Kahdeksi viikoksi Filippiineille maaliskuussa

.matkailija.

Olisi kiva kuulla kokemuksia Filippiineillä matkanneilta. Ja saada vinkkejä mitä tehdä ja minne mennä. Tarkoituksena olisi viettää siis kaksi viikkoa Filippiineillä maaliskuussa. Lento Manilaan mutta siitä eteenpäin ei vielä minkäänlaista suunnitelmaa.

Lennon jälkeen yö varmaan Manilassa, mihin sitten...

Vinkeissä toivon että huomioidaan rajallinen aika (2vkoa), joka sulkee pois sen ettei liikaa eri paikkoja ja siirtymisiä mitkä vievät aikaa.
Toiveissa olisi nähdä parhaiten uutta maata ja kulttuuria (ei siis pelkästään turismikohteissa oleilua) sekä hyvät mahdollisuudet aktiviteettien harrastamiseen (sukellus, snorkalus, surffaus etc) mutta myös esim 1 vko "paratiisisaarella" rentoutumista. Tietysti jos nuo voi yhdistää, aina parempi.
Kannattaako Manilassa viettää päivää kahta enempää?

Tiedän että saan vastauksia: lue aikaisempia. Olen kyllä lukenut, mutta toivon ett' heittelette ehdotuksia miten kolmekymppinen pariskunta saisi parhaiten irti ensimmäiseltä filippiinien reissulta. Kiitos :)

12

721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kehottaisin kuitenkin lukemaan noita aikaisempia palstoja. Ensinnäkin, kannattaako sinne Manilaan lentää ollenkaan? Vaihtoehtona lento Honkkariin ja sieltä Cebuun. Cebussa hotelli pariksi päiväksi, ja sitten vaikkapa Malapasqua tai Bohol. Ja Mindanao-saaren koko itäosa, Davao, CDO, jne.
      Palstoilta löytyy jopa linkit halpoihin hotelleihin.
      Ja tutkikaapa huolellisesti näiden lentoyhtiöiden promo-eli alennushintoja:
      Air phil, Cebu pasific air, zestair, seair. Sieltä löytyy paikallislentoja alle tuhannella pesolla. 1000 php= noin 18 euroa.
      Tulin itse juuri kolmen viikon reissulta.
      Tuossa yksi palsta, joka kannattaa lukea.
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10253789

      • Cebul.

        Hei Tapsa55, oletkin jo kotiutunut, miten matkasi meni?


    • LCC

      Niin vähän Tapsua mukaellen ottaisin kyllä vaihtoaikaa sen 3-4h Manilaan ja jatkaisin,Cebun ympäristöön,tai Boracaylle sekin on maaliskuussa hiljainen.
      Jos haluat sukeltamaan,siihenkin löytyy paikkoja.
      Toisaalta pari päivää Manilassa avartaa elämää
      Manilasta pääsee kyllä autolla Baquo nimiseen kaupunkiin vuorille,ja sitten on joki nimeltä Bagsanhan tai jotakin,siellä voi harrastaa kanoottimatkailua upeassa rotkossa joka päätyy putoukseen.
      Nämä sellaisia mieleenjääneitä paikkoja ensimmäiseltä reissulta Filippiineille ja Manilaan.

      • .matkailija.

        Eli jos lento Manilassa 11-12 aikaan päivällä on varattava n 4 h vähintään vaihtoaikaa jos samana päivänä lentää muualle?
        Takaisin tullessa voisi sitten varata yhden tai kaksi yötä Manilassa oloon ennen paluulentoa?

        Voisiko Palawanin saarta suositella, jos haluaa aktiviteettia, rantaa ja rauhaa, sekä luontomatkailua, snorlausta. Yökerhot tai iltaelämä ei toivelistalla, paikallisten elämää ja kulttuuria toki haluaa nähdä.

        Onko kokemuksia kalastusreissuista Filippiineillä, millaisia vaihtoehtoja ja mihin hintaan löytyy?


    • LCC

      Tossa vaihtoajassa pitää ottaa huomioon terminaalit,esim Cebu Pacific lentää terminaalista 3 joka on toisella puolella lentokenttäaluetta.
      Sieltä kolmosterminaalista lähtee myös joitakin Phil Airin lentoja.
      Jos lennot ovat ajallaan vaihtoon menee kolmosessa n puoli tuntia,siellä on Cebulla transit tiski heti Imigrationin jälkeen sieltä saat boarding passin jatkolennolle.
      Mutta kuten minulla viimeksi Finnair oli tunnin myöhässä kun tultiin Hong Kongiin,kolmen tunnin vaihto,aikaa meni 30 min.
      Cebu Pacific 45min myöhässä lähtiessä,niin aikaa olikin vain 1,5h kentällä vaihtaa Caticlanin koneeseen ja jos tähän lisätään terminaalin vaihto 30min-1h riippuen liikenteestä,en lähtisi vaihtamaan alle tuon kolmen tunnin.
      Siellä ainut kalastuscharter joka oli perehtynyt purjekalaan ym oli muistaakseni Davaossa,Cebussa oli toinen yrittäjä jolla oli myöskin Islandhoppingia tarjolla
      Boracaylla voit käydä niillä panca veneillä kokeilemassa onneasi,kävin siellä jokusen tunnin vetelemässä rapalaa,ilman parempaa tulosta.
      Paluumatkalla kannattaa olla niin ajoissa,että varmasti ehtii pitkälle lennolle,koska lentojen peruutuksia tapahtuu aika usein.
      Päivä on ihan ok jos tulet jostakin sellaisesta kolkasta josta lentoja on vähän.

      • Niin, tuossa viestissäni tahdoin sanoa, että kannattaako sinne meluisaan ja ahtaaseen Manilaan matkustaa ollenkaan? Hongkongista pääsee suoraan Cebuun ja sieltä taas lähtee lentoja ympäri Filppulaa. Cebu-cityä vois ihmetellä päivän ja suunnata joko Boholille, Palawanille, Malapasqualle, Boracaylle tai Mindanaolle.
        Tuossapa vielä edukas ja siisti hotelli, joita on kaksin kappalein, toinen sataman lähellä ja toinen Cebu Cityssä.
        http://www.sampaguitasuites.com/


    • .matkailija.

      Millä sitten kannattaisi lentää esim hong kong - cebu väli? Mitä selailin esim tuota cebupacific lentoja niin poikkeuksetta kaikki lennot lentävät manilan kautta ja kestoa useita tunteja?

      Sinällään jos ajattelee että lennot hong kongiin ja manilaan suurinpiirtein samaa hintaluokkaa niin ei varmasti olisi pöllömpi ajatus tosiaan ottaa lentoa hongkongiin ja viettää siellä sitten pari päivää vaikka tulomatkalla.

      Mutta millä lentoyhtiöllä hong kong cebu väli? Suosituksia. Edullinen ja luotettava :)

    • jesus of suburbia

      airphilexpress ainaki lentää suoraan honkkarista cebuun ja monille muillekkin kentille filippiineille, suoraan ,,,,

    • vai pariskunta

      Tää kohde on kyllä miesten lomakohteita.

    • tk
    • .matkailija.

      Onko tuolla Palawanilla minkäänlaisia surffaus mahdollisuuksia??

    • Eiköhän se surffaaminenkin onnistu jos tuulee ja varmasti tuulee.Palawanin Underground River valittiin yhdeksi maailman 7 uudesta ihmeestä ja muutenkin luonto on sen mukaan.Se manilaan lentäminen kyllä tosiaan kannattaa jättää ihan viimeiseksi vaihtoehdoksi.Bangkokista tai Hong Kongista voi lentää Clarke-lentokentälle Angeles Cityyn lennot kestää 3.15 tai 1.50 minuuttia eikä maksa halvimmillaan kuin n.100-150 euroa meno-paluu.Tästä voi jatkaa todella halvoilla sisämaan lennoilla ihan minne päin Filippiinejä haluaakin matkustaa.Asun perheeni kanssa Angeles Cityssä ja meillä on Bed n Breakfast majoitus turisteille talossamme,viimeisien vuosien aikana meillä on ollut etelä-korealaisia,japanilaisia,ruotsalaisia ja tottakai suomalaisia vieraita.Jos joku on tulossa tänne ja tarvitsee yösijaa niin meille mahtuu,Clarken lentokentältä on n10minuutin ajomatka meille ja tulen hakemaan itse vieraat sieltä autollani,niin ei tarvitse ihmetellä,että mihinkähän se taksi on menossa.
      Yhteys sähköpostitse [email protected]
      ps,täällä asuvat suomalaiset ottakaa yhteyttä myös minuun,en ole moneen täällä törmännyt?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe