Millä kyläyhdistystoiminta rahoittaa toiminnan?

Anonyymi

Mistä rahoja tulee kyläyhdistykseen, eli ovatko toiminnassa vakituisesti mukana olevat vapaaehtoisina vai saavatko jostain palkkaa? En tiedä olenk ymmärtänyt väärin, että yhdistyksessä voi itsensä "työllistää" jatkuvasti ja myös muita henkilöitä?

3 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • No sehän on ihan mahdotonta sanoa kun on täysin tapauskohtaista. Ei kyläyhdistys ole sen kummempi kuin mikään muukaan yhdistys. Yhdistyksellä on yhdistyslaissa, kirjanpitolaissa, elinkeinoverolaissa ym. laeissa määritellyt oikeudet toimintansa rahoittamiseen ja yhdistys voi palkata myös henkilökuntaa. Urheiluseuroilla voi olla palkattuja valmentajia, purjehduskerholla palkattu sihteeri ja kyläyhdistyksellä vaikka palkattu toiminnanjohtaja.

  Uskoisin kuitenkin, että suurin osa kyläyhdistyksen toiminnassa mukana olevista ovat ihan vapaaehtoisia tai sitten saavat pientä korvausta tekemästään työstä. Niinhän se menee normaalisti isommilla junioriurheiluseuroillakin, että yhdistyksessä on ehkä palkattu toiminnanjohtaja ja mahdollisesti valmennuspäällikkö tai sihteeri, ja loput kymmenet juniorivalmentajat ja lajiaktiivit uhraavat vapaa-aikansa talkoohengessä tai vaikkapa kilometrikorvauksia vastaan (ns. bensaraha).

  Luultavasti kyläyhdistyksen suurimpia tulonlähteitä ovat julkiset avustukset, mahdolliset myyjäiset, tapahtumien järjestäminen, jonkinlainen yleishyödyllinen toiminta jne. Joku kyläyhdistys voi vaikka järjestää antiikkimessut joka vuosi ja saada sitä kautta rahaa. Vaihtoehtojahan on vaikka kuinka.

  • Oon ymmärtänyt vaan niin, että kylätoiminnassa voi esim. työtön työnhakija joka on aktiivisesti toiminnassa mukana "työllistää" välillä itse itsensä määräajaksi ja sen jälkeen taas pääsee työttömyys korvauksille. Tämä on vaan oma epäilykseni ja ihmettelen myös kuinka tällaista henkilöä ei passiteta oikeisiin töihin kun hakijana on.

  • uteliax kirjoitti:

   Oon ymmärtänyt vaan niin, että kylätoiminnassa voi esim. työtön työnhakija joka on aktiivisesti toiminnassa mukana "työllistää" välillä itse itsensä määräajaksi ja sen jälkeen taas pääsee työttömyys korvauksille. Tämä on vaan oma epäilykseni ja ihmettelen myös kuinka tällaista henkilöä ei passiteta oikeisiin töihin kun hakijana on.

   Etpä taida ihan olla perillä työttömän arjesta. Vai että oikein passittaa oikeisiin töihin? Voi kuule, jos niitä oikeita töitä olisi edes hakijoille siitä puhumattakaan, että joku tulisi kotiin niitä tarjoamaan. TE-keskuksessa ovat onnesta soikeina, jos joku keksii tavan työllistää itsensä koska saavat tällaisen tyypin pois tilastoista. Se on nykyään työkkärin ensisijainen ja kenties ainoa tehtävä. Ei sieltä mitään oikeita töitä tarjota, vaan kursseja ja orjatöitä vaan tilastojen siivoamiseksi. Varmaan nämä kyläyhdistyksen tyypitkin ovat jossain harjoittelussa tai muussa vastaavassa "toimenpiteessä".

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.