APUAA OIKEASTI PALJON APUA!!!!!!!!!!!!!!!

epätoivoinen...

Mitä teen? Minulla on kissa ja 10 hiirtä, tulin kotiin ja hiirien häkki oli kaatunut lattialle ja se oli hajonnut liitoksistaan ja kaikki10 hiirtäni ovat nyt karku teillä. Äiti pelkää hiiriä kuollakseen joten en voi kertoa hänelle että hiireni karkasivat, koska muuten äiti lähtisi mummomme luo kunnes hiiret on saatu kiinni?
Kissani on nyt mummon luona koska se sai jo 6kk sitten 4 pentua joten veimme sen sinne hoitamaan rauhassa pentujaan, mutta se tuodaan viikonloppuna kotiin pentuineen jotka kaikki 4 pentua ovat jo siis 6kk vanhoja ja jäävät meille asumaan koko loppu iäkseen, joten kisut tekevät aika äkkiä selvää 10 pikku hiirulaisestani!!!!! En voi mitenkään löytää 10 hiirtä sotkuisestä kämpästämme lauantaihin mennessä. Olen vain itkenyt ja surrut hiirieni puolesta!!!

2

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voisit yrittää pistää jonkinlaisen "Ansa" viritelmän... Siivoa johonkin huoneeseen aluejossa ei ole mitään oikeastaan.. Vain avoin tila, pistät jotain hiirten suurta herkkua keskelle ja ympäröit tilan ympyrämäisesti että siinä on vain yksi sisäänpääsy. ( sisäänpääsylle vaikka myös jotain herkkuja jotka johtaa herkku kasalle.. Sitten itse menet johonkin odottelemaan ja pitämään tilannetta silmällä... Ehkä voisi auttaa. Niin ja jos sinne tulee pari hiirulaista, peität sisäänkäynnin ja poimit takaisin häkkiin. Itse yrittäisin jotain vastaavaa kun hiiret ovat niin persoja ruualle. :) onnea hiirijahtiin ja kokeile tosiaan kaikkea mahdollista !

    • 11+9

      On olemassa elävänä pyydystäviä loukkuja, saistkohan sellaista mistään käsiisi? Yksi mahdollisuus on laittaa ämpäriin menevät tikkaat ulkopuolelle ja hajustaa tikkaat jollain kivantuoksuisella, esim. lihalla, ja laittaa ruokaa myös ämpärin pohjalle. Ämpäri laitetaan johonkin hiirten todennäköiselle kulkureitille (saaliseläiminä välttävät kaikkia avoimia tiloja, siispä seinustalle). Sitten toivotaan, että hiiret pudottautuu ämpäriin. Tavallinen 10 l ämpäri on sen verran korkea, ettei hiiret pääse hyppäämään sieltä pois. Ämpäri tsekataan vähintään aamuin illoin, miel. useammin.

      Toki perus asunnonmylläys on kannattavaa tehdä. Varaa valmiiksi kuljetusboksi, johon saat hiiret laitettua. Ne etsivät nyt suojaa ja ruokaa, joten myllää ensin kaikki paikat missä on ruokaa. Jääkaapin sun muiden takuset on lämpimiä ja ahtaita, siis hiirille mieluisia piiloja. Ovet kannattaa pitää kiinni, jotta karkulaiset ei pääse siirtymään huoneesta toiseen.

      Nyt kun talossa ei tiettävästi ole muita eläimiä, voit kartoittaa hiirten asuttamaa huonetta myös näin: laita illalla jotain jauhoja (esim. 20 x 30 cm alalta) seinustoille, missä hiiret todennäköisimmin kulkee. Siellä missä jauhot on sotkettu, on hiiriä. Laita jauhoa useampaan kohtaan huonetta, ja edelleen pidä ovet tiukasti kiinni. Näin on helpompi kohdentaa etsintöjä tiettyihin huoneisiin. Toki 10 hiirtä voi päätyä ympäri kämppää, mutta laumaeläiminä pysyttelevät yleensä yhdessä.

      Kannattaisi kertoa äidille hiirten katoamisesta, vaikkei niistä pidäkään. Saatpahan ainakin rauhan etsiä niitä. Ja huolehdithan jatkossa, että hiirten häkki ei mitenkään voi päästä putoamaan, ja ettei kissanuorukaiset pääse häkin kimppuun (sekin voi koitua hiirten kohtaloksi).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      30
      5939
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      311
      3880
    3. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      52
      3244
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      37
      3066
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      164
      2444
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2076
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      123
      1970
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1640
    9. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1609
    10. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1597
    Aihe