Saako koiralle antaa Pommacia

täydellinen anoppi

Järjestän perhejuhlat. Kuopukseni on löytänyt kumppanin, joka taas on tuonut yhteiseen kotiin mukanaan koiran. Juhlien alussa on tapana ottaa shamppanja ja lapsenlapset ja raskaanaolevat ottavat Pommacia. Haluasin osoittaa hyväksyväni uuden tulijan kaikkineen päivineen tervetulleeksi perheeseen. Tarjoaisin myös koiralle lasimaljasta Pommacia. Tuleeko ripuli tai muuta haittaa? (siis jos kelpaa). Ruoaksi on hyvää lihaa tai riistaa, jota haluan tarjota myös koiralle perunan ja hyvän kastikkeen kera, kaunis annos tomaattineen, kurkkusiivuineen, juustorullineen...
En halua kysyä koiran omistajalta, koska haluan toimintani olevan itsestäänselvyytenä juhlaankuuluvana ilman mitään ihmeellistä numeroa.

18

2395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jonttex

      mitä vittua ei nyt koiralle anneta pommaccia älyhöi??? siinä on sokeria yms. idiootti. eikä peruna ole myöskään koiranruokaa.huhhuh

      • Anonyymi

        Keitettyä perunaa voi antaja voisit vastata asiallisemmin kommenteissa riippuu mikä on hyvä koiralle ei ruuasta.


    • sweet sister

      Koirat vieroksuvat hiilihapotettuja juomia. Ja valitettavasti on niin, että koiran vatsa menee helposti ripulille sopimattomista ruuista. Saatat aiheuttaa omistajalle valvotun yön tai mattopyykkiä. Vesi, kirkas kanaliemi(suolaton)? Kerma, piimä? Ruokajuttusi on hieno ajatus, että huomaat koirankin.
      Edelliselle vastaajalle tiedoksi, että perunaa löytyy jopa koiran nappularuuista. Ihmisten ruuat maistuvat ja sopivat koirille hyvin.

      • 8+59

        Peruna sellaisenaan ei kyllä sovi, soseutettuna ehkä. Mutta jos koiralla yhtään herkempi vatsa niin ei todellakaan mitään kermaa ja perunaa ja varsinkaan limua.
        Ei sun sitä koiraa tartte alkaa ruokkia, kyllä se omistaja sen hoitaa, ja jos väkisin haluat jotenkin huomioida niin kysy suoraan omistajalta.


    • täydellinen anoppi

      Kiitos sweet sister!
      Noudatan neuvoasi, varmasti koirakin saa iloiset juhlat.

    • minä ja topi :)

      Ihanaa että ajattelet myös koiraa, mutta unohda toki tuo Pommac. Kaikki muu ihmisten ruoka käy toki koiralle, mutta valitettavasti tänäpäivänä ei enään monikaan tavan ruokaa koirille anna. Joten parempi ettet sinäkään, vältytte yöripaska juoksuilta. Harmi vaan, itse omistan koiran jolle ei teollista muonaa anneta, syö kotiruokaa ja perheen ruuan jämät eli on siis meidän "roskis", ja hyvin voi, paremmin kuin muut rotunsa edustajat ;)

    • perhana

      No voi hyvänen aika !!!Kysyisit edes koiran omistajalta? Mulla on ainakin sattunut jokunen herkkävatsainen koira laumaan,ja ei tod. ole kiva juosta koko yötä ulkona ja varsinkaan kun ei tiedä mistä se nyt sitten täällä kertaa tuli!!

    • hoooo

      Niin ja sitten vielä yks asia:koiralle ei tavallisesti anneta mitään pöydästä. Ettei opi kerjäämään. Kunnioita omistajan tapoja jos kieltää moisen. Jotkut ei edes päästä koiraa samaan tilaan missä ihmiset ruokailevat.

    • voi luoja

      Suosittelisin kyllä kysymään koiranomistajalta voiko koiralle antaa jotain. Itse ainakin suuttuisin todella paljon jos joku alkais antaa ruokaa kysymättä. Nykyään monet koirat on esim. allergia ja yleensä koirat syövät tietyn määrän ja tiettyä ruokaa tiettyinä aikoina ja todellakin siihen ruoaan antamiseen kun liittyy vielä niitä muitakin juttuja esim toi kerjääminen ja si moni koira ei saa ruokaa ihan tosta vaan vaan koiran pitää tehdä jotain ansaitakseen ruokansa joten älä pliis anna kysymättä.

    • elämäallerginen

      Älä missään nimessä anna vieraalle koiralle mitään ilman omistajan lupaa!! Voit koittaa onkia tietoa lapsesi kautta jos et suoraan halua kysyä, mutta minä kysyisin!!

      Huonolla onnella hyvää tarkoittava eleesi muuttuu myrkytyssyytökseksi jos koira saa kovat vatsavaivat!

      Ihana ajatus, mutta toimi vain omistajan luvalla!!! Kysy vaikka etukäteen, että mitäs sille sesselle saa sitten tarjota, niin, että on sitte "lautasellinen" sopivaa tarjottavaa valmiina.

    • Samira52

      Viestistäsi hehkuu aito välittäminen koirasta ja tosi hyvä että kysyt jos et ole varma asioista. Periaatteessa en tietenkään suosittele koiralle limuja mutta yksi omistani rakasti Coca Colaa ja sai pienen tilkan silloin tällöin (EI siis kuulunut jokapäiväiseen ravintoon eikä koira ollut herkkävatsainen) Mutta voit tarjota koiralle ruokaa jossa on niin perunaa tai riisiä kuin muitakin lisukkeita. Tietysti kannattaa kysellä etukäteen onko koiralla herkkä vatsa sen kummemmin selittämättä että on kyse perhejuhlista. Kaikkia vastauksia tällä sivustolla ei kannata ottaa niin tosissaan koska tänne kirjoittelevilla ei periatteessa ole mitään tottumusta eläimistä! Lue useampia nettisivustoja ja päätä itse mikä vaikuttaa realistiselta! Onnea kaikille osanottajille perhetaahtumaan!

    • owtcarka..-99

      joo kyllä normaali terve koira voi syödä ihan normia kotiruokaa ja varmastikin kermakastike on herkkua :) tuskin kukaan aikoi nostaa koiran pöytään syömään?? vai oliko aloittaja niin kertonut? luulenpa että koira on alunperin tarkoitettu syömään ihmisen kotiruokien tähteet..siihen tarkoitukseen aikanaan se on leiriin otettu.nyky piskit tosin syövät paremmin kuin prinssi charles konsanaan. eihän niiden pakki kestä kun pilttiä. sellasten omistajat yleensä katsos ekana kavahtavat "kotiruuan pahuutta"..
      jos mulle joku tulius sanomaa ettei mun kaukkarille saa antaa perunaa niin..kuoltas koirankans nauruun :)

    • lollotiloo

      Haahahaaa jaa koira tarkoitettu syömään kotiruokaa. huhhuh no katsos kun koira on kehittynyt sudesta ja koira on pääasiassa lihan,luun ja joidenkin kasvisten syöjä(kasvikset mitkä kulkevat "suden" suolistoon saaliseläimen vatsassa kuten kauriin yms). Koiranruoissa on perunaa tiedän sen mutta koiran ruokavalioon ja ruoansulatukseen ei kuulu peruna eikä mitkään viljat. Älyhoi älä jätä, lukepaaka ihm,iset hieman koiran raakaruokinnasta mikä vastaa parhaiten koiraeläimen alkukantaista ruokavaliota ja sopii koiran suolistolle ja elimistölle parhaiten.

      • siimmu

        Nykykoirien ruuansulatus ei vastaa milläänlailla susien vastaavaa. Koira on roskien syöjä kuten owtcarka -99 mainitsi.

        Koiran ja suden ruuansulatuksen toiminnan eroista löytyy ihan tutkimustietoa, eikun googlailemaan jos aihe kiinnostaa.


      • ryhmähenkivakuutus

        Sudet eivät koskaan syö saaliseläimen vatsaa ja suolistoa Sudet ovat täysin lihansyöjiä, mitä nyt joskus syövät heinää.

        Koirat eivät pysty täysin sulattamaan kaikkea proteiinia toisin kuin sudet, sillä koiran vatsan pH ei ole yhtä hapan kuin sudella. Koirien suolisto pystyy sulattamaan tärkkelystä (eli esim. juuri perunaa), kun taas suden suolisto ei siihen pysty. Pommaccia en antaisi kummallekaan lajille.

        Barffaajat kuvittelevat ruokkivansa koiriaan kuten sudet syövät, tietämättä kuitenkaan susien ruokavaliosta loppupeleissä mitään. Tosiasia on että koiran elimistö sulattaa paremmin ns "kotiruokaa" (kuten joku aiemmassa viestissä mainitsi), kuin oikeaa suden ruokaa.


    • Kyllä keitettyjä perunoita on meidän perhessää välillä annettu koirille eikä niiden maha siitä miksikään oo mennyt. Lihaa vähä kaveriksi perunoiden päälle, niin toimii.

    • luomuhurtta

      kysy koiran allergiasta ja herkkuruuista (eihän sitä tarvitse saoa, että suunnittelet tajousta koiralle,puhu yleisellä tasolla, jos haluat pitää yllätksen). Ei yksi juhlapäivä koiran terveyttä pilaa, oli ruoka mitä tahansa, kunhan ei ole allergian aihuettajia!. Koirat, ainakin useimmat tykkäävät myös luista, niitä saa savustettuina,ja monelle vinkulelu on lähes ruuan veroinen lahja. Ja tarjoiusi takuulla ilahduttaa koiran omistajaa, vaikka koira ei sitten sattuisi syömäänkään, jos on ujoa sorttia.UPEAA, KUN JOKUA HALUAA KOIRANIKIN JUHLIIN!!!

      • luomuhurtta

        ups, tuli kirjoitusvirhe. tarkoitin, KOIRANKIN, en koiranikin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe