hydrobiciä, ilmakivääriammuntaa, vesipalloa) ja muutamana iltana viikossa ihania omia hyvänmielen show-esityksiä. Muitakin esityksiä ja mm. grilli-ilta löytyi, iltaohjelmaa oli joka päivälle, suosittelen:)!

      Miinukset:
      - meille sattui bungalow, jossa oli ongelmia putkiston kanssa eli kylppärin lattia tulvi useaan otteeseen ja pari viimeistä päivää oli jo putket ihan tukossa ja haju pikkasen inhoittava. "Teknikko" kävi kerran laittamassa silikonia lattikaivoon, mutta sillä ei pitkälle pötkitty ja siivoojarouvat sitten ystävällisesti kantoivat meille pyyhekasoja joita kasasimme vessaan, ettei vedet tulleet huoneen puolelle. Vesi tuli lirumalla niin suihkusta kuin lavuaaristakin mutta niiden kanssa kyllä pärjäsi:)
      - aamiainen oli ehkä jonkun mielestä monipuolinen (sämpylöitä, porkkanaraastetta, kurkkua, maksapasteijaa, juustoa, kinkkua, makkaraa, munaa ja munakasta eri muodoissa, paistettuja banaaneja ja lettuja, muroja ja jogurttia, tuoreita ja säilykehedelmiä, kakkua ja pullaa) mutta ne kaikki rasvassa lilluvat lämpimät ruuat alkoi ainakin meitä ällöttämään jo 3. aamuna, samoin makkarat ja kinkut ei oikein suuhun sopineet eli juustosämpylällä ja säilykehedelmillä mentiin pääasiassa
      - jututimme muutamia all-inclusive asiakkaita ja heidän mukaansa myös muut ateriat olivat joka päivä suht samanlaisia ja yksitoikkoisia, lounas kuulemma parempi kuin illallinen mutta tämä oli siis vain n. 10 henkilön mielipide
      - jos et ole all-enclusive asiakas niin kaikki mitä syöt tai juot kirjataan ylös ja kuitataan ja laskun maksat sitten uloskirjauksen yhteydessä, käteistä eivät huoli. Minä pidin omaa kirjaa menoistamme ja täsmäsi kyllä pennilleen hotellin loppulaskun kanssa, siitä plussaa:)

      Tässä siis minun näkemyksen paikasta, ei yleinen totuus, ja jos jollain jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni:)!!!

      Hyvää matkaa kaikille, jotka hakevat rauhaisaa ja leppoisaa lomailua, ette tod näk tule pettymään:)!!!

    • Matkakuumetta33

      Hei ja kiitos kattavasta kirjoituksestasi! Kiva kuulla, että loma on ollut onnistunut :) Olemme lähdössä samaiseen hotelliin maaliskuun alussa ja vinkkisi tulivat tarpeeseen! Olen lukenut, että monet suosittelevat all inclusiven ottamista Kap Verdelle - mitä mieltä tästä? Entä kävittekö jollain retkillä - suosituksia näistä?

      • Tyytyväinen

        All-inclusiven ottaminen täysin maku- ja syömistottumisasia. Me olemme mieheni kanssa pieniruokaisia, joten meille riitti mainiosti aamupala ja iltapäivällä aamupalalla tehdyt juustosämpylät ja illalla sitten se varsinainen ruoka valitsemassamme ravintolassa, joiden tarjonta aika italialaisvoittoinen. Ja mainitsemani Atlantis, Odjo d'Aqua sekä intialainen (olikohan Bombay) ja oppaan suosittelema italialainen olivat hyviä ja kohtuuhintaisia (pastat ja pizzat 7-8e, broileriruuat 8-11e ja hyvät naudanfileepihvit 12-15e), viinit ja olut edullisia. Jos tykkäätte kalasta niin sitä löytyy kohtuuhintaan lähes joka ravintolasta eri muodoissa. Langusti eli hummeri maksoi n. 25e/hlö.

        All-inclusiveen kuului aamiainen klo 7-10.30, lounas puolilta päivin, välipala kahden-kolmen aikaan ip ja illallinen 19-22. Juomia (olut, viini, limut, drinkit) sai hakea ainakin parista kolmesta hotellin baarista pitkin päivää käsittääkseni mielin määrin. Kysyimme hotellista paljonko maksaisi all-inclusive meidän toiseksi viikoksi niin hinta oli tuplaten se, minkä Finnmatkat tarjoaa. Jos ei ole all-inclusivea niin buffet-illallinen hotellin ravintolassa maksaa 17e/hlö juomat erikseen (olut, limut 2e/muki). Ja kyllä sieltä varmasti aina jotain syötävää löytää vaikka kaikki ruoka ei miellyttäisikään!

        Retkistä kävimme Nautiluksella (31e/hlö) eli se lasipohjavene, se oli ihan kiva reissu ja kesti 1,5 tuntia. Kuljetus alukselle oli kumiveneellä kylän isolta laiturilta eikä kapuaminen veneeseen/pois tuottanut mitään ongelmia.

        Katamaraanireissu (49e/hlö) sattui pilviselle/tuuliselle päivälle ja sen koimme vähän tylsäksi varsinkin kun emme ole mitään purjehduksen ystäviä. Se kesti kolmisen tuntia ja koska oli vähän viileää niin vain pari ihmistä kävi pulahtamassa pysähdyksen aikana. Reissulla sai olutta tai ihan hyvää kuoharia sekä pikkubussin chipsejä. Kylmä tuli vaikka hupparit oli mukana:) Mielestäni hinta-laatusuhde ei ollut ihan kohillaan:)

        Pari suomalaispariskuntaa kävivät saarikierroksella ja sanoivat, että oli ihan ookoo, ei mikään ihmeellinen mutta ihan kiva. Omakohtaista kokemusta ei siitä. Umpijeepeillä olivat menneet eli mitään hiekkaa ei kuulemma matkalla pöllynnyt.

        Grilli-ilta Belorizonten viereisessä hotellissa oli ihan kiva (38e/hlö). Siellä oli kiva bändi ja 2 tosi hyvä-äänistä mieslaulajaa sekä ryhmä suloisia paikallisia nuoria tanssimassa paikallisia tansseja. Ruoka oli hyvää ja noloa myöntää, mutta buffetin ehdottomasti paras anti oli perisuomalaisen näköinen joulukinkku;)

        Mutta vaikka päätyisitte all-inclusiveen niin käykää ehdottomasti siellä Odjo d'Aqun terassilla vaikka vain drinkillä (jos syötte niin herkkusienibiffi oli ihanaa), siellä meille tuli ekan kerran se fiilis, että tänne tullaan vielä uudestaan ja nimenomaan kyseiseen hotelliin:)!

        Käyttörahaa minulla meni 500e (miehellä saman verran), josta 120e retkiin, 100e tuliaisiin ja 75e hotellin laskuun (yksi illallinen, nettikäyntejä ja muutama drinkki) ja all-inclusiiviläisiltä kului rahaa tuskin nimeksi, koska hirveästi shopattavaahan siellä ei todellakaan ole ja heillä ei siihen syömiseen mene rahaa.


    • Lämpimään kaipaava

      Hei!
      Itse olimme lokakuun lopussa kyseisessä hotellissa, meillä oli tuolloin tuo all inclusiv-paketti ja itse olimme ainekin tyytyväisiä ruokiin, mutta jos ei pidä kalasta niin sitten kannattaa ehkä miettiä jotain toista vaihtoa sillä seisovapöytä sisälsi todella paljon kala sekä muita merenelävä ruokia. Toki sieltä löytyi myös liha ja kana ruokia. Ja meillä ei todellakaan rahaa paljon kulunut, että ainoat ostokset olivat juuri tuliaiset sekä muutamat pikku napostelut paikallisesta kaupasta. Sillä tuohon pakettiin kuului juomat (oluet, viinit, drinkit, vesi jota sai pulloissa niin monta kuin halusi) Muuten taisi olla niin, että saa ainoastaan 1-2 pulloa huoneen jääkaappiin. Kraanavettähän tuolla ei voi käyttää.

      Meillä matka sujui mukavasti muuten, mutta loppu matkasta saimme hiukan ei niin mielyttäviä vatsanpuruja mutta onneksi se ei niin kauheasti matkaa kuitenkaan haitannut. Me kävimme tuolla saarikierroksella ja se oli ihan mukava varsinkin kun pääsi kellumaan suolakaivoksen altaaseen. Kierros tapahtuu jeepeissä matkustaessa ja jeeppejä oli tuolloin 7 joissa kaikki olivat finnmatkalaisia lomailijoita. Meidän kuski innoistui oikein kunnolla kilpailemaan urakalla toisen kuskin kanssa niin saatiin hiukan "safari-ralli" tuntumaa :D mutta suosittelen kyllä kierrosta muillekin :)

      Itse koimme viikon riittäväksi, sillä mitään erityistä aktiviteettiä siellä ei oikein ollut tarjolla ja itse hiukan kyllästyimme kaupungilla kävelyyn kun kauppiaat tulivat melkolailla liian lähelle. Mutta aurinkoa riitti ja meillä oli koko matkan ajan yli 30 astetta ja aurinkoista, tuuli tekee kuitenkin ilmasta raikkaan eikä tule tunkkaista oloa. Mukaan suosittelen otettavaksi taskulampun, sillä ainekin meidän tuolla ollessa oli runsaasti sähkökatkoksia, mutta silloin taisi olla koko saarella jotain sähköongelmia. Tämän vuoksi taskulamppu oli hyvin kätevä pimeässä huoneessa, jotta näki edes vähän eteensä pimeään aikaan.

      Mukavaa ja stressitöntä matkaa sinne aikoville! :)

    • kapover

      Hello , kannattaako vaihtaa rahaa escudoiksi ja jos missä , kadulla ? Vai onko hyvä käyttää euroja ? Me mennään ma 23 tammi , eli ens ma , ja 2vko !

    • Marge the Matkailija

      Me emme vaihtaneet escudoja lainkaan, sillä joka paikassa käy eurot. Vaihtorahana saattoi saada escudoja. Älkää siis turhaan vaihtako rahaa. Hyvää matkaa:)

    • Nasu

      Kiitos realistisista, asiallisista kommenteista! Olemme lähdössä parin viikon kanssa all inclusiveratkaisulla ja lapsiperheellämme reissuun. Hienokseltaan jännittää (vatsatautiosuus), mutta odotukset lepolomasta ovat korkealla.

    • reku

      Nasu pistähän matkakokemuksesi tänne, kun olette lomanne lomineet niin saadaan tuoretta tietoa taas :) Rentouttavaa ja aurinkoista lomaa perheellenne!

    • hstark2

      .hstark.olimme puolisoni kanssa kap verdellä helmikuun alussa ja jos olisin uskonut kaikki täältä suomi24.sontaluukusta lukemani parjauskampanja viestit olisin perunut matkani.onnekseni halusimme nähdä nuo kaikki ikävyydet mitä muut on joutunut siellä kokemaan ja sitten matkaan.pettymyksiä oli mm.meitä ei ryöstetty kertaakaan,hiekka ei pölissyt joten uimalasit olivat turhaan matkassa,ruoka oli todella maukasta kaikissa ravintoloissa joissa kävimmme,toisin kuin aasian reissuilla vatsa tautia ei tullutkaan.kaupustelijat ei häirinneet,ja bungalovimme oli todella viihtyisä ja aamiainen loistava.taloudellisista syistä emme ottaneet all inclusivia,koska näin nuukana miehenä olisimme syöneet viikon hotellin eväitä tietämättä mitä on tarjolla kadun toisella puolen.jos talous antaaa myöten,käymme toistekkin!

      • saitko rusketusta

        Monille meistä noin 16astetta varjossa on hyvä lomailu ilma
        muttei ehkä kaikille kuitenkaan.


    • g¨d¨d

      Kiitos kokemuksista! Me olemme lähdössä ensi viikolla.

    • sinnekö pian???

      Löytyisikö Belorizontesta tuoreita kokemuksia tältä vuodelta?
      Mitä mieltä olette (hotellissa olleet) onko siellä muita viihdykkeitä uimisen lisäksi 10-v pojalle?

    • utelias44

      Täällähän on kivasti tietoa mutta mitä mahtaa tarkoittaa kun Finnmatkat mainostaa että Belorizonte on saaren parhaalla rannalla?
      Paras ranta mihin? Uimiseen ,snorkklailuun, suojaisa vai sijainti vai...jne?
      Kommentteja kiitos miksi ranta on paras vai onko???

      • last time capo

        Se ranta on siivottu, eikä siellä paikalliset tee tarpeitaan mereen kun vartiat hätistelee pois.Kävele noin 400 metriä jompaan kumpaan suuntaa niin näet todellisuuden niin ei tee mieli enään uimaaan.Olimme lasten kanssa kävelyllä ranalla ja se oli virhe, ei tehnnyt mieli enään sen jälkeen poistua "parhaalta rannalta"koko loman aikana. Siellä oli paikallista rakkautta keskellä päivää ja eräs mies ulosti aaltoihin. hyi...


    • Pete_72

      Riu Funana all inclusivella käyty w8/2014, hotellissa kaikki muu toimii paitsi jääkaappi, huollosta huolimatta. Funana ja garopa ovat käytännössä yksi ja sama hotelli, vaikka molemmilla on oma respa, ravintolat ja allasalue. Mutta kaikki on kaikkien käytössä.

      Ruokaa löytyy joka makuun ja ei vatsaoireita saatu vaikka lähes kaikkea syötiin. Ruoka ei paljoa muutu päivästä toiseen, mutta kun ei kaikkea syö joka päivä, niin vaihtelua saa. 4 teemaravintolaa löytyy, joihin pitää varata paikka 3 päivää aikaisemmin heti aamulla, muuten ovat täynnä. Yksi teemaravintola kokeiltiin, muihin ei ehditty viikon aikana, se oli ihan ok, mutta ei loistanut. Ruokaa tai syötävää saa aamusta iltaa jostain lähes koko ajan. Ennen illallista oli pidettävä tunnin tauko.:) Juomista löytyy myös ilmakseksi nii hotellita, altaalta kuin rannasta. Drinkkejä, kahvia, olutta tai limonaadeja.

      Hotellilla kaksi isoa identtistä allasaluetta, joissa molemmissa 2 isoa allasta joista toisessa allasbaari. Allasbaarialtaan vesi hieman lämmitetty. aurinkotuoli löytyi joka kerta 4:lle tosin joskus varjosta. Meidän loman aikana jopa satoi ja 3 päivää oli pilvistä. Sade tosin ei kastellut, sen verran pientä se oli, mutta viilensi ikävästi. Hyvällä säällä meri ja altaat tuo taatusti täydellisen löhöilyloman.

      Hotellilla siisti yleinen meriranta, jossa ilmaista juotavaa. Aallot oli meidän loman aikana aina joko punaisen lipun tai keltaisen lipun arvoisia, mutta ainakin meidän 10 ja 9 vuotiaat selvisi keltaislla lipuilla meressä ihan hyvin. Ranta on tosiaan hieno. Pelkkää hienoa hiekkaa kilometri tolkulla.

      Saarikierros tehtiin jeepeillä, sillä näki ilmeisesti lähes kaiken mitä tarvitsi, katamaraanille olisi menty, jos sää olisi ollut parempi. Saarikierroksella näki hienon kalliokolon ja rantakallion, johon aallot löivät. Sekä pääsi suolakaivokseen lillumaan. Sekä pienet pysähdykset näköalapaikalla, satamassa ja erään kylän läheisellä rannalla.

      Voin suositella vaikka on hiukan kalliimpi kuin moni muu kohde, mutta tulee silti aika edulliseksi, koska rahaa ei kulu mihinkään ellei reissuja tee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe