KAHVIPIRTTI 59 / 2012

Lumisen luonnon ja pienen pakkasen myötä uutta pirttiä tulin aloittamaan.
Todella maa sai vihdoin puhtaan valkean vaipan ja pieni kuuden asteen pakkanen houkuttaa ulkoilemaan.
Heti perään toivon, että ei lunta tulisi enää kovin paljon lisää ja pakkanenkin saisi pysytellä kymmenen asteen tietämissä;)
Toivomuksia voi esittää.

Olenpa mielissäni, kun heti muistin tuon viimeisen ykkösen kakkoseksi muuttaa, ei muisti pettänyt.
Oikeastaan näiden pyhien jälkeen on hyvä päästä elämästä kiinni kunnolla, että muistaa mikä viikon päivä on menossa.

Nyt sitten kullatut rekvisiitat on vain muisto, kiikutin kaikki talteen, ensi joulua varten ja nyt uusiin väreihin.
Huomaatte, että elelen siinä toivossa, että ensi joulunakin elän ja samoin pirtti;)
Edelleen siinä ukkosen sinisessä, nyt vain ohuemmat, läpikuultavat verhot, siinä toivossa, että aurinko pääse läpi paistamaan.
Liinoihin samaa sävyä ja kynttilät valkoisen loistavat.
Valkoisia jouluruusuja ikkunalle,(miksihän jouluruusu, ei yhtään ruusua muistuta)hyvin kaunis kukka mielestäni.
Pöytiin laitan vielä nuo valkeat joulutähdet, monihaaraisina ovat niin muhkean näköiset.
Mirrit ja kaulin saavat tietenekin valkeat rusetit, eipä aikaakaan, kun kisulit ne pois kaulastaan saavat, eivät ole hienostelevaa tyyppiä ollenkaan, kaulin taas ylpeänä tehtävistään, myös rusetin kantaa;)
Näin on pirtti joulusta vapautettu, valmiina kevättä kohti jatkamaan, päivä kummasti vaan venyy, ja kun seuraavan pirtin avaan, ollankin jo melko pitkällä päivän pituudessa.

Laitan vielä takkaan tulen, mukavasti rätisee, taidankin istahtaa tuohon kiikkustuoliin, odottamaan jos vaikka seuraa saisin.
Muutenkin tuo tuleen tuijotus saa kummia aatoksia, tiedä vaikka ideoita saisi aikaan.

Pitikin kysyä, miten sellaiset jotka ovat joutuneet sinne estettyjen joukkoon sieltä pois pääsevät?
Saunalahtihan ilmoitteli ip osoitteiden ongelmasta ja nyt sain tiedon, että kirjoittamaan ei pääse, muuten kone hyvin toimii, onko neuvoja?

Tätä ja monta muuta mietettä päässä päivän aloittelen, tulkaa tupaantulias kahveille, tarjottavaa on monta sorttia, olkaa hyvät;)

209

783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomenta !!!

      Olen minäkin herännyt;)
      Pakko oli herätä,kun olin vaihtanut pyykki vuoroani,niin nyt kävin laittamassa pyykit koneeseen.
      Vajaa tuntu niin saan laittaa kuivumaan.
      On se kiva kun on kekksitty noi koneet.
      Helepolla piäsöö;) tämän päivän pyykkäri.

      Pirtti on taas oikein tällingissään:)Kiva tulla tänne aamukahveelle.Kissatkin on niiiin rapsutuksen kipeitä;) Ja vielä löytyi sitä juustoa ja pipareita nammmm......

      Meillä pakkasta -7.2c pakkasluta ripottelee.

      Nyt alkoi toisen saunan remontti,siirtyy minunkin saunavuoroni lauantaille,varmaankin.

      No saapas näkee mitä kenkä tekee;))

      näkyillään...

    • Ramoona*

      Viime viikko vietettiin Lanzaroten auringossa, saatiin edullinen äkkilähtö ja hypättiin lentokoneeseen, koirakin saatiin joululomalaisten hoitoon. Nyt riittää virtaa sydäntalven viettoon, ja tullessa etelärannikonkin maisema oli pukeutunut talviseen lumiasuun. Yöllä satoi lisää lunta, päästiin heti aamusta kolaamaankin. Viimetalvisen kaltaista määrää ei sentään toivota, eikä tämäkään ole välttämättä pysyvää, meri on lähes auki vielä matalia lahtia lukuunottamatta.

      SkillaN ihmettelee jouluruusun nimeä, eikä se todella ruusujen sukuun kuulukaan, vaan on leinikkikasvi. Yleisimmin joulukukkana myytavä vaalea helleborus niger on sekin myrkyllinen juuriltaan. Niitä on käytetty lääkintään, kasvin niminä on ollut musta pärskäjuuri ja aivastusjuuri - siitä vaan flunssalääkkeeksi sopivasti annosteltuna. Jouluruusu on minulle hyvin rakas kukka, joka joulu ostan sen , ellen saa lahjana. Istutan sen sitten ulos läpäisevään maahan suojaiseen paikkaan jonkin pensaan juurelle, josta se nostaa kukkansa ensimmäisenä, jo huhtikuussa.

      Pipareista ja juustoista olette jutelleet, minä vaihtaisin kinkun juustotarjottimeen mennen tullen, tosin yhtä turmiollisia linjoille molemmat. Pipareita tulee leivottua lastenlasten kanssa ihan pelkästä leipomisen tuoksun ja koristelun riemusta, itse en niitä makuelämyksinä pidä. Ainakin piparitalon pohja jää syömättä, ja sen murustelen juustokakun pohjaksi, vähän voisulaa sekaan, sitten tuorejuustosta ja kermasta ym. hyydytetty kerros, päälle marjainen kerros hyydytettynä tai siivilän läpi puserrettu marjakastike. Hyvää on, voi tehdä myös kevyistä ja laktoosittomista tuotteista, vaikka ilman uunia. Maistakaapa ! ( oikeasti syötiin jo uudenvuodenaattona, vein tuliaisiksi ja kehut keräsin ;)) Helmikuulla voi piparien ja pikkuleipien murut kärkeä Runebergin torttuihin. Juustojen jämät voi sulattaa ihanaan fondue-kastikkeeseen, siihen kastaa leipä- tai vihannespaloja...
      Mitään ruokaa ei pidä hukkaan heittää, tapa on syvälle juurtunut jo lapsuudesta.

      Onpa kaunista täällä pirtissä jälleen, siniset ja valkean sävyt myötäilevät talven omia värejä, tuli tuo lämpöä ja vangitsee mielen. Kissat nuuhkivat vähän epäluuloisina , minussa on koiran tuoksua. Meidän saksanpaimenkoira Kertulla on jo harmaata kuonossa, täyttää pian 9 vuotta, mutta on hyvin leikkisä vieläkin ja terveenä pysynyt.

      Lastenlasten suusta kuulee tosiaan kauneimmat kohteliaisuudet ja paljastavat totuudet, kovin ovat tarkkanäköisiä, eivät peittele kiintymystäänkään. Meidän pienin on 4-vuotias poika, hyvin kiinnostunut autoista. Minä ajan melko harvoin, ja viimeksi hän kysyi kyydissä ollessaan, kuka auton omistaa . Kerroin että vaarin auto tämä on ja pikkumies kysyi seuraavaksi, oliko minulla vaarin lupa. Lopulta omistusssuhteissa päädyttiin siihen pohdintaan, omistaako mummi vaarin.

      Otetaan nyt kaikki vaarin tästä kauniista talvipäivästä ja ilo irti lumesta, tulkoon mukava viikko meille kaikille !

    • Sally

      Täytyihän tätä uusittua pirttiä tulla katsomaan. Verhot ovat vaihtuneet vaalemmaksi, joten koko pirtti näyttää valoisammalta. Valkeat kukkaset vielä korostavat valkeutta, jota myös tuonne ulos katsellessa saa ihailla, valkoisen puhtaasta lumipeitteestä. On jotenkin niin seesteinen olotila. . Istahdan kiikkustuoliin ja nautin tästä kaikesta, Takkatulen palaessa kodikkaasti.
      Jotenkin tässä istuessani ajatuksenvirta alkaa kulkea menneeseen. Tulee mukavia asioita mieleen.
      Sellaisenkin kivan muiston, kun katselen näitä jo vähän kangistuneita sormiani, että joskus joku sanoi minulle:"Sinulla on niin kultaiset kädet"

      Hymyilen, tämän muistaessani itsekseni. Olinhan aiemmin hermoratahieroja, jota tein päätyöni lisäksi. Hierojan ammatissa, jos missä voi olla avuksi sekä fyysisesti, että henkisesti. Varmaan avun sai myös tämä ihminen, joka käteni kultaiseksi koki.

      Vieläkin joskus entiset asiakkaani soitellaan ja kysellään vieläkö hieroisin. En kuitenkaan enää siihen työhön pysty. Vaatii fyysisesti ja psyykkisesti hyvää kuntoa.

      Kiitos SkillaN tästä pirtistä, jonka olet tuonut meidän käyttöön.

      Hyvää alkanutta uutta Vuotta 2012 !

    • katleija

      Tänne olikin nyt lyhyt matka uuteen pirttiin. Hyvää jatkoa pirtille sekä vuodelle 2012. Kummasti on uutisista jäänyt pois euroasiat, ajankohtaiseksi on noussut presidentin vaalit. Aikansa kutakin.

      Eikö ole hauskaa meillä täällä pohjolassa noitten ilmojen kanssa. Talvikin tulla tupsahtaa päivässä, ei siinä sen enempiä valmisteluja tarvita. Kauanko kestää se jää nähtäväksi.

      Pieni ennustus lukemani uutisen vuoksi. Uutisessa kerrottiin Suomen palauttavan homoturvapaikanhakijoita takaisin lähtömaahansa, jossa homodesta rangaistaan, jos ilmi tulee. Homous ei tietenkään ole syy palauttamiseen, mutta nyt on honattu syy jolla palauttaminen saataisi estetyksi.
      Ennustukseni on että homous lisääntyy maahanmuuttajien joukossa. No se siitä, suvaitsevainen olen, mutta eri ilmiöt kiinnostavat.

      Saapa nähdä saanko viestin lähtemään, vaiko pitääkö tallentaa siihen asti kun Saunalahti taas antaa vapaan IP-tunnuksen.

      Pitää mennä valmistelemaan kahvipöytä valmiiksi vierasta varten.

      • marja-liisa...

        Minäkin yritän, olenko edeen poikotissa!


      • marja-liisa...
        marja-liisa... kirjoitti:

        Minäkin yritän, olenko edeen poikotissa!

        Jes, jes, jes! Johan onnistui, palaillaan!


      • marja-liisa... kirjoitti:

        Jes, jes, jes! Johan onnistui, palaillaan!

        Hyvvee iltoo muvaan pirttii!

        Meenashan tuo tempuilla mullakii alotus, pitj tuo expertti tuolta kerrosta alempoo hoehkasta appuu. Eehän tää vielä tällä kirjuttamisella selevä oo, pittäähän tää suaha vielä etteennikkii päen lähtemää.

        Paljo onnee uuteen pirttii! Toen taatelikaakun tänne kahvin kansa maesteltavaks, ite taejan pistäätyä nurkkakkuapilla ja jiän istuksimmaa tule iärelle, nii hookuttelevana tuossa loemahtelloo,

        Yljhuomenna sitä sitte pitäsj tietee, kenetkä sitä haluaa restentiks. Oekee selevee ykköstä ee minunkaa mielestänj oo ollu tarjolla. Mulla on aena ollu semmone tapa, etten varmasti kerro kellekkää, kettee iänestänj, enkä kerro nytkää.

        TK:ssa pit käävä hakemassa resetti, sitte apteekkii ja vielä ruokakaappaa, vielä kolome konneellista pyykkiä, pitsat uunii ja sitte syömää, siinäpä tämän päevä askareet. Muun aejan oon selevitelly tämän työhuoneenj lattialla olevia paperuksia, yritänj suaha ne jonniilaesee järkevääj järjestyksee. No, mikäli se jiä keske, nii jatketaa huomenna, ee kulema kukkaa niitä sekottele, suavat olla siinä kaekessa raahassa. Jospa nyt aenae yrittäsin jatkoo urakkoo.

        Kuutamoesee iltaal lähen nyt taapertammaa meelle päe ja sanon kaekille: ÖTYÄ ! paulamaria


    • Niinpä, aikansa kutakin, kuten katleija ilmaisi. Onhan tämän ikäryhmänkin keskusteluissa ollut monia "ajankohtaisia" aiheita, jotka ovat pääosan saaneet. Enpä käy luettelemaan, mutta intoa ja yritystä on riittänyt. Ainakin joillakin. En kyllä tunne niistä paljonkaan valistuneeni. Voihan se pistää kovapäisyyteni tiliin. Kaikella lienee arvonsa ja paikkansa joillekin. Nämäkin pressan vaalit menevät ohi, tietysti pieni "jälkipuintikin" tulee.

      Hyvä että tämä Pirtti vaan ponnistelee edelleen. Se kuuluisa kaulinkin on toiminut hyvin pehmeillä arvoilla. Kas kun on oikein rusetti kaulassa tällä "portsarilla."))

      Ramoonan kertomuksesta lasten päätelykysymyksistä tuli esillle tosi mielenkiintoinen asia. Jos mummo omistaakin vaarin, koko hommahan on sillä ratkaistu! (sori, pieni vinoiluni) On minullakin kokemuksia, kuinka "polvenkorkuiset ", jopa ihan ventovieraat nerokkaasti ja ennakkoluulottomasti ratkovat kiperätkin kysymykset.


      Eipä tässä ole suurta kerrottavaa, valittaa en jaksa ja kehumista ei ole. Joten lienee parasta lopetella. Toisella kertaa...

    • Hintriika*

      Lapset ovat aidosti rehellisiä, koska eivät ole vielä oppineet imartelemaan. Eivät he myöskään ymmärrä, että totuus voi olla loukkaava. Muistan, kun oma esikoiseni osoitti sormellaan puistonpenkillä istuvaa vanhaa naista ja kirkkaalla äänellä sanoi:

      - Äiti, onko tuo täti noita-akka?

      Täti kieltämättä muistutti muuatta lastenkirjojen kuvitushahmoa, mutta eihän kaikkea tarvitse ääneen sanoa. Minulla äitinä meni pasmat niin sekaisin, etten älynnyt edes anteeksi pyytää, vaan retuutin nolona poikaa kädestä nopeasti .

      Sainpahan itse samalla mitalla, kun kerran työreissullani Kajaanissa menin tapaamaan lapsuudenystäväni tätiä. Oven tuli aukaisemaan muutaman vuoden ikäinen lapsenlapsi, joka huusi omalle mummulleen:

      - Täällä on joku toinen mummu!

      Olin ehkä kolmekymppinen. Katosateessa olin vetänyt huivin tiukasti päähäni. Mutta voihan olla, että lapsi olisi sanonut saman ilman huiviakin...

      Hieno pirtti! Tästä voi sanoa, että vanhetessaan vain paranee. Niin kuin meistä pirtin asiakaskunnastakin. Ei anneta mielen vanheta!

    • Pirtti kyllä tarjoaa meille kävijöille, monia herkkuja ja mikä parasta täällä tapaa ystäviä joiden kanssa voi puhua asiasta kuin asiasta. Täällä on monta vakituista ja paljon kävijöitä jotka käyvät harvemmin. Minullakin tulee kohta viisi vuotta, luultavasti maaliskuussa. Portsari kumartaa aina kohteliaasti kun sisään saavun. tuntee minut jo ulkomuistista Käyn täällä välillä jälkiä jättämäti kun täydennän nurkkakaappia. Meillä täällä on omassa pitäjässä alkon tehdas, saan aina täydennystä sen ylijäämävarastosta.
      Nyt vieläkin on aika valoisaa, uutta lunta tuli yölla ja nyt tuolta pilvienraosta kurkkii täysikuu.
      Noista lastenlapsien totuuksista kuulin tänään viimeisimmän totuuden. Nuorin lapsenlapsi on 10 vuotias, tuli koulusta suoraan meille, katseli paikkoja jossa jotain hyvää syötävää yleensä on, meni sitten mummun viereen ja sanoi, mummu tekee mailman parhaat korvapuustit ja lopuksi, vaari paistaa mailman parhaat lätyt. Ja kyllä sille kelpasi ja paras kiitos on, että ne kelpaa.

      Tuosta äänestämisestä sanon sen , että on ainakin kolme jota en missään tapauksessa äänestä, eka kierroksella menen varmasti, mutta toinen sitten on epävarmempi ketä on jäljellä, se ratkaisee.

      Loppukevennykseksi senverran, iso jänis kävi taas kääntymässä pihassamme, ja yksi harakka kaivoi innolla lumihankea.
      Valoa päin ollaan menossa. Ter: Late.

    • Huomenia, mukavan näköiseen pakkasaamuun, ei tuule, ei sada ja mittari näyttää seitsemää miinusta.
      Härkäviikot alussa, mutta aika menee paljon nopsemmin, kuin joskus takavuosina, niin se menee vuosikin, yksi kalenteri ei enää marraskuuta tunnekkaan;)
      Hämmästyin, kun kalenteria katsoin, puuttui marraskuu, että virheitä niitä näkyy sattuvan työssäoleville, ihmekkös jos vanhemmalle.
      Toisessa kalenterissa oli yksi viikko väärälle riville mennyt, onko nyt huolimattomuus lisääntynyt.

      Eilen kävin hakemassa passini ja kysäisin henkilökortin ottoa, 55 euroa sekin olisi maksanut, nyt ainakin jäi hankkimatta, mikä niissäkin maksaa.
      Nyt on passi kuljetettava mukana, jos henkilöllisyys pitää todistaa.
      Totesin siellä, että onhan kelakortti millä voin toteen näyttää, mutta eipä olekkaan pätevä siihen touhuun.
      Vaikeaksi ja kalliiksikin tulee se, että todistaa olevansa minä itte;)
      On minulla vanhettunut ajokortti vielä pussissa, jospa vähemmän tarkka senkin hyväksyy;)
      Ihmisten epärehellisyys kai meidät on tähän ajanut.

      Eipä tainut Marja-Liisan ilo olla pitkäaikaista, inhottavaa tuo tuollainen, että ei pääse mukaan kirjoittelemaan, jos vaikka halua olisikin, tässäkin taitaa joidenkin ilkeydet tulla muiden kirjoittajien harmiksi.
      Joku kirjoittaa ilkeyksiä ja toiset tästä syystä joutuvat poikottiin.

      Eilinen päivä meni kuusen pilkkomisessa, no ei nyt ihan koko päivä, mutta tunteja kumminkin.
      Katkoin kaikki oksat ja rungon sahasin poikki, sain roskalaatikoon sopimaan, näin toimii tunnollinen ihminen, eipä ole minun kuusi pyörimässä ei toivotuissa paikoissa.;)
      Kynttiläketjut laitoin siististi rullaalle, jospa ensi jouluna kuusen vielä laitan.

      Katselen miten vanha siirtyy uuden tieltä, kun tuossa tien toisella puolen purkuhommia tekevät, kaunis talo on kohta muistojen joukossa.
      Monta talouskoululaista on talon rappuja juossut ja oppia saanut, olenpa minäkin jonkun iltakurssin siellä ollut silloin nuorena aviovaimona.
      Nyt ruuanlaitto onnistuu kokeilemalla ja rohkeudella sekoittamalla ennen niin sopimattomiksi uskottuja aineita keskenään.
      Makunautintoja useinkin syntyy.

      Olisipa ne Sallyn "kultaiset kädet" tuolla hartioideni tasolla, voin kuvitella miten hyvää tekisikään.
      Kyllä nuo nivelrikot pienenä kiusana minullakin, mutta ei ole pahemmaksi vielä menneet.
      Ramoonan kertomasta tuli ajatus, että teillä osataan herkkuja laittaa ja muutenkin hyvin perheelle omistautunut olet, näin olen lukenut.
      Uskon sinulla ideoita riittävän, pitäisi osata niitä poimia kirjoituksistasi.
      Olen jotakin tehnytkin;)
      Eikö ollutkin ihana tulla kotiin lomilta, kun maa oli valkeana, kyllä se suomalaiselle on talvikin piristävä ruiske.

      Onhan aloituksia ja kirjoittelua minusta ihan riittävästi ollut, sitä vaan en ymmärrä, miksi pitää kirjoittaa ja sitten poistaa.
      Mielipiteitä itsekullakin ja jos niitä palstalle kirjoittaa, kai ne omikseen voi tunnustaa, no voihan olla, että sellaista laittaa, että poikii sitten ilkeyksiä enemmän perään ja se harmittaa.
      Kyllähän noita törkeyksiä riittää.

      No minä en poista, vaikka joskus tulee ehkä tällä omituisella huumorin lajillaan kirjoitettua sellaistakin mikä ei toisia miellytä.
      No toisaalta, miksipä minun pitäisi ketään loukata, ainakaan tahallaan, kaikki olette niin mukavia kirjoittajia ja olette hyvin nielleet mahdolliset tokaisuni;)

      Nyt pitää aloitta tämäkin päivä, laulamaan lähden ja siitä se sitten pikkuhiljaa taas rutiineille menee, kivaa pakkaspäivää kanssaeläjille;)

      • marja-liisa...

        No hyvää huomenta kaikille!

        Olipahan nyt mukavaa poiketa tänne kahvipirttiin, kun monen viikon odottelun jälkeen taas pääsin. Kun olin pokotissa kirjoittelun suhteen jonkun Saunalahden jaetun ip osoitteen vuoksi. Ajattelin jo että pitäisikö operaattoria muuttaa, kun ei millekkään keskustelupalstalle pääse. Mutta ehkä se on hyväksikin, että en höpöttele liikaa. Minulle tekee ihan hyvää puhua täällä välillä itsekseni. No lukemassa olen kuitenkin käynyt, että olen ihan ajan tasalla touhujenne suhteen. Ja eipä tänään sen enempää, lähden nyt tekemään maaleja, monenlaista väriainetta on jo valmiina, että eipä muuta kun sekoittelemaan. Mukavaa talvipäivää kaikille, ja tietenkin Hyvää Uutta Vuotta! En ole vielä toivotellut. .


      • joutavoinen
        marja-liisa... kirjoitti:

        No hyvää huomenta kaikille!

        Olipahan nyt mukavaa poiketa tänne kahvipirttiin, kun monen viikon odottelun jälkeen taas pääsin. Kun olin pokotissa kirjoittelun suhteen jonkun Saunalahden jaetun ip osoitteen vuoksi. Ajattelin jo että pitäisikö operaattoria muuttaa, kun ei millekkään keskustelupalstalle pääse. Mutta ehkä se on hyväksikin, että en höpöttele liikaa. Minulle tekee ihan hyvää puhua täällä välillä itsekseni. No lukemassa olen kuitenkin käynyt, että olen ihan ajan tasalla touhujenne suhteen. Ja eipä tänään sen enempää, lähden nyt tekemään maaleja, monenlaista väriainetta on jo valmiina, että eipä muuta kun sekoittelemaan. Mukavaa talvipäivää kaikille, ja tietenkin Hyvää Uutta Vuotta! En ole vielä toivotellut. .

        Huomenta! on kiertelemättä sanottava, ettei ole muuta kuin tyhjä pää. Puhuva pää, jos on edes puhuva. Puhetta kannattaa kuunnella ja puhua kannattaa.Noista itsepoistamisista, ne pitäis kieltää tykkänään, ne turhat poistamiset. Poistavat itse aivan hyviäkin viestejä. Ymmärrettävää on jos poistaa kiukuspäissään sanotun, kerrankos sitä tulee katumapäälle ja haluaa poistaa itsensä näkyvistä niitä.

        Se siitä asiasta. Portaitten käyttön hissin asemesta on ainakin Hintriika sanonut olevan hyvä kuntoilumuoto. Asiasta on pakko olla samaa mieltä kun nyt viikon verran olen päivittäin käyttänyt portaita, tuonut kauppakassit jne. Kuusi kerrosta kiipeämistä kuitenkin nostaa hien pintaan ja puuskuttaa aikalailla. Jalkojen kuvittelin kipeytyvän, mutta ei. Tammikuun lopulla varmaan juoksen portaat ylös.

        Liiottelu on minullakin aika herkässä. Juoksemiset kannattaa unohtaa jo tasasellakin. Kyllä vanhoja juoksijoita oli ennen vanhaankin, mutta kuolleet ovat nekin.


      • Katleija
        marja-liisa... kirjoitti:

        No hyvää huomenta kaikille!

        Olipahan nyt mukavaa poiketa tänne kahvipirttiin, kun monen viikon odottelun jälkeen taas pääsin. Kun olin pokotissa kirjoittelun suhteen jonkun Saunalahden jaetun ip osoitteen vuoksi. Ajattelin jo että pitäisikö operaattoria muuttaa, kun ei millekkään keskustelupalstalle pääse. Mutta ehkä se on hyväksikin, että en höpöttele liikaa. Minulle tekee ihan hyvää puhua täällä välillä itsekseni. No lukemassa olen kuitenkin käynyt, että olen ihan ajan tasalla touhujenne suhteen. Ja eipä tänään sen enempää, lähden nyt tekemään maaleja, monenlaista väriainetta on jo valmiina, että eipä muuta kun sekoittelemaan. Mukavaa talvipäivää kaikille, ja tietenkin Hyvää Uutta Vuotta! En ole vielä toivotellut. .

        marja-liisa tiesitkö
        Aina silloin tällöin sattuu kone saamaan sellaisen IP-tunnuksen, jolla on kirjoituskelto. Jos viitseliäisyyttä on saa sen muutettua sammuttamallla kone hetkeksi, sillä koneen avaamisen yhteydessä vaihtuu uusi tunnus. On huonoa tuuria jos sekin numero on bannattu.


    • Aikani mennä hujahti iltaan tiukasti puuhissani. Nyt on takkini ja pääni aiva tyhjä. Täytyyy vain pistää kahdeksan tunnin lataukseen. Saa nähdä kuinka huomenna "pyyhkii."
      Tässä tällä kertaa. Öitä!

    • "ph"

      Onnea uuteen pirttiin!
      Kaunista on ja väkeäkin on pistäytynyt.

      Työt ovat alkaneet ja kummasti vain työ taas nielaisi mukaansa, kivalta tuntuu, vaikka olikin pitkä loma.

      Lumia olemme saaneet nyt vain utuisesti, tietty, kun minun kolausvuoroni loppui, heh, heh!

      Kovasti kaipailee mieli lisää valoa, odotan pilvien häipymistä, jotta näkisi taivaan.

      Kiitoksia tarjouksista ja tarinoista!

    • Huomenta keskelle viikkoa, seitsämän asteen pakkaseen, tuuli vähän puiden oksia heiluttaa, tietäneekö se lumisateen tuloa.
      Koivut on niin kauniissa harsopuvussa, harmi ja tuuli ne riisuu.
      Tammikuun toinen viikko puolissa, ennen niin pitkän tuntuinen kuukausi, nyt pikavauhtia menee.

      Ei tainut taaskaan Marja-Liisa päästä kertomaan puuhistaan, harmi, eiköhän tuolle hommalle mitään voida?
      Taitaa ne juoksemiset olla juostu minullakin, joskus olen yrittänyt, taito on hävinnyt;)
      Luulen, että joutavoisen kunto kyllä korjaantuu vielä juoksuun asti, on se niin tehokas kuuri, kun sinne kuudenteen jonkun kerran päivässä kiipeää.
      Olen sitä minäkin ajatellut, että jos olisin tarmokkaampi, monta kertaa päivässä vintille kiipeäisin, mutta,,,,,,,,saamaton olen.

      On kiva kuulla, että työn tekokin maistuu, taitaa olla ihan kutsumus työ "pelkkää hyvää" näin olen aistinut;)
      Olisipa todella niin hyvä tuuri arpajaisissa, kun yleensä lumitöiden kanssa, saman olen kokenut.
      Kuulostellaan onnistuuko ynnämuun lataus, siksiköhän heti aamulla yleensä kirjoitan, nukutun yön jälkeen on pää täynnä ja purettava johonkin, olette sijaiskärsijöitä;)
      Unia nään vaikka miten, mutta ei kyllä mitää fiksua ilmene, joka olisi rakentavaa ajattelulle ja näin viesteistäni tulisi viisaita ja henkeviä.
      Sitä kirjoitrtaan, mihin pystytään.

      Tänään sitten alkaa ennakkoäänestys, minun äänetäminen tapahtuu huomenna, tänään pullanpaisto ja kerho päivä.
      Etsin koneelta lasten suusta kuultuja, sellaisena täyte ohjelmana niitä luen, on langennut minun kontolle, tavallaan arvoituksia kyselen, nyt pyrin hymyä suupieliin saamaan.
      Tässä yksi totuus:
      Isoäiti on sellainen, jonka kautta koko suku on tullut ulos.
      Siksi ei ole niin kummallista, että hänen nahkansa vähän lerppuu, näin totesi Kristiina 7v.
      Aika lähellä totuutta;)

      No mutta ei pullat ole valmiina jos en tästä ala lähtemään, voikaahan hyvin ja hymyilyn aiheita löytyköön kaikille tänäänkin;)

    • Hyvää huomenta!

      Vaihteeksi lämpimän puolella, siitä se talvi jatkuu vaihtelevana. Onneksi sitä järjestystä ei kanna pikaisesti yrittää muuttamaan. Siinä hakkaa päätä seinään.

      Lataus onnistui hyvin, heti lähti illalla käyntiin eikä välillä pätkinyt. Sekopäiseltä tuntunut olotilanikin on palautunut, sanotaanko normaaliksi. Onhan minulla sellainen "kehitysvamma", että jos jokin asia tai työ, vaikkapa harrastuskin, alkaa tökkimään, en saa rauhaa ennekuin se on ratkaistu. Monta kertaa olisi pararas ratkaisu jättää asia " hautumaan". Mutta kun ei, eilen ähelsin yhtä soittoa puoli vuorokautta, eikä pitänyt olla mitään kiirettä.

      Vanha valuvikani se on. Jo työtehtävissä se aikanaan näkyi. Ei se ollut yksi kerta kun pomo lähestyi "kehujen" kanssa: - " Kuule, olisi propleema....tekisitkö sinä, kun sulla on tunnetusti lehmän hermot." Enpä edes tarkkaan tiedä, millaiset ovat lehmän hermot, mutta kun noin hyvin kehuttiin, teinhän minä. Pään ja käsien kanssa yhdessä, joskus oli ylen vaikeaa, joskus yllävän helppoa. Kaikki kuitenkin hoitui. Eikä ainoa tarkoitus ollut pomoa miellyttää, vaan pitihän sitä huolehtia toimeentulostaan ja näin saada palkkaakin.

      Eipä nyt ollut rahallisesta palkasta kysymys, vaan itsensä palkitsemisesta. Siinäpä sitä tutustuu nykyiseen itseensä ja huomaa, että nokkelat aivoitukset, käsityskyky ja muisti ovat heikentyneet. Niitä avuja joutuu todenteolla oikein kaivamaan, kertaamaan itsestään selvää ja päättelemään moneen kertaan.

      Tulipa sopivasti tuo "päättelemään." Nyt on hyvä aika päätellä, että älyän lopettaa tämän turinani, itsepuhelun. Leppoisaa talven jatkoa!










      ..

    • Ramoona*

      Lehmän hermoja olisin minäkin eilen tarvinnut uuden ompelukoneen langanpujotukseen ja pistoihin. Yli kolmekymmentä vuotta palvelleeseen Husqvarnaan olisin vaikka unissani langan pujotellut, mutta tämä uusi vaatii vielä sen, että otan ohjekirjan ja perehdyn joka nipukkaan ja napukkaan, muistan myötäpäivän ja vastapäivän puolauksessa. Teknisissä vempeleissä onkin vastenmielistä ohjeiden lukeminen, ne kun on usein vielä luvattoman huonolla suomella kirjoitettu, jopa virheellisiä käännöksiä. En minäkään periksi anna - jos lapsenlapsetkin osaavat digitekniikkaa käyttää, miksen minäkin. Joskus käytän oikotietä ja annan teknisempien auttaa ihan kädestä pitäen, mutta se ei jää mieleen samalla tavalla. Nyt on aikaa paneutua ja syventyä, yrittää ja erehtyä.

      Tehtävän valmiiksi saattaminen on varmaan toisille ihan perustarve, käsitöitäkään en jätä puolivalmiina roikkumaan - mieluummin puran alkutekijöihinsä kuin jätän kesken. Lehmän hermoja en saanut perinnöksi, mutta nyt kun elannon ja kasvatuksen murheet ovat ohi, voi lehmän hermoin ja lempein silmin opetella katsomaan maailmaa .

      Ynnämuun uppoutumisesta tehtävään voisi käyttää sanontaa flow-ilmiö, eli niin täydellistä paneutumista asiaan, että aika ja paikka unohtuvat, koko olemus on pelissä, mielenkiinto herpaantumaton, kunnes tehtävä on suoritettu. Näin luodaan uuttakin, näin menettelevät taiteilijat ja huippu-urheilijat. Näin saa syvää tyydytystä omista vaatimattomaltakin tuntuvista harrastuksista. Pilakuvien hajamieliset professoritkin eriparikengät jalassaan ja takkutukkaiset keksijä Pelle Pelottomat ovat kaikkea muuta kuin hajamielisiä, hyvinkin keskittyneitä asiaansa.

      Vesisade täälläkin sulattelee talvista kauneutta, harmaus peittää tienoon kuin paksu viltti, loppuviikosta taas pakastuu. Pitäisi pian todella päättää, ketä äänestää, nyt tiedän vasta, keitä en ainakaan äänestä. Ehdokkaitten arvomaailma on syynissä, tarkkailen heidän tekemisiään ja tekemättä jättämisiään, puolueella ja vaalipuheilla ei ole niinkään väliä.

      Leppeää tammikuista päivää toivottelen täältäkin.

    • LyyliL

      - Ajattele ennen kuin on liian myöhäistä!

      Ymmärtääkö Suomen kansa ajoissa sen, mitä olisi seurauksena sille että kokoomuksen Niinistö valittaisiin presidentiksi?
      Jos sekä pääministeri että presidentti olisivat samasta puolueesta ja vielä oikeistolaisesta kokoomuksesta, seurauksena olisi kokoomus-diktatuuri.
      Presidenttillä on perustuslain mukaan valta pääministerin kanssa kaataa hallitus.
      Presidentillä on valtaa lainsäädännön muuttamisessa.

      Nyt kun Suomen lehdistö ja mediat ovat menettäneet puolueettomuutensa ja vapautensa vain me kansalaiset voimme estää kokoomus-dktatuurin synnyn!

      • ylikypsä***

        Juu! Tuli käytyä äänestämässä Suomeen uusi presidentti kuudeksi vuodeksi. Katsotaan nyt sitten saanko muilta kannatusta niin paljon, että äänestämäni henkilö voittaa vaalit. Toivotaan.


      • Katleija
        ylikypsä*** kirjoitti:

        Juu! Tuli käytyä äänestämässä Suomeen uusi presidentti kuudeksi vuodeksi. Katsotaan nyt sitten saanko muilta kannatusta niin paljon, että äänestämäni henkilö voittaa vaalit. Toivotaan.

        Tuli käytyä kaupassa, niin siinä samalla kävi mukavasti enakkoäänestyskin. Minä varmasti toisella kierroksella äänestän toista ehdokasta kuin nyt.


      • Katleija kirjoitti:

        Tuli käytyä kaupassa, niin siinä samalla kävi mukavasti enakkoäänestyskin. Minä varmasti toisella kierroksella äänestän toista ehdokasta kuin nyt.

        No niin, kansalaisvelvollisuus on suoritettu, se kävi melkoisen nopeasti. Juuri tuossa Lahden radion uutisissa kuulin, että saattapi olla niin, ettei toista kierrosta tulekaan.. Ensimmäinen äänestäjä oli ollut oven takana jo klo 8.15, no eihän ovia avattu ennen yhdeksää.

        Meillä on täällä aivan postikorttimaisema, ohuet oksatkin ovat saaneet ympärilleen puhtoista valkoista lunta varmasti paksummalti kuin se oksa konsanaan onkaan. Eihän se muuta puutu kuin tulee napakka tuuli, kyllä ne sieltä oksilta alas maahan putoavat. Ainakin pupun jäljet näkyvät aamulla selvästi, on niitä nyt muutamassa kohdassa jo näkynyt.

        Toinen äänestäjä meni sytyttämään takkaan tulen, aikomuksenaan makkaran paisto, pitänee lähteä katsomaan jääkaapista, mitä sieltä löytyy, leijonien sinappia laitan mukaan ja hyvää on.

        Eepä nyt muuta mittää. Ilta on jo pimmee ja on vua ootettava huomista uamua ja aaringon noosua. paulamaria


    • Ehtoota vuan;)

      Kyllä on taas sataa rätköttänyt ja tosi märkää lunta.

      katselin äskön tv1;sen luonto ohjelmaa,oli mielestäni oikein kiinnostava.kyllä luontomme on ihmeellinen ja mikä mukavaa,että jotkut kuvaa ja näyttää meille,jotka emme pääse oikein liikkeelle.
      Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa jne.....

      Pian alkaa "emmentaali"sitä aion katsoa.

      näkyillään...

    • EU:n suossa syvällä!

      EU:n vaikeudet lisääntyvät! Talouskomisaari OlliRehn uhkaili
      tänään Unkaria! Sen rahakirstun pohja kiiltää tyhjyyttä.

      ”Goodbye, suomalainen pääoma !”

      Kokoomuksen Elina Lepomäki tyrmää täysin Eurooppaan suunnitellun rahoitusmarkkinaveron. Lepomäen mukaan vero kääntyisi "partiopoikamaisen innokkaan" Suomen kannalta tuhoisaksi hyvin nopeasti.
      Pahin vaihtoehto olisi Lepomäen mukaan se, että rahoitusmarkkinavero otettaisiin käyttöön vain euroalueella ja muut EU-maat jäisivät veron ulkopuolelle.

      - Silloin naapurimaa Ruotsi veisi viimeisetkin pankkibisneksen pisarat tästä maasta. No, eipä ole sitten mitä verottaa eikä säädellä, ja goodbye, vähäinen suomalainen pääoma, Lepomäki kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

      Ranska ja Saksa ovat käytännössä jo päättäneet ottavansa käyttöön rahoitusmarkkinaveron, eli finanssitransaktioveron. Vero tunnetaan myös nimellä Tobinin vero.

      Ranska ilmoitti alkavansa periä rahoitusmarkkinaveroa vaikka yksin, jos muut maat eivät liity talousmahdin rintamaan. Eilen myös Saksa ilmoitti kannattavansa veroa.

      Rahoitusmarkkinavero kuuluu osana EU:n toimiin Euroopan velkakriisin ratkaisemiseksi. Elina Lepomäki näkee, että kyse on kuitenkin vain yhdestä uudesta pyrkimyksestä periä lisää veroja ylivelkaantuneiden eurovaltioiden kirstuun.

    • Eipä tullut vielä käytyä äänestämässä, luultavasti kuitenkin ennakko0n äänestän. Vaikka oikea äänestyspaikka on ihan kivenheiton päässä, ennakkoääni veisi pariminuuttia enemmän aikaa, kuitenkin käyn,ainakin ekakierroksella.

      Eläkeläisten kerholla käytiin ja sitten oltiin muutamassa kaupassa, Eilistä kuitenkin syötiin, taisi olla turha kauppareissu.
      Vettä ja räntää satanut loska keli. Niin eilen alkoi taas vesijumppa, oli oikein mukavaa.

      Nuo kotityöt ovat kyllä sellaisia, välillä ajattelee aloitanko tänään vai joskus myöhemmin, sitten kun aloitan varmasti teen loppuuun jos ei liian suuri urakka ole.

      Nyt kuitenkin kuusi täytyy huomenna pätkiä, on kyllä vieläkin oikein kaunis, siksi kai on jäänyt vähän liian pitkälle.
      Täytyisi tehdä kuin ynnämuu ja istuttaa parvekkeelle.

      Nyt on tämänpäivän hommat loppu, lähden lukemaan, on vielä kirja kesken ja palautuspäivä 18, yli sata sivua jäljellä.

      Jatketaan jokupäivä, Late

      • Ötyjä;)
        Täysikuu ihme suurin öisen taivah,vain mua valvottaa;)

        Nyt on pari astetta pakkasella ja todella tuo kuun möllykkä paista suoraan säkyyni,ei siihen verhot auta.
        Nuija nukutuksen tarttisin.
        Oliskohan tuola nurkkakaapissa unilääkettä?

        Metka juttu tämäm koneen kanssa se tekee noita päivityksiään ihan omine aikoineen,ilmestyy vain viesti,että on tehty sitä ja tätä.
        Mukavahan se on ettei minun tartte niistä huolehtia,osaisinkokaa.

        Nyt otan yhden kirjan nenäni eteen jospa sieltä se unijukka tulis.
        näkyillään...


    • Huomenia, kyllä se tämäkin aamu alulla on, vaikka vähän myöhässä olenkin.
      Sää eilisen kaltainen, lumisadetta sitä tässä odotellaan.
      Eilinen meni sitten leipomisen ja kerhotoiminnan aloituksessa, hyvin oli väkeä paikalla ja kuulosti siltä, että ikävä oli ollut kaikilla;)

      Näkövammaliiton toimitsija selvitteli meille näköön liittyviä vaivoja ja apuvälineitä ja onhan niitä aika paljon.
      Kotiin tulevat pyynnlstä, jos tarvetta ilmenee.
      Äänikirjoja, suurennuslaseja ja puhuvan kellonkin voi saada, lainaksi jopa ilmaiseksi.
      Aina uutta tietoutta näistä alustajien puheenvuoroista saa.

      Äänestys on alkanut, jokohan tänään kävisi, onhan se velvoillisuus suoritettava, paljon muuta vaikuttamista ei sitten olekkaan näissä maan asioissa.
      Nuo euro asiat ovat sitten niin sekavia, että ei niiden sotkujen kanssa oikein ymmärrys pelaa.
      Euroja sinne ja tänne ja puoliamme yrittävät pitää, taitaa vaan hullummaksi mennä.
      Paras olla ottamatta kantaa, kun ei tiedä mihin oikein sitä ottaisikaan,
      paljon on selityksiä, ennusteita, mikä niistä se totuudellinen.
      Sekaisin menee mummelin pää niitä kuunnellessa.
      Kuka presidentiksi, siinäkin hyvin tärkeä pohtimisen aika, lyyli tuolla ylempänä toi näkökulmia näkyviin, vakava tilanne tuokin, kunpa nyt kansa todella miettisi.
      Äänen annan, muu jää sitten tuloksien varaan, toivotaan, että viisautta löytyy, että ainakin täällä omassa maassa pystyisimme paremmin elämään, työpaikkoja löytyisi, pahalta tuo sen suhteen näyttää.
      No tällä hetkellä ei tietoa tulevasta, ennusteita kumminkin, ehkä meidän päättäjät pystyvät yhteistyöhön ja saavat jotakin tolkkua maan asioihin ja siinä ohessa myös euron päätöksiin.

      Jätänpä nyt nämä pohtimiseni, ei taida paljon apua olla, jatkan tätä päivääni kodissa, taidan valokuvia laittaa järjestykseen.
      Olen päättänyt, että yhtään valokuvaa en ota vastaan, mutta aina niitä vaan kertyy.
      Paljon kuvia, mitkä minun jälkeen ei sano mitään kenellekään.
      Voihan niitä selatessa ihaniakin asioita muistiin tulla, joten saattaa ihan kivaksi päivä muodostua;)
      Eikun puuhaan, unohdan ulkomaailman ja uppoudun muistoihin, sitä samaa ajattelen toivottaa teille kaikille;)

      • Ex my.mm.eli

        Heippatirallaa!
        Sitkeästi olen yrittänyt viestejäni lähettää, taitaa olla jo yli neljä viikkoa viimeisestä läpi onnistuneesta.
        Saapas nähdä onnistuuko tänään.
        Terveisin my.mm.eli


      • Ex my.mm.eli
        Ex my.mm.eli kirjoitti:

        Heippatirallaa!
        Sitkeästi olen yrittänyt viestejäni lähettää, taitaa olla jo yli neljä viikkoa viimeisestä läpi onnistuneesta.
        Saapas nähdä onnistuuko tänään.
        Terveisin my.mm.eli

        Oho! Ihmeellistä, sehän onnistui.
        Hyvän Joulun ja Uuden vuoden toivotukset ovat kertakaikkiaan myöhässä!
        Ilmoitan vaan elossa edelleen olostani tällä viestillä, toiste lisää.


    • Työpöydän laatikkoon

      Niinistöllä on yli 500 000 €:n osakesalkkukin.

      Muutkin salat julki!
      Tiesitkö, että Niinstö ei ole pätevä juristi, koulut jääneet heikosti suoritetuiksi, voi olla jopa vale juristi, ei ole julkisuudessa pystyny todistamaan hyväksytysti
      loppuun suoritettuja todistuksia, jotta kansa voisi takastaa todenperäisyyden.

      Tampereelle vaalitenttiin kokoontuneille presidenttiehdokkaille oli jätetty ennakkoon yleisökysymyksiä. Pertti Hakulinen halusi tietää, miksi Sauli Niinistön gradua ei löydy Turun yliopiston arkistoista.

      - Ensinnäkin oikeustieteellisessä ei tehdä graduja. Toiseksi sain kirjeen professoriltani Turusta. Professori kertoi huomanneensa tutkielman jääneen hänen työpöytänsä laatikkoon, Niinistö vastasi.

      Jaaahas! :D ! Siinäpä selitys tutkielmankin puuttumiselle !

    • Onko se valejuristi?

      Valehellut meille suomalaisille?

    • joutavoinen

      Äänestys suoritettu, muuten vaan vähän venkoilin Katleijamaisesti. (tuolla rohviilissa katl sen venkoilun paljasti) En äänestänyt sitä mikä tuntuis parhaalta vaan sitä mikä ehkä vähän myöhemmin tuntuu siltä oikealta.

      Näin säilytän oikeuden mielipiteenmuutokseen kun jo ajoissa olen muuttanut, mutta en vielä peruuttanut mielipitettäni tai sen muutosta.

      Vasta toinen kierros on se ratkaiseva silloin en enää venkoile. Eihän kallupeista ole mitän hyötyä jos venkoilu on kovin laajaa nyt ekakierrolla ja pressaksi tulee joku venkoiltu pressa.

    • No niin, äänestysoikeuteni tälle kierrokselle olen täyttänyt. Olisihan tuota "lisävalistusta" ollut täälläkin tarjolla, mutta hyvä kun pärjäsin omillani. Helppohan tämä nyt oli minulla ratkaista ja uusi kierros ajallaan. Saapa nähdä kuinka sitten.

      Muistipas Late, kuinka "nerokkaasti" olen kuusiongelmani ratkaissut. Helppo ja kestävä, toimii hyvin. Enkä ole edes koristellut, minusta kuusi aitona on ihan hyvä.

      Euroasiat ovat todella sekaisin vieläkin. En minäkään kovin paljon tuppaa nyt niihin mielipiteineni sekaantumaan. Olenhan siinä suhteessa hyvässä asemassa, että kukaan ei voi vaatia vastauksiani. Kunhan pressavaalit lipuu ohi, niin ehkä sitten näihin "pieniin euro-asioihin." Kun kuuntelen ja katselen vaalipropakandaa, niin presidenttihän hoitaa kaiken kuntoon. Näin yksinkertaista se parhaimmillaan on.

      Vaan eipä muuta kuin vaaka-asentoa sovittelemaan joku kirja unilääkkeenäni.

      • LateVaan

        En saanut vielä lupaa karsia joulukuusta, no on se vieläkin niin komia. Onkos se Nuutin päivä viimeinen jouluun liittyvä ajankohta, kuulema vasta sitten. sehän on huomenna.

        En vieläkään käynyt änestämässä, vielä ehtii, on jo Paavot rivissä, senverran tiedän, ettei tarvi noppaa heittää. Sitten harkitaan uudestaan toisella kierroksella, mennäkkö vai eikömennä.
        Parturissa kävin, sopii taas lippalakki päähän.

        Kuulema EU: ssakin otetaan Suomen vaalit huomioon, otetaanko yksimielisyyspykälä vielä huomioon vai taivutaanko enemmistöpäätöksiin.
        Taitaa olla liian iso laiva, ohjata kaikkia miellyttäviin päätöksiin. Vuotava se on kumminkin.

        Vettä ja räntää satanut koko päivän, aamulla oli hieno punerrus taivaanrannassa.
        Niin eiköhän siin tärkeimmät ollutkin,Late


    • Huomenta, lunta on nyt sitten tullut, aurat ja tiehöylät työllistettyjä.
      Miinuksen puolella pari astetta.
      Ikkuna näkymäni kaunis, kun katselen puiden valkoisia pukuja, alempana tien tasolla vilistää autot;)
      Siirryn kirjoittelun jälkeen tuonne toisen ikkunan ääreen, siellä luminen pusto silmää hivelee.
      Valokuvat on nyt kauniisti kansioissa, menihän siinä aikaa, kun istuin ja katselin, mökkiä tuli ikävä, nyyh.

      Miksihän tulee sellainen tunne, että nuo presidentin vaalit ovat melkoisen mitään sanomattomat, ehdokkaatko ovat värittömiä vai alkaako olla turtta kaikille valinnoille.
      Ymmärrän kyllä, että tärkeää on saada maalle presidentti, mutta jotenkin vain tunne siitä, että olkoon kuka tahansa, ei ihmeitä tapahdu.
      Kaiketi johtuu siitäkin, että kaikessa lyödään kansaa poskelle, aina vaan noita uhkia esitetään milloin mistäkin, työttömyys jatkuu, tehtaita suljetaan, lomautuksia jatkuvasti, verojen noususta puhutaan, säästää pitäisi.
      Mistä säästää, kun ei ole mitä säästäisi, onkohan nyt niin, että ne kuluttajat ovat jossakin muualla, kuin kansan keskuudessa, kertoisivat minne rahansa panttaavat.
      Kaikki viisaus pitäisi päättäjillä olla, onhan tietoa ollut saatavilla.
      Varmaan syy on myös siinä, että jokaisella on se "oma lehmä ojassa" yhteen kuuluvuuden henki puuttuu.
      Ei olla sotatantereella, mutta sama henki, veljeä ei jätetä olisi nyt aiheellinen.
      Huoli kaikkien toimeentulosta olisi olatava päälimäisenä ajatuksena.
      Jospa tästä vielä jotenkin sinnittelisi kannustavimpiin aatoksiin mummo tämäkin, on vaan näitä mustia ajatuksia kertynyt.
      Tänään voi olla aivan toisin, elämä ilonsa näyttää;)

      Minulla Skype kenkkuilee ja se että ei saa kuntoon jo ärsyttää, vaikka kuinka yrittää, aina sama tulos, jätän mielestä koko vehkeen, eli pyydän apua jostakin.
      Asiat saadaan kuntoon, kun oikea henkilö tarttuu puuhaan, sama pätee kaikessa, jospa nyt saisimme sellaisen presidentin;)

      Mukavaa että onnistuit my.mm.eli, sitkeyttä se vaatii kaikki, parantuminen ja koneetkin, ei nämäkään aina vaan kiltisti tottele.
      Olisi kyllä suotavaa, että koneet ei enää temppuile, kun näistäkin aika isot kulut joudumme maksamaan.
      Onko niin, että kehitys kulkee niin nopeaan eteenpäin, että eivät tekijätkään hommia hallitse, no jossakin kai se pää eteen tulee, ei kai viisauskaan mahdottimiin kasva, vai miten on?
      Näin vanhana toivoisi jo uudistusten vähenevän, kohta hoidamme kaiken vain nappia painamalla, salasanoin ja tunnuksin, mutta mites suu pannaan, kun oma muisti ei toimi?
      Kiva kuitenkin kuulla, että hyvin voit, jatkoja vaan aina parempaan toivottelen sinulle my.mm.eli;)

      Nyt olen vähän myrtti ollut kirjoituksessani, mutta kyllä se päivä vielä paistaa siihen kumminkin uskon;)
      Olkaa iloisella mielellä, kohta kaikki taas hoituu, kun uusi presidentti astuu virkaan, äänestämässä tänään aion käydä, vaikkakin uskoni ei näihin henkilöihin ole vahvistunut, jokuhan on valittava.
      Heipa vaan!
      Kaikki ilmainen se tahtoo olla kivisen tien päässä;)

      • Halloota halloota! Missee ne immeeset piileksii? Jokohan ne on uponna tuonne hankeej ja kinoksii? Meellä on aenae tullu lunta ihan tosissaa, oekeestaa öylössä päevänä vielä tätäkii päevee enemmä. Kyllä tiällä alakaa jo näätästee ihan talaviselle.
        Tyttären tytär, 20 v tulj meelle illalla, käätii saanassa jne. Tänä päevänä korjaelin muutamah hammee, ja toevottelin hyvvee matkoo, ku lähti ensi Helssinkii ja sieltä huomisen nimissä Skotlantii, opiskelemmaa ja työharjottelluu. Onhan ne nuo nykyset nuoret rohkeeta. Tämäkii opiskelija on jo pienee ikkääsä ennättännä käävä vaekka kuinka monessa muassa ja pärjee kyllä, kaekki asiasa on hoetanna iha iteksee, hienoo sitä on seorata sivusta.

        Kuhan tuo ilima tuosta selekiytyy, voes varmaan käävä kokkeelemassa potkurjkyytiä, tästä on oekee hyvä lähtee luikuttelemaa. Mutta jaksan kyllä oottoo iliman parantumista, ennenku pistänj nokkanj pellolle.

        Joo, iänestämässä on kääty, het alakuu, ihan pientä jonon poekasta olj, vua ee mitenkää haetaks asti. Tämä mualimalle lähtijäkkii olj öölössä päevänä iänestännä, hyvä hyvä.

        Hyvvee viikov vaehetta ja olokee immeesiks, ettee tule niitä jäläkipuhheeta. ---Tämä nyt ee oo hirveen tosissaa sanottu, tuljpaha jostea mielee, Jottae hupija pittää olla, eekös nii! Paulamaria


      • joutavoinen
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Halloota halloota! Missee ne immeeset piileksii? Jokohan ne on uponna tuonne hankeej ja kinoksii? Meellä on aenae tullu lunta ihan tosissaa, oekeestaa öylössä päevänä vielä tätäkii päevee enemmä. Kyllä tiällä alakaa jo näätästee ihan talaviselle.
        Tyttären tytär, 20 v tulj meelle illalla, käätii saanassa jne. Tänä päevänä korjaelin muutamah hammee, ja toevottelin hyvvee matkoo, ku lähti ensi Helssinkii ja sieltä huomisen nimissä Skotlantii, opiskelemmaa ja työharjottelluu. Onhan ne nuo nykyset nuoret rohkeeta. Tämäkii opiskelija on jo pienee ikkääsä ennättännä käävä vaekka kuinka monessa muassa ja pärjee kyllä, kaekki asiasa on hoetanna iha iteksee, hienoo sitä on seorata sivusta.

        Kuhan tuo ilima tuosta selekiytyy, voes varmaan käävä kokkeelemassa potkurjkyytiä, tästä on oekee hyvä lähtee luikuttelemaa. Mutta jaksan kyllä oottoo iliman parantumista, ennenku pistänj nokkanj pellolle.

        Joo, iänestämässä on kääty, het alakuu, ihan pientä jonon poekasta olj, vua ee mitenkää haetaks asti. Tämä mualimalle lähtijäkkii olj öölössä päevänä iänestännä, hyvä hyvä.

        Hyvvee viikov vaehetta ja olokee immeesiks, ettee tule niitä jäläkipuhheeta. ---Tämä nyt ee oo hirveen tosissaa sanottu, tuljpaha jostea mielee, Jottae hupija pittää olla, eekös nii! Paulamaria

        Voi ihme niin nuori tyttärentytär. Otin selvää tuolta facesa kuin on ikäinen vanhin lapsenlapsi. 30 vuotias. 2 lasta jo hänelläkin, kun hän syntyi olin 46v nuorukainen nyt 76v keski-ikäinen vaari. Nuorempia lastenlapsia onkin sitten erikseen kehumatta meleko monta.

        Oiken tarkistin kirjoittiko Paulamaria äänestyksestä, ninn kirjoitti hänkin; kyllä nyt on kaikki sekaantuneet politiikkaan sen verran. Vai hänkilöäkö äänestittä?


    • Eipä näy ryysistä Pirtissä. Pääsin kuitenkin sisään, taisi se porttivahti- kaulin olla torkuilla. Niinpä nostan Pirtin näkyville. Nurkkakaapilla voisin nyt rellestellä vapaasti, mutta olkoon tällä kertaa.

      Olisiko minulla asiaa? No se, että tänäänkin muutamat ihmettelivät elämän menoa.
      Olivat vaivoin rohkaistuneet ja opetelleet maksuautomaatin käytön, mutta nyt ne on hävitetty pois, Ei jää muuta mahdollisuutta kuin mennä jonottelemaan pankin kassalle pienenkin yllätyslaskun kanssa. Olisi pitänyt olla ainakin paljon pitempi siirtymäaika. Ei kaikilta voi odottaa edes tiekkarin hankintaa ja sen käytön opettelua.
      Jossain kunnat ovat joutuneet tulemaan avustajiksi ja tukijoiksi, jotta nämä automaatit jäisivät käyttöön. Niinkö se pankkitoiminta kehittyy? Niinpä siinä kasikymppinen pariskunta lähti hiljaa hiipimään konttorille.

      Ja nyt lähden hiipimään kirjan kanssa pitkälleen. Se tuntuu leppoisalta asennolta kun sopivan tyynyvuoren kasaa päänsä alle.

      • Ynnämuu livahti juuri nurkan taakse, kun minä olin näkö- ja huutoetäisyyden päässä.
        Olisimmehan me voineet pienet hörpyt ottaa vaikkapa pankkitoiminnan kunniaksi.
        Ensin lopetetaan se pankkiautomaatti, jolla maksaja hoiteli pankkivirkailijan työt.
        Sitten ovat vuorossa raha-automaatit. Meidänkin kylässämme oli niitä kaksi, joista toinen oli juuri revitty seinästä. Mistäs sitten rahaa revitään, kun viimeinenkin automaatti poistetaan, ja huhun mukaan yksi pankkiryhmä lopettaa rahan antamisen kassasta!

        Luultavasti me pärjäämme niin kauan kuin meitä on kaksi, mutta miten selviävät ne vanhat ihmiset, jotka asuvat kaukana liikepaikoista ja ovat ilman tietsikoita.
        Nämäkin kapineet ovat sen verran arvokkaita, ettei kaikilla ole varaa itselleen tietokonetta ostaa, ja kyllä ihan outo tarvitsee opastustakin tietsikan käytössä.

        Toisaalta, jos on mahdollista käyttää tietokonetta, on siitä iloakin:
        tutustuu mukaviin ihmisiin ja pääsee osallistumaan kaikenlaisiin kissaristiäisiin.
        Vaikka Tapanin-tanssit jäivätkin pitämättä, koska ei ollut rekikeliä, on edessä valmistautuminen laskiaisiin ja pääsiäislennolle.
        Että puuhaa riittää - ja pannussa paikkakunnan parasta kahvia.

        Kippis ja kulaus!


    • Hintriika*

      Hyvää eilistä päivää!

      Mikä noita kellonviisareita riivaa, kun äsken oli aamu ja kohta on taas aamu. Olisiko se riivaaja haamu? Minulla oli haamutiimi, siksi päässä soi riimi. Tein presidentillistä laululyriikan läksyä, kun annettiin sellainen aihe. Minä olen väsännyt rallia Urkista. Illalla näytin ystävällenija sanoin, että kurkista. Ystävä luki ja sanoi, että tämä on mahottoman hauska. Toivottavasti kurssiope on samaa mieltä.

      Ensin kyllä ajattelin kirjoittaa kupposesta sitä Haloskaksikin sanottua, mutta kun en tykkää minkään tuotemerkin mainostamisesta, niin meni sitten Urkkiin. Tulevasta presidentistä ei tiedä mennä sanomaan mitään, vaikka kyllä minä eilen kävin äänestämässä. Ehkä minun äänestyslippuun pränttäämäni numero ei ole se voittajan numero, mutta olenpahan mielipiteeni sanonut.

      Seuraava kierros voikin olla jo vaikea, jos joutuu vääntämään sellaisen numeron, jonka haltijaa ei sisikunta hyväksy. Mutta ikinä en ole äänestämättä jättänyt. Enpä nyt kuitenkaan enempää ennakoi tulevaa tilannetta. Vaikka saattaahan presidentilläkin olla jotakin vaikutusta liikenneturvallisuuteen... no niin, meni taas sivuraiteelle.

      Kai se on pakko yrittää vaaka-asentoa, vaikka tähän aikaan minä vasta alan virkistyä. Kenties tavataan vielä tänään!

    • Lumituiskua vaan edelleen, mutta huomenet pääse toivottamaan, vaikka aika tuperoista tuo keli on.
      Ajattelin jo eilen, että niin sekavia kirjoittelin, että kukaan ei pirttiin uskaltautunut, mutta tulitte kumminkin;)
      Olettehan te jo tottuneet näihin minun turhiin höpinöihin, ei niitä vakavina tarvitse ottaa, mitäs sitä muuta kirjoittaisi, kuin mikä päässä pyörii, olkoon sitten vaikka asiatonta.

      Minä laitoin matot haistelemaan raikasta ilmaa, tuonne parvikkeen kaiteelle, pian on pois otettava, kun lunta viskelee, mutta se raikkaampi tuoksu on saatava mattoihin.
      Ihmettelenkin miten toiset asukkaat siivoavat, kun ei koskaan mitään parvekkeella näy, no kaipa on konsteja mitä minä en tiedä ja olenhan hyvin vanhanaikainen taponeni.

      Ihmettelen myös minäkin noita pankkien touhuja ja yleensä koko maailman menoa, ei tippaakaan mietitä heitä, kelle elämän vaikeudet on kertyneet muodossa jos toisessa.
      Iäkkäillä ihmisillä on todella hankalaa näiden asioiden hoito.
      Paljon puhutaan vanhuksien asioiden puolesta, mutta kaikki palvelut ei kuitenkaan tavoita moniakaan, ainakaan tuolla maaseudulla.
      Ei sitä kaikkia vaikeuksia edes tajua, mitä heillä on, kun itse täällä liikepaikalla asuu ja tämä konekin apuna.
      Ei hyvältä näytä.

      Tuo riimittely se eräiltä käy, minäkin aina väliin yritän, mutta kaikki taidot, ne vähäisetkin häipyy unholaan.
      Pitäisi vaan sinnikkäästi yrittää, olisi kolmet synttärit joihin voisi onnittelu värssyt laittaa, mutta kortin edessä istun ja mitään ei ilmesty korttiin.
      Tyttären pojanpoika täyttää kuusitoista, vävyn äiti 85 ja sitten viikonloppuna pitää ehtiä pääkaupuntiin, on 70:kymppiset.
      Pika matka tulee, kun on jouduttava pyhäksi kotiin.
      Olisi ollut teatterit ja muut menot tarjolla, mutta kun on niin kiireinen, joutuu moiset laistamaan;)

      Kyllä ne nuoret rohkeita ovat, pojan tytär joululta kotiin tuli opintomatkaltaan, kysyin haluaisitko vakituisesti muuttaa Englantiin, vastaus miellytti, en, käymään kylläkin.
      Jotenkin ajatus, että tuonne maailman tyrskyihin lähtisivät, kauas synnyinseuduiltaan, ei tunnutuisi mukavalta.
      Paljonhan ihmiset kansainvälistyvät ja viihtyvät muualla myös, mutta minä en ja toivoisin, että jälkeläiseni myös täällä saisivat työn ja toimeentulon.

      Nyt sitten katson joko matot ovat isonkin lumikasan päälleen saaneet, ei kovin märkää ole, kun viisi astetta on pakkasta ja kai se on imurikin otettava käyttöön, inhoan sitä hommaa, eikö kellekään tälläinen työ maistuisi;)

      Vielä pitää sanioa joutavoiselle, että nuoria me olemme, vastahan yli 80;set vanhuus titteliä saavat käyttää;)

      • Skillan,
        jäin laskeskelemaan tuota kun kerroit tyttäresi pojanpojan olevan kuusitoistavuotias. Sinä olet siis isomamma ja tuo kuustoistavuotias on neljättä polvea.
        Minulla täyttää tuo suvun nuorin (neljättä sukupolvea hänkin) tänään kaksi vuotta ja aloin ihmettelemään, että miten nuoria nuo äidit tuossa teidän ketjussa ovat olleet lapsen saadessaan. Ihan aivoni nyrjähtivät, jotta oli pakko ihan näin suoraan kysyä.


      • Skillan*
        katleija- kirjoitti:

        Skillan,
        jäin laskeskelemaan tuota kun kerroit tyttäresi pojanpojan olevan kuusitoistavuotias. Sinä olet siis isomamma ja tuo kuustoistavuotias on neljättä polvea.
        Minulla täyttää tuo suvun nuorin (neljättä sukupolvea hänkin) tänään kaksi vuotta ja aloin ihmettelemään, että miten nuoria nuo äidit tuossa teidän ketjussa ovat olleet lapsen saadessaan. Ihan aivoni nyrjähtivät, jotta oli pakko ihan näin suoraan kysyä.

        Hyvin nuoria olemme olleet kaikki;)

        Jos perinteenä kulkee tehdä lapset nuorina, voisi viides polvi olla aika lähellä;)D
        Ei kuitenkaan tiedossa.
        Kyllä me mummit nuoria olemme olleet, mutta näin vanhaksi kumminkin on päästy.
        Ihana katsella nyt noita nuoria mummeja miten jaksavat, ovat kuin kaveruksia lapsiensa kanssa.


    • joutavoinen

      Huomenta. Valkoista lunta on sentään jonkinverran ja muutenkin nyt on tilaisuus nauttia pikkupakkasesta täällä etelässäki. Tuota *vanhus'titteliä olen näköjään pikkuhiljaa maistellu. Muistan joskus ärähtäneeni kun lehdessä luki, "55 vuotias vanhus ajoi kolarin". Nykyisin eivät toimittajat sentään uskalla tuonlaatuisia otsikoita laittaa.

      Ilkeyksissäni minäkin kokeilen runoilemista, vaikka malttamaton olen kun joudun sovittelemaan rivejä ja asian saamista jotenkin ymmärrettäväksi,- asian josta ei ollut tietoakaan kun ryhdyin kirjoittamaan sitä runoa. Silkkaa ilkeyttä sellainen on.

      Kysymyshän on siitä, että jos laadin aiheen josta sitten vasiten kirjoitan runoa, siitä ei tulekaan mitään, soinnut ja riimit ei kelpaa siihen omaan kriittisyyteen.

    • Hintriika*

      Samaa päivää taas!

      Eihän tässä ole kulunut kuin puoli vuorokautta, kun täällä kävin, ja taas tulin. Noista sukupolvista,minun vanhin lapsenlapseni täytti eilen neljännesvuosisadan. Siis se sama tyttö, joka syksyllä pyöräytti oman tytön eli teki minusta isomummon.

      Jos joutavoinen ei riimejä saa oman kritiikkinsä mittoihin sopimaan, niin pakinoitsijan "vikaa" kyllä löytyy. Ties, vaikka olisikin vakituinen pakinanväsääjä! Emmehän me juurikaan toistemme siviilielämästä tiedä nimimerkkien takana. (Nimimerkillä tosin moni pakinoitsijakin kirjoittaa.)

      Minä olen tainnut syntyä nelipolvinen trokee (Kalevalan mitta) suussani, kun ainakin ensiversio jumputuksistani menee aina siihen. Väkisten täytyy vääntää muuta rytmiä väliin. Muutoin aika yksitoikkoista! Kalevala kylläkin suosii alkusointuja, niitä harvemmin nykylyriikassa näkee.

      Meillä on onneksi sen verran pakkasta, että lumilinnan rakennustyömaalla lumitykit ovat päässeet laulamaan. Kiirettä niillä pitää, mutta meinaavat saada linnan valmiiksi suunnitelluksi avajaispäiväksi 27.1. Teemana on urheilu. Luultavasti saamme Helsingin stadiontorninkin lainaan tänne. Ainakin näköisveistoksen (ehkä vähän matalampana kuin alkuperäinen).

      Aurinko hymyilee! On sitä mentävä katsomaan, puraiseeko tuuli nokasta noin 9 asteen pakkasessa...

    • Sally

      Tulin pikaisesti käymään tänne pirttiin. Eikä ihan umpihangessa tarvinnutkaan kahlata, kun polku oli jo valmiiksi tallauntunut. Kiitos edellä kävijöistä.

      Eilen myös minä kävin ääneni antamassa, parhaalle tietenkin. :D
      Äänestyspaikka oli kirjastossa, joten samalla otin uuden kirjan luettavakseni ja luetut kirjat palautin.
      Minusta on myös mukavaa lueskella sängyssä iltalukemisena. Luen niin pitkään, että silmät alkaa lupsaa ja kirjan teksti alkaa hämärtyä. Silloin on aika panna kirjan kannet kiinni ja antaa unettarelle itsensä . Ei kuitenkaan aina ole helppo saada unen päästä kiinni. On särkyjä ja jos jonkinlaista rauhattomuutta. Silloin ei auta muu kuin valvoa ja valvoa... Niitäkin öitä on ollut . Viime yön nukuin hyvin ja se vaikuttaa seuraavaan päivään melkoisesti.

      Tänään on vielä monta hommaa tehtävissä. Pyykki on peseytymässä ja kunhan lopettaa, lähden ruokakauppaan viikonlopun ruokia ostamaan. Kauppa on tuossa ihan muutaman sadanmetrin päässä, joten helposti sekin asia hoituu. Omat hyvät puolensa tässä keskustassa on asuminen, kun kaikki palvelut lähellä.

      Kaikille hyvää viikonloppua!

    • Täällä 7 astetta pakkasta, aurinko vähän pilkottaa, viima aika kylmä. Kaivoin autoa
      vähän esiin lumesta ja pistin narunpäähän, täytyy mennä kauppaan.

      Minulla tuo runosuoni ei millään toimi, hyvä jos kaksi sanaa saa sopimaan runomittaan, siihen se jää.

      Meillä ei tälläkertaa suku ole edennyt kolmattapolvea pidemmälle, pojan perhanat menivät avioon vata yli komikymppisinä ja nyt vanhin lastenlapsi on 18 v, elä tässä sitten ties kuinka vanhaksi, ennenkuin näkee neljännen polveen. Itse olimme aika nuoria ja emme vieläkään kovin "vanhoja"!
      Nuoresta asti vanhettu yhdessä.

      Luulen auton nyt lämmenneen tarpeeksi joten heippa,Late.

    • H*

      Minulle tuli selvä mielikuva, kun Late menee kauppaan ja vetää narun päässä olevaa autoa perässään. Ellei siinä auto lämpene, niin Late ainakin lämpenee.

      Anteeksi, mielikuvitukseni se vaan...

    • Ei ollut ainoa, joka sai sen kuvan--- Late ja auto perässä narun nokassa:D

      Ihanaa oli päästä kotiin Ison Omenan perinpohjaisesta kuntoilukierroksesta! Eipä ainakaan ollut liukasta, korttia sai kyllä liuttaa, mutta tarvittavat löytyi, saa taas olla rauhassa jonkin aikaa.

      Suomalaisen Kirjakaupan ale:sta poimin 5 €:lla uutisankkuri
      Keijo Leppäsen kirjan *Parempi polvi* nuorison kasvatuksesta ja perhe-elämästä, johon onkin saunan jälkeen kiva syventyä:D

      Ihanasti kirjailija kuvailee hämmästystään teinien kanssa, sitähän se on:D ---Molemmin puolin oppimista!

      Tässä siemaisin kahvia samalla virkeydekseni, ja toivottelen samalla leppoisaa lauantai- iltaa saunoen, tai muuten nauttien,.. moikka

    • :Late noudattaa vanhoja perinteitä. Ennenvanhaan syrjäseutujen kauppojen edessä oli ihan puomi sitä varten, jotta sai kulkupelinsä pistää kiinni. Ne vehjeet toimivat yhden hevosvoiman teholla. Nyt niitä voimia on satakertaisesti, joten sitä huolellisempi kannattaa kiinnityksessä olla. Tuskinpa Late viritti valjaita itsensä päälle...voisi se olla mahdollista, jos hevosvoimat heittäytyisivät änkyröiksi.

      Runojen rustaamisesta en paljonkaan ymmärrä. Tottahan muutamia olen koettanut rakennella, mutta voiko niitä runoiksi nimittää. Kalevala - mitta, se kahdeksan tavua kyllä luistaa, kun rymiä mieleen palauttaa. Eri asia on, onko tuloksessa järkikultaa. Pitääkö siinä olla? Mitäpä kaikenlaisista kompeista, sananjaloista ja soinnuista. Voihan ne olla riitasointuja, vähemmän järkevää vastakkain asettelua, sitä mitä päästä pulpahtaa. Siinäpähän on sitten "tulkitsemista." Niinhän se on muussakin luovaksi nimetyssä taiteessa, tulos on se mikä on ja loppu lukijan/katsojan silmässä, toisista hyvä, toisista roskaa. Näin amatöörinä vastaanottajanakin mietin, mutta päätelmiäni en useinkaan julistele. Jo yrittäminenkin on hyvä ja "mahtuuhan maailmaan näitä." No...olenhan Kiasmassa muutaman kerran käynyt.

      Aivan on talvinen keli täälläkin, pakkasta lähes 10, tuulikin puhalteli talojen välisissä tunneleissa ärhäkkänä. Punaposkisena palasin jalottelultani.

      Että silleen, päivä on taas pilattu ja huomenna uusi urakka!

      • joutavoinen

        Huomenta! Siinäpä se ynnämuu, noin käy kun tietää runotieteestä liikaa, mutta hyvä on kirjoittelu harrastus näinkin tässä Sklllan'in kahvipöytyeessä.
        Hintriika mainitsi leikkisästi minun pakinointi taipumuksesta, joka pitääkin paikkaansa siinä mielessä että luen mieluusti pakinoita.

        Nytkin vanhasta kirjasta löysin Tauno Koskelan s.1916 Rauman giälisen pakinan, "Pajakollin Gallu" joka aivan on opettavainen tarina kunhan saisin sen luettua.

        On muute vaigia se giäl. Gallusta tuli merimiäs Raumall hän sai hyyryn "Hoppettihin" go rookas ollk kotonk kallistusmöljäs pohjandriivauksen dähde. Mainiosti ymmärrän asian, lukeminen vaan on mukavan työlästä.


    • Sunnutaiaamun rauhaa, on niin hiljaista, että kuule nuppineulan putoamisen;)
      Ulkona pakkasta tämän talven kovimmat lukemat, kymmenen astetta, ei tuule ja pyryttäminen on lakannut, kerrassaan upea talvisää.
      Tänään varmaan aurinko näyttäytyy.

      Tuo lukeminen, olenkin monta kertaa kertonutkin, on minulta jäänyt, lehtiäkään en lue.
      Junamatkalle otan lehden ja selailen tai täytän ristisanoja.
      Olen tässä ajatellut, kun käsitöistä ei enää kellään tarvetta, rupean opettelemaan lukemista.
      Hyllyissäni on kirjoja vaikka kuinka, niihin voisin yrittää paneutua, pitää löytää sellainen joka on mielenkiintoinen heti alusta, ehkä sitten uteliaisuus saa loppuun asti lukemaan.
      Tuo vuoteessa lukeminen on minulla aivan turha edes yrittää, kuten Sally ja monet toisetkin tekevät, minä nukun yleensä heti, kun hyvä asento on löytynyt.
      Ei kuulema mene minuuttia kauemmin, kun jo kuulema kuorssaan, no sitä en tiedä, näin kumminkin väitetään.
      Lehtien tilaamisen olen nyt lopettanut ja tähän asti olen osannut sanoa ei, puhelinmyyjille.
      Minulle ne lehtijuorut riittää, kun luen ne kampaajalla, kuuden viikon välein;)
      Joskus kyllä aika nolona kyselen, että ketäs ne on nuo, joista nyt keskutelette, mutta minua ei jaksa lukemiseen asti kenenkään elämä kiinnostaa.
      Pitäisiköhän?

      No äänestys on tehty, mutta luulen että toinen on vielä suoritettava, vaikka epäilen, että valinta tulee olemaan ei toivottu, kai sitä on kumminkin käytävä jommalle kummalle loppusuoralle päässeelle ääni annettava.
      Kahdesta pahasta, parempi;)D
      Enpä tiedä vaikuttaako mitään meikä mummon elämään, olipa kuka tahansa, eduskunta ne päätökset tekee, mitkä voivat minuun ja moneen toiseen vaikuttaa.
      Toivoa sopii, että päättäjät eivät ole johdettavissa, omaakin viisauttaan pyrkivät esille saamaan.

      Matot ja vuodevaatteet sain eilen raikastettua ja olipas kiva puhtaiden lakanoiden väliin illalla painautua, saunapuhdas itsekin.
      Taas viikon päästä alkaa tuntua, että pölyä, pölyä, ja taas sama urakka;)
      Vintille kipusin, vein joulutavarat odottamaan taas alas tuomista, sitä se elämä on, jatkuvaa kiertoa.
      Kohta kellarista kukat taas ikkunalle, siemenet multaan ja alkaa se vaihe, kasvun ihme.
      Otti se koville se kipuaminen, voi että kun intoa saisi puskettua ja rupeaisi joka päivä nuo raput kipuamaan, tekisi se ainakin vähän hyvää tälle huonolle kunnolle, mutta se laiskuus;)

      Nyt toivottelen hyviä, rentouttavia hetkiä sunnuntain viettoon, pistäytykää pirtissäkin.

    • Hintriika*

      Täytyy tunnustaa moukkamaisuuteni, sillä en ole käynyt Kiasmassa ikinä. Vaikka siinä se tökötti Mannerheimin ratsun takana jo silloin, kun olin vielä hesalainen. Jos sen Guggenheimin vielä Hesaan pykäävät, niin taitaa aukkoni sivistyksessä vain kasvaa... Tuskin tulee sinne kummajaiseen kovin suurta hinkua. Arvelen, että liput tulevat olemaan omaa hintaluokkaansa. Säätiö osaa takuulla nyhtää saranoiden kuluttamisestakin kunnon korvauksen.

      Kymmenkunta astetta vähätuulista pakkasta. En ole ehtinyt vielä haistelemaan, mutta tarkoitus on nokka ulos työntää vielä tälle päivälle. Taivas on tasaisen harmaa, mutta ei siellä taida mitään sataa. Näyttää sellaiselta meidän talvisäältä. Tätähän se normaalisti olisi pitänyt olla jo pitkään tällekin talvelle.

      Oli eilen ilo silmälle, kun rannassa lumitykit pukkasivat valkoista pilveä täysillä. Jotakin osia linnasta on jo päällepäin melko valmiin näköisenä. Kyllä se siitä! Eilisellä lenkillä vastatuuli tuntui äkikseltään naamalla, mutta ei muuten pallellut. Tänään tuuli on paljon maltillisempi.

      Ei tule mitään, jos tähän jumittuu. Tänään oli taas lähes ylipääsemättömiä vaikeuksia saada internet toimimaan. Liekö vika vanhassa koneessa (joka muutoin toimii ihan hyvin) vai olenko jossakin kummallisessa katveessa tässä makuuhuoneen nurkassa, kun yhteysongelmia tulee vähän väliä. Siksi en viitsi katkaista yhteyttä, jos vaikka kauppareissulle pikaisesti lähden. Niin... siis tänään on mennyt kohtuuttomasti aikaa pelkästään yhteyden yrittämiseen kaikin mahdollisin keinoin, että nyt alettava jollekin!

      Palaillaan, jos yhteyden päässä pysyillään...

      • Päivää Pirttiin!

        Päivä jo laskee hiljalleen, aavistuksen jo hämärtää täälläkin, mutta mukava rauha on istahtaa oman läppärinsä ääreen.

        Serkkuni vierailu on ohi, ja päässäni vilisee vieläkin sukilaisten tulva, kun miehensä on sukuluettelon tekijä:D Huh huh kun kaikki serkkujen ja kummin kaimojen nimistä taas selviää, niin saamme omat jälkipolveni edelleen annettavaksi. On tuo nettitikku verrattoman helppo kapine, siinä ne nyt työpöydällä kököttävät esi-isien ja äitien dokumentit.

        Fantastinen ammattilainen on tuo äitini vanhimman sisaren tyttären mies, minulle oli taas niin rakasta tavata lapsuudestani muistamaani serkkua: D ja miestään ihan ihmisinä.

        Kyllä oli hauskaa kuunnella, miten mummolassa olin ollut ihan pikkuisena mukana muiden lasten kanssa, kun mäkeä alas ajoi mustalaisvaunut, ja kaikki isommat lapset pelästyivät ja juoksivat metsään.

        No tämä serkkuni ei jaksanutkaan raahata minua yli ojan vaan jäimme ojaan.

        Mustalaisemäntä oli kysynyt minne te juoksette kaikki?

        Minä pikkanen olin sanonut *metsään piiloon kun pelättiin!*

        *Mitä te sitten pelkäsitte*, kysyi, *Mustalaisii olin vastannut.*
        *Mitäs ne sitten on oikein*?
        Johon minä, että *ne on tuolla järvessä ne mustalaiset* n
        Nauruun oli päätynyt sekin, äidin jo tullessa hakemaan meitä serkuksia sisälle varmuuden vuoksi!
        Hevonen oli ollut hieno, otsaheloineen jo kaukaa erottuvana, kertoi serkkuni.


    • Auringonlaskun aikaan.

      Kylläpä potkuri luisti mainiosti. Rohkeasti vaan ajoradalla potkuttelin, autoja liikkui hyvin vähän, eikä viimeisen lumisateen jälkeen viikonloppuna ole aurattu eikä hiekoitettu. Varmaan huomenissa korjaavat senkin asian. Horisontin reunalla on ihan kultaista ja keltaistakin, aurinko laskee juuri, ei mene monta minuuttia, kun se on jo kokonaan metsän takana, se on meidän korkeudella tänään juuri 15.20.Näin sitä ollaan menossa oikeeseen suuntaan, kevättä kohti, jippii!!!!

      Elä välitä Hinriika, en minäkään ole Kiasman ovesta sisään astunut, jälkipolveni sitäkin enemmän, eiköhän se riitä. Omalla paikkakunnalla kyllä pyrin katsomaan "kylddyyriäkin", tilaisuuksien sallimissa puitteissa, aika osuvasti sanottu, vai mitä.

      Nyt jo värittyy taivaan ranta , kuinka se saakaan väriä myöhemmin kun taivas alkaa olla lähellä syvän sinistä väriä. Se on upeaa jos mikä!

      Minua odottaa lenkkikaverin keittämä teevesi, lähden nautiskelemaan sitä ja toivotan kaikille leppoisaa sunnnuntain illansuuta! Kaanista on, kaanista on!!! paulamaria

      • Enpä maininnut Kiasmassa käyntejäni siksi, että olisin ihmeemmin "sivistynyt" tai jotenkin edes viisastunut. Tosiasissa entistäkin pöllömmäksi ja tyhmemmäksi tunsin itseni, eikä merkkiäkään elähdyttävistä jälkivaikutuksista. Kiasmastahan piti tulla uusia uria aukova, todellisille hyvän taiteen ystäville oikein oma kehto. Heille, joilla on tietoa, näkemystä, sitä sisäistä paloa ymmärtää uudenkin hienon taiteen salat niiden ihmeellisessä maailmassa.

        Kävinhän, utelias kun olen. Tunsin, että olen täysin tyhmä pöllö. Ei "avautunut", ei sitten millään. Vanhoja hirrenpätkiä, roskakasoja, pahville roiskaistuja piimäpurkkeja, epämääräisi ripustuksia ja jne. Kuulin kyllä sivusta, kuinka jo varttuneet rouvat, "kukkahattutädit", ihastelivat ja huokailivat täysin sydämin hienoja taiteilijoiden oivalluksia. Ei tarttunut minuun. Tuli vain pirullisia ajatuksia mieleeni. Eivätkö nämä taiteentuntijat ole katselleet seinien ulkopuolelta mitään? Jos niin haluaa, löytyy porttigonkeja, joihin joku onhädissään lorottanut vetensä. Siitä se virta on lorottanut jalkakäytävän poikki, väliin haarautuen pienemmiksi puroiksi. Voihan ilmiön kuvitella vaikka takaperin virtaavaksi Amatzoniksi, jonka ympäriltä on sademetsät hakattu paljaiksi. Kyllä mieleeni tuli, että oliko tällainen taiteentarjonta mahdollisimman röyhkeä huijaus. Siitä tulee mieleen Anderssenin satu oletetuista ihmeellisen hienoista vaatteista.
        Tietysti taiteentuntijana jään toiseksi, paremminkin olemattomaksi. En sille mitään voi. Olihan siellä jotakin pientä, jota jotenkin ymmärsin, mutta ei mitään suuresti elähdyttävää.

        Kerran kävin Kiasmassa sen yllyttämänä, koska näyttelyssä oli töitä Palsalta, pohjoisen poika, eli hyvin vaatimattomasti, kuoli nuorena, ehkäpä viinakin maistui liian hyvin. Huomattavasti petyin niihinkin töihin.Suurin osa kuvasi seksuaalista...miten tuosta jatkaisi...käsivarren mittainen penis sojotti milloin missäkin asennossa. Mieskatsojat kävelivät ohi, muutamat vähän naurahtelivat, naiset, mumelit näyttelivät yllättynyttä ja väistyivät taaemmaksi odottamaan hiljaisempaa hetkeä tarkempaan tutkimiseensa. Keinot ne on taiteessakin.

        Guggenheim on käsitykseni mukaan vain kovaa bisnestä. Tuskinpa sillä on sen suurempia rehellisiä tarkoitusperiä.
        G- säätiölle raha juoksee näkyvillä olleiden ehtojen mukaan, eikä mitään tarvitse sijoittaa. Ei täällä pitäisi olla näyttelytilojen puutetta, Kiasman lisäksihän on monta muutakin paikkaa sillekin taiteen saralle. Säästää pitää kaikessa, mutta ei se koske elitistä mielikuvaa "kukkehemistä." Niin ne tärkeysjärjestykset vaihtelevat.

        Kemin lumilinnahan on kokonaan toinen asia! Kelitkin ovat sellaiset, että luonnon materiaali pysyy kasassa ja aikanaan purkutyötkin käyvät kuin itsestään. Hyvin suunniteltu on hyvä.


      • joutavoinen
        ynnämuu kirjoitti:

        Enpä maininnut Kiasmassa käyntejäni siksi, että olisin ihmeemmin "sivistynyt" tai jotenkin edes viisastunut. Tosiasissa entistäkin pöllömmäksi ja tyhmemmäksi tunsin itseni, eikä merkkiäkään elähdyttävistä jälkivaikutuksista. Kiasmastahan piti tulla uusia uria aukova, todellisille hyvän taiteen ystäville oikein oma kehto. Heille, joilla on tietoa, näkemystä, sitä sisäistä paloa ymmärtää uudenkin hienon taiteen salat niiden ihmeellisessä maailmassa.

        Kävinhän, utelias kun olen. Tunsin, että olen täysin tyhmä pöllö. Ei "avautunut", ei sitten millään. Vanhoja hirrenpätkiä, roskakasoja, pahville roiskaistuja piimäpurkkeja, epämääräisi ripustuksia ja jne. Kuulin kyllä sivusta, kuinka jo varttuneet rouvat, "kukkahattutädit", ihastelivat ja huokailivat täysin sydämin hienoja taiteilijoiden oivalluksia. Ei tarttunut minuun. Tuli vain pirullisia ajatuksia mieleeni. Eivätkö nämä taiteentuntijat ole katselleet seinien ulkopuolelta mitään? Jos niin haluaa, löytyy porttigonkeja, joihin joku onhädissään lorottanut vetensä. Siitä se virta on lorottanut jalkakäytävän poikki, väliin haarautuen pienemmiksi puroiksi. Voihan ilmiön kuvitella vaikka takaperin virtaavaksi Amatzoniksi, jonka ympäriltä on sademetsät hakattu paljaiksi. Kyllä mieleeni tuli, että oliko tällainen taiteentarjonta mahdollisimman röyhkeä huijaus. Siitä tulee mieleen Anderssenin satu oletetuista ihmeellisen hienoista vaatteista.
        Tietysti taiteentuntijana jään toiseksi, paremminkin olemattomaksi. En sille mitään voi. Olihan siellä jotakin pientä, jota jotenkin ymmärsin, mutta ei mitään suuresti elähdyttävää.

        Kerran kävin Kiasmassa sen yllyttämänä, koska näyttelyssä oli töitä Palsalta, pohjoisen poika, eli hyvin vaatimattomasti, kuoli nuorena, ehkäpä viinakin maistui liian hyvin. Huomattavasti petyin niihinkin töihin.Suurin osa kuvasi seksuaalista...miten tuosta jatkaisi...käsivarren mittainen penis sojotti milloin missäkin asennossa. Mieskatsojat kävelivät ohi, muutamat vähän naurahtelivat, naiset, mumelit näyttelivät yllättynyttä ja väistyivät taaemmaksi odottamaan hiljaisempaa hetkeä tarkempaan tutkimiseensa. Keinot ne on taiteessakin.

        Guggenheim on käsitykseni mukaan vain kovaa bisnestä. Tuskinpa sillä on sen suurempia rehellisiä tarkoitusperiä.
        G- säätiölle raha juoksee näkyvillä olleiden ehtojen mukaan, eikä mitään tarvitse sijoittaa. Ei täällä pitäisi olla näyttelytilojen puutetta, Kiasman lisäksihän on monta muutakin paikkaa sillekin taiteen saralle. Säästää pitää kaikessa, mutta ei se koske elitistä mielikuvaa "kukkehemistä." Niin ne tärkeysjärjestykset vaihtelevat.

        Kemin lumilinnahan on kokonaan toinen asia! Kelitkin ovat sellaiset, että luonnon materiaali pysyy kasassa ja aikanaan purkutyötkin käyvät kuin itsestään. Hyvin suunniteltu on hyvä.

        Toisinajattelijana tykkäsin kun kävin Kiasmassa avajaisten aikoina, tais olla vapaa sisäänpääsy. Mistelen että siellä oli sammio piimää vai maitoako se oli, sitä oli juttua lehdissä.

        Kovastikiinnostava se teos oli kuitenki liekö jo hapannu seki. Kuulusa näyttelijäkin oli siinä jonossa "Puhtaat valkeat lakanat" näytteli siinä. Kyllä kulttuurista jotakin aina mielen sopukoihin jää.
        Nyt alkaa Teemalla Tatin filmi "Riemuloma Rivieralla"näi se on laaja tämä kulttuuritarjonta.


      • Ramoona*
        joutavoinen kirjoitti:

        Toisinajattelijana tykkäsin kun kävin Kiasmassa avajaisten aikoina, tais olla vapaa sisäänpääsy. Mistelen että siellä oli sammio piimää vai maitoako se oli, sitä oli juttua lehdissä.

        Kovastikiinnostava se teos oli kuitenki liekö jo hapannu seki. Kuulusa näyttelijäkin oli siinä jonossa "Puhtaat valkeat lakanat" näytteli siinä. Kyllä kulttuurista jotakin aina mielen sopukoihin jää.
        Nyt alkaa Teemalla Tatin filmi "Riemuloma Rivieralla"näi se on laaja tämä kulttuuritarjonta.

        Kiasman hauskinta antia oli minusta ITE-taide, jota näkee teitten varsilla luovan Suomen kansan kätten ja mielikuvituksen jälkenä. Monet taitavasti tehdyt vanhat tarvekalutkin ovat suorastaan taidetta. Moni arvostaa Kiasmaa edullisena ja edustavana ruokailupaikkana...ja siinä nurmikolla on kesäisin kiva vaikka picnikillä käydä, mielenkiintoista uutta kuvanveistotaidetta samalla tutkaillen. Ainakin viimeksi käydessäni Kiasmassa näytti olevan runsaasti tilaa niin seinillä kuin lattioillakin. Murhetta on saatu talon huonosta soveltuvuudesta Suomen ilmastoon.

        Onhan meillä Espoon Emma, modernin taiteen museo, jolle kelpasi vanhat W G:n tilat. Siellä on vaihtuvia näyttelyitä vakinaisten kokoelmien lisäksi, ja se harjoittaa myös monipuolista taidekasvatusta. Ateneumin Picasso -
        näyttely keräsi yleisöennätyksen, joka kesä on maaseudullakin monia mielenkiintoisia tilaisuuksia tutustua myös nykytaiteeseen. Ei taide tarvitse aina huippukalliita seiniä ympärilleen, eikö taiteen ole tarkoitus puhua puolestaan ? Hienoja elämyksiä koetaan Retretin luolastossa Punkaharjulla, Mäntässä Serlachiuksen veljesten palatsit ovat omiaan taiteen tyyssijoiksi..esimerkkejä keksii vaikka miten paljon muualtakin kuin pääkaupungista.

        Kaipa joitakin suomalaisia taidepiirejä hivelee, kun Helsingille tarjottiin Guggenheimiä . Useimmille tavallisille suomalaisille siinä haiskahtaa veronmaksajien hyväksikäyttö. Saapas nähdä, miten hanke etenee.


      • joutavoinen
        joutavoinen kirjoitti:

        Toisinajattelijana tykkäsin kun kävin Kiasmassa avajaisten aikoina, tais olla vapaa sisäänpääsy. Mistelen että siellä oli sammio piimää vai maitoako se oli, sitä oli juttua lehdissä.

        Kovastikiinnostava se teos oli kuitenki liekö jo hapannu seki. Kuulusa näyttelijäkin oli siinä jonossa "Puhtaat valkeat lakanat" näytteli siinä. Kyllä kulttuurista jotakin aina mielen sopukoihin jää.
        Nyt alkaa Teemalla Tatin filmi "Riemuloma Rivieralla"näi se on laaja tämä kulttuuritarjonta.

        Lisäys.
        Maitoallas oli todellisuudessa jonakin installaationa, en muista oliko avajaisten aikana vai myöhemmin. Olen käynyt siellä ravintolassa useinkin ja pari kolme kertaa kierrellyt ne näyttelytilat. Mutta en tiedä miksi en oikein ymmärtänyt. Veljen tytär, taiteilija, teki erään installaation ja sanoi: "Jos joku sanoo sitä taiteeksi niin silloin se on taidetta".


      • Hintriika*
        joutavoinen kirjoitti:

        Lisäys.
        Maitoallas oli todellisuudessa jonakin installaationa, en muista oliko avajaisten aikana vai myöhemmin. Olen käynyt siellä ravintolassa useinkin ja pari kolme kertaa kierrellyt ne näyttelytilat. Mutta en tiedä miksi en oikein ymmärtänyt. Veljen tytär, taiteilija, teki erään installaation ja sanoi: "Jos joku sanoo sitä taiteeksi niin silloin se on taidetta".

        Niinhän se varmaan on. Jos minä sanon, että kirves on taiteellisen näkemykseni mukaan vasara, niin sehän silloin on. Osun naulankantaan ainakin hamarapuolella.

        Lisää taidekeskustelua kehiin! Tämä on hauskaa...


    • Hehee hyvä hintriika;)))))
      Olen ihan samaa mieltä.

      Tuolla Sysmässä kehuivat aina kesäisin sitä Suvi pinxiä.
      Yhtenä kesänä sitten menimme oikein asioiksemme sinne katsomaan.
      Arvatkaa vaan eise minulle mitään sanonut,enkä saanut mitään ahaa oivalluksia.

      Muistan kouluaikaan,kun oli joka keväinen retki Kuopion museoon,siellä oli se vanha savupirtti jota minä tykkäsin käydä katsomassa.Olihan siellä paljon muutakin mitä katsottiin ja tutkittiin.Jotain luurankojakin huh.....
      No se oli vain museo;)

      Missä oli mielenkiintoista,niin siellä Kaliforniassa ne Tervahaudat,mistä ne on kaivaneet niitä mammutteja.

      En tiedä mihin olen tänään päiväni hukannut;)
      Olinhan tuolla kerhohuoneella kortilla kyllä jonkin aikaa.

      Nyt pitää yrittää sitä unijukkaa mennä houkuttelemaan.
      näkyillään...

    • Herätys tähän maanantaiaamuun ja arkeen.
      Seitsemän pakkasastetta, pieni tuuli ja sateeton sää.
      Lumiaurat pyhän jälkeisiä lumia työntävät ja vaikka tuntui, ettei kovin paljon satamut, kasat melkoisia kumminkin, mitkä aurauksella aikaan saavat.
      Katselin miten näppärästi nuo kuljettajat tuota lumenluonttia tekevät, taito on hyppysissä, kun liikene ja muita merkkejä kiertävät.
      Kohta on ikkunani alla sellaine kasa, että sisään pääsee kurkkaamaan;)

      Oli pitkän tuntuinen eilinen päivä, sitä se tekee, kun ei ole mitään kivaa hommaa minkä mielenkiinnolla tekisi.
      Yritn neuloa, vaihdoin pari jouluista kukka asetelmaa ruukkuihin, toivottavasti kasvun aloittavat.
      Leikkasin myös ne talven ikkunalla olevat pikku pelakuut, alkoivat lehtiä jo tekemään, pienennetävä oli, ettei aivan mahtavan korkeiksi kasva.
      Se on sellainen riippuva laji.
      Telkkaria katsoin, mutta eipä hääviä ollut anti, sitä urheilua, mistä en niin välitä, koneellakin kävin ahkeraan, mutta täälläkään ei mitään virkistävää, noita politiikan juttuja ja muuta harmaata vaan.
      Onneksi on maanantai ja elämä alkaa taas maistaa, toivottavasti.
      Kerho ainakin alkaa, siis käsllä tekevät kokoontuu eka kerran joulun jälkeen, ainakin puhetta riittää:

      Taiteesta puhutte, no enpä taida mitään osata sanoa.
      No onhan tuota tienvarsi taidetta viitostien varressa, ajoimme juuri lauantaina pätkän tätä tietä ja ihmettelimme, että tienvieressä oleva korkea kehikko ja sen päällä valkea tuoli, on saanut olla ilkeydentekijöiltä rauhassa, muuten aivan upea taideteos;)D
      Kaupungissa on sitten puissa tuulepesiä, mitä on valaistu ja sellainen värikkäistä lampuista tehty kimppu, tankojen nokassa, nimeltään se on kipupiste.
      Järveen pieneen saareen on laitettu, ei kukaan ole älynnyt sitä kivittää rikki, oikeastaan nuo edelliset ovat ihan kivan näköisiä.
      Tiukka ei tälle Guggenheimille, ehkä maksuja riittävästi.
      Retretissä olen kauan aikaa sitten käynyt ja silloin oli näitä "oikeita" tauluja näytillä, ja hyviä olivatkin, aiheensa näköisiä.
      Onhan paikkakunnallla myös taidemuseo, harvoin vain tulee käytyä.
      Sepä taiteesta, ei paljon mitään, mutta sanani sain sanottua;)
      Ynnämuun kertomat "hienot" taulut voisin minäkin kokoon saada, mutta maalatkaapa joku maisema esimerkiksi niin, että se elää, se on sitä taidetta mitä minä ihastelen, tai vaikkapa myrskyävä meri, se vaatii jo todella luovaa taiteilijaa.
      Ehkä on jätettävä tämä aihe, katsella noita Luojamme tekemiä luonnossa olevia jäljentämättömiä luomuksia.

      Mitäpä tässä, meni kaikki ajatukset, kun noin vaikeaan asiaan yritin kantaa ottaa, että lopetan tältä aamulta, palataan huomenissa, jospa joku uusi aihe löytyisi, mistä juttua irtoaisi, hyvää alkavaa viikkoa pirtin väki ja lukijat;)

    • Arvoisat pirtiläiset ynnä myös tilapäiset pistäytyjät ja muutkin ohikulkijat!
      Koska pelkkä lisenssi eli lupa käyttää Guggenheimin nimeä maksaa 24 miljoonaa euroa, esitän, että jätämme noin tyyriin brändin oman onnensa nojaa ja ryhdymme taiteilemaan brännäreitä.
      Mikä olisi parempi tunnus tälle ylen määrin kahvia kittaavalle kansalle kuin kahvibrännäri eli kahvipaahdin?
      (Tuo on retorinen kysymys, joten siihen ei tarvitse vastata ellei välttämättä halua.)

      Ja sitten pieni pyyntö:
      Olkaa ystävällisiä älkääkä päästäkö meikäläistä taiteentuntijaa muistelemaan niitä kahdeksaa-yhdeksää kertaa, jotka olen viettänyt taidenäyttelyssä.
      Herran jestas! Kymmenen niitä on, kertoja nimittäin. Meinasi vain Eremitaashi unohtua...

      Ja nyt kaffetta! Kiitos.

    • Kahvibrännäri on mainio idea uudeksi bräntiksi. Varsinkin kun suomalaisila on jo vankka pohjatyö valmiina. Brännärillä saa mieleisensä, yksilöllisen paahdon makuelämysten herutteluun. Ja mikä houkutteleva, kutkutteleva ajatus nouseekaan jo siitä rutinasta, kun käsin veivaa jatkokäsittelyssä myllyä. Siinä on - ainakin ennen oli - onnellinen, iloinen, ympäristöön säteilevä ilme myllyn pyörittäjällä. Hyvää tulee sillloin kun itse toiminnassa tekijänä.

      Hintriika yllytteli jatkamaan taidekeskustelua. En kyllä ainakaan nyt jaksa innostua enää jatkamaan. Venlastiina oli turhan vaatimaton taidenäyttelyissä käynneistään. No...Eremitaashissa olen minäkin käynyt ja muita en tähän hätään muista. Olen kyllä käynyt...ehkä hyvinkin riittävästi tarpeisiini nähden.

      Tänään on hyvä talvinen päivä. Täytyyhän väliin olla tyytyväinenkin tässä melskeisessä maailmassa ja vedänkin karvahatun päähäni ja ulos. Kokeilkaapa tekin!

      • marja-liisa ...

        Kokeilen, kokeolin. Mutta en karvahattua, vaan sitä mahtaisinko pääsdtä mukaan keskusteluihin.


      • marja-liisa...
        marja-liisa ... kirjoitti:

        Kokeilen, kokeolin. Mutta en karvahattua, vaan sitä mahtaisinko pääsdtä mukaan keskusteluihin.

        No johan jotain, läpi meni. Vaikka kirjoitusvirheiden kanssa. Katsoin ensin, että en kai kirjoittanut toisella kotimaisella. Olen aina välillä yrittänyt kirjoitella, mutta masentaa, kun kirjoittaa pitkät rimpsut, ja sitten taas sanotaan, että olet estolistoilla jaettujen ip osoitteiden takia.
        Eipä tässä mitään kummia kuulu, täällä elellään lumen ja pakkasen keskellä. Lunta on jo kahlata asti, ja puut on ihan taipuneet sen painosta. Eipä ihme, että niitä sähkökatkoja koko ajan vaan on.
        No onneksi on liiterit täynnä kuivia halkoja, ja hyvä tulikiviuuni nurkassa, niin se paljon auttaa tässä talvessa. Vaikka en muuten tippaakaan välitä koko talvesta, ja lumesta. Jo syksystä alkaa keljuttaa koko talven odotus. Ja mikähän siinä on, että minun silmäänikään ei ole siinä mitään kaunista. No joulukortti kuvat menee, mutta muuten tympii.
        Mattoa olen kutonut. Toisen kankaan sain jo valmiiksi ja nyt on vielä uutta 20 metriä laitettu puihin, sitä aloittelen. Ajattelin vielä laittaa pätkän poppanakangasta, kun saan tämän kudottua. Sain tuliaisena kaksi täyttä kassillista poppanakudetta, kauniita pastellivärejä. Niin kudon niistä liinoja keittiön pöydällä pidettäväksi.

        Jospa se sitten on jo kevätkin niin pitkällä, että aletaan taas niiden taimien kanssa touhuilemaan. Sitten se loppu kevät menee jo mukavasti, kun valokin alkaa vähän lisääntymään. No lähden tästä taas tuonne käsityömökkiini vähän ahertamaan. Mukavaa päivän jatkoa kaikille!


    • joutavoinen

      On tässä käyty Tampereellakin Sara Hildenin taidemuseossa. Tykkäsin että hyviä oli katsella ne teokset. Siitä sitte pois tullessa huomattiin, että lähellä oli myös Palmun galleria. Sinnekin mentiin, Juhani Palmun maine oli silloin just kovassa nousussa.

      Kauhiat hinnat, ei me oltu mieluisia vieraita. Varmaan huomasivat meijän olevan kriittisiä ihmisiä, ei me siellä kauan viihytty. Nämä taideasiat mitään vaikeita ole, kaikissa meissä asuu pikkuinen taiteilija.

      Tosi on, kaffebrännäristä ja kahvimyllystä tuli jo niin hyvät tuoksut, muikeat oli ilmeet kun sitä kahvia odotteli valmistuvaksi. Niin hyvät oli ne entuisenaikaisen pirtin tunnelmat, taitavatpa olla vieläkin.

    • Ramoona*

      Aloin miettiä, mitä lauluja olisi Suomessa kahvista sepitetty...mutta laihahko saalis oli minulla tästä kansallisjuomasta. Ensiksi tuli mieleen Immi Hellenin kanarouva Lotta, joka huonolla tuulella valitti kahvin olevan liian kuumaa, ihan päätä huumaa, mutta lauluna sitä ei kai ole. Putte-possun nimipäivillä pullkahvit nautittiin.
      Tällainen lällätys on jäänyt mieleen : Kullalleni minä kahvia keitän, kellekäs minä muille ? Vanhan sumpin lämmitän noille muijille riivatuille.
      Ja tällainenkin : Kun sinä kultani kahvia keität, niin keitä ämpärillä...
      Kipparikvartetin pienoisen lautan kahvila , jossa kaksi kaunista, Sanni ja Marleena tukkipojille kahvia keittelevät.

      Käväisin youtubessa kahvilauluja etsimässä, ja itsensä J.S Bachin Kahvikantaatti löytyi. Brita Koivusella olisi kappale "Jauhan kahvia", vaan ei löytynyt, Jenni Vartiaisella "Mustaa kahvia" ja Markku Arolla "Kuumaa kahvia".

      Laitan tähän omasta mielestäni hauskan "Jääkarhujen kahvilan" Sakari Kuosmasen laulamana. Nyt on karvahattukelit etelärannikollakin, tulin päiväkävelyltä koiran kanssa ja laitankin kahvinkeittimen tippumaan. Ennen puhuttiin aina päivä- ja iltakävelystä, nykyisin käydään lenkillä - tullaan siis takaisin siihen pisteeseen mistä lähdettiin.

      https://www.youtube.com/watch?v=xXBISRHeXUA&lr=1

    • texsanell ek

      Olihan hauska kahvihupailu. Tuli mieleen jääkarhuista miltähän ne haisee? Varmaan oma ominaishajunsa niilläkin:D On se kiva kun laikilla tuntemillani eläimillä on omat arominsa.

      Montaa luonnonvaraista ei tietenkään ole ollut mahdollista nuuhkia, mutta koiran ja hevosen tuoksusta pidän, Kissa ei juuri tuoksu millekkään, kanala taas on pistävän katkuinen!

      Lehmät laitumelta tulleina tuoksuvat auringolle ja tuulelle!

      Mutta ei Korkeasaaressa karhujen kaltereiden takaa mitkään pahat aromit ole tulleet nenään. Saisipa kerran painautua karhun turkin lämpimään ja nuuhkia sitä:D Sitten tietäisi miellyttääkö!
      Vai juoksisiko karkuun. Njaa,tuskinpa. Valekuollutta kai pitäisi näytellä, eikä se siitä paljon puuttuisikaan :DDD

    • Hintriika*

      Kävin minäkin sellaisen lasson tekemässä. Makkaralenkit eivät välttämättä ole päistään kiinni, että oikeastaan ne eivät mitään lenkkejä olekaan. Mutta kyllä se kävelylenkki useimmiten mahtaa lenkki olla; kotoa lähtee ja kotiin palaa. Niin minä ainakin tein, toista tuntia siinä tupsahti, tosin kävin kaupassa välillä. Kaksi kärpästä samalla iskulla. Meillähän näitä sanontoja riittää!

      Jotta ette pitäisi minua täysin sivistymättömänä, niin olen minäkin Eremitasissa käynyt. Ja joissakin muissakin taidemuseoissa sekä ulkomailla että kotimaassa. Mutta ns. nykytaidetta (oikein nykynykysellaista) en ole museoissa tutkaillut. Ainahan niitä joskus telkkarissa tai uutiskuvissa näkee, että on sentäs joku käsitys (vaikka ei mitään käsittäisikään).

      Kaikki eivät kehtaa tai uskalla ääneen sanoa, mitä teoksissa todellisuudessa näkevät. En ole varma, kummat ovat viisaampia - ne, jotka eivät ymmärrä, vai ne, jotka väittävät ymmärtävänsä. Mutta mitäpä asia oikeastaan minulle kuuluu. Ja jos kuuluu, niin kuulukoon makuasioihin. Eipä tuo ainoa asia ole, jossa mielipiteet jakaantuvat.

      Mutta se Guggenheim on hullutuksien hullutus, sillä se tuppaa jokaisen veronmaksajan kukkarolle, ei yksin hesalaisten. Rikas voi rällätä, miten haluaa, mutta Suomi ei vielä niin rikas ole.

      Minusta talvi osaa olla kaunis, kun on kauneimmillaan. Taitaa sekin kuulua makuasioihin.

    • Tulihan se viimeinkin käytyä äänestämässä, äänestys oli kirjastossa, samalla vein vanhat kirjat pois ja otin uusia.
      Paavo sai ääneni, jos jompi kumpi Paavo pääsee toiselle kierrokselle voin käydä äänestämässä.

      Semmoinen brännäri taisi olla joka mökissäkin, meilläkin semmonen oli, sota-aikana siinä taidettiin ohranjyviä paahtaa, myöhemmin kyllä kahviakin.

      Tää nyt menee niin vaikeeksi kun pitäs taiteestakin puhua, olenhan minäkin muutamissa taidenäyttelyissä käynyt.
      Leningraadissa kävin Eremitaashissa, nykyisessä Pietarissa olen kerran käynyt, mutta Leningraadissa varmaan parikymmentä kertaa.
      Lapinreissulla kävin Kittilän Särestöniemessä, Ateneunissa ainakin kaksi kertaa, myös Retretissä olen ollut. Ulkomailla ainakin Moskovassa tuli käytyä taidenäyttelyssä samoin Perliinissä. Varmaan monessa muussakin paikassa, eihän ne nimet jää oikein mieleen kun,tuo taiteen tuntemuskin on aika huono. KIesmassa en ole käynyt, ei kuulema siellä ole oikeaa taidettakaan.
      Kuggenheimille porttikielto Suomeen.
      Kiinan muurilla olen myös käynyt, onhan sekin jonkinmoinen taideteos.

      Ilta alkaa hämärtyä, pakkasta noin 10 astetta, aivan tyyni, vähän sumuinen,
      puut saaneet valkoisen harson, tosi kaunis maisema.

      Se oli siinä Late Vaan

      • Huomenta talviseen aamuun, pakkasta kivasti viisi astetta, onneksi ei tuule, säilyy tuo kauneus noissa koivuissa.
        Katselin illalla tuota puistikkoa olohuoneen ikkunasta, oli aivan satumoisen kaunista, katuvalot loistivat ja valkea huura puissa, niin kaunista.
        Minä höpsö se rakastan talveakin, kaikki ei siitä tykkää.
        Olisisin aivan onneton, jos aina olisi kesä, kyllä nämä vuodenaikojen vaihtumiset tekevät elämästäni elämän;)
        Kaiketi levoton mieleni näitä vaihteluita kaipaa, ei tee suuremmin mieli mihinkään.

        Olette te kulttuuria harrastaneet, minulla hyvin pienet museo ja muutkin kultuuriset käynnit ja paikat, olen matkustanutkin hyvin vähän.
        Ehkä syy siihen on se, että ei kahdella tyhjällätaskulla ollut mahdollisuuksia matkustaa, kaiken sai hankkia kovalla työllä, ei siinä liikoja mahdollisuuksia matkustamiseen ollut.
        En valita, tuskin viisaammaksi olisin tullut ja en onnekseni mitään sellaista osannut kaivatakkaan.
        Nyt eläkkeellä ollessa olen vähän matkaillut ja ei suurempaa hinkua edelleenkään ole.
        Sanotaan kyllä, että matkustaminen avartaa, totta varmaan, mutta nyt alkaa tuo liikkuminen jo voimille ottaa.
        Siksi kai nuo vuodenajat niin kiehtoo, kai se on riittävää tarpeilleni, vähään tyydyn;)

        Taiteesta vielä, minusta mielyttävin ja ihasteluni kohde on sellainen taiteilija joka saa maalauksen näyttämään mallin mukaiselta, koska se hyvin vaikea, lahjoja tarvitseva homma.
        Arvailla jotakin taulua en tykkää, tietenkin se olisi "hienoa" kun osaisi sanoa, että tuossa nään sitä ja tätä, no mielikuvituksin senkin varmaan saisin onnistumaan, mutta näköinen on niin helppo tunnistaa miellyttääkö vai ei.
        Kaikessa taiteessa haluan nähdä sen oikean, aidon lopputuloksen, siis minun näkemänä.
        Puhun kohta itseni taas pussiin, siis loppu taiteesta, olikos se niin, ettei helmiä pidä heittää sioille;)

        Brännäri oli minunkin kotona ja monta muuta sellaista tarve esinettä mitä ennen emännät käyttivät, kaikki vaan on aivan käsittämättömästi hävinneet.
        Olisi kiva ollut näyttää tälle nykypolvelle entisen elämän tarveesineitä.
        Kahvimylly jäi mökille, toivottavasti ei ole mennyt kaatopaikkalavalle, sinne ehken jotakin hyvinkin harvinaista joutui, olisi pitänyt olla tyhjentämisessä mukana.
        No mitäpä noista, uutta on kaupat pullollaan.

        Eilinen kerho oli kiva tapaaminen ja tänään vuorossa lauluporukka.
        Kevään retkeä jo eilen pohdittiin, kohta on suunnitelmat alulle laitettava.
        Päivä on jo jatkunut paljon ja tänään kai se kaamos siellä pohjoisessakin loppuu, aurinko taivaalla pilkahtaa.
        Ei muuta tänä aamuna, hyvää päivän alkamista ja olkoon mukana onnen pirskahduksiakin;)


    • joutavoinen

      Huomenta. Olet oikeilla jäljillä, taiteiden kanssa vaatimattomuus on tärkeää. Enkä nyt näitä taiteita niin mahottomasti suosi, vielä tämä asia kuitenkin.
      Eremitaasissa minäkin kävin ja sieltä jäi mieleeni pieni taulu, "Lukeva munkki" tekijänä Rembrandt van Rijn. Huppupäinen munkki hämärissä, kirja kädessä. Ylhäältä kohdistuu valo siihen kirjaan. Se taulu jäi mieleeni siitä suuresta museosta.

      Elämä jollistelee eteen päin kaupassakäyntejä, ristiäiset siinä välissä. Lumi näyttää sotkeentuneelta, näin se on aina.

      • Päivää jälleen!
        Ikkunan takana on mitä upein luonnon taiteilema maisemataulu. Valkoinen maa, valkoinen taivas ja huurteiset puut.

        Eilen olin ihan aidossa taidenäyttelyssä. Pitkästä aikaa olin oikein ihastunut. Maalarin siveltimen jälki ja värit toivat mieleen ikonit ja muut kirkkomaalaukset, vaikka aiheet olivat enemmänkin maallisia, jopa synnillisiä, kuin taivaallista taidetta.

        Äänestämässäkin kävin, ja kahdesta ehdokkaasta valitsin toisen entten-tentten -menetelmällä. Mielestäni oli aiheellista taktikoida...

        Lähden tästä hampaiden pesuun, sillä vesi menee poikki klo 12.
        Ovat huomanneet, että kellarin katossa on vesijälkiä, ja nyt vuotokohtaa yritetään paikallistaa.
        Meilläkin on purettu saunan seinä, mutta siellä ovat tiivisteet ja toppaukset aivan kuivat.

        Vesijumppaankin pitäisi lähteä, mutta tuo purku- ja poraustouhu taitaa levittää
        pölyä muuallekin kuin saunaan, koska minulla on kaiken aikaa hirveä kurkkuyskä.
        Korvatkin ovat miltei lukossa, kun nuo vesipelit aiheuttavat takuulla sen verran desipelejä, että kuulonsuojaimet olisivat tarpeen.

        Jos jollakulla on asiaa minulle, kannattaa varmuudeksi huutaa.
        Jos minä taas huudan, se johtuu siitä etten kuule, mitä puhun.
        Terveisiä nyt ihan normaalilla äänellä ihan kaikille.


      • yrmykortteeraaja

        Risteykset ovat taajamissa aivan hoitamattomia. Sohjon tapaista lumivaahtoa, alla liikenteen liukastamaa jää.
        Olin hyvin äkäinen ja suivaantunut moisesta. Yritin näes nastattomilla fillarinrenkailla ylittää risteystä ajaen. Kaaduin. Hirmuiset pirstingit siitä tein.


    • katleija

      No nythän alkaa kuulostaa siltä että pirtissä ihan kilpaillaan vaatimattomuudella ja taiteen "ymmärtämisestä". Voihan tosissaan monilla kydyyriin kuuluvilla asioilla snobbailla ja näyttää tietävyyttään, mutta kulttuuriahan on maanviljelykin.

      Olen huomannut kuinka taidemuseon tauluja katsellessa teos aukenee uudella tavalla kun sen esittelee asiantuntija. Kyllähän tällainen tavallinen pulliainen (sanan täydessä merkityksessä) ihmettelee montakin taiteeksi kutsuttua teosta. Mutta silloin ko taiteilija on saanut jo nimensä esiin.
      Minulla on ikäänkuin takaraivossa sellainen käsitys, että se vasta on "kunnon taitaja", joka tekee sellaisen taulun/teoksen jota muut eivät osaa kopioida tai ainakin se olisi hyvin ylivoimainen tehtävä.
      Moninaisia ovat kiinnostuksemme kohteet, minä olen aina ihmetellyt noita viiniasiantuntijoita, jotka niissä viiniarvosteluissaan löytävät ihmeellisiä maku- ja hajuasitimuksia viineistä. Siinä on alue jota en ymmärrä yhen vähhääkään. Noissa jutuissa on minusta snobbailun makua.

      ps. Uffizin galleria Firenzessä on mahtava paikka.

    • Ramoona*

      Katleija puhuu asiaa, niinkuin yleensäkin. Viimeksi Turun taidemuseossa niinkin helposti lähestyttävässä kuin Carl Larssonin näyttelyssä liityin ruotsinkielisen koululuokan hännille ja sain kiinnostavaa tietoa ja vieläpä kielikylvyn. Maailman suuret taidemuseot ovat liian iso pala kerralla sulatettaviksi, jotain kattofreskoakin voisi tuijottaa tuntikausia, käydä pitkälleen siihen museon permannolle, ettei niskat väsy. Yksi mieleenpainuvimmista taidemuseoista on Madridin Del Prado.

      Minustakin taiteen yksi hyvä tunnusmerkki on se, ettei sitä ole helppo jälijitellä, teoksessa on persoonallinen leima ja erityinen taituruus, mutta onhan taitavia taideväärennyksiä maailma väärällään. Esittävää taidetta on helpompi niinsanotusti ymmärtää, abstraktista en mielelläni lauo mielipiteitä. Taidekirjallisuuskaan ei toista samaa kaavaa, viihteelle kaavamaisuus taas on luonteenomaista.

      Ei kai pitäisi ujostella taideteosten aiheuttamia tuntemuksiaan, sillä kaikki reaktiot ovat "oikeita". Lapsilta kuulee aidoimmat ihastuksen ja vihastuksen kommentit. Taidekasvatusta arvostan, lasten kuvataidekouluja ja pätevää kuvisopetusta kouluissa. Niissä opetetaan nimenomaan näkemistä ja katsomista, tietysti eri tekniikoita myös, opettajina ammattitaiteilijat ja taiteen maisterit. Meillähän oli lähinnä mallista piirtämistä ja vesiväreillä maalaamista, ainakin alaluokilla luokan seinillä 40 samannäköistä työtä. Olen suoratsaan kateellinen, kun itse olen saanut niin epäpätevää taideopetusta koulussa. Palstalaisissa on kuvataiteen tekijöitä, silmää ja käden taitoa - hieno harrastus...näytille vaan enemmänkin !

      Ei minullekaan avaudu oikein viinien salat, hyvän ja pahan maun kyllä erotan, eikä se ole aina hinnastakaan kiinni. Erästäkin pulloa mainostetaan, että rotevan viinin luonne kesyyntyy ja pyöreytyy mutta ryhti huononee...on agressiivista, antavaa ja jopa mykkää viiniä - ei uskoisi että juomista puhutaan. :)

    • Hintriika*

      Nuo Ramoonan viininmaistelun siteeraukset toivat ainakin minulle enemmän mieleen juojat kuin juomat. Tuommoisia vaikutuksiahan niillä on, kun tarpeeksi hörppii. Minuun varmaan sopisi tuo luonteen kesyyntyminen ja pyöreytyminen. Monella ryhti huononee ja alkaa esiintyä agressiivisuutta. Harvempi menee mykäksi, mutta on kai meistä joka junaan.

      Itse osaan sanoa, maistuuko viini hyvälle vai pahalle. Toistaiseksi olen sillä arvostelukyvyllä selvinnyt. Tai...heh... tullut pikku huppeliin. Harvemmin viiniä jaksaa lipittää kunnon humalaan saakka.

      Taidetta se on viininjuontikin. (Hyvä olisi taiten osata homma.) Nyt kohti muita taidemuotoja!

    • Hyvä oivallus siirtää viinin ominaisuudet ja vaikutelmat juojaan! Siihen ne sopivat ihan mykistymistä myöten!

      Olen ollut ihan ison viininvalmistajan maistajaisissa. Niissä kohoaa pr. henkilön sananvalinnat ihan huippuunsa. Siinäpä oli naurussa pidättelemistä jo ennen kuin juoma ehtii vaikuttaa. Tiimihän siellä taustalla on työskennellyt mainospuhetta.

      Ostinkin pullon mainostettua laatuviiniä kolminkertaisella hinnalla, sen sai "erikoistilaisuudesta" hyvin halvalla. Vuosia se arvojuoma odotti kotonani sille sopivaa tilaisuutta. Niin pyysin vieraitani arvioimaan viinin laadun, salaisuutta en etukäteen julkaissut. Vaisuja oli arviot, "ihan hyvää, meneehän tämä." Joku epäili, että eiköhän liene "Valdemaria." Se on halvimpia, suomalaisia punaviinejä, olen joskus ostanut sitä. Ja aika lähelläpä oli tämäkin "laatuviini" sitä. En kylläkään tuntenut tulleeni petetyksi, pitäähän sitä kokeilla.

      Katleija mainitsi, että ihan täällä kuulostaa vaatimattomuudesta kilpailulta ymmärtämättömyydestä. Voihan se siltäkin kuulostaa, mutta kun on kyse sellaisesta, jota ei voi tarkkaan mitata millään konkreetisella mittayksiköllä, vaan ymmärryksellä, ehkä tunteellakin, niin "mitta" asettuu tutkailijan päähän. Kun ei ymmärrä, niin ei - ja eikös se ole vielä kohteliaskin muoto. Se ei sulje, eikä vähättele heitä, jotka ymmärtävät ja tuntevat toisin.

      • Nii kuulostiki miun mielestä noin äkkinäisest ketjua luettuani. Mut moitteeks en missää tapaukses sanomaani tarkottanu. Tähän pittääki sanoa että helpottaa kun jättää sen ymmärtämisen ja nauttii vaan ymmärtämättömyyttään siitä näkemästään mistä tykkää ja mikä koskettaa....ja selittelemättä. Mie oon ain ihan hiljaa museoissa ja katselen katsottavaa ja kuuntelen tietävämpiä oppaita.


    • Heippa pirttiin.

      Enstex pittää mainita nuosta nimestä Guggenheim, ettei se mitenkään luonnu minun suuhun, mie vaa lausahtelen jotta kukkeliskuu ja muuta minulle sopivampaa muunnelmaa.

      Kulttuurikin on ihan männy vaan saaristossa veneillessä, kaiket kesät ja talavella pittäeissä pakkasta koin lämpimässä ja kuivassa ilmassa. Ei näet sadekuurot hakkaa litimäräksi, kuten tuolla saaristossa, jos sattui sadekesä.
      Juu, sillonen ukko ei kulttuurista piitannu, jos ei nykyinenkkään, siispä mie istuksin taas koin sisällä lämpimässä, ku piskiki on viel kylillä.
      Ei tarvii käyvä ulkonakaan, muuta kuin kauppareissulla.

      Huomenna kyl mänen paksusuolen tähystykseen, että on tännään tullu kaik pöperöt posliiniin, mitä suolessa on. Kohta alakaa mönjä ihan kirkkasta aineesta olemaan.
      Viel pittää toinen satsi tyhjennyslientä kopsauttaa kurkusta alas. Eikös ala liemi kirkastua, se mikä peräpäästä ulos vauhdilla ploiskahtaa. Juu...

      Että tämmönen kulttuuri pläjäys tähän välliin, jotta hengissä viel ollaan, katotaan sit tuonnempana.
      Hyvvää jatkoo ite kullekin
      Hei hei

      • Mut se pittää ehottomasti viel laittaa tähän, et kulttuuri on hyvä asia, kyl mie siitä tykkään, enkä tahdo kettään väheksyä, mut tää kukkentaali sais jäähä näistä Suomen ympyröistä sinne, mihi paremmin joutaa.
        Ei myö tavikset sitä koskaan nähä, neki, jotka tuhansin päin pötköttelee vuodeosaston ja vanhainkotien kammareissa.
        Näin mie aattelen, mut se on sitä minun yx oikosta päättelyä.


    • Rivitalossa asuessamme jokaisella perheellä oli muutama pensas viinimarjoja ja omenoita, luumuja sekä karviaismarjoja, niistä joskus valmistin viinejä. enhän koskaan ole ollut viinin ystävä, mutta omatekemä kiinnosti, se oli aika pitkä prosessi ennenkuin viini oli juotavaa. Useimiten tuli punaviiniä, viinimarjoja tuli joka vuosi, luumuja harvemmin, omenasadotkin vaihteli. Mielestäni luumuista tuli parasta ja omenoista, viinimarjaviini sekin meni aina hyvin kaupaksi, talossa oli monta viinin ystävää ja kyllä ne kelpasi muillekkin. En nyt tarkoita, että olisin myynyt, vaan porukalla juotiin.
      Yksi pullo on vielä kylmäkellarissa punaviiniä, en tiedä miltä maistuu on jo 6 vuotta vanhaa. Kun valmisti, yhdestä satsista tuli 24 pulloa.
      En juuri koskaan osta viinejä, joskus ulkomaanreissuilla maistelen.

      Tosiaan tuosta taiteesta, kun menee oikein taidehalliin, silloin on tietysti parasta kun opas, selvittää mistä on kysymys.

      Tulihan taas puhuttua, Late.

    • ville vallaton

      Moikka Late.. Minäkin elän,,mutta.En voi sanoa,,,,,,,,,että,,,paraneisin,,kuin viini vanhetessaan..

    • Viini on tosiaan 6 vuotta ollut pullossa, mausta en osaa sanoa ennenkuin korkkaan,
      ehkä joskus, ettei muutu etikaksi.
      Elämä kuitenkin jatkuu, ter: Late

    • Huomenta taas, pakkasta neljä, ei tuule ja lumentulo on loppunut, kyllä sitä sitten eilisen iltapäivän satoikin, alkaisi jo riittää;)
      Milloin sitä kaivataan, kohta on liikaa, näin se on kaiken suhteen, hyvä ei ole koskaan.
      Tänä aamuna teksti viesteistä lehdessä luin, miten huokaili auramies, että kun ei satu mikään kohdalleen, ensin kiertelet mummot ja merkit ja sitten saa kuulla, että liian aikaisin kohta perään, liian myöhään.
      Vaikeeta on miellyttää;)

      Tuosta viinistä, eikös ole sellainen sanonta, että viini ja nainen vanhetessaan paranee, olen kyllä naisen kohdalla huomannut, höpö puhetta;)
      Ei välitetä, eihän Villekään välittänyt;)

      Minä kävin eilen Zumpassa ja voi veljet, miten tiukka juttu, en kotiin meinannut päästä.
      On varmaan älyn köyhyyttä lähteä tämän ikäisenä sellaiseen rumpaan, mutta kun toiset, minä myös.
      No päätimme vielä ainakin kerran käydä, jatkosta ei tiedä.
      Hiki tuli ja oli siinä tekemistä, että muisti jalat ja kädet saada yhtäaikaa liikkumaan, mutta niinhän se on, harjoitus tekee mestarin,,, jos jaksaa harjoitella.
      Jossakin muotijutussa on mukana oltava, kun en karppaa, niin sitten zumppaan;)D

      Vai tuollaiseen rääkkiin wiiwidear on menossa, minulle ei ole tehty mitään tuollaista toimenpidettä, kai jo kuolisin pelkästä ajatuksesta.
      Toisten kertomia olen kuunnellut ja toivon etten koskaan tarvitsi moisia letkuja niellä, en muutakaan..
      Kyllähän sitä vaivat pois haluaa ja oikean lääkityksen, jos sairastuu, onnea vaan matkaan wiiwidear.

      Tuo vaatimattomuus on pakon sanelema, kun jotakin ei ymmärrä, on se uskallettava sanoa ääneen, kaikissa asioissa on sellainen osaamattoman leima, jotakin jotenkin hallitsee, mutta se keskenkertainen kuitenkin joka paikassa.
      Ei se paha juttu ole jos osaamattomaksi itsensä tunnistaa, vaatimattomuus kuulema kaunistaa, hi,hi,,, no en sitäkään hae, mutta kun en yllä johonkin, olen sellainen kun olen, kohtalaisen tyytyväinen itseeni.
      Antaa vaan fiksujen loistaa fiksuudellaan, tässä sitä vaan porskutellaan joukossa;)

      Minulla on myös muutama pullo oma tekemää viiniä, pitäisi kai maistaa, jos se etikaksi muuttuu, eihän sitä sitten tule nautittua, olen aivan unohtanut koko pullot.
      Olen enemmän valkoviinistä tykkäävä, seurustelussa sitä joskus naisseurassa nautitaan, ei tuo kylläkään tavaksi ole tullut, kahvi se nautinto useammin on.

      Taidan leipuriksi ruveta, mustikkapiirakkaa aion tehdä sellaiseen kakkutaikinaan, tulee muutama rouva oppiin, pitää neuvoa miten hörhylä huivit syntyy.
      Uskomatonta, että sitä ei kaikki osaa, vaikka selittää tekotavan, mutta paljon on asioita, mitä en minäkään osaa ja opi vaikka rautalangasta vääntäisi ohjeen.
      Saanhan nyt loistaa taidollani;)

      Mukavaa päivää vaan kaikille, päivä jatkuu ja valostuu.

    • Ja maailma sen kuin kaunistuu!
      Valitettavasti en samoilla sanoilla voi kehua itseäni. Liki puoleen selkään ulottuneen tukkani kävin leikkauttamassa, mutta niin vain tunsi ukkokulta omansa. Sen verran siitä kutrien lyhentämisestä oli iloa, että enää eivät silmät, korvat eikä suukaan ole karvoja täynnä.
      Eihän se nutturan räpeltäminen vaikea homma ollut, mutta kun ei löytynyt tarpeeksi vahvoja "hengettömiä" eikä kunnon nutturakampojakaan, rupesin tyytymään poninhännän kietaisuun. Ymmärsin kyllä sanomattakin, että varttia vailla sata olevalle mummulle ei ponnareita ole tarkoitettu.
      Eipä sillä, ei se ainoa tyylivirheeni ole ollut.
      Jahka tästä vanhenen, saatan ruveta luomaan teosta "Veeässän kootut tyylivirheet".

      • En millään päässyt jatkamaan. Lukossa mikä lukossa!
        Se näkymätön palstavahti kai luuli, että jatkan itseni kehumista.
        Erehtyi pahanpäiväisesti. Piti vain kirjoittamani, että tilaan sadan kappaleen painoksen ja omistuskirjoituksella varustettuna lähetän sen virtuaalisesti kaikille mukaville kavereille!
        Se ei ilmesty ihan lähiaikoina, joten lukekaa silä välin vaikka Andersenin satuja.

        Moikka!


    • Hintriika*

      Jään odottelemaan Vs:n opusta. Näin vaalien aikaan Andersenin saduista ajankohtaisin on Keisarin uudet vaatteet. Sitä kannattaa pitää kainalossa, kun kuuntelee vaalilupauksia. Ehkä sadun sanoma kulkeutuu sitten kainalosta verenkierron mukana pääkoppaan...

      Minut uimakaveri petti. Oli unohtanut, että vesijumppa oli tänään normaalia aikaisemmin. Niin jäi menemättä. Vähän kenkuttaa, mutta minkäpä asialle mahtaa. Otetaan ensi viikolla uusiksi paremmalla tuurilla.

      Nyt on koko päivän ohjelman hujanhajan, kun meni suunnitelmat uusiksi. Eihän meikäläinen pysty yhtäkkiä reivaamaan ajatuksia toisiksi. Pöllämystynyt olo.

      Sen vaan vielä sanon, ettei ainakaan niitä kotiviinipulloja kannata pihdata loputtomiin. Voi olla melkoinen yllätys, kun sitten joskus hamassa tulevaisuudessa juhlallisesti aukaisee. Eihän etikassa mitään vikaa ole, jos sitä etikkana käyttää, mutta ei sen paikka ole viinipullossa.

      Gulp!

      • Päevee tuas.

        -4.1c näyttää mittari,eikä tuulen häivääkään.
        Luonto on todella talvisen kaunis,puut kuurassa.

        Olin tänään tuolla "arvaus keskuksessa" ja sattuikin oikein kiva liäkärj.
        Kesti yli puoli tuntia vastaan otolla,kopeloi ja tutki jalat ja selän.
        Nyt sitten odottelen kutsua kirurgin vastaan otolle,voi mennä kuulema puolivuotta ennen kunpääsen.
        Mutta hyvä kun olen sentään jonossa.

        Vaihdettiin yks lääke,jospa nyt saisi yönsä nukuttua pomppimatta.

        No toiste lisää voikaa hyvin.

        näkyillän...


      • muori67 kirjoitti:

        Päevee tuas.

        -4.1c näyttää mittari,eikä tuulen häivääkään.
        Luonto on todella talvisen kaunis,puut kuurassa.

        Olin tänään tuolla "arvaus keskuksessa" ja sattuikin oikein kiva liäkärj.
        Kesti yli puoli tuntia vastaan otolla,kopeloi ja tutki jalat ja selän.
        Nyt sitten odottelen kutsua kirurgin vastaan otolle,voi mennä kuulema puolivuotta ennen kunpääsen.
        Mutta hyvä kun olen sentään jonossa.

        Vaihdettiin yks lääke,jospa nyt saisi yönsä nukuttua pomppimatta.

        No toiste lisää voikaa hyvin.

        näkyillän...

        Jatkan vielä tähän.

        Nyt ottaa kyllä "kupoliin".
        Kuuntelin tuossa uutisia,mikä on tilanne Suomenlahdella.

        Suomi on menossa TAAS tukka putkella pelastamaan.
        Se on merkillinen ihme,että meidän pieni maa,joutuu korjaamaan tuon suuren naapurin virheitä.
        Tulin todella pahalle päälle.;((((((

        näkyillään...


    • Huomenta, nyt taas jo torstaihin, loppukuulle jo käännytty.
      Viikot vierii, säätila entisellään, näinköhän heinäkuu on kylmä ja sateinen, kun pakkaset viipyvät.
      Toivoisi kovasti, että kevät ja kesä tulisvat ajallaan, mutta voi käydä niin että tulee pitkä ja viileä kevät.
      Järvet ei jäädy, tuskin tänä vuona hyviä jääkelejä tuleekaan, kun satoi tuon lumen ohuen jään päälle, tämän kun kaikki pilkkijät muistaisivat.
      Arvailua sään suhteen puoleen ja toiseen, mutta varmalla vasta tietää, kun se aika koittaa, ennustajan lahjoja ei minulla ole;)

      Sähköpostini kenkkuilee, ei kelpaa entinen salasana, sitäkin pitäisi vaihtaa joskus, turvallisuudesta kaiketi on kysymys.
      Näiden salasanojen viidakko on ihan mahdoton, eipä niitä muista ellei ylös laita.
      Samalla salasanalla olen moneen kirjautunut, lieneekö huonokin vaihtoehto, eipähän tässä nyt niin paljon tätä salattavaa ole;)
      Ymmärrän kyllä, että kaikenlaisia täällä netissä liikkuu ja hyvä pitää varansa.
      Paras on pysyy vain pirtin turvassa;)

      Näinpähän se on, kuten muori harmittelit, maksumiehiksi/naisiksi kelpaamme hyvinkin, mitä sitten onkaan palaute meille, tyhjää täysi.
      Onhan se yhteinen vastuu maapallosta, mutta tulee eittämättä ajatus, että kohtuuton osuus on suomella.
      Kuuntelin ja katselin eilen kanankasvattajien huolia, täällä on kaikki normit täytetty, mitä kanojen kasvattaminen vaatii, muut maat laistavat, no eihän se ole oikein, yksi esimerkki vaan.
      Presidentin kisat alkavat loppusuoralle kääntyä, en viitsi pirttiä rasittaa noilla mietteillä, palstalla monta ketjua asiasta, kansa kohta tahtonsa esiin tuo.
      Toinen kierros melko varmasti tulee ja sitten on valittava kahdesta hyvästä tai huonosta se parempi;)
      Toivotaan että saamme sellaisen presidentin, joka osaa sitä valtaansa, mitä on jäljellä, päättäväisesti hoitaa.

      Nyt minä taas olen sanaisen arkkuni tyhjentänyt, (melkein, ihan tyhjä ei milloinkaan) uutta aloitan täyttämään, mukavaa päivää vaan kaikille, heippa.

    • Onhan se huono uutinen, jonka Itämeren suojelukomissio sai paljastettua. Se on hyvä, että nyt asia on esillä. Tähän suojelukomissioon kuuluu kaikki Itämeren maat, myös Venäjä. Kyllä venäläisten sujeluasioiden valvonnassa on puutteita, mistä ne johtuvat, voin vain arvailla.

      Kingsepin tehtaan omistaa venäläinen oligarkki, Andrei Melnitsenko, 39 v, maansa rikkaimpia miehiä. Eiköhän he tässä tapauksessa hoitane asiansa kuntoon omin voimin, kulutkaan eivät ole arvioiden mukaan kuin 20 mijoonaa, se ei ole paljon Andrein yli 4. miljardin omaisuuden kukkarosta. Tämän hän on saanut kasattua myllerryksessä, jossa Venäjällä alettiin luoda hätäisesti markkinatalousmaata. Eikä kansan näkö- ja kokemuskulmasta katsoen mitenkään onnistuneesti.

      En edes usko, että mikään Itämeren ympäristö maa pistää tämän asian hoitoon
      ropoakaan. Eikä tarvitse.

      Täällä tupruttaa lunta oikein urakalla. Kyllä se jo riittäisi hiihtäjienkin tarpeisiin, mutta vielähän ehtii tulla vaikka kuinka. Sekaan aion kuitenkin lähteä talsimaan.

    • Alkanutta torstaipäivää!

      Toinen mukillinen kahvia meneillään, eikä sittenkään ihan ole pirteys päässyt voitolle:D
      Olisko tuo 0 keli, ja tiheä sumuisen tuntuinen lumisade vaikuttamassa.
      Väritkään eivät nyt eroitu tasaisen harmaasta, ihmettelin ihan kun ei edes havupuiden vihreä väri eroitu maisemassa!
      Minkähänlaista olisi olla jäällä, rantojen hävittyä silmänkantamattomiin,...vain tiheää ryöpytystä ja harmautta ympärillä? Ainakin haluaisin punaisen lämpimän anorakin huppuineen silloin ja hyvät kevyen jalkineet!
      Nuo urheilu talvikengät ovatkin mainioita kävellä, kun hyvät uurteet pohjassa tekee ne turvallisemmaksi.

      Nyt tihenee ja pimenee lumisateen yltyessä, enpä taida sekaan mahtuakaan:D

      Taidan sukeltaa uuteen lahjakirjaani -- Stive Jobs'sta, tuon Mac Intosh'in kehittäjän elämäkertaan haastatteluineen.

      morjens!

    • Sally

      Ollaan taas jo torstaissa. Aika kuluu ja me ajan mukana.
      Ilma on hyvin ankean näköista näin ikkunasta ulos katsellessa. Lunta ei sada. Saattaa olla ettei se luvattu lumipyry tule tänne itäsuomeen.
      Meillä ei ollut myöskään noita (vielä) sähkökatkoja, mutta lähiseuduilla niitä jo oli.
      Kyllä sitä ollaan tuon sähkön armoilla nykyaikana.

      Eilen kävin kampaajalla. Permanentti laitettiin ja kulmakervat kaarrettiin ja värjättiin.
      Hiuksiani minun ei tarvitse värjätä ainakaan harmaitten hapsien takia. Niitä minulla ei vielä ole ja vaikka olisikin, niin luulen ainakin etten värjäisi.
      Minusta harmaat hiukset ovat kauniit. Ihmettelen, kun jotkut niitä häpeilevät?
      No aika näyttää, muuttuuko mielipiteeni, sitten kun se on kohdallani ajankohtaista.

      Hyviä kommentteja tuolla edellä kirjoittajilta. Ikäviä ovat uutiset mm. tuo Itämeren saastumiset ja entäs tuo Talvivaaran kaivos...Kyllä se tuo ahneus saa aikaseksi kaikenlaista pahaa. Mitäs sitä muuta pieni ihminen voi muuta kuin toivoa päättäjiltä viisaita ratkaisuja, myös ympäristöä ja luotoa ajatellen.

      Presidenttivaaliohjelmia olen seurannut mielenkiinnolla. Saa nähdä ketkä kaksi " kamppailevat" toisella kierroksella. Sunnuntaina se sitten nähdään ja kuullaan.

      Mielenrauhaa toivotellen!

    • vallaton ville

      tänään olisin mieluusti prissessa Ruususen hovimestari
      siinä sadan vuoden unessa, ei tarvitsisi tehdä muuta kuin nähdä unta matkatoimiston Havajii-mainoksesta. Kohtalo varasi kuitenkin toisenlaisen tosinäyn.
      Isoja lumiläiskiä ikkunassa, ulkopuolella lumihiutaleet pakenivat tuulta hengensä edestä. Onneksi hankin viime talvena lumikolan, ei tarvinnut avuttoman lapionysän kanssa rynnätä kuin don Quiote autotallin edessä olevaa
      lumikenttää kohti. Mutta puuroutunut lumi auraamat-
      tomalla ulosmenotiellä muodostui ongelmaksi. Jouduin hakemaan uudelleen tuon kolan auttaakseni mäkeen juuttunutta taksia. Kohtalaisen jyrkkä mäki ja lyhyt kiihdytysmatka mäen keskellä olen mutkan kanssa tekee sohjoisesta pinnasta arvaamattoman hankalan ainakin mäkeä harvoin kulkeneelle autoilijalle. Kauppareissulta takaisin tullessani Corola sentään hyväksyi ajotapani ja kiipesi uskollisesti tuon mäen ylös.
      Ehkä aurausauto tai -traktori ehtii ennen iltaa poikeamaan
      tänne piha-alueelle, valitettavasti tänään toissijainen kohde,
      päätiet tärkeämpiä.
      Puut ovat saaneet osansa lumesta, hunnutettuja morsiamia
      kaikki, rakastavat valokuvausta. Kesän kahvinurkkaus, kaksi penkkiä ja raskas puistopöytä, koskematon
      lumikansi niillä, ikuistamisen arvoinen kohde sekin.

      Kohta täytyy mennä ullos kolaamaan uudelleen lunta, sitä ennen kuitenkin kahvia ja piipullinen keuhkotehostajaa.
      kyllä se siitä taas.

      • pihatomppeli

        Syreenipensaat ovat kasvaneet liian pitkiksi. Taas kerran ne jäi sulan aikana tukematta.
        Lumi on painanut niiden rungot kaarelle. Moni oksanhaara on katkennut lumen painosta piloille.


    • Valkoinen hämäryys. Lumiaurat menevät valot vilkkuen. Linnun lintua ei näy, eikä pellollakaan ole edes kissan jälkiä, jäniksen ja fasaanin jäljistä
      puhumattakaan.

      Telkkarin urheiluselostaja karjuu ampumahiihtoa, eikä tänne muuta
      kuulukaan.

      Rauhallista hämärtyvää iltaa.

    • Ramoona*

      Kautta koko eteläisen rannikon on näköjään talven satumaassa seikkailtu, Ruususeta ja palmuistakin unta nähty, kamera tallentanut lumen ihanuutta. Nuoskan puolelle muuttui lumisade täällä, juuri saatiin kolatuksi ja pullakahvit juotiin sen kunniaksi. Tammikuun puoliväli vasta sivuutettu, talven selän taittumiseen on matkaa. Toivottavasti ei jäsenet taitu tuolla aurausjäljissä liukastellessa, hurjia korjausliikkeitä saa välillä tehdä, ettei pyllähdä. Siinä voi arvokkuuden lisäksi mennä rannekin. Minulla on Partio-Aitasta ostetut huippuvaelluskengät ihmepohjineen, kannattava investointi. Olen myös opetellut oikeaoppisen kaatumisen teoriaa, mutta miten käytännön tilanteessa ehtii tuon kaiken toteuttaa...Sukset otan esiin jonain aurinkoisena kevättalven päivänä.

      Kiukusta sain melkein kyyneleet silmiin, kun luin tuosta paljastuneesta venäläisten piittaamattomasta fosforin päästämisestä Suomenlahteen. Miten on voinut jäädä paljastumatta aiemmin tuollainen päästölähde, joka vastaa koko Suomen päästömäärää , satelliittikuvissa valtava kipsivuori näkyy, ja miten se valuu jokeen? Pienet valtiot tekevät pitkäjänteistä, uhrautuvaa suojelutyötä, iso viittaa kintaalla ja maksattaa kaiken muilla. Moni jätteenpuhdistulaitos vetää siellä viimeisiään, Kaliningradissa ei vieläkään puhdisteta jätevesiä lainkaan, näin luin päivän Hesarista. Luulisi, että ne hajut ja saasteet omaakin kansaa haittaavat, muistahan ei niin väliä. Eikö edes hävetä, kun tuollaista aina vaan lisää paljastuu ? Sitten tullaan isojen rahojen kanssa täältä järvenrantatontteja ostamaan.
      Kymmeniä vuosia merellä viihtyneenä ja Suomenlahden tilaa läheltä seuranneena tunnen suoranaista raivoa, toiveikkaasti on täällä jo odotettu leväkukintojen vähenemistä .

    • Aamutervehdys, viiden asteen pakkasesta , talvisista maisemista.
      Äsken satoi kovasti lunta, mutta nytsateetonta.
      Viikonloppu edessä ja minä matkaan sinne pääkaupuntiin synttäreille.
      Huomen illalla sitten kotiin takaisin, lyhyt kyläreissu, toivottavasti keli ei kovin huono ole.
      Huomenaamulla minun rupatukset ei sitten ilmesty pirttiin, oli vaikeaa tänä aamuna myös, kone konstaili, piti seinästä irrottaa ennen kuin suostui aukeamaan.
      Loppunsa edessäkö on?

      Nyt Sally on sitten sievänä, on se niin väärin, että naisten on aina noista hiuksista ja muustakin pidettävä huolta enemmän kuin miesten, käyväthän miehetkin parturissa, mutta huomattavasti halvemmalla pääsevät.
      No mitäpä ei nainen tekisi,,, Venlastiinan nuttura olisi kaikkein halvin muoto, antaisi tukan vaan kasvaa, letille ja nutturaksi, näin äitini teki.
      Ei muuten sen aikuisilla monellakaan permanenttiä ollut, milloin lie moinen keksittykään?

      Ville- vallaton meillä jo on pirtissä ollutkin, mutta vallaton ville on uusi tulokas, sopii näitä Villejä useampikin.
      Kyllähän tuota lunta on tullut kolattavaksi ja varottelevat huonosta kelistäkin, ne talven riesat.
      Noita syreenejä ei kaiketi syksyllä leikata, eikös ole keväällä leikattava pensas, paras olisi tukea syksyllä, mutta jospa kestäisivät talven koitokset.

      Ikävä juttu tuo lannotteiden pääsy mereen, varmasti aika mahdoton puhdistettava, varsinkin jos myrsky riehuu, sekaantuu koko mereen.
      Hyvin haavoittuva se merikin on, kuten luonto yleensä.
      Paljon asian eteen tehdään, mutta soisi, että kaikki samallla lailla tekisivät yhteisen hyvinvoinnin eteen.
      Eipä tarvitse mennä kuin taloyhtiön roskakatokseen, säännöt sielläkään ei koske kaikkia, turhautuu siinä nekin joilla halu olisi toimia ja toimivatkin lajittelun eteen.

      Nyt kuitenkin kaksi mummoa kohta työntyy linja-autoon ja aloittaa matkan etelää kohti.
      Levveetä savoo jos kaduilla kulkeissa kuulette, melko varmasti siinä kulkee SkillaN, moikatkaa;)D
      Toivon mukaan tapaamme sunnuntai aamuna näissä merkeissä, on sinne vaalipaikalle jouduttava, käykäähän sitten tahtonne kertomassa, ketkä toiselle kierrokselle pääsevät.

      • vallaton ville

        enhän minä kovinkaan uusi, käytin ensin hetken toisen ei rekisteröytyä nikkiä puhtaasti siksi, etteivät polkumme
        olleet risteytyneet enkä tiennyt hänen olemassaolostaan.
        Asian selvittyä vaihdoin nikikseni tuon vallaton ville ja olen käyttänyt sitä jo ainakin vuodesta 2006 joidenkin töherryksieni yhteydessä. Saattaa olla jo sitäkin ennen, en ruvennut penkomaan palstan arkistoa.


    • Taivas on tasasen harmaa, lunta satanut ehkä pari senttiä lisää, pakkasta 2 astetta.
      Tänään on sellainen työntäyteinen päivä kotona.
      Saatiin yllättäinen puhelinsoitto eilen illalla, pojanpoikamme kysyi voiko tulla yökylään perjantaina, Jussi on lempivieraamme. Mummu alkoi aamusta leipomaan korvapuusteja, ne on kuulema mailman parhaita, toiseksi parhaita on vaarin paistamat lätyt.( Jussin antaman lausunnon mukaan).

      Meillä on hyvät välit lastenlapsiemme kanssa, juuri paripäivää sitten olivat poikiemme tyttäret iltakylässä, ette arvaa kuinka kivaa on kun asumme lähekkäin ja tulla tupsahtavat meille.

      Tämä nyt tällaista tyhjänpäiväista, ei mitään asiaa, mutta kuitenkin meille tärkeää.
      Late & kumppani.

    • joutavoinen

      Lunta sataa, lunta on kohta taasen suuret vuoret ja kadut kapeat kapenevat entisestään. Äänesti ennakkoon ja en ehkä äänestä toisella kierrolla. Muutamassa horoskoopissa minun sanottiin olevan tyyppi joka hyväksyy elämän sellaisena kun se eteen tulee. Hyväksyn senkin horoskoopin sellaisenaan.

      Nuorimies kadulla käveli ripeästi, liukastui, mutta sai kuitenkin pysyteyttyä pystyssä itsensä. Liukkaita kohtia on kadulla, tämän pidän mielessäni kun nyt lähden kävelemään.

      • Tulenlieskat***

        Voihan pöhö. Kirjoitin ja sitten huomasin mainoksen ängenneen väliin. No uusikshan se meni. Mutta oikein mukavan luonnikasta ehtoon syrjää.
        Mikäs täs on ollessa, lumi valasee. Jännitystäkin tulossa, hiihdot ja äänestys, kyllä nyt passaa olo.
        Jännitystä joutavoinen itselleen haalii kävelyn muodossa. Niinpä, on tuo keli vähän arvaamaton astella. Kyllä siihenkin on jo tottunut vuosien mukana, mutta aina se yllättää sanoo tietävämmät.

        SkillaNille oikein mukavaa reissua. Ainahan se piristää kun on uusia ympyröitä. Kiitos nyssi kahveesta keittäjälle. Mustikkapiirakkaa on kuvun alla kahveen piristeeksi. Taidan taas lähtee potkuttelemaan kotia kohti, aika hyvä keli on. Se o moro taas.


    • Taitaapa tulla ihan luminen talvi. Koko päivän tänäänkin tuprutteli. En kyllä huomannut kävelykelien liukkautta. Muutenhan askel on sellaista nuljuttamista, kun lumenpöpperössä määrätietoisesti, ilman päämäärää, etiäpäin nyhjyttelee

      Vaalikeskustelu tuli seurattua. Eipä siitä suurempaa kommentointia, ei uutta vallan tavatonta. Eivätköhän nämä työnhakijat liene tärkeimmät esittelynsä saaneet tehtyä. Toista kierrosta en ole suuremmin pohtinut. Jos Arhinmäki mennä pätkähtää ekalla läpi, niin homma on hoidossa. Jos jostain kumman syystä ei näin käy, niin peukaloitani ehdin pyöritellä silloin, kun se on ajankohtaista.

      Enpä edes yritä vääntää tätä enempää. Rauhallista jatkoa teille - ja itselleni!

    • Huomenia tännekin.

      Skilln kun on matkoilla käväisen avamassa Pirtin oven kissoille.

      Samallahan tässä kahvit keittää, kas vain tassujaan ravistelee epäröivästi, nooh,...ulos vaan tuulettamaan turkkianne siellä pankon lämpimässä pötkötellen koko yön:D

      On sitä lunta nyt pienille kissoille, mutta ei yön aikana paljoa ole satanut etelässä ainakaan. Jokuhan eilen oli tehnyt lumikolalla kauniin reitin Kahvipirtin portaille.

      Ehdin juodan kupposen kahvia vielä ja otin yhden hyvän näkösen kardemumma korpun kaapista,.. ihana kastaa slurp,.

      Olen lähdössä liikkeelle piakkoin,..kun nyt kissat telmivät tarpeekseen,. onkin hauskaa pukea ylleen uusi takki ja laitan samanvärisen leveälierisen huopahatun tänään:D

      Olen kyllästynyt noihin ainaisiin myssyihin vaikka lämpimiä pakkasella ovatkin, otsalle niitä kyllä on hauska vetää.

      Johan tulivat katit sisälle, tässä tilkka kermaa nyt molemmille nöpönenille, että jaksavat taas kehrätä niin että tupa hyrrää!

      Hyvää lauantaipäivää :D heis veis

      • Huomenta vain.

        Kiitos texanell,kun laitoit kahvi tulemaan.
        Saan silmäni auki minäkin.

        Skillanille viesti; IS:ssä korvalappusiin pehmikkeitä virkattava.
        Käyt kuitenkin lukemassa nämä jutut.

        Kauppaan tästä on kohta lähdettävä,onneksi on noita kumitassuja joilla pääsee;)ovelta ovelle.

        Mittari näyttää -5.2c pilvessä on,vaan ei sada mitään.

        Tänään pääsen saunaan,toinen sauna on remontissa.

        Voikaahan hyvin,kyllä tuolla pirtin kaapissa löytyy kastettavaa.

        näkyillään...


      • muori67 kirjoitti:

        Huomenta vain.

        Kiitos texanell,kun laitoit kahvi tulemaan.
        Saan silmäni auki minäkin.

        Skillanille viesti; IS:ssä korvalappusiin pehmikkeitä virkattava.
        Käyt kuitenkin lukemassa nämä jutut.

        Kauppaan tästä on kohta lähdettävä,onneksi on noita kumitassuja joilla pääsee;)ovelta ovelle.

        Mittari näyttää -5.2c pilvessä on,vaan ei sada mitään.

        Tänään pääsen saunaan,toinen sauna on remontissa.

        Voikaahan hyvin,kyllä tuolla pirtin kaapissa löytyy kastettavaa.

        näkyillään...

        Aikaista huomenta ja terveisiä pääkaupungista, olipa ihana tulla kotiin ja päästä omaan sänkyyn.
        Vieraana kyllä pidettiin liiankin hyvin, kaikkea kivaa oli päänmenoksemme järjestetty, mutta oli kamala keli ja eihän mummot mihinkään yöelämään halunneet.
        Kyläpaikkamme oli senioritalo ja olipa upea, asukkaat tekevät talkoilla ruuat koko porukalle ja siivoavat myös.
        Tilat oli mahtavat, iso ruokasali,ja kaikki tarvittavat tilat, vierashuonetta myöten, talo rakennettu Ruotsin mallin mukaan ja kai malli on leviämässä ympäri suomea.
        Jokaisella on sitten oma huoneisto ja siellä kaikki mahdollisuudet itsenäiseen elämiseen, kiva kumminkin tuo yhteinen touhuaminen ja pääseepä valmiille ruualle, aina joka kuudes viikko on sitten itse keittiö vuorossa.
        Juhlittava edelleen kuin viisikymppinen, tarmokas , energinen ja menevä, oikea kulttuurin kuluttaja.

        Helsingissä on kadut hyvin huonosti aurattu sen totesimme, lumessa tallustimme ja bussipysäkillä melkoiset vaikeudet päästä autoon, lonkkani vielä kipeytyi tosi kipeeksi.
        Nyt tässä mietin, miten könkkään tuonne vaalipaikalle, kaiken näköistä harmia.

        Lunta hissukseen sataa täälläkin pakkasta miinus viisi, tuulikin näkyy heräävän, saattaa tulla ihan ulkoilun päivä ja tiedä vaikka askeleet äänestämään toisi.
        Sitäpä lähden kohta odottamaan, vilkasta oven käyntiä.

        Pitkä päivä edessä ja minun veikkaukseni on, että uusiksi laitetaan, olikohan se viides helmikuuta.
        Nyt toivottelen jokaiselle viisasta äänestys päätöstä ja tavataan viisaampina huomis aamuna, hei vaan!


    • Onpas kahvipirtin väki innokas, taitaa kaikki olla vaalitöissä kuten ennenvanhaan, haettiin ihmisiä äänestämään. Eihän nyt kuitenkaan vielä voi juhliakkaan, voihan olla, että juhlat jää pitämäti. Jos nyt kuitenkin toinen kierros mennään niin minulla taitaa se jäädä väliin. Jos on realisti niin yksi mahdollisuus on, en missään tapauksessa äänestä Niinistöä, riippuu kuka jää hänen kaveriksi.

      Kaivelin taas autoa lumesta, taitaa täällä olla jo puolimetriä lunta, täys talvi, onneksi jo
      tammikuu loppupuolella.
      Täällä kävin Late.

    • Enpä ole ollut äänestäjiä haalimassa. Tietysti alan muistella menneitä. Sieltä korpikylästä oli lähes 10 kilomeriä äänestyspaikalle. Suksimallahan sinne piti mennä. Oli kyllä parilla "parhaalla" isännällä hevospelikin. Kävivät meilläkin tarjoamassa kyyti- apua. Ukkini jorautti: Kyllä sinä perhana vastapalvelusta odotat. Ei käy!
      Niinpä isovanhempanikin hiitää lyösäsivät toisten joukossa, vaikka odottelemaan joutuikin. Olivathan jo sen verran "kuntturakunnossa." Minäkin hiihtelin mukana, vaikka ei ääniokeutta ollutkaan. Tulipahan oppia, kuinka tärkeänä äänestys koettiin.
      Silloin tulikin vaaleissa suurin "jytky" koko historiamme aika mukaan luettuna. Se oli hyvä siihen saumaan.

      Näillä muistelmillani näin vaalipäivänä, vaikka minunkin lippuni on jo laskennassa.

      • pöyristyttävää

        Kamala isoisä, huh mitä siitäkin voi tajuta, ja toinen oli sovinnollinen!!!
        Mitä tuo teistä kertoo? Huh huh.


      • gunnar eno

        Kollikissojen kevätturnaus on jo täydessä käynnissä. Ruiskivat vahvahajuisia käyntikorttejaan pihoille.
        On hyvä että on talli. Ulkona olevan auton renkaat myös merkitään. Kyllä se lemu siirtyy auton sisällekin.
        Kun katit tietää ettei niistä pidetä, ne liikkuvat pihoilla silloin kun siellä on turvallista liikkua.


      • pöyristyttävää kirjoitti:

        Kamala isoisä, huh mitä siitäkin voi tajuta, ja toinen oli sovinnollinen!!!
        Mitä tuo teistä kertoo? Huh huh.

        Vaalipäivän iltaa pirttiläiset!

        Meillä ihan vähän aikaa päivällä paistoi AURINKO! Muuten on ollut melkein koko päivän sateista, noin viiden asteen verran pakkasen puolella. Ja lunta, sitä on mielestäni jo aivan riittävästi, vaan eihän sitä meikäläiseltä kysytä, paljonko sitä meidän pihaan tilattaisiin. Pupujen jälkiä näkyy omenapuiden seutuvilla, yhtenä yönä loikki pitkin katua joskus puolenyön jälkeen, kun kävin keittiön ikkunasta katsomassa sataako siellä.

        Kohtahan sitä on avattava telkkari, siinä se ilta sitten hupenee, onneksi on neule odottamassa, ei osaa ilman sitä istua ja töllöttää. Nukuttiin varmaan melkein pari tuntia päivällä, jospa sitä pysyy hereillä. Tosin aamulla tulee kela-taksi hakemaan pihasta klo 7.50 ja siitä viikon päästä samoin, Tampereen keskussairaalaan, tutkimuksiin, tutkimuksiin.

        Jännittävää iltaa ! paulamaria


      • gunnar eno kirjoitti:

        Kollikissojen kevätturnaus on jo täydessä käynnissä. Ruiskivat vahvahajuisia käyntikorttejaan pihoille.
        On hyvä että on talli. Ulkona olevan auton renkaat myös merkitään. Kyllä se lemu siirtyy auton sisällekin.
        Kun katit tietää ettei niistä pidetä, ne liikkuvat pihoilla silloin kun siellä on turvallista liikkua.

        Huomenta, niin se elämä jatkuu vaalien jälkeenkin.
        Monelle pettymys, mutta myös iloa joillekin tuotti, nyt vaan mietityttää seuraava kierros, miten sen kanssa oikein tekisikään.
        Äänestäminen on oikeus, mutta kuinkahan monelta tämä oikeus jää käyttämättä tällä kertaa?
        Onneksi sen valinnan voi jokainen itse päättää.
        Pitkä oli päivä, mietin jo voisiko aikaa lyhentää, kyllä ne keille äänestäminen olisi tärkeä juttu sovittaisivat käyntinsä pienemmän ajan aikatauluun.
        Viimeiset tunnit yleensä hiljaisia, kaipa se on hyväksi nähty päivä näin pitkäksi venyttää.
        Kansa on puhunut ja nyt odottamaan todellista kisaa.

        Kissoista sen verran, että ne on ihania, ja leikkaamalla saadaan nuo "kollit" rauhoittumaan, ainakaan minun kissani aikoinaan ei tuota kevät mouruntaa pitänyt.
        Monelle kissa tai joku muu eläin on paras ystävä, kyllä uuden koiran tai kissan otto itselleni on ollut hyvinkin vahvasti mielessä, mutta olen haluni saanut hillittyä, eläin sitoo ja kun tälläinen menevä olen, tulisi hankaluuksia.
        Jututan kaikki koirat kadulla, siinä samalla emännät tai isännätkin;)

        Ynnämuun isoisä oli suoran linjan mies, sanoi mitä ajatteli ja ehkä kokemusta niistä vastapalvelu vaatimuksista, oma apu paras apu;)

        Aurat kovasti töitä tuolla kadulla tekevät, lunta on tullut lisää eilisen aikana, lumikasat kasvavat.
        Vastapäisen kadun puolella purkutyöt käynnissä, kohta vain muisto kauniista talouskoulusta, minkähänlaisia pakkilaatikoita tilalle tulee, vielä ei piirustukset ole julki tulleet.
        Tiedä vaikka pyrkisin niihin asumaan, hieman pienempää kotia haluaisin.
        Jonkun mielestä tämä nykyinen asuntoni ei lainkaan iso, mutta en haluaisi liioista neliöistä maksaa ja siivoamistakin liikaa.

        Mutta nyt tähän toiminnalliseen arkeen, eli käsitöiden pariin, sitä ennen jotakin on leivottava, ettei pelkkä kahvi jää tarjottavaksi.
        Niellään tappioita, jos niitä tuli vaalien johdosta ja uutta valintaa kohti;)


    • Niihän ne vaalikisat ovat ohi. Eipä näissä suurta yllätystä tullut, jos näin "jälkiviisaana" asian toteaa. Nyt jatkossa vaihtoehdot ovat vähissä. Kummankaan puolestapuhujaksi en ala. Vaihtoehtojahan on kaikkiaan kolme.

      Skillan on oikeassa päätelmissään, isoisäni todella sanoi sen mitä ajatteli, ilman kikkailua ja rehellisesti. Niinpä hän tyrmäsi kyydin tarjoajan, koska ei halunnut kuulla äänesysohjeita enempää. Eikä edes teeskennellä. Sen takiahan otin tämän juttuni esille, koska siinä on ollut tiivistä elämänohjetta myös minulle. En ehkä aivan niin yksioikoisesti ole sitä noudattanut, mutta näin hyvin monissa asioissa.
      Näillä vanhuksilla oli myös erilainen tausta suhautumisestaan kansalaissotaan ja sitä seuranneisiin vuosikymmeniin, vaikka varsinaista asesotaa siellä ei ollutkaan.

      On se vaan niin, että työelämässäkin tuli tilanteita, joissa oli hyvä ajoissa arvioida vastapuolen vaikuttimia, jos yllättäviä asioilta tai "mairittelua"tuli esille. Eikä se ollut vainoharhaisuuttakaan.

      Talvinen keli jatkuu, lunta on riittävästi. Olen harkinnut, kaivanko ne mainiot puusukseni esille ja käyttöön. Voisinhan ainakin kokeilla, kuinka ukko pystyssä pysyy. Katsellaan....

    • joutavoinen

      Ei niillä suksilla mitään enää tee. Liian leveät, pitkät ja painavat puusukset. Kantaremmisiteet vietereineen, ei niihin nykyiset monot sovi. Hiihdetty niillä suksilla on melko paljon luisteltukin jäällä tai pellolla, sopivan kovan lumen salliessa.

      Sellaisten pitkien viiltojen leikkaamiset hangen pintaan ne ovat muisto vain, poika joskus sanoi että kauhian näköistä vouhotusta se oli faijalla silloin, se hiihto.
      Homuako sitä nyt joutuu äänestämään? kun jotenkin tuntuu, että on siinä vahva mies tuo Haavisto, kun oli niin voittajan näköinen. Mietitään nyt kuitenkin vielä.

      • Olipa hauska puhelinkeskustelu tyttöjeni kanssa tänään. Nuorimmaisen täyttää vuosia tostaina, ja olin kutsunut molemmat kylään silloin, vähän äidin hemmoittelemaksi, kun nuorin opiskelee uuteen ammattiin, joka työllistää (sairaanhoitajaksi)
        No minä pyysin ottamaan koiran mukaansa, että vaihteluahan sekin on tiineelle koirulille, kun ostin possulelun, joka röhisee just kuin possu vain osaa:D

        Tyttöni kertoi, että se on ollut sen lempilelu, mutta muut koirakaverit on sen syöneet rikki Kennelissään.

        Nyt saan antaa uuden lelun sille, ja pitää hyvänä ja halia, ja tyttösiänikin ja tarjota hyvää kotiruokaa. Vanhempi tytär jääkin pariksi päiväksi kanssani, niin saadaan saunoa ja jutella asioistamme.

        Hyvää illanviettoa KahviPirttiläisille ja lukijoillekin!


    • Huomenta pakkasaamuun, taitaa olla talven suurin lukema, 14 astetta, siihen tuuli lisäksi, talvelta tuntuu.
      Jäät ovat lehden mukaan erittäin heikot ja ei taida lumen alla enää edes lisää jäätyä, kannattaa rantojen lähellä jäällä kulkea.
      Lehdestä luin myös sen, että tuosta purettavasta talouskoulusta siirretään purkujäte kilpaauto kentän pohjaksi, siiis tarpeeseen meneen sopan hajuiset seinät.
      Kyllä niiden seinien sisällä monta nuorta naista opin haki ruuan laittoon, onko tämä opetus nyt kokonaan koulujen kontolla?

      En käynyt talouskoulua, tekemisen ja errehtymisen kautta olen oppinut, äidin ohjeet mielessä ja uskoisin keskiverto tasoa olevani.
      Nyt taitaa taidot ruostua, kun itsekseen ei suuria tarjoiluja viitsi kokata, hernesoppa taas kiehuu, kinkkua vielä pakkasessa ja hyvin sopii keiton lihan tarpeisiin.

      Lehdet on pullolaan vaalien tuloksia ja ennusteita siitä miten nyt sitten toisella kerralla menee.
      Onhan tässä nyt pari viikkoa aikaa pohtia, ,,jättäisikö kokonaan väliin, se tuntuu kyllä melko huonolta vaihtoehdolta sekin.
      Kahdesta valittava ja molempien kohdalla on mutta,mutta,,,
      Kova tulee klpailu olemaan.

      Lonkka tuntuu hieman paremmalta ja elämä taas elämisen arvoiselta,
      Jospa tässä vielä innostuisi vaikka mihin, eilen yritimme pohtia, mitä käsityötä näin kesää varten alkaisimme tekemään, illallla sain soiton, että puuvilla myssyjä kaivataan ja tossuja sairaalaan, no sepä olisikin mukava työ, voisi olla hyödyksi todella.
      Puuvillalankoja onkin kertynyt, kun vanhemmat jo käsityön tekoon väsyneet ovat lankavarastoja tyhjentäneet.
      Näin sitä kaikelle tulee tarvetta.
      Olemme joskus virkanneet villalangan tähteet peitoiksi ja ne lähti jonnekin kauas, nyt sitten kotimaahan tarvitsevat.

      Laulamaan meno tänään, silläkin keinoin saa mielihyvää, itselleen, väliin toisillekin, laulaja en ole, mutta toisten joukossa siinäkin onnistuu;)
      Kovin hiljaista on pirtin oven käynti, vaalitko masensi, ei kai, tulkaa nyt vaan purkamaan mieltänne, hyvässä, miksei vaikka pahalla.
      Kivaa päivää kaikille.

    • Hintriika*

      En oikein ymmärrä, että aika moni oman ehdokkaansa "kadottanut" uhkaa jättää kokonaan äänestämättä toisella kierroksella. Kuitenkin toinen jäljelle jääneistä valitaan Suomen tasavallan presidentiksi. Luulisi, että jotakin jokainen haluaa siihen sanoa, vaikka omasta mielestään joutuisi valitsemaan pienemmän kahdesta pahasta.

      Minä onneksi voin hyvällä omallatunnolla antaa ääneni, mutta en olisi jättänyt äänestämättä sittenkään, jos tulos olisi ollut toinen. Siitä olen iloisesti yllättynyt, ettei Suomen kansa olekaan niin ennakkoluuloista kuin esim. näiltä keskustelupalstoilta voisi päätellä. Minä ainakin teen arvion ihmisestä sen perusteella, mitä hänellä on korvien välissä.

      Mukavan talvista säätä pitelee. Pakkanen pysyttelee 10:n kylmemmällä puolella, mutta niin kauan kuin tuuli malttaa olla hyväntuulinen, voi hyvästä tuulesta nauttia ulkona.

      Tämä viikko on aika haipakkaa, kun torstaista sunnuntaihin kokoontuu meillä täällä Pohjois-Suomen kirjailijapäivät ja olen parinkin yhdistyksen kautta sitoutunut olemaan mukana tohinoissa. Ehkä samalla tapaa sellaisia tuttuja, joita ei ole nähnyt pitkään aikaan.

      Tämä päivä on vielä vapaata, ei ole minkäänlaista etukäteisohjelmaa. Täytyy ruveta miettimään, miten päivänsä kuluttaa. Eiköhän tuolle jotakin käyttöä löydy.

      Tapaillaan taas!

    • Ja taas lähti lentoon!

      Mutta elossa kuitenkin ollaan.

    • Olen kyllä ihmeissäni, ketä nyt äänestäisi, olisin mieluummin äänestänyt Paavoa,
      mutta ilman niitä kahta Paavoa harkitsin, etten menisi ollenkaan äänestämään.
      Tuo Hintriikan* sanonta tuosta vapaamielisyydestä pistää ajattelemaan, jospa kuitenkin käyn, sillä kyllähän minäkin ajattelen omilla aivoillani.

      Lunta on taas tuprutellut yön aikana, nyt kuitenkin aurinko paistaa, pakkaslukemat samat kuin Kemissä.
      Vesijumpaan menään iltapäivällä,ei muita isoja suunnitelmia.

      Kirkas on talvinen päivä, tuuli ei nyt tuule.
      Ajatelkaa minäkin ajattelen, Late

    • Sally

      Lunta satelee hiljalleen ja pakkasta mittarissa -10astetta.
      Ihan mukava talvisää.
      Tulin äsken tuolta TK:ta. Kuukausittain käyn antamassa verinäyteen, Marevan- lääkityksen takia. Aika hyvin on pysynyt hoitotasolla. Lääkitystä ei ole tarvinnut muuttaa montaakaan kertaa kolmen vuoden aikana, kun tämä lääke määrättiin.

      Kyllä minäkin aion äänestämässä käydä. En todellakaan ole vielä päättänyt kumpaa ehdokasta äänestän. Täytyy arvioida heitä korvat ja silmät tarkkana, mitä he todella sanovat. Mikä on heidän arvomaailmansa ja kuinka toimisivat presidenttinä niissä asioissa, mikä siihen työtehtävään kuuluu.
      Oma äänestämäni ehdokas ensimmäisellä kierroksella putosi pois finaalista. Valitettavasti!
      Minusta myös on tärkeää mitä korvien välissä on kuin se, miltä itsenäisyyspäivä kättely näyttää TV:ssä.

      Täytyypä tässä kertoa, että olen joskus ollut myös laulukuorossa. Useammassakin ja erilaisessa.
      Sekakuorossa , joskus kauan sitten, lauloin sopraanoa.
      Alttoa sitten myöhemmin ja nyt en voi laulaa ollenkaan. Ääneni on mennyt kokonaan, jopa puhuessani on käheyttä. Varmaan olisi syytä käydä lääkärissä, mutta eihän minulla nyt niin kamalasti puhekumppaneita ole, joten ei sitä niin haittaa ole.
      Tämä kirjoittelemalla keskustelu käy sitäpaitsi ihan sujuvasti, jos vain muuten keksii mitä kirjoittelee.

      StellaN, kävit sitten pääkaupungissa. Minulla ei ole tullut käytyä, vuosiin.
      Olen joskus nuoruudessani jopa asunut siellä jonkin aikaa. Työn perässä menin.
      En viihtynyt kuin pari vuotta, vaikka olikin hyvä työpaikka ja asuntokin, kun piti tulla pois tänne kotikulmille, Itä-suomeen. Tuli niin ikävä, juurilleen.
      Nyt sitten täällä elellään ja mikäs tässä ollessa. Eläke napsahtaa joka kuukausi pankkitilille ja hyvä asuntokin on asustella.
      Ja kun ei ole suuret vaatimukset elää pienemmälläkin eläkkeellä.

      Tässäpä tätä rupattelua tulikin tällä kertaa.

      Hyvää päivän jatkoa kaikille!

      • Sally

        Anteeksi SkillaN! Kirjoitin väärin tuohon edelliseen kirjoitukseeni nimimerkkisi.

        Taitaa meikeläistä vaivata myös lukihäiriö :)


      • Sally kirjoitti:

        Anteeksi SkillaN! Kirjoitin väärin tuohon edelliseen kirjoitukseeni nimimerkkisi.

        Taitaa meikeläistä vaivata myös lukihäiriö :)

        Ehtoota.

        Olin tänään jalkahoidossa,hih.Kyllä nyt on kuin pumpulissa jalat.

        Sitten rupesin sulattamaan tuota pakastinta ja johan meinaa ottaa koville,tuo selkä riiviö.
        Eilen soittelin tuonne PÄKS;iin.
        Korvalääkärille ei tiedä koska pääsee,jos ei ole akuutia hätää,eihän minulla;)Voi joutua odottamaa jopa 8kk.on kuulema lääkäri pula.

        Meillä pkkasta -10.5c
        Aurinko kurkisti jossain välissä,lunta ripotellut välillä.Suht tyyntä.

        Siinäpä ne tärkeimmät.
        Voikaa hyvin ja
        näkyillään...


    • "ph"

      H*:n selän takana pakkasta -19,9 ja lunta 44 cm. Talvi on.
      Tänään sentään paistoi aurinkokin!

      Koji-marjoja pureskelen ja postissa on tulossa Akai-marjoja. Kirkasvalolamppu on keittiön pöydällä ja tarkoitus on päihittää tulossa oleva flunssa-aalto. Ihan ajattelin aallonharjalle pompata ja liu'uskella ookaten. Syksyn yskä jatkui tammikuulle ja se saa riittää.

      Työpaikkakylän pieni kirjasto palvelee hyvin, Kätilön sain lukaista ennen joulua ja nyt on odottamassa Michael Cunnigham'in Illan tullen, Julie Orringerin Näkymätön silta ja Kate Mortonin Paluu Rivertoniin. Unilukemisena on Sarah Waters'in Vieras kartanossa. Ei voi moittia palvelua.

      Paisteisia päiviä ja virkeyttä itsekullekin!

      • Hintriika*

        Johan on! Täällä mahan puolella on 7 astetta vähemmän pakkasta. Auringosta näin punaisen läiskän taivaalla pilvien takana. Vähän myöhemmin liekit loimusivat yhden talon parvekkeella, jonka ovilasin aurinko ruukaa sytyttää aina tietyssä asennossa.Siis minun ikkunastani katsottuna.

        En taida kääntää nokkaani selkäni taakse, kun siellä on ihan eri ilmasto! Mutta varmaan lukeminen maistuu siinäkin ilmastossa.


    • Eipä täällä aurinko "häirinnyt." Eikä ole nyt ollut rankkaa lumisadettakaan. Mitä nyt väliin vähän tuprutteli. Niitä hienoja, tervattuja kunnon puusuksiani en ole aikaisiksi saanut vielä ulkoiluttaa. Ei ne nyt sentään aivan antiikkia ole, ehkä 40 vuotiaat, oikein "voitto - siteillä varustetut. Tyylipisteistä en kummemmin välitäkään, kunhan on vakaa meno.

      Olihan minullakin joskus mielessä paluu "juurilleni," Tein muutaman koematkankin siinä tarkoituksessa. En löytänyt niitä juuria riitävästi. Vuosikymmenet olivat hoitaneet vieroitukseni. Niin se jäi, eikä kaduta.

      Selasin tänään pari tuntia kaikkialta keskusteluja vaalikampanjoinnista. En nyt apua hakenutkaan, eikä siellä mielestäni suuria löytöjä ollutkaan. Joutavaksi höpinäksi aivan valtaosan määrittelin. Itsenäisesti, omien korvien välistähän se ratkaisun pitäisi löytyä. Ajattelen jotenkin niin, että ensin on syytä karsia ehdokkailta pois kaikki epäolennainen, turhat lupaukset, jotka vielä tulevat ehdokkaiden ääntenkalastelussa lisääntymään. Jäljelle jää arviossani vain se, mikä on pressan virassa olennaista ja merkityksellistä. Mitä vapaamielisyyteeni tulee, saatan hyvinkin oireilla " paikalleen jämähtäneisyyttä." On jotakin, josta en suostu "tinkimään" Voi olla toista, jonka voin jotenkin tiukassa paikassa sietää, vaikka en hurraisikaan, jos asiasta ei suurempaa vaaraa ole.

      Nyt asetelma on mielessäni se, että katson rauhassa. Mitä tyhjän äänestämiseeni tulee, pidän sitäkin mahdollisena. Ehtii sen varsinaisena vaalipäivänä nähdä, missä ja millä korkeudella "rima heiluu." Näin vaikeata se "korvieni välissä" näyttää olevan. Olenhan sentään päättäjän asemassa, se painoarvo on n.1/ 3 000 000. Eikä maailma näihin vaaleihin romahda, kävi miten kävi. Senkin koetan pitää mielessäni.

      En äänestä ennakkoon vaan katselen ajan loppuun, se on varsinainen vaalipäivä. Enkä taida oikein ehtiäkään aikaisemmin. Niin kiireistä se eläkeläisenkin meno voi olla.

      • joutavoinen

        Vielä Ynnämuu sai minut vielä vastaamaan, sillä 40 - 50 v. on suksillani ikää ja pituutta niillä on 220cm leveyttäkin on reilusti ja siteet on eräsuksiin tarkoitetut
        vahvatekoiset siteet. Soveltuvat useampiin kenkämalleihin, jopa kumisaappailla olen niillä hiihtänyt. Metsässä ne sukset on liikaa pitkät. Latukoneladulla taas liian leveät.
        Siispä hiihtoharrastukseni on jäänyt valitettavan vähiin.

        Katselen välillä nykyisiä hiihtotyylejä ja mieli tekisi vähän antaa oppituntia siitä mitä on hyvä hiihto. Filmeiltä voisivat katsella miten Kekkosen Urho hiihti, hän osasi hiihtää.


    • aika on lyhyt???

      Luuletko olevasi viisas?

      • Kyllä se aika äänestämiseen loppuu näissäkin vaaleissa. Sehän saattaa tuntua joko pitkältä tai lyhyeltä. Mitä kysymykseesi tulee, olet varmaan pistänyt parastasi ja senhän kyllä huomaan.


      • aika...
        ynnämuu kirjoitti:

        Kyllä se aika äänestämiseen loppuu näissäkin vaaleissa. Sehän saattaa tuntua joko pitkältä tai lyhyeltä. Mitä kysymykseesi tulee, olet varmaan pistänyt parastasi ja senhän kyllä huomaan.

        Kuule suomi on aina ollut minulle nolla samoin sinä.


    • Hintriika*

      Demokratian mukaan on olemassa myös äänestämättäjättämisoikeus, vaikka sitä oikeutta en ole ikinä käyttänyt enkä aio käyttää tulevaisuudessakaan. Vaalin lopputuloksen sanotaan olevan se yksi ja sama, teki mitä teki. Mutta haluan silti pistää lusikkani soppaan. Mikään ei ole varmaa ennen kuin helmikuun 5. päivänä. Sitten tyydyn siihen, mitä kansa on äänestänyt.

      Muuten vapaamielisyys on eri asia kuin ennakkoluulottomuus. Siinä on aikamoinen vivahde-ero, ja minä kannatan ennakkoluulojen romukoppaan heittämistä. On asioita, joihin ei itse voi vaikuttaa. Ihonväri on yksi, ja sitten on pitkä liuta muita ominaisuuksia. Niitten takia on ihmisiä vainottu kautta historian. Yritän repiä itseäni irti ikiaikaisista noitavainoista (ei se minullekaan aina niin yksinkertaista ole).

      Tämä selontekona omista ajatuksistani. Jokaisella on omansa niin kuin myös oikeus tehdä omintakeiset ratkaisunsa.

      Nukkukaa hyvin!

    • wiiwidear*

      Unista iltaa täältä meiltä, sulhon viereltä. Eipä oo ehtinnä kurkkimmaan pirtin arkea kovinkaan tarkalla silmällä. On tää riijaus vaan kovvaa hommaa, aika kulukee ja männöö ku suksilla suihkisi mänemään. Piski se vaa kyläilee, pörhöttellee turkkiansa siellä, ilmastoidussa huushollissa..juu..

      Mut köllähän sulhoarmaan viereen, hää tuolla peiton alla jo ääntelee jottain kkkhhhrrrr---kkrrröööhhh jottain sellasta, ei siitä mittään selvää saa, mutta jottain taitaa toimittaa, unen kartanoilla.

      pitäkää lapaset kädessä ja pipo tiukasti kaulALIINAN SEURANA tai kaulurikin on hyvä .

      öitä kaikille levolle kellahtaneille.
      Heihei wiiwidear'ilta

    • Huomenta sopivan pakkasen oloista aamua savosta.
      Lunta on varmaan sama määrä kuin siellä "Ph" tienoilla, lienee nyt koko maassa tuo lumikerros paksuntunut.
      Ennusteet kesää silmällä pitäen hyvät, onhan Paavon päivä ja jos Paavona paukkuu, tietää se hyvää kesää, onnea vaan kaikille Paavoille rinnkkaisnimineen;)

      Kyllä on hiihtelyt jäänyt, nyt olen onnellinen, kun tuo lonkka taas antaa reippaasti kävellä, siihen tyydyn.
      Nuo vaalimietteet ne täälläkin vähän hämmentää, mieli tekisi jättää äänestämättä, mutta samaa olen mieltä kuin Hintriikakin, oikeus mikä on annettu pitäisi toteuttaa.
      Eihän se taida presidentin päätöksen teot suuria olla, mutta arvojohtaja kumminkin, ja jokuhan sinne valitaan.
      Ennakkoon on äänestettävä, jos sen teen, koska vaalipäivänä taas pitkän päivän teen.

      Älähän nyt niin tosissasi ota sitä riiailua, että pirtin ihan unohdat wiiwidear, voihan sitä todella tyytyväisenä väliin vain kuunnella sitä tuhinaa sängystä ja hyvillä mielin sitten viestiä lattaa, ihan mukava kuulla, että onni kukoistaa;)

      Viisauden perään täällä joku kyselee, mitä sitä nyt viisaudesta, minusta nämä "viisaudet" mitä pirttiin kirjoitellaan on oikein sopivia, sillä minusta aivan viisasta keskustelua pidetään.
      Olen monasti ajatellut, että miten onkin näin fiksuja ihmisiä kirjoittelemassa, siinä sekoitun joukkoon hyvin;)
      Mitä tuohon nollaan, mitä sanoit, ole täysin eri mieltä Suomi on liki kympin arvoinen, onni että täällä saamme elää ja oleilla.
      Ainahan valittamista riittää, mutta mihin vertaa siitäkin voi omat johtopäätökset jokainen tehdä, minusta lintukodossa elämme.
      Eipä tästä tämän enenpää.

      Sally, kyllä me kirjoitus virheet ohitamme, ymmärrämmekin, älä huoli;)
      Täällä lähellä itärajaa sitä minäkin asustelen ja hyvä on olla, mutta ettei liian tyytyväiseksi rupea, eläke voisi olla vähän suurempi.
      Kai sekin ahkerana olemisesta riippuu, tai siitä mikä on se oksa ollut minkä turvin elantonsa on hankkinut, kaikilla ei niin loistava tuuri ole ollut.
      Hyvä kumminkin, kun ei suuriin ole tottunut, tämäkin menettelee;)

      Nyt on sitten se paistamispäivä taas käsillä ja lähteä pitää, kiva taas illan kähmissä omaan kotiin tulla, jos ei lähde ei ole sitäkään ihanuutta;)
      Hyvää päivää ystävät.

      • Hyvää huomenta.
        Varmaankin yöllä on tullut lisää lunta, koska täällä näyttää olevan lumiaurojen risteilyajot meneillään.

        Aura-autojen korina, kalina ja kolina onkin ainoa, mitä tänne kuuluu.
        Muut kuulumiset tulevatkin sitten TV:n tuutista.

        Kateellisena lueskelin, että joillakuilla on vielä kunnon sukset. Onneksi olkoon!
        Olisikohan minä jo riittävän vanha ruvetakseni laskettelemaan peffamäkeä pihan aurauskinoksissa. Taidan olla talon vanhin daami, kun pienen ajan sisällä kuolivat
        ne kaksi vanhinta. Kumpikin oli niin huonokuntoinen, ettei heistä olisi kinosten
        päälle kiipeämään ollut.Totta puhuen en itsekään voisi kehua taidoillani, kun toinen takajalka muistuttaa vähän väliä, että tämän ikäisen rouvashenkilön pitää elää ja esiintyä ikänsä edellyttämällä arvokkuudella eikä yrittää kirmata kuin varsat kevätlaitumella.

        Että tällaista täällä. Pärjäilkäähän terveinä ja virkeinä!
        Todennäköisesti tässä on liuta painovirheitä, mutta älkää välitäkö vaan hypätkää yli.


    • Enpä ole vieläkään saanut aikaisiksi kokeilla mainioita sivakoitani. Tulee siihenkin yritykseen keskeytys, vaatiihan se latautumista.

      Hintriika on oikeassa: kyllähän ennakkoluulottomuudella ja vapaamielisyydellä on eroa. Sattuhan sitä kun koheltaen paukuttelin menemään, onhan niillä sanoilla jotain yhtäläisyyttäkin. Voisihan sitä jatkaa myös sanoilla suvaitsevaisuus, lojaalisuus, sietämiskyky....ja miten paljon löytyisikään. Rikashan kielemme on vivahteita erittelemään ja vielä murteet päälle. Enpähän tunne kuin palasen tästä sana - arkusta. Jostain olen lukenut, että täydellisyyttä hipova kielen hallitseminen vaatii kaksisataatuhatta sanaa. Parilla tuhannella sanallakin pääsee hyvään alkuun. En tiedä, onko nämä kertomat tosia.

      Latautumaan olen aikeissa heti huomisaamuna lähteä ja palailla varsinaisena vaalipäivänä.. Roippeita keräilen kassiin. Reissu oli muutaman päivän hakusessa, tänään se löytyi. Eikun aamulla "salamalähdöllä" lentoon, eihän lähtö saa olla vaikeata.
      Hyvää jatkoa teille kaikille!

    • Käy nyt miettimässä mitä vaalipäivänä tehdään, hyvää matkaa.
      Kerro sitten tulos, tehdään sitten niin tai näin, terv: Late

    • Huomenta yhdentoista asteen pakkasesta, kiva ulkoilupäivä alkamassa.

      Ynnämuulle hyvää matkaa, oletan että etelän lämpimään, palaa terveenä takaisin;)
      Kyllä ne matkat virkistävät, usein myös väsyttävät, kun ei osaa nukkua muualla kuin omassa sängyssä, mutta palattua se ihanuus eikun paremmalta tuntuu.

      Tänään vapaapäivä, eli en tee mitään, no enpähän ihan jouten osaa olla, virkkaan pipoja puuvilla langasta, tossujakin virkkaamme, malleja yritän etsiä ja toteuttaa.
      Käsityökerhossa keksimme, että voisimme jonnekin hyödylliseen taitojamme yrittää toteuttaa ja kuulimme että tälläisistä olisi puutetta ja eikun touhuksi.
      On pyydettävä ihmisiä nurkkiaan tarkastamaan, josko löytyisi tähän tarkoitukseen sopivia lankoja.
      Edellinen projekti onnistui hyvin, silloin virkkasimme villalanka lappuja, lähetimme ne koottavaksi ja lähetettäväksi jonnekin tarpeessa oleville.
      Näin saamme puuhaa, omat varastot täysiä, ehkä hyvä mieli meillä ja myös vastaanottajilla.
      Hörhelö huivit olisi myös kiva homma, mutta se innostus on kasvanut niin isoksi, että jokainen tekee itse, minäkin opettajana ollut monelle.

      Naurattaa tuo Venlastiinan "arvokkuus" sitähän tässä olisi noudatettava, ikä ja kunto sitä edellyttää, unohdan minäkin sen Zumpan, lonkka antoi muistutuksen, liian rajua tälläiselle mummelille.
      Liikuntaa pitäisi lisätä, mutta liikuppas, jos koskee joka askelella.
      Kuiskaamalla totean, että vähän paremmalta tuntuu, miten sitten jatkossa.

      Nyt päivän touhuihin, olisi noita pölyjäkin vähän karkotettava, saa nähdä mihin tässä nyt ryhtyy, vai pidänkö ihan vaan sen melkoisen laiskottelu päivän,, istun ja töllötän ja annan koukun koukuta.

    • Hintriika*

      Jo se minun omalletunnolle tekisi mannaa, jos SkillaN pitäisi edes yhden pikkulaiskottelun tapaisenkaan päivän (kokolaiskottelijaksi turha kuvitella), vaan tuskin malttaa sitäkään. Millä lie neulalla rokotettu!

      Käväisin äänestämässä. Illemmalla täytyy käydä kirjastossa kuuntelemassa ja katsomassa kirjanjulkistamisia. Siellä on ainakin yksi ennestään tuttu. Varsinaiset kirjailijapäivien hulinat alkavat huomenna. Tänään on enemmänkin esilämmittelyä.

      Pakkassää jatkuu, mutta pari astetta on eilisestä helpottanut. Yöllä on ollut aika kylmää. Eipä tuo sisällä haitannut... Päivällä aurinko näyttäytyi hetken aikaa. Täytyy toivoa komeaa säätä loppuviikolle, jotta Kemi näyttäisi parhaat puolensa vieraille. Niin ja lumilinnan avajaisetkin on lauantaina. Minä tosin pääsen huomenna etukäteiskuikuilemaan meidän kutsuvieraitten kanssa.

      Mitäpä tässä kummempia!

    • joutavoinen

      Mitäpä muuta kuin kävin Niinistön vaalitilaisuudessa, kuten tiedätte sehän ei vielä ole kovin merkitsevää. Naisväet parveili siinä eturintamassa ja kun oltiin poislähdössä Tuomas Embuske tarttui naisväen hihasta kiinni ja siinä oli aika pitkä juttutuokio kahden pohojosen ihmisen välillä. Kameramiehet kuvasi koko ajan.

      Sitä vähän mietin, että miksi yhteen rouvaan niin paljon aikaa tärveltiin ja joku muija siinä kanssa osoitti mieltään ja puisteli päätään, oliko ehkä kade.
      Tämän päivän lehdessä oli sellainen juttu että, Tuomas Embuske tekee tunnin dokumentin näistä vaaleista. Sehän se sitä selittää, sitä haastattelua.

      Enkä nyt kyllä ymmärrä miten Tuomas nappasi naisväet siihen, Olisiko hän jotakin viisautta kuitenkin nähnyt tuossa ihmisessä? Kyllä minäkin oikeastaan hassumpana hänen ulosantiaan ole pitänyt, kun siinä ei kuvia kumarrella eikä teeskennellä.

      • Paavalina paukkui,eikös se tiedä kuumaa kesää?

        Nyt minun täytyy uskoa,että olen työallerkikko;)

        Eilen sulatin ja putsasin pakkaseni,niin tänään ei sitten selkä ole antanut tehdä yhtään mitään;(((((((

        Kyllä joutaisin paukkulaudalle ja ilimaan.

        Keskussairaalasta tuli kirje,joudun odottamaan 4-6 kk,että pääsen sinne tutkimuksiin.

        Että eipä kummempia.
        Voikaa hyvin.
        näkyillään...


    • Pakkasaamuun taas voitiin herätä, yksitoista on mittarissa.
      Eilen, kun oli kirkkaampi päivä huomasin miten valoisaa jo on, neljän jälkeen katuvalot syttyivät,kevät se vaan tulee kovalla vauhdilla.

      Surullista seurata tuota purkuhommaa tuossa kadun toisella puolen, vanha saa väistyä, puolet on taloista jo maan tasalla.
      Onneksi saavat pian purettua ja talvi hyvä aika purkaa, ikkunoiden auki oloa voi rajata, aikamoinen tupru tulee, kun sementtiä rikotaan.
      Ensi syksynä pitäisi uudet seniori talot olla valmiina, piirustukset edelleen piilossa julkikisuudelta, onhan ne toki valmiina.

      Kävin äänestämässä, ensin ajattelin laistaa koko homman, mutta kun se on niitä ainoita oikeuksia, niin velvollisuuden tuntoisena sen täytln

      Tyhjensin yhden pakastimen minäkin,aika paljon marjoja ja muuta olen syönyt, kun nyt sopivat jo kahteen pakkaseen.( pieneen)
      On se kyllä aika kivaa, kun voi joskus tarjouksia ostaa ja laittaa myöhemmin käytettäväjsi pakkaseen.
      Hyvä keksintö;)

      Äläpäs Hintriika* omastatunosta puhu, kaikkea sitä mitä sinä kulttuurin saralla puuhastelet jää minulta kokonaan tekemättä.
      Joskus jotakin olen yrittänyt, mutta ei kärsivällisyys riitä, sellaisen piikin olen saanut.
      Tämä jokapäiväinen siivoaminen ja käsitöiden teko vaan niin mahtavalta suoritukselta kuulostaa, kun joka päivä niistä kerron ja kehuskelen;)

      Mutta nyt pakkaan kimpsuni ja astun junaan, keskeisempää suomea menen kurkkaamaan, miten siellä elellään.
      Taitaa pakkanen sielläkin olla, ja siellä pohjoisessa se varmaan paukkuu ja hanget hohtaa, on linnakin saatu käyttö kuntoiseksi, mukavaa.
      Mukavia ja antoisia hetkiä kirjailijoille ja meille kaikille.

    • hyvä näin*

      Kyllä me hyvä presidentti saadaan äänestetään eli ei. Tulee kummasta vaan, niin kehtaa kyllä valtiovierailuille ja yk:hon lähettää edustamaan maataan.

    • joutavoinen

      Ei haittaa, lunta jo toisena talvena keskimääräistä enemmän täällä rannikolla. Presidentti saadaan vaikka vaikea on yllätystä enää ennustaa, mutta ennustan silti, saadaan yllätys. Naisväet on niin kokenut haastateltavana olija, ettei erehdy odottamaan esillepääsyä jossakin ohjelmassa.

      Kerran tosin haastateltiin minuakin, mutta tuliko missään pätkääkään siitä ulos, sitä en tiedä. Viisaasti kuitenkin yritin vastata kysymyksiin. Silloin kysyttiin kannattiko tulla tämän ehdokkaan vaalitilaisuuteen? Vastasin; ehdottomasti, onhan tämä ehdokas ehdottomasti paras ehdokas pitkiin aikoihin. Tämmöstä pelleilyä nämä vaalit ovat ilmankos jo kyllästytään koko touhuun.

    • SkillaN*

      Talviset huomenet keskemmältä suomea.
      Pakkasta nyt jo ihan reippaasti, kaksikymmentäkaksi astetta, eipä lisää kaipaisi.
      Talvi se tuli tänäkin vuonna vaikka usko meinasi mennä.
      Katselin maisemia junan ikkunasta ja upeaa on, puut lumitaakkojen ja huuran peitossa, puhtaan lumiset pellot ja aavat järvet jään peitossa, tosin heikoiksi jäivät tänä vuonna.
      On se rikkaus olla suomalainen, tälläisiä vaihteluja ei etelän maissa näe ja muutenkin lintukodossa asumme, vaikka joskus purnata pitääkin.
      Eihän kehitystä tapahdu, ellei vaikeuksista ääntä pidetä, aina löytyy korjattava.
      Luontomme on kumminkin se mistä voimme olla onnellisia.

      Tuosta presidentin ulkoisesta olemuksesta olen samaa mieltä, edustamaan pystyvät, viisautta ja taitoakin on kummallakin, se miten kaikkien toiveet ja odotukset pystyvät täyttämään, jää nähtäväksi, jompi kumpi tämän näytön meille antaa.
      Oma valintani oli heistä toinen ja se on vaan minun tiedossa, onhan vaalisalaisuus olemassa ja siksi vähän kummastelen heitä joiden on valintansa pitänyt kertoa.
      Syynsä varmaan on asialle ollut, sillä viitteitä johonkin suuntaan kai yritetään viestittää, ehkä se on sitä avoimuutta;)
      Taitaa hyvin vähän tälläisen tavallisen tallaajan meininkiin vaikuttaa kumpikaan, eduskunta ja hallitus suomea johtaa, sinne on tärkeää saada viisaus mitä voi löytyä.
      En kovin tiiviisti ole kuudennen päivän juhlia katsellut, saa nähdä mitä teen seuraavana vuonna;)D

      Tulkaa nyt pirtiin, ovi kohta jäätyy kiinni, kun niin harvakseen aukeaa, no onhan niitä rientoja kaikilla, aina ei koneen ääressä jouda istumaan, niipä minäkin tältä aamulta lopetan, hyvää ja antoisaa päivää kaikille.
      Ulkoiluun hyvät edellytykset koko maassa, siis ulos ja lenkille, kunhan aurinko ehtii taivaalle.

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        No minäpä yritän, onnistuisiko näin pakkasella. Meillä oli taas tänä aamuna aika pitkä sähkökatkos. Vettä ei tullut enää tippaakaan. Eikä aamuklahvista tietoakaan. Ei huvittanut lähteä tuonne kesäkeittiöön keittelemään, siellä kun on kaasulla toimiva keitin. Samoin tuolla krillikodassa. Mutta kun on vähän kotjea keli siellä touhuta, niin syötiin vaan kylmää jogurttia kaapista. Nyt kuitenkin jo sähkö juuri palasi, saapa nähdä kunika kauan pysyy, kun on nuo puut aivan hirnmuisen lumikuorman alla.
        No en kirjoittele enempää, kun voi olla että se menee taivaan tuuliin, tai tulee heti kielto päälle. Mutta kokeillaan.


    • katleija

      Taidan asua Suomen lämpimimmässä nurkassa, meillä nyt - 8. Tyyntä ja pilvistä.

      Kun nyt tulin palstalle oli esto taas päällä. Olen huomannut että kun tämä vaihtuva IP-tunnusluku alkaa 10:llä, silloin ei voi kirjoittaa. Niinpä nyt sammutin Internet-yhteyden hetkeksi ja sain sen jälkeen 80:llä alkavan tunnuksen, niin sillä toimii.
      Ei noita temppuja viitsi jatkuvasti tehdä, on mieluummin kirjoittamatta. Vähentää tätä palstariippuvuuttakin mukavasti. Jospa muutenkin palstalta jäisi nuo vaalit aiheena pois.
      Päivä on nyt pidentyny Turussa 22.12. jälkeen 1 t 49min.

      • katleija

        Tuosta lämpötilasta, näyttää Jyväskylässä jo olevan - 18.


      • Sally
        katleija kirjoitti:

        Tuosta lämpötilasta, näyttää Jyväskylässä jo olevan - 18.

        Meillä täällä Itä-suomessa -10.
        Aamulla muutama aste enempi.
        Kaunis valkea lumipeite puissa.


      • vallaton ville

        Meillä pari astetta vähemmän, ainakin jos auton mittariin on uskomista. Kaukolämmön savupiiput kuin kaksi tikkua pystyssä tuolla horisontissa.Tyynenä pakksapäivänä savu kuin orrella istuttuva kukko, tänään savu kaatunut, mataa
        maanläheistä ilmapolkua pitkin länttä kohti. Ikkunasta näkyvä merenlahti on kuin kuin luudalla lakaistu. Kevyt pakkaslumi pakeni eilen tuulta ja nyt valkean kentän sijasta siinä heijastelee teräksenharmaa jääpeili.
        Tuuli vihaa puiden kauneutta, valkoiset morsiushunnut rikkirevittyinä. Tummanvihreiden oksien korvakoristeina
        riippuvat kuusien ruskeat kävyt ovat vaihtaneet värinsä.
        Aamulla ne olivat yhtä punertavia kuin lehdettömien
        koivujen latvukset auringon kertoessa omasta aamunavaustuksestaan.
        Yksinäisen kulijan jalkojen jotos puhtaassa lumikentässä. oikaissut leikkikentän kautta. Rusakko tai citykani ei yöllisellä retkellä hyppinyt niin pitkälle, palannut puolivälistä
        takaisin. Kaivannut suojakoloon tai muuten vain. Jäljet
        vain jääneet.
        Tänään lumi tarjoaa lepopäivän, presidenttiehdokkaatkin
        tarjoavat korvalepoa eilisen jälkeen, mitä nyt jossain mainoksessa vähän itseään kehuvat.Mutta ei kai se
        haittaa.


    • Päevee vuan;)

      -81 meillä täällä Hämeessä.Tuultakaan ei paljoa.

      Olihan hyvää tennistä taas kerran,tuolla EuroSportilla.

      Olen käynyt jo kaupugilla,piti apteekkin mennä,kun yks lääke lopahti.

      Minä en kyllä enää jaksa noista vaaleista,kun joka tuutti niistä jauhaa.

      Onneksi tuo selkäni on nyt hiljaa,kuiskasin vain tuon,ettei se kuule ja rupea taas kiusaamaan.

      Luonto on meilläkin todella kaunista,tässä kun on paljon puustoa ympärillä,oksat notkuu valkeina.

      Toi on kurjaa kun sähköt temppuilee.

      Mukavaa päivää kaikille.
      näkyillään...

      • Pitihä se arvata että joyyain töppäsin,ei se pakkanen nuin paljo ou vua -8.1c suokee anteeks nuo näppihäiriöt;)


    • vallaton ville

      meillä pari astetta lämpimämpää, ainakin jos auton mittaria katselee. Lievästi tuulista, melkein horisontin tasolla nuo kaukolämmittimen piiput. Tyynellä pakkassäällä savu tuo mieleen orrella istuvan kukon, nyt se kulkee maanläheistä ilmapolkua länttä kohti.
      Ikkunasta näkyvän merenlahden lakaisi eilinen tuuli tähes
      lumettomaksi, valkoisen kentän tilalla on teräksenharmaa
      peilipinta. Ellei tietäisi, voisi väittää ettei siinä jäätä ollenkaan mutta vielä eilen kenttä oli lumivalkoinen.
      Tuuli ei näy arvostaneen puiden kauneutta, niiden kauniit valkohunnut ovat muisto vain. Kuusien kävyt erottuvat tummanvihreiden oksien ruskeina korvakoruina. Ovat
      vaihtaneet väriä sitten aamun, silloin ne olivat lyhyen hetken yhtä punertavia kuin koivujen lehdettömät
      latvukset auringon kertoessa aamunavauksestaan.
      Lumessa yksinäisen kulkijan jalkojen jotos, oikaissut
      lasten leikkikentän poikki. Rusakkokin tai citykani siinä
      pyörähtänyt, palannut sitten omia jälkiään takaisin.
      Näyttää siltä, ettei tänään lumitöitä. Uutisissa puidaan
      eilistä presidenttiehdokkaiden väittelyä.

      • vallaton ville

        anteeksi,tuplaus, en nähnyt äsken tätä alimmaista. uskoin sen jääneen avaruuteen


      • SkillaN*
        vallaton ville kirjoitti:

        anteeksi,tuplaus, en nähnyt äsken tätä alimmaista. uskoin sen jääneen avaruuteen

        Huomenta melko kovaan pakkaseen kahtakymmenviittä näytti aamulla ja eikös se vähän nouse auringon noustua.
        Kunnon talvelta tuntuu.
        Vallaton ville, äläpä huoli ketju kasvaa;)
        Meilläpäin on lunta paljon järvien jäällä ja vettä vielä lumen alla, huono tilanne, jospa nyt vähän korjaantuu, kun pakkasherra töihin tuli.
        Katselin ikkunasta, ei näy oravan ei pupun jälkiä, tavallaan oravat noissa männyissä keikkuvat, pakkasta suojaan ovat menneet.
        Pikkulinnuista eilen radiosta kuulin, että syövät aamulla ja sitten kuusten oksien suojiin, päivällä uusi ruokailu, syövät paljon, oman painonsa verran.näin kylmästä selviävät.

        Luontoohjelmaa myös katselin ja todettava on, raakaa se elämä luonnossakin, heikommat menettävät henkensä, pienet vauva eläimet ainaisessa pelossa.
        Näin se tahtoo olla meidän ajatuksia omaavien sivistyksen piiriin kuuluvilla kaksijalkaisilla, vallan ja rahan voimalla sorretaan heikompia.
        Eläimet toimivat vaistojen kanssa, meille on annettu tunne, joka tahtoo hukkua ahneuteen.

        Olettepä Katleija ja Marja-Liisa poikottiin joutuneet, eikö asialle mahda mitään, maksut varmaan ajallaan tulee;)
        Omalla koneella vauhti on hidastunut, varmaan ikä painaa konetta, kun tämä taas toimii väliin niin hyvin, että pitkät kirjoitukset lentävät taivaan tuuliin.
        Kaiketi painan epähuomiossa jotakin vauhti nappulaa.

        Tänään menen taas junalle, onkohan niiden kulkuun tuo pakkanen vaikuttanut, sinne kotikonnuille matkaan.
        Itä- Suomeksi minäkin kotipaikkaani kutsun, rajalle kuitenkin liki parisataa kilometriä, Sally kaiketi asuu vähän lähempänä rajaa.

        Jospa tämä tältä aamulta riittää, jatketaan huomenna, jos eloa on, tulkaa pirttiin, on lämmintä ja tarjottavaa, laitan tulen vielä takkaan, jospa sen räiske houkuttelee, ovi on kiinni pidettävä, muuten kukat jäätyy, mirrit myös;)


      • SkillaN* kirjoitti:

        Huomenta melko kovaan pakkaseen kahtakymmenviittä näytti aamulla ja eikös se vähän nouse auringon noustua.
        Kunnon talvelta tuntuu.
        Vallaton ville, äläpä huoli ketju kasvaa;)
        Meilläpäin on lunta paljon järvien jäällä ja vettä vielä lumen alla, huono tilanne, jospa nyt vähän korjaantuu, kun pakkasherra töihin tuli.
        Katselin ikkunasta, ei näy oravan ei pupun jälkiä, tavallaan oravat noissa männyissä keikkuvat, pakkasta suojaan ovat menneet.
        Pikkulinnuista eilen radiosta kuulin, että syövät aamulla ja sitten kuusten oksien suojiin, päivällä uusi ruokailu, syövät paljon, oman painonsa verran.näin kylmästä selviävät.

        Luontoohjelmaa myös katselin ja todettava on, raakaa se elämä luonnossakin, heikommat menettävät henkensä, pienet vauva eläimet ainaisessa pelossa.
        Näin se tahtoo olla meidän ajatuksia omaavien sivistyksen piiriin kuuluvilla kaksijalkaisilla, vallan ja rahan voimalla sorretaan heikompia.
        Eläimet toimivat vaistojen kanssa, meille on annettu tunne, joka tahtoo hukkua ahneuteen.

        Olettepä Katleija ja Marja-Liisa poikottiin joutuneet, eikö asialle mahda mitään, maksut varmaan ajallaan tulee;)
        Omalla koneella vauhti on hidastunut, varmaan ikä painaa konetta, kun tämä taas toimii väliin niin hyvin, että pitkät kirjoitukset lentävät taivaan tuuliin.
        Kaiketi painan epähuomiossa jotakin vauhti nappulaa.

        Tänään menen taas junalle, onkohan niiden kulkuun tuo pakkanen vaikuttanut, sinne kotikonnuille matkaan.
        Itä- Suomeksi minäkin kotipaikkaani kutsun, rajalle kuitenkin liki parisataa kilometriä, Sally kaiketi asuu vähän lähempänä rajaa.

        Jospa tämä tältä aamulta riittää, jatketaan huomenna, jos eloa on, tulkaa pirttiin, on lämmintä ja tarjottavaa, laitan tulen vielä takkaan, jospa sen räiske houkuttelee, ovi on kiinni pidettävä, muuten kukat jäätyy, mirrit myös;)

        Aamupäivää.
        Tuo takan loiste houkutteli sisälle.

        Meillä -16.3 nyt.Ei sada eikä paista.Tyyntä näyttää olevan.

        Nyt sain yöni nukuttua hyvin.
        Eilen hain apteekista sen yhden lääkkeeni niin auttoi tuohon kipuiluun.

        Ihmettelen itsekseni tuota ip numeroa mistä se löytyy?????
        Olen semmonen tumpelo tämän koneen kanssa.
        hyvä että näinkin tulen toimeen.

        Silitteli noita kissoja tässä lämmitellessäni.
        Tänään tulee miesten loppuottelu sieltä Australian avoimista,jännä oli naisten matsikin.

        Voikaahan hyvin.
        näkyillään...


    • Kaunis pakkaspäivä meilläkin, aamulla oli -17,6 astetta nyt vähemmän .
      Aurinko paistaa ja hanki hohtaa, puista on lumet osin karisseet, mutta hieno talvinen päivä.
      Eilen sain tiedon, että sisareni siellä Kannelkodissa on huonossa kunnossa,ja niin poikettiin vielä iltapäivällä ja nukkui sikeästi eikä herännyt käyntimme aikana.
      Kova kipulääkitys ja kunto on ollut jo jonkinaikaa huono. Aika näyttää kuinka käy, on melkein 88 vuotta vanha.

      Meillä itsellämme kuitenkin menee vähän paremmin, pystymme itse huolehtimaan itsestämme, ja välillä vähän kuntoilemaankin.

      Äänestys on vielä suorittamati, tiedän etten äänestä Niinistöä, mutta en ole varma voinko äänestää sitä toista. Voinhan ehkä piirtää Otto Iivari partasen kuvan. käyn kuitenkin.
      Tällaiset näkymät täältä Late.

    • jjoutava

      Iltapäivää. Menehän LateVaan äänestämään ja äänestä sitä toista, sitä toista minäkin äänestin, koska en voinut äänestää sitä yhtä. En tahallaan kirjoita omituisesti, vaan sen äänestys-salaisuuden vuoksi.

      Ethän tosissaan puhunut mistään piirtelemisestä, sillä olethan sentään aktiivi persoona paikkakunnallasi ja sellaiseeen loukkaavaan käytökseen vaalilautatoimikuntaa kohtaan et erehtyisi.

      Kahvipirtti ei ole mikään suljettu yhteisö tai ryhmä vaan tämä on avoin ja kirjoituksia lukemaankin pääsee KukaVaan, sen takia minä en yksityisasioita lavertele tarpeellista enempää. Tämä kirjoitus oli nyt kuitenkin mielestäni tarpeellinen.
      Pakkasesta huolimatta miukavaa iltaa kaikille. Aion katsoa sen jtatin Play timen.

      • jjoutava

        Häiritsee tosipahasti tuo Playtime erilleen kirjoitettuna. Anteeksi.


    • Tulenlieskat*^**

      Ehtoon iloisen kirpeää syrjää. Pakkasukko se käsiään paukuttaa ilosesti räiskyttäen. Talven oiket kasvot eteen lykkäs, vihdoinkin. Toivotaan ettei kauan paukuttele isoissa lukemissa, kymmenen astetta olis ihan sopiva korkeintaan.

      Lumi kimaltelee katulamppujen valossa. Ihan on kuin satukirjassa. Kaunis on talvi.
      On täs ny pressan valinnan oottelemista. Kumpi on kumpi, no ajallaan sekin selviää.
      Kokokansan pressaa ei heistä kummastakaan tuu. Monet ovat jättäneet mielessään etukäteen jo äänestämättä. Ei ollut sopivaa, sanoivat. Aina pitäs olla se kolmaskin ehdolla vaikka äänet kuinka hajoaisi. Parempi sekin kuin äänestämättä jättäminen.

      Kylläpä kahvee maistuukin, taitaa olla hyvän keittäjän ja pakkasukon yhteis projekti.
      Nyt tarttee vettää taas toi talvipalttoo päälle ja karvamyssy korville. Se o Moro taas

      • Pikkanen pakkanen 13.3 astetta.
        On niin pimeää, ettei kaukoputkellakaan saa selvää, millainen päivä on tulossa.

        Äänestämässä en ole vielä käynyt.
        Viimeksi heitin arpaa kahden ehdokkaan välillä. Toinen voitti.
        Nyt on vielä helpompi äänestää, kun voi heittää kolikkoa vain yhdestä, joka on siis sekä kruuna että klaava.

        Siinä nämä minun kuulumiseni ovatkin.
        Oikein hyvää alkuviikkoa kaikille.


    • Pakkasen paukuntaan heräilemme varmaan koko maassa, täällä kaksikymmentä astetta, panee jo vauhtia lisäämään ulos mentäessä.
      Vähemmän näkee juttukavereita tuolla kaduilla;)
      Voi miten ihana on tuo koivurykelmä tuossa ikkunan edessä, harsoiset oksat kimaltavat tähtiä katuvalon hohteessa, aivan henkeä salpaa.
      Mietin junassa istuessa, maisemien ohi liitäessä, mikä onkaan kauneinta, tämä talvi, kevät. kesä vai syksy, taidan kallistua talveen, seuraavana syksy, kevät ja kesä.
      Erikoista ehken, mutta nuo sinertävän harmaat hanket ja harsoihin pukeutuneet lehtipuut ovat jotakin hyvin jäjittämätöntä,,,,mutta niinhän on kaikissa vuodenajoissa oma ihanuutensa, nyt taidan taas soutaa ja huovata;)

      Sisarellasi oli jo ikää Late ja jos kivut jatkuvia, viesti minkä sait on varmaan helpotus, vaikkakin surullinen, kiva että eilen tapasitte.
      Nämä kymmenet on sitä aikaa, että lähtö lähestyy, milloin, hyvä että ei tiedetä.

      Tuo äänestys on tällä kertaa hyvin ongelmallinen juttu, mutta tehty on ja kävi miten kävi, mieleinen ei kumpikaan, mutta ainahan ei voi minun mieleistä löytyä, saatikka valita.
      Toivotaan, että tehtävänsä kumpi tahansa valittua tulee, tekevät niin kuin ovat luvanneet, vähäisempiäkään unohtamatta, koko kansan parhaaksi yrittävät toimia.
      Valta presideltillä on olematon, mutta esimerkkiä hyvässä voi osoittaa.
      Vielä on ennakkoäänen antaminen mahdollista ja sitten ensi pyhänä taas äänestäjiä odotellaan.
      Viikon päästä sitten alkaa keskustelu presindentistämme, varmasti puhetta riittää, vaikka kansa sanansa on sanonutkin;)

      Kyllä on pukeutumista lisättävä, jos ulos aikoo, oikeassa olet tulenlieskat.
      Katselin junassa nuorta miestä, joka avopäin ja paljaskintuisena viereisellä penkillä istui, no eihän junassa myssyä tarvitse, mutta kun paljas iho jaloissa vilahti, tuli ajatus miten pakkanen siihen iskee.
      Miten lienee silmään sattunut, en nyt tapanani pidä ihmisiä tuijotella, mutta jotenkin tuli tuo näkymä silmien eteen, kun jalkansa polven päälle nosti.
      Voihan se nuoruus lämmittää, mutta saattaa vanhempana myös ikävät kolotukset tulla.
      Kaikenlaisia huomioita, sivusta seuraajana on kiva olla, omia johtopäätöksiä tehdä, hyvässä jos pahassakin;)

      Nyt minä jätän pirtin, tulkaa tovi lämmittelemään ja joku sana päiväkirjaan merkkaamaan, hyvää päivää, älkää palentuko.

    • Sally

      Kylläpä on pakkanen. liki -30 astetta mittarissa, kun aamulla vilkaisin.
      Aurinko loistaa valkoisilla puunoksilla. Tosi kaunista. Tällaisena, valkoisen hohtavana ja raikkaana, talvi on minustakin kaunein vuodenaika , vaikka kaikissa neljässä onkin oma erillainen kauneutensa.

      SkillaN arveli, että asun lähempänä itärajaa kuin mitä itse hän asuu.
      Täältä meiltä rajalle on noin sata kilometriä. Mutta olen joskus asunut aivan rajanpinnassakin, Ilomantsissa. Siitä on kuitenkin aikaa jo liki kolmekymmentä vuotta.
      Nykyisessä asuinpaikassani olen asustellut yli kaksikymmenta vuotta.

      En minäkään harmittele enää vaalin tulosta. Toivotaan. että olipahan kumpi hyvänsä näistä "Herrasmiehistä" tuleva presidenttimme, hoitaisi vain työnsä kunniakkaasti. Kansankin syviä riviä kuunnellen.
      Eikä pitempään kuin kuusi vuotta, ettei "väsähdä".

      No eipä nämä mielipiteeni kovinkaan fiksuja ole, mutta mielipiteitä kumminkin.

      On rentouttavaa, kun on tämä "Kahvipirtti" olemassa ja tänne voi tulla aina mielipiteitään kertoilemaan. Nytkin niin lämpöisenä ja kotoisena.

      Tänään pitää tuolla asioilla piipahtaa. Samalla saa myös raikasta talvisäätä hengitellä. Totta, lämpimästi pitää pukeutua.

      Hyvää reipasta pakkaspäivää kaikille!

    • Oikein ei olisi aikaa kirjoitella edes pirttiin, sain eilen illalla viestin jossa Kannelkodista ilmoitettiin sisareni kuolleen hyvin rauhallisesti. Olin edellisenä päivän käymässä ja kyllä tiesin, että loppu on lähellä. Oli hyvä paikka olla ja hyvää hoitoa sai.
      Nyt minulla riittää paljon hommia ,että saadaan sisko kunnialla hautaan. Tuhkataan.

      Tämä asia ei nyt tähän ilmoitukseen kuulu, mutta sanon kumminkin, käyn äänestämässä ja äänestän sittä toista vai olikose nyt kakkonen.
      Terveisin Late

      • Sally

        Late.

        Osanottoni suruusi.

        On maa,
        johon kaikki polut katoaa.
        On rauhan maa.


    • Ramoona*

      Osanottoni Latelle suruun ja voimia toivotan. Sisarukset ovat eräällä tavalla kaikkein läheisimpiä, on samat vanhemmat ja yhteinen lapsuus. Siteet puolisoon ja lapsiin sekä lapsenlapsiin kuitenkin muodostuvat luonnonlakienkin mukaan useimmiten kiinteimmiksi. Yhdessä kokien ja toinen toistensa tukena ollen surutkin on helpompi kantaa. Tuntuu hyvältä lukea, että siskosi sai hyvää hoitoa ja rauhallisen lähdön.

      Kaunis aurinkoinen pakkaspäivä on täälläkin ollut, äänestän jälleen vasta varsinaisena vaalipäivänä.

      • Ehtoota vaan!

        Talvi se on tullut jo meillekin, mittarissa juuri äsken -19,4. Ensiksi lämpimät osanottoni

        Latelle ja perheellesi! Jokainen vuorollaan.

        Olin tänään Tampereella kuvauksissa, kuten viikko sitten myös, ei pitäisi ainakaan mitään vakavaa olla, tarkempi tieto tulee ajallaan. Takaisin tullessa taksi ajoi Kangasalan kautta ja olipa vähän hienompia maisemia kuin moottoritien varrella. Toinen asiakas oli ollut taas hoidoissa, tukka jo lähtenyt ja maksasyöpä tullut lisää. Pirttinsä oli laittanut myyntiin, ei elä kauaa, järjestelee asioitaan hyvissä ajoin. Oli jo hyvin heikossa kunnossa liikkumaankin.

        Vaaleista sen verran, että itse olen äänestänyt, monen olen kuullut sanovan, että jättää tyhjän lipun, ei voi äänestää kumpaakaan. Jääköön kertomatta, millaisen lipun annoin vaalivirkailijalle. Valinta ei varmaan monellekaan ole helppoa, melkein luulen niin.

        Oletteko nähneet punatulkkuja? Meillä ei ole vieläkään näkynyt yhtään semmmoista siivekästä, en ymmärrä, missä ne piileskelevät. Muuten kyllä käy kuhina lintulautojen läheisyydessä. Naakat tässä yhtenä päivänä parveilivat ja pitivät melkoista ääntä porukalla, jokohan kevättä enteilee. En oikein tiedä niitten käyttäytymisestä mitään, kun en ole aikaisemmin saanut seurata niitä näin suuressa määrin.

        Kuu tuolla korkealla hyvin kirkkaasti paistelee, vaikkakin vajaana puolikkaana, tähtiäkin näkyy, pitäisiköhän mennä pihamaalle tollottamaan.
        Hyvää illan jatkoo kullekin! paulamaria


    • Ehtoota tuas;)

      Pakkasia pitelöö;) -16.4c vuan.

      Oli ihan mukava ilima kun kävin Takataskuta hakemassa kanaviillokkia ja hyvvee olj.

      Eipä tässä sen kummempaa.
      voikaaten hyvin.
      näkyillään...

    • Päivä jo valkenee, minä olen vähän myöhäinen tänään, aamua vielä kumminkin, joten huomenet toivottelen.
      Pakkasta kaksikymmentäkolme astetta, eipä hirveästi mieli ulos tee, vaikka eihän tuo suomalaisen sisua vielä kaulaan pitäisi viedä, kovempia lukemia paljonkin on ollut.
      Tuossa työmaalla on varmaan pakkasraja kaksikymmentä, kun eilenkin vasta puolilta päivin työt aloittivat, kai ne nuo koneetkin joitakain rajoituksia asettaa.
      Luulen että autojen kanssa joutuvat tuskailemaan, ei kaikilla uuden uutukaisia ole, ja vanha saattaa kohmettua;)

      On se tuo syöpä niin pelottava asia, ei tiedä missä muhii oireita antamatta, kunnes putkahtaa esiin ja usein liian myöhään.
      Onneksi on löydetty paljon keinoja parantaa tämäkin tauti, varhaisessa vaiheessa kun löytyisi.
      Valtavasti on lisääntynyt, voisi ajatella, että joku nykyisen elämän meno sitä lisää.
      Lisäaineet, ilmasta hengitettävät saasteet jo eläimille syötettävä ravinto saa tuotettavan tuotteen laadun muuttumaan, mitä kaikkea nuo E tuolla tuoteselostuksissa onkaan.
      Jaksaako niitä kukaan lukea, saati ymmärtää.
      Tietoa luulisi olevan, kun tutkimuksia toisen perään tehdään, kylläkin usein kumoamalla edellinen tieto, vuoroin saa syödä, sitten tuleekin tieto ei suositella, eläppä siinä sitten oikein.

      No ei minun pitänyt mitään luentoa pitää, taaskaan, mutta halu aina vaan jotakin kantaa ottaa, vaikka tietämys on nollassa, arkipäivän mummelin viisauksia;)
      Miten tuntuukaan, että ennen oli kaikki paremmin, kultautuuko muistit?

      Eletään nyt taas tätä päivää, laulamaan laittaudun, sehän mielen vireänä pitää ja ilosena ja virkeänä kaikki sujuu paremmin, näin ainakin kerrotaan.
      On se pitänyt itsekin huomata, kun mieli on hyvä, koko maailma hymyää;)
      Siispä, kivoja ajatuksia mieleen ja tekoihin, siitä se hymy huulille tulee, mukavaa pakkaspäivää.

      • Aamupäivää;)

        Eilen uutisissa sanoivat,Siperiassa on -50c pakkasta ja sitä kylmä sieltä puhaltelee sitten tänne.

        onhan sitä syöpää ollut kautta aikain,nyt vain nuo tiedotusvälineet tuo sitä esille.
        Muistaakseni vanhat puhui näivetystaudista.

        Melläkin kaksi vanhusta on ihan vähällä aikaa menehtyneet syöpään.
        Ja eikös ne nyt ole löytäneet noista tuhansia vuosia vanhoista fossiileistakin niitä syöpiä.

        Aurinko innostui taas paistamaan suoraan tähän koneelle,saa silmät sikkurassa istua,pian se kyllä kääntyy tuonne etelän puolelle.
        Paistakoon vain,minä paistan takasi;)

        näkyillään...


    • wiiwidear*

      PIentä pakkasta pitelee kymmenkunta astetta.

      Piski ilmaantui lopulta kotinurkkiin ja kova oli into lähteä lajitovereiden viestejä kartoittamaan. Kuka mitäkin on lorotellut hankeen, mielenkiintoisia näyttävät olevan, niin tarkkaan hän lukee ja nostaa oman kankkunsa lisäten merkkinsä viestijonoon.
      Sitten nopeasti toiseen paikkaan, pakkanen kiristelee tassuja, on mentävä vilkkaasti eteenpäin. Koira on hyvässä vedossa. Se tykkää kyllä pakkasesta ja ulkoilee aikas reippaasti, mutta pimeää ja rapakeliä hän inhoaa.

      Nyt onkin ihana ulkoilla, kadut ovat sileitä ja lumisia. Sepeliä ei ole vielä kylvetty kovinkaan paljon, kun ei ole liukasta. Vaatetta vaan päälle ja hupullinen polvien yli ulottuva takki, kintaat, säärystimet ym ja lenkkarien pohjassa "nastakumi" takaa reippaan askeltamisen. On se vaan hyvä ostos, kolmena talvena jo estänyt liukastumisen, voin todella askeltaa reippaasti piskin kanssa, pelkäämättä kaatumista.

      Näin täällä ja kerätkää ihmiset talviaurinkoa naamalle...ja hymyillään ...

      Hei hei

    • No niin äänestämässä kävin, äänestin sitä toista en voinut äänestää ensimmäistä.
      Se oli sellainen pakkoäänestys, olen aina käynyt uurnilla ja välillä ollut myös uurnien vahtinakin.

      Talvinen päivä oli mitä hienoin aamulla pakkasen puolella -18,2 astetta.
      Minulla on piisannut hommia sisareni asioiden hoitamisessa, kaikki nyt järjestyksessä, loput sujuu aikataulun mukaan.

      Paljon muuta nyt ei ole ehtinytkään, iltalenkki tuli tuossa äänestys reissulla.
      Onneksi oli eilistä syömistä, pääsi siinäkin helpolla.

      Unet ovat nyt jääneet vähän huonoiksi, luulen kuitenkin, eiköhän se vähitellen helpota ja elämä asettuu entisiin uomiinsa.
      Taidan lopettaa, jatkakaa te muut,Late.

      • Pakkanen paukkuu ja helmikuu alkaa, viimeinen varsinainen talvikuukausi.
        Jos aurinko taivaalle kipuaa jo nyt tuntuu, että sen säteet lämmittää, olen huomannut variksien puun latvoihin kasautuvan, kai ne sitä lämpöä myös auringolta saa.
        Onhan ne helmikuun tuiskut vielä edessä ja pakkastakin varmasti vielä paljonkin, mutta paremmalle olemme kääntymässä, siis lämpimämpään aikaan.

        Uni jäi huonoksi viime yönä, melkein joka tunnin päästä kurkkasin kelloa, mikä lienee aiheuttaja, mihinkään ei koskenut, unia kyllä näin.

        Tasantuu se elämä Late teilläkin, niin se vaan on, että aika parantaa, omasta kokemuksesta sen tiedän, lopulta muistotkin vain hyvinä mieleen tulee.
        Mattokankaassa ne tummat raidat tuovat mattoon sävyn, joita ilman matto olisi kenties aneeminen, näin ne korostaa elämän kulkua menetyksetkin.

        Ynnämuu jossakin lämpimässä loikoilee, vaikka ei nuo lukemat kovin suuria olleet etelässäkään, kun katselin telkkarin sääkarttaa.
        No lomassa on aina kuitenkin se erilaisuus, mikä tuo vaihtelua elämään.
        Meillä kumminkin on kaksikymmentäkaksi mittarissa ja kun ulos katson pientä lumisadetta tulee, ei kyllä kinoksia kerää on niin vähäistä.

        On varmaan ollut tauteja kautta ihmiselon, mutta kuitenkin tuo tieto ne tuo näkyvästi esiin ja tuntuu kuin aina vaan lisääntyisi taudit, tiedä sitten.
        Onhan ihmisen elinikäkin jatkunut, ehtii siinä tautejakin pitää.
        Väliin tuntuu, kun joku tauti on saatu hallintaan ilmestyy uusia uhkia, olihan se keuhkotauti kova juttu aikoinaan, liekö sekin uuden kierron alkaa.
        Täitä on kumminkin taas runsaasti esiintynyt, näin ainakin TV mainos kertoo, ja sen vaivan voisi helpolla poistaa, pesua ja puhtautta, nämä ne kaikki torakasta pienemmät poissa pitää.


        Kiva varmaan, kun piski on kotona, pakottaa emäntänsä lenkille, se olisi minullekin tarpeen, koira nimittäin, olisi pakko lenkillä käydä.
        Kovasti olen ollut hankinta mielellä, mutta sitten järkisyyt innon vie, hyvä kun itse pääsen esimerkiksi junaan, jos vielä koira olisi matkaseurana, olisipa hankalaa.
        Kyllä se muutenkin rajoittaa menemistä, jos ei ole paikka mihin aina jättäisi.

        Mutta nyt taas päivän viettoon, tänään laitan uuniin ruokia, teen useampaa lajia ja pakastan, laiskoina päivinä sitten pakkasesta nappaan.
        Olen joskus valmisruokia ostanut, mutta en pidemmän päälle tykkää, kyllä se oma tekemä maussa tyydyttää paremmin.
        Veikö kulttuuri Hintriikan mennessään?
        Tulkaa nyt joukolla pirtin suojiin, ei kai kaikilla ole se ip kiusana?


      • Katleija
        SkillaN kirjoitti:

        Pakkanen paukkuu ja helmikuu alkaa, viimeinen varsinainen talvikuukausi.
        Jos aurinko taivaalle kipuaa jo nyt tuntuu, että sen säteet lämmittää, olen huomannut variksien puun latvoihin kasautuvan, kai ne sitä lämpöä myös auringolta saa.
        Onhan ne helmikuun tuiskut vielä edessä ja pakkastakin varmasti vielä paljonkin, mutta paremmalle olemme kääntymässä, siis lämpimämpään aikaan.

        Uni jäi huonoksi viime yönä, melkein joka tunnin päästä kurkkasin kelloa, mikä lienee aiheuttaja, mihinkään ei koskenut, unia kyllä näin.

        Tasantuu se elämä Late teilläkin, niin se vaan on, että aika parantaa, omasta kokemuksesta sen tiedän, lopulta muistotkin vain hyvinä mieleen tulee.
        Mattokankaassa ne tummat raidat tuovat mattoon sävyn, joita ilman matto olisi kenties aneeminen, näin ne korostaa elämän kulkua menetyksetkin.

        Ynnämuu jossakin lämpimässä loikoilee, vaikka ei nuo lukemat kovin suuria olleet etelässäkään, kun katselin telkkarin sääkarttaa.
        No lomassa on aina kuitenkin se erilaisuus, mikä tuo vaihtelua elämään.
        Meillä kumminkin on kaksikymmentäkaksi mittarissa ja kun ulos katson pientä lumisadetta tulee, ei kyllä kinoksia kerää on niin vähäistä.

        On varmaan ollut tauteja kautta ihmiselon, mutta kuitenkin tuo tieto ne tuo näkyvästi esiin ja tuntuu kuin aina vaan lisääntyisi taudit, tiedä sitten.
        Onhan ihmisen elinikäkin jatkunut, ehtii siinä tautejakin pitää.
        Väliin tuntuu, kun joku tauti on saatu hallintaan ilmestyy uusia uhkia, olihan se keuhkotauti kova juttu aikoinaan, liekö sekin uuden kierron alkaa.
        Täitä on kumminkin taas runsaasti esiintynyt, näin ainakin TV mainos kertoo, ja sen vaivan voisi helpolla poistaa, pesua ja puhtautta, nämä ne kaikki torakasta pienemmät poissa pitää.


        Kiva varmaan, kun piski on kotona, pakottaa emäntänsä lenkille, se olisi minullekin tarpeen, koira nimittäin, olisi pakko lenkillä käydä.
        Kovasti olen ollut hankinta mielellä, mutta sitten järkisyyt innon vie, hyvä kun itse pääsen esimerkiksi junaan, jos vielä koira olisi matkaseurana, olisipa hankalaa.
        Kyllä se muutenkin rajoittaa menemistä, jos ei ole paikka mihin aina jättäisi.

        Mutta nyt taas päivän viettoon, tänään laitan uuniin ruokia, teen useampaa lajia ja pakastan, laiskoina päivinä sitten pakkasesta nappaan.
        Olen joskus valmisruokia ostanut, mutta en pidemmän päälle tykkää, kyllä se oma tekemä maussa tyydyttää paremmin.
        Veikö kulttuuri Hintriikan mennessään?
        Tulkaa nyt joukolla pirtin suojiin, ei kai kaikilla ole se ip kiusana?

        Pakkasesta huolimatta pistäydynkin Pirtiin kahville, oli näes tuo IP:n alkunumeroina 87, niin silloin pääsen, mutta annas olla kun vaihtuu 10:iin tie on tukossa.
        Aikeissa olen tyttären kanssa mennä Eko-torille. Etsimme sieltä sellaista, mitä ei enää kaupoista saa. Siellä sitä on tavaraa vaikka mitä, tosin en mitään enää tarvitse. Viimeksi kuitenkin ostin sieltä kahdella eurolla aivan hienon silityslaudan.
        Elämäniloa kaikille, kyllä tuo valon lisääntyminen on ihana asia. Aamulehdenkin näin lukea jo ilman lisävaloa.


    • Hintriika*

      Ei minua ole vienyt mennessään mikään eikä varsinkaan kukaan. Kulttuuripläjäys oli onnistunut ja paikalliset järjestäjät saivat kovasti kehuja. Loppu hyvin, kaikki hyvin. On ollut olevinaan jotakin jälkikiirettä, etten ole saanut pirtin ovea aukaistuksi. Vai olisiko ollut jo takki tyhjä kaiken tohinan päälle...

      Pakkasia pitelee, joo. Katsoin virallisia lukemia: lentokentällä on -26,7 ja syväsatamassa -24,2. Tässä välissä minun mittari näyttää nyt 23,6. Että jossakin niissä lukemissa huidellaan. Onneksi tuulikin on jäätynyt paikoilleen!

      Sainpahan eilen sulatetuksi pakastimen. Jo oli aikakin. Kiva, kun ei ollut mitään kiirettä saada tavaroita takaisin. Sai kaappi rauhassa kuivua. Pakasteet viihtyivät erinomaisesti parvekkeella, jossa oli kylmempää kuin pakastimessa. Edes uteliaat talitintit eivät tarenneet käydä tutkimassa ruokakasseja. Ihan saivat rauhassa olla. En kyllä kadehdi tinttien osaa tällaisella säällä!

      Uimaan on tarkoitus mennä tänään, ei kuitenkaan avantoon. Arkajalkana pysyttelen uimahallin tarjonnassa. Vesijumpaten jump, jump!

      • Kaunista iltapäivää!

        Voi mikä näky tästä ikkunasta, hanki aivan vaaleanpunainen, taivas kirkas, enteilee pakkasyötä. Koivut ja lepät ovat mahtavasti peittyneet valkoiseen harsoon. Päivällä yritti tuulta kehitellä, vaan eipä kunnolla onnistunut. Jotain isompia lintuja parveili isojen koivujen latvustoissa, olivat sen verran kaukana, etten tarkkaan nähnyt lajia.

        Kyllä tämä vuodenaikojen vaihtelu on upeeta. Eräs amerikkalainen oli astunut Seutulassa koneesta ja luontoa katsoessaan oli ihmetellyt suureen ääneen: "Eikö tuo tule kovin kalliiksi?"--- Oli nimittäin luullut, että olemme jollain spraypullolla koristelleet isot puumme. Suotakoon se hänelle anteeksi, me kun saamme ihalilla näitä vuodesta toiseen, joskus tuntuu, ettei aina edes huomaa tuota luonnon monimuotoisuutta, kaikkia upeita värejä ja kaikkea siellä.

        Pyykinarussa on pätkä lunta ja sen paksuus on eilen mitattu, 21 senttiä. Koko narun pituudelta sitä ei enää ole, on tuuli tiputtanut hangelle, mutta en koskaan ole nähnyt moista, kestääkin varmaan kauan ennenkuin alas tipahtaa. Puput ovat taas ihan tämän työhuoneeni ikkunan alla tepastelleet, jäljet kertovat siitä. Pihabongauksen unohdin, olisi niitä muutamia lajeja varmasti löytynyt. Voihan sen omaksi ilokseen tehdä jonain muuna päivänä.

        Vaikutaakos Skillan Sinulle kuutamo? Vaikka ei taida vielä olla edes täysikuu. Itse kyllä huomaan hyvin usein, en kuitenkaan joka kerran, että jo illalla maate käydessä on niin virkeä olo, että jää yöunet vähäisiksi. Petikaveri ei tiedä mitään "kuuhulluudesta".

        Tuolta uudelta asuntoaluelta nousee talojen piipuista savua, eikä se suinkaan nouse pystysuoraan, siis siellä käy tuulen viri, ei sitä kuitenkaan tässä meidän pihassa huomaa. Mutta tätähän sen talven pitääkin olla, lunta ja pakkasta ja hankien hohtoa.

        Keittiöön tästä suunnistan. Nautitaan kohta alkavasta illan hämystä! paulamaria


      • marja-liisa...
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Kaunista iltapäivää!

        Voi mikä näky tästä ikkunasta, hanki aivan vaaleanpunainen, taivas kirkas, enteilee pakkasyötä. Koivut ja lepät ovat mahtavasti peittyneet valkoiseen harsoon. Päivällä yritti tuulta kehitellä, vaan eipä kunnolla onnistunut. Jotain isompia lintuja parveili isojen koivujen latvustoissa, olivat sen verran kaukana, etten tarkkaan nähnyt lajia.

        Kyllä tämä vuodenaikojen vaihtelu on upeeta. Eräs amerikkalainen oli astunut Seutulassa koneesta ja luontoa katsoessaan oli ihmetellyt suureen ääneen: "Eikö tuo tule kovin kalliiksi?"--- Oli nimittäin luullut, että olemme jollain spraypullolla koristelleet isot puumme. Suotakoon se hänelle anteeksi, me kun saamme ihalilla näitä vuodesta toiseen, joskus tuntuu, ettei aina edes huomaa tuota luonnon monimuotoisuutta, kaikkia upeita värejä ja kaikkea siellä.

        Pyykinarussa on pätkä lunta ja sen paksuus on eilen mitattu, 21 senttiä. Koko narun pituudelta sitä ei enää ole, on tuuli tiputtanut hangelle, mutta en koskaan ole nähnyt moista, kestääkin varmaan kauan ennenkuin alas tipahtaa. Puput ovat taas ihan tämän työhuoneeni ikkunan alla tepastelleet, jäljet kertovat siitä. Pihabongauksen unohdin, olisi niitä muutamia lajeja varmasti löytynyt. Voihan sen omaksi ilokseen tehdä jonain muuna päivänä.

        Vaikutaakos Skillan Sinulle kuutamo? Vaikka ei taida vielä olla edes täysikuu. Itse kyllä huomaan hyvin usein, en kuitenkaan joka kerran, että jo illalla maate käydessä on niin virkeä olo, että jää yöunet vähäisiksi. Petikaveri ei tiedä mitään "kuuhulluudesta".

        Tuolta uudelta asuntoaluelta nousee talojen piipuista savua, eikä se suinkaan nouse pystysuoraan, siis siellä käy tuulen viri, ei sitä kuitenkaan tässä meidän pihassa huomaa. Mutta tätähän sen talven pitääkin olla, lunta ja pakkasta ja hankien hohtoa.

        Keittiöön tästä suunnistan. Nautitaan kohta alkavasta illan hämystä! paulamaria

        No minäkin yritän! Mistä ihmeestä sinä katleija ne numerot löydät? Tarkoitatko niitä laskutoimituksia


      • kokkeile
        marja-liisa... kirjoitti:

        No minäkin yritän! Mistä ihmeestä sinä katleija ne numerot löydät? Tarkoitatko niitä laskutoimituksia

        http://www.lintukoto.net/muut/ip.php


        Koneesi IP numero


      • pääsenkö?...

      • on ongelma
        kokkeile kirjoitti:

        http://www.lintukoto.net/muut/ip.php


        Koneesi IP numero

        Kokeilen ja jos onnistuu, niin kerro "kaikille jokapaikassa", mistä voi tarkastaa numeronsa (siis tämä linkki) ja myös se, että ottaisivat uuden yhteyden koneeseensa, siis sulkemalla koneen.


      • onnistuin taas!...
        kokkeile kirjoitti:

        http://www.lintukoto.net/muut/ip.php


        Koneesi IP numero

        Olet todella upea kun laitoit tuon linkin, mutta auta meitä toisiakin laittamalla tuota linkiä, koska Kahvipirtti katoaa pian.

        Itse olen "taistellut" tuon IP-osoitteen vuoksi joka viikko ja ärsyttää, jos jollekkin haluaa vastailla, niin bannissa on mukamas?

        Onko Sinulla tietoa/taitoa, mihin voisi valittaa näistä banneista??

        Tuntuu aivan uskomattomalta, että joitain IP- osoitteita bannataan, joista "puolisuomea" kärsii ja kirjoittaja pystyy vaihtamaan IP-osoitteensa sulkemalla koneensa tai häipymällä kirjastoon tai tuttaviensa luokse??

        Kerro lisää tästä probleemasta, koska huomasin tuolla myös uuden aloituksen asiasta. Toivottavasti saamme yhtenäisen viestityksen tuosta bannausjärjestelmästä ja ainakin osoitteen, mihin siitä valitamme..


    • Aamun -20 lukemista sää täällä asettui 13-14 asteeseen ja saattoi jo ulkoillakin hieman. Kaunis aurinkoinen sää on suosinut jo muutaman päivän ja kyllä se tekee energisemmäksi.

      Tosin en vielä sulattanut pakastintani, vain järjestelin saaden yhden korin vapaaksi uutta valmisruoka satsia ulkoa odottamaan. Eipä suurempaa tarvetta sulattamiseen ollutkaan, vaan sitten yht'äkkiä muistin varaston patterin!

      No sinne, kun sain vaatteet niskaani ja pari istuintyynyä heitin hangelle ja terassinmaton. Varovasti ovi auki,-- ooh, ihana lämpö tulvahti vastaan:D Tavarat sisään ja huolet haihtui,...

      Isännoitsijä kun oli viimeksi käynyt siellä, ja säätänyt patterin 5, mutta oli se mentävä tarkastamaan ettei vesiputki ulkokasteluun jäädy ja halkea.

      Huomenna keitänkin mustikkakeittoa pitkästä aikaa, oikein sakean ja hyvän, pitää vaan laittaa puolet sokeria ja Hermesetasta osa, laihduttamaan kun lupauduin.

      Kivaa iltaa kaffepirtin väelle, ai, jaa jokin tv:ohjelma tulee 17.00 jonka katselen ...en muista mikä mä meen,..moikkaa !

      • Ehtoota.

        Toin tuohon pöydälle taas ISON markkinarinkelin.
        Meillä oli tänään markkinapäivä.

        Ei siellä torilla kovin paljon porukkaa ollut,Pakkanen varmaan verottanut,niin myyjiä kuin ostajiakin.Kylmäsavu lohta ostin pienen paketin ja tuon rinkelin.

        Mittarissa tällä hetkellä -20.6c.
        surkeaa on tuolla jossain,missä ihmisiä kuolee pakkaseen.

        Niitä numeroita minäkin ihmettelen ;((((((

        näkyillään...


    • joutavoinen

      Nojjo, mitähän olisi sellaista oikein suurta tapahtumaa mistä kertois? Avaruus ainakin laajenee yhä kiihtyvää vauhtia. Tämä lähiökin laajenee, tuosta ikkunasta näkee tuolla talojen takana nostureita joita aina siirrellään, kun viereen taasen rakennetaan uusi talo. Kunhan pakkanen hellittää menen katsomaan lähempää sitä laajentumaa.

      Uusi Ikeakin tulee tuonne radan varteen, mutta sillä minä en oikeastaan tee mitään, kun en oikein luota niihin mnööpeleihi. Tuolla Kehä3 varrella näin kun bussilastettain tulee käviöitä sinne Ikeaan, sitä en oikein ymmärrä mitä ihmettelemistä siinä on. Tää uusi tulee nyt sitte Kehä1 varteen. On se Kampraat-ti vaan aika liikemies.

      Kuuhulluuesta sanon sen verran, että laitoin Kuukalenterin koneelle, siitä näen seurata mikä vaikutus kuulla on just unen suhteen. Harmi kun ei tullut Äitiä kuulusteltua näistä taivaankpl asioissa, hän nimittäin oli perillä niistä.

      • Katleija

        Minä unta odotellessani eilen ajattelin sellaista jota en pysty ymmärtämään. Se on tämä paikkani maailmakaikkeudessa.
        Kovasti ainakin mennään koko ajan, minuakin pyöritetään hurjaa vauhtia. Päätin että aamula katson Wikipediasta maapallon kiertonopeuden. Voi hurja 30km sekunnissa. Vuorokaudessa kuljemme 2 592 000 km matkan radallamme aurinkoa kiertäen ja vuodessa on 365 päivää, laskekaas siitä. Mittasuhteita en tajua, samalla ihmettelen maailmaa joka näkyy elektronimikroskoopilla. Täysin järjestelmällinen joka solultaan ja solun osiltaan aina Dna-ketjuja ja geenejä myöten. Ja kaikki itsestään syntynyt järjestelmällisyys, näinkö on. Siihen sitä uskoa tarvitaankin.


    • SkillaN*

      Huomenta kahdenkymmenenviiden asteen pakkasesta, alkaa jo olla mahtavat lukemat.
      Ulos lähtiessä on laitettava kaikki mahdollinen päälle ja pakko on ulos lähteä, on kampaaja varattu.
      Eihän suomalainen pakkasta pelkää, muistan joskus lenkkeileeni viisi kilometriä kolmenkymmenen neljän asteen pakkasessa.
      En muista oliko hankalaa;)


      Kuuhulluudesta en tiedä, en ainakaan ole huomannut, olen muutenkin hyvin sopeutunut kadunvieressä asuessa myös liikenteen meluun, se ei häiritse, paremmin sen äänen puuttuminen saa heräämään.
      Sunnuntai aamuisin ei liikennettä ole, tuntuu melko oudolta.
      Ihminen on sopeutuva yksilö, tottuu siihen mihin on pakko.

      Ystävällinen viesti neuvoi "lintukotoon" no pitihän se kurkata, vaikka ei ongelmia olekkaan ip- numeron kanssa ja siellähän se seisoi se numero, kertoivat, että koneeni numero se on.
      Mitä sen tiedon jälkeen pitää tehdä, sitäpä en tiedä, toivottavasti te tiedätte, joilla ongelmia on.
      Ehkä neuvoja saa, jos kysyy?

      En ole käynyt Eko torilla, tarvetta kyllä olisi mennä, olen rikkonut pakastelaatikon ja uusi maksaa maltaita, uskoisin löytäväni sellaisen Eko torilta.
      Ihmettelen miten voikaan joku muovilaatikko maksaa, viitisenkymmentä euroa?

      Noita isoja liikkeitä ja niiden suosiota en minä myöskään ymmärrä, on kuin olisi hyvinkin sivistymätön, jos ei ole käynyt kyseisissä liikkeissä.
      Itse asiassa minä en tippaakaan tykkää näistä hehtaari halleista ja en nimen takia sinne änkäänny.
      Pistäytyessäni siellä pääkaupungissa viimeksi, olisi meitä kuskattu näihin paikkoihin, emme halunneet, mieluummin istuimme ystävämme luona.
      Kodistani puuttuu nyt Ikean ja jonkun muun vastaavan liikkeen tavarat, mutta enpä ole osannut edes kaivata.

      Kyllä nuo vesiputket tiukoilla ovat näissä pakkasissa, onnekseni ei tarvitse huolehtia, toivoa sopii, että huoltovastuussa olevat sen muistavat tehdä, ettei vahinkoa tule, maksumiehenä joudun kyllä olemaan, jos ongelmia syntyy.

      Eikös vanhassa almanakassa ole kaikki merkinnät noista kuun kierroista ja muista enteistä, muistelen katselleeni sieltä kaikki auringon nousut ja muut ilmiöt, minulla ei kylläkään sitä ole
      Hirveää on kyllä nuo kuolemat mitkä pakkanen aiheuttaa, kyllä pitäisi kaikille löytyä lämmin paikka mihin mennä, ei nykypäivänä saisi kukaan paleltumaan jäädä.
      Kai maassamme tämä on järjestetty?

      Tulipa kampaajalta soitto, hän on sairastunut ja näin ollen en lähdekkään tuonne pakkaseen, viikolla siirtyy, ihan hyvä ei yhtään mukavalta tuntunut ulos meno;)
      Flunssa aalto koettelee paikkakuntaani, tytär illalla soitti olevansa kipeä.

      Alanpa sitten suunnitella päivääni uuteen muottiin, puuhastelua kyllä tällä kertaa löytyy, uusi projekti virkkaan myssyjä, sellaiselle tuli tarve.
      Voikaa hyvin, jalat lämpimänä on syytä pitää, taudit pysyvät kaukana.
      Naurattaa vielä tuo H* takki tyhjä sanonta, minulla aina kun aloitan kirjoittelun takki on tyhjä, mutta kuinkas käykään;)

    • katleija

      Vastaus marja-liisalle:

      Laitan tähän klikkausjärjestyksen, josta pääset näkemään IP-tunnuksesi:
      Käynnistäpainike-->Ohjauspaneeli-->Verkko-ja jakamiskeskus--> Näytä tila-->Tiedot, siitä löytyy asiakkaan ip-osoite.

      Ennen palstalle tuloa käyn kurkkaamassa tunnuksen, olen oppinut tunnistamaan millaisella tunnuksella saan viestin lähtemään. Sitä varten laitoin Verkko- ja jakamiskeskuksen pikakuvakkeen työpöydälleni.
      Tunnuksen saan vaihdettua kun katkaisen internet yhteyden hetkeksi. Tänä aamuna jouduin katkaisemaan netin kolme kertaa ennenkuin se 10:llä alkava tunnus vaihtui tähän 80:iin, jotta sain vastauksen laitettua.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Mutta tuosta lintukoto netin linkistähän saat suoraan.

    • Kuules Katleija käytätkö mokkulaa, meillä molemmat käyttää samaa Elisan laajakaistaa ja molemmilla on sama IP numero ei ongelmia.

      Pakkasta aika reipaasti aamulla- 23,7 astetta, mutta aurinko paistaa, tuuli vähän tuulee.
      Kauppareissu täytyy tehdä kävellen, no matka vain 150 m, ei viitsi autoa turhaan lämmittää.
      Asiani alkavat olla järjestyksessä, loput tapahtuu aikataulun mukaan.
      Eilisen päivän huilasin, yritin lukea, mutta aina uni voitti.

      Minä odotan parempia päiviä, eiköhän niitäkin tule, Late

      • Katleija

        Tulen nyt kyllä tämän kanssa toimeen, vaihtuva ip-tunnus ei muualla netissä haittaaa mitenkään. Tyhmässä päässäni ajattelen, että ip-tunnuksessa jotkut numerot ilmoittavat paikkakunnan jossa laite sijaitsee. En tiedä mitkä niistä kymmenestä numerosta sarjassa ne ovat, mutta aina kun sarja alkaa 10:llä ja vaikka ne kahdeksan muuta numeroa vaihtuvat, esto on päällä.
        Se linkki lintukoto.net ei pysy näköään vaihtuvien tunnusteni mukana, vain pari kertaa on ollut oikein.


      • mirella...
        Katleija kirjoitti:

        Tulen nyt kyllä tämän kanssa toimeen, vaihtuva ip-tunnus ei muualla netissä haittaaa mitenkään. Tyhmässä päässäni ajattelen, että ip-tunnuksessa jotkut numerot ilmoittavat paikkakunnan jossa laite sijaitsee. En tiedä mitkä niistä kymmenestä numerosta sarjassa ne ovat, mutta aina kun sarja alkaa 10:llä ja vaikka ne kahdeksan muuta numeroa vaihtuvat, esto on päällä.
        Se linkki lintukoto.net ei pysy näköään vaihtuvien tunnusteni mukana, vain pari kertaa on ollut oikein.

        Kiitos hyvistä vinkeistä tuon IP-osoitteen suhteen, vaikka itse olenkin jo tottunut sulkemaan heti koneen ja avaan uudestaan. Joskus onnistuu heti ja joskus ei, mutta ei ole jäänyt ....ilmeisesti...mitään tärkeää kirjoittamatta, sillä olen tyytynyt sitten vain lueskelemaan toisten juttuja.

        Nyt jumituin tuonne lintukoto linkkiin. Siellähän olikin kivoja juttuja.

        Kysäisen nyt kuitenkin, että mitäs ohjelmia te katsotte telkusta? Itse olen niin kyllästynyt noihin ruokaohjelmiin ja välillä tuntuu, että mitään muuta ei tulekkaan. Taitaa ohjelmat huonontua kun on tiedossa varmat rahat.

        Sitäkin ihmettelen, kun kaikki filmit tulee keskellä yötä, että ei vain lapset näe, mutta taivaskanavat suoltaa filmejä heti aamusta. Onhan nuorilla tietenkin kaikki kortit ja tallennuslaitteet, mutta mummot on pulassa.

        Ja entäs tupakointi? Itse kun lopetin vuodenvaihteessa ja kaupatkin piilotti savukkeet, niin eikös vain joka ohjelmassa tupakoidaan ja juodaan. On kyllä ottanut koville, mutta enhän minä luovuta.

        Nyt täytyy tarkastaa tuo uusi AVA-kanava, kun se lähettää Salkkareita klo 19,00 ja kolmoselta tulee heti perään. Onkohan samoja?


      • mirella... kirjoitti:

        Kiitos hyvistä vinkeistä tuon IP-osoitteen suhteen, vaikka itse olenkin jo tottunut sulkemaan heti koneen ja avaan uudestaan. Joskus onnistuu heti ja joskus ei, mutta ei ole jäänyt ....ilmeisesti...mitään tärkeää kirjoittamatta, sillä olen tyytynyt sitten vain lueskelemaan toisten juttuja.

        Nyt jumituin tuonne lintukoto linkkiin. Siellähän olikin kivoja juttuja.

        Kysäisen nyt kuitenkin, että mitäs ohjelmia te katsotte telkusta? Itse olen niin kyllästynyt noihin ruokaohjelmiin ja välillä tuntuu, että mitään muuta ei tulekkaan. Taitaa ohjelmat huonontua kun on tiedossa varmat rahat.

        Sitäkin ihmettelen, kun kaikki filmit tulee keskellä yötä, että ei vain lapset näe, mutta taivaskanavat suoltaa filmejä heti aamusta. Onhan nuorilla tietenkin kaikki kortit ja tallennuslaitteet, mutta mummot on pulassa.

        Ja entäs tupakointi? Itse kun lopetin vuodenvaihteessa ja kaupatkin piilotti savukkeet, niin eikös vain joka ohjelmassa tupakoidaan ja juodaan. On kyllä ottanut koville, mutta enhän minä luovuta.

        Nyt täytyy tarkastaa tuo uusi AVA-kanava, kun se lähettää Salkkareita klo 19,00 ja kolmoselta tulee heti perään. Onkohan samoja?

        mirella...
        olen huomannut että ei konetta tarvitse sulkea, riittää internet-yhteyden katkaisu ja uudelleen "sytytys".


    • Nea*

      Pirtin ovi vähän narahteli,sisään tullessani,pakkanen oli kait saranat
      hieman jäädytellyt.

      Heippa vain kaikille,en ole ehtinyt tänne kurkkaamaan,koska on ollut
      vähän monenlaisia kiireitä!

      Aamulla katsoin mittariin ja olihan siellä komeat lukemat,27 astetta.
      Nyt aurinko valaisee tienoon,on kaunista!
      Mieheni sanoikin,että nyt sinä voisit tuon loihtia paperille,
      malli on kun ulos katsot. Eipä tulisi kuitenkaan tuon veroista!

      Pakastimesta hain must.viinimarjoja ja malttamattomana odottelen
      niiden sulamista,rahkan kera maittava välipala,nam,nam.

      Hyvää pakkaspäivää !

    • joutavoinen

      Katleialla oli Isommanpuoleinen mietintäaihe tästä kaikkeudesta. Siinäpä ihmettelemistä miten tarkotuksenmukaista kaiken kehityksen on oltava. Sitäkin viiksekästä apinaa ajattelin,että miten pitää olla koristeellinen naama kun sitä lajia on niin vähän, että erottuvat.

      Siinä allakassa on planeettain merkit kuten Merkurius,Jupiter ja Uranus ne taisi olla tärkeitä just pahanilman merkkejä. Pitihän säät toki tietää heinä ja eloaikana Muori istu allakka kourassa kun töitä suunniteltiin. Sitä tietoa minä voisin käyttää nyt kun olisin älynny muistiin kirjoittaa kuun ja kaikkien merkkien vaikutukset. Se on myöhästä nyt. Tuskimpa kukaan googlelle vastaavaa on laittanu oli se vaan sellainen muori.

    • Vilposta aamua, kaksikymmentäneljä näyttää mittari.
      Vein matot ja vuodevaatteet parvekkeelle, nyt jos koskaan luulisi pölypunkkien kuolevan;)
      Pikku hiljaa tässä päivän mittaan siivoilen, kiirettä ei ole, ulos en aio.
      Lonkka tuntuu aika kivalta, jospa niistä vaivoista olisin irti päässyt.
      Olen voidellut käärmesalvalla, ystävätär sitä toi, auttoiko se, vai paraniko muuten vaan, hyvä kumminkin on.

      Maalaatko Nea* näin käsitin, siinä hommassa aika menee.
      Itse olen jättänyt sen harrastuksen, huomasin ettei minusta "taiteilijaa" tule;)
      Joskus tulee vahva halu kaivaa penselit esiin, mutta tarkemmin ajatellen sen unohdan, on se sellaista tuskaa, kun valkeaa pohjaa tuijottaa;)
      Mirella, samaa mieltä olen noiden filmien esittämisestä, kaikki vähänkin katsottavat jäävät väliin, kun uni vetää puoleensa.
      Muutenkin kovin köyhää on tuo ohjelma TV:ssä, urheilua liian paljon, asiaohjelmia kyllä löytyy, mutta uusintoja myös aivan liikaa.
      Nämä kevyemmät ovat sellaista huuhaata, että ei edes naurata.
      Missä on sellaiset hauskat viihde ohjelmat kuin esimerkiksi Vapaa palokunta?
      No kaiketi vika minussa, en ymmärrä näitä nykyisiä.
      Huomasin että ajastani olen jäljessä muutenkin, kun luin jostakin ketjusta, että eihän kellään ole sellaista isoa laatikkoa televisiona, minulla on, hyvin näkyy ja noille ohjelmille en muuta kaipaa.

      Isoja on Katleijan ajatukset, kyllä sitä joskus pyörii kaikkea ihmeellistä päässä, olen saanut kuulla, että ei pidä miettiä, kun ei ole välineitä sellaiseen, yritän unohtaa pohtimiset;)

      Noin olen ennen kuullut tehtävän, säitä seurattiin kovasti almanakan voimalla, kai se ihan onnistunutta olikin, eipä niitä sää havaintoja muualta saanutkaan, kuin itse niitä seuraamalla.
      Voisi sitä onnistua nytkin, jollakin tapaa, ja mielenkiintoista olisi katsoa miten onnistuu.
      Tuleehan sitä joka päivä säätä tarkkailtua ja onnistuu ennusteissaan, se sanonta ainakin pitää paikkansa, pakkanen pyryn perästä;)D

      Minulla on tämä laatikko koko päivän auki, ruudun säästö menee itse päälle, en ole huomannut suureksi sähkölaskun nousseen, voihan se laitetta kuluttaa, en tiedä.
      Aivan varmasti parempia päiviä tulee Late, jokaisesta päivästä elämälle kiitos, olkoon se parempi tai huonompi.
      Laulun sanoin, päivääkään en vaihtaisi pois, kaikki mitä on ollut, on ollut hyväksi surut, kuin ilotkin.
      Voisi tietysti enemmän noita euroja tulla, mutta kun on vähään tottunut, osaa pärjätä.
      Mutta nyt kivaa pakkaspäivää teille kaikille, kyllä se siitä suttaantuu, kohta aurinko lämmitää, pirtin saranatkin.

    • katleija

      On kunnon pakkaset Turussakin, täällä Suomen lämpimämmässä kolkassa Ahvenanmaata lukuunottamatta. Mittari näyttää 21 astetta minun keittiön ikkunan karmissa. Luonto seisoo hiljaa ja eläimet hakeutuneet suojapaikkoihin, paitsi että ruokaa niiden on kuitenkin etsittävä.
      Eilen katselin kun kauppatorin laidala olevan Ortodoksisen kirkon suojaisilla räystäillä oli valtavasti puluja pakkautuneena vieri viereen. Ei ihme sillä aurinko siihen paistoi ja varmasti jkv. lämmitti niitä.
      Toriltahan ne eineksensä saavat, eilen tosin oli siellä vai kolme myyntikojua, joten nokkaanpantava varmasti oli vähissä.
      Tosi on että Katleija miettii monenlaista, se kun johtuu luontaisesta uteliaisuudesta ja kiinnostuksesta kaikkeen etenkin luonnontieteellisiin asioihin. Niisspä sitäpähkäilyä riittääkin.
      Nämä arkiset touhut ovat sen verran rutininomaisia, että sujuvat ilman suurempaa pään vaivaamista.
      MUTTA, Pirtin kahvi oli hyvää.

    • Hintriika*

      Sellainen pitkäpyllyinen tv minullakin on vielä, ja vähäiseen katseluuni se riittäisi vallan mainiosti. Ainoa vika on nykyisen asuntoni pikkuriikkinen olohuone. Tilantarpeen vuoksi haluaisin sellaisen anoreksiaa potevan telkkarin. Ei puutu kuin rahat. Jospa ne joskus jostakin saisi pihtatuksi.

      Kovin moneen asiaan pitäisi pihtata. Eniten pelkään, että tietokoneeni koneosasto eli perusyksikkö tekee tenän. Olen sotkeutunut niin moneen juttuun, joitten takia en ilman tietokonetta enää pärjää. Jää hommat hoitamatta, jos sähköposti ja internet eivät pelitä. No, ei olisi uskonut vielä vajaa 10 vuotta sitten, että niin minullekin käy!

      Pakkanen ei olet enää uutisen arvoinen aihe. Sanonpa silti, että reilua -25 näyttää mittari. Virallinen lukema muutaman asteen enemmän. Nyt on tainnut ruveta tuulemaankin sen verran, että äkkiä tuntuu poskipäissä. Ei tarvitse olla kummoinen tuuli noilla lukemilla. Aurinko kyllä paistaa komeasti. En ole vielä käynyt kokemassa säätä livenä, mutta kai tästä täytyy ainakin kauppaan lähteä.

      Olen sitä mieltä, että SkillaNin kannattaisi kaivaa ne sutinsa esille. Valkean pohjan tuijottelu on varmaan ihan sama tunne kuin kirjoittajalle valkoisen paperin (tai näytön) tuijottelu. Kun aikansa tuijottelee, niin kyllä siihen joku läiskä tulee. Ja se on parasta mielenterveystyötä, kun näkee sen läiskän syntyvän! Ei sen tarvitse olla suurta ja kuolematonta. Se on kuitenkin omaa luovuutta.

      Rohkea rokan söisi, mutta ei ole nyt rokkaa. Rohkea silti kohta ulos menee...

    • Nea*

      Hei Skillan* ja koko Pirtin väki!

      Pienellä iltalenkilläni täytyy poiketa pirttiin lämmittelemään,
      kaikeksi onneksi takassa on tuli,riisun kintaat kädestäni ja ojentelen niitä lämpöä kohti.
      Rupeavat sulamaan, ihan nipistelee,mutta pikkuhiljaa olo tulee paremmaksi!
      Hetken vielä istun ja ihailen Pirtin rauhaa,sitten olen valmis jatkamaan joka iltaista
      lenkkiäni,voimia tuli rutkasti lisää!
      No, maalauksista puhuttaessa olen parempi niitä katselemaan,kuin tekemään!
      Joskus olen hieman yritellyt,mutta yksi asia joka ei siinä niin miellytä on
      maalien aika voimakkaat tuoksut.
      Ehkä on parempi tallentaa tuonne verkkokalvoille niitä kuvia vain,
      ja niin olen usein yrittänyt tehdäkin,kun on esim. kesällä jokin kaunis ja tuoksuva kukka,olen sen painanut mieleeni,että talven pakkasilla voisin sen sieltä ottaa ja
      muistella!
      Hyvää illan jatkoa!

    • Hyvää huomenta!
      -25,4 on mittarissa, muu säätila ei vielä ole näkyvissä, kun "yö on kuulas, silkinmusta".
      Vaan ainahan tuo päivä on valjennut ja valkenee varmasti tänäänkin.

      Olen päivittäin käynyt täällä ilmoittamassa paikallisen säätilan, mutta harvemmin olen saanut kirjoituksiani julki. Erityisen tyly näkymätön mies estää pääsyni Kahvipirttiin.
      Jonnekin muualle saatan päästäkin, mutta täältä viuhahtavat niin lyhyet kuin pitkätkin sepustukseni taivaan tuuliin.

      Hengessä olen mukana ja kiroilen kuin turkkilainen, kun ei pääse osallistumaan keskusteluun.

      Ans´ kattoo, kuinka muijan nyt käy...

      Terve!

    • Huomenta lauantaiaamuun ja kahdenkymmenen kahdeksan asteen pakkaseen, eipä mieli ulos tee.
      Kyllä noilla koululaisilla ja työssäkäyvillä on kirpeät matkat, autokin saattaa tehdä lakon.
      Tätä se on tämä meidän talvi, tulee vaan mieleen ne talvet, jolloin oli pitkiä jaksoja yli neljäkymmentä astetta, varmasti ainakin sodassa mukana olleet veteraanit nämä muistavat.
      Todella pistää miettimään, miten he selvisivätkään.

      Minulla kone teki pitkän aikaa tuollaista kiusaa, vai oliko joku pirtin vihamies/nainen, pitkä kirjoitus ei lähtenyt ollenkaan, kunnes keksin ensin painaa tyhjää viestiä, tuli ilmoitus, tyhjää ei voi lähettää.
      Sen jälkeen kirjoitin ja viestit läksi.
      Näin teen vieläkin.
      Olenkin miettinyt, joko Venlastiina on väsynyt pirttiin kirjoittamaan, kiva kuulla, että asia ei näin ole.

      Kyllähän tärpätin tuoksu on pistävä, mutta voisihan vesiväreillä maalata, itse en kyllä mitään saanut aikaan, kun yritin.
      Ihastelin toisia, jotka loivat mahtavan näköisiä teoksia, vesiväreillä, saattaisi siihenkin oppia, mutta kun kärsivällisyys ei ole parhaimpia puoliani.
      On se vaan niin suuri homma ottaa ensiksikin maalit esiin, sekoitella ja sitten istua toivottomana levyn edessä ja entäs se pensseleiden puhdistus, jälkien siivoaminen,,,, mutta eihän sitä tiedä vaikka joskus nuokin vaikeudet voitan ja yritän taas.
      Olisi minulla puuhaa ottaa tauluja seiniltä ja ruveta puutteita korjaamaan, kun niitä päivästä toiseen tuijottaa, vikoja vaan lisää ilmaantuu;)

      Kohtahan se taas alkaa se aika, jolloin niitä kukkasia sinne pihoille ja parvekkeelle suunnitellaan, esite jo tulikin.
      Salkoruusua haaveilen, raskisinko tilata ja kokeilla.
      Kukista voi nauttia kesällä luonnossakin, oikeassa olet Nea* ja niiden jäljittämätön kauneus mieleen ja sieluun antaa ihanan elämyksen.

      Kyllä nämä koneet yleensä tuppaavat rikkoontua aina sopimattomaan aikaan ja vielä yhtäaikaa ja siinä sitä sitten ollaan.
      Kauhulla ajattelen pakkasen, jääkaapin, telkkarin, tietokoneen rikki menoa, siinä sitä ylivoimaisia kuluja tulisi
      Telkkariin olen hyvin tyytyväinen, poikani sen minulle toimitti, kun itselleen ison seinälaitoksen hankki, no onhan se kiva katsella, mutta eipä taida minun huusholliini tulla, ellei tuo entinen tee lakkoa.
      Inhoan näiden taknillisiä taitoja vaativia asioita, en jaksa muistella mikä mitenkin pitää tehdä.

      Toivotaan nyt, että kaikki kirjoittamaan tulevat pääsevät pirtin lämpimään, hukkareissuja ei tällä säällä viitsi tehdä;)
      Katsellaan ikkunasta pakkasen paukkumista ja ollaan onnellisia, kun lämpöä riittää, hyvää päivää..

    • Hyvää huomenta!

      Pakkaskeliähän täälläkin näyttää olevan, -24. En tosin ole vielä ehtinyt nokkaani ulos pistää. Kaipa sekin on piakkoin kokeiltava matkalla markettiin.

      Niin...Las Palmasissahan kävin pistäytymässä. Missäs muuallakaan, siellähän olen viimevuosina käynyt tutussa paikassa. Jotkut vinoilevat, että miksi käyn aina samassa paikassa enkä katsele "maailmaa." Minulle vain sopii näin, miltään ei tarvitse etsiä ja sen parempi tuttu paikka, mitä höperömmäksi tulen.

      Kyllä lentomatka tuntui jo tullessa ikuisuudelta. Se vanha tapaturmainen selkävaiva kaivautuu ahtaassa istumisessa esille, vaikka ei muuten enemmälti vaivaa. Mennessäni matka meni hupaisemmin. Viereeni jätkähti erittäin puhelias ja utelias mies Kuopion tienoilta. Siinäpähän sain tukevan kuuden tunnin paketin vaalivalistusta, kun ensimmäiseen kysymykseen vastasin etten ole vielä tuhlannut äänioikeuttani. Kyllä se asia silti avoimeksi jäi, vaikka valistajallani suorasukaisuus ja rohkeus kasvoi ryyppyjensä ryydittämänä. Mitäs pahaa siinä, jos ehdin olla "tyhmä päsinpää" ja luultavasti homokin. Tarvitaanhan niitä normaalia parempia viisaitakin kansakuntaa pystyssä pitämään. Sovussa erosimme.

      Reissu meni muutenkin hyvin ja vanhoilla rutiineilla. Lämmintä oli se parikymmentä ja kaljunikin näyttää hiukan "kukkivan". Ei lippis pysynyt riittävästi päässäni, paidastani kyllä luovuin harvoin. Olenhan tietoinen herkkähipiäisyydestäni.

      Äänestyspäivä on vielä edessäni. Ehtiihän tässä vielä vaikka mitä. Enpä ala tässä kertoilemaan ja arvailemaan, kuinka äänestys kopissa kirjoituspuuhissani menettelen. Käyn kyllä, mutta olettamukseni kyllä on, että en ole ratkaisijan asemassa. Eikä äänestämiseni ole tällä kertaa "velvollisuuteni", vaan oikeuteni.

      Tässähän tätä "ilmoittautumistani." Jatkoa sitten, kunhan asetun aloilleni ja jos jotain ajatustani kirjoitustarpeiksi ilmestyy - siihenhän ei paljon tarvitse.

    • Sally

      Pakkasesta huolimatta päätin tulla pistäytymään tänne pirttiin.
      Hyvin tänne pääsin tulemaankin, ei mitään ongelmia. Kiusantekijä ei vielä ole kohdalleni sattunut. Kamalaa tuo kiusanteko, oli se sitten täällä tai missä hyvänsä. (kouluissa, työpaikoilla jne,,,,)

      Täytyypä minunkin kertoa, että kansalaisopiston , maalauskursseilla on tullut käytyä. Tänä talvena ei tullut mentyä. Oli kaikenlaisia esteitä. Kotona maalaaminen on taas hankalaa, kun on pienet tilat.
      Tuolla kursseilla mukana oleminen on myös hyvin antoisaa. Tapaa toisia samanhenkisiä ihmisiä. Hyvän mielen sieltä aina saa.
      Akvarelli maalaukseni ovat onnistuneet parhaiten. Ainakin kukkien maalaus. Myös pastelliliitu tekniikkaa olen harjoitellut ja ainakin yksi kuva onnistui hyvin , hämyinen maisemakuva. Raamit siihen laitoin ja seinälleni sen ripustin ja ihan hyvältä näyttääkin. Vaikka itse sanonkin.:)
      Öljyväreillä en ole maalannut.

      Täytyy sitä jotakin kesäkukkasia laittaa. Pelakuut ovat hyviä myös parvekekukkina. Niitä aion myös tänä kesänä laitella.

      Mukava oli taas käydä täällä pirtissä ja lukea teidän kirjoituksianne. Kivaa kanssakäymistähän tämäkin on.

      Hyvää viikonloppua toivotellen!

    • Pitänee minunkin tulla kertomaan terveiseni matkalta.
      Kaikki pikkulinnut eivät ole vielä paleltuneet kylmyyteen ,kun kuulin arvailuja olisimmeko tulleet samalla koneella torstaina Helsinkiin YM kanssa. Jos oli se uusi iso Finnairin 330 silloin näin kävi. Ihmettelen vaan miks ei YM tullut juttusille. Minut on helppo tunnistaa, istuin tumman karvasen miehen vieressä, joka päivetty helposti, kun minä taas en. Niin helppoa se olisi ollut. Äkkiähän sitä muutaman sadan joukosta tunnistaisi. Olis tehty taas maailma paremmaksi paikaksi elää............
      Niin eilen vasta lennettiin kotiin. Se onkin jo eri juttu.

      Meidänkin matkamme meni hyvin. Paljon tuttuja sattui, jopa oman kaupungin väkeä.
      Emme mekään mitään ruutia aio keksiä (enää), kunhan eletään päivästä toiseen,kuten kotonakin.
      Sekin riittää että voi helposti olla ulkona liikuskelemassa päivän, kesähepenissä. Mutta teeppä sitä suloisessa
      suomessamme keskellä talvea. Ainahan voi "tanssilihaksia" pitää hyvässä kunnossa ja liottaa niitä välillä meressä.
      Nyt raaskii jo olla pitempään kun tuo jälkikasvu ei enää kaipaile meitä. Tosin tuli kommenteja että "minäkin halluun lähtee",mutta ne koulut, armeijat, mitä kenelläkin. Olivat joskus pienenpienenä poikana mukana, ennen kouluikää.
      Siis lastenlapsista puhun........omathan kulki aina mukana.

      Yölämpötila oli n. 15-18 as. päivisin 20-26 tuulesta ja pilvistä riippuen. Yhtenä päivänä sade. iltapäivällä jo aurinkoa.

      Edessä on äänestys meilläkin. Tuskin mikään siitä muuttuu,
      mutta käymme kuitenkin.
      Aika vaivaton oli matka. Laukut sai laittaa suoraan , ja olivat ensimmäisinä kotikentällä hihnalla.
      Molemmat lentoliput oli, sai vaan mennä Helsingissä
      turvatarkastuksen läpi ja se oli siinä. Helppoa !

      NYt sitten alkaa kevään odottelu. Odotellaan yhdessä.
      Tänään ehdin leipoa korvapuusteja rusinalla ja kanelilla maustettuna ja voilla tehtyjä, tietty.
      Joten kaikki kipin kapin pirttiin kuumalle kahville ja korvapuusteille. Kun on näin kylmä voi ottaa plöräyksen konjamiiniä kahvin seuraksi, eiköhän siitä lämpene !
      Rattoisaa lauantai-iltapäivää kaikille !

      • Olenkohan vihoviimeinen tässä pirtissä;)

        Skillan saa laittaa uuden pirtin.!!!!!
        Pyykkipäivä minulla oli tänään.

        Huomenna pitäisi sitten TAAS silittä,homma jota minä iNHOAN;(

        Pakkanen on pyörinyt -20C molemmilla puolilla.

        Olihan eilen hurjaa menoa tuolla Hesan suunnalla.Katselin IS-n
        videoita,huh huh....

        No minä nautin lämpimästä asunnostani,on toista kuin aikoinaan H:linnassa.armeijan asunnossa.

        Nautimpa minäkin M_K:n leivonnaisista nammmm.....kiitosta.

        näkyillääkn...


    • Terveisiä vaan saunasta, ei minun tarvinnut etelänlämpöön lähteä, ulkona nut -26,7
      saunassa oli lähes 90, siinä on tarpeeksi lämpöeroa.

      Nyt onkin hyvä tulla kahville on niitä lempipullia, kyllä maistuu näin saunan jälkeen.

      Tammikuu loppui, voi taas ottaa kunnon kulauksen huvää viinaa, on sitä aitoa paikkakunnan alkohoolitehtaan ylijäämävaraston tuotteita.

      Toi keinutuoli kiikkuu liian nopeasti, ryypynväli olisi liian lyhyt, jos joka keikauksen jälkeen ryypyn ottaisi.

      Kyllä on nuo tervakset hyviä syttypuita, takassa on nyt oikea kunnon valkea.

      Tulkaahan kaveriksi, jään tuohon keinutuoliin odottelemaan.

      Meille on nyt valittu uusi presidentti, nimeä en sano, vaikka tiedän sen, huomenna kuulette ja näette.

      Täällä minä yksin Late.

      • Uuteen pirttiin, olkaa niin hyvät;)


      • joutavoinen
        SkillaN kirjoitti:

        Uuteen pirttiin, olkaa niin hyvät;)

        Kiitos kutsusta. Niin sekaisin olen vielä niistä vaaleista, etten ole osannut kirjoittaa. Nyt pitäisi olla suvaitsevainen, pehmo, tai - onko pervo ruma sana? jos, niin sitte ei sitä.
        Hyvän presidentin ne aina osaa valita, turha minun oli sitä hermoilla.
        Ikkuna huurtuu kun lunta on pyryttäny alareunaan korkea kasa ja kosteus menee lasin väliin. Huomenna on täysikuu ja kuu on näköjään jo nyt ihan 'O'

        Late on aivan hrja kun niin kuumaksi saunan lämmittää. En kyllä enää uskalla kuin noin 70 asteiseen saunaan ja siinäkin löylyssä olen vain muutaman minuutin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1970
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1527
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1350
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1255
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1047
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1027
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1022
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      858
    Aihe