Millä kyläyhdistystoiminta rahoittaa toiminnan?

Uteliax

Mistä rahoja tulee kyläyhdistykseen, eli ovatko toiminnassa vakituisesti mukana olevat vapaaehtoisina vai saavatko jostain palkkaa? En tiedä olenk ymmärtänyt väärin, että yhdistyksessä voi itsensä "työllistää" jatkuvasti ja myös muita henkilöitä?

3

208

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 3+17

   No sehän on ihan mahdotonta sanoa kun on täysin tapauskohtaista. Ei kyläyhdistys ole sen kummempi kuin mikään muukaan yhdistys. Yhdistyksellä on yhdistyslaissa, kirjanpitolaissa, elinkeinoverolaissa ym. laeissa määritellyt oikeudet toimintansa rahoittamiseen ja yhdistys voi palkata myös henkilökuntaa. Urheiluseuroilla voi olla palkattuja valmentajia, purjehduskerholla palkattu sihteeri ja kyläyhdistyksellä vaikka palkattu toiminnanjohtaja.

   Uskoisin kuitenkin, että suurin osa kyläyhdistyksen toiminnassa mukana olevista ovat ihan vapaaehtoisia tai sitten saavat pientä korvausta tekemästään työstä. Niinhän se menee normaalisti isommilla junioriurheiluseuroillakin, että yhdistyksessä on ehkä palkattu toiminnanjohtaja ja mahdollisesti valmennuspäällikkö tai sihteeri, ja loput kymmenet juniorivalmentajat ja lajiaktiivit uhraavat vapaa-aikansa talkoohengessä tai vaikkapa kilometrikorvauksia vastaan (ns. bensaraha).

   Luultavasti kyläyhdistyksen suurimpia tulonlähteitä ovat julkiset avustukset, mahdolliset myyjäiset, tapahtumien järjestäminen, jonkinlainen yleishyödyllinen toiminta jne. Joku kyläyhdistys voi vaikka järjestää antiikkimessut joka vuosi ja saada sitä kautta rahaa. Vaihtoehtojahan on vaikka kuinka.

   • uteliax

    Oon ymmärtänyt vaan niin, että kylätoiminnassa voi esim. työtön työnhakija joka on aktiivisesti toiminnassa mukana "työllistää" välillä itse itsensä määräajaksi ja sen jälkeen taas pääsee työttömyys korvauksille. Tämä on vaan oma epäilykseni ja ihmettelen myös kuinka tällaista henkilöä ei passiteta oikeisiin töihin kun hakijana on.


   • lfknlknfg
    uteliax kirjoitti:

    Oon ymmärtänyt vaan niin, että kylätoiminnassa voi esim. työtön työnhakija joka on aktiivisesti toiminnassa mukana "työllistää" välillä itse itsensä määräajaksi ja sen jälkeen taas pääsee työttömyys korvauksille. Tämä on vaan oma epäilykseni ja ihmettelen myös kuinka tällaista henkilöä ei passiteta oikeisiin töihin kun hakijana on.

    Etpä taida ihan olla perillä työttömän arjesta. Vai että oikein passittaa oikeisiin töihin? Voi kuule, jos niitä oikeita töitä olisi edes hakijoille siitä puhumattakaan, että joku tulisi kotiin niitä tarjoamaan. TE-keskuksessa ovat onnesta soikeina, jos joku keksii tavan työllistää itsensä koska saavat tällaisen tyypin pois tilastoista. Se on nykyään työkkärin ensisijainen ja kenties ainoa tehtävä. Ei sieltä mitään oikeita töitä tarjota, vaan kursseja ja orjatöitä vaan tilastojen siivoamiseksi. Varmaan nämä kyläyhdistyksen tyypitkin ovat jossain harjoittelussa tai muussa vastaavassa "toimenpiteessä".


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   545
   3318
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2446
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   2380
  4. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   402
   2056
  5. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1883
  6. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   1521
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   93
   1368
  8. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   78
   1157
  9. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   81
   1142
  10. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   74
   1130
  Aihe