Flunssa!!

help

Meillä on n. 7 kk pentu, joka kärsii nyt jo viidettä päivää ärhäkästä flunssasta.. Koira joutuu ottamaan happea suun kautta ja nenän kautta ulos.. Vesi ei maistu, ruoka jotenkuten. Milloin on syyytä mennä lääkäriin? Tai onko jotain kotikonsteja koiran olon helpoittamiseksi? Koira ei oikeen suostu edes nukkumaan, koska flunssa on niin kova.. Apua/neuvoja tarvitaan kovasti! :)

4

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gasil

      Mene jo lääkäriin! Sieltä saat lääkkeitä jotka auttavat, ja voivat kertoa jos on vakavempaa. Hopi hopi!

    • kfgjrigtj

      Lekurille vaan. Varsinkin jos koira ei suostu juomaan! Vettä voi antaa ruiskulla suuhun.. Koiralla voi olla kovakin kuume, ilman että sitä suuremmin näyttää!

    • BP

      Jos kuume ei ole noussut ja ravintoa ottaa vastaan niin ei mitään kovin suurta hätää ole. Ilmeisesti ei ole kyse kennelyskästä vaan ihan oikesta nuhasta, joka tosin on harvinainen, mutta ei mitenkään mahdoton. Omalla boksulla on ollut muutaman kerran nuha ja mennyt ohi omia aikojaan. Muistaakseni kesti noin viikon molemmilla kerroilla. Koira saattaa ensin olla itse hyvin hämillään mitä on tapahtumassa ja reagoida vahvastikkin nuhaan panikoimalla, pissaamalla sisälle jne...

      Kotikonsteista täällä parhaaksi todettu on sauna. Meillä onneksi tuo kaveri tykkää saunoa ja nuhan iskiessähän "hyöryhengitys" on tehokas tapa avata röörit. Itse koitan myös seurata yleiskunnon kehittymistä mahdollisimman tarkasti ja vältän rasittavaa liikuntaa jos vähänkään vaikuttaa vaitonaiselta. Riski vakavimmille sairauksille kasvaa jos puolitehoisena päästää riehumaan.

      Olen ajatellut, että jos vielä tuo kaveri kehittää kunnon nuhan niin käyn tutkituttamassa sen eläinlääkärillä jos vaikka osaisivat kertoa jotain ennaltaehkäisiviä konsteja tms.

    • 5i7

      voi olla nenä,kurkku tai nielutulehdus..
      meillä esim.oli syksyllä flunssa,joka myös todettiin flunssaksi samalla kun oltiin ottamassa lekurilla virallisia kuvia..
      nyt heti alkuvuodesta alkoi taas aivastelu ja ajattelin,että taas on flunssa.. no päätinpä viedä parin vk:n ihmettelyn jälkeen eläinlääkäriin ja niin vaan olikin kurkkutulehdus ja Ab-kuuri päälle :( lekurikin ihmetteli,että eikö koira todellakaan oo yskiny ja ollu puolikuntoinen? ei ollut ollu vaikka kurkku olikin tutkimuksissa tulipunainen..
      On ollut myös kerran nenä-nielutulehdus,mutta se oli selkeä.. alkoi lyhyen ajan sisällä yskiä ja kakoa,joka yltyi vrk:ssa niin pahaksi että koira ei saanut nukuttua yskältä ja joutui hegittämään vain suun kautta.. tosin epäiltiin myös vierasesinettä nenässä/nielussa,mutta koska oireet paranivat Ab-kuurin jälkeen niin oletettavasti ei siellä mitään ollut.
      Toinen koirani sairasti viime vuonna kurkkutulehduksen ja muita oireita ei ollut kuin hakkaava yskä.. sekin saatiin hyvin hoidettua Ab-kuurilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7229
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      35
      2781
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2356
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      99
      2062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1757
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1333
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe