Pelkään lapsieni kuolemaa

surullinen etäisä

Hei,

Olen 21 vuotias kahden lapsen etäisä. Aikanaan erosimme lapsien äidin kanssa, koska yksinkertaisesti emme tulleet toimeen. Nyt eron jälkeen välimme on ok ja voimme sopia lasten tapaamisista hyvin keskenämme. Näen lapsia nyt tällä hetkellä kerran kuussa n. 3 päivää kerrallaan, koska välimatka on yli 300 kilometriä. Myöhemmin olisi tarkoitus saada tapaamiset järjestymään joka toinen vkl.

En tiedä miten tämän tunteen selittäisin, mutta koen sisällä mieletöntä pelkoa lapsien kuolemasta. Pystyn kyllä hoitamaan lapsiani vaikka tämä tunne onkin melkeen koko ajan päällä, mutta sitten kun he lähtevät taas äitinsä luokse ajatukset hyökkäävät taas mieleeni. Tuntuu että en voi suojella heitä maailman pahuudelta ja mielessäni hautaan heitä jo. Tämä rasittaa hirveesti mun arkielämää ja laskee mielenlaatua. Olen muutenkin elänyt koko elämäni aina pelolle syyt ovat tosin elämän myötä muuttanneet muotoaan, mutta aina jatkuva pelon ja surun kanto on kropassa kiinni vaikka kuinka ajattelisin muuten.

Tilannetta pahentaa vielä se, että olen ensimäinen sukupolvi meidän suvussa, joiden vanhemmat ei ole joutunut kantaa lastaan vielä hautaan. Vaikka itsekkin olen ollut monta kertaa lähellä kuolemaa elämän tapojeni ja itsetuhoisen käytöksen vuoksi. Kunnes minulla todettiin lievä kaksisuuntainen mielialahäiriö joihin sain oikeat lääkkeet, niin elämä alkoi rullata. (Aiemmin väärät masennuslääkket sotkivat elämäni). Enoni ja setäni kuolivat toinen oman käden kautta, toinen syöpään ja sitä aiemmat sukupolvet ovat kantaneet usemmankin lapsen hautaan. Pelkään, että sama sukupolvien ketjutoistuu myös kohdallani, että joudun hautaamaan lapseni. Ehkä kuulostaa taikauskoiselta, mutta silloin kun kuolema käy lähellä ja kuviot toistuvat, niin sitä alkaa uskomaan.

Pelkään myös, että lapseni ratkeavat päihteisiin, kuolevat autoonnettomuudessa, tukehtuvat ruokaan tai joutuvat kokemaan samalaisen elämän kuin minä. Ihan mikä syy tahansa kelpaa pelättäväksi. Tämä ei ehkä näy toimissani päältä päin, mutta kelaan kaikki kauhuskenaariot päässäni päivittäin läpi. Voiko rakkaus kääntyä sellaiseksi, että se on jo niin suurta, että se muuttuu sairaudeksi?
Tiedän kyllä mitä pahaolo on, miltä kaksisuuntainen mielialahäiriö tuntuu ja olen osannut hakea niihin itse apua ja selviytynyt ja selättänyt ne, mutta kyseessä olen ollut minä, jonka osaan paremmin hallitta, mutta kun kyseessä on lapset joiden lähellä en ole päivittäin, niin pelko ja tuska on hallitsematon.
Tämä ei varmastikkaan ole mikään ok murhe jota vanhemmat miettii joskus. Tämä kai on jo osaksi sitä ongelmaa mitä olen jo lapsesta asti kokenut. Pelko alituinen ystävä :(

Tämä myös on tehnyt välillä minut vainoharjaiseksi siitä, että lapsieni äiti ja heidän isäpuoli kohtelevat lapsiani kaltoin vaikka mitään näyttöä siihen ei ole. Lisäksi joskus tulee ajatus, että pitää tehdä mahdollisimman paljon lapsia, että edes yksi selviäsi hengissä, jota minun tarvitsisi kantaan hautaan.

Onko joku muu kokenut samaa? Päässyt siitä irti? Tai mitä tahansa vastaavia tuntoja? Niin äideiltä kuin isiltä.

Toivon, että ette pidä minua hulluna. Olen pärjännyt elämässäni ihan kohtuullisesti vaikeuksista huolimatta. Yksi ammatti jo ja toista opiskelen. Ja muutenkin terveenkirjoissa olen. Näen lapsiani ja heidän äiti uskoo ne mun huomaan.

6

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,

      Sinun kannattaisi keskustella terapiassa tuntemuksistasi, ymmärrän itse niitä, itselläni on OCD.

    • JK

      VAI IIIN

    • äärellä

      Hei.
      Olen hieman alle kolmekymppinen nuoren lapsen äiti. Kannan samaa tuskaa, kuin sinä. Jatkuvasti keksin uusia syitä, mikä lapseni voisi surmata ja menetän pienen rakkaimpani. Tuska ja ahdistus on vallannut mieleni taas, ovat voimakkaimmillaan aamuisin ja iltaisin. Kaikkein painajaismaisinta on se, että koen itse aiheuttaneeni pahaa lapselleni ja poden siitä syyllisyyttä. Uskone, että olen esimerkiksi raskausaikana tehnyt väärin, ja lapseni kärsii siksi tulevaisuudessa jnejne. Kuulostaa sairaalta, ja sitähän tämä onkin.
      Olen kärsinyt ahdistusoireista aiemminkin elämässäni, mutta synnytys laukaisi kaiken moninkertaisena. Olen hakenut ja saanut apua, mutta perustavanlaatuinen ajatusten suunnan muuttaminen tuntuu mahdottomalta. Ulkoisesti perheemme on varmaankin hyvin idyllisen oloinen ja oikeastaan onkin sitä. Olen iloinen ja nauravainen ihminen, mutta sisälläni asuu suuri musta. On irvokasta, että usein päädyn ajattelemaan itseni surmaamista, koska olen niin ahdistunut. Sehän olisi lapselleni kaikkein pahinta.
      mmärrän siis sinua, täysin. Jospa vika on kuitenkin siinä, että oma perusturvallisuutemme on joskus järkkynyt? Jospa aivojemme kemioissa on jotakin vialla? Ehkä kaikki voi vielä muuttua hyväksi?
      Toivotan sinulle kaikkea hyvää!!!!

      • fghghjgjhkh

        Tiedätkö minkä surumielisen ilmapiirin luot lapsellesi? Miltä tuntuu olla masentuneen ihmisen kasvattama ja holhioama?

        Ajattele lapsesi kasvuilmapiiriä!!!

        Haluatko hänelle pelon ja turvattomuuden jonka luot näin?

        Sinä olet vastuussa lapsestasi ja hänen tasapainoisesta ympäristöstäsi ja nyt se ei ole sitä. :(

        Mene terapiaan ja juttele siellä peloistasi mutta anna lapsellesi turvallinen ja ROHKEA ITSEENSÄ USKOVA koti!!! Aloittaja samoin!!!

        Nyt pyörit oman napasi ympärillä ja pelkojesi etkä huolehdi lapsen perusasioista kuten vahistamisesta elämään.


    • ahdistunut äiti...

      Kirjoitit surullinen etäisä kaiken mitä mäkin koen. Joskus enemmän ja joskus vähemmän,ja nykyään aina vain enemmän. Nytkin itken tämän ahdistuksen vuoksi ja siksi olen täällä - etsimässä vertaistukea ja selitystä mun olooni. Mitä tämä on? Normaalia? Sairautta? Tuskallista ja musertavaa ainakin... Musta tuntuu, että jo nämä mun alituiset ajatukset saavat jotain aivan varmasti tapahtumaan. Että varmasti pojalleni tapahtuu jotain pahaa hänen elämänsä aikana ja hän kuolee siihen.

      Yhdyn lähes kaikkiin sun tuntemuksiin. Itse asun pojan kanssa, ja silti tämä on aivan kamalaa. Tuntuu vaikealta ajatella päivähoitoa vieraan hoitajan luona (nyt on isoäidillään, silloin kun opiskelen), miten voin antaa kulkea myöhemmin yksin kouluun, entä mopokortti? ajokortti? onnettomuudet. Joskus kun sanon, että "vuoden päästä tehdään sitä ja sitä" niin ajattelen mielessäni, että jos elät vielä silloin, mitä jos et eläkään, eihän sitä voi tietää. En pysty selittää tätä ahdistuksen ja pelon määrää. Se tekee hulluksi... mutta enkai mä ole hullu..

    • ytiyuouoou

      Ei kuulosta terveeltä. Ihminen ei voi hallita kontrolloida kaikkea ja se on hyväksyttävä. Jos lapsesi kuolee ne kuolee joka tapauksessa teit mitä hyvänsä ellei ole sinusta johtuvaa. Jos lapsesi ottaa päihteitä ne ottaa. Takertuminen ei auta vaan vahva opastus ja usko omiin lapsiinsa ja antaen tilaa heidän kasvaa sinun turvallisten siipiesi alla. :)
      Lapsien tarkoitus on lopulta että he ottavat vastuunsa elämästään ja erkanee vanhemmistaan(vanhemmat on vain kasvualusta uudelle elämälle) ja jos sinä et luota lapsiisi aina jokaisen kehityskaaren mukaisesti lapsistasi tulee holhottavia ja peli on menetetty. Ja kun ihminen ei ota vastuuta itsestään niin voi sortua huumeisiin jms.

      Huolehtiminen on tervettä vain tiettyyn pisteeseen asti sen jälkeen se muuttuu tukahduttavaksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2250
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1761
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      160
      1620
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe