Ajokortti usa:ssa

Yhdysvallat.121

Eli, ollaan menossa asumaan jenkkeihin, kuulemma sielä saa ajokortin suorittaa jo 16vuotiaana, oma poika haluasi sen ajokortin siellä ajaa, eli mietiskelin vain että onnistuuko turistit ajamaan sen kortin jo 16-vuotiaana? vai onko siellä jotain omia sääntöjä, ja paljon tuo maksaisi?

7

5488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hii-o-hoi

      Etsi sen osavaltion DMV:n (Department of Motor Vehicles) sivusto mihin olet menossa, ja sieltä voit löytää tarvitsemasi tiedot ja osavaltiokohtaiset säännöt. Esimerkkinä Floridan sivustot:

      http://www.flhsmv.gov/ddl/firstlicense.html

      Myös Suomen Autoliitosta voi tiedustella josko heillä on hyvää informaatiota aiheesta, ja erityisesti onko läpyskällä mitään käyttöarvoa palattaessa Suomeen. Kallista(?) korttia ei välttämättä kannata hankkia vuoden keikan takia, sen sijaan pari vuotta voi olla jo mielekkäämpää.

    • pedal to the metal

      Enpä usko, että turisteilta enää onnistuu, sillä nykyään yleensä vaaditaan sosiaaliturvatunnus ja siihen tarvitaan jo jonkunlainen viisumi/oleskelulupa. Jos muut asiat ovat kunnossa, niin 16 vuotiaana saa kortin, joka käytännössä meidän osavaltiossamme tarkoittaa, että 'driver's education' voi aloittaa 14v 9kk:n ikäisenä.

      Kortille tulee hintaa autokouluineen muutama sata taalaa. Kuten edellinen vastaaja sanoi, niin lisätietoja saat osavaltion DMV:n sivuilta, joissain osavaltioissa ei ole DMV:tä vaan 'Secretary of State', joka hoitaa ajokortti- ja autoasiat.

      • 13+15=?

        Aloittajalla hieman ristiriitainen maininta eli menossa asumaan ja toisaalta puhuu itsestään turistina.

        Oleskelulupa ja passi riittää monessa paikkaa. Jos ei niin social security number on mahdollista saada vaikkei olekaan kansalainen:

        http://www.ssa.gov/pubs/10096.html#2


      • pitkaanusassaasunut

        Hei, ei ainakaan Marylandissa tai DC:ssa tarvitse social security numeroa mutta hankittiin molemmat vanhemmat joka tapauksessa koska helpottaa montaa asiaa..

        Viisumi, osoite ja luultavasti jonkun nakonen lasku joka "todistaa" etta asutte osavaltiossa on pakollinen ja eri osavaltioista riippumatta kylla learner's permitin voi saada n.15-16 vuotiaana. Taalla ainakin kaydaan vain kirjallinen koe jonka jalkeen ajaja ajaa 6 kk yli 21 v. ajokortin haltijan etupenkilla valvoessa.

        Onnea muuttoon , toivottavasti viihdytte ! Omat lapset rakastaa Amerikkaa, ei halua enaa Suomeen takas ollenkaan!


    • 3+5

      Tarkenna hieman mitä olette menossa tekemään (lähinnä se status, puhut turistista ja asumaan menosta, mitkä menee käsitteinä hieman ristiin...). Ajokortilla, joka on hankittu väliaikaisen oleskelun aikana (esim. vaihto-oppilasvuosi) ei kelpaa Suomessa, eli ainakaan sen vuoksi ei kannata korttia siellä ajaa.

      Ymmärtääkseni ajokortin hankinta ja siihen vaadittavat asiat on paljolti osavaltiokohtaisia, eli kannattaa tutkia asia tarkkaan.

    • ei onnistu

      Vähän myöhässä vastaus mutta kaikille tiedoksi, suomen ajo ikäraja on 18v eli edes jenkki 16v ei saa ajaa suomessa autoa vaikka kortti olisi, eli turha ajaa siellä usassa

    • Niin juu

      Minä ajoin vaihto-oppilasvuotenani aikoinaan ajokortin 17-vuotiaana ja kun täytin täällä Suomessa 18 vuotta, kävin muutaman hassun ajotunnin, teoriakokeen ja inssin ja sain kortin. Jenkeissä kortti maksoi silloin todella vähän, alle 100 dollaria ja Suomessa pääsin huomattavasti edullisemmin kuin ikätoverini.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3045
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      104
      2384
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2142
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1963
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. 164
      1238
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe