Vinkkejä Bukarestiin!

darialle

Olen menossa huhtikuussa kaverini kanssa matkalle Bukarestiin. Olemme matkalla viisi päivää ja tarkoituksena olisi tutustua Bukarestiin ja muihin suht lähellä oleviin kaupunkeihin sieltä käsin. Vinkkejä ja kokemuksia kaivattaisiin. Missä kannattaa käydä? Millainen hintataso (missä mahdollisesti halpaa shoppaila?)? Mikä on kätevin tapa liikkua kaupungin sisällä ja entä matkustaessa katsastamaan muita paikkoja parinsadan kilsan säteellä bukarestista? Kuinka turvallinen paikka on? Olemme siis 19-vuotiaat tytöt, joten tämä turvallisuus-seikka on suht olennainen.
Hotellimme on NH-hotels ketjun hotelli ja käsittääkseni aika hyvällä paikalla aivan keskustassa. Jos joku on sattunut yöpymään siellä, niin kommentit ovat tervetulleita!
Kiitos vaustauksista!:)

1

378

Vastaukset

 • Bukarest on varmasti aika paljon muuttunut siitä, kun itse siellä kävin 1997. Nähtävyyksistä tulee mieleen Kylämuseo (Muzeul Satului), Ceausescun suuruudenhulluuden viritelmä (Casa Poporului/Palatul Parlamentului), Cismigiun puisto keskustassa kesäravintoloineen ja kaupungin pohjoisosan puistoalueet (Herastrau). Kansallisteatterin (Teatrul National) katolla oli 15 vuotta sitten baari ja grillikioski, kannattaa käydä jos siellä vielä ovat, Kansallisteatteri sijaitsee hotelli Inter-Continentalin vieressä. Ravintoloista mieleen jäi erityisesti vanha ja hieno Caru cu Bere.

  Bussit kulkevat tiheästi ja ovat sikäli hyvä matkustusmuoto, että näkee vähän maisemiakin. Mutta metro on ehdottomasti nopein ja helppo käyttää.

  Kaupunki ei ole erityisen vaarallinen. Järki käteen. Arvoesineet tallelokeroon. Maksuvälineet ihoa vasten setelivyöhön/kaulapussiin. Taskuvarkaita kyllä on! Varokaa myös kulkukoiria. Harva niistä puree, mutta purema voi olla hengenvaarallinen ja vaatii välitöntä hoitoa (vesikauhuvaara).

  Lähikohteita: Snagov, Sinaia. Junalla kannattaa matkustaa Brasoviin maisemien ja kaupunkiarkkitehtuurin vuoksi jos aikaa on. Viisi päivää kyllä vierähtää Bukarestissa nopeasti.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  128
  3945
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  92
  3733
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  80
  2208
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1043
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  32
  463