Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten suojaatte lapset auringolta?

surffilomallelähdöss

Ollaan lähdössä reissuun lapsen kanssa. Lapsi on matkan aikana 1v3kk vanha. Olen huomannut, että Suomesta on ihan hirveän vaikea löytää lapselle (tai aikuisellekaan) rash vestiä (eli uikkarikangasta olevaa pitkähihaista paitaa, ns. surffipaitaa) ja kunnollisia melko pitkälahkeisia uimasortseja. Minun käsitykseni mukaan aurinkosuojan kemikaalit eivät ole hyväksi lapselle, joten miksi Suomesta ei saa asianmukaista varustusta lapsen auringolta suojaamiseen? Paikan päälle en näiden varusteiden hankkimista haluaisi jättää, sillä silloin etsimisessä menisi lomapäiviä hukkaan. Olisiko kenelläkään tietoa nettikaupasta, josta voisin hankkia asianmukaiset varusteet lapselleni? En halua pelätä koko lomaa, että lapseni palaa tai altistuu hirveästi kemikaaleille. Tietysti ne mitä ei saa vaatteilla peitettyä, on pakko rasvata.

Toiseksi kaipaisin myös vinkkejä noin pienen kanssa matkustamiseen. Miten kauan tuon ikäinen jaksaa olla kuumassa ulkona ilman, että se vaikuttaa terveyteen? Oletteko syöttäneet lapsille paljon sipsejä ym. suolaista, että kehon suolatasapaino on säilynyt? Olemme aloittaneet jo vissyn opettelemisen pojan kanssa, että sillä ainakin saa oloa helpotettua, jos tulee liian kuuma.

Eli siis, vinkkejä kehiin kiitos! :)

3

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sunsun
    • cvjxfj
    • surffilomallelähdöss

      Neuvolassa ei osattu sanoa oikein mitään, kun viimeeksi yritin kysellä. Vanha täti oli vain sitä mieltä, ettei lasta pitäisi ottaa edes mukaan ja oli muutenkin nihkeä. Ja kun apua ei tullut, päätin ajatella ihan maalaisjärjellä. Vissystä tuskin on mitään haittaa lapselle, jos siitä väljähdyttää hiilihapot pois. Pakkohan pikkuisen on saada lämmössä menetetyt suolot takaisin elimistöön samalla tavalla kuin aikuisenkin. Toinen vaihtoehto olisi urheilujuomat, mitä me aikuiset juomme, mutta ne nyt ei ainakaan sovi noin pienelle lapselle.

      Tuntuu, että suurimmalla osalla suomalaisista ei ole mitään hajua kuumien ilmojen ruokavaliosta tai nesteytyksestä. Niin paljon olen ollut itse kuumissa maissa, että itseni osaan nesteyttää ilman, että tulee nestehukka. Mutta ärsyttää, ettei kukaan osaa auttaa asiassa, kun pyytää neuvoja pienen lapsen nesteytykseen. Täytyy varmaan konsultoida ausseja tai muita, joilla on tietoa tästä.

      Mutta hei, kiitos noista linkeistä. Nyt löydämme ainakin paidan pojalle valmiiksi. sortsit varmaan löytyy ihan H&M:ltäkin, kun tuolla ei ollut yksiäkään kivoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe