miten ruokitte kanejanne?

elikkä, olis ihan mielenkiintosta kuulla miten kaninomistajat ruokkivat kanejansa:)

> itse annan kaneille iltasella ehkä noin ruokalusikallisen verran ihan eläinkaupan kanisupaa, rasvaprosenteiltaan ihan sopiva vaikkei ehkä kaikkein ravinteikkaasta päästä olekaan. (ennen käytössä royal joka todettiin hyvin ötökkä pitoiseksi meillä täällä päin) muuten päivisin jotain pientä > näkkäriä, banaania, kuivattua ruisleipää, salaattia,porkkanaa, keitettyä perunaa, basilikaa, oksia tms.

> ja kanirotunahan mulla on hermeliinit :)

31

1993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruokin kanejani melkein samalla tavalla kuin sinä. Noin ruokalusikallinen pellettiä, ja sitten yksi jogurttinappi ja kolme pientä pupujen hedelmäraksua :) Heinää esillä koko ajan, samoin suolakivi. Joskus saatan antaa näkkäriä, salaattia ja kesällä ruohoa ja oksia. Jouluna vien kuusen oksan ihan vain tunnelmaa antamaan ja saatan laittaa siihen pari koristepalloa ^^

      Itselläni on ollut kaksi albinoa, rankanluppa ja nyt on angora :)

    • Mulla on heinää ja iltasin annan puolidesiä pellettiä joka on genesis merkkistä ja sitä punaista. Annanmyös välillä porkkanaa ja muita tuoreherkkuja ja tietty on oksia. :D annan pelletit iltaisin jotta pupu on hiljaa iltaisin kun se syö. :D saan nukuttua! :d

    • 2pupusta

      Mä annan meijän kaneille(ovat ulkokaneja) aamuisin pellettejä(pari desii) ja iltaisin porkkanaa,salaattia,yms.kaikkee tuoretta. Silloin kun ollaan kotona päivät niin saavat myös päivisin jotain pientä :) P.S meijän kanit ovat pienihopea ja leijonaharjas.

    • vapaalla ruokinnalla

      Meillä pupuilla on kokoajan tarjolla heinää, vettä, himalajan vuorisuolakivi (hevosille tarkotettu, eli siis iso kokoinen, mutta maksaa jonku 5e) ja porkkanaa/kurkkua ja kuivattua leipää/omenapuun oksia. Toinen kani, leikattu uros, ei saa ollenkaan pellettiä, kun maha ei enää vanhemmuten kestä, on jo 10 vuotias. Toiselle puppelille, tyttö 9v, on keittiössä sitten erikseen pellettikuppi, missä on aina pellettiä tarjolla (poikapupu ei uskalla sinne mennä kun ei mene matot kupille asti).

      Kanit liikkuvat paljon, repivät pahvilaatikkoja, kaivavat ja möyhivät kaivamislaatikossa, hyppelevät sohvalla. Kanit ovat siis meillä kokoajan vapaana ja saavat työhuonetta lukuunottamatta olla kaikkialla kämpässä. Lisäksi käydään näin talvella muutaman kerran viikossa valjaissa ulkona, aina kun ei ole tuulista eikä sada ja pakkanen ei ole turhan kireä. Kesäisin sitten enemmän. Molemmat ovat hyvässä kunnossa, eivät ole liian lihavia eikä laihoja. Hampaat nuilta on kerran elämiensä aikana lyhennetty.

      Meillä loppu tihutöiden teko (mattojen repiminen, seinien ja listojen syönti) kun kaneilla on aina ruokaa heinän lisäksi tarjolla. Aina on siis joko kurkkua tai porkkanaa ja näiden lisäksi näkkäriä/kuivattua leipää tai omenapuunoksia syötävänä. Itse syövät millon mitäkin tekee mieli. Huomaan että tykkäävät syödä pieniä satseja eri asioita aika lyhyellä aikavälillä. Kokeilkaapas tekin siirtyä vapaaseen tuoreruokintaan! Olisi mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia.

      Nämä on siis perusruuat. Lisäksi saavat pari kertaa viikossa salaatteja, tuoreita ja kuivattuja hedelmiä sekä tuoreita ja kuivattuja marjoja. Riippuen hieman opiskelijabudjetistani, mutta perusravinnoksi kurkku ja porkkana on hinnansa puolesta sopeutuneet hyvin. Kesällä tietenkin saavat hirveästi kaikennäköstä herkkua pihamaalta.

      Porkkanoita menee n. 2-4 päivässä ja keskikokoinen kurkku menee 1-2 päivässä.

      Poikapupu on kääpiöluppa ja tyttökani on kääpiölupan leijonaharjan sekoitus.

    • kiinnostunut ...

      Minulle tulee kohtapuolin vähän yli 2kk vanha leijoharjaskani naaras ... Olen miettinyt ,että minkä ikäisenä kanin ruokailua voisi alkaa säännöstellä ? ... Heinää ja vettä tietty kokoajan saatavilla .

    • Heinää ja vettä on aina, illalla ja aamulla kourallinen kauraa sekä "ruuan tähteitä". Ranskisneiti syö melkein mitä vain, niin annamme sille kaikki "ruuan tähteet", esim. vihannesten kuoria, leivän paloja, puuroa, riisiä, keitettyä pastaa, perunoita... Ruoka ei ole joka päivä samaa, eikä pupulla ole suolakiveä. Ei sillä luulisi olevan niin väkiä, mitä syöttää kunhan kani on terve, iloinen ja hyvässä kunnossa. Siskoni ruokkii omaa leijonanharjas-hermeliiniä tarkemmin, mutta mun ranskis on paremmas kunnos.

      Onko kukaan sitä mieltä, että kaikille kaneille ei sovi samanlainen ruoka, häkki yms.?

      • siirilydia

        "annamme sille kaikki "ruuan tähteet", esim. vihannesten kuoria, leivän paloja, puuroa, riisiä, keitettyä pastaa, perunoita.."

        Siis MITÄ?! leivän paloja, puuroa? Ootko ihan tosissasi. Kaikille kaneille ei sovi samanlainen ruoka, olet siinä oikeassa. Mutta jokaisella kanilla on silti samanlainen suoliston rakenne, on tietenkin niitä joilla on rajoitteita ruokavalion suhteen, mutta et voi todellakaan vedota tollaseen asiaan kun ruokit ihan miten sattuu. Perunan antaminen, pastan antaminen, puuron ja leivän antaminen on ihan yhtä tyhjän kanssa. Niissä ei ole vitamiineja alkuunkaan, ovat pelkkää mössöä ja kanin hampaat eivät edes kulu niiden syömisestä. Ainoat jotka noista oikeasti voi kelpuuttaa ovat ne kuoret, sekä leipä, vaikka leipäkin soveltuu kanille kuivattuna, ja _herkkuna_. Jos puuro on keitetty maitoon, se on todellakin kanilta kielletty koska maito on eläinperäinen aine. Tiesitkö, että monet kaninomistajat nimenomaan kuorivat mm. omenat ja porkkanat kanillensa, kun sinä taas syötät _vain_ kuoria?? Luulis tuon jo vähän merkitsevän sulle jotain, annat kanille sitä ruokaa mitä muut nimenomaan välttävät antamasta.

        "Ranskisneiti syö melkein mitä vain"

        Kai se nyt syö mitä nokan eteen tuodaan kun ei muutakaan saa. Tiedän ihmisiä, jotka antavat kanilleen mandariinia ja suklaata, koska kani kuulemma tykkää niistä. Mandariinihan on kanille myrkyllistä kuten muutkin sitrushedelmät, ja suklaa niin sokeripitoista että tulee lukematon määrä haittoja. Se, että kani suostuu syömään ruokaa jota sille annat, ei ole mikään peruste antaa sille tollasta sontaa. Kani ei osaa kaivata sitä mitä sillä ei ole, ethän sinäkään osaisi kaivata vaikkapa lihaa tai mitään muutakaan proteiinia jos et ikinä olisi sitä saanut. Mutta silti, ihan yhtälailla kanille kuuluu antaa tuoretta, _monipuolisesti_, kuin ihmisenkin kuuluisi saada sitä proteiinia. EI ihmisten ruokia kanille. Mikä siinä on niin vaikeata tajuta.

        "Ei sillä luulisi olevan niin väliä, mitä syöttää kunhan kani on terve, iloinen ja hyvässä kunnossa."

        Eihän silläkään ole väliä, että söisitkö säkin ruoaksesi vaikkapa pelkkää suklaata ja nakkia, olisithan kuitenkin iloinen etkä sentään sairas. Vielä. Kyllä sillä vaan on väliä mitä kanilleen ruoaksi antaa, se on sentään sun (rakas?) lemmikkisi, ja uskoisin että moni normaali ihminen tahtoisi antaa eläimelleen sitä ruokaa joka sille kuuluu, ei sitä mitä kaapista sattuu löytämään. Mikä saa sut mieltämään kanin jonain tähteiden syöjänä?

        Mun korvaan nyt kuulostaa siltä, että sua ei vois vähempää kiinnostaa mitenkään edes _panostaa_ kanisi hoitoon, annat sille mitä sattuu etkä viitsi tehdä mitään asioita vain ja ainoastaan kanisi vuoksi, esimerkiksi ostamaan vain kanillesi tarkoitetun porkkanapussin, ostaa sille kunnon pellettiä, ostaa ylipäätään vain kanillesi tarkoitettua tuoreruokaa. Minä ainakin henk. koht nautin kanieni "hemmottelusta", ja voin sanoa, että sydän siinä sulaa kun tuo pupuille jotain erityisherkkua, kuten kesällä vaikka vähän mansikoita ja voikukanlehtiä. Puput ryntäävät heti iloisena herkkujen kimppuun, ja niistä oikeasti näkee että ovat onnellisia, ja tällaisina hetkinä meinaan itsekin pakahtua onnesta kun näen rakkaat pupuni tyytyväisinä. Eikö sinustakin olisi mukavaa viedä ensi kerralla kanillesi vaikkapa kokonainen porkkana tai omena, vain ja ainoastaan kaniasi varten. Jättää leivät, riisit, puurot ja muut ihmisten moskat unholaan, ja antaa lemmikillesi sitä ruokaa jota se oikeasti tarvitsee, ja josta se nauttii.

        Vai oletko hankkinut sen kanin vain siksi, että sitä olisi kiva töllötellä, ja ajattelisit sen rakkauden olevan yksipuolista? Kanisi varmasti rakastaa sinua, mutta vaikuttaa siltä että sinä et rakasta kaniasi, kun et ole valmis sille ostamaan kunnon ruokaakaan, ajattelet että ei kai sillä ole väliä, onhan kani terve. Häpeä.


      • siirilydia

        "Siskoni ruokkii omaa leijonanharjas-hermeliiniä tarkemmin, mutta mun ranskis on paremmas kunnos."

        Tämäkin kohta mua jäi ihmetyttämään, mistä päättelet että oma kanisi on paremmassa kunnossa? Onko kanisi kertonut sen sulle?


    • puputtaja

      Ruokintahan on ihan yksilöllistä koosta riippuen ja siitä , mitä ravintoa vatsa kestää ... No tietty isoille roduille saa olla tosi tilava häkki ja pienemmillekkin kannattaa hankkia aika tilava häkki ...

    • tania78

      Ruokaa voi pellettien osalta alkaa säännöstelemään murrosiän ohittaneella kun kani lakkaa kasvamasta. Noin vuoden iässä...

      Pellettihän on ruokavalion lisä. Tärkeintä ovat tuoreet päivittäin.

      Meillä kani saa aamulla pelletit.
      Iltasella porkkanaa, omenaa, salaattia, voikukkaa, yrttejä... mitä milloinkin sesongin mukaan.
      Välillä rusinaa. ( herkutteluun ) :) Ja jouluna herkkutanko... vaikkakin sisältää kaikkea epäterveellistä !
      Itse en syötä jugurttinappeja tai muutakaan mikä sisältää maito/ eläinperäistä tuotetta. Tai no mitä sen kerran vuodessa Jouluna tuota herkkutankoa. :)

      Tietysti aina heinää ja kovaa purtavaa. Pajun/ haavan oksia.

    • tilanteen mukaan

      Heinää vettä ja LOTTIE pelettiä tarpeen mukaan

    • glonaj

      meillä on kaksi kääpiökania.Toinen on kuin mikäkin ruipelo, joten annetaan jyväsekoitusta ja paljon porkkanaa,salattia,banaania pieniä paloja mutta miltein joka päivä,silloin tällöin rusinoita,kuivaaleipää,heinää kuivaruokaa ja vettä tietenkin koko ajan tarjolla molemmilla.Toisen kanin ruokavalio vähän kevyempi kuin lihoo helposti,eli lottie pellettiä aamulla ja illalla n.puoli desiä,porkkanaa salaattia kurkkua iltapalaksi välillä rusinoita,ja banaania pieniä paloja.Joskus molemmille herkkutikkuja,jogurttinappeja tai muita jyrsijöille ja kaneille sopivia herkkuja. Ainiin,ja päärynää ja omenaa silloin kun niitä kotona sattuu olemaan..

      • kuullostaako hyvältä??

        Aamulla, seitsemän maissa annan kaneille pellettiä, ja illalla ysin aikaan myös.
        Päivällä saavat koulutuksen yhteydessä "nameja"
        ja muuten vain päivisin hedelmiä.
        Myös kuiva pulla on suurta herkkua
        Lisäksi aina on esillä heinää, vettä ja suola- sekä kalkkikivi.

        Sitten vielä yksi kysymys; paljon teidän kaninne saavat liikunta??

        Ja minulla siis kaksi kääpioluppaa, 1,5v ja 9kk.


      • asddddddwyhgc
        kuullostaako hyvältä?? kirjoitti:

        Aamulla, seitsemän maissa annan kaneille pellettiä, ja illalla ysin aikaan myös.
        Päivällä saavat koulutuksen yhteydessä "nameja"
        ja muuten vain päivisin hedelmiä.
        Myös kuiva pulla on suurta herkkua
        Lisäksi aina on esillä heinää, vettä ja suola- sekä kalkkikivi.

        Sitten vielä yksi kysymys; paljon teidän kaninne saavat liikunta??

        Ja minulla siis kaksi kääpioluppaa, 1,5v ja 9kk.

        No mun kani pääsee aamulla sisältä pissalle ja kakkalle ulos puoleks tunniks. Kun pääsen koulusta niin juostaan valjaissa.. Sitten jonku ajan päästä koulutetaan ja illalla vie pissalle ja kakalle ennenku painutaan pehkuihin :)


    • kluppaa

      Mulla on kaksi kääpiöluppaa.
      aamulla kummallekkin n ½ dl genesis pellettiä
      päivällä salaattia,porkkanaa tms.
      illalla kummallekkin n ½ dl genesis pellettiä
      Ja kokoajan on tarjolla raikasta vettä ja hyvälaatuista heinää :)

    • gorkaghdfh

      Heinää, tuoretta (porkkanaa, omenaa, salaattia, persiljaa, banaania), tummaa & vaaleaa leipää, silloin tällöin Lottie-pellettiä (ollaan jättämässä entistäkin vähemmälle). Kesällä saavat tuoretta heinää ulkoa päivittäin. Lisäksi puunoksia

    • Eve

      Heinää,salaattia,banaania,pellettejä & kaurahiutaleita.Yksinkertaisesti kanini ei syö muuta,mikä avuksi?

      • ehjyyyyyyyyyyyyyyyyy

        Annat sille kaikkea mitä kanille saa antaa!


    • kanifani:)

      Meillä annetaan kahesti päivässä ruokaa. Aamulla yleensä pellettiä vähän. Kanimme tykkää eniten Festivalista ja Cuni Complete nimisistä merkeistä. Sitten aamulla myös vähän salaattia ja puolikkaan porkkanan ja näkkäriä tai kuivattua leipää silloin ku on lopussa. Lisäksi kanilla on aina vettä, suolakivi ja heinää. Ja joskus sellasia jyrsijöille tarkoitettuja herkkutikkuja. Illalla sama kuin aamulla; vähän pellettiä, puolikkaan porkkanan ja salaattia näkkileipää tai kuivattua leipää. Kanilla on melkein aina kuivattua leipää tarjolla ja yleensä pelletistkäkin noukkii vaan parhaimmat :D KUULOSTAAKO TÄMÄ TEISTÄ PALJOLTA?? Kani on kääpiöjänis-hermeliini naaras. Liikkkuu ainakin mielestäni hyvin, aamulla ja illalla on sellaset juoksuhetket milloin juoksennellaan ja päivällä yleensä rauhoittuu :D

      • Paavo j ada

        No meillä tan risteytys naaras ja leijonahrja leik.uros . Annan aamull näkkärin , porkkanat molemille ja halkaistuja auringon kukansiemenii n.10-20grammaa.
        Päiväl joskus marjoj ja kiisselist jäännrit marjoi ja sellsii .
        Illal näkkärit ja heinää ihanat turkit molemmil ja tuoksuuki ku ei suö mittää herkk paloi


    • Kanihullu

      Oma kanini kun asuu pihalla on erittäin erittäin nirso joten annan hänelle runsaasti jotta saa rasvaa ettei kuole kylmään..
      Aamulla kourallinen kauraa
      Kaupan herkkuruokaa päivällä kourallinen
      Illalla pellettiä, kauraa, salaatinlehtiä, kuivattua banaania , ja kanien vitamiini..
      joka aamu ja ilta vaihdettu vesi..

    • Kanilääw

      Aamuisin:

      - 2rkl pellettejä
      - Näkkäriä
      - Muroja ( jotain maustamattomia en muista mitä oli mutta n. 1rkl)

      Päivisin:

      - Porkkana
      - Kurkku
      - Tomaatin palanen (joskus)
      - Joku herkkutikku ( ei päivittäin )

      Iltaisin:

      - siemeseosta ( jotain eläinkaupan )
      - pellettiä n. 1rkl
      - hapankorpun pieni palanen ( jos aamuinen ei ole mennyt )
      - maustamatonta mysliä pari palaa

      Heinää saatavilla kokoajan, raikasta vettä ja kalkki, suola, ja mineraalikivet.

      Jatkoja sinulle!

    • Kani-täti

      Älkää antako kanille siemenseoksia tai herkkutikkuja! Niissä on aivan liikaa rasvaa, ja vaikka ulospäin kani näyttäisi sopusuhtaiselta, niin sisäeläinten ympärille kertyvä rasva tappaa kanin ennen aikojaan. Lisäksi siemenseoksissa on väriaineita sekä eläinperäisiä raaka-aineita (mm. maitojauhetta ja kananmunaa), jotka eivät kuulu kanin ruokavalioon!

    • fffkjghfgvbhh h

      riippu

    • thrianta

      Kuivaheinää, heinää ja heinää ;) jänikset saavat toki myös muutakin kuten pellettiä, kauraa, puiden oksia ja tuoreruokaa.

    • gidina

      Annan kanilleni ylipainoisille kaneille tarkoitettua pellettiä ruokalusihallisen verran, heinää tarjolla koko ajan, suola- ja kalkkikivet ja tuoretta jonkun verran myös sekä oksia. Herkkunappeja ei saa, kun on laihiksella. Eläinkaupassa olivat kuulemma harjoittelijat lihottaneet tätä :/
      (ollut siis kolmisen viikkoa meillä, alkaa jo hiljalleen laihtua, kun olivat aloittaneet laihdutuksen jo siellä kaupassa, kun totesivat ylipainoiseksi)

    • -jokuvaan-

      minun hermeliini poika saa 3-4rkl pellettiä päivässä, yleensä 2rkl aamulla ennen kouluun lähtöä, 1rkl sit iltapäivällä ja jos kani vaikuttaa nälkäiseltä ni 1rkl viel ennen nukkumaan menoa. Vettä ja hyvä laatuista heinää on aina tarjolla. Annan myös kanille oksia että hampaat pysyisi kunnossa. Herkuksi annan porkkanaa ja omenaa mutta aina välillä banaania, päärynää, kuivattua ruisleipää ja kurkkua. Kanin ruokinnassa pitää muistaa lämpö-tila, kanin vatsa ei kestä jääkaappi-kylmää tavaraa, vaan saa ripulin siitä. Ja ehdottomasti EI eläinperäisiä-,sitrus,-sipuli,-peruna,-kaalituotteita! Kaneilla voi antaa LEHTIsalaattia PIENIÄ määriä, koska muut salaatit aiheuttavat kaasua, ja kanithan ei pysty piereen tai röyhtäiseen niitä pois vaan ne kaasut jäävät kanin vatsaan.

    • 13v Kaninomistaja

      Voiko kanille antaa ihan ruisleipää, että ei ole kuivattua?

      • Sedä

        Voi, mutta ei kannata paitsi siis ihan pieniä kulmia herkkuna.


      • asfhjkl
        Sedä kirjoitti:

        Voi, mutta ei kannata paitsi siis ihan pieniä kulmia herkkuna.

        Päästän kanini aina aamulla vapaaksi. Yleensä joku on aina kotona, joten hän saa olla koko päivän vapaana. Vapaana ollessa hän saa kasviksia, vihanneksia ja kuivattua leipää sekä vettä. Nyt kesäisin hän syö myös ulkoilun yhteydessä voikukan lehtiä ym. Iltaisin, kun mennään nukkumaan annan kourallisen rabbit royale pellettiä. Vettä ja heinää on aina häkissä. Ja häkki, jossa hän viettää pääosin vain yöt on 140cm x 40cm x 27cm. Asumme 3 kerroksisessa omakotitalossa. Pihalla hän on valjaissa tai aitauksessa. Kaverina hänellä on pieni kokoinen sheltti, jonka kanssa pupu tulee hyvin toimeen. Pupu on 1, 5 vuotias kasvattajalta ostettu kääpiöluppa. Kuulostaako ok:lta? :)


    • Anonyymi

      Kannattaako kanilla olla koko ajan ruokaa tarjolla (siis pellettiä) heinää ja vettä on koko ajan tottakai riittävästi tarjolla mutta kun minulla on kani jonka vanhat omistajat ovat antaneet pellettiä niin että on koko ajan tarjolla niin kannattaako sillai tehdä? Siis tämän kanin rotua en tiedä mutta ei ole ainakaan tähän mennessä tällä ruokinta tavalla lihonut ainakaan siis likaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe