murtosuojaus

varas hevoon...

Oletteko asentaneet mitään murtosuojauksia? Hälytysjärjestelmiä? Onko kukaan asennuttanut esim. terassin oviin murtosuojakalvoa? Onko tiedossanne joku pirkanmaalainen firma, joka niitä asentaisi? Tarkoitushan kai on tehdä murtautuminen sen verran aikaavieväksi ja hankalaksi, että murtoveikko siirtyy seuraavaan kohteeseen..

16

3613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • talomaatti

      Meillä on täysi Talotekin järjestelmä, joka murron sattuessa lähettää tekstarin mulle ja naapureille, soittaa sireeniä, sytyttää kaikki pihavalot ja alkaa vilkuttamaan koko talon valoja. Tässä järjestelmässä on kyllä paljon muitakin toimintoja kuin murtosuojaus, esim. lämmityksen ja valojen ohjaukset.
      Tarkemmin en osaa sanoa asennuksesta, meillä ammattilaiset hoiti sen puolen.
      http://www.talomat.fi/fi/kuluttajille/talomat-jarjestelma

    • rekkuu..rekkuu..

      meidän rekku iso ja vihainen onneksi ainoastaan rosvoille.kyllä tossut vilkkuu he. he! kun kutsumatta tulee . hakut rekku kyllä lähettä niin että varmasti kuuluu.on kyllä varma "hälytysjärjestelmä"

    • Olen tyytyväinen

      Meillä on G4s:n hälytysjärjestelmä, jossa hälyt menee suoraan hälytyskeskukseen. Onhan se kalliimpi kun jos olisi ostanut laitteiston rautakaupasta mutta mukavampi on kun ei tarvitse paikalle kiireellä lähteä, jos vaikka sattuu olemaan lomailemasta.
      Hankalaa se olisi esim keskeltä järveä kiireellä lähteä ja olla huolissaan koko matkan kotiin asti. Ei meillä ole niin läheiset välit naapureihin että niitä voisi tähän " valjastaa".

      Hinta on kaksi ensimmäistä vuotta 39,90/kk ja sitten putoaa kolmeenkymppiin. Hyvin on toiminut ja pari kertaa on vahingossa hälytys laukaistu ( on sitten peruttu hälytys). Järjestelmiä alkaa meidänkin alueella olla tosi monissa taloissa.

      • Kaikki on eteenpäin

        Jos laittaa hälytysjärjestelmän, niin mielellään sitten hälytys vartiointiliikkeeseen. Itsellä oli pari vuotta Securitas, mutta lopetin sen koska lapset eivät muistaneet laittaa hälytystä juuri koskaan päälle ja jos minä laitoin niin ensimmäisenä kotiin tuleva laukaisi turhan hälytyksen. Lisäksi kaiken kattavan kuukausimaksun päälle alkoi tulla jotain huoltolaskuja, jota minun käsittääkseni ei olisi pitänyt tulla.

        Tuollainen on ihan pelleilyä että hälytyksestä tulee viesti itselle tai naapurille. Minä en ainakaan halua soittaa naapurille, että meneppä katsomaan minkälaisia aseita meillä olevilla murtovarkailla on ja mitä ovat valmiita tekemään etteivät jää kiinni.

        Tietysti jos riittää se taso että voi jälkikäteen käydä katsomassa ettei vesihanoja ole jätetty valumaan ja pakkasella ovia auki yms.

        Pelkkä sireenihälytyskin kohteessa on tietysti parempi kuin että ei ole mitään hälyytystä.

        Jos on pienikin epäily että asunnon avaimia on väärillä henkilöillä, niin lukot on syytä sarjottaa uudelle avaimelle. Oveen kannattaa laittaa ainakin murtorauta, ettei sitä ovea sentään ihan pelkällä kammalla avata. Ovisilmä ja turvaketju on hyvä olla. Turvalukko on syytä laittaa ainakin kerrostaloasunotoon, omakotitalossa siitä ei ehkä ole vastaavaa hyötyä, pitäisi laittaa kaikkiin ulko-oviin.

        Murtomiehet ovat kuitenkin laiskoja ja mielellään valikoivat kohteiksi sellaisia joissa heidän vierailuaan ei ole suuremmin huomioitu. Helppoja kohteita on riittävästi.


    • Tapulikaupunki.

      Sen verran laitettu, mitä pystyy.

      Tämä ois helpolla pitkäkin kertomus, koitan tiivistää.

      Olen asunut monissa paikoissa, ulkomaillakin useita vuosia. Turvallisuus asiat aina tärkeitä..

      Parhaiten turvattu asunto oli aikanaan Leningradissa. Ulkomaalaistalo, pihaan ei päässyt kuin aseistetun vartian ohi verkkoaidalla ympäröidyn pihan puolelle henkilköllisyystodistuksen esittämällä. Rappuun pääsi siihen aikaan harvinaisella "lakulla", elikkäs sähköavaimella. Asunnossa oli oli teräsvahvisteinen ovi, jossa kaksi lukkoa,Boda ja Abloy, lisäksi tietenkin saranatapit ja ovisilmä. Ja tuulikaapissa oli täsmälleen samanlainen ovi. Asunnossa oli murtohälytin, jonka deaktivoimisaika oli seitsemän sekuntia. Pippurikaasu oli eteisen lipastolla ja vihon viimeisenä turvana oli parimetrinen alumiinipåutki, jonka päähän olin pultannut teräväksi viilatun meisselin. Meillä oli talonmies KGB:stä ja taloudenhoitaja oli KGB majuri.

      Maassa oli levottomuuksia, vallankaapaus, vastavallankaappausyritys, räjähtävä rikollisuus, ties mitä.

      Tämä tarina on totta jokaisessa asiassa.

      Kun sitten muutti "turvalliseen" suomeen, turvataso laskenut älyttömästi.

      Meillä ei ikinä ennen ole ollut käytännön turvaongelmia missään. >Mutta kun muutettiin tsadin slummilähiöön, ongelmia onkin yllättäen alkanut olla. 15 vuotta ja kolme murtoyritystä. Yksi uhkauskirje, yksi laiton uhkaus, kaksi automurtoa, lukematon määrä kotirauhan rikkomisia.

      Turvatoimet kotona on, mitä saa laittaa.

      Tässä tuli esiin sellainenkin asia. Rivitaloasuntomme oviin ei saa asentaa turvaketjuja, tai ovisilmiä, ovi on valmistajan mielestä siihen sopimaton. Ovessa on kyllä ikkuna, mutta siitä ei näe läpi.

      Talomme pihalle pääsee hyppäämällä aidan yli. Näitä on tapahtunut vaikka kuinka monta kertaa. Vieressä jalkapallokenttä. Mutta rakennuslupa ei anna lupaa rakentaa korkeampaa aitaa.

      Valvontakameraa ei saa laittaa, koska se jokatapauksessa kuvaisi myös toisten yksityisalueita.

      Terassin oveen ei saa asentaa lukkoa, just sama syy kuin ulko-ovessakin, ovi on liian kehno valmistajan mukaan.

      Kaltereitten asentaminen alakerran ikkunoihin vaatisi rakennusluvan, mitä ei ikinä tulla myöntämään ulkonäkösyistä.

      Hälytyslaitteiston asentaminen käytännössä turhaa. Poliisi tai vartija viipyy kuitenkin matkalla niin kauan, että varas ehtii putsata kämpän ennen niitten saapumista. Talossa ei aina asukkaita kotona, säikäytysefektistäkään ei välttämättä mitään hyötyä.

      Koirahan se pitäisi hommata. alueella monilla Pitbulleja ja muita taistelukoiria. Mutta kun ei ole koiraihmisiä. Kättäpidempää löytyy ja taitaa olla se vanha putkikin tossa oven pielessä. Samaten löytyy spraymaaleja, kaasuaseet kun vaatii aseenkantoluvan...

      Iteppähän tämä asunto tuli typeryyksissään ostetuksi. Jo olisi omistanut kristallipallon, olisin muuttanut ihan minne tahansa muualle kuin tänne.

      Kodin tärkein funktio kun on, että siellä on turvallista ja se on elämän tärkein asia, jossa pitää voida rentoutua ja olla rauhassa pahalta maailmalta. Mä hyväuskoisuuttani ja tyhmyyttäni olen iskenyt käteni paskaan loppuiäkseni.

      • 20+4

        Eihän toi ole ihmisen elämään. Ei muuta kun rivari myyntiin ja omakotitalo tilalle. Tän palstan nimikin on OMAKOTITALO.


      • Tapulikaupunki.
        20+4 kirjoitti:

        Eihän toi ole ihmisen elämään. Ei muuta kun rivari myyntiin ja omakotitalo tilalle. Tän palstan nimikin on OMAKOTITALO.

        On kyllä ok talokin, kesämökkinä. Mutta aivan eri asia, asuuko kaupungissa vaiko maalla. Maalla on pajon turvallisempaa, siellä naapurikyttääminen toimii myös positiivisesti. Ja nimenomaan, koska joutuu asumaan kaupungissa, valittiin oikein miettimällä, että rivitalo paras ratkaisu, etnkin kun aattelee loppuelämäänsä.

        Koitin kirjoituksessa tuoda esiin kaupunkiasumisen huonoja puolia, turvallisuusnäkökohtien kannalta. Kaupungeissa on paljon ok- alueita. Tontit pieniä. Mutta eipä naapureista paljoa välitetä, ei eroa kerrostalomeiningistä mitenkään. Rivarissa on turvallisempaa asua kuin ok-talossa, seinänaapurit nyt joka tapauksessa kuulee, jos seinän takana tapahtuu jotain kummallista. Kerrostalssa asiaan ei kiinnitetä huomiota ja ok- talo on oman onnensa nojassa, ei se ketään kiinnosta, mitä siellä tapahtuu.

        Kaikista turvattomin asuinvaihtoehto on mun mielestä OK- talo kaupungissa. Asutuskeskuksissa ihmiset asuu, hyvin harva enää varsinaisesti "maalla" ok- talossa.

        Noin muuten mainittuna, sama ovivalmistaja, joka kielsi meidän yhtiössä laittamasta lisälukkoja jne rivariin, on iso ja tunnettu tehdas, samoja ovia myös ok- taloissa. Lisäksi, hälyttimistä tai turvakameroista ei jossain haja- asutusalueella ole senkään vertaa hyötyä kuin kaupungeissa. Tääällä tuurillaan joku vaivautuu soittamaan hätänumeroon, maalla kukaan ei edes kuule. Ja sivumennen mainittuna, paljonpa on hyötyä, kun on itse jossain reissussa ja kännykkään tulee ilmoitus, että nyt sitä kotosalla on sitten murtoporukka.

        Joop, tää rivati pitäis juu laittaa myyntiin. Alueella vaan niin pirun huono maine nykyään, että ostanjan löytäminen todella hankalaa. Rahallisesti tässä ei ehkä tulisi paljoakaan turpiin, mutta ei enää tälle iälle kiinnosta ottaa asuntolainaa, koska paremmalta paikalta asunnot on sitten kalliinpia.

        Se taisi jäädä mainitsematta, aikanaan kun tämä ostettiin, oli todella rauhallista. Se kun oli meillä tärkeimpiä ostoperusteita, kulkuyhteyksien lisäksi. Kymmenisen vuotta oltiin todella tyytyväisiä. Sitten alkoi tapahtumaan ulkopuolisia muutoksia. Pallokenttä remontoitiin, valot ja keinonurmi. Samalla tehtiin tietenkin muita maansiirtotöitä, kaadettiin puut, tehtiin kevyenliikenteen väylä, yllättäen kenttä olikin käytännössä muuttanut ällistyttävän lähelle, vaikka sen paikka ei ollutkaan muuttunut. Ennen melu ei kuulunut, eikä pallopojat hyppineet pihalle. Lisäksi, naapureitaan kun ei voi valikoida, alueelle muutti häirikköperheitä, useampiakin.

        Täällä on asuntokauppa jumissa, liikaa myynnissä olevia asuntoja, jatkuvasti. Hah tänään näytti meidänkin yhtiössä olevan kolme kämppää kaupan kun kattelin netistä. Parin vuoden sisään tästä yhtiöstä myyty yli kynmmenen asuntoa. Alue slummiutuu.

        Mutta ennustaminen on mahdotonta, jos ois vähääkään ollut edes tunnetta, että tällaiseksi tämä menee, ikinä ei ois ostettu tätä kämppää. Ja eka kymmenen vuotta tosiaan oli mukavia.

        Nojaa, eipä tässä kai elinikää ole jäljellä montaa kymmentä vuotta, noitukoot sitten perikunta perintöään, mulle riittää siinävaiheessa krematorio. Asunto on ihmiselle tärkeä, ei sitä montaa kertaa osteta, tympii sekin, että velat sai jo maksetuksi, ois pitänyt tehdä jokin konkurssi ja lunastuttaa pankilla tää luukku. Ois voinyt asustella mukavasti ja huolettomasti kaupungin vuokrakämpässä lopun elämänsä.


    • Korpikuusen alla

      Meillä ei ole ovi koskaan edes lukossa...tokko tuo enää edes toimisikaan..
      Jos joku tänne murtomielessä joskus eksyisi niin eipä nuo lukot taitaisi paljon estelläkään....

    • Turha on turhaa

      Omakotitalossa mekaaniset konstit on aika turhia, paitsi jos ei oo ikkunoita lainkaan tai kaikissa kalterit, sittenhän oviin kannattais panostaa.

      Hälytysjärjestelmät on ainoa toimiva ratkasu ja nekin vain siellä, missä joku säntää salamana paikalle, kun häly käy. Jossain korvessa alan miehet tietää tarkkaan kuinka kauan kestää keräillä, että vielä ehtii karkuun ennen virkavallan tuloa.

      Turva-alalle tuotetta tehneenä voin kertoa, että Konnunsuon TK on varsin ripeää ja siinä saa viralliset insinöörit panna parastaan pysyäkseen edellä:)

      • RReipas

        Linkistä löytyy video joka valaissee muutaman perussovelluksen toteuttamisen: http://www.provendor.fi/index.php?page=arrayapb

        Rekkuloita on aina 2*DI 2*DO:n GSM-yksiköstä yli sadan I/O:n laajuuteen asti, tarvitset lisäksi vain SIM-kortin. Mukana eri tyyppiset analogiaviestit, myös 4-20 mA sekä 10 kHz:n pulssitulot / -lähdöt. Hinnat ei hirvitä.

        Myyvät myös jotain halpaa PT-100 lutikkaa skaalattuna 0-10 voltiksi. Tarkkuus riittää huone- tai ulkolämpötilan mittaukseen.


      • JAYLOY

        Ei mekaaninen suojaus ole turhaa! Ovissa kannattaa olla hyvät lukot (myös turvalukko) ja pienissä ikkunoissa (varsinkin pimeissä paikoissa) pohjakerroksessa esimerkiksi ikkunakalteri (Starkilla oli kätevä pois otettava teräskalteri).


    • Ok-turvassa,..,

      Ei ole hälyjä, mutta vakuutukset kunnossa ja Doopermanni koira. Veikkaan , että ampuu kiinni tunkeilijaan, mutta koiran kuten hälytkin saa äkkiä hiljaiseksi jos ei itse kotona. Kun on kotona niin koira reagoi ja sitten tarjotaan haulinheitto konetta tarvittaessa kylkeen.

      • Näin on

        Teitä tessukoirilla vartioinnista puhuvia näkyy palstoilla riittävän.
        Kannattaa muistaa tositilanteen tullessa koiranomistaja joutuu korvaajaksi jos koira puree ja koira poikkeuksetta lopetettavaksi.


    • JAYLOY

      PARAS SUOJA PIENIIN ALAKERRAN IKKUNOIHIN ON IKKUNAKALTERI. STARKILLA ON MYYNNISSA LUKOLLISIA IKKUNAKALTEREITA, JOTKA SAA POIS JOS HALUAA PESTÄ IKKUNAT TAI EI AINA HALUA PITÄÄ NIITÄ PAIKALLAAN. MURTOVEIKKO EI LÄHDE SELLAISIA TYÖSTÄMÄÄN VAAN MENEE SEURAAVAN TALOON:)

    • huutava naapuri

      ONKO SULLA HUONO KUULO???

    • rivitalossa

      Etuoven suojaus oli helppoa:
      -käyttölukko
      -ovisilmä
      -turvalukko
      -varmuusketju
      -saranatapit
      -murtosuoja (oven ja karmin välissä)

      Takaoven suojaus onkin sitten vaikeampi. Meillä se on melkein kokonaan lasia. Kahva on sellainen, että kun sen kääntää alaspäin niin ovi jää suljettu-asentoon, mutta avain varmistus puuttuu. Tämä on erittäin huono juttu.

      Abloylla on ainakin ollut sellaisia kahvoja, jotka alas käännettäessä sulkevat oven kiinni ja avaimella saa vielä kahvankin lukittua kiinni asentoon. Silloin ei murtomies lasia rikkomalla saa ovea auki pienestä lasiin tehdystä reiästä, joka vaikeuttaa ja hidastaa tavaroiden kantamista takaoven kautta ulos. Telkkari yms. sylissä joutuu rikkinäisen lasiin tehdyn aukon kautta kulkemaan. Jos taas koko oven saa helposti auki niin pystyy selkä suorassa kulkemaan nopeasti sisään ja ulos. Asunto on nopeasti tyhjennetty.

      Meille olisi siis helppo murtautua takaoven kautta. Pieni reikä lasiin ja käsi lasista sisälle. Sitten vääntää oven kahvan ylöspäin niin saa koko oven auki. Abloyn mallissa tämä ei siis onnistuisi, koska kahva olisi erikseen avaimella lukittu pysymään kiinni. Eli tällaista Abloyn avain varmistettua kahvaa suosittelen. Saa Abloylta tosin jotain erillisiä varmuuslukkojakin parvekkeen oveen.

      Itseäni huolettaa myös oven lasisuus ja kaltereita en haluaisi lähteä asentelemaan. Murtokalvo on alkanut kiinnostamaan. Järkevintä olisi varmaan vaihtaa takaovi sellaiseen malliin, jossa ainoastaan oven yläpäässä olisi lasia niin ei kukaan ainakaan lasin läpi kävelisi ja sitten se Abloyn takalukittava/avaimella varmistettava kahva. Tiedä sitten mitä taloyhtiö siihen sanoo, jos yksi osakas hommaa muista poikkeavan takaoven. Kalterit kiinnittäisivät ainakin liiaksi huomiota, vaikka olisivatkin varmasti kestävämpi ratkaisu, kuin murtokalvo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6286
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      30
      2130
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1641
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1347
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe