Eläkkeelle 55 vuotiaana?

jo nyt lopussa

Miten pitäisi menetellä ja mihin tahoon ottaa yhteyttä, jos haluaa päästä eläkkeelle, ennen varsinaista eläkeikää?

Eläketarpeen perusteluna on sairaus ja sen myötä työkyvyttömyys.

32

4488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunt.tukilainen

      Yleensähän se menee niin, että jäädään saikulle sitten mahdollisesti kuntoutustuelle ja sen jälkeen eläkkeelle. Mee lääkäriin ja kerro vaivasi, ehkä lekuri päätyy sulle kirjoittamaan sellaisen todistuksen, että olet pysyvästi kykenemätön mihinkään työhön.
      Mutta sekään ei takaa vielä eläkettä. Se voi Kelasta tai eläkeyhtiöstäsi tulla bumerangina takaisin. Sitten vaan lisää dokumenttia työkyvyttömyydestä....
      Toivotaan, että onnistut jos olet todella työkyvytön.

    • Amm.tautieläkeläinen

      Sairaslomaa ensin , siis jatkumona ei pätkissä ,kun 300 päivää on täysi pääset luultavasti eläkkeelle.

      Kuulostaa helpolta , mutta ei se niin mene.

      Lääkärin on SIIS TODETTAVA sairautesi, ja sillä perusteella olet sairaslomalla.

      Kelalta tulee jossain puolenvuoden sairasloma-ajan jälkeen kysely ammatillisesta kuntoutuksesta tai muusta vastaavasta, mutta mikäli sairaslomasi vaan jatkuu niin 300 päivän jälkeen ainoana vaihtoehtona nähdään työkyvyttömyyseläke, joka on 3000 euron kuukausipalkasta n. 1800 euroa.Mikäli kyse on työn aiheuttamasta (ammattitauti tai työtapaturma) sairaudesta eläkkeesi on vakuutusyhtiön toimesta n.2900 euroa sisältäen indeksikorotukset.

      • uupunut

        Kuulostaapa simppeliltä. Oikeassa elämässä se ei sitten ole noin helppoa, vaikka olisit kuinka sairas, sillä viranomaiset ja vakuutuslääkärit simputtavat niin kauan, että heität veivisi. Veivin heitto hetkiä ollut jo useita, mutta viranomaisten vuoksi piruuttaankin vielä hengissä.


    • jo nyt lopussa

      Joo, kylläpä vaikuuttaa helpolta tuo eläkkeelle pääsy, jos on aihetta.Mutta nähtävästi jotkut tahot pyrivät viimeisen asti olemaan kapuloina rattassa, että eläkettä hakeva ehtisi kupsahtaa ensin.

      • helmiä sioille

        Ja siihen on syynsä, sillä halvempaahan se on jos eläkkeenhakija kupsahtaa kesken vuosikausia kestävän uuvuttavan hakuprosessin, eipä tarvitse miettiä niitäkään asioita, että mistä asti sitä eläkettä pitäisi sitten takautuvasti maksaa. Kupsahtanut on systeemin helmi.


    • jo nyt lopussa

      Noh.Kupsahtaminen taitaisi olla parempi vaihtoehto, kuin sinnittely ja kärsimys.Meinaan jos vastassa on noi kelan lääkärit...

    • Uupunut

      Itse olin pitkällä sairaslomalla ja kuntoutuksessa.Leikattu seitsemän kertaa.
      Hain vielä psykiatrilta lausunnon työuupumuksesta ja muusta mikä vaikutti elämäntilateeseeni .
      Olen nyt 60v. ja olen ollut jo 15 vuotta eläkkeellä.Elämäntilanteeni oli muutenkin raskas. Kunnossa en ole vieläkään,mutta ei tarvitse lähteä työhön joka aamu.

      • Anonyymi

        Nykyään työuupumus ei ole yhtään mitään. Jos olet masentunut työpaikalla tapahtuvien asioiden vuoksi, älä kerro lääkäreille tai millekään kallonkutistajille, että olet lopussa noiden juttujen vuoksi. Sano, että töissä on kaikki täydellisesti! Sepitä kertomus, kuinka elämäsi on ollut surkeaa lapsesta lähtien, olet ahdistunut ihan vain omien ajatusten ajattelemisesta ja muuta tuubaa. Silloin diagnoosi on jotain muuta kuin työuupumus.


    • Ohi

      Itsekkin pääsin 40 vuotiaana eläkkeelle. Meni hyvät koulutukset siinä. Olin vähän aikaa kuntoutustuella ja pääsin heti sitten eläkkeelle. Mieluimmin kyllä ottaisin terveyden takaisin. Se kyllä on totta ja joka aamu olen kiitollinen siitä, että ei tarvitse töihin herätä. Johan niitä työvuosia tuli tehtyäkin. Silti tyytyväinen.

      • ihmettelen11

        mistä sairaudesta pääsee neljäkymppisenä eläkkeelle? tartteeko olla monta sairautta kun tuntuu ettei pääse vaikka ois kuin rampa.


      • äitee itekin eläkke
        ihmettelen11 kirjoitti:

        mistä sairaudesta pääsee neljäkymppisenä eläkkeelle? tartteeko olla monta sairautta kun tuntuu ettei pääse vaikka ois kuin rampa.

        Voi kyllähän pääsee. Mun poikani 22 ja eläkkeellä. Lienevät osin ruumillisia vaivoja ja osin hengisiä vaivoja. Eikös nuorten mielenterveysongelmien eläkkeiden pääsystä ole puhuttu jo tovin.


      • Revisori
        ihmettelen11 kirjoitti:

        mistä sairaudesta pääsee neljäkymppisenä eläkkeelle? tartteeko olla monta sairautta kun tuntuu ettei pääse vaikka ois kuin rampa.

        Balettitanssijat pääsevät ihan normaalille eläkkeelle jo 42 -vuotiaina....


    • ihmettelen minäkin

      avaaja sanoo : " jos haluaa päästä eläkkeelle..." ei kai nyt kukaan ihan omasta halustaan pääse eläkkeelle milloin haluaa !
      paitsi varhennetulle vanhuuseläkkeelle mutta sehän maksaa (=lue eläke pienenee pysyvästi) hakijalle ja siinäkin omat ikärajansa.

    • Ohi

      Neljäkymppisenä eläkkeelle. Aivoissa vaurio. Elimellisiä diagnooseja siihen liittyen.
      Eivät ehdottaneet enään uutta ammattia tai kuntoutusta. Työkyky arvioinnissa kuitenkin olin, se meni mielestäni hyvin. Minulla oli neurologin ja psykiatrin lausunto. En ollut juuri koskaan sairaslomilla mitä nyt flunssat ja muut normaalit. Kuntoutustuellakin olin vain kolme kuukautta. Jälkikäteen olen vasta tajunnut kuinka hyvin kävin kun pääsin eläkkeelle.

    • Eläkkeelle ?!

      Kuka sinut lähetti työkyvyn arviointiin ja millä perusteella?

      Mukavia eläkepäiviä :)

    • Ohi

      Neurologin lähetteellä olin neuropsykologisissa testeissä ja aivosähkökäyrätutkimuksissa ja psykiatrin konsultaatiossa myös psykologisissa testeissä. Näiden tulosten kautta suositeltiin työkykyarviota.
      Nautin eläkkeestä, johan sitä tuli töitä tehtyäkin.

    • kokeiltu on jo

      ei sitä nyt noin vaan jäädä eläkkeelle, eikä lääkäri kirjoita potilaan pyynnöstä sairaslomaa, johan olis helppoa elämä..pitää olla sairaus ja sellainen, ettei voi työssä käydä..ei riitä närästys tai muuten vaan ei jaksa..

    • Nuori eläkeläinen...

      Itse olen 34 vuotta ja eläkkeellä. Ensin olin 4 vuotta kuntoutustuella ja sitten myönnettiin työkyvyttömyyseläke,

    • totuuxien laukoja

      Pääseehän sinne eläkeputkeen nykyään parikymppisetkin joiden kuuppa ei kestä.

      • raakapeli

        Joo mut 55 :set ei näköjään. Kyllä nekeksii viel semmose homma jota voi tehä vaikka varpailla jos ei käsillä onnistu.Sil ei ole väliä saako niittä töitä enää oikeesti vai ei.


    • kohta56v

      Joo Ei El eläkkeelle olen jo 55 vuotta
      ja polvi rikki peukalo rikki olkapää rikki
      kaikki on leikattu ei hyvä
      mutta Vakutus yhtiö sanoi että vielä n.10 vuotta siten
      voit hakea ELÄKETTÄ nyt olet ihan normi kun nossa
      kun työ kyky alenema on joka sairaudesta ale 10%
      eli ei sairauksia lasketa yhtee vaan ne tulkitan eri??
      Miksi??

      • oskuvaan

        Hae ammatilliseen kuntoutukseen. Siitä se uusi ura urkenee kevyemmällä työpanoksella.


      • fdfgfgh
        oskuvaan kirjoitti:

        Hae ammatilliseen kuntoutukseen. Siitä se uusi ura urkenee kevyemmällä työpanoksella.

        Eikös 'kuntoutus' nykyään ole ilmaistyötä? Millä tavalla ilmaistyö olisi vähemmän paha kuin palkkatyö, jos on kerran työkyvytön?


    • dfh

      Ota lainaa jota ei saa.

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta aihe pysyy ajankohtaisena.

      Onko totta, että nykyään nuoret pääsevät helpommin työkyvyttömyyseläkkeille kuin 55 ikäiset? Tällainen vaikuteltalma tulee. Kuuppavikaa todetaan nuorilla hyvin herkästi ja katsotaan työkyvyttömäksi. Vähän alle 6-kymppisellä saa olla paljonkin fyysistä vikaa, mutta koska pää on kestänyt jo vuosikymmeniä, pitää sinnitellä vanhuuseläkkeeseen tai kunnes työnantaja irtisanoo.

      • Anonyymi

        Minä pääsin eläkkeelle 58 v minulla parkinsonintauti.


    • Anonyymi

      Jos on työuransa loppupuolella ja kärsii kroonisesta, työkykyä heikentävästä sairaudesta, kannattaa käydä yksityisellä spesialistilla tutkimuksissa. Ei kenellä tahansa lääkärillä, vaan pitää valkata oikeasti hyväksi tiedetty erikoislääkäri.

      Työterveyslääkärin velvollisuus on huolehtia työnantajan edusta. Usein tämä tarkoittaa, että ikääntynyt, sairas työntekijä laitetaan jatkamaan työssään kuin hänellä ei olisi lainkaan terveydellisiä rajoitteita. Jos ei enää pärjää töissä entiseen malliin, eikä saa tukea työterveyshuollosta tai työnantajalta, kannattaa todellakin kysyä riippumattoman lääkärin näkemys tilanteesta.

    • Anonyymi

      Onnistuu, mikäli sinulla, esimiehelläsi tai lääkärilläsi on suhteita oikeisiin tahoihin. Edellyttää tietysti myös, että pomosi tai lekurisi haluaa järjestää sinulle eläkkeen.

    • Anonyymi

      55 kaularanka ja olkapäät sökönä ja kyykytys jatkuu 40 vuotta maalarina ja rakennushommissa te ämmien mielestä työkykyinen vaikka B lausunto toimitettu

      • Anonyymi

        Yritä sinnitellä 57vuotiaaksi ja pidä ansiosidonnainen voimassa, kun anssipäivät loppuu niin kaupunki työllistää ja pääset nollaan päivät. Ainahan voi tötä hakea TE-keskuksen mieliksi mutta työnantaja ei huoli kun vaivasi selität.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yritä sinnitellä 57vuotiaaksi ja pidä ansiosidonnainen voimassa, kun anssipäivät loppuu niin kaupunki työllistää ja pääset nollaan päivät. Ainahan voi tötä hakea TE-keskuksen mieliksi mutta työnantaja ei huoli kun vaivasi selität.

        Eikö työkkäriin pidä toimittaa diagnoosit vaivoista, jotka rajoittavat työkykyä? Turha kai heidänkään on laittaa työhaastatteluihin sairaiksi todettuja ihmisiä, jotka työnantaja pakittaa pois kuitenkin. Tietysti viranomaiset tekevät paljon aivan päättömiä asioita, mutta ..


    • Anonyymi

      Painu hevonvittuu täältä vinkumasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe