kuinka sairaita todellisuudessa??

Toopelainen

Eli siis.. Kyselisin tässä vähän tietoa dobermannista, että onko yleisesti miten sairas rotu, kun tässä on moinen ihanuus tulossa??
Ja puhun nyt siis ihan näistä sydän ym sairauksista, en mielenterveydellisistä. Sairauksiahan tästä löytyy vaikka muille jakaa, mutta yleisesti ottaen, onko miten terveitä??
Ja millä todennäköisyydellä koira pysyy terveenä loppuelämänsä (saamatta näitä rodulle ominaisia sairauksia), kun vanhemmat ja isovanhemmat ovat olleet terveitä koko elämänsä (en ole tutkinut siitä eteenpäin, ovatko terveitä isovanhempien vanhemmat jne)??

Olisin todella kiitollinen vastauksista :)

8

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juppaseipäs

      kyllä ovat

      • Toopelainen

        No voi kiitos tästä oikein valaisevasta vastauksesta! Nythän tällä vastauksella tiedän mm. pysyykö millä todennäköisenä elämänsä terveenä kun vanhemmatkin sitä on..........


      • hsgfsgd
        Toopelainen kirjoitti:

        No voi kiitos tästä oikein valaisevasta vastauksesta! Nythän tällä vastauksella tiedän mm. pysyykö millä todennäköisenä elämänsä terveenä kun vanhemmatkin sitä on..........

        Kyllähän niitä terveitäkin yksilöitä on, mutta ogelma onkin siinä, että niiden risteyttäminen vaatii miltei sukurutsausta, sillä niin harvassa terveet yksilöt ovat.


      • eitervettäpäiväänää
        hsgfsgd kirjoitti:

        Kyllähän niitä terveitäkin yksilöitä on, mutta ogelma onkin siinä, että niiden risteyttäminen vaatii miltei sukurutsausta, sillä niin harvassa terveet yksilöt ovat.

        Ei ole terve, eikä pitkäikäinen rotu. Ei vaikka olisi kuinka terveet vanhemmat olleet - niillä terveillä vanhemmillakin on perimässään niitä sairauksia aiheuttavia geenejä.
        Jos ei kardiomyopatia, wobbler tai maksasairaudet vielä hengiltä saa, niin viimeistään erilaiset syövät sen sitten tappaa ennen 10 vuoden ikää.
        Näin valitettavasti.


    • Bronco

      Pystyn nyt ainoastaan vastaamaan omastani ja ystäväni puolesta. Minulla on ollut suomalainen dobberi ja se oli valitettavasti hyvin sairas. Jouduimme lopettamaan sen 3 vuotiaana syövän takia. Nyt minulla on Venäjän tuonti jossa ei ole mitään vikaa (ainaskaan vielä) ollut, tällä hetkellä on 2 vuotias. Olen kuullut muilta dobermannin omistajilta myös että eivät enää hankkisi Suomesta pentua. Toivon todellakin että sinun pentusi on terve ja saat nauttia siitä pitkän ajan. Dobermannin kun on kerran omistanut niin ei huoli enää toista rotua :) Oikein hyvää kesää sinulle ja koirallesi!

      • Brenno

        Itselläni on 8v. suomesta hankittu dobberiuros, jolla ei tähän mennessä ole ollut mitään sen erikoisempaa sairautta. herkkävatsainen on aina ollut ja siksi etenkin nuorena tuli useampia eläinlääkärikäyntejä ripulin takia. Herra on erittäin hyvässä kunnossa ja edelleen leikkisä kuin pentu. Rotua suosittelen ehdottomasti, hyvin koulutettuna siitä saa elämänsä koiran.


    • Kisuli6

      No luonnevikoja ainakin, ns. heikkoa hermorakennetta ja pelkoaggressiota, joihin vaikuttaa vanhempien luonne ja pentuajan kokemukset (etenkin ennen luovutusta).
      Allergioita vehnästä naudanlihaan.
      Talvella atooppista kutinaa...iho ja karva kuivuu, koira kirputtaa ja rapsuttaa, tulee kaljuja kohtia ja ihoi jopa aukea...eikä auta raakaruokinta, lohiöljyt, muunnellut rasvahapot tms...vain kosteuttavat hoitoaine-pesut helpottavat koiran oloa. Ja tällainen koira kasvattajan mukaan käy vallanmainiosti jalostukseen...
      Muuten mitä ihanin koira ja vielä 8-vuotiaanakin ihan kakara :)

    • ...?

      On nää sentään terveempiä kuin boxerit.
      Mutta totta on että 8-vee on jo hyvä ikä toopelle.
      Mulla on wobbleria sairastava koira, ja se ei kyllä mielestäni ole kovinkaan suuri uhka, meillä koira elää ihan normaalia koiran elämää, puruissa ei enää käy mutta hyvin se tossa pihalla palloa jahtaa ja käy kesäisin uimassa frisbeen perässä.
      DCM on hyvin yleinen, mutta en mä sen pelossa jättäisi koiraa ottamatta. Tauti on kurja mutta mun edesmennyt dobberi eli sydänlääkityksellä kaksi hyvää vuotta ennen kuin sen aika koitti. Ja tauti todettiin vasta 6-vuotiaana.

      On mulla arka koirakin ollut, mutta pelkoaggresiivinen se ei kyllä ollut.
      Mitään ihottumia, ja allergioita mun yhdelläkään koiralla ei ole ollut. Muuten nää meidän on ollut hyvin perusterveitä, muutamille on sattunu noi vakavammat, mutta hetkeäkään en olisi vaihtanut yhdenkään kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe