Belgi häipyy metsälenkillä omille teilleen,apua!

fargo

Mulla on ollu 3 muutakin tervua muttei kellään näistä ole ollut moista piirrettä.
Ovat pysytelleet metsässä lähettyvillä eivätkä ole olleet kovin riistaverisiä. Toki jos jänis on ihan näkölähtönä lähtenyt nenän edestä niin sitä on saatettu hetki ajaa mutta palattu kuitenkin pian takaisin.

Tää viimeisin koira kuitenkin saattaa lähteä pidemmillekkin reissuille joka on todella harmittavaa. Varsinkin nyt viimeaikoina on häipynyt saatuaan jonkun mielenkiintoisen hajun. Metsässä on saattanut olla hirvimiesten jäljiltä hirven suolia tms joita koira on mennyt syömään.

Pentuna toimin sen kanssa samoin kuin aikaisempienkin eli piilouduin siltä jos se meni liian kauas. Silloin se kyllä toimi,muttei enää vanhempana. Se on luonteeltaan hyvin rohkea ja itsevarma eikä pelästy jäätyään yksin.

Olisko jotain konstia tai neuvoja mitä voisin koiran kanssa tehdä? Makupaloja mulla on aina taskussa ja huudan koiran aina välillä luokse herkuttelemaan.

10

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fargo

      Tänään koirani pysyi hyvin matkassamme kun teimme reilun tunnin metsälenkin. Mukana oli myös vanhempi uros tervuni joka pysytteli koko ojan näköpiirissäni tän nuoremman kirmaillessa ympäriinsä.
      Mulla oli mukana reppu jossa herkkuja. Kutsuin koiran luokseni syömään joka kerta kun meinasi mennä liian kauas.
      Olis varmaan vielä hyvä jos mulla olis joku merkki/kutsusignaali luoksetuloon. Pilliä oon aatellu,mutta agilityssä käytetään myös pilliä niin vois olla joku muu,mutta mikä?

    • fargo

      Jatkan tässä itsekseni höpötystä kun ei muillakaan ole mitään sanottavaa saatikka ideoita.
      Tänään oli myös onnistunut metsälenkki;koira pysyi laumassa hyvin.
      Oliskohan semmonen koirapilli,yliäänipilli,hyvä?
      Vois vaikka ehdollistaa sen siihen kotona ruoka-aikaan. Kuinkahan kauas se kuuluu?

    • hauva vauvat

      Mulla on vähän samoja ongelmia mun koirasuden kanssa.. pentuna pysy hyvin iri, nyt ei... meillä on kolme koiraa jolloinka tää mun koirasusi on lauman johtaja. perässä tulee sitten muut. Toi mun pentu belgi pysyy kohtuullisen lähellä ja tulee yleensä luokse kun pyytää. Mut taas tää mun koirasusi ei... kyrsii vähän ku joutuu sitä remmissä pitämään metsälenkeillä

      • fargo

        Kyllähän se kyrsii kun yks ottaa ja häipyy kesken lenkin. Varsinkin silloin jos aikoo tehdä vähän lyhyemmän lenkin(n 1/2 h) kun on kiire jonnekkin. Näissä tapauksissa en sitä uskallakkaan enää irti laskea vaan mennään varman pälle hihnassa.
        Meillä on sen puoleen turvallinen lenkkimaasto ettei teitä ole lähettyvillä niin ei tartte pelätä että se heti on auton alla.
        Näitä katoamisia tapahtuu kuitenkin aika harvoin,jotain kerran kolmestakymmenestä reissusta häipyy niin siksi oon antanu irrallaan lenkkeillä kun tarttee kuitenkin paljon liikuntaa jota se saakin joka päivä tunnista puoleentoista. Joskus viikonloppuna enempikin plus agitreenit päälle.

        Mun laumassa tää karkuri on alimpana,uros on pomo siis mun jälkeen. Ja sen oon pannu merkille,että helpommin lähtee livohkaan jos muut koirat on mukana. Kun kaksistaan ollaan,pitää paremmin yhteyttä.
        Sitten on kanssa harmittavaa,kun huudan karkurin luokse,niin uros körmyyttää sitä jos en ota urosta samalla haltuun ettei pääse. Molemmille annan sitten herkkuja.


    • ^^haukut

      huomannu saman että pitää paremmin yhtä jos on vaan kaksin koiran kans lenkillä, helpommin kuuntelee ja tarkkailee omistajaa koko ajan. Meillä on huono se et meijän lähellä on tie minne ne voi jopa vahingossa juosta. ja naapurit koirineen jotka pelkää meijän koiria...

      Oon todennu et helpommalla pääsee kun pidän sen yhen narussa ja muut voi sitten olla irti ketkä lenkille otan

    • fargo

      Joo,onkohan se niin älykäs,että aattelee ettei huomata jos yks puuttuu laumasta kun lenkkeillään porukalla,heh. Joskus on kaverikin mukana koiransa kanssa niin on yhteensä neljä koiraa.
      Tai sitten se aattelee ettei sen tarvii huolehtia emännästä kun on nuo muut koirat mukana. Tiiä häntä
      Voi olla myöskin niin,että en muista itse kutsuskella sitä niin tiukkaan luokse kun tulee juteltua kaverin kanssa.

    • hauva vauvat

      koiralla on toki oma ajatusmaailma ja mielipiteet. Välillä kyllä kyrsii se että se toimii oman pään mukaan, ei mun..

      Mutta jos tuo karkailu on harvaista niin se ei kai ole niin huolestuttaavaa, viellä... Toivottavasti se lopettaa sen ennen ku sattuu mitään!

    • fargo

      Tänään oli taas mukava lenkki metsässä. Kaikki kolme belgiä oli mukana ja tuo ykskään ei häipyny omille teilleen. Mulla on tapana tuuttailla auton torveen kun tullaan metsäautotielle josta sitten lähdetään polkua pitkin kiertämään lenkki.
      Tarkoitus on hätistää riista pois alta kun me tullaan. Tällä alueella on nimittäin paljon metsän eläimiä,hirviä,jäniksiä,kettuja jne. Niin ettei ainakaan ihan näkölähtönä olis mitään saaliseläimiä siellä. Muutenkin yritän pitää meteliä.

      Koirien kiinnipitoaikana en tuota voikkaan juuri irti lenkittää kun voi pian saada poikasia kiinni. Silloin lenkitys onkin canicrossia tai koirapyöräilyä.

    • hauva vauvat

      itellä on kokemusta peurasta joka lähti 10m päästä jolloinka myös tää mun koirasusi lähti.. oma belgi oli ihan vauva ettei se älynny et siitä lähti joku mut sain sitten tunnin pyydystää yhtä koiraa kiinni... että mä kirosin, ja tais naapuritkin kuunnela mun kiroomista.

      Tuo koirapyöräily on mukavaa puuhaa :)

    • vapaanajuoksua

      Mee vaan tän karkailevan kanssa yksin lenkille ja vaihtelet koko ajan kulkusuuntaa, siis enne kuin se menee minnekään kauemmaksi, jotta oppii pitämään huolta siitä mihin mennään. Ja mee piiloon myös usein, älä huutele vaan anna sen itse huomata että hävisit. Ja tääkin pitää tehdä melkein heti kun olet päästänyt vapaaksi, jos on jo jonkun eläimen perässä niin eihän se enää mieti missä oot ja mitä teet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1512
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      164
      1139
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      691
    Aihe