Miten suojaatte lapset auringolta?

surffilomallelähdöss

Ollaan lähdössä reissuun lapsen kanssa. Lapsi on matkan aikana 1v3kk vanha. Olen huomannut, että Suomesta on ihan hirveän vaikea löytää lapselle (tai aikuisellekaan) rash vestiä (eli uikkarikangasta olevaa pitkähihaista paitaa, ns. surffipaitaa) ja kunnollisia melko pitkälahkeisia uimasortseja. Minun käsitykseni mukaan aurinkosuojan kemikaalit eivät ole hyväksi lapselle, joten miksi Suomesta ei saa asianmukaista varustusta lapsen auringolta suojaamiseen? Paikan päälle en näiden varusteiden hankkimista haluaisi jättää, sillä silloin etsimisessä menisi lomapäiviä hukkaan. Olisiko kenelläkään tietoa nettikaupasta, josta voisin hankkia asianmukaiset varusteet lapselleni? En halua pelätä koko lomaa, että lapseni palaa tai altistuu hirveästi kemikaaleille. Tietysti ne mitä ei saa vaatteilla peitettyä, on pakko rasvata.

Toiseksi kaipaisin myös vinkkejä noin pienen kanssa matkustamiseen. Miten kauan tuon ikäinen jaksaa olla kuumassa ulkona ilman, että se vaikuttaa terveyteen? Oletteko syöttäneet lapsille paljon sipsejä ym. suolaista, että kehon suolatasapaino on säilynyt? Olemme aloittaneet jo vissyn opettelemisen pojan kanssa, että sillä ainakin saa oloa helpotettua, jos tulee liian kuuma.

Eli siis, vinkkejä kehiin kiitos! :)

3

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sunsun
    • cvjxfj
    • surffilomallelähdöss

      Neuvolassa ei osattu sanoa oikein mitään, kun viimeeksi yritin kysellä. Vanha täti oli vain sitä mieltä, ettei lasta pitäisi ottaa edes mukaan ja oli muutenkin nihkeä. Ja kun apua ei tullut, päätin ajatella ihan maalaisjärjellä. Vissystä tuskin on mitään haittaa lapselle, jos siitä väljähdyttää hiilihapot pois. Pakkohan pikkuisen on saada lämmössä menetetyt suolot takaisin elimistöön samalla tavalla kuin aikuisenkin. Toinen vaihtoehto olisi urheilujuomat, mitä me aikuiset juomme, mutta ne nyt ei ainakaan sovi noin pienelle lapselle.

      Tuntuu, että suurimmalla osalla suomalaisista ei ole mitään hajua kuumien ilmojen ruokavaliosta tai nesteytyksestä. Niin paljon olen ollut itse kuumissa maissa, että itseni osaan nesteyttää ilman, että tulee nestehukka. Mutta ärsyttää, ettei kukaan osaa auttaa asiassa, kun pyytää neuvoja pienen lapsen nesteytykseen. Täytyy varmaan konsultoida ausseja tai muita, joilla on tietoa tästä.

      Mutta hei, kiitos noista linkeistä. Nyt löydämme ainakin paidan pojalle valmiiksi. sortsit varmaan löytyy ihan H&M:ltäkin, kun tuolla ei ollut yksiäkään kivoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe