Mitä collienne syö?

bontsie

Ihan galluppina ajattelin kysyä, mitä collienne syövät? Ja onko suositella mitään tiettyä ruokaa? Mä en ole vielä onnistunut löytämään rokaa, jota koira söisi mielellään ja josta sen vatsa ei mene sekaisin. Meidän herra kun on hyvin tarkka siitä mitä suuhunsa pistää!

19

3134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+7

      Meillä ei yksikään koirista ole herkkävatsainen mutta nirso kylläkin . Meillä toimi kun tarjosin ruuan/ruuat tiettyyn kellonaikaan ja annoin olla 15 -20 min jos ei syönyt niin kuppi pois ja seuraavan kerran seraavana ruokaikana. Alkoivat syömään kuppinsa tyhjiksi.

      Itselleni tuli aikuinen Collie josta sanottiin että on mielettömän herkkämahainen ... oli stressimaha ja sekin on saatu nyt asioihin ja on toivonmukaan menneentalven lumia :)

    • WZ

      Jahti & Vahdin Extra Energiaa ja (raakaa) lihaa saa, plus rypsi-/auringonkukkaöljyä ja joskus vähän piimää/raejuustoa tms.

      Oma urokseni ei ole erityisemmin herkkävatsainen, mutta välillä nirsoilee :) Lihotuskuurilla se piti saada syömään ihan oikeasti joka päivä, johon auttoi lihojen keittäminen ja sinne mukaan kun laittoi vähän valkosipulia, oreganoa ja suolaa sekä lisäksi lämmitti tämän "puuron" sinne nappuloiden joukkoon niin jopas maistuikin hyvin.

    • colliebarf

      Täällä Barffataan :)

    • Kultsucoltsu

      Hei,
      paistijauhelihaa, Royal Caninin nappuloita, maksalaatikkoa, sydäntä, kanaa , lihaa,
      raejuustoa ja kevytkermaviiliä ja voin sanoa , että ei ole herkkävatsainen, eikä ole maha kuralla ollut.
      Herkkupaloina saa siansaparoita, kuivattuja kanafileitä, dentastickejä ja kalkkunaleikettä.

    • 11+11=22

      Royal Canin Maxi-nappuloita syö meidän koirat. Ainut ruoka mikä on sopinu molemmille, enää en vaihda. Meidän koirat ei oo nirsoja tai herkkämahasia, koirille annetaan myös kaikki ruokajämät. Välillä on raaán lihan päiviä, liha sekotetaan joko nappuloihin, makarooniin tai turvotettuun leipään.

    • 16+14=30

      Brit Care lammasriisi nappuloita. Sekaan raejuustoa, välillä jotain herkkuja, leipäjuustoa, kinkkua, jne.

    • 11+15=26

      Jahti ja Vahti Energiaa sekaan aina välillä piimää, kananmunaa, riisiä, raejuustoa, lihaa yms.
      Ei ole herkkävatasainen.

    • Juuri saman ongelman kanssa painineena voin lämpimästi suositella Meradogin Pure lohi-riisi.Lammas-riisi olisi varmaan toinen vaihtoehto.Itse päädyin tähän ruokaan,koska sen ei pitäisi olla niin allergisoiva.Hiilarina riisi ja lihana lohi.Pikkuhiljaa vähennät vanhan ruuan määrää ja lisäät uuden,meillä meni n.viikko,kun annettiin pelkästään tätä uutta lohi-riisi kuivamuonaa lämpimään veteen turvotettuna.Uloste muuttui kiinteäksi.Nyt keitän nautasika jauhelihaa vedessä, viilenneenä lisään 2ruokalusikallista lihaa,2kauhallista lientä ja lorauksen kuumaa vettä hanasta turvottaakseni kuivaruuan.Meidän herran uloste pysynyt kiinteänä ja "pienenä" kun koira saa käytettyä ravinteet ruuastaan.Tuota Meradogin ruokaa saa tilattua zooplussalta ja kotiinkuljetus on ilmainen.Edellinen kuivamuona jahti-vahti junior jota syötimme koirallemme sisälsi maissia,ja uskon että se maissi ei sopinut koirallemme.Meradogin ruoka on ollut "onnenpotku",hieman kalliimpaa,mutta uloste kertoo kaiken. ;o)

    • Anneli65

      Syö Balancen kana - riisi nappuloita ja koiranmakkaraa, nakkeja jne...lohi on myös yksi suosikeista. Ihmettelin myös kun hankin PK Collien kaikki sanoivat, että rotuna herkkävatsainen, no, yksilöitä kaikki, mutta tämä nyt ei sitten ainakaan ole myöskään herkkä vatsainen...

    • t

      Meillä nahkakakara syö Orijenin isojen pentujen sapuskaa, ja saman ruokamerkin piirissä meinataan pysyä. :) Ei lainkaan viljaa, paljon lihaa. Hyvin maistuu (myös poikaystävän 2v sheltie on hulluna näiden nappuloiden perään...), turkki kiiltää ja neiti on kasvanut tasaisesti.

      Sekaan eksyy säännöllisesti lohiöljyä, epäsäännöllisemmin raakapakasteita, esim. jauhettua kalaa tai riistaa.

      Myönnettävä on, että Orijen on toki aika hintava, iso säkki maksaa palttiarallaa 75e. Omasta syömisestä voi tinkiä. ;)t

      • Pk.collie

        Meillä syödään Husse - lohi-riisiä. Ei sisällä vehnää. Hintakin ihan ok. 15 kg säkki 62 euroa ja säkki tuodaan ilmaseks kotiovelle ystävällisen palvelun kera.


    • Marian12

      Meidän collie-poika 7kk syö kaikista mieluiten koirien puuroa eli Yrjölän puuroa (googleta resepti). Aluksi söi pentujen kuivamuonaa, mutta ei enää huoli oikein niitä.

    • hyväruoka

      meillä käytössä Nutron penturuoka, se lammas riisi (muistaakseni), ja toi sama ruoka "aikuis ruokana" eli nutro adult lammas riisi pitäisi olla erittäin vatsa ystävällistä. kannattaa kokeilla! myydään ainakin musti&mirrissä (:

    • hyväruoka

      meillä myös annetaan päivittäin hiukan 'asido bifilus' piimää (en muista milleen kirjotetaan), se auttaa pitämään mahan kunnossa. siis ihan "ihmisten piimää" :D

    • annu

      Nutron lammas-riisi pienet nappulat hetken liotettuna, sekaan juustoa monissa muodoissa, pekonia paistettuna. Ei kelpaa nyt makkarat, on nirso ja herkkävatsainen. Jos antaa jotain kotiruokaa(tai siis ei anneta edes enään) jota pienempänä erehtyi syömään niin tuli heti kuraripuli. Kissojen ruokapussit kissan kupista nappaistuna kyllä käy, kun saa viedä kisun nenän edestä :)
      Piimä ja viili kelpas pienenä ei enään, nyt tyttö 2v
      Pitkään oli Nutron kana-riisi, kieltäytyi syömään vuoden vaihteessa kuin myös kypsää broilerin filettä, oli täysi mysteeri, vaiko kyllästyi?
      Eläin kaupassa sanoivat että koira ei kaipaa mitään vaihtelua ruokiin...
      Nutrossa on onneksi kaikki vitamiinit, periaatteessa muuta lisäruokaa ei edes tarvitse. Mutta meijän tyttö on huono syömään niin pitää laittaa kuppiin houkutteita.
      Kauppojen pakkasesta mahapullat on herkkua!!!

      • collieneidit...

        Vaihdapa merkkiä, jos onkin nirso siksi, että yksinkertaisesti ne mahavaivat tulee siitä Nutrosta. Äläkä osta kokeeksi ainakaan alkuun seuraavassa merkissä kanaa. Itse syötän Sam´s Fieldiä. Vanhemmalle Light/Senior lammas-riisiä ja nuoremmalle medium kana-perunaa. Hyvin on mahat toimineet, vaikka molemmilla on ollut mahaongelmia. Vanhemmalla varsinkin oli kolmisen vuotta sitten tosi paha puolivuotinen ja monenlaista lääkettä syötiin. Entäs jos ostaisit lohi-perunaa Sam´s Fieldiltä?

        Vanhempi söi pentuna ja nuorena Nutroa, mutta sitten sen laatu muuttui ja lopetin sen, koska se ei ollut enää sopivaa ainakaan sille.


    • Meillä parttis ja nahka syö agana merkkistä ruokaa jokatoinen päivä ja toisena pelkkää lihaa... Parttiksen pennut syö agana puppy junior lihaa...

    • geishatata

      Meillä syödään mahdollisimman tervellisesti ja luonnonmukaisesti eli erilaisia luita (suositaan poro, hirvi, lammas, hevonen), kasvissoseita, sisäelimiä, lihaa, kalaa. Joskus myös edellä mainittua hyvää Yrjölän puuroa. Koiran ruokavalioon ei tarvitse lisätä maitotuotteita eikä kananmunaa (jos saa kerran viikossa maksaa). Myöskään viljat eivät ole tarpeellisia. Lisäksi annetaan sitten erilaisia öljyjä, merilevää ja silloin tällöin mm. c-vitamiinia.

      Koira on terve, eikä sen tarvitse syödä epäterveellisiä nappuloita. Te, jotka syötätte nappuloita, muistakaa antaa koirallenne omegoita esim. pellavasiemenöljyä, kylmäpuristettuja öljyjä, sillä kuumentaminen on tuhonnut nappuloista tärkeitä omegoita.

      Herkkuina syödään lisäaineettomia kuivattuja eläinten osia kuten siankorvia ja mahaa, sekä itse tehtyja maksapalloja, jotka ovat kyllä koiran kuin koiran herkkua! :)

    • vink vink....

      Herkkävatsaisuus johtuu liian yksipuolisesta ravinnosta joka yleisimmin on kuivamuona. Suoliston hyvinvoinnin takia koira tarvitsee raakaa lihaa jotta bakteerikanta pysyy normaalina. Aloittakaa antamalla maitohappobakteerivalmistetta ja pieniä määriä raakaa lihaa. Lisätkää määrää pikkuhiljaa muuta esim. ruuan tähteitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      118
      7369
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      66
      3442
    3. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      72
      1725
    4. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      58
      1359
    5. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1283
    6. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      114
      1057
    7. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1057
    8. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      89
      972
    9. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      47
      934
    10. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      55
      907
    Aihe