Integroitu päiväkotiryhmä

Melina24

Löytyykö kokemuksia? Niin "erityislapsen" tai tukilapsen vanhempana? Kuinka iso ryhmä? Oliko tästä ryhmästä lapselle hyötyä vai haittaa?

8

3909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lto helsingistä....

      laita ihmeessä lapsesi sinne, jos teille on tarjottu tukilapsi paikkaa ! se on hieno mahdollisuus, päivähoidon parhaimistoa sanoisin... :)

      pieni ryhmäkoko, yleensä 5 7
      erityislastentarhanopettaja
      lisäksi lastentarhan opettaja tai jopa 2 !!
      lastenhoitajat mahdolliset avustajat

      ...joten aikuisia riittää ! ja todellisuudessa näistä aikuisista 'riittää' tukilapsille enemmän aikuista kuin mitä 21 3 perusryhmässä.

      ammattitaito ja työmotivaatio erityisryhmissä on parempaa. usein näihin hakueutuu huumorintajuista porukkaa töihin :) = hyvä ilmapiiri

      nämä syyt riittäisivät mulle, jos mulla olisi lapsia.

      lisäksi tietysti voi ajatella, että lasten suvaitsevaisuus erilaisuutta kohtaan lisääntyy ja oppivat tulemaan erilaisten lasten kanssa toimeen.

      sekä lisäksi mielestäni asia, joka ei vältttämättä kestä 'päivän valoa' koska kuulostaa niin karulta, mutta tukilasten itsetunto kehittyy kun voi olla ryhmässä 'osaavimpia', koska erityislapsilla on usein ongelmia monella saralla niin se nostaa tukilasten asemaa ryhmän hierarkiassa sekä esim. kokevat olevansa taitavampia kuin ehkä kokisivat tavallisessa ryhmässä.

    • poikk-

      no joo...mulle on sattunut myös näin että se on ollutkin se tukilapsi joka on hyötynyt pienryhmästä, siis on hoksattu tuen tarve vasta siellä (ehkä on merkit olleet , mutta ne ovat tulleet näkyviin vasta pienryhmässä) mutta parempi niinkin kuin ei tukea ollenkaan
      Muuten komppaan tota ekaa kirjoitusta

    • kokemustayksivuosi.

      Meillä erityislapsi integroidussa ryhmässä.

      Opet ja hoitajat kaikki mukavia ja hyvä ilmapiiri. Siellä ei tunnu huonoa päivää kenelläkään olevan, niillä kun ei ihan samanlaisia pukemisrumbia ym inhottavia liukuhihna tapahtumia ole samalla tavalla kuin tavallisessa isossa ryhmässä. Päiväohjelmakaaan ei pienryhmässä tarvitse olla niin minuutin tarkka vaan siellä pystytään vähän minuuteista joustamaankin ja silti ehditään syödä, ulkoilla ja leikkiä.

      En usko että integroidusta pienryhmästä voisi olla kenellekkään lapselle haittaa. Siellä tosiaan aikuisilla on enemmän aikaa paneutua jokaiseen lapseen, myös tukilapsiin. Kaikki erityislapset kun eivät ole toistensa kaltaisia tai kaikilla ei ole samansuuruisia ongelmia. Esim. lapseni ryhmästä en edes tunnista kaikkia erityislapsia tukilapsista. Toki muutaman "vaikeimman" tapauksen tunnistan, mutta muita en.

    • Lasitonn

      Erittäin hyviä kokemuksia. Meidän lapsemme (tukilapsi) on viihtynyt enemmän kuin hyvin ja itsekin ole ollut tyytyväinen.

      • hurjaa menoa

        Onko kellään käsitystä onko erityislasten ja tukilasten suhteesta mitään säädöksiä? Oma lapsi on integroidussa erityiryhmässä, jossa alle puolet on tukilapsia.


    • eivarmaatietoa

      En tiedä onko siihen mitään lakiasetusta, montako erityistuen tarpeellista lasta ryhmässä on, mutta yleensä jos lapsia on 12 niin erityislapsia on 5 max 6 ja loput tukilapsia. En tiedä voiko vaikuttaa kasvatusvastuullisen hankilöstön tai avustavan henkilöstön määrä tai erityistukilasten tuen tarve tuohon suhdelukuuun.

    • erityislapsen äiti

      Meillä ryhmän koko 16, joista tukilapsia 10.
      Ryhmässä Elto, Lto, Lh, ja kaksi avustajaa. Erittäin hyvä henki ja tekemisen halu työntekijöillä ja se heijastuu myös lapsiin.

      Päiväohjelmat hyvin suunniteltu ja lapset viihtyvät. Erityislasten osalta suunnitellaan jokaisen lapsen tarvitsemat kehitystarpeet ja terapiat. Esim. puheterapeutti käy päiväkodissa ja lapseni saa 2xvko tunnin puheterapiaa. Työntekijät kasvattavat lapsia hyväksymään erilaisuuden ja lapset suhtautuvat toisiinsa huomaavasti. Kiusaamista ei esiinny, koska niihin puututaan heti ja kaikki vuorottelevat ja leikkivät toistensa kanssa, ei vaan parhaan kaverin kanssa. Henkilökunta painottaa nimenomaan, kaikkien mukaan ottamista ja korostavat lapsille sitä, että jokainen on yksilö ja kehittyy omaan tahtiin. Aina on joku alue missä jokainen lapsi on hyvä ja joitain osa-alueita harjoitellaan.

      Minusta meille tämä päiväkoti oli kuin lottovoitto. Lapsi menee sinne mielellään ja on kehittynyt paljon erilaisissa asioissa, joita kotona ei olisi saavutettu. Lapsi kaipaa myös toisia lapsia ja heidän kanssa leikkimistä.
      Henkilökunnan kanssa on helppo ottaa puheeksi lapsen asioita ja saada tukea sekä sopia samanlaisista tavoista toimia ja harjoittella lapsen kanssa.

      Suosittelen lämpimästi.

    • Zxccvv

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe