Ehdinkö?

Biensur

Lentoni saapuu parin viikon päästä perjantaina Helsinki-Vantaan kentälle kello 23.10. Mietin, onko mitään mahdollisuuksia ehtiä rautatieasemalta 23.52 lähtevään junaan? Kokemuksia?

15

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiukkaatiukkaa

      Googlen Mapsin mukaan reitti kentältä asemalle 25 min. Sulla aikaa 42 min aikataulun mukaisesta laskeutumisesta. Kentällä menee 5 min päästä taksiin minimissään olettaen ettei taksijonoa. Ja miten nopeasti pääsen koneesta edes kentälle? Asemalla sitten 5 min päästä taksita junaan. Nyt on aikaa jäljellä 7 min. Yksikin ongelma tai jono niin siinä se meni.

      Voitko nousta junaan Pasilassa tms. eli myöhemmin? Tikkurila?

      • mitä ihmettä?

        Kuka antoi miinusta? Miksi? Asiallinen vastaus ja ehdotus vaihtoehdosta eli Tikkurilasta. Onko tossa peukalosysteemissä mitään järkeä..?


      • 56554
        mitä ihmettä? kirjoitti:

        Kuka antoi miinusta? Miksi? Asiallinen vastaus ja ehdotus vaihtoehdosta eli Tikkurilasta. Onko tossa peukalosysteemissä mitään järkeä..?

        Olen huomannut, että tämä on valitettavasti sen tyylin palsta, että asialliset vastaukset keräävät miinuksia ja asiattomat plussia. Joten kannattaa melkeinpä olla noista miinuksista vain ylpeä...


    • Aika tiukkaa joo

      Kaukojunathan pysähtyvät käsittääkseni kaikki (ainakin melkein) Tikkurilassa, jonne lentokentältä on lyhin matka. Tikkurilasta junat lähtevät reilua varttia myöhemmin kuin Helsingistä, joten sinne voisi olla mahdollisuudet ehtiä. Tämä tietty edellyttää sitä, että lento ei ole myöhässä eikä matkatavaroita tarvitse kovin kauaa odotella.

    • 11+1

      Jos kyseessä on Tikkurilassa kello 0:13 pysähtyvä juna Rovaniemelle, niin siihen ehtii bussilla 61, joka lähtee 23:40 lentoasemalta tai jos on taksissa keskiyöllä. Pelkillä käsimatkatavaroilla ehtii varmasti jos kone on ajoissa. Jos laukkuja pitää odottaa niin menee tuuripeliksi. Kyllä minä yleensä olen kolmessa vartissa matkatavarat Helsinki-Vantaalla saanut, mutta monet kerrat on mennyt pidempäänkin, joskus jopa hiljaisen oloisina aikoina. Ja lentohan toki voi olla myöhässä.

    • Eikun keikun

      Nope. Ei mitään mahdollisuutta. Vaikka lentosi olisi ajallaan, mitä se todennäköisesti ei tule olemaan, et välttämättä pääse koneesta pois heti koneen laskeuduttua, vaan pitää odotella ehkä vartti. Matkatavaroiden saaminen saattaa kestää jopa puoli tuntia. Pahimmoilleen saat vasta ruumassa olleet matkatavarasi 23:52.

      • on siinä mahikset

        Et voi tietää onko kone etuajassa, ajoissa vai myöhässä. Ja entä jos kysyjällä ei ole matkatavaroita odoteltavana?


    • Eipä taida

      Päärautatieasemalle et ehdi vaikka olisi pelkät käsimatkatavarat, ellei kone tule etuajassa. Ruuman matkatavaroiden kanssa kyseenalaista ehtiminen Tikkurilaankaan, vaikka ottaisit taksin.

    • travelbag

      Tiukalle menee, et ehdi varmaankaan. Itse en laittaisi varman paalle, ensin on odoteltava paasya koneesta lentokentta asemalle, sitten matkalaukut on saatava, kavely ulos passin tarkastuksen lapi, loydettava taksi/ bussi. Myos ajokeli otettava huomioon. On se sitten Tikkurila tai Rautatieasema, et ehdi.
      Ota aamujuna.

    • pööpi

      En usko, että kerkeet.

      Mikäli tulet muualta kun Euroopasta, jonotat passintarkastuksen, joskin sen voi hoitaa nykyään ''passiportilla'', joka kestää noin minuutin.

      Oma käsitykseni ja kokemukseni on, että lentkoneessa matkustajasiltaa tai bussia joutuu odottamaan 5-10 minuuttia, koskaan ei olla nopeammin päästy.

      Matkalaukutkaan eivät 15 minuuttia koneen laskeutumisesta ole Helsinki-Vantaalla tullut.

      Tähän mennyt jo n. 17 minuuttia. Sen jälkeen käppäilet ulos ja otat lhimmän taksin, jonka kyytiin hyppäät 23:30.

      Wikipedia ilmoittaa matkaksi kentältä asemalle 5 km.

      En itse lähtisi yrittämään, vaikka on tyhmempäiäkin olemassa.

      Raportoihan sittn onnistuiko

    • Mukava ratkaisu

      Täysin turha stressinaihe ja potentiaalinen rahanmeno (eikö ne kaukojunaliput pidä nykyään ostaa etukäteen, eikä niitä voi vaihtaa toiseen junaan).

      Ehdotan että lennon saavuttua kävelet 100 metrin matkan katettua käytävää Hotelli Hiltoniin, nukut makoisat unet hyvässä vuoteessa, syöt maittavan runsaan aamupalan ja sitten lähdet Finnairin bussilla Helsinkiin, josta otat päiväjunan (tai vaihtoehtoisesti menet tavallisella bussilla Tikkurilaan ja nouset siellä junan kyytiin). Miksi pilata mukavaa reissua täysin turhalla huolenaiheella?

    • sfjh

      Miksi haluat Junaan, kun bussit lähtee Suoraan Helsinki Vantaalta? Tiedän toki, että monesti Junassa on mukavempi istua.

      • uuhaah

        Ehkä kysyjä haluaa Junaan juuri sen ison jiin takia. Eikä mihinkään pussiin pienellä peellä. Jos vaikka ois mukavampi. Ei sori kun siis mukavempi. Toivotaan, että juna kulkevat nyt talvikelillä ajallaan. Bussilla toki Mahdollista, että luisuvat Penkkaan. Happi loppuu hävettää.


      • am Zug
        uuhaah kirjoitti:

        Ehkä kysyjä haluaa Junaan juuri sen ison jiin takia. Eikä mihinkään pussiin pienellä peellä. Jos vaikka ois mukavampi. Ei sori kun siis mukavempi. Toivotaan, että juna kulkevat nyt talvikelillä ajallaan. Bussilla toki Mahdollista, että luisuvat Penkkaan. Happi loppuu hävettää.

        Jos noin (myötä)hävettää, ehkä kantsis lukea jotain muuta kuin Suolikaksneljää?


      • nain
        am Zug kirjoitti:

        Jos noin (myötä)hävettää, ehkä kantsis lukea jotain muuta kuin Suolikaksneljää?

        Tai sitten yrittää vielä auttaa näitä kysyjiä ja herätellä tyhmiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe