Diapam annostus koiralel uutena vuotena?

janellen

Otsikko kertookin jo kysymyksen aiheen eli meillä on todella säikky, pelokas, levoton, haukkuherkkä, itkevä, tärisevä ym. koira uutena vuotena. Normaalisti kiltti ja haukkumaton tapaus menee lievästi sanottuna paniikkiin ja itkee ja tärisee koko illan kotona, puhumattakaan siitä kun pitää pisuille vielä illalla lähteä kävelemään.. olemme kokeilleet edellisinä vuosina kaikki kalliit ns. luontaistuotteet joita apteekista saa mutta mikään ei ole auttanut.
Nyt olen yrittänyt viikon verran paikallistaa eläinlääkäriä ( asumme maaseudulla ) mutat lähin lääkäri on about 100km päässä eikä mistään saa enää tähän hätään apua. Olen kuullut ja lukenut netistä että koiralle saisi antaa ihmisten diapamia 5mg uuden vuoden pamausten aikaan? onko kellään kokemusta onko tuo hyvä annostus ja uskaltaako antaa vai ei..?
Olisin vastauksista tosi kiitollinen koska huomenna paukkuu ja rätisee.. Koira on siis n. 26kg.

45

8725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei aiemmin tullut mi

      NO VOI HERRAN JESTAS SENTÄÄN! Aitoko myrkyttää koirasi vai ottaa puhelimen käteen ja soittaa ja kysyä asiaa pätevältä eläinlääkäriltä?

    • Tötsö

      Diapamia on koirille käytetty ennen, mutta siinä on pari ongelmaa havaittavissa.
      Ensinnäkin osa koirista ei saa mitään vastetta,osa menee taas ennemminkin aktiivisimmaksi ärsykkeensuhteen. Lisäksi Diapam poistaa estoja,ja esim puremaeston postuminen lienee jonkinasteinen ongelma.
      Diapamia on käytetty jonkinverran koiralle kipulääkkeenä ja relaksanttina nyttemmin.
      Mutta jos nyt välttämättä haluat Diapamia kokeilla niin eläinlääkäri määrää sille tapauskohtaisen annostuksen, toki netistäkin voi tietoa hakea,hakusanalla valium for dogs rupee löytymään.Mutta korostaisin että nettiohjeiden mukaan en lähtisi annostelemaan tai muutoinkaan kokeilemaan. Mutta jokainen saa tehdä omat ratkaisunsa miten toimii.

      Oletko kokeillut muuten rescue remedy tippoja? tai DAP-lauhdutinta

    • paska provo

      EI JUMA)(/(/&&%/%%¤#¤#¤

      Vedä ne pamit vessasta alas.

      MITEN teillä voi niin rajusti paukkua, jos kerran maaseudulla asutte ja lähin eläinlääkäri muka 100 km päässä............MIKS HELEVETTI PITÄÄ PROVOTA VAARALLISILLA ASIOILLA!!!!!!!!!!!!!!!

      SYÖ ITTE NE PAMIS !!!!!!!!!

      • Anonyymi

        Trolli


      • Anonyymi

        No johan omi asiaton kommentti,


    • Hävettää!

      Meidän n.60 kiloiselle koiralle lääkäri määräsi aikanaan 2mg pameja innostuksesta johtuvaan vapinaan. Vapina haittasi koiranäyttelyissä, ja olisi heikentänyt koiran pärjäämistä.

      • minelan

        ¨Kumpi siulle o tärkeänpää, ön korasi näyttelyistä saatavat pokaait vai koirasi
        terveys,


    • Tötsö

      Niinkuin todettu tapauskohtainen annostus ja pääsääntöisesti relaxanttina nyky käyttö.
      Vielä kerran toivottavasti kukaan ei lähde omatoimisesti koiriaan rauhottvilla lääkitsemään se on ongelmien tie eikä välttämättä edes kovinpieni.

    • fghshghjhytytuu

      Itselläni paniikinomainen tilanne koirallani raketeista ja annoin joskus diapamia lääkärin ohjeen mukaan ja ei todellakaan sopinut koiralleni tuo lääkitys..seuraavana päivänä ihan vauhko.

      Sen jälkeen laitoin jo ennen verhoja kiinni ja tv ja muu paasaamaan niin ei huomannut mitään paitsi ihan sitten kun päällä.

      Aina noi lääkkeet ei sovi. Sain aiemmin koiralleni jotain rauhoittavaa mutta sen anto lopetettiin ja se toimi.

    • anna rauha koiralle

      Paukkuarkuus? Todellinen vai hankittu?
      Miten omistaja reagoi esimerkiksi ukonilmalla?

      Koira ei tiedä milloin on uusivuosi ja rakettien ammunta,
      ennakoitko itse tapahtumaa?
      Koira huomaa, vaistoaa ja seuraa omistajiensa mielialoja jatkuvasti. Ja varmasti havaitsee epänormaalin käytöksen hyvin nopeasti.
      Hölmöltä tuntuu sanoa, mutta se on usein totta että koiran epätoivottu käytös lähtee suoranaisesti omistajan käytöksestä.

      Omatkin koirat toki huomioivat kun alkaa paukkua. Päinvastoin kuin ehkä pitäisi käymme tässä vaiheessa ulkona katsastamassa tilanteen. Jos lähistöllä ammutaan raketteja käymme lähempänä katsomassa ihmisten tekemisiä ja rakettien lentoa.

      Joskus koirat innostuvat hyppimään ilmaan rakettien innostamina. Tässä vaiheessa poistummekin sisätiloihin ja koirat saavat rauhoittua.

      Jos satun olemaan hereillä käymme vielä ennen puoltayötä katsomassa satunnaisten rakettien lentoa taivaalle. Pauketta toki on mutteivät koirat koe sitä vaaralliseksi, ääntähän maailmaan mahtuu.

      Normielämässä on paljon erilaisia ääniä, kovia, kirkkaita, voimakkaita ym. Koira tottuu kaikenlaiseen, pitää niitä luonnollisina elämään kuuluvina.

      Inhimillästämällä koiramme luomme sille lisäpaineita omalla käytöksellämme, ehkä.

      Itse en ole koskaan pelännyt esimerkiksi ukonilmalla, reagoin myös luonteeni mukaisesti hitaanpuoleisesti ja tutkivasti äkillisiin ärsykkeisiin, ehkä tämän vuoksi en myöskään ole koskaan omistanut "paukkuarkaa" koiraa.

      Koiria minulla on ollut elämässäni yhdeksän kappaletta, uroksia ja narttuja. Asunut olen koirineni kaupungin keskustassa, lähiössä, kirkonkylässä ja maaseudulla peltojen keskellä, asuinpaikalla ei tunnu olevan merkitystä koirien käyttäytymiseen tai melunsietokykyyn.

      Jos olet itsevarma, käytä/näytä omalla käytökselläsi ettei koiralla ole mitään pelättävää. Rauhoita, pidä lähellä jos koiralla on vaikeaa mutta hillitse itsesi.
      Rakettejahan ne vain ovat.

      • MINELAN

        anna rauha koiralle

        Oli mukava lukea muidenkin pitkään koiria harrastaneen kirjoituksia.
        Minulla oli joskus 50 luvulla collie, joka oli paukkuarka, silloin ei puhuttu mistään lääkkeistä. Koira vietti uuden vuoden aattoillan kylpyhuoneessa, aina joku seuranaan, se helpotti.
        lÄÄKKEITÄ EN USKALTAISI ANTAAA, KOSKA NIIDEN SIVUVAIKUTUKSISTA EI VOI OLLA VARMA.


      • huomiomuualle

        Parasta on laittaa verhot kiinni,ja radio kovalle.Itsr pitää käyttäytyä rauhallisesti,ja olla huomioimatta pauketta.Sääli ja silittely lisää vaan pelkäävän koiran ahdistusta.Joten niin ei pidä tehdä.


    • älkää piitatko´

      Paras lääke koirien paukkuarkuuden hillitsemiseksi on itse rauhoittua paukkeen aikana täysin ja olla katsomatta koiraa edes silmiin, vaikka se kuinka pelkäisi. Koiran tuijottelu, lohduttelu tai viemällä muualle paukkeen aikana vain antaa sen käsittää pauketta entistä vaarallisemmaksi. Minä vein koirani pennusta asti katselemaan ilotulitteita, lähdin sen kanssa ulkoilemaan ukonilmalla, vein rock-konsertteihin, kiertelin koiranäyttelyitä, kävin maalla ammuskelemassa haulikolla ym. eikä koirani ole lainkaan arka. Samoin olen tehnyt aiemmillekin koirilleni, eivätkä ne ole aikuisina pelänneet mitään.

      Jostain syystä suurin osa tuttavieni koirista pelkää pauketta, mutta niitä lohdutellaan sellaisen aikana ja ollaan vältetty viemästä meluisaan ympäristöön pentu- ja nuoruusvaiheessa.

      Ehkä koiran vieminen rauhaisaan ympäristöön saattaa saada koiran kokemaan turvaa paukkeesta ilotulitteen aikana, mutta eri asia onkin sitten se, mitä koira myöhemmin tuumii ukkosesta, jolta ei voi viedä koiraa suojaan. Sellaisella turvaan kuljettamisella kumminkin vain osoitetaan koiralle paukkeen olevan uhkatekijä.

      Omistajat itse tekevät koiristaan arkoja sellaisella ylireagoinnilla. Jos omistaja vaikka panikoi koiran panikoimisesta, koira koira vaistoaa omistaja huolestuneen mielialan ja alkaa pelätä entistä enemmän.

      • minelan

        Tuo on ihan totta, mitä kirjoitit. Niistä 7 colliestani vain yksi oli paukkuarka, muut vähät välittivät paukuista.
        KK-mäyräkoiristani., 11 kpl, yksikään ei ollut paukkuarka eikä
        pelänneet mitään muutakaan.


    • janellen

      Tulin nyt sitten tänne kertomaan miten eilen meni. Olen siis ketjun aloittaja :)
      Annoin 5mg diapamia ja auttoi ainakin meidän tapauksessa hieman rauhoittumaan mutta koira ei mennyt ollenkaan täysin fleguksi mitä emme siis halunneetkaan. Kyllä sieltä muutamat murinat ja haukut tuli isompien rakettien ollessa päällä vaikak sisällä oltiin. Ulos kun mentiin lenkille niin ihmetteli raketteja mutta ei pelännyt niin paljoa kuin sisällä..
      Ja meillä tuo uudenvuodenaaton paniikki ei ole opittua. Koiralle ei ole ikinä tapahtunut mitään negatiivista raketteihin liittyen, on vaan aina pelännyt niitä. Meistä omistajistakaan se ei johdu, koska emme stressaa, olemme rauhallisia ja koira saa hellyyttä ja rauhallista puhetta muutenkin kuin paniikissa eli käyttäydymme kuten aina ennenkin.
      Vähän väsmystä oli havaittavissa n. puoli tuntia lääkkeen annon jälkeen mutta ei edes nukahtanut kuin vasta yöllä meidän mennessä nukkumaan. Silloin tuli minun kainalooni ja nukuimme lusikassa jonkin aikaa, kun olin nukahtanut niin koira oli jossain vaiheessa lähtenyt omaan petiin..
      Voin sanoa nyt kokemuksesta että meillä auttoi siis diapam 5mg huomattavasti muttei antanut negatiivisia vaikutuksia. Selvästi koiran mieli oli rauhallisempi.

    • hyvääuuttavuotta

      Hyvä ,että auttoi! Meillä oli koiralle lääkärin määräämä aprox käytössä, mutta siitä ei ollut kovin paljon hyötyä. Pitääkin ensi vuonna kysyä lääkäriltä noista pameista.
      En kyllä allekirjoita tuota, että koiran paukkuarkuus on omistajan aiheuttamaa, vaikka voihan se joskus olla näinkin. Arkuus voi myös olla rodusta kiinni ja jokainen koirahan on yksilö. Meillä on staffi ja pk collie ja näiden kahden käyttäytyminen uutena vuotena eroaa hyvin paljon toisistaan. Staffi räksyttää raketeille aikansa ja katsoo mielellään kun naapurissa pamautellaan yrittää aina lähteä rakettien perään. Collieta puolestaan ei saa edes eteiseen uutena vuotena. Ei tulisi mieleenikään edes yrittää viedä sitä ulos "totuttautumaan" raketteihin , sillä se vain lisäisi paniikkia. Kukaan perheessämme ei pelkää raketteja tai pauketta ja käyttäydymme aina mahdollisimman normaalisti koiralle, puhutaan reippaalla iloisella äänellä, leikitään ja tehdään samaa mitä arkenakin, mutta eipä auta. Uskoisin, että lääkkeet oikein käytettyinä on paljon turvallisempi vaihtoehto, kun koiran paniikki, silä koira on kovassa paniikissa lähes mahdoton hallita.

    • janellen

      Meilläkin on staffi-sekoitus ja tutulta kuulostaa tuo kun meilläkin ulkona menee paljon helpommin kuin sisätiloissa :D minun mielestäni lääkkeitä voi käyttää koiralle yhtenä päivänä vuodessa jos vaste on noin hyvä ja positiivinen kuin meillä :) en näe siinä mitään pahaa..
      Ihme väitteitä nuo että koirien rakettipelko on opittu tapa, olen myös sitä mieltä että aina ei tosiaankaan näin ole. ei ainakaan meillä.

    • 3+3

      Että näyttelyyn on pakko mennä ja koira huumataan sitä varten ? Ei taida olla näyttelyssä ihan "laillistakaan" . Toivottavasti jäätte kiinni !

      • minelan

        Näyttelyissä koiran lääktsemen on rikos tsi ainakin kielletty


    • perkele

      siinhän anna itkeä vaan ja mmmh laita radio päälle j alähe ryyppäämään nonih

      • juuri niin !

        Se on kaikista paras lääke koiralle tuollaiseen tilanteeseen :-)


      • joo perkele

        Mitä sitten pitäisi tehdä ? Kouluttaa koiraa pelkäämään lisää ?


    • estoton-koira

      Meillä vahva diapamlääkitys vei koiralta vain jalat alta, rauhoitti mieltä vain vähän, ei kuitenkaan estänyt haukuntaa ja muu levoton meno jatkui koko paukkupäivän. Ulkona ensimmäisen paukun tultua, vaikka kauempaakin kuului, hädät jäi siihen paikkaan tekemättä ja koira juoksi kotia kohti. Pissat tuli sitten sisällä lattialle, joten en suosittele diapamia voimakkaasti paukkuihin reagoivalle eläimelle. Parempia lääkityksiä on saatavilla eläinlääkärin taholta.
      Ja toiset koirat on vaan arempia paukuille kuin toiset. Yksilöllisiä kaikki. Toinen koirani ei ole moksiskaan mistään, mistä toinen koirani on suorastaan kauhuissaan.

    • kokeile.enkeliterapiaa

      "olemme kokeilleet edellisinä vuosina kaikki kalliit ns. luontaistuotteet joita apteekista saa mutta mikään ei ole auttanut."

      Kumma juttu! Paljonko huijarikauppiaat saivat rahaa? Oletko koettanut Ostoskanavan tuotteita? Eräskin rouva oli todella tyytyväinen ostokseensa ja suosittelee sitä kaikille!

    • gfsdgsdhsdfh

      Aloituksen on pakko olla trolli... rukoilen, ole trolli

    • voivittutaas

      Vie piski piikille niin se on hiljaa. Tai ittes, niin sua ei huoleta enää tällaiset vakavat ongelmat

    • Captain.Morgan

      Pamien kanssa kandee vetää rommia!

      • pastafari

        Itse pastafarina suosin Krakenia. En tosin ota samaan aikaan


    • Faktoilla

      No juuri tänään eläinlääkäri määräsi koirallemme diapamia (1mg per kilo). Ja syy siis se, että kolmesta koirastamme yksi menee raketeista niin paniikkiin, että sitä ei saa edes ulos tarpeilleen. Nykyäänhän on myös sellainen lääke kuin Sileo, tarkoitettu nimenomaan ääniherkkyyteen.

      • näinmeilläkin

        Mitäs jos veisit asioilleen ennen jytkeen alkua,ja seuraavaksi yöllä sen loputtua.Hyvissäajoin aamupäivällä kannattaa tehdä pitkä lenkki syrjäisessä paikassa.
        Illalla telkkari tai radio kovalle,ettei jytke kuulu,ja peitä ikkunat,ettei räiske näy.Rauhallinen ilta,eikä itse pidä huomioida jytkettä.


      • Dgjkiytd

        1mg/kilo!??

        Ootko nyt ihan varma? Jos ihmiselle tyypillinen annos (pelkoon/jännittämiseen ainakin) on 5mg? En usko että paatuneimmat väärinkäyttäjätkään syö sellasia kourallisia pillereitä :)

        Ei koiran annos voi noin hurjasti poiketa ihmisen vastaavasta, tarkotatko ehkä 1mg/10kg?


      • Dgjkiytd
        Dgjkiytd kirjoitti:

        1mg/kilo!??

        Ootko nyt ihan varma? Jos ihmiselle tyypillinen annos (pelkoon/jännittämiseen ainakin) on 5mg? En usko että paatuneimmat väärinkäyttäjätkään syö sellasia kourallisia pillereitä :)

        Ei koiran annos voi noin hurjasti poiketa ihmisen vastaavasta, tarkotatko ehkä 1mg/10kg?

        Ai joku alempana ehtikin jo korjata. Hyvä niin


      • fewewrtwe
        Dgjkiytd kirjoitti:

        Ai joku alempana ehtikin jo korjata. Hyvä niin

        Joo en tiedä oliko toi 1 mg/kilo trolli, mutta veikkaan että siihen lähinnä kuolisi...


    • fewewrtwe

      1mg per kilo varmasti pitää koiran hilkaisena, tuollaisella annoksella menee vähintäänkin taju... ihmiselle 5mg on normisatsi relaksanttina

    • Anonyymi

      Sileosta olen kuullut hyvää, Orionin geeli paukkuarkuuteen, joka annostellaan koiran ikenen ja huulen väliin. Taidan hakea. Eilen kuulin koiratutulta, että hän antaa koiralle ihmisille määrättyä diapamia hyvin tuloksin. Minulle ihan uusi asia. Me aiheutummie koralle (jackrusseli, nyt 12 v) pari vuotta sittan kroonisen paukkuarkuuden, kun veimme sen liian lähelle ilotulituksia - koska se ei koskaan pelännyt mitään ja oli aiemmin halukkaasti seurannut niitä ja halunnut ulos katsomaan niitä. Nyt se vapisee, tärisee, oksentaa, ripuloi, menee piiloon. Ostin sille painetakin joka vähän rauhoittaa, kuin emo suojaisi koiraa. Mutta nyt Sieleo-ostoksille eläinlääkärin kautta.

    • Anonyymi

      Meillä molemmille (mäyrä) aloitetaan jo viikkoa ennen esilääkitys. Aloitus isolla annoksella jota sitten vähennetään hiljalleen normaaliksi kun on paukuttelun aika. usein kun ne käyvät hermoille annamme niille viikon, kahden kuurin jotta ovat rauhallisia. Silloin ovat mukavan rauhallisia ja levollisia. Täytyy vain pitää huolta etteivät totu liikaa. Yläpuolella on noista annostuksista, turhan tarkka ei kannata olla. Antaa hiukan yliannosta mieluummin, niin ei vahinkoja tule ja kaikki ovat tyytyväisiä.

      • Anonyymi

        Esilääkitystä ei ole tarpeen pitää kuin 3 viikkoa, näin eläinlääkäri kertoi ja antoi vielä rohdot ja muut ohjeet päälle. Hyvää siinä on, että koira rauhallinen mutta paukkupäivän jälkeen voi tulla vieroitusoireita jos lääkityksen lopettaa kerralla. Mitäs siinä varmaan koirastakin kiva pienessä olla. Annettiin kyllä välillä tabletti ettei aivan hirveät vieroitusoireet iskeneet päälle. Nyt osataan jo annostella että vain yhtenä päivänä kunnolla mömmöissä. 😅 😅


    • Anonyymi

      Purkillinen kerralla niin on rauhallinen koko vuoden!

    • Anonyymi

      Burana on koiralle sopiva esilääkitys

      • Anonyymi

        Burana juuri ja hiukan lisäten Diapamin määrää päivittäin. Ylempänä joku kirjoittaa purkillisesta, se on okei jos purkillinen jaetaan tasaisesti. Myrkytysvaara on olemassa jos purkki kerralla annetaan. Diapam ja Burana yhdessä kerralla ja vaikka useamman kerran päivässä kyllä ihan normaali ja sopiva annos. Tietenkin voi grammamääriä säätää, pitää kuitenkin maksimissa niin rauha on hetkeksi taattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Burana juuri ja hiukan lisäten Diapamin määrää päivittäin. Ylempänä joku kirjoittaa purkillisesta, se on okei jos purkillinen jaetaan tasaisesti. Myrkytysvaara on olemassa jos purkki kerralla annetaan. Diapam ja Burana yhdessä kerralla ja vaikka useamman kerran päivässä kyllä ihan normaali ja sopiva annos. Tietenkin voi grammamääriä säätää, pitää kuitenkin maksimissa niin rauha on hetkeksi taattu.

        Kyllä se näin on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Burana juuri ja hiukan lisäten Diapamin määrää päivittäin. Ylempänä joku kirjoittaa purkillisesta, se on okei jos purkillinen jaetaan tasaisesti. Myrkytysvaara on olemassa jos purkki kerralla annetaan. Diapam ja Burana yhdessä kerralla ja vaikka useamman kerran päivässä kyllä ihan normaali ja sopiva annos. Tietenkin voi grammamääriä säätää, pitää kuitenkin maksimissa niin rauha on hetkeksi taattu.

        Nuijanukutus toimii myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuijanukutus toimii myös.

        Kannattaa käyttää lihakirvestä, niin saa samantien pihvit pannulle tirisemään. Siinä hakatessa tulee helposti nälkä


    • Anonyymi

      Tuosta annostuksesta kannatta kysyä koiralta itseltään paljonko se haluaa ottaa. Meidän perheemme sakemanni haluaa olla sekaisin joten annamme sille rauhoittavia ja ehkä jotakin makeaa alkolipitoista syötävää/juotavaa. Koska olemme koko perhe sekaisin koirammekin voi siten nauttia seurastamme ja osallistua juhliin. Ei pieni iloittelu välillä ole huono asia.

      • Anonyymi

        Kaakaolikööri maistuu aina.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe