Koiran trauma?

Huolestunut

Eräs tuttumme nappasi koiramme syliin johon koira regoi murisemalla.Koira oli tavannut muutaman kerran kyseisen miehen mutta ei ollut sen "kaveri".Maassa ollessaan koira pelkäsi miestä.Koskaan aikaisemmin ei koira ole murissut ihmiselle.Sitten tämän 4 päivää tämän murinan jälkeen mieheni nosti koiraa johon reaktio oli taas murina ja pelokas tärinä,myöhemmin jopa mieheni silitys sai koiran murisemaan ja tärisemään.Koiramme on tottunut nosteluun koko 2 vuoden elämänsä ajan pesujen yms yhteydessä.Nyt kaikki nostelu(kokeilut) aiheuttaa murinan ja pelon.Olen myös tunnustellut koiraa jos joku kipu voisi olla syynä murinaan mutta silloin ei ole murissut joten onko koiramme saanut jonkun trauman?Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta?Muuten koira käyttäytyy normaalisti.

6

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vghvghVGH

      Just. En ikinä ole ymmärtänyt noita koiran nostelijoita. Lähes tuntematon koira nappastaan vaan syliin ja sitten naureskellaan, kun koira ilmoittaa, ettei pidä siitä. Ei ihme, että koirasi traumatisoitui.
      Omistaja nostelkoon koiraansa, ja vieraiden syliin menemisestä saa koira ilmoittaa mielipiteensä. Jospa aika rauhoittaisi koiran kokeman järkytyksen. Älkää muistelko asiaa, ja toimikaa niinkuin aina ennenkin.

    • kyllä tokenee

      Koirani reagoi aivan samalla tavalla miespuoliseen tuttavaan. Nosti koiran samalla tavalla syliin eli nappasi ykskaks lattialta.Koirani yleisti pelon miehiin mutta kun koiraa otettiin rauhallisesti syliin niin trauma häipyi. Tosin tuota nappaajaa ei sulata vieläkään-kuten en minäkään.Eläimet ovat hyviä ihmistuntijoita. Jälkeenpäin kuulin että kyseinen mies oli kohdellut niin lapsiaan kuin koiraansa väkivaltaisesti.
      Pyydä tuttuja miehiä ottamaan koiraasi syliinsä rauhallisesti. Kannattaa ensin mennä vaikka istumaan lattialle ja jutella koiralle rauhallisesti. Ku n on kunnolla tutustuttu niin sitten rapsutellaan . Lopulta koiran voi ottaa syliin.Kannattaa aliottaa pienistä toveista ja päästää koira pois sylistä heti kun haluaa.

    • Tötsö

      Pelkotilaan tuo viittaa,rauhallinen käsittely ilman suurempaa ohjelmanumeroa,puhe tasaisena ja hiljaisena sillä sitä voi lähteä purkamaan yhtenä vaihtoehtona. Luottamus siis mennyt,nyt se pitää rakentaa uusiksi.
      Voi olla että kuvailemassasi nostossa on koiraa jopa sattunut ja sitä kautta ongelma muodostunut esim tassuvenähdys ja sitä kautta myös tuo 4n päivän päästä murina kun on vielä paikat arkana,"luvaton"nostaminen on myös äärettömän nöyryyttävää koiralle varsinkin urokselle.

      Täysin poissuljettua ei tietenkään ole etteikö koira voisi muutenkin olla kipeänä,ei se välttämättä "laumanjohtajalle" sitä osoita,vaan miehellesi

    • Luottamus mennyt

      MIKSI sallit kennekään mennä nostelemaan koiraasi?

      Monet koirat juuri ja juuri sietävät, kun omistaja sen tekee. Saati, että joku vieras! Mitä ihmettä liikkui päässäsi?

      • Huolestunut

        Se koko tapahtuma kesti vain sekunteja ENKÄ sallinut nostelua!!!Mies kyykistyi rapsuttamaan koiraa ja samalla nappasi syliin.Koska en ole ajatustenlukija en voinut tietää että nostaa syliin!!!!Mun päässä liikkui semmoista että toivotan vieraat tervetulleiksi ja kutsun haukkuvan koiran luokseni ettei lapsi vieras säikähdä.Koira jäi rapsutettavaksi jolloin en nähnyt sitä terassin aidan takia hetkeen,vasta silloin kun oli jo sylissä.Mies laski koiran heti pois kun kun alkoi murisemaankin.


      • ei ole foliohattua..

        Luottamus mennyt?

        jaahas jaahas... varmaan sulla on joku foliohattu päässä että saat luettua ihmisten ajatuksia... mistä ihminen voi tietää että tuttu ihminen nappaa koiran syliin omalla tontilla kun tulee kylään? yhelläkin airolla näköjään porukka soutelee... toivottavasti et oo kauheen kaukana rannasta...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe