Syökö linnut haukkoja?

hawkaye.

Syökö pikkulinnut haukkoja, tulee mieleen siitä että aina kun näen haukan, niin sitä ajaa takaa kymmenet pikkulinnut ja haukka pakenee ja väistelee niitä. Joskus takaaajossa on mukana variksia ja harakoitakin pikkulintujen seassa. Itse haukan kiinniottoa ja syöntiä en ole kuitenkaan nähnyt, mutta takaaajosta on useitakin kuvia otettuna. Lintukirjassa väitetiin toisinpäin, haukat ajaa pikkulintuja takaa ja saavat niitä kiinni ja syövät, mutta tätä en ole koskaan havainnut tapahtuvan.

15

464

Vastaukset

 • Haukka on monen muun linnun, varsinkin pikkulinnun, vihollinen. Haukka syö pikkulintuja, isompienkin lintujen munia ja poikasia. Sitä syystä sitä ajetaan takaa. Muut linnut lentävät sen yläpuolelle ja ulostavat sen päälle. Se ei ole haukan mielestä kovin kivaa…

  • Tuo päälle paskantaminenhan osoittaa suurta älyä linnuilta. Niidenhän pitää tietää että ei ole mukava olla höyhenet paskassa.


 • "Syökö pikkulinnut haukkoja"

  ei syö.

  ne jahtaa niitä, kuten myös variksia ja muita pesärosvoja erityisesti pesimäaikaan.

 • haukat ovat niin harvinaisia.

 • Mä oon kouluttanu haukan vakoilemaan mulle tietoja XD Pikkulintujen FBI ei oikeen tykkää ja siks pikkulinnut syö haukkoja XD Ne pelkää että niiden salaiset tiedot leviävät ihmisille XD

 • REPS! tää oli hyvä!! nauroin oikeasti vedet silmissä.

 • Varikset ja muuta haaskalinnut syö haukkoja, mutta ensin haukalle pitää tulla "motorstop", muuten se pääsee karkuun suureltakin varislaumalta.

 • Hyvä havainto! Monesti kirjallisuudessa olevat tiedot ovat oletuksia ja sinänsä virheellisiä. Tämä on samantapainen havainto kuin se, että ilves syökin jäistä lihaa vaikka asiantuntijat toisin väittivät, siis jollain oli monen minuutin video ilveksestä syömässä jäätynyttä raatoa.

 • Tuohon liittyen tuli mieleeni vanha kysymys:
  Mikä on haikaran pahin vihollinen?
  Kondomikotka.
  Mikä on kondomikotkan pahin vihollinen?
  Haarahaukka.

 • Kyllä syöp. Tintti vetää haukan päivässä.

 • kannattaa muistaa, että kirput syövät munahaukkoja

 • Näin kuinka orava ja harakka tappeli, eikä oravan kantti riittänyt kun harakka tuli päälle kuin Auerin syyttäjät, joutu vaihtaan mäntyä.

 • Uusi havainto, pienehkö haukka(ehkä variksen kokoinen) tuli pihamännyn alaoksille istumaan. Kohta samalle oksalle tuli harakka joka yritti nokkia haukkaa hyökkäilemällä sitä kohti. Lintujen väli oli n.30cm, ja haukka ei juurikaan reagoinut harakan tekemisiin, pikkasen väisteli. Tilanne kesti n. 1min, jonka jällkeen haukka lensi pois.

 • Olen nahnyt useita kertoja kun haukka ottaa pikkulinnun. Meinasi haukka kerran kayda pipaan kiinni kun menin autotallille pimealla ja haukka oli siina kyttaamassa. Oli varmaan ooppinut, etta vlossa on liiketunnistin.

 • Periaatteessa mahdollista, että pienemmät linnut kävisivät nokkimassa haukan raatoa, jos haukka ensin kuolla nyykähtää vanhuuttaan jonnekin. Radiossa tuli asiaa tuholaismyrkyistä. Kun viljelyskasvien siemeniä myrkytetään hyönteisiä vastaan, myrkyt saattavat kertyä lintuihin ja tästä syystä linnut tai lintulajit ovat vähentyneet - tai niin on teoretisoitu.

  Onko tulevaisuuden alaa sitten enemmän ja enemmän hyönteisten kuvaaminen makro-objektiivilla? Hyönteislajeja on valtavat määrät. Joitakin hyönteisiä on alettu jauhaa ruuaksi. Entisaikaan tämänkaltaisia ruokareseptejä oli lähinnä vain eloonjäämisoppaissa. Metsässä eksynyt saattoi vaikka jauhaa hyönteisiä jauhoksi kivien välissä. Proteiinipitoista.

  Onhan näitä lähikaupassa näkynyt jo, hyönteispakkauksia ruokahyllyssä. Linnunruokaa?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  55
  886
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  481