Näkövammaisen muutto Englantiin?

PoisSuomestaJaHeti!!

Onnistuuko, kuka estää? Vaatiiko muutto sen enempää papereiden pyörittelyjä kuin vammattomaltakaan? Mistä haen henkilökohtaista avustajaa Englannissa? Mitä muuta olisi otettava huomioon? Mukanani lähtisi vain vähän tavaroita jotka saisin yhdellä kerralla mukaani joten muuttokuorman siirtoja ei tarvitse miettiä.

Haluaisin aloittaa uuden elämän, ihan alusta niin ettei kukaan tunne minua eikä tiedä historiaani. Haluaisin löytää uudet ystävät, uudet tutut, uudet harrastukset. Avustajaa tarvitsisin lähinnä reittien opiskeluun (kaupat, kirjasto, uimahalli ym. harrastuspaikat, pari kivaa kävelyreittiä kunnon ylläpitämiseksi jne) paperihommiin jne, ei mun perään 24/7 tarvitse katsoa!

Olen mokannut niin totaalisen perusteellisesti eikä ystäviäkään pahemmin ole, vain bestikseni. Perusteellisemmin en tässä avaudu. Nyt kaipaan asiallisia vastauksia, kerrankin!

En ole holhouksen alainen, joskus ehkä vähän laiska - vammattoman ihmisen kohdalla ei tätä edes pidettäisi laiskuutena - mutta MINUN kohdallani se on NIIIIN hirveää kun en joka aamu ole lähdössä aamulenkille klo04:55! Ja vain koska olen vammainen! Tänään lähden kyllä tunnin tai parin lenkille, ihan kohta kunhan pääsen mutta kun joka päivä en vaan jaksa.

On se kamalaa kun parhaita vuosiaan elävän nuoren aikuisen oletetaan olevan nukkumassa perjantai- ja lauantai-iltaisinkin klo20:00:00, voi HUOH! Tätä se on, Suomessa. Todellakin tahtoisin pois ennen kuin laittavat holhoojan katsomaan perääni!

2

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pepe753

      Itselläni on vähän vastaava prosessi vireillä, kyseessä kylläkin eri EU-maa. Tässä joitakin mieleeni tulleita juttuja.

      -Suuria arkea haittaavia juttuja on esim. toispuoleinen liikenne sekä klikkerien puute/olematon määrä risteyksissä, sekä se ettet tiedä miltä etsimäsi elintarvikepakkaus tms. näyttää. Lisäksi kolikot ja setelit ovat eri painoisia kuin mihin olet euroissa tottunut.
      -Katuväkivalta voi olla terveysriski (riippuen paikasta ja ajasta tietenkin).

      Kukaanhan sinua ei estä lähtemästä mikäli niin vain itse päätät. Apua voit kysellä RNIB:stä (www.rnib.co.uk), josta uskoakseni ohjataan oikean tahon pakeille. Kannattaa olla yhteydessä tuonne jo ennen lähtöä. Tarvitset varmaankin paikallisen sotu-numeron ennen kuin lääkärin pakeille pääset. Lisäksi tarvitsemasi lääkärintodistukset ja lausunnot kannattaa hoitaa englanniksi jo täällä päässä. Kysy mahdollisuutta oman alueesi silmäpolilta. Varmista että käännetyissä lausunnoissa on ainakin WHO:n määritysten mukainen haittaprosentti sekä koodi omalle diagnoosillesi.

      Muistaakseni RNIB:n fb-seinällä oli juttua UK:ssa vammaisten tukiin tehtävistä (ankarista) leikkauksista talouskriisin seurauksena, joten tämäkin kannattaa varmistaa ja ottaa huomioon matkabudjettia laskeskellessa.

      Hyviä reissuja ja parempaa jatkoa.

    • PoisSuomestaJaHeti!!

      Kiitos asiallisesta vastauksesta! :) Lähdenkin heti tutkimaan tuota linkkiä ja aamulla sit vaan puhelimen kimppuun tai jotain... :D

      Nuo vasemmanpuoleinen liikenne -tyyliset asiat ei mua sinänsä haittaa kun liikkumisnäköä on (vielä!) sen verran jäljellä että pärjään, valkoinen keppikin on lähinnä tasoerojen ja vesilammikoiden jne havaitsemista helpottamaan ja muille selittämässä törmäilyjäni ja hitauttani. Rahat tunnistan silmillä jne. Mutta hyvähän näistäkin oli muistuttaa, kiitos siitäkin. :)

      Tuossa lääkärintodistusjutussa ei kyllä olis ihan heti tullu mieleen että mitä kaikkia muotoseikkoja niihin kuuluukaan, mutta nyt kun mietin niin eihän se pelkkä virallinen käännös välttämättä riitä... No, ne selvinnee ajallaan. :)

      Kiitos asiallisesta vastauksesta ja onnea matkaan sinullekin. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      277
      3090
    2. 201
      2876
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2464
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      221
      1936
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      160
      1213
    Aihe