kuinka sairaita todellisuudessa??

Toopelainen

Eli siis.. Kyselisin tässä vähän tietoa dobermannista, että onko yleisesti miten sairas rotu, kun tässä on moinen ihanuus tulossa??
Ja puhun nyt siis ihan näistä sydän ym sairauksista, en mielenterveydellisistä. Sairauksiahan tästä löytyy vaikka muille jakaa, mutta yleisesti ottaen, onko miten terveitä??
Ja millä todennäköisyydellä koira pysyy terveenä loppuelämänsä (saamatta näitä rodulle ominaisia sairauksia), kun vanhemmat ja isovanhemmat ovat olleet terveitä koko elämänsä (en ole tutkinut siitä eteenpäin, ovatko terveitä isovanhempien vanhemmat jne)??

Olisin todella kiitollinen vastauksista :)

8

446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juppaseipäs

      kyllä ovat

      • Toopelainen

        No voi kiitos tästä oikein valaisevasta vastauksesta! Nythän tällä vastauksella tiedän mm. pysyykö millä todennäköisenä elämänsä terveenä kun vanhemmatkin sitä on..........


      • hsgfsgd
        Toopelainen kirjoitti:

        No voi kiitos tästä oikein valaisevasta vastauksesta! Nythän tällä vastauksella tiedän mm. pysyykö millä todennäköisenä elämänsä terveenä kun vanhemmatkin sitä on..........

        Kyllähän niitä terveitäkin yksilöitä on, mutta ogelma onkin siinä, että niiden risteyttäminen vaatii miltei sukurutsausta, sillä niin harvassa terveet yksilöt ovat.


      • eitervettäpäiväänää
        hsgfsgd kirjoitti:

        Kyllähän niitä terveitäkin yksilöitä on, mutta ogelma onkin siinä, että niiden risteyttäminen vaatii miltei sukurutsausta, sillä niin harvassa terveet yksilöt ovat.

        Ei ole terve, eikä pitkäikäinen rotu. Ei vaikka olisi kuinka terveet vanhemmat olleet - niillä terveillä vanhemmillakin on perimässään niitä sairauksia aiheuttavia geenejä.
        Jos ei kardiomyopatia, wobbler tai maksasairaudet vielä hengiltä saa, niin viimeistään erilaiset syövät sen sitten tappaa ennen 10 vuoden ikää.
        Näin valitettavasti.


    • Bronco

      Pystyn nyt ainoastaan vastaamaan omastani ja ystäväni puolesta. Minulla on ollut suomalainen dobberi ja se oli valitettavasti hyvin sairas. Jouduimme lopettamaan sen 3 vuotiaana syövän takia. Nyt minulla on Venäjän tuonti jossa ei ole mitään vikaa (ainaskaan vielä) ollut, tällä hetkellä on 2 vuotias. Olen kuullut muilta dobermannin omistajilta myös että eivät enää hankkisi Suomesta pentua. Toivon todellakin että sinun pentusi on terve ja saat nauttia siitä pitkän ajan. Dobermannin kun on kerran omistanut niin ei huoli enää toista rotua :) Oikein hyvää kesää sinulle ja koirallesi!

      • Brenno

        Itselläni on 8v. suomesta hankittu dobberiuros, jolla ei tähän mennessä ole ollut mitään sen erikoisempaa sairautta. herkkävatsainen on aina ollut ja siksi etenkin nuorena tuli useampia eläinlääkärikäyntejä ripulin takia. Herra on erittäin hyvässä kunnossa ja edelleen leikkisä kuin pentu. Rotua suosittelen ehdottomasti, hyvin koulutettuna siitä saa elämänsä koiran.


    • Kisuli6

      No luonnevikoja ainakin, ns. heikkoa hermorakennetta ja pelkoaggressiota, joihin vaikuttaa vanhempien luonne ja pentuajan kokemukset (etenkin ennen luovutusta).
      Allergioita vehnästä naudanlihaan.
      Talvella atooppista kutinaa...iho ja karva kuivuu, koira kirputtaa ja rapsuttaa, tulee kaljuja kohtia ja ihoi jopa aukea...eikä auta raakaruokinta, lohiöljyt, muunnellut rasvahapot tms...vain kosteuttavat hoitoaine-pesut helpottavat koiran oloa. Ja tällainen koira kasvattajan mukaan käy vallanmainiosti jalostukseen...
      Muuten mitä ihanin koira ja vielä 8-vuotiaanakin ihan kakara :)

    • ...?

      On nää sentään terveempiä kuin boxerit.
      Mutta totta on että 8-vee on jo hyvä ikä toopelle.
      Mulla on wobbleria sairastava koira, ja se ei kyllä mielestäni ole kovinkaan suuri uhka, meillä koira elää ihan normaalia koiran elämää, puruissa ei enää käy mutta hyvin se tossa pihalla palloa jahtaa ja käy kesäisin uimassa frisbeen perässä.
      DCM on hyvin yleinen, mutta en mä sen pelossa jättäisi koiraa ottamatta. Tauti on kurja mutta mun edesmennyt dobberi eli sydänlääkityksellä kaksi hyvää vuotta ennen kuin sen aika koitti. Ja tauti todettiin vasta 6-vuotiaana.

      On mulla arka koirakin ollut, mutta pelkoaggresiivinen se ei kyllä ollut.
      Mitään ihottumia, ja allergioita mun yhdelläkään koiralla ei ole ollut. Muuten nää meidän on ollut hyvin perusterveitä, muutamille on sattunu noi vakavammat, mutta hetkeäkään en olisi vaihtanut yhdenkään kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe