Eläkkeelle 55 vuotiaana?

jo nyt lopussa

Miten pitäisi menetellä ja mihin tahoon ottaa yhteyttä, jos haluaa päästä eläkkeelle, ennen varsinaista eläkeikää?

Eläketarpeen perusteluna on sairaus ja sen myötä työkyvyttömyys.

32

3213

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kunt.tukilainen

   Yleensähän se menee niin, että jäädään saikulle sitten mahdollisesti kuntoutustuelle ja sen jälkeen eläkkeelle. Mee lääkäriin ja kerro vaivasi, ehkä lekuri päätyy sulle kirjoittamaan sellaisen todistuksen, että olet pysyvästi kykenemätön mihinkään työhön.
   Mutta sekään ei takaa vielä eläkettä. Se voi Kelasta tai eläkeyhtiöstäsi tulla bumerangina takaisin. Sitten vaan lisää dokumenttia työkyvyttömyydestä....
   Toivotaan, että onnistut jos olet todella työkyvytön.

  • Amm.tautieläkeläinen

   Sairaslomaa ensin , siis jatkumona ei pätkissä ,kun 300 päivää on täysi pääset luultavasti eläkkeelle.

   Kuulostaa helpolta , mutta ei se niin mene.

   Lääkärin on SIIS TODETTAVA sairautesi, ja sillä perusteella olet sairaslomalla.

   Kelalta tulee jossain puolenvuoden sairasloma-ajan jälkeen kysely ammatillisesta kuntoutuksesta tai muusta vastaavasta, mutta mikäli sairaslomasi vaan jatkuu niin 300 päivän jälkeen ainoana vaihtoehtona nähdään työkyvyttömyyseläke, joka on 3000 euron kuukausipalkasta n. 1800 euroa.Mikäli kyse on työn aiheuttamasta (ammattitauti tai työtapaturma) sairaudesta eläkkeesi on vakuutusyhtiön toimesta n.2900 euroa sisältäen indeksikorotukset.

   • uupunut

    Kuulostaapa simppeliltä. Oikeassa elämässä se ei sitten ole noin helppoa, vaikka olisit kuinka sairas, sillä viranomaiset ja vakuutuslääkärit simputtavat niin kauan, että heität veivisi. Veivin heitto hetkiä ollut jo useita, mutta viranomaisten vuoksi piruuttaankin vielä hengissä.


  • jo nyt lopussa

   Joo, kylläpä vaikuuttaa helpolta tuo eläkkeelle pääsy, jos on aihetta.Mutta nähtävästi jotkut tahot pyrivät viimeisen asti olemaan kapuloina rattassa, että eläkettä hakeva ehtisi kupsahtaa ensin.

   • helmiä sioille

    Ja siihen on syynsä, sillä halvempaahan se on jos eläkkeenhakija kupsahtaa kesken vuosikausia kestävän uuvuttavan hakuprosessin, eipä tarvitse miettiä niitäkään asioita, että mistä asti sitä eläkettä pitäisi sitten takautuvasti maksaa. Kupsahtanut on systeemin helmi.


  • jo nyt lopussa

   Noh.Kupsahtaminen taitaisi olla parempi vaihtoehto, kuin sinnittely ja kärsimys.Meinaan jos vastassa on noi kelan lääkärit...

  • Uupunut

   Itse olin pitkällä sairaslomalla ja kuntoutuksessa.Leikattu seitsemän kertaa.
   Hain vielä psykiatrilta lausunnon työuupumuksesta ja muusta mikä vaikutti elämäntilateeseeni .
   Olen nyt 60v. ja olen ollut jo 15 vuotta eläkkeellä.Elämäntilanteeni oli muutenkin raskas. Kunnossa en ole vieläkään,mutta ei tarvitse lähteä työhön joka aamu.

   • Anonyymi

    Nykyään työuupumus ei ole yhtään mitään. Jos olet masentunut työpaikalla tapahtuvien asioiden vuoksi, älä kerro lääkäreille tai millekään kallonkutistajille, että olet lopussa noiden juttujen vuoksi. Sano, että töissä on kaikki täydellisesti! Sepitä kertomus, kuinka elämäsi on ollut surkeaa lapsesta lähtien, olet ahdistunut ihan vain omien ajatusten ajattelemisesta ja muuta tuubaa. Silloin diagnoosi on jotain muuta kuin työuupumus.


  • Ohi

   Itsekkin pääsin 40 vuotiaana eläkkeelle. Meni hyvät koulutukset siinä. Olin vähän aikaa kuntoutustuella ja pääsin heti sitten eläkkeelle. Mieluimmin kyllä ottaisin terveyden takaisin. Se kyllä on totta ja joka aamu olen kiitollinen siitä, että ei tarvitse töihin herätä. Johan niitä työvuosia tuli tehtyäkin. Silti tyytyväinen.

   • ihmettelen11

    mistä sairaudesta pääsee neljäkymppisenä eläkkeelle? tartteeko olla monta sairautta kun tuntuu ettei pääse vaikka ois kuin rampa.


   • äitee itekin eläkke
    ihmettelen11 kirjoitti:

    mistä sairaudesta pääsee neljäkymppisenä eläkkeelle? tartteeko olla monta sairautta kun tuntuu ettei pääse vaikka ois kuin rampa.

    Voi kyllähän pääsee. Mun poikani 22 ja eläkkeellä. Lienevät osin ruumillisia vaivoja ja osin hengisiä vaivoja. Eikös nuorten mielenterveysongelmien eläkkeiden pääsystä ole puhuttu jo tovin.


   • Revisori
    ihmettelen11 kirjoitti:

    mistä sairaudesta pääsee neljäkymppisenä eläkkeelle? tartteeko olla monta sairautta kun tuntuu ettei pääse vaikka ois kuin rampa.

    Balettitanssijat pääsevät ihan normaalille eläkkeelle jo 42 -vuotiaina....


  • ihmettelen minäkin

   avaaja sanoo : " jos haluaa päästä eläkkeelle..." ei kai nyt kukaan ihan omasta halustaan pääse eläkkeelle milloin haluaa !
   paitsi varhennetulle vanhuuseläkkeelle mutta sehän maksaa (=lue eläke pienenee pysyvästi) hakijalle ja siinäkin omat ikärajansa.

  • Ohi

   Neljäkymppisenä eläkkeelle. Aivoissa vaurio. Elimellisiä diagnooseja siihen liittyen.
   Eivät ehdottaneet enään uutta ammattia tai kuntoutusta. Työkyky arvioinnissa kuitenkin olin, se meni mielestäni hyvin. Minulla oli neurologin ja psykiatrin lausunto. En ollut juuri koskaan sairaslomilla mitä nyt flunssat ja muut normaalit. Kuntoutustuellakin olin vain kolme kuukautta. Jälkikäteen olen vasta tajunnut kuinka hyvin kävin kun pääsin eläkkeelle.

  • Eläkkeelle ?!

   Kuka sinut lähetti työkyvyn arviointiin ja millä perusteella?

   Mukavia eläkepäiviä :)

  • Ohi

   Neurologin lähetteellä olin neuropsykologisissa testeissä ja aivosähkökäyrätutkimuksissa ja psykiatrin konsultaatiossa myös psykologisissa testeissä. Näiden tulosten kautta suositeltiin työkykyarviota.
   Nautin eläkkeestä, johan sitä tuli töitä tehtyäkin.

  • kokeiltu on jo

   ei sitä nyt noin vaan jäädä eläkkeelle, eikä lääkäri kirjoita potilaan pyynnöstä sairaslomaa, johan olis helppoa elämä..pitää olla sairaus ja sellainen, ettei voi työssä käydä..ei riitä närästys tai muuten vaan ei jaksa..

  • Nuori eläkeläinen...

   Itse olen 34 vuotta ja eläkkeellä. Ensin olin 4 vuotta kuntoutustuella ja sitten myönnettiin työkyvyttömyyseläke,

  • totuuxien laukoja

   Pääseehän sinne eläkeputkeen nykyään parikymppisetkin joiden kuuppa ei kestä.

   • raakapeli

    Joo mut 55 :set ei näköjään. Kyllä nekeksii viel semmose homma jota voi tehä vaikka varpailla jos ei käsillä onnistu.Sil ei ole väliä saako niittä töitä enää oikeesti vai ei.


  • kohta56v

   Joo Ei El eläkkeelle olen jo 55 vuotta
   ja polvi rikki peukalo rikki olkapää rikki
   kaikki on leikattu ei hyvä
   mutta Vakutus yhtiö sanoi että vielä n.10 vuotta siten
   voit hakea ELÄKETTÄ nyt olet ihan normi kun nossa
   kun työ kyky alenema on joka sairaudesta ale 10%
   eli ei sairauksia lasketa yhtee vaan ne tulkitan eri??
   Miksi??

   • oskuvaan

    Hae ammatilliseen kuntoutukseen. Siitä se uusi ura urkenee kevyemmällä työpanoksella.


   • fdfgfgh
    oskuvaan kirjoitti:

    Hae ammatilliseen kuntoutukseen. Siitä se uusi ura urkenee kevyemmällä työpanoksella.

    Eikös 'kuntoutus' nykyään ole ilmaistyötä? Millä tavalla ilmaistyö olisi vähemmän paha kuin palkkatyö, jos on kerran työkyvytön?


  • dfh

   Ota lainaa jota ei saa.

  • Anonyymi

   Vanha ketju, mutta aihe pysyy ajankohtaisena.

   Onko totta, että nykyään nuoret pääsevät helpommin työkyvyttömyyseläkkeille kuin 55+ ikäiset? Tällainen vaikuteltalma tulee. Kuuppavikaa todetaan nuorilla hyvin herkästi ja katsotaan työkyvyttömäksi. Vähän alle 6-kymppisellä saa olla paljonkin fyysistä vikaa, mutta koska pää on kestänyt jo vuosikymmeniä, pitää sinnitellä vanhuuseläkkeeseen tai kunnes työnantaja irtisanoo.

   • Anonyymi

    Minä pääsin eläkkeelle 58 v minulla parkinsonintauti.


  • Anonyymi

   Jos on työuransa loppupuolella ja kärsii kroonisesta, työkykyä heikentävästä sairaudesta, kannattaa käydä yksityisellä spesialistilla tutkimuksissa. Ei kenellä tahansa lääkärillä, vaan pitää valkata oikeasti hyväksi tiedetty erikoislääkäri.

   Työterveyslääkärin velvollisuus on huolehtia työnantajan edusta. Usein tämä tarkoittaa, että ikääntynyt, sairas työntekijä laitetaan jatkamaan työssään kuin hänellä ei olisi lainkaan terveydellisiä rajoitteita. Jos ei enää pärjää töissä entiseen malliin, eikä saa tukea työterveyshuollosta tai työnantajalta, kannattaa todellakin kysyä riippumattoman lääkärin näkemys tilanteesta.

  • Anonyymi

   Onnistuu, mikäli sinulla, esimiehelläsi tai lääkärilläsi on suhteita oikeisiin tahoihin. Edellyttää tietysti myös, että pomosi tai lekurisi haluaa järjestää sinulle eläkkeen.

  • Anonyymi

   55 kaularanka ja olkapäät sökönä ja kyykytys jatkuu 40 vuotta maalarina ja rakennushommissa te ämmien mielestä työkykyinen vaikka B lausunto toimitettu

   • Anonyymi

    Yritä sinnitellä 57vuotiaaksi ja pidä ansiosidonnainen voimassa, kun anssipäivät loppuu niin kaupunki työllistää ja pääset nollaan päivät. Ainahan voi tötä hakea TE-keskuksen mieliksi mutta työnantaja ei huoli kun vaivasi selität.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yritä sinnitellä 57vuotiaaksi ja pidä ansiosidonnainen voimassa, kun anssipäivät loppuu niin kaupunki työllistää ja pääset nollaan päivät. Ainahan voi tötä hakea TE-keskuksen mieliksi mutta työnantaja ei huoli kun vaivasi selität.

    Eikö työkkäriin pidä toimittaa diagnoosit vaivoista, jotka rajoittavat työkykyä? Turha kai heidänkään on laittaa työhaastatteluihin sairaiksi todettuja ihmisiä, jotka työnantaja pakittaa pois kuitenkin. Tietysti viranomaiset tekevät paljon aivan päättömiä asioita, mutta ..


  • Anonyymi

   Painu hevonvittuu täältä vinkumasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   89
   2814
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   288
   2380
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   141
   1870
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1381
  5. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   413
   1329
  6. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   65
   1280
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1002
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   802
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   798
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   141
   789
  Aihe