Koirat 101 ohjelmassa

Animal planet

oli esittelyssä Dogo argentino.
Argentiinassa puuma lähti jahtaamaan kahta viikunapuun alla leikkinyttä pikkutyttöä. Perheen Dogo argentino ehti väliin ja raateli puuman hengiltä.
Sai kyllä koirakin sen verran siipeensä, että joutui kymmenen päivää huilailemaan.

Laitoin tämän siksi tänne, koska täällä käydään kiivastakin väittelyä siitä, pärjääkö laumanvartija sudelle. En ota siihen kantaa, mutta susi on puumalle suupala.

9

983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asiantuntevin345

      http://www.youtube.com/watch?v=CwrAXNfcgns

      Tuossa kyseinen pätkä dogo argentinosta. Kerrottu ja näytelty juttu. Koiralla eikä puumalla mitään raatelujälkiä tappelun päätteeksi. En toki kiellä, etteikö voisi olla totta, vaikka aika uskomattomalta kuulostaa.

      Tuohon väittämään, että susi on puumalle pelkkä suupala, otan sen verta kantaa, että jos perustatko väittämäsi youtubessa pyörineeseen pätkään, jossa puuma tappoi suden kymmenessä sekunnissa, ja joka on täälläkin parissa keskustelussa tullut kaukkari-fanien postauksissa pyörineeksi? Kyseessähän oli minun silmääni melko nuori ja kokematon hukka, joka oli vielä ihan laihassa kunnossa. Iso ja kokenut alfauros, joka ei lähde noin päättömästi hyökkäilemään, tarjoaa 1 vs. 1 -kamppailussa varmasti äärimmäisen kovan vastuksen puumalle kuin puumalle ja saattaa jopa pystyä tappamaan tällaisen. Kun susia on 2-3 tai enemmän, jäisi puuma auttamatta kakkoseksi laumanvartijan tavoin. Laumanvartijasta en uskoisi kyllä jäävän mitään jäljelle kamppailussa puumaa vastaan.

    • Asiantuntevin345

      Ja sellaista vielä, että tietääkseni dogo argentinoa ei ole koskaan käytetty laumanvartijana, vaan puuman, villisian ynnä muun suurriistan metsästämiseen usean yksilön voimin tapahtuvalla jäljityksellä ja saartamisella. "Pilalle" jalostamaton yksilö uskaltaa puumaa kyllä siis haastaa. Kuitenkin täysin eri rotu kuin laumanvartijarodut.

    • Animal Planet

      Yksinäinen aikuinen susi ei pärjää minkäänkokoiselle aikuiselle puumalle. Puumat painavat elinalueesta riippuen noin 50-120 kiloa ja ovat ylivoimaisesti pelätyimpiä nisäkkäitä elinalueillaan.
      Jos asiaan haluaa selkeyttä, niin voi soittaa vaikka Korkeasaareen ja kysyä näiden petojen kanssa työskenteleviltä ihmisiltä. Valitettavasti ei ole kuin yksi selkeä vastaus tarjolla.

      • Asiantuntevampi678

        *Koiralla eikä puumalla mitään raatelujälkiä tappelun päätteeksi.*

        jos nyt kyse on samasta videossa esiintyvästä koirasta niin eikös ajassa 4:30-4.35 aika selvät jäljet ole ja sopisivat juurikin jälkiin mitä puuman kanssa tappelusta voisi tulla.. en lähde väittämään etteikö hyvä Dogo yksilö voisi nuoren/kokemattoman puuman tappaa mutta keskiverto puumaa tuskin, en ilman selvää todistetta usko ainakaan.
        täytyy muistaa että Puuma on yksinäinen kissapeto mikä on voimiltansa sekä nopeudeltansa suteen verrattuna täysin eri planeetalta.. Susi ei Puumalle 1vs1 matsissa voi yhtään mitään..itse asiassa Susi ei pärjää itseään huomattavasti pienemmälle ahmallekkaan..tuohan on nyt tavallisissa luonto ohjelmissakin nähty että yksinäinen susi luovuttaa saaliin helposti kovemmalle pedolle.


    • vieras

      Dogo ei ole laumanvartija rotu! Vaan on jalostettu villisian ja puuman metsästykseen. Tarvittaessa dogon on pystyttävä itse tappamaan villisika tai puuma mikäli metsästäjä (siis ihminen) ei ehdi paikalle ajoissa. Siihen se siis on jalostettu. Dogo omaa älyttömän suuren kipukynnyksen ja siksi on sitkeä ja kestävä rotu.

    • Höpönlöpönhöpö

      Ja tämän teorian mukaan Karjalan karhukoira tappaa karhun, jos metsästäjä ei ehdi paikalle.
      Villisian metsästyksessä metsästäjä on koko ajan koiran tuntumassa ja heti kun koira(t) jäljittää ja saa siasta otteen, on metsästäjän oltava keihäs tai muu ase valmiina. Puuman, jaguaarin ja vastaavien kanssa koirat aniharvoin ajautuvat fyysiseen kontaktiin pedon kanssa, vaan haukkumalla ilmoittavat sijainnin ja mahdollisesti pyrkivät ajamaan metsästäjiä kohti tai pitämään pedon niillä sijoillaan.
      Täällä on jengillä kyllä aikamoinen mielikuvitus, kun luulevat, että koira tappaa villisian tai puuman. Video, missä dogo tappoi puuman, on ihan erilainen tilanne, kuin metsästystilanne. Mikään koira ei laita henkeään peliin, muussakuin suojelutilanteessa ja sellainen tilanne tapahtui tossa videolla.
      Jos verrataan esimerkiksi laumanvartijaan, niin sillä on todella iso merkitys, ottaako esimerkiksi Kaukasian paimenkoira yhteen vaikka suden kanssa omalla reviirillään, vai ei kenenkään maalla.

    • Asiantuntevin345

      Lisäksi noiden villisikojen ja puumien metsästyksessä on yleensä käytetty useampaa yksilöä kuin vain yhtä tai kahta. Youtubesta löysin kerran videon, jossa yli 5-10 dogoa olivat iskeneet kiinni villisikaan, joka koitti epätoivoisesti rimpuilla näiden otteessa. En sitten tiedä, oliko tuo metsästystilanteessa kuvattu vai ihmisen huvikseen järjestämä tilanne.

      Pelottavan näköiset nuo dogon leuat kyllä ovat. Ei tekisi kyllä tuollaisen reviirillä luvattomasti liikuskella. Taitavat jotkut rottweilerit ja sakemannit purasta pikkulukemia näihin verrattuna.

      Tässä teidän superpetonne puuma ylipainoisen kotikissan kokoista ilvestä metsästämässä:

      http://www.youtube.com/watch?v=DWgsCDdMBSc&feature=related

      Tuollaiset pienet, vahvat ja sisukkaat petoeläimet, kuten juuri ahma ja ilves, voivat olla erittäin vaarallisia vastustajia suden ja puuman kaltaisille isommille petoeläimille. Kissakin voittaa saalistajana minkä tahansa koiran pienen ja vikkelän olemuksen sekä terävien kynsiensä voimin.

    • dogodoggi

      http://www.dogoclub.fi/

      Jokainen varmaan osaa lukea dogon historian ja käyttötarkoituksen tuolta...

      Ei pidä mennä huutelemaan jossei tunne rotua tai ole koskaan muualla nähnyt kuin youtubessa videoita...

      Kasvattajien luo pääsee tutustuun rotuun ja kyselemään siitä.

      Mutta Se EI ole laumanvartija eikä tapa suurpetoja itse. vain pysäyttää. Mutta tarkoitus on että suojelee omistajaa ja omaisuutta kuolemaan saakka jos tarvitsee. Tätä on rodulta vaadittu kun on sitä jalostettu.

    • pesknt

      Koira pelasti 11-vuotiaan puuman kynsistä

      Maanantai 4.1.2010 klo 04.12

      Angel-koira osoittautui nimensä veroiseksi pelastavaksi enkeliksi Kanadassa.
      Kultainen noutaja toimi sankarillisesti Kanadassa.
      Kultainen noutaja toimi sankarillisesti Kanadassa. (ZUMAWIRE.COM)

      Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa asuva poika pistäytyi lauantai-iltana ulos hakemaan polttopuita. Talon pihalle oli kuitenkin hiipinyt puuma, joka jostain syystä ärtyi pojan saapumisesta ja syöksyi tätä kohti.

      Poika ei kuitenkaan joutunut pedon kynsiin, sillä perheen kultainen noutaja Angel tuli väliin ja kävi pelottomasti itseään kookkaamman puuman kimppuun.

      Koira ja puuma tappelivat raivokkaasti, ja lemmikkinsä puolesta hätääntynyt perhe soitti poliisille. Lähin poliisipartio sattui onneksi olemaan lähistöllä, ja saapui paikalle minuuteissa.

      Poliisi yritti ensin erottaa tappeluparia ampumalla muutaman laukauksen puuman takapäähän, mutta se ei suostunut irrottamaan otettaan koirasta. Virkavallalle ei siksi jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin ampua peto kuoliaaksi.

      Angel-koira sai välikohtauksessa vain lieviä vammoja. 11-vuotias selvisi ehjin nahoin. Poliisi kertoi CTV-uutiskanavalle, että ilman Angelin väliintuloa puuma olisi voinut jopa surmata pojan.

      Lähde: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010010410870715_ul.shtml

      Etäisesti liittyy keskusteluun. Pienimuotoinen ihme kyllä, ettei puuma saanut kädenkäänteessä noutajakoiraa tapetuksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe