Hidas miniläppäri huoltoon

vai kokonaan uusi?

Hei, minulla on tasan kaksi vuotta vanha miniläppäri, joka on nyt alkanut hidastella todella paljon: avaamisen jälkeen kestää n. 10-15 min, ennenkö pääsee nettiin, ja netissä liikkuminenkin on hidasta. Minulla on ADSL, ja toisen läppärini netti toimii normaalisti. Mitä luulette, kannattaako miniläppäriä viedä huoltoon, vai kannattaako ostaa suosiolla uusi peli? Paljonkohan huolto voisi suurin piirtein tulla maksamaan (tiedän, ettei voi sanoa tarkkaan, kun ei tiedä mikä on vialla, mutta sellainen "peruspuhdistus" saattaisi auttaa)? Kiitos jo etukäteen, jos joku jaksaa ottaa kantaa. :)

28

609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helpoin tapa on asentaa käyttis uusiksi. Mukana tulleissa ohjeissa neuvotaan miten se tehdään. Tavallisesti koneessa on palautusosio jolta uudelleenasennus tehdään. Toimenpide on paljon helpompi kuin miltä se ehkä kuulostaa.

    • c=3
      • Sisältää ainakin yhden pahan vrheen:
        " JV16 Powertools lienee tähän tarkoitukseen kaikkein paras."
        Tätä ohjelmaa ei pidä käyttää Vistassa eikä W7:ssa. Ohjelma on muutenkin ehtaa antiikkia. Noista viritysohjelmista ei yleensä muutenkaan ole juuri apua. Jos kuitenkin haluaa kokeilla niin CCleaner on turvallinen ja hyvin ajantasalla pidetty ja tuntee kaikki uudemmat ohjelmat joita JV16:sta aikane ei ollut edes olemassa.

        http://www.download.fi/tietoturva/jarjestelman_puhdistus/ccleaner.cfm


      • Täällä on vähän Jansonia asiantuntevamman neuvoja aiheesta:
        http://neko.kapsi.fi/ohje/hidastelua.html

        Mutta edelleen: käyttiksen uudelleenasentaminen on merkkikoneissa helppo operaatio jos ei ole mennyt rikkomaan palautusosiota.


    • Hitaus voi myös johtua itse mini-läppäristä. Mini-läppärit eivät nimittäin ole kovin tehokkaita, joten ajanmittaan ne hidastuu kun esimerkiksi verkkosivut/ohjelmat kehittyvät raskaimmaksi.

    • Aika heikot on taidot, jos ei osaa asentaa käyttistä uudelleen itse. Sehän vaatii käynnistysvaiheessa yhden tai jopa kahden näppäimen painamisen ruudulla näkyvän ohjeen mukaan.

    • jaskapaska

      Voisin autella käyttiksen uudelleenasennuksessa.
      Se on tosiaan varmin tapa nopeuttaa kone taas entiselleen.
      Voit otaa yhteyttä s postiin

    • Mutupohjalta

      Jos vika ei ole käyttöjärjestelmässä, niin en oikein tiedä, miten koneesta tulisi huollossa nopeampi, ellei siihen asenneta nopeampaa prosessoria tai näytönohjainta. Suosittelen siis, että asennat käyttiksen uusiksi.

      En tiedä, voiko kone hidastua käytössä jostakin muusta syystä kuin käyttiksen vuoksi. Muussa tapauksessa joko prossu tai näytönohjain olisi vioittunut, tosin en tiedä, voiko se manifestoitua koneen hitautena. Mutupohjalta otaksun, että erittäin suurella todennäköisyydellä esim. prosessori joko toimii tai ei toimi lainkaan, ja todennäköisyys sille, että kävisi puolitehoilla, on pieni. Asiantuntevammat voivat kertoa tarkemmin!

      Ainakin itse huolestuisin, jos olisi yleistä, että prosessori/näytönohjain jotenkin hidastuisi käytön myötä. Ainakin itse olen vain kuullut puhuttavan vain käyttöjärjestelmän hidastumisesta. Meikäläisellä on esim. ollut Windows 7 käytössä jo varmaan parisen vuotta ja hidastumisen merkit ovat selvät ---> uudelleenasennuksen paikka.

    • 81

      Huoltoonhan se on vietävä. Tälläisten keskustelupalstojen neuvoissa on se huono puoli, että ne on itse toteutettava ja sanalla sanoen, et vaikuta henkiloltä, joka siihen pystyy.
      Siis: ------> huolto -------> korjausarvio

      • realismia

        Uuden miniläppärin saa parilla sadalla eurolla, joten huollossa kertyy helposti koneen hinta.


    • (Ei aloittaja)

      Pitääkö tuota käyttiksen uudelleenasentamista varten joku levyke tallella? T. Toinen hitaasta koneesta kärsviä, joka kyllä taitaa viedä tietokoneen huoltoon, kun on itse niin torvelo. :D

      • Mistä ihmeestä te niitä koneita oikein ostatte kun kukaan ei saa ikinä mitään ohjekirjasta mukana josta selviäisi miten se kone palautetaan tehdasasetuksille.


      • et sillai'
        f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        Mistä ihmeestä te niitä koneita oikein ostatte kun kukaan ei saa ikinä mitään ohjekirjasta mukana josta selviäisi miten se kone palautetaan tehdasasetuksille.

        Mäkin kerran erehdyin ostaan miniläppärin Elisasta, oli kytkykauppa ja minkäänlaista ohjetta ei mukana tullut. Sim-kortin paikka vaan oli monisteessa. Läppäri lakkas toimimasta onneksi takuuaikana.
        Miniläppäris ei ole paikkaa levylle, jolle jotain tallentais.
        Eikä missään isommaskaan läppäris ole mukana levyä tai manuaalia.


      • fdgdewfdsafdfdfasd
        f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        Mistä ihmeestä te niitä koneita oikein ostatte kun kukaan ei saa ikinä mitään ohjekirjasta mukana josta selviäisi miten se kone palautetaan tehdasasetuksille.

        kuka idiootti siihen jotain ohjekirjaa tarvii!?!


    • karmee video
      • CCleaner tekee kaiken mitä BleachBit:kin mutta sen lisäksi paljon muutakin joten mielummin CCleaner.
        En usko että kummastakaan on kuitenkaan mitään hyötyä aloittajan ongelmaan, mutta CCleanerillä rekisterinputsauksesta ei ole haittaakaan.


    • ------------>

      Windows on hyvin hankala asennettava joten suosittelen miniläppäreille optimoitua Ubuntu Netbook käyttöjärjestelmää... paljon helpompi asentaa ja paljon helpompi käyttää kuin Windows, pikkukone toimii nopeammin kuin raskaalla Windowsilla etkä tarvitse edes virustorjuntaa tms.

      • Vihonviimeinen vinkki tämän ketjun aloittajalle. Merkkikoneen tehdasasetuksiin palautus on helppo ja varma konsti joka luonnistuu keneltä tahansa kunhan lukee sen verran ohjekirjaa että tietää mitä näppäinyhdistelmää pitää painaa koneen käynnistyessä.
        Ubuntua asentamalla saa helposti sotkettua palautusosion toimimattomaksi, asentaminen on oikeasti taitoa vaativaa ja eikä ole mitään takeita että se ubuntu edes toimii kysyjän tietokoneessa.
        Tällaisen säätämisen jälkeen kone on romu tai oikeasti huollon tarpeessa.


      • 81
        f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        Vihonviimeinen vinkki tämän ketjun aloittajalle. Merkkikoneen tehdasasetuksiin palautus on helppo ja varma konsti joka luonnistuu keneltä tahansa kunhan lukee sen verran ohjekirjaa että tietää mitä näppäinyhdistelmää pitää painaa koneen käynnistyessä.
        Ubuntua asentamalla saa helposti sotkettua palautusosion toimimattomaksi, asentaminen on oikeasti taitoa vaativaa ja eikä ole mitään takeita että se ubuntu edes toimii kysyjän tietokoneessa.
        Tällaisen säätämisen jälkeen kone on romu tai oikeasti huollon tarpeessa.

        Je, tosi paskaa meuvontaa täällä, mutta enpä usko että tämäkään aloitus on ns. todellisuutta.


    • fAGAESHSDR

      Levyn eheytys ja tarkistus sekä em. ccleaner putsaus pitäisi nopeuttaa konetta kummasti. Kattele tehtävienhallinnasta viekö jokin prosessi normaalia enemmän resursseja ja etsi niistä tietoa mikäli vie. Päivittele käyttämäsi ohjelmistot.

      Kyseessä kuitenkin kun on pari vuotta vanha kovo niin voipi olla mahollista että kiintolevyllä on lukuvirheitä johon ei kyllä auta kun uuden kovalevyn hommaaminen. Kovalevyn kunnon voipi tarkistaa kätevästi esim. SeaTools:lla joka on ilmainen.

      • vgsbsrh

        Niin ja mikäli satut käyttämään F-Securen virusturvaa, kannattaa päivitellä se 2012 versioon kun 2011 tuppaa toisinaan menemään päivitysten yhteydessä jumiin joka kanssa saattaa hidastaa koneen.


      • zzxx

        Eikös tuohon kannattaisi kokeilla ilmaista Advenced Systemcare:a.? Itsellä on.
        Lataat vaan netistä.

        Tai maksullista Registry Boosteria, jota on kehuttu. Taitaa olla jotain 25e.


      • koettu on^¨

        Aha. mutta kun sellasta levyneheytystä ei löydy, niin miten sitten?
        Vanhassa miniläppärissä (WiND-XP) sellanen on, muttei tässä isossa uudessa läppärissä.
        Niin nörtit kun kerta kaiken tiedätte, niin onko ostajaa tässäkin asiassa huijattu. Koneista puuttuu sitä ja tätä ja päivittämällä menee koko masiina sekasin.
        Takuuaikaa max vuosi. Kuka ostaa ain uuden, takuukorjaukset sitä ja tätä. Sitte on tyrkyllä ns. vuosihuoltoa kallilla hinnalla, mitää muuta kun rahastusta.


    • l

      Ostat uuden, pääset helpommalla, säästät aikaa ja voit antaa jollekkin kotikonffarille tuon vanhan.

    • kerppppu

      Että jaksoit kaivaa vielä tän 3 kk vanhan viestin. No ihan hyvä ohje sulta;)

      • Wanhus*

        Tää on kai apua aloittelijalle palsta, vaikka olis töissään tarvinnu ATK-taitoja, niin ne mitä käytettiin ei liittyneet tällasiin, työpaikalla oli omat ohjelmat.
        Eli ja siis nyt vanhus tässä opettelee jotenkin ittekseen tätä pakkomediaa, niin auta ihmeessä jos osaat.

        Sen mitä näitä viestejä olen lukenut, niin aika kaukana on aloittelijalla apu.


    • jaskapaska6

      Voin autella koneen asennuksissa yms pientä korvausta vastaan, vaikkapa asentaa käyttiksen uudestaan tai virustorjuntaa ym koneen putsausta.
      Sopii lähettää s postia os: [email protected]

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe