Hiljainen rivitalo

eryertyerty

Mistä tunnistaa sen, että rivitalo on rakennettu hyvin ja että äänieristykset on kunnossa? Miten eri materiaalit vaikuttaa tähän? Betonielementti rivarit lienee kantaa ääntä samalla tavalla kuin kerrostalot?

Hakusessa ois hiljainen rivari muutaman epäonnistuneen kerrostalo asunnon jälkeen. Ostasin omakotitalon, mutta ei riitä siihen.

22

6303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • partnevia.fi

      Ehkäpä kannattaisi kuitenkin vielä miettiä, mitä oikeasti haluat: Asua lähellä keskustaa vai asua rauhassa? Isolla rahalla tämä joskus on mahdollistakin, mutta pienemmällä budjetilla pitää yleensä valita jompi kumpi.

      • hoidokki olet

        Piti oikein miettiä tätä sinun vastaustasi tuolle aloittajalle, mutta en kyllä saanut mitään selvää mitä tuolla vastauksellasi tarkoitit.
        Mielestäni kysyjä ilmoitti sangen selvästi etsivänsä hyvin rakennettua rivitaloa missä on äänieristykset kunnossa ja kyseli täältä vinkkejä miten tuollaisen talon tunnistaa.
        Mutta sinä kirjoittelet vastauksessasi jotain keskusta asumisista ja isoista rahoista, eli täyttä soopaa kysyjälle.


      • varo_näitä

        Rauhattomimpia taloja ovat yleensä ne, missä on vuokra-asutoja.

        Vuokra-asuntoja puolestaan ovat yleensä pienet = halvat tai huonokuntoiset = halvat yksiöt ja kaksiot.

        Vuokraloiset etsii halpaa, jotta jää rahaa päihteisiin.


    • Niksi-Pirkka #2

      Hanki käsiisi talon rakenne ja lvi-piirustukset. Niitä tutkiskelemalla pystyt päättelemään kuinka hyvä äänieristys talossa on. Kulkeeko talon vesijohdon runko yläpohjassa talon päästä päähän ja kuhunkin asuntoon on otettu sieltä liitos? Jos esimerkiksi talon pohjaviemäri kulkee lattialaatan alla talon päästä päähän ja kunkin asunnon viemärihajotus on kytketty lyhyellä liitoksella pohjaviemäriin, niin odotettavissa on että kuulet omalle puolellesi kun naapuri käy suihkussa tai paskalla. Jos sen sijaan kuhunkin asuntoon tulee oma vesiputki pannuhuoneesta ja viemäriliitos menee suoraan kustakin asunnosta pihalle tonttiviemäriin, niin silloin meluhaittaa ei juurikaan ole. Onko rakennekuvissa piirretty yhtenäinen lattialaatta talon päästä päähän ja väliseinät nostettu laatan päältä? Vai onko väliseinä painavampaa rakennetta ja lattialaatta asennettu kelluvasti huoneistojen väliseinien väliin? Huoneistojen väliseinien ja ulkoseinien liitosdetalji? Onko kussakin asunnossa oma ilmanvaihtonsa ja iv-putkiin asennettu äänenvaimentimet? Kiinnittäisin enemmän huomiota siihen kuinka talo on rakennettu, kuin siihen mistä materiaalista talo on rakennettu. Betonitalo ei välttämättä ole äänetön ja kipsilevyseinä ei välttämättä ole äänekäs.

    • jhkg

      Tärkein asia rivitalossa on asuntojen välinen seinä: onko se levyrakenteinen vai muurattu esim. harkoista. Iso ero käytännössä vaikka paperilla lukisi mitä.

      Ja tuo lattian rakenne on hyvä huomio myös mistä edellinen kirjoitti. On suuri ero siinä, että onko ensin valettu laatta ja sitten huoneistojen välinen seinä vai toisinpäin.

    • **********

      Minkälainen äänieristys on uudessa rivitalossa jossa huoneistojen väliset seinät on kipsilevyä? Rakenne 2x13 mm kipsilevy 70 mm villa ilmaväli 70 mm villa 2x13 mm kipsilevy.

      • rakentamisen laatu 0

        Pysy erossa. NImimerkillä Kipsilevypaskasta tehty kämppä, naapurin pieraisukin kuuluu


    • sfssdsfsfd

      Kaksoisrunkoinen väliseinä asuntojen välillä on ihan siedettävä. Mutta käytännön elämässä tuo ei kuitenkaan pärjää muuratulle väliseinälle. Massa ei tietenkään kaikkea ratkaise, mutta aika paljon kuitenkin.

      Luulisin että tuo kipsilevyrakenne täyttää juuri tasan rakennnusmääräysten minimin. Eli mitään kovin luksusta ei kannata odottaa.

    • 11+9

      Tuplakipsilevy villoitettu runko villoitettu runko tuplakipsilevy voi siltä seinän kohdalta olla ihan ok. Entäs alapohja? Jos siinä tosiaankin on yhteneväinen betonilaatta alla niin kyllähän siitä 20 cm matkalta ääni kuuluu kun huutaa.

      • **********

        Laatta ei ole yhtenäinen huoneistojen välillä. En ymmärtänyt ihan tarkasti miten se on toteutettu mutta se huoneistojen välinen seinä on kai omalla perustuksella ja lattia valettu jokaiseen huoneistoon erikseen.

        Olisiko tavallinen betoniväliseinä silti paljon parempi kotiteatterin subbariäänien eristämisessä?


    • hb khnj böhkjn löhnk

      Pitää olla petonia.

      Äänieristys vaatii massaa. Kipsilevy/villa viritelmät voi unohtaa samantein.Kaikista tärkeintä on väliseinät, jos niissä massaa, eip haittaa naapurin seksielo.

      Sama ulkoseinissä. Jos löytää hiljaiselta alueelta kämpän, meluongelmaa ei ole. Mutta jos on liikennenmelua, leikkikenttä tms, pitääpi ulkoseinienenkin olla kunnolliset.

      Näissä asioissa kivi on se mikä toimii, kaikki muu humpuukia. Asuntoihin voi lisätä äänieristystä. Villat voi edelleen unohtaa. Monta kerrosta kipsilevyä tai vaikkapa peräti muurattu tiili, alkaa hiljenemään.

      Kaikista äänistä ei pääse mitenkään eroon. Läpiviennit, patterit, kaikki sellainen päästää melun läpi. Yks tympeä ilmastointitorvi, jo alkaa naapurin jutut kuulumaan.

      Noin nyrkkisääntönä, vanhempi kivielementtitalo hiljainen, uudet puusta tehdyt ei.

      • **********

        Pajonko kivi ja puurakenteisen väliseinän välillä on eroa desibeleissä?
        Mainitsemani puurakenteisen väliseinän pitäisi vaimentaa tietojen mukaan n. 52-55db. Paljonko vaimennuksen pitäisi olla määräysten mukaan ja paljonko se pitäisi olla, että äänieritystä voi sanoa hyväksi?


      • Tuota noin, anteeksi vain, mutta "kiven" lämmöneristyskyky on n. 1/3 osaa puun kyvystä (ellei puhuta sitten ihan luonnonkivestä), joten miten sen äänieristyskyky sitten on niin ylivoimainen?


      • Kivi toimii
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Tuota noin, anteeksi vain, mutta "kiven" lämmöneristyskyky on n. 1/3 osaa puun kyvystä (ellei puhuta sitten ihan luonnonkivestä), joten miten sen äänieristyskyky sitten on niin ylivoimainen?

        Kyllähän kiv materiaalina eristää ääntä huomattavasti paremmin kuin puu, lämmön ja ääneneristävyys on eri asia.


      • KohtaKaikkiRahatMenneet
        ********** kirjoitti:

        Pajonko kivi ja puurakenteisen väliseinän välillä on eroa desibeleissä?
        Mainitsemani puurakenteisen väliseinän pitäisi vaimentaa tietojen mukaan n. 52-55db. Paljonko vaimennuksen pitäisi olla määräysten mukaan ja paljonko se pitäisi olla, että äänieritystä voi sanoa hyväksi?

        Vuoden 2000 jälkeen ilmaäänien vaimennuksen pitää määräysten mukaan olla vähintään 55 dB. Luin juuri, että nykyään 180 mm betonilla voidaan päästä jopa 58 dB:hen. Eli jos haluaa mahdollisimman hiljaisen korsun, niin vuoden 2000 jälkeen rakennettu. Kipsilevypaska ei välttämättä ole paljoa huonompi, koska määräykset ovat määräyksiä ja vaimennuksen pitää olla vähintään 55 dB. Itse en kuitenkaan puurunkoiseen taloon muuttaisi. Betoni on aina betoni.


    • Shhhhhh.

      ^ näin on.

      Asuin 90-luvulla rakennetussa rivarissa, väliseinät pahvia. Naapuri kun niisti nenänsä, kuului läpi. Sitten 80-luvun rivarissa hieman parempi, mutta lasten itku kuului läpi.

      Nyt asun 70-luvun rivarissa, joka on TÄYSTIILITALO eli ne väliseinät naapurin kanssa on tiiltä, eikä kuulu äänet läpi.

      • Sar Kasti

        Näin se tekniikka taantuu pikkuhiljaa. Olisitpa asunut 2000-luvulla rakennetussa rivarissa - sielä ne vasta äänet raikuukin seinien läpi!! Kun taas -60 luvun rivarissa on vielä parempi asustella, kuin -70 luvun rivarissa....

        :-D


      • eipä kuulu ääniä
        Sar Kasti kirjoitti:

        Näin se tekniikka taantuu pikkuhiljaa. Olisitpa asunut 2000-luvulla rakennetussa rivarissa - sielä ne vasta äänet raikuukin seinien läpi!! Kun taas -60 luvun rivarissa on vielä parempi asustella, kuin -70 luvun rivarissa....

        :-D

        2001 valmistuneessa rivarissa ei kuuluu oikeastaan mittään naapurista.
        Tosin päätyasunto, eli toisella puolella ei olekaan naapureita.


      • Korsumies
        Sar Kasti kirjoitti:

        Näin se tekniikka taantuu pikkuhiljaa. Olisitpa asunut 2000-luvulla rakennetussa rivarissa - sielä ne vasta äänet raikuukin seinien läpi!! Kun taas -60 luvun rivarissa on vielä parempi asustella, kuin -70 luvun rivarissa....

        :-D

        En usko, että 2000-luvun kämpässä äänet kuuluisivat enemmän kuin jossakin 60-luvun remonttipommihomekorsussa, koska rakennusmääräykset tiukentuivat tuolloin äänieristyksen osalta. Olen itse asunut vuonna 2001 rakennetussa kerrostalokämpässä ja se oli ihan hiton hiljainen. Nykyinen kämppä on 1985 rakennettu ja sekin on melko hyvä. Pahin on ollut 1973 rakennettu, mutta siltä en mitään odottanutkaan. Kuului suunnilleen kaikki mitä alakerran naapuri teki.


    • Tämä totuus

      Kyllä uudet rivari ovat parhaita äänieirsitykseltään, siis ihan pari vuotta vanhat, tekniikka on kehittynyt ja nykyään eristetään läpivedot, ilmakanavat on omat, seinät paksummat, vesijodot ja viemärit eristetty. Uusi on paras, joka muuta väittää ei puhu totta, tästä on monia kokemuksia.

    • Kaurasäkki

      Asun vm. 1999 tiiliverhoillussa rivitalossa. Naapureiden välissä on ihan normaali 180mm kiviseinä eikä naapureista ole kuulunut ikinä yhtään mitään, lukuunottamatta jotain harvoja kolahduksia esim. pattereiden kautta tai esim. seinän porausta. Toisella puolella on iso asunto, jossa teini-ikäisiä lapsia sekä vanhemmilla vilkas sosiaalinen elämä (eivät juopottele, mutta käy usein vieraita ja laittavat ruokaa pihassaan grillaamalla yms.) ja toisella puolella heviä kuunteleva nuori pariskunta. Ilmanvaihto on perinteinen oma huippuimuri karmiventtiilit. Hevinaapurin stereoiden huudatus kuuluu kyllä ulos, mutta sisälle ei kuulu mitään, ei edes bassoääniä mikä on jopa outoa. Yksi naapuri on jopa muusikko, eikä sieltäkään kuulu mitään, paitsi joskus ulos. Asuntojen seinät on ilmeisestikin rakennettu niin hyvin, että äänieristys toimii kuten pitääkin. Lisäksi asuntojen välissä on kummallakin puolella kylpyhuone/sauna, joten sekin varmaan vaimentaa äänien kuulumista. Ikkunoiden tuloilmaventtiilien vuoksi ulkoa kuuluu esim. lasten leikkiminen yms. sisälle. 1998 valmistuneessa kerrostaloasunnossa kuului poistoventtiileistä vaimeaa puhetta ja jotain kolinoita, suhinoita yms. Kovaääninen riitely kuului myös. Tämä rivitalo huomattavasti hiljaisempi. Sisällä ollessa naapureita ei huomaa ollenkaan. Olen tosin harkinnut ensi vuonna valmistuvaan uudiskohteeseen muuttamista. Siellä olisi oma tulo/poistoilmanvaihto omalla iv-koneella, paikalla valetut väliseinät ja sokkeli. Myös tiiliverhoiltu. Siellä olisi lisäksi vesikiertoinen lattialämmitys, joten pattereiden kolinatkin olisivat historiaa. Kunhan rivitalon asuntojen väliset seinät ovat kiveä, äänieristyksen voi olettaa olevan hyvä.

    • stare

      Siitä tietää onko hyvä äänieristys jos naapurinakan uikuttavaään sekä kiljahdukset ei kuulu kun sitä naijaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      125
      9854
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      51
      2881
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2675
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2069
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1826
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1557
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1515
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1498
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1346
    Aihe