Kymppiluokka?

10 10 10

Kannattaako mennä kymppiluokalle jos on huono peruskoulun päättötodistus eikä tietoo jatkosta? Siis hain pariin paikkaan ammattikouluun mut en päässy enkä tiiä mitkä muut alat mua kiinnostais kuin ne joihin hain. Niihin on suht vaikea päästä muttei mahdoton. Nyt oon pyöriny puol vuotta kotona ja en vaa jaksais tota kymppi luokkaa vaiks opo ja vanhemmat on suositellu. Millasta siel on? Samanlaista kuin peruskoulussa? Kokemuksia?

Toinen vahtoehto on työpaja mut joo siel tehään kaikkee turhaa... Ainakin mun käsittääkseni mut korjatkaa jos oon väärässä. On se varmaan periaattees ok kun mieluummin teen jotain käytännönläheistä kuin luen mutta silti ei työpajakaan oikeen houkuttele. En edes usko et siit olis mitään hyötyy mun kymppiluokal vois varmaan nostaa arvosanoja? Et pääsis johonki amikseen? Pitäis vaa löytää motivaatio et sais suoritettuu kaiken näköstä ja keskiarvoo ainaki johonki seiskaan.

11

2713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mmzznn

      Tiedän ihmisiä kenellä nousi keskiarvo kymppiluokalla jopa numerolla! Itselläni nousi keskiarvo vain hieman, mutta "kasvoin ihmisenä" kauheasti sen vuoden aikana - vuosia sitten ;)

      Kymppiluokka on suurimmaksi osaksi peruskoulun kertausta, mutta tulee myös uutta asiaa. On ihan fiksu ja järkevä juttu - vanhan sanonnan mukaan "kertaus on opintojen äiti" - ja jos sitten vaikka innostuisit jostain alasta ja / tai pääsisit opiskelemaan jotain ammattia... ;)

    • 10 10 10

      Kiitti paljon sulle! Onko muilla kokemustá/tietoa?

      En tiedä onko noi paikat mihin hain nyt mun lopullinen ura haave, mut mietin asiaa ja senkin takia olis hyv'ä mennä vaiks sit sitten kymppiluokalle et olis aikaa miettiä. Ja kai siel voi jonkun opon tavata ja keskustella kun on tää tulevaisuus vähän auki. Siis kyl noi mihin hain olis tosi jees mut niihin on niin vaikee päästä ja hakijamäärät kasvaa vuosi vuodelta et pitää vissiin kehitellä joku muu suunnitelma. En halua kuitenkaan hakea kymmentä kertaa ja vasta sitten alkaa miettiä jotain muita vaihtovehtoja kun huomaan etten millään pääse.

      Ärsyttää et on niin vaikee päästä... Mut ei sil mitään voi.

    • en ole äitisi

      Ehdottomasti kannattaa käydä kymppiluokka tai parannella peruskoulutodistusta esim. kansanopistoissa (eri juttuihin erikoistuneita sisäoppilaitoksia, googlaa netistä). Palkallista oppisopimuskoulutustakin on moniin ammatteihin, ota selvää vaihtoehdoista. Jos ammatti ei ole juuri se oikea, opiskella voi lisää.
      Sinulla on elämä edessäsi, älä hukkaa sitä!

      • Arto isä

        Kerron sulle esimerkin pojastani. Hän meni 10 luokalle ja paranteli numeroitaan ja pääsi amikseen. Variaan. Oli lentokentällä työharjoittelussa ja sai sieltä vakituisen työpaikan. Tuli tammikuussa intistä jä ostivat jo tyttöystävän kanssa oman asunnon. Kyllä nämä nykyajan nuoretkin osaa hoidella asijoitaan. Siis mene kympille ja parantele numeroita ja pyri eteenpäin elämässä. Se on sinun omasi!
        Kaikkea hyvää sulle elämääsi....


    • 3+12

      Monissa kunnissa on nykyään myös erilaisia ammattilliseen koulutukseen valmistavia linjoja. Kulkee usein ammattistartti-nimikkeellä. Ammattistarttivuoden aikana voi korottaa ainakin matikan, englannin, ruotsin ja äikän numeroita. Voi myös suorittaa valmiiksi joitakin ammatillisen kursseja, tutustua eri aloihin, on työharjoitteluita joista saa työkokemusta. Lisäksi käydään läpi erilaisia elämään liittyviä juttuja opiskelutekniikoista pankkiasioihin.
      Suosittelen. Opiskelu on rentoa ja jää paljon aikaa muuhunki, mutta vuosi tulee käytettyä hyödyllisesti.

    • 10 10 10

      Kiitti teille hyvistä neuvoista :) Onko joku muu menossa/harkitsee menevänsä kymppiluokalle? Tai onko jo käynyt s en? Olis kiva kuulla omakohtasia kokemuksia.

      Kyllä mä olen jo siihen päätynyt että sinne meen, opokin on sitä mieltä että se olis hyvä, puhuin sen kanssa pari viikkoa sitten eri vaihtoehkoista.

    • Kolmen polven kierto

      Taitaa kymppiluokalla olla paljon yrittäjien poikalapsia jotka lorvailtuaan tulevat vaatimaan opettajallta numerojen nostamista. Muuten isä tai äiti kostaa opettajalle.

    • karkki__

      Valmistuin peruskoulusta aika huonolla keskiarvolla. En päässyt myöskään mihinkään mihin hain, joten päätin mennä kymppiluokalle. Siellä sitten tsemppasin oikein kunnolla ja sain nostettua keskiarvoa jopa kahdella numerolla. Tottakai se vaati paljon motivaatiota, koska yläasteella en ollut se ahkerin koulussa kävijä. Sen jälkeen pääsin sinne minne hainkin.
      Minä siis suosittelen kymppiluokkaa, tosin työpajasta minulla ei ole kokemusta.

      Tsemppiä sitten vaan sinne kymppiluokalle! :)

    • 10 10 10

      "Taitaa kymppiluokalla olla paljon yrittäjien poikalapsia jotka lorvailtuaan tulevat vaatimaan opettajallta numerojen nostamista. Muuten isä tai äiti kostaa opettajalle."

      No okei, myönnän, olen poika ja koulussa ollut jos en nyt laiska niin jotain siihen suuntaan. Mutta mun vanhemmilla ei ole tän kanssa mitään tekemistä. Ja jos joskus on tehnyt elämässään virheitä (esim. ei ole panostanut kunnolla koulynkäyntiin) niin miksei niitä voisi yrittää paikkailla?

      Toiselle kirjottajalle kiitokset tsemppauksesta :)

    • 10-luokka

      terve itse hain yhteishaussa ja ootin innoissani tuloksien tuloa no nimeäni ei ollut listoilla jäi kiinni parista numerosta no nyt olen menossa kympille korottamaan numeroita ja haen ensivuonna uuestaan toivottavasti nyt on parempi oni

      • kokemusta sekin

        En ole ollut kymppiluokalla, mutta kävin vuoden ammatillisessa koulussa ja sen jälkeen menin lukioon. Lukio sujuikin hyvin, varmasti paremmin kuin, että olisin heti yläasteen jälkeen mennyt lukioon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2128
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      57
      1996
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe