Maahantulotarkastus

First time in Usa

Millainen on? Kun siis tulee Hesasta Nykiin?
Mitä kaikkea tapahtuu, on joku haastattelu, kuvataan, skannataan, sormenjäljet..?
Mitä kysymyksiä yleensä kysyvät?
Saako perhe mennä kerrallaan tiskille eli aviopuolisot ja heidän lapsensa?
Kyseessä on vajaa 2 viikon lomailu.

18

1795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      Perhe saa mennä samalla kertaa luukulle. Jollain reissulla sanoivat, että vain samalla sukunimellä olevat samaan aikaan, ja seuraavalla reissulla riitti, jos oli sama osoite, muttei tarvinut samaa sukunimeä (emme vielä olleet naimisissa sillloin). Perhe täyttää koneessa yhden yhteisen maahatulokaavakkeen.

      Tavallisimpia kysymyksiä ovat: Monesko kerta USA:ssa, mikä on matkan tarkoitus ja mitä teette työksenne, ja kuinka kauan matka kestää...

      Toiset virkailijat ovat todella nyrpeitä ja totisia, mutta välillä kohdalle osuu hauskoja huumorimiehiä, kuten meille viime reissulla. Kannattaa muuten varautua jonottamaan jopa 2 tuntia päästäkseen sinne luukulle...

      Kaikilta kuvat ja sormenjäljet, ei siinä sen kummempaa. Sitten matkalaukkuja hakemaan ja tullin läpi terminaalin ulkopuolelle =)

      • tarkentaja

        Hieman tarkennusta. Perhe täyttää koneessa yhden yhteisen tullikaavakkeen.


    • tommi-----

      Maahantulovirkailija voi kysyä perusjuttujen lisäksi ihan mitä tahansa, todella erikoistakin. Esimerkiksi "Missä aiot pelata golfia" tai "Aiotko taas pelata baseballia". Ei kannata mennä lukkoon näissä kysymyksissä, koska niiden ainut tarkoitus on seuloa henkisesti epävakaat tyypit (salakuljettajat, huumehörhöt...) Samoin jos kysymys on "mitä aiot tehdä lomasi aikana" ja vastaat että "Menen katsomaan baseballia" niin tottakai jatkokysymys on "ai, ketkäs pelaavat". Jos et osaa vastata, joudut tarkempaan syyniin.

      ESTAssa kannattaa ilmoittaa 1. yön osoite, vaikka sellaista ei olisikaan (varaat hotellin vasta paikan päällä,tms.) Jos osoitetta ei ole, tai papereissa on mitä tahansa muuta vikaa, joudut kylmän viileästi jonon hännille, ja ihan turha luulla että kukaan auttaa.

      Maahantulotarkastuksen jonot ovat todella pitkiä. Jonoja on kaksi: Vierailijat ja USA:n kansalaiset. Itse olen toisinaan mennyt kansalaisten jonoon, se liikkuu nopeammin ja asiakkaita on yleensä vähemmän. Hommahan on niin, että maahantulovirkailija ei välttämättä edes tiedä kummalla luukulla työskentelee, eli tässä ei ole mitään riskiä. Tosin en varmaankaan yrittäisi ihan ensimmäisellä maahantulokerralla :)

      Jonossa odottaessasi tullivirkailija huumekoirineen voi tulla yllätystarkastukselle, ja olenpa nähnyt myös muunlaisia "avaatko kassisi" tarkastuksia. Omia tavaroitani on testattu "huumejäämien" varalta, mutta niin kauan kuin itse tiedät olevasi oikealla ja laillisella asialla, niin kaikki sujuu hyvin. Kyllä se on sitten sen arvoistakin kun jonot on jonotettu, kysymyksiin vastailtu ja sormenjäljet annettu...

    • Mikrikki

      Jos ei ole naimisissa, niin suosittelen täyttämään omat kaavakkeet koneessa, vaikka osoite olisi yhteinen ja vihkipäivä jo päätetty. Meille nimittäin kävi niin, että luulimme olevamme samaa perhettä, koska olimme silloin avoliitossa, mutta virkailijan mukaan emme todellakaan olleet samaa perhettä ja mies joutui jonon hännille ja täyttämään uudet laput ja minä odottelin häntä aulussa sitten piitkän aikaa.. Viime kesänä emme ottaneet tätä riskiä, vaan täytimme omat kaavakkeet ja menimme itsenäisesti tarkastukseen, vaikka olimme jo naimisissa, mutta minä säilytin oman nimeni...

      Virkailijat ovat todella laidasta laitaan, osa vitsaillee ja on iloisia, osa hoitaa työnsä liukuhihnalta sen kummempia jorisematta..

      Jonot ovat todella pitkiä, mutta olen neljän kerran aikana oppinut hyvän taktiikan, että kun koneesta pääsee ulos, niin jalat alle käytävällä ja kävelemään pikkuisen reippaammin kuin normaalista :) Mutta ianakin Finskin tuloaulassa jonot ovat sujahtaneet suht nopeasti aina, tosiat oli KLM matkustettaessa, silloin taisi tulla joku toinenkin iso kone samaan aulaan yhtaikaa, mutta ihanaa reissua!! Nykki on huippu!

    • matkailija-x

      Matkalaukkua voi nuuskia muukinkin huuomekoira, omaani on haistellut "maataloustutkija" eli koira, joka on tutkinut onko matkatavaroissa hedelmiä, vihanneksia tms. Viereisellä tytöllä oli ollut laukussa vihreä omena, jonka hän oli syönyt koneessa. Koira haistoi omenan tuoksun vielä ja laukku avattiin, mutta kun omenaa ei enää ollut, ei tytölle tullut mitään ongelmiakaan.

      Matkan tarkoitukseen oiva aina vastata "vacation" tai "sightseeing", harvemmin mitään tarkkaa matkaohjelmaa kysellään.

      Maahantulotarkastukseen jonottamisaika riippuu paljon siitä kuinka monen muun koneen matkustajia on tuloaulassa yhtä aikaa, onko paljon viisumilla matkustavia tai kielitaidottomia matkustajia joiden käsittely kestää kauemmin, kuinka paljon virkailijoita on luukuilla töissä jne.

    • nykki*****

      Kolme kertaa takana, enkä halua kritisoida muita juttuja, mutta meille ei ole sattunut millään kerralla mitään näissä m.tulotarkastuksissa. Sormenjäljet ja kuvat on otettu, ehkä myös muutaman kysymyksen ovat esittäneet, mutta ihan fairplay hengessä...

      Asiallinen käytös itseltä niin kaikki menee ihan jees.

      Ihanaa reissua teille.

    • Nykkiin menossa

      Olen ollut Nykissä maahantulotarkastuksessa kolme kertaa. Meininki on mielestäni rento, eikä mitään ongelmia ole ollut. Ihan normi ihmisiähän ne on siellä nämä työntekijät. Peruskysymykset ovat olleet aina- mikä on matkan tarkoitus- lomallahan sitä ollaan ja eka hotelli kerrotaan ja siinä se. Meille toivotetaan aina hyää lomaa. Mitään asiatonta tai erikoista ei ole koskaan kysytty. En oikeastaan ymmärrä, mistä tämä suomalaisten peruspelko näitä rajaviranomaisia kohtaan on syntynyt. Yleensä, kun olet ihan tavallisesti pukeutunut ja käytöskään ei ole poikkeava, niin tuskin mitään ongelmaa syntyy. Aika vaatimattomalla kielitaidollakin varmasti selviää tilanteesta. Olemme päässeet yleensä alle tunnissa ulos.

      • eiymmärrä

        Mistähän sinä revit tuon että suomalaisilla on jonkinlainen peruspelko rajaviranomaisia kohtaan?
        Ei minulla ainakaan ole.


      • ottiatuota
        eiymmärrä kirjoitti:

        Mistähän sinä revit tuon että suomalaisilla on jonkinlainen peruspelko rajaviranomaisia kohtaan?
        Ei minulla ainakaan ole.

        Ei ole kaukaa haettua, etteikö pikku tuiterissa ja/tai paidatta ulkomailla hoipertelevalle tönkköenklangtia sopertelevalle taviskansalaiselle voisi hyvinkin kehittyä pelkotiloja kaikenlaisia viranomaisia kohtaan.


    • nykki*****

      Aika isolla osalla kyllä valitettavasti on... Toivottavasti näistä keskusteluista on näille ihmisille apua... Sillä mitään ihmeellisempäähän Usaan tai Ausseihin menossa ei ole kuin että valvonta on tarkempaa ja tietyiltä osin tiukempaa, mutta ihan normi ihmisiähän nuo ovat.

    • Onko joihinkin muihin kaupunkeihin esim Detroitiin lennettäessä noin paljon kaikkea selvitettävää? Viimeisestä lennostani sinne en muista että olisi ollut noin paljoa.

    • Oswego

      Joudutte heti vankilaan, kun olette noin idiootteja!!!

    • TIEDÄ SITTEN

      Mulla on usein jännitykseen pilleri taskussa kaiken varalta,tuli vaan mieleen joudunko pulaan ja tarkempaan tarkastukseen tästä,mites ne koiratkin,huomaako?En kumminkaan haluaisi siitä mitään ilmoittaakaan.Resepti on kyllä mukana.Kiusallista,jos jonossa tämän takia joutuu erityis huomioon.Nykki muuten kuullostaa mielenkiintoiselta!lISÄÄKIN OLISI KIVA LUKEA.

      • voit joutua pulaan

        Laitappa lääkkeet aina niille kuuluvaan purkkiin. Miksi säilyttäisit niitä taskussasi? Lääkkeet kuljetat aina käsimatkatavaroissa. On tietysti aika epäilyttävää pitää nittä taskun pohjalla.. vaikka kuinka jännittäisi.


      • ei mithän häthää

        No ei takuulla ole mitään vaaraa joutua erityishuomion kohteeksi, jos sinulla on pilleri taskussa tai vaikka nauttisit sen pillerin siinä jonossa. Tuhansilla ihmisillä on lääkkeitä laukuissaan tai taskuissaan, jopa useita purkkeja. Jos se jännityksen lievityspilleri on reseptilääke, eikä esim. aseman hämäräjengiltä ostettu "nappi", niin ei koira siihen mitenkään reagoi.


    • Kiitos

      Voi,kiitos vastaajille,ihan tsemppaavia viestejä!Ehkä sitten uskaltaudun sinne muiden mukaan!

    • tietoa vailla..

      Moi, ollaan lähdössä hiihtolomalla jenkkeihin ja tehtiin ESTA-hakemukset ennen kuin varasimme hotellia. Lennämme aluksi Nykiin ja matkan aikana on tarkoitus asua tuttavien luona Washington D.Cssä muutama päivä. Laitettiin siis ESTA-hakemuksiin tuttavien kotiosoite, eikä hotellin osoitetta, joka meidän olisi tässä tilanteessa pitänyt laittaa, koska se on ensimmäinen osoitteemme.

      Olemmeko siis ongelmissa Amerikan päässä kun kyselevät ensimmäisestä osoitteesta, joka on eri osavaltiossa kuin New York??

      Voimmeko laittaa lentokoneessa täytettäviin tietoihin hotellin osoitteen vaikka ESTA-hakemuksessa ja muissa viranomaistiedoissa lukee D.C:n osoite??

      Auttakaa tietämätöntä ja kiitos jo etukäteen!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      404
      7905
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      201
      5833
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      331
      2241
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1603
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1597
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1235
    7. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      9
      1202
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      183
      1200
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      969
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      49
      910
    Aihe