Beagle

beagle(ko)

Millainen rotu beagle on?
Pärjääkö kotona ei metsästävänä seurakoirana?
Kuinka vahva metsästysvietti on?
Onko helppo koulutteinen?
Millaisia sairauksia on?
Paljonko tarvitsee liikuntaa ja aivojumppaa?
Pysyykö pihassa jos on vapaana? Täähän riippuu myös koulutuksesta mutta, että onko herkkä lähtemään houkutuksien perään?

Vastauksista olisi valtavasti apua!

12

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajuri is the top!

      beagle on kuin mikä tahansa muu metsästys koira, eli toimii tunteella vailla järkeä. Eli beaglesi ei ikinä tule olemaan täysin onnellisena jollei saa tehdä sitä mihin se on luotu, eli metsästämään.

      Ajokoira rodut yleensäkkään ei ole "helppo koulutteisia" mutta ei ne ole mahdottomiakaan. Sen suhtkot terverotu.

      Harvinaista on että beagle pysyy vapaana pihassa mutta kovalla työllä saatat sen saada onnistumaan

      Lykkyä tykö vaan jos beaglea aijot ottaa metsästämättömään kotiin :)

      • beaglen omistaja :-)

        Minulla on 2 beaglea, enkä harrasta metsästystä. Kumpikaan ei karkaile, paitsi jos näkevät jotain sopivaa riistaa, mutta palaavat takaisin saaliin kadotettuaan. Ovat itsepäisiä, mutta todella lempeitä. Todella energisiä molemmat, mutta myös rauhallisia. Kaiken lisäksi molemmat ovat eri suvuista ja metsästyslinjaisista vanhemmista. Beagle ollaan joo jalostettu metsästykseen, mutta koira on aina se sama, monipuolinen hyötyeläin kuin aina ennenkin, eli se sopii muihinkin käyttötarkoituksiin kuin vain rodunomaisiinsa. Eihän koirista niin monen laisia rotuja oltaisi saatu jalostettuakaan, jos koira ei sopeutuisi eri tehtäviin ja elämänmuotoihin.


    • ??

      Ensimmäiseksi koiraksi tulisi ja mietinkin että onhan hieman "haastava" rotu itselleni.

      Tiedättekö mitään muuta rotua,joka olisi suunnilleen beaglen kokoinen, lyhytkarvainen ja helppo kouluttaa? Luonne olisi sellainen paimenkoiran tyylinen.Oon etsinyt sopivaa rotua,mutta ei ole tullut oikeaa vastaan.

      • beagle on ihan hyvä

        Beagle on juuri loistava ensimmäiseksi koiraksi luonteensa vuoksi. Paimenrodut ovat yleensä aika haastavia, koska niillä on paljon temperamenttia. Miellyttämisenhaluisempia paimenrdut yleensä ovat kuin metsästysrodut, mutta se miellyttämisenhalu tulee "ansaita", eli osoittaa ensiksi koiralle sen paikka laumassa olemalla riittävän johdonmukainen. Itsepäisemmät rodut ovat helpompia, koska niillä ei ole niin suurta tarvetta kilpailla johtajuudesta. Miellyttämisenhaluiset rodut ovat myös aktiivisempia, eli vaativat enemmän älyllistä toimintaa pysyäkseen tyytyväisinä. Itsepäisemmille roduille riittää reipas ruumiillinen liikunta ja toisten koirien kanssa leikiskely vaikkapa koirapuistossa. Beagle on mitä mainioin ensikoira. Miellyttämisenhaluisemmat rodut kastelevat asuntosi paljon herkemmin, koska vaativat niin kunnollisen osoituksen siitä kuka on pomo. Itsepäisyyteen yhdistyy usein lempeys ja miellyttämisenhaluun temperamenttisuus. "Helppoluonteinen koira" ja "helposti koulutettava koira" ovat kaksi aivan eri asiaa. Mitä hyödyt koiran miellyttämisenhalusta, jos saan ystävällisesti kysyä ? Äläkä käsitä, että olisin kirjoittanut tuota lausetta pahalla, kysyn vain :-)


      • Ajuri is the best!

        Jos nuilla ehdoilla pitäs koiraa hakea niin ensimmäiseksi tulisi mieleen joku terrieri.

        Esim: Englanninkääpiäterrieri, Brasilianterrieri ja russelit jne jne..


    • Beagle-yes

      Itselläni ensimmäinen koira - Beagle (kohta 3v.)
      Helppohoitoinen suht lyhytkarvaisuuden vuoksi. Luonteeltaan lempeä kuin mikä, mutta pentuna etsii rajojaan ja koittaa kuka on talossa "bossi". Älä pidä kenkiä pentuaikana sen saatavilla tai vain siinä tapauksessa, että haluat ostaa uudet ja päästä vanhoista eroon :).
      Seurakoirana: pärjää, lapsiystävällinen, sopii hyvin
      Metsästysvietti: kova
      Koulutettava: oppii perustemput suht helposti, mutta itsepäinen (ja jääräpäinen). Istu, maahan, paikka, tassu, ei ota, "kyykky" (istuu kuin Mangnusti/kurre takatassujen varassa), hyppää, autossa penkille paikka....
      Sairaudet: hoida (=pese) hampaat, anna matokuurit, kesällä kirppuaineet, rokotteet. Suht vähällä päästy: yksi tassu leikkaus (patin poisto), kova puremaan luita (kojattu yksi hammas ja samalla poistettu hammaskivi), korvassa talirauhanen (antisalva käytössä).
      Pahe: syö niin paljon kuin ruokaa annetaan-on tarjolla, joten annoksien kanssa tarkkuutta (=ylipainoa kertyy helposti).
      Liikunta: reilusti, uinti on hyvä harrastus. Itse teemme lapissa 10-20 km patikointi reissuja ja hyvin jaksaa moiset matkat.
      Aivojumppa: ruoka (omat nappulat) kelpaa monesta paremmin temppupallosta kuin kupista
      Piha: en suosittele vapaana pitoa, kun ottaa vainun jostain sen jälkeen se on umpikuurotyhmä eikä tottele mitään komentoja. Aidattu piha / häkki, kova kaivamaan maata. Pentuna erilaiset koirakoulut on hyviä ja niistä jää oppeja itsellekin sekä koira oppii sosiaaliseksi muiden kanssa. Koirapuistot ajan kanssa pienellä varauksella (riippuu minkälaisia muita koiria siellä käy).

    • 21

      Kahdelaisia beagleja omistanut; Toinen kiltti ja jää kotiin kiltisti, ei hajota paikkoja. Hieman ahne ja narttu voi kuseksia nurkkiin jos ei ole johtajaa... Toinen beagle omasi sellaiset äänijänteet, ettei senkanssa kerrostalossa asuttu kun koira päätti olla toista mieltä omistajan töihinlähdöstä.
      Karkailu, lähtee kun sattuu jäljen saamaan ja yksi jäikin jo sille tielle, ei ole näkynyt pariin vuoteen.
      Uros, mettälinjanen. Oikeen kovapäinen, hyvä ettei syöny sormia irti pentuna kun siltä jotain koitti ottaa pois.
      Heti kun jalkaa oppi nostamaan niin kusi isännän kumisaappaanvarteen, (joka oli jalassa) Ei mikään turha koira. Ei kuuntele ketään eikä mitään, ei edes toisia koiria. Vaivalla sen saa koulutettua, mieluiten johtajuusmenetelmällä sen olen oppinut.
      Beagle kouluttamattomana vaikuttaa ihan imbesilliltä, ihmisiä ei katso kuin jos on ruokaa kädessä. hajun perässä ja monesti näitä näkee fleksitaluttajilla haukkuvat kaikkea mitä liikkuu, ja tepastelevat sitten häntä tanassa seuraavan hajun perään. Tyypillisin beagle "pelkää miehiä" eli sillä on epäluuloiseksi heittäytyessään tapana aloittaa ulina haukku, ja ei se mitään pelkää seku haukkuu vaan.
      En ikinä oo nähny häntää koipien välissä näillä koirillla. Paitsi sillä narttukoiralla, joka myös puri kynsiäleikatessa..Mutta enpä persoonallisempaa ja ihanampaa koiraa ole omistanut, söpö ja luppakorvainen, sekä kiva opettaa sille temppuja koska sillä kiinnostaa ruoka. Mutta niitä on niin eriluonteisia!

      • inke

        21 - viestisi sai minut nauramaan.

        Meillä eleli ensimmäisenä koirana beaglepoika 15-vuotiaaksi juuri kuvailemallasi tavalla: oli tolkuttoman ahne jääräpää, mutta niin mahdottoman ihana. Ahneuksissaan oppi kaikenlaisia temppuja, palloa nouti vain pentuna. Viihtyi yksin kotona, kun luuli tuolloin omistavansa koko talon ja johtavansa sen toimintaa. Yritti pomottaa talonväkeäkin, mutta helposti hänet sai ruotuun tekemällä selväksi, että hän on vain koira. Meinasi nimittäin päästä piskiltä se usein unohtumaan. Kaipaan pitkiä lenkkejä, joilta ei koskaan kieltäytynyt satoi tai paistoi. Uimaan ei meidän beaglea saanut edes nakkimakkaralla houkuteltua, ja makkaran eteen hän kyllä teki muutoin mitä vain, jopa kiipesi syliinkin. Muutoin ei tykännyt sylissä makoilla - mamiksien hommaa, ei kunnon metsäkoiralle sopivaa. Kaupungissa kulki kiskoen fleksissä, mutta mökillä karkasi usein metsään. Palasi reissultaan aina, kun mentiin makkara kädessä kuistille - hän varmaan haistoi makkaran hajun kilometrien päähän.

        Kauniinpaa näkyä ei olekaan, kuin beagle kerällä sohvalla jokainen karva järjestyksessä ja valkeat laikut mystisesti puhtaina - nenä aina suunattuna kohti jääkaappia. Eikä silkkisempää silitettävää, kuin beaglen lyhyt samettikarva!


    • beaglena

      Meidän perheessä ekana koirana oli beaglenarttu. Ei mitenkään hankala rotu, ainakaan meidän koira ei ollut mitenkään itsepäinen. Tosi kiltti koira, purrut ei kertaakaan ketään, kaiken ikästen ihmisten kanssa tuli toimeen, mutta koiristä ei tykännyt. Muutama "ystävä" sillä oli kenen kanssa tuli toimeen. :D Muita ei sitten noteerattu. Koirapuistoissa ei viihtynyt yhtään, metsässä kyllä olis juossut mielellään.

      Tosi rauhallinenkin oli vielä kaiken lisäksi. Lenkillä tuli monesti käveltyä koira vapaana, ei koskaan lähtenyt mihinkään. Kotona saattoi karata muutaman kerran, mutta tuli aina takaisin kotiin. Meiän beaglen perusteella voisi sanoa, että vähän liiankin helppo rotu. Vähään on tyytyväinen - ruokaa ja lenkkeilyä vaan :). Toki rapsutuksia, mutta leikkimisestä ei tykännyt koskaan..

    • 21

      Inke: Nyt iskit suoraan runosuoneen.

      "Kauniinpaa näkyä ei olekaan, kuin beagle kerällä sohvalla jokainen karva järjestyksessä ja valkeat laikut mystisesti puhtaina - nenä aina suunattuna kohti jääkaappia. Eikä silkkisempää silitettävää, kuin beaglen lyhyt samettikarva! "

      suosittelen kaikille beaglen hankkijoille: Tutustua pevimetodiin. Sillä saa kyllä puhallettua elon näihinkin tuhisijoihin. Ei niistä oikeen kumppaniksi ole, siis eivät ole mitään palveluskoiria, mutta lähelle pääsee. Ja kun vielä kunnioittaa koiran viettejä niin pääsee pitkälle. Ja pennunottajan kannattaa ehdottomasti tutustua eri luonteisiin. Se on joko se huutaja ja karkailija, tai sitten se mukavampi lenkkikaveri tiedossa. Mutta mene tietämään se pennusta. kumpi tulee. Onneksi ne väet tekevät myös pennuille testejä, niin tietää miten tiukkana tarvii kurin olla.

    • wwwwwwwwww

      mulla beagle ei metsästä ja bordercollie ei paimenna. ne on onnellisia, vapaana puistossa, metsässä m mökillä. ne on onnellisia.

    • mettuukoiruus

      Joo vaan kyllä beagle on parhaita mettuu koiria.
      Koirani ei kylläkään hauku riistaa.Esim jänesmettällä kun jäljet löytyy niin kysyn siltä,että missä jänes.Koira ojentaa etutassunsa ja viittoo ,että tuonne se meni.Ja häntä vispovaa niinkuin kainuulaisella leuka valehellessa .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3554
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2166
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1702
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1597
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1434
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1305
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1145
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    9. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1139
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      976
    Aihe