APUAA OIKEASTI PALJON APUA!!!!!!!!!!!!!!!

epätoivoinen...

Mitä teen? Minulla on kissa ja 10 hiirtä, tulin kotiin ja hiirien häkki oli kaatunut lattialle ja se oli hajonnut liitoksistaan ja kaikki10 hiirtäni ovat nyt karku teillä. Äiti pelkää hiiriä kuollakseen joten en voi kertoa hänelle että hiireni karkasivat, koska muuten äiti lähtisi mummomme luo kunnes hiiret on saatu kiinni?
Kissani on nyt mummon luona koska se sai jo 6kk sitten 4 pentua joten veimme sen sinne hoitamaan rauhassa pentujaan, mutta se tuodaan viikonloppuna kotiin pentuineen jotka kaikki 4 pentua ovat jo siis 6kk vanhoja ja jäävät meille asumaan koko loppu iäkseen, joten kisut tekevät aika äkkiä selvää 10 pikku hiirulaisestani!!!!! En voi mitenkään löytää 10 hiirtä sotkuisestä kämpästämme lauantaihin mennessä. Olen vain itkenyt ja surrut hiirieni puolesta!!!

2

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voisit yrittää pistää jonkinlaisen "Ansa" viritelmän... Siivoa johonkin huoneeseen aluejossa ei ole mitään oikeastaan.. Vain avoin tila, pistät jotain hiirten suurta herkkua keskelle ja ympäröit tilan ympyrämäisesti että siinä on vain yksi sisäänpääsy. ( sisäänpääsylle vaikka myös jotain herkkuja jotka johtaa herkku kasalle.. Sitten itse menet johonkin odottelemaan ja pitämään tilannetta silmällä... Ehkä voisi auttaa. Niin ja jos sinne tulee pari hiirulaista, peität sisäänkäynnin ja poimit takaisin häkkiin. Itse yrittäisin jotain vastaavaa kun hiiret ovat niin persoja ruualle. :) onnea hiirijahtiin ja kokeile tosiaan kaikkea mahdollista !

    • 11+9

      On olemassa elävänä pyydystäviä loukkuja, saistkohan sellaista mistään käsiisi? Yksi mahdollisuus on laittaa ämpäriin menevät tikkaat ulkopuolelle ja hajustaa tikkaat jollain kivantuoksuisella, esim. lihalla, ja laittaa ruokaa myös ämpärin pohjalle. Ämpäri laitetaan johonkin hiirten todennäköiselle kulkureitille (saaliseläiminä välttävät kaikkia avoimia tiloja, siispä seinustalle). Sitten toivotaan, että hiiret pudottautuu ämpäriin. Tavallinen 10 l ämpäri on sen verran korkea, ettei hiiret pääse hyppäämään sieltä pois. Ämpäri tsekataan vähintään aamuin illoin, miel. useammin.

      Toki perus asunnonmylläys on kannattavaa tehdä. Varaa valmiiksi kuljetusboksi, johon saat hiiret laitettua. Ne etsivät nyt suojaa ja ruokaa, joten myllää ensin kaikki paikat missä on ruokaa. Jääkaapin sun muiden takuset on lämpimiä ja ahtaita, siis hiirille mieluisia piiloja. Ovet kannattaa pitää kiinni, jotta karkulaiset ei pääse siirtymään huoneesta toiseen.

      Nyt kun talossa ei tiettävästi ole muita eläimiä, voit kartoittaa hiirten asuttamaa huonetta myös näin: laita illalla jotain jauhoja (esim. 20 x 30 cm alalta) seinustoille, missä hiiret todennäköisimmin kulkee. Siellä missä jauhot on sotkettu, on hiiriä. Laita jauhoa useampaan kohtaan huonetta, ja edelleen pidä ovet tiukasti kiinni. Näin on helpompi kohdentaa etsintöjä tiettyihin huoneisiin. Toki 10 hiirtä voi päätyä ympäri kämppää, mutta laumaeläiminä pysyttelevät yleensä yhdessä.

      Kannattaisi kertoa äidille hiirten katoamisesta, vaikkei niistä pidäkään. Saatpahan ainakin rauhan etsiä niitä. Ja huolehdithan jatkossa, että hiirten häkki ei mitenkään voi päästä putoamaan, ja ettei kissanuorukaiset pääse häkin kimppuun (sekin voi koitua hiirten kohtaloksi).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe