Jakohihnan vaihtoväli Megane1.4 Break vm2000

Montako rullaa?

60 000km sitten entinen omistaja vaihdattanut jakohihnan ja rullat (niin lukee huoltokirjassa). Pitkänkö vielä voi huoletta ajella? Mitä kaikkea tulee vaihtaa jakohihnan lisäksi normivaihdossa?

7

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Renault Nervasport

      Ajele vielä 20tkm sitten alkaisi olla aika vaihtaa niin jakopää kun monitoimihihna
      jos sellainen on ja tietysti samalla kiristin ja ohjurirullat sekä vesipumppu.

      • Montako rullaa

        Kesäkuussa 2008 näkyy vaihdetun hihna ja rullat. Neljän vuoden aika ei siis vielä ole täysi. Mutta miksi vesipumppukin vaihdetaan, se on vaihdettu tosiaan huoltokirjan mukaan viimeksikin?


      • hesast
        Montako rullaa kirjoitti:

        Kesäkuussa 2008 näkyy vaihdetun hihna ja rullat. Neljän vuoden aika ei siis vielä ole täysi. Mutta miksi vesipumppukin vaihdetaan, se on vaihdettu tosiaan huoltokirjan mukaan viimeksikin?

        Kiristetäänköhän siinä jakohihna vesipumpulla? Vesipumpun löysäyksen jälkeen on riski, että se jää vuotamaan. Pienempi riski reklamaatioihin kun vaihtaa samalla vesipumpun uuteen. Ja jos ajatkin neljässä vuodessa sen 90 tkm, niin vesipumppukin kestää sen paremmin.


    • jakojuu

      Tai jos edellisestä vaihdosta on yli neljä vuotta niin kannattaa vaihtaa, suomen talvessa hihnat kulahtaa tuossa ajassa, riippumatta kilometreistä. Mun mielestä toi 4v koskee kaikkia merkkejä joissa ei oo ketjuja.

    • MJA-alkuperäinen

      Et yhtään kilometriä huoletta. Vaimolla oli vm 2000 Clioon vaihdettu (huoltosoppari 10 v) jakopäänhihna apulaitehihna 18 000 km sitten kun moottorista kuului viime kesänä nirsk ja kone meni jumiin. HInausfirma kuljetti merkkihuoltoon, missä todettiin että apulaitehihna oli katkennut, jolloin se oli rikkonut jakohihnan muovisen suojakuoren minkä jälkeen meni jakohihna. Korjauskustannus 2000 euroa mihin toki sisältyi jakohihnojen uusinta pienhuolto. Meni yli auton arvon mutta käyttäarvo on uudesta saakka pidetyllä ja sopparillla huolletulla Cliolla enemmän. Onneksi oli vielä 8-.venttiilikone, selvittiin kansiremontilla.

      Em. tapaus on Renaultissa ihan tyypillinen, peltinen suojakuori lienee liian kallis hihnaa varten? Samanlainen muovikuori on monessa Rellussa ja monessa muussakin merkissä. Apulaitehihnan katkeaminen tietää melko varmaa jakohihnan katkeamista. Cliossa oli lisävarusteena AC ja Autosalvan asentaja epäili ettei edellisessä Bilian hihnavaihdossa oltu vaihdettu apulaitehihnaa ollenkaan koska se on AC kompressorin takia kuulemma aika hankalaa. Hihnanvaihdosta oli Bilian huoltopöytäkirja mutta korvauksen saaminen Bilialta olisi vaatinut valtavasti töitä kun auto oli korjattu eri firmassa.

      Minä en ajaisi kilometriäkään edellisen omistajan 60 tkm sitten vaihdattamilla hihnoilla ( onko myös apulaitehihna vaihdettu?)

    • Joo....jakohihna

      Jooo....jakohihna on! vaihdettava 90tkm tai 4 vuotta ja sillä siisti. turha tuosta on kirjoitella. Samalla on tietty vaíhdettava apulaite hihna ja rullat ja vesipumppu. Vesipumppu siksi että siinä samalla se menee kun kaikki muukin. Se apulaite hihna siksi että se rikkoo hajotessaan sen jakohihnan ja siksi se pitää vaihtaa samalla. Ei se sen kummempaa ole. Ja piste. Ei ne hihnat mitään kulahda, ei Suomen, eikä misään muissakaan oloissa, vaan on laskettu varman päälle.

    • öylätti bee

      Onko missään myytävänä peltistä jakohihnan suojaa tai teettääkö joku paja niitä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1345
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      807
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe