Syökö linnut haukkoja?

hawkaye.

Syökö pikkulinnut haukkoja, tulee mieleen siitä että aina kun näen haukan, niin sitä ajaa takaa kymmenet pikkulinnut ja haukka pakenee ja väistelee niitä. Joskus takaaajossa on mukana variksia ja harakoitakin pikkulintujen seassa. Itse haukan kiinniottoa ja syöntiä en ole kuitenkaan nähnyt, mutta takaaajosta on useitakin kuvia otettuna. Lintukirjassa väitetiin toisinpäin, haukat ajaa pikkulintuja takaa ja saavat niitä kiinni ja syövät, mutta tätä en ole koskaan havainnut tapahtuvan.

21

892

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • bofor

   Haukka on monen muun linnun, varsinkin pikkulinnun, vihollinen. Haukka syö pikkulintuja, isompienkin lintujen munia ja poikasia. Sitä syystä sitä ajetaan takaa. Muut linnut lentävät sen yläpuolelle ja ulostavat sen päälle. Se ei ole haukan mielestä kovin kivaa…

   • paskaa-päällä

    Tuo päälle paskantaminenhan osoittaa suurta älyä linnuilta. Niidenhän pitää tietää että ei ole mukava olla höyhenet paskassa.


  • Jens Faisfloooog

   "Syökö pikkulinnut haukkoja"

   ei syö.

   ne jahtaa niitä, kuten myös variksia ja muita pesärosvoja erityisesti pesimäaikaan.

  • Tottakai, siksihän

   haukat ovat niin harvinaisia.

  • XDhawk??

   Mä oon kouluttanu haukan vakoilemaan mulle tietoja XD Pikkulintujen FBI ei oikeen tykkää ja siks pikkulinnut syö haukkoja XD Ne pelkää että niiden salaiset tiedot leviävät ihmisille XD

  • hauka.viikon.hintti

   REPS! tää oli hyvä!! nauroin oikeasti vedet silmissä.

  • jklfjkajkfhjewf

   Varikset ja muuta haaskalinnut syö haukkoja, mutta ensin haukalle pitää tulla "motorstop", muuten se pääsee karkuun suureltakin varislaumalta.

  • näköhavainto

   Hyvä havainto! Monesti kirjallisuudessa olevat tiedot ovat oletuksia ja sinänsä virheellisiä. Tämä on samantapainen havainto kuin se, että ilves syökin jäistä lihaa vaikka asiantuntijat toisin väittivät, siis jollain oli monen minuutin video ilveksestä syömässä jäätynyttä raatoa.

   • Anonyymi

    Jos ilves kaataa peuran, niin eihän se sitä kerralla syö. Syötyään tarpeeksi se laittaa loput "varastoon" ja syö lisää kun nälkä tulee.
    Yleensä ilves kuitenkin suosii tuoretta tavaraa hampaiden tähden, joilla ei voi jyrsiä jäätynyttä niin helposti kuin koira ja siksi tuo myytti.
    Jos helppo saalis tulee eteen se kaadetaan ja vanha jätetään hätävaraksi.


  • tähän.liittyen

   Tuohon liittyen tuli mieleeni vanha kysymys:
   Mikä on haikaran pahin vihollinen?
   Kondomikotka.
   Mikä on kondomikotkan pahin vihollinen?
   Haarahaukka.

  • hautintti

   Kyllä syöp. Tintti vetää haukan päivässä.

  • pimperokirppu

   kannattaa muistaa, että kirput syövät munahaukkoja

  • xcvbnmq2

   Näin kuinka orava ja harakka tappeli, eikä oravan kantti riittänyt kun harakka tuli päälle kuin Auerin syyttäjät, joutu vaihtaan mäntyä.

  • riita-tuli

   Uusi havainto, pienehkö haukka(ehkä variksen kokoinen) tuli pihamännyn alaoksille istumaan. Kohta samalle oksalle tuli harakka joka yritti nokkia haukkaa hyökkäilemällä sitä kohti. Lintujen väli oli n.30cm, ja haukka ei juurikaan reagoinut harakan tekemisiin, pikkasen väisteli. Tilanne kesti n. 1min, jonka jällkeen haukka lensi pois.

  • Pest.Control

   Olen nahnyt useita kertoja kun haukka ottaa pikkulinnun. Meinasi haukka kerran kayda pipaan kiinni kun menin autotallille pimealla ja haukka oli siina kyttaamassa. Oli varmaan ooppinut, etta vlossa on liiketunnistin.

  • Tsuumikos

   Periaatteessa mahdollista, että pienemmät linnut kävisivät nokkimassa haukan raatoa, jos haukka ensin kuolla nyykähtää vanhuuttaan jonnekin. Radiossa tuli asiaa tuholaismyrkyistä. Kun viljelyskasvien siemeniä myrkytetään hyönteisiä vastaan, myrkyt saattavat kertyä lintuihin ja tästä syystä linnut tai lintulajit ovat vähentyneet - tai niin on teoretisoitu.

   Onko tulevaisuuden alaa sitten enemmän ja enemmän hyönteisten kuvaaminen makro-objektiivilla? Hyönteislajeja on valtavat määrät. Joitakin hyönteisiä on alettu jauhaa ruuaksi. Entisaikaan tämänkaltaisia ruokareseptejä oli lähinnä vain eloonjäämisoppaissa. Metsässä eksynyt saattoi vaikka jauhaa hyönteisiä jauhoksi kivien välissä. Proteiinipitoista.

   Onhan näitä lähikaupassa näkynyt jo, hyönteispakkauksia ruokahyllyssä. Linnunruokaa?

   • Anonyymi

    Eloonjäämisestähän siinä hyönteisruoassa nytkin kysymys on. Pakko turvautua kaikenlaisiin jatkeisiin ja korvikkeisiin, että riittää yliräjähtäneelle väestölle.


  • Anonyymi

   Pikkulinnut saalistavat myös variksia, harakoita tms kaatopaikkalintuja. Olen itse omin silmin nähnyt satoja kertoja.

   Hiirihaukka syö vain hiiriä.
   Kanahaukka syö kanoja.
   Ampuhaukka ampuu saalinsa.
   Nuolihaukka saalistaa jousella.
   Katuhaukka on muuten vaan ihan vitun kova jäbä.

  • Anonyymi

   Koukkunokka. Henki pois.

  • Anonyymi

   Viime kesänä tapahtui jännä juttu. Pihalla oli joku eläimen tappama kyyhkynen. Minä laitoin sen tuolille että otan siitä jonkun kuvan.

   Mutta sitten tulikin sillä välin haukka kun olin sisällä kameraa hakemassa, livahti pois ennenkuin sain mitään kuvaa haukasta, näin kyllä että oli haukka. Sitten toisen kerran kävin sisällä, niin oli sillävälin eli muutaman kymmenen sekunnin aikana haukka hakenut linnun pois.

  • Anonyymi

   Noin oikeassa elävässä maailmassa pöllöt syö haukkoja ja YouTubessa löytyy videoo kun suuri pöllö käy ryövään haukan poikasen kalliokieleke pesältä annoksen ollessa pois,..

   Samoin löytyy videoo kun haukat menee rungon kolossa olevaan pöllön pesään, mutta haukat ei uskaltaneetkaan kun pöllön poikanen oli niin äkäinen..

   Harakat, varikset ei aikuisia haukkoja hengiltä saa..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   490
   11749
  2. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   414
   1674
  3. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   1529
  4. Stefun ilme, kun Sofia huomaa Burberryn liikkeen

   Ihanasti Sofia ottanut instastoryynsa mukaan Stefun pelästyneen ilmeen. Taitaa miettiä, kuinka pitkään osingot riittävät…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   1017
  5. Sormus ostettu Tallinnasta?

   Tallinnassa käyty korukaupoilla (S&S). Jokohan sormus ostettu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   928
  6. Mikä voisi olla todennäköisin paikka

   Missä kohtaisimme sattumalta tällä viikolla? Milloin, päivällä, illalla?
   Ikävä
   79
   869
  7. Onko Maralla rahat loppu

   Elkö ole varaa ottaa remppamiestä vaan Pikkarainen joutuu maalaamaan. Vitsi mikä teatteri video taas. Vaimo katsoo kun mä maalaan. En kestä, mut ei mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   847
  8. Nikokin nauraa Sofian ikävälle

   https://www.seiska.fi/kotimaa/niko-ranta-aho-sai-kuulla-sofia-belorfin-rajusta-piikittelysta-tvssa-paljonkertova-reaktio Mutta nainen ei vaan älyä hä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   845
  9. Nyt lahoilla korona kun piti tammerfesteille änkeä

   Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Lahot ei välitä mistään mitään...
   Parkano
   12
   729
  Aihe