Miehen ja naisen katoamiset 80-90-luvuilla ja "hevosenpääjuttu"

Siru83.......

Tällainen tapaus lötyy Kadonneet henkilöt-kirjasta. Tapahtumavuosia ei mainita, mutta kirjan tapaukset ovat 70-luvulta vuoteen 95, ja koska tapauksessa mainitaan pankkikorttien käyttö, oletan että se on 80-90-luvulta, jolloin pankkikortteja käytettiin jo laajemmin. Tuossa puhutaan myös pankkiautomaattien valvontakameroista, joten sekin antaa viitteitä siitä, että tapahtumat ajoittuvat 80-90-luvuille.

Eli suomalainen mies muutti Norjaan naisen perässä. Norjassa hän työskenteli talourakoilla. Kesken urakan mies oli lähtenyt kahden viikon lomamatkalle Miamiin USA:han norjalaisen miehen kanssa. Mies ei palannut lomalta takaisin, ja hänen tilalleen palkattiin toinen mies tekemään urakka loppuun.

Aikaisemmin mies oli viikottain yhteydessä kotiinsa Suomeen. USA:han lähdön jälkeen hän ei enää ottanut yhteyttä kotiin, minkä vuoksi omaiset tekivät hänestä katoamisilmoituksen. Katoamisilmoituksen tekemisen jälkeen kadonneen miehen kaukaiselle sukulaiselle tuli Miamista kortti, jossa oli omituinen teksti. Helsingistä oli pankin konttorista nostettu kadonneen miehen tililtä 9000 markkaa. Nostotapahtumasta on valvontakameran kuva, josta näkyy ettei nostaja ole kadonnut mies. Myöhemmin kadonneen miehen pankkikorttia käytettiin keskisuomalaisella huoltoasemalla. Kadonneen miehen nimellä tehtiin myös muuttoilmoitus Ruotsiin. Ruotsin poliisit olivat tarkistaneet osoitteen, missä kadonnut mies osoitetietojen mukaan asui ja toimituttaneet valokiopion siellä asuvan miehen henkilöpapereista. Henkilöpapereissa ollut kuva näytettiin kadonneen miehen omaisille, ja he sanoivat, ettei se ole kadonnut mies. Omaiset menivät katsomaan paikan päälle, kuka siinä osoitteessa asuu, ja heille kerrottiin, että kadonneena miehenä esiintynyt mies oli edellisenä päivänä lähtenyt Norjaan. Omaiset näyttivät naapurille kadonneen miehen valokuvaa, ja naapurit sanoivat, ettei osoitteessa asunut mies ollut kadonnut mies.

Poliisitutkimuksissa selvisi, että eräs suomalainen mies oli esiintynyt kadonneena miehenä. Hän oli nostanut kadonneen miehen tililtä rahat Suomessa ja käyttänyt kadonneen pankkikorttia. Ruotsissa mies oli näyttänyt kadonneen ajokortin ja passin poliisille näyttääkseen, ettei kadonnut ole kadoksissa. Kadonneena miehenä esiintyneen miehen naisystävä oli myös käynyt Suomessa ja kertonut omaisille ja viranomaisille seurustelevansa kadonneen miehen kanssa.

Myöhemmin kadonneena miehenä esiintynyt mies on liikkunut kadonneen passilla eri puolilla Eurooppaa ja Amerikkaa (Norjassa, Ruotsissa, Costa Ricassa, Meksikossa). Kadonneena miehenä esiintyneellä miehellä on Costa Ricassa uusi naisystävä, ja hän on mukana liiketoiminnassa, jonka laillisuudesta ei ole selvyyttä.

Myös tämän miehen entinen naisystävä, joka esitti kadonneen miehen omaisille kadonneen miehen uutta naisystävää, on kadonnut, ja epäillään että sama mies on surmannut myös hänet. Nainen oli kadonneen miehen surman ainoa todistaja. Lisäksi kadonneena esiintynyt mies on Suomessa ilmeisesti syyllistynyt muihin vakaviin rikoksiin (ns. hevosenpääjuttu).

Lähde: Jussi Pajuojan ja Markku Salmisen toimittama Kadonneet henkilöt-kirja

Tietääkö joku tapauksesta enemmän? Tästä ei mediassa ilmeisesti ole paljon ollut juttua kenties sen takia, että kadonnut oli muuttanut Norjaan, ja kadonnut suomalaisnainenkin asui ulkomailla kadotessaan.

Mutta kuka tämä todennäköisesti kaksi ihmistä murhannut suomalaismies on, ja mikä on tuo "hevosenpääjuttu", johon hän oli ilmeisesti sekaantunut?

25

6372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emmä tiiä.

      Laitapa tämä nootti tuossa HENKI>RIKOKSET alapuolella olevalle KADONNEET IHMISET palstalle, jos siiellä näitä juttuja seuraisi joku asiaan perehtynyt.

    • Ketäs nuo

      kadonneet oli?

      • Siru...........

        Heidän nimiään ei mainita Kadonneet henkilöt-kirjassa. Mutta tekijä on ilmeisesti Kiuruveden vuoden 1983 hevossurmien toimeksiantaja Sulo H, ja kadonnut nainen siis on hänen ex-naisystävänsä.


    • Siru83......

      Sen verran on selvinnyt, että tuo hevospääjuttu viittaa vuoden 1983 hevossurmiin. Asikkalasta kotoisin oleva liikemies Sulo H oli palkannut poikansa ja tämän kaverin tekemään ilkivaltaa Grönholmien ratsutilalla Kiuruveden Porttilassa. Sulolla oli ollut yhteinen ravitalli Harri Grönholmin kanssa, ja hän oli kokenut että Grönholmit olivat huijanneet häntä bisneksisssä. Ravitalli menikin nurin, ja kaikki tallin omaisuus mukaanlukien Sulon huippuravuri pakkohuutokaupattiin.

      Sulon poika ja tämän kaveri, jotka omistivat yhdessä kuntosalin Lahdessa menivät Grönholmien talleille 27.10.1983, ottivat mukaansa kaksi hevosta, veivät ne 300 m päähän metsikköön, jossa viilsivät kaulat auki molemmilta hevosilta sidottuaan ne päitsistään narulla puuhun. Sitten hevosilta leikattiin päät irti ja viillettiin vatsat auki. Hevosten irti leikatut päät laitettiin tien lähelle, ja molemmilta puhkaistiin jalkajousella vasen silmä. Sulo suunnitteli myös jatkokostotoimenpiteitä Grönholmien tilalla, ja hänen poikansa hallusta löytyi pidätettäessä mm. kotitekoinen pommi. Sulo olikin soittanut tapahtumailtana Grönholmeille ja sanonut, että hevossurmat ovat vasta alkua.

      Ravipiireissä Sulo tiedettiin tekijäksi, mutta kukaan ei suostunut poliisille todistamaan. Samana vuonna Sulo ja hänen poikansa pidätettiin, kun he mafiatyyliin yrittivät pakottaa parkanolaisen Jouni Järvensivun tallin konttoristin väkivalloin allekirjoittamaan kauppakirjat ravihevosesta.

      Näistä hevossurmista on kirjoitettu tuolloin paljonkin mediassa, mutta koska nämä kaksi kadonnutta uhria, jotka ovat selvästi joutuneet henkirkosten uhreiksi, ovat kadonneet ulkomailla, ei poliisi ole ilmeisesti laajemmin heidän katoamisestaan Suomessa julkisesti tiedottanut, koska heitä ei Suomesta etsitty. Siksi medialta on mennyt ohi se, että ilmeisesti tämä sama liikemies, joka oli hevossurmien takana, oli myös vastuussa näiden kahden ihmisen katoamisista.

      • Lirulariloru...

        Jos niitä ei tutkita kovin virallisesti katoamisina, ei voida aloittaa henkirikostutkintaakaan koska epäillylle ei ole pontta.


      • Anonyymi

        Siis Grönfors ei Grönholm


    • Siru83....

      Kadonneet henkilöt-kirja on kahden poliisin kirjoittama eikä siinä käsitellä katoamistapauksia, jotka eivät ole poliisin ETSH- tai ETSI-rekisterissä. Eli kyseessä on viralliset poliisin tutkinnassa olevat katoamistapaukset. Ja tuo hevossurmien toimeksiantaja, liikemies Sulo H on ilmeisesti pääepäilty.

      Molemmat uhrit ovat kuitenkin kadonneet ulkomailla, ja toinen uhri on pääepäillyn naisystävä, joka on ensimmäisen katoamisen ainoa todistaja. Tuon kirjan jutun perusteella katoamiset ovat poliisin mielestä selviä henkirikoksia, siinä kirjoitetaan "uhrista" ja "tekijästä".Ruumiita ei vain ole löydetty. Molemmissa tapauksissa Suomessa asuvat omaiset ovat tehneet uhreista rikosilmoituksen, ja siksi Suomen poliisi tutkii niitä, vaikka toinen katosi lomamatkalla USA:ssa ja toinen jossain muualla ulkomailla.

      • Siru83....

        Kirjan kustantaja on siis Keskusrikospoliisi.

        Tapauksesta sanotaan ennen varsinaista tapahtumakuvausta näin:

        "Seuraavassa tapauksessa sekä tekijä että uhrit ovat suomalaisia, mutta teot ovat todennäköisesti tapahtuneet ulkomailla. Kysymys on ilmeisesti saman henkilön tekemästä kahdesta henkirikoksesta, joista jälkimmäisellä rikoksella on eliminoitu edellisen rikoksen ainoa todistaja."


      • laruloruliru...
        Siru83.... kirjoitti:

        Kirjan kustantaja on siis Keskusrikospoliisi.

        Tapauksesta sanotaan ennen varsinaista tapahtumakuvausta näin:

        "Seuraavassa tapauksessa sekä tekijä että uhrit ovat suomalaisia, mutta teot ovat todennäköisesti tapahtuneet ulkomailla. Kysymys on ilmeisesti saman henkilön tekemästä kahdesta henkirikoksesta, joista jälkimmäisellä rikoksella on eliminoitu edellisen rikoksen ainoa todistaja."

        Jaa tuollainen tapaus. En ollut kuullutkaan. Se on sitten sitä hiljaista tutkintaa, odottavat että jotain oleellista tulisi esiin ja tutkinta saisi uutta vauhtia. Ei ruumista ei pidätyksiä. Tuollaista vyhteä on varmaan perin vaikea lähteä purkamaan.


    • Siru83.....

      Sulo Halttunen on hevossurmien tilaaja ja vaikuttaa nykyään Etelä-Savossa. On ollut viime vuosina vielä ravitoiminnassa mukana. Jos hän on asunut Costa Ricassa joskus 90-luvun puolivälissä, hän on tuo kirjassa mainittu katoamisista epäilty suomalaismies.

    • 7+7

      Mä olin intissä tämän toisen hevoset tappaneiden nuorukaisen kanssa samaan aikaan.

      • Siru83.

      • Assuan

        Minä löysin nämä hevoset kaverini kanssa,ori Henry Victory ja tamma Assuan.
        Olin siihen aikaan Grönforsin tallilla hevostenhoitajakurssilla.


      • vähänsekavaa
        Assuan kirjoitti:

        Minä löysin nämä hevoset kaverini kanssa,ori Henry Victory ja tamma Assuan.
        Olin siihen aikaan Grönforsin tallilla hevostenhoitajakurssilla.

        Tallin toinen omistaja romani, mutta tuo Sulo ilmeisesti kantaväestöä, entä sitten kadonneet ja ilmeisesti mrhatut mies ja nainen, keitä nämä olivat, liittyivätkö talliin mitenkään?

        Romanithan noita kostoja tekevät, kostattiko hevosten tappamiset vai tappoiko Sulo vaan ahneuttaan. Ihmetyttää miten voi esiintyä toisena henkilönä poliisille, ei kai niin samannäköinen voi olla.


    • Aqualan

      Pakko on oikaista, kun kirjoitetaan Grönholmista... Kiuruveden Porttilassa asusti romaanisuku, nimeltään Grönfors. Perheen pää oli VIhtori Grönfors, maan kuulu romaani mies.

      • romani

        Ei romaani vaan romani. Niin se menee.


      • Siru83.

        Jep nimi oli väärin kirjoitettu.


    • ravimies1

      elääkö sulo viellä

      • .......

        On elossa ja asuu Kangasniemellä.


      • .....

      • Anonyymi
        ....... kirjoitti:

        On elossa ja asuu Kangasniemellä.

        Kuollut onneksi on.Kaikenlaisia höpöjä sitä oli on.


    • vihreäkoski

      toivottavasti ei sais kuolla tuollainen sika julli eläinten rääkkääjä ei ole miestä muuta tekeen

    • Surunkyynel-siskot

      Kyllä, tämä on hieno sisko.
      - Se vähentää omaan egoismiin turvautumista.
      Ei suinkaan oikea väkivalta,-tai raatelu-toimi.

      UIkopuolinen nainen: Pikkusen verta suuttunut taas poliisiin.

      ' mm. Päivi, nti. Niemi, haastattelee
      ' mm. prinsessaleikkin mieltymys, hektisyys, päällekarkaaminen, mieltymys ja käyttö
      Olisi heitä joku edes voinut auttaa?

      Diakonissa. Onko teille koskaan ajateltu tällaista älyllisyyden hoitamista, tai nostamista?
      ' mm. normaali hoito-toimenpide
      ' mm. ei jatkuva, pitkä-aikainen hyökkäävä-tila
      ' mm. iloisuus, masennuksen hoitaminen
      ' mm. katsottava ja rinnastettava mongoloidin osalta
      ' mm. myös omaa mongoloidia ajatellen

      Kuka on tämä kostaja?
      ' mm. pitkä-aikainen nais-toimintalinjan samansukupuolisena seksi-suhteena
      Kaupunki: Yes.
      - Ei saadakaan.
      ' mm. pankki-toiminta ja sen sulkeminen
      POLIISI: Olen esitellyt.
      ' mm. erityinen naisten halventamisen mieltymys, väkivalta-teko, sen kohdistaminen
      ' mm. päällekarkaaminen, hyökkäävä alistaminen, sen mieltymys, hektisyyden kohdistaminen

      Ulkopuolinen nainen: Ei sieltä saakaan sieltä mongoloidi-hoidosta
      Ei nais-toimintalinjana.
      Kaupunki, korjaus-pyyntö
      Miksi haluatte tehdä mongoloidi-teettiä naisen sukupuolen halventamisena?
      - Ei meillä ole käytössä sitä tilaa. Mieshenkilö, poliisi
      ' mm. ulkonäköpiirre-vammaisen kysymät, toiminnan edellytykset, elämällensä

      Jaa, me ei saada pitääkään tätä.
      Ei tämä ei varsinaisesti ole tarkoitettu ulkonäköpiirre-vammaiselle.
      Mieshenkilö, entinen poliisi: Jaa, ei ollenkaan....

      Hyötyjä: Iloisuus, ihmisen vapaus, terapia, yksityis-elämä, sen säilyttäminen
      ' mm. terveyden osa-alueet, niiden säilyttäminen, hektisyyden välttäminen
      ' mm. tasapainoinen, muiden ihmisten henkilökohtaisen elämän tukeminen
      ' mm. hyvinvointi, ja turvallinen miljöö, osallistuminen, toinen ihminen, ja tulevaisuus

      Allekirjoittanut "Teilläkö ei ole edellytyksiä tähän?"

    • katinka70

      pysykää asiassa...

















      pysytään asiiassa, suku tulee jälleen Kiuruveelt..

    • Anonyymi

      Onneksi huijari Sulo päässyt ilmavoimiin.Pilven yläpuolella katselee hevosia.Tuskin kellään häntä ikävä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1959
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1887
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1865
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1370
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe