Tammikuu São Miguelilla

Tammikuu 2012 São Miguelilla

Tammikuu Azoreilla on vuoden toiseksi viilein helmikuun jälkeen. Päivälämpötila Ponta Delgadassa kohoaa maksimissaan keskimäärin vajaaseen 17 C:een. Yöllä lukema putoaa minimissään 11,6 C:een. Vettä tammikuussa sataa keskimäärin 133,4 mm, mikä tekee siitä vuoden sateisimman kuukauden. Sadevuorokausia (sataa 0,1, mm tai enemmän) tammikuussa on 22.

Tammi-, helmi- ja maaliskuu ovat Azoreilla lämpötilojen osalta yhdenvertaiset, sillä helmikuun keskimääräinen maksimipäivälämpötila on vain hieman verrran alhaisempi (16,8 C) kuin tammikuun; maaliskuussa lämpötila vähän kohoaa (17,3 C). Muutokset keskimääräisissä minimiyölämpötiloissa ovat mitättömät (helmikuu 11 C, maaliskuu 11,6 C).

Kolmena viime vuonna on Ponta Delgadassa tammikuussa mitattu maksimipäivälämpötilalukemia aina 11 C:sta – 19 C:ään saakka. Alimmat yölämpötilat ovat olleet 8-9 C.

Tammikuun loppupuolella aurinko Ponta Delgadassa nousee klo 8.02 ja laskee klo 18.07. Aurinkotunteja São Miguelilla on talvella vuorokaudessa olevan noin neljä.

Meriveden lämpötila Ponta Delgadassa yleensä laskee tammikuussa 17 C:een, josta lukemasta se vielä putoaa asteen (16 C) tai pari (15 C).

Suomalainen matkanjärjestäjä pitää kausien välillä lyhyen tauon (2.1.-20.2.2012). Matalasesonkina (1.11.-31.3.) ovat majoitushinnat ovat edullisimmillaan. Pidempää oleskelevan kannattaa pyytää hintatarjousta suoraan hotellilta. Sadepäivien varalta on suositeltavaa, että etenkin vaeltajat viipyisivät talvisaikaan parisen viikkoa. Azorien lentoyhtiä SATA (www.sata.pt) on lisännyt halpojen lentojen määrää Ponta Delgadan ja mantereen välillä. Halvimmillaan lento (noin 2 t) maksaa 88,50 e. Suomesta edullisimmat yhteydet Lissaboniin ovat olleet joko Frankfurtin (LH) tai Amsterdamin (KLM) kautta. Jotkut suomalaiset matkatoimistot ovat myyneet edullisia lento-hotellipaketteja Ponta Delgdaaan omatoimimatkailijoille.

Vaelluspolut ovat avoinna asian harrastajille myös talvella www.trails-azores.com. Valas- ja delfiinisafareita tehdään lähtökohtaisesti ympäri vuoden, siten myös talvella sään salliessa (tuulirajoitus 30 km, noin 8 m/s).

São Miguelilla on kaksi erinomaista kenttää, uudempi Batalha ja historiallinen Furnas, joilassa yksityisten, paikallisten ja kansallisten turnausten lisäksi pidetään myös kansainvälisiä kilpailuja. Tiedot Azorien golfkentistä löytyvät osoitteesta http://www.azoresgolfislands.com/pt/.

Kansallisia juhlapyhiä Azoreilla on tammikuussa uudenvuodenpäivä, jolloin lähtökohtaisesti kaikki on kiinni. Loppiainen ei Portugalissa ole arkipyhä.

Joulunajan musiikkitarjontaan São Miguelilla kuuluvat uudenvuodenkonsertit, joka ajoittuvat loppiaisen tienoille. Teatron Micaelensen konsertissa 7.1. klo 21.30 kuullaan Sinfonietta de Ponta Delgadan soittamana Wolfgang Amadeus Mozartin Sinfonia concertante ja Ludwig van Beethovenin seitsemäs sinfonia. Coliseu Micaelensen uudenvuodenkonsertissa sunnuntaina 8.1. klo 17 soittaa Azorien sotilasalueen soittokunta.

Klassisen musiikin ystäville tarjoillaan 12.1. klo 21.30 Teatro Micaelensessa musiikillinen kavalkadi otsikolla Vanhalta mantereelta uuteen maailmaan, joka kuljettaa kuulijan barokin ajalta nykypäivään saakka.

Loppiaiseen liittyy São Miguelilla konserttien lisäksi kansanperinne Cortejo de Reis eli kuninkaiden kulkue. Tätä värikästä näytelmää karnevaalitunnelmineen on menneinä vuosina voinut seurata mm. Ribeira Grandessa ja Vila Franca do Campossa. Kulkueet lähtevät liikkeelle klo 15:n tietämissä, tänä vuonna todennäköisesti sunnnuntaina 8.1.

Tarkasti ottaen joulun juhla-aika São Miguelilla päättyy tammi-helmikuun vaihteessa lauluperinnetapahtumiin nimeltä Cantar às Estrelas, lauletaan tähdille. Sarjan suurin tapahtuma järjestetään Ribeira Grandessa. Paraati lähtee liikkeelle 1.2. noin klo 20. Ribeira Granden terveyskeskuksen (Centro de Saúde) kohdalta kohti kaupungintaloa.

Lähimpänä Ponta Delgadassa yöpyvää matkailijaa ovat Lauletaan tähdille -konsertit kaupungintalon edessä (Praça do Município) ja Portas do Marin satamakeskuksessa. Molemmat konsertit pidetään todennäköisesti 1.2. klo 19.30 alkaen.

Talven kukkien kuningatar Azoreilla on kiistämättä kamelia (Camelia japonica). Tämä idän ruusu, joka tuotiin São Miguelille Porton kaupungin kautta 1800-luvun puolivälissä, kukoistaa etenkin Furnasin kraatterilaaksossa. Siellä sitä voi ihailla - paitsi yksityispuutarhoissa - etenkin Terran Nostran puiston kameliaosastossa, johon on kerätty lajeja ympäri maailmaa, mm. Kaliforniasta.

Tapahtuminen tarkat ajankohdat ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan kotisivuillani osastossa ”Azoreilla tapahtuu”, jossa kerrotaan valikoiden tapahtumista São Miguelilla ja muualla saariryhmässä. Kirjoittajalta saa listätietoja. Niin Cortejo dos Reis kuin Cantar às Estrelas -tapahtumistakin voi katsella videoita niin Youtubessa kuin Acorestubessakin (www.acorestube.com). Tästä tarinasta julkaistaan pidempi versio linkkeineen kotisivuillani osastossa São Miguel kuukausittain.

0

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

        tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
        Ikävä
        140
        4255
      2. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        125
        1661
      3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        71
        1477
      4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

        "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
        Maailman menoa
        283
        1422
      5. Kalateltta fiasko

        Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
        Kuhmo
        18
        1294
      6. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        49
        1185
      7. Nainen voi rakastaa

        Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
        Ikävä
        79
        1141
      8. Rakastan sinua

        Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
        Ikävä
        30
        1116
      9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

        Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
        Sanaristikot
        60
        1091
      10. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        63
        1071
      Aihe