Kapi lehmällä

Lehmänhoitaja

Meillä on lehmille päässyt tulemaan ilmeisen kiusallinen kapi. Eläinlääkäriltä saatiin neuvoksi ostaa lääkettä joka tulisi kalliiksi ja sillä sitten täytyisi koko karja kerralla käsitellä. Mietin vain, josko kellään olisi jotain viisautta siitä miten kotikonstein pystyisi tuota vaivaa lehmällä helpottamaan? Itse emme ole korviimme saaneet mitää viisautta tähän aiheeseen liittyen. Liekkö sitten se lääkitys ainoa keino.

4

1909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akka vaan

      jos on iso karja, eikä raski lääkitä, niin tautinen lehmä lihoksi ja paris erityskiin muutamaksi viikoksi tai mieluunnin puoleksi vuodeksi,

      • navettapiika

        Meillä löyty häntäkapi elikoista, osa oireilee ei kaikki.Mutta saneeraus on vaikeaa ja kallista. Nyt olen kutiaviin lehmiin ruiskuttanut sitä tervasuihketta ja yllätys yllätys olo on helpottanut. Osalta olen rapsutellut kuollutta ihoa vähemmäksi ja sitten kunnon ruiskutus, parin päivän ajan. Olipa yksi saanut vahingossa raakaa tervaakin ja auttanut oli sekin.


    • lehmän hoitaja

      Hyvä keino kapin hoitoon: valele kutiavat iho alueet ja niiden ympäristä tavallisella rypsiöljyllä tai pellavaöljyllä ( ruokakaupasta halpaa rypsiöljyä tai maatalouskaupasta pellavaöljyä). Toista käsittely joka toinen päivä 3 - 5 kertaa ja harjaile kuollutta ihoa välillä pois. Toimii!! On vähän työlästä mutta halpaa. Kapi "tukehtuu ja öljy hoitaa lehmän ihoa.

    • herrasmees

      Ei kapiin poppakonstit auta vaikka niitä täällä jo tarjotaan, ostat ne lääkkeet ja hoidat jokaisen elukan samaan aikaan mitä tilalla on, peset navetan pesun jälkeen käsittelet kaikki rakenteet lattiasta kattoon, kapin kanssa ei ole leikkimistä eikä kapiin mitkään rypsi- ja pellavaöljyt tehoa.

      Lääkkeillä kapista pääset eroon, kallis ja kova työ käsitellä koko karja ja eläinsuojat mutta oikotietä ei ole olemassa jos kapista kerralla ja lopullisesti eroon haluat päästä, öljyjen kanssa läträäminen ei ole kuin itsepetosta se kapi on ja pysyy tilalla ellei sitä hoida oikeilla aineilla pois.

      Antakaa ne rypsi- ja pellavaöljyt isännälle moottorisahan teräketjuöljyksi, ei niillä muuta käyttöä ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe