Sarkajuhla 2012

helenaa

Hei, onko muita osallistumassa sarkajuhlaan? Olis kiva kuulla miten valmistaudutte juhlaan ja jännittää yhdessä :)

244

3885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • evelyn

      Oi ihanaa, odottelinkin jo että mahtaakohan tämän vuoden juhlasta tulla jonnekin päin keskustelua!

      Mies toi viikonloppuna kutsun juhlaan ja tuntuu, että odotus ja jännitys vaan kasvoivat entisestään! Mekkona aion käyttää samaa mikä oli RUKin kurssijuhlassa, eli melko yksinkertainen mekko, jossa helma on "pussitettu" ja vyörätöllä valkoinen nauha, joka laskeutuu helmaa myöden. Aion ehkä rikkoa etikettiä hieman ja laittaa sellaiset valkoiset nilkkurin ja saapikkaan välimallit (jotka oli myös kurssijuhlassa), koska en jaksaisi lähteä saalistamaan valkoisia avokkaita. Jalat on niin erikokoiset, että sopivien kenkien löytäminen on tuskaa! Oikeastaan kaikki muu on valmiina, paitsi parturi ja meikki.

      Sain mieheltä aivan ihanan vuosipäivälahjan, joka pääsee sitten juhlassa kaulaan :> Huvittavaa on, että koru on kalleinta, mitä päälläni silloin on. Oikeastaan kalleinta mitä koko asunnostani löytyy :D Okei, oli ihan pakko vähän kehuskella, on se vaan niin kaunis koru!

    • EH

      Täällä olisi kans yksi juhliin tulija. Vielä ei jännitä, mutta voihan se olla, että juhlien lähestyessä alkaa jännittä :)
      Mekko on ostettu, mutta kengät ja laukku pitäisi vielä löytää. Tuntuu vain, ettei mieleisiä mukavia ja hyvännäköisiä juhlakenkiä meinaa löytyä.

      Ja mitä nuihin hansikkaisiin tulee, niin pakolliset ne ei ole. Taitaa mennä vähän muodin mukaan tuo hansikkaiden käyttö. Ite en ajatellu laittaa :)

    • Hei, minäkin osallistun juhlaan poikaystäväni avecina. Odotan innolla juhlaa, vielä ei jännitä mutta eiköhän lähempänä.. Kiva kuulla teistä muistakin. :) Ihanaa laittautua prinsessaksi.

      Itse laitan myös saman puvun kuin RUK:n kurssijuhlassa. Mekko on yksinkertainen, kapea iltapuku, jota saatan vielä tuunata itse, koristella tms. Käsineiden sijaan laitan olkapäät peittävän huivin. Kengät täytyy vielä katsella uudet, samoin jotain koruja täytyy ostaa.

      Pitää alkaa harjoittelemaan kampauksen tekoa, teen itse sekä kampauksen että meikin juhlaan. Toivottavasti päästään hotellihuoneisiin laittaumaan ennen Santahaminaan menoa.. Eikö olekin hassua mennä iltapuku päällä jo iltaPÄIVÄLLÄ Santahaminaan? :D Saa olla hienona koko päivän!

    • Moikka!
      Olen myös saanut onnekkaana kutsun vuoden 2012 Sarkajuhliin.. :) Kiva, että täällä on keskustelua jo syntynyt, niin voidaan yhdessä jännittää ja kertailla etikettisääntöjä.... ;) Oletteko muuten osallistumassa tanssikurssille? Itse asun Turussa, joten mulla ei ole mahdollisuutta reissata joka maanantai Helsinkiin asti. Puku on jo ostettu, siihen vielä kengät ja laukku muut tillbehöörit.. Käsineitä en aio laittaa, olkapäille huivin sen sijaan. Jännäää!!! :)

    • helenaa

      Mua lähinnä ahdistaa tämmöset hienostelu tilaisuudet, mutta eiköhän tää tästä. Mekko täytyy vielä hankkia, mutta ajattelin vähän säästää kuluissa ja selvitä vanhoilla kengillä ja laukulla jos ne vaan pukuun sopivat. Onko se nyt niin, että pitää olla joko huivi tai/ja käsineet?

    • Muokin tosiaan jännittää "hienostelutilaisuudet" koska en oo käynyt monissakaan hienoissa juhlissa.. Mutta uskon, että jokainen osaa perus pöytätavat, muu onkin sitten plussaa. Ja voihan sitä aina seurata miten vierustoveri toimii. ;) Kannattaa kuitenkin pistää mieleen tärkeimmät etiketit, sen verran arvokas juhla on tulossa. Olen ymmärtänyt että kadetit on todella herrasmiehiä ja pitää avecistaan huolta loppuun asti.

    • evelyn

      Mun käsittääkseni ruokapöydässä olkapäät pitää olla peitetty. Tai niin ainakin taisi silloin kurssijuhlassa olla.

      Onhan se kyllä ehkä vähän hassua olla jo iltapäivällä hienoissa iltapuvuissa yms :D Mä en pääse myöskään sille tanssikurssille kun asun Tampereella.. Sinänsä vähän huono homma, koska tanssiminen ei todellakaan ole hallussa! Täytyy pyytää miehekkeeltä pientä tukiopetusta! Varmaan myös noista pöytätavoista.. :D

    • Minäkin asun Tampereella eli en käy tanssikurssilla, poikaystävä saa prepata vähän tansseja, joita harjoittelevat. Eiköhän perusvalssi ainakin suju jotenkin, ja kadetti vie ja nainen tulee perässä vai mitä? :D

      • EH

        En itekään erityisemmin pidä hienostelusta ja jäykistelystä, mutta pakko kai se on kestää. Oman miehen avecina oon tulossa, niin ei taida olla vaihtoehtoja :D
        Mullakin jää se tanssikurssi väliin, ku ei täältä itäisestä Suomesta oikein pysty osallistumaan. Vanhojentansseistakin on jo niin monta vuotta etten kehtaa edes kertoa :D


    • Helpottavaa kuulla, että on joku muukin kun ei osallistu tanssikurssille. Ei tarvitse sitten olla se ainoa, joka ei ihan taivu tangon pyörteissä... ;) Olen tulossa vanhan lukiokaverin avecina, emme siis seurustele millään tavalla.. :)

    • evelyn

      Juu ei taida kovin moni loppujen lopuksi päästä sille tanssikurssille. Itse en edes vanhoja tanssinut, joten mun tanssitaidot juontaa juurensa jonnekin koulun liikuntatunneille, joilla pikaisesti kerrattiin tanssiaskeleita. Uskotte varmaan, että se tanssiosuus lievästi sanottuna ahdistaa.
      Meinasin kieltäytyä kurssijuhlakutsustakin, kun kuulin, että ohjelmaan sisältyy tanssimista. Luojan kiitos se ei ollut pakollista. Ette arvaakaan kuinka rukoilin miestäni ottamaan itselleen avecin vaikka sieltä tanssikurssilta, jos tanssiminen on juhlassa pakollista. Kumma kyllä ei mennyt läpi... :D

    • Mä luotan siihen että kadetti vie kun on kerran opit tanssikurssilta.. :) Ei kannata stressata siitä, pikkuviineissä tanssikin luistaa :D En malta odottaa juhlaa!

    • evelyn

      No se on kyllä totta, että jos vähän alkomaholia saa alle niin eiköhän ala valssit ja sambat sujua :D

    • N

      Moikka!
      Kauheeta kun miulle alkaa pieni paniikki vissiin tulla, oon ollu joulusta asti Intiassa ja tanssiaispuvusta ei tietoakaan... Oon siis poikaystavani avecina juhlaan tulossa. Aion myos osallistua tanssikurssille, vaikka vahan joudunkin matkustamaan, ja tan Intianmatkailun takia en kahdelle ekalle tunnille paase. Vahan jo kuumottelis Suomen paan asiat, ois kiva paasta metsastamaan pukua ja koruja ja muuta juhlaan :) Ainoa valmis asia taitaa olla kampaus, kun isani naisystava saa pitaa siita huolen!

      • Voin hyvin kuvitella, että sulle alkaa pieni paniikki iskeä. Mutta onhan tässä vielä aikaa.. :) Ja Vanhojen tanssi-sesongin jälkeen tulee varmasti upeita pukuja alennukseen! Ja sulle on varmaan tullut kaunis rusketus siellä Intiassa..? :) Joten kyllä se siitä, ajattele positiivisesti.


    • On sulla vielä aikaa! Ihania pukuja on kaupat pullollaan, ihan harmittaa kun itse menen samalla vanhalla.. :D Voi rusketus kelpaisi itsellekin näin talven keskellä.. Tsemppiä ja ei varmasti hätää! :)

    • Oletteko muuten ajatelleet vielä kampausjuttuja? Hiukset auki vai kiinni..? :)

      • EH

        Minä ajattelin tuon kampauksen kohdalla rikkoa hieman etikettiä, eli hiukset pääosin auki ja kiharalle :) Jospa se ei ois niin kauhian tarkkaa...


      • Haminasta

        Etiketin mukasestihan hiusten on oltava ylös kiinnitettynä, mut eiköhän se voi soveltaa nuorekkaaks ja nykyaikaseks hyvän maun rajoissa. Itsellänihän on onnettomasti sivusiili, että soveltaminen alkakoon...


      • ups. (kadk94) vaimo
        EH kirjoitti:

        Minä ajattelin tuon kampauksen kohdalla rikkoa hieman etikettiä, eli hiukset pääosin auki ja kiharalle :) Jospa se ei ois niin kauhian tarkkaa...

        Kyllä se kuule aika tarkkaa on. Älä ole häpeäksi seuralaisellesi, sillä ei hänkään ole (toivottavasti) sinulle. Etiketti on etiketti; noudata sitä!


    • evelyn

      No rikonhan mäkin etikettiä kenkien suhteen :>

      Tänään varasin kampauksen juhlapäivän aamulle ja koekampaukseen meen viikolla 9! Vielä pitäis miettiä minkälaisen kampauksen haluan! :D

    • Teen itselleni juhlapäivän aamuna melko ylös tulevan kiharanutturan, toivottavasti onnistuu, täytyy harjoitella.. :)

    • N

      Miun pitaa hiusasiaa viela miettia, mutta ei tasta lyhyesta tukasta kovin etiketin mukaista saa... Pitaa varmaan netista ettia vahan jotain juhlakampauksien malleja lyhyeen kuontaloon. Ja tosiaan, ne vanhojentanssimekkojen alet varmaan on hyva kayda kattomassa, jos vaikka tekis loydon :) on taalla reissussa vahan yritetty tota varia ihoon saada, pieni rusketus on onneks tullu pintaan!

    • Ajattelin myös laitatuttaa melko ylös tulevan, löysän kiharanutturan.. Löytäis vaan jonkun kivan kuvan netistä, niin vois sitten kampaajalle näyttää. Menen siis juhlapäivän aamuna kampaajalle ja meikkiin.. :)

    • Nasu

      Moikka! Mä olin viime vuonna sarkajuhlissa ja merikadettitanssiaisissa. Olkapäät ei oo pakko olla peitettynä, itellä ei ainakaan ollu eikä ollut monella muullakaan. Mä stressasin juhlien jäykkyyttä, mut oikeesti, sinne tulee monia muitakin ihmisiä, joten kukaan ei kiinnitä suurta huomiota jos vähä luistaa jostain :D Tosin mun mielestä tiettyjä etikettisääntöjä ei sovikkaan rikkoa. Juhlat on oikeesti aika rennot, joten ei kande stressaa. Juhlissahan pitäis hiukset olla kiinni, mutta puoliks aika kiharalla ei ole paha, koska nuorille ihmisille sopii kaikki ; ) Mutta mitään nilkkureita mä en kyllä jalkaani laittais, tai sit pitäisin huolen että ne ei näy sieltä mekon alta. Jos on kova palelemaan, kannattaa silloin ottaa joku hartiahuivi, koska ainakin viime vuonna oli välillä hieman kylmä jopa sisällä istuessa, varsinkin syödessä. Ruokaoperaatio kestää nääs tunteja, joten suosittelen myös monta kertaa vessassa käyntiä, koska ruokailusta ei saa poistua ennen taukoa :)

    • Haminasta tulossa

      Oivoi ei oo totta. Kivaa siel varmasti tulee olemaa, mut ahdistaa silti etukätee kaikki yksityiskohdat. Helppoja se jätkien on olla, ku on asu firman puolesta eikä huolia naamasta tai hiuksista. Kuulin muuten tänää, et jos hotellilla ei ehdi tai halua vaihtaa vaatteita nii saarelle on järjestetty tilaa sitä varten. Ite en vielä oikee tiiä, et kui täs nyt oikee käy, ku mekko on kesken, tukka on lyhyt hapso ja kengät liian isot :D Mut tosi lohdullista oli löytää tää keskustelu nii en ihan yksin oo murheitteni kanssa.

    • Hermot.

      Heip! Edellisvuosien keskustelupalstoja vakoilemalla selveni monta yksityiskohtaa. Onko ketä kaikkia hotellilla valmistautumassa ennen bussikuljetusta saarelle? Olisi kiva hermoilla yhdessä :D Ja tietääkö kukaan virallisesta jatkopaikasta? Sitä varten kannattaa varmaan varata lyhkäisempi mekko matkaan...

      Voi kun itselläni valmistelut aivan puolitiessä; mekko kesken, laukkua ei ole, ei ideoita hiuksia varten... Yms. Mutta eiköhän kaikki valmistu aikanaan. Miten muilla sujuu?

      Voi hyvä luoja kun hermostuttaa, mutta ihan varmasti tiedossa on hauskat juhlat.

    • Kiva kuulla ettei juhla ole hirveän vakava, tosiaan porukkaa on paljon mihin voi "kadota".. :DD Kunhan asu- ja ruokailuetiketti on suurinpiirtein hallussa niin pitäisi juhlimisen onnistua.

      Minä aion todennäköisesti tulla hotellille ennen Santahaminaan menoa ainakin pukeutumaan iltapukuun ja viimeistelemään meikin yms. Jospa poikaystävä saisi vielä lisäinfoa lähempänä hotellijärjestelyistä. Voikohan jatkoille mennä samassa iltapuvussa, ei huvita kannella toista mekkoa mukana.. En malta odottaa juhlaa! :))

      • Haminasta

        Siis se jatkopaikka on ilmeisesti ihan hotellin vieressä, että sen lyhkäsemmän mekonhan voi käydä siinä hotellissa vaihtamassa. Ettei siis mukana tarvii kanniskella mitää.


    • Nasu

      Joo oikeesti kannattaa valmistautua hotellilla ihan täysin :D Koska perillä teidän ylpeä miehenne haluaa varmaan esitellä kaikkea ja me ainakin mentiin suoraan valokuvaan ja sitten kellariin juomaan pari rauhottavaa ;--) Itse en sinne jättäisi valmistumista. Mikäli teillä on hotellina Scandic Simonkenttä, niin ainakin viime vuonna "jatkot" olivat tigerissa. Siitä teillä onkin sitten hyvä matka kontata hotellille yöllä.

    • Pöpö

      Kyllä täälläkin yksi osallistuja! :)
      Juuri mietiskelen löytyykö mistään keskusteluja
      Juhlista! :)

      Hyvä etten ole ainoa jolla vaiheessa kaikki!
      Sillä meikki ja kampaaja hoidossa, mutta puvusta
      Kengistä hanskoista ei vielä tietoakaan! :/

      Onko puvun värillä väliä? Olen aivan hukassa
      Kyseisestä aiheesta..:/

      Itse osallistuin tanssikurssille sillä taidot ovat hieman
      Ruostunut sitte yläasteen! :D

      Vielä yksi kysymys jos joku osaisi auttaa...
      Mites nuo tatuointien näkymiset?
      Pitääkö ne saada piiloon? Vai onko sillä mtn väliä? ;D

      • neiti ja sivistynyt

        Mitä amiksia sinne on menossa kun et ole lukiossa tanssinut? Hävettää.


      • evelyn
        neiti ja sivistynyt kirjoitti:

        Mitä amiksia sinne on menossa kun et ole lukiossa tanssinut? Hävettää.

        Jotkut ehkä jättivät wanhat väliin mm. parin ja rahan takia?


      • tytteröinen 94
        evelyn kirjoitti:

        Jotkut ehkä jättivät wanhat väliin mm. parin ja rahan takia?

        aika köyhää ja kateellista. :(


    • Helpotus tosiaan kuulla, että juhlat eivät ole niin "jäykät", vaikkakin arvokas tilaisuus.. Hotellina on Sokos Hotel Presidentti, joka on aivan rautatieaseman vieressä. Siitä mun on sitten helppo kipasta pari sataa metriä Turun suunnasta tulevasta junasta.. Kuulemma viim. yhden aikaan olisi hyvä olla hotellilla, niin ehtii ottamaan hotellihuoneen vastaan, pukemaan iltapuvun ja tekemään viime hetken ehostukset. Bussit Santa Haminaan lähtevät siis klo 14 aikoihin. Itse ajattelin ottaa mukaan lyhyemmän mekon myös jatkopaikkaa varten.

    • Nasu

      Puvun värillä ei ole mitään väliä ja tatskat saa olla näkyvillä. Monella näkyi tatskaa ja itelläni on myös selässä kuva. Olisihan se naurettavaa jos vielä vuonna 2012 pitää peittää tatuointi :D

      • Pöpö

        Oi voi, kiitos! Nyt helpottunut olo! Ei siis tarvitse
        Poolopaita päällä tulla juhliin! :D


    • N

      Ihanaa että muillakin tosiaan jännitystä päällä, mie toivon että ens viikolla löytäisin jonkun puvun juhlaan... Oon ihan alkutekijöissäni valmistautumisen kanssa! Matkustan tosiaan Etelä-Karjalasta niin pyrin tulemaan juhlapäivänä hyvissä ajoin hotellille. Kampauksen saan aamulla, ja meikinkin ainakin suurimmalta osin teen valmiiksi ennen junamatkaa. Ei sitten jännityksissään hotellilla tarvi yrittää ehtiä kaikkea! Kunhan tässä vielä sisäistäis että tosiaan on taas Suomessa niin ehkä alkais saada jotain aikaseksikin! :D

      Minkäs värisiä pukuja teillä on juhlaan?

    • evelyn

      Oi kivaa, että täällä on taas keskustelu herännyt! Mun mekko on vähän sellainen punaisen ja pinkin välimaastosta.

      Ja niinhän mä Nasu ajattelinkin pitää huolen että ne kengät ei sieltä mekon alta näy ;) Niin tein kurssijuhlassakin silloin. Ja jos suurin osa ajasta istutaan pöydässä niin kuka niitä kenkiä näkee? Plus että mekkokin on ihan maahan asti ylettyvä. Tuskin kukaan nyt siellä kulkee katse maassa tuijottaen onko kaikilla etiketin mukaiset kengät jalassa : D

      • Pöpö

        Keskustelu on herännyt, onneksi !! :D

        Puvun väristäkään ei vielä tietoa..:/ olen tosiaan niin
        Alkutekijöissä tässä juhlaan valmistumisessa...

        Mites tuo hotelli homma menee? Olen ilmeisesti saanut
        Hieman huonot inffot asiasta, sillä ei mtn hajua ollut siitä ennenkun luin täältä... Onko hotellli huoneita varattu meille? Ja maksaako juhlan järjestäjä ne vai me itse?

        Jännitys kasvaa mitä enemmän ajattelen omaa vaate hankinta tilannetta! Apua!! :D

        Minkä tyyppiset jatko mekot olette suunnitellut pistävänne päälle? (: onko senkin oltava "ylisiisti" ja hienostunut? ;)


      • Neea
        Pöpö kirjoitti:

        Keskustelu on herännyt, onneksi !! :D

        Puvun väristäkään ei vielä tietoa..:/ olen tosiaan niin
        Alkutekijöissä tässä juhlaan valmistumisessa...

        Mites tuo hotelli homma menee? Olen ilmeisesti saanut
        Hieman huonot inffot asiasta, sillä ei mtn hajua ollut siitä ennenkun luin täältä... Onko hotellli huoneita varattu meille? Ja maksaako juhlan järjestäjä ne vai me itse?

        Jännitys kasvaa mitä enemmän ajattelen omaa vaate hankinta tilannetta! Apua!! :D

        Minkä tyyppiset jatko mekot olette suunnitellut pistävänne päälle? (: onko senkin oltava "ylisiisti" ja hienostunut? ;)

        Heippa!

        Ihanaa että täällä on keskustelua juhlista!

        Osisiko joku kertoa minulle juhlamekon mallista? Pitääkö sen olla kevyt ja suora iltapuku? Vai vanhojentanssi puvun tyylinen, leveähelmainen, ilmava puku? :-)

        Kiitos jo etukäteen!


    • pikkumyy

      Heips täällä taas yksi juhliin osallistuja lisää! :)

      Ja tanssikurssille huomenna ekaa kertaa..

      Mekkoasiaa olisi mielenkiintoista kuulla, siitä saatu jo muutamat riidat aikaiseksi kun ei tuolta mieheltä saa mitään infoa asiasta.. Mulla on nyt sellainen vanhojentanssi tyyppinen puku, suhteellisen muhkea, jonka kanssa voi myös vannetta käyttää (ja ilmeisesti tarkoituskin). Onko liian muhkea ja hankala tuonne sitten? Minkä kokoisia pukuja muille on tulossa? Mitään kuvamateriaaliakaan ei tunnu juhlista löytyvän että voisi urkkia millaisia ollut aiemmin. (Saakohan siellä olla oma kamera edes mukana?)...

      Hermoillaan juu yhdessä, tai mieluummin lievitetään stressiä ja jaetaan niitä tiedon murusia mitä noilta jätkiltä saadaan:P Olisi myös kiva sopia jtn tapaamista siellä hotellilla (varmaan väkisinkin näkee kyllä), mutta ei olisi ihan yksin siellä sitten :)

    • N

      Oi kiva, joku toinenkin tänään ekaa kertaa tanssitunnille! Sekin vähän jännittää... Mutta ihanaa osata sitten juhlassa tansseja!

      Ite ajattelin huomenna mekko-ostoksille mennessäni ettiä jotain aika perusmekkoa, helman leveyden suhteen. Kapea helma ei tunnu omalta, mutta oon kuullu että kovin leveä helma saattaa olla hankala tungoksessa. Pikkumyy, mitenkä siun mekko, onko sitä mahdollista käyttää ilman vannetta? Voisin kuvitella että ilman vannetta menisi ihan hyvin :)

      Toivottavasti miuta huomenna jo samantien onnistaisi mekon suhteen, pitäis löytää puku että pääsee sitten huivia, käsineitä, kenkiä, laukkua ja koruja miettimään!

      Laukkukoukun varmasti otan, luultavasti saan sellaisen lainaan. Tosin, eipä tuo kallis sijoitus omaksikaan ole ostaa, ja varmasti on juhlassa kätevä.

      • Pöpöt

        Oi voi, itse en pääse tänään tanssimaan! :/ työt puskevat niin kovin päälle! Toivotaan etten hirveästi jää paitsi mistään! ;)

        Olisi kyllä hotellilla mukava nähdä jo hieman etukäteen! (: sillä itse en ainakaan tietoisesti tunne ketään juhliin osallistujaa...

        Mitä pukuun tulee, mielestäni muhkeampi malli on enemmän oma, mutta pitää lähteä metsästämään sitä oikeaa! ;) saako puku olla tumma? Entä koristeltu?

        Mistä moista laukkukoukkua voi etsiä? Sillä olisi kätevä! Ainoaan että miten saa hihnattoman laukun kiinni siihen? :/


    • pikkumyy

      Juu täytyy kokeilla vielä miltä tuo mekko näyttää ilman vannetta ja miten pitkäksi se menee ilman, tosin muutenkin joutunen lyhentelemään helmasta kun ei ole mun mittojen mukaan tehty, enkä kovin korkeita korkoja viitsi laittaa :D Jospa tuossa illemmalla jaksaisi ruveta mittailemaan, jos vaikka tanssitunneista saisi vähän lisäenergiaa :P

      Ja laukkukoukku, eipä olisi tullut mieleenkään. Varmaan ihan näppärä olisi, täytyy sellainen sitten yrittää bongailla vielä jostain :)

    • Kävin tänään metsästämässä laukkukoukkua, kovin oli vaikeaa löytää varsinkaan ostoskeskuksessa.. Formalessa oli, mutta ne oli sellasia vähän hienompia, jota en koe tarvitsevani.. :) Vinkkinä sain, että joistain rautakaupoista saattaa löytyä pienrautaosastolta. Turussa Laukku-Rasti niminen liike myy myös niitä. http://www.laukkurasti.composer.fi/eshop/categories/201/
      Se on kyllä tosiaan kysymys, että miten sen saa sitten roikkumaan. Joissain kirjekuorilaukuissa on sellainen pieni lenksu sisäpuolella, mutta ei kaikissa malleissa kuitenkaan....

    • A

      Siis en oo tullu ajatelleekskaa mitää laukkukoukkuasioita... Joteki menny ihan ohi koko juttu ja nyt vast sellane, et herranjumala enää kuukausi aikaa ettii kaikki tarvittava.
      Ja joku puhui jotain, että hotellilla tavattaisiin? Varmasti törmäillään käytävillä, kun pitää silmät auki laittautuneiden ja eksyneen näköisten tyttöjen varalta. Olisi ihan mahtava, jos voisi yhdessä jännittää ja olla tyyliin "voiks joku auttaa mekon vetskarin kaa?" :D Ja toki bussii löytäminen yms...

      Hei miten teillä on olkapäät peitettynä ruokailussa ja muuten tarvittaessa? Onko huiveja, boleroita vai miten?

    • Minulla on hartiahuivi peittämässä olkapäät ja vähän lämmikkeenä, ruokailussa voi olla kuulemma melko viileä.. Olisi tosi kiva nähdä hotellilla, eiköhän siellä törmätä tosiaan ja yhdessä etsiydytään bussille. Eikös bussit lähde ihan hotellin pihasta Santahaminaan?

    • MH

      Täällä myös yksi juhliin osallisuja! :) jännittää nyt jo hirveesti. iiiik :)

      • Pöpöt

        Ongelmaa pukkaa taas... Mies kenen avecina tulen, ei osannut kertoa hotelli hommasta mitään!!! ;o yritin kysellä mutta vastauksena oli vain "eiköhän ihmiset ole ite varannu huoneensa" :/ olen siis todella hukassa...:/

        Onko kaikille pareille huone, vai vaan pitkältä tuleville?

        Jos joku osaisi hyvin selvästi kertoa asiasta, olisin eritin iloinen!(:

        Näinpä, kuukaus enään... Mulla vasta kengät kampaaja ja meikki...:D


      • Pöpö

        Hei //sarkajuhlan daami// omalla autolla santikseen tulossa! Joten jos jollakin kyyti ongelmaa keskustan läheisyydestä, voidaan sopia paikka mistä pääsee kyydissäni! (:

        Tajtoisikohan joku mahdollisesti Santahaminan päässä auttaa pukuni kiinni laitossa? :/ sillä puvun kiinnitys selässä nyöreillä...:/ :D

        Vitsi että jännittää tuleva juhla...;) vielä pitäisi se hemmetin laukkukoukku etsiä jostain!! :D


    • N

      Kadettien on itse täytynyt varata huone hotellista, oma poikaystäväni ainakin soitti hotelliin ja mainitsi sarkajuhlan varausta tehdessään. Elikkä siellä on ilmeisesti varauduttu juhlaporukkaan, mutta kadettien täytyy hoitaa huoneen varaaminen ja maksu...

      Miulla ei oo vielä niitä kenkiäkään, ainoastaan kampaaja :D meikin yritän räveltää ite naamalle, pitää ruveta tekemään kokeiluja.

      Ja tosiaan, eiköhän myö siellä hotellilla tunnisteta toisemme aika helposti, voidaan sitten yhdessä jännittää ja etsiytyä bussille :)

    • pikkumyy

      Joo tuntuu ettei noi miehet oikeen tiedä itsekään mistään mitään...:D informointi varmaan niillekin aika huonoa. Itse ymmärsin että miehet ovat itse varanneet huoneet, mutta sovitulla alennus- / ryhmäkoodilla, eli jos esim joku asuu lähellä niin ei ole turhaan tarvinnut huonetta ottaa, meillä tosin on varattu, vaikka helsinkiläisiä ollaankin, helpottaahan se elämää kun ei keskustassa kuitenkaan asuta ja itse kun oon niin kova stressailija niin kivempi jos siellä hotellilla muitakin sitten on. Ja kyllä vähän luksusta saa ollakin välillä ;)

      Itse mietin sitä, että millähän pääsen sinne huoneeseen kun ei ole mun nimellä varattu, ja miehet kuulemma eivät pääse saarelta siinä päivällä pahemmin poistumaan.. kai sinne voin senkin etukäteen soittaa ja sopia tai jtn :) niin pääsee viemään tavarat ja valmistautumaan. Ja jos jollain ei ole huonetta niin mä ihan mielellään otan jonkun mun kanssa valmistautumaan hotellille silti, eiköhän sinne huoneeseen hetkeksi useampikin mahdu ja käytävillä varmaan törmäillään, niin voidaan jänskättää yhdessä ja auttaa niissä vetskareissa ja muissa sitten ;) :)

      Hui kun jännittää jo.. Seuraavaksi voisi kai sitä pukua sovitella ja tuskailla toimisiko ilman vannetta...:P

      • Ninni---

        Mulla ei ole huonetta ja olis kyllä jees jos voisin tulla sinne hotellille kanssa stressaamaan teidän kanssa!! : )) Mulla mekko ja muut hommat kunnossa, meikin meinaan ite tehä : )


    • EH

      Onpa kiva kun täällä on jo keskustelu syntyny :) Ja ois tosiaan mukava törmäillä toisiin juhlijoihin siellä hotellilla. Ja jos tosiaan joltain saa sitten apua puvun vetoketjun kanssa kun ei sitä ite kiinni saa :/
      Minulla tulee vannehame sen puvun kanssa, kun totesin, että on helpompi liikkua siten sen puvun kanssa. Ei se silti mitenkään muhkeaa siitä puvusta tee. Luulempa siis että voit Pikkumyy sen vanteen laittaa, jos sellainen siihen pukuun on tarkoitettu :)
      Ja tosiaan suurimmassa osassa kirjekuorilaukkuja on siellä sisällä sellainen lyhyt hihma mistä sen saa roikkumaan siihen koukkuun. Oli ainakin niissä mitä ite tuossa kaupassa kattelin :)
      Itellä alkais olla melkein kaikki hommattuna. Vielä pitäs miettiä, mitä laitan hartioille vai laitanko mitään. Huiveista en erityisemmin tykkää, kun sitä saa olla koko aika asettelemassa ja mitään kivannäköistä boleroa ei oo tullu vastaan. Eikä kuulema oo niin tarkaa niiden olkapäiden näkymisen kanssa, joten en jaksa siitä stressata.
      Kyllähän tuo piikkuhiljaa alkaa vähän jännittämään, mutta kiva tietää että en oo ainua :)

      • Puol

        Nonih, nyt tuli niiiiiin paljon selkoa tähän touhuun että helpotti jännitystä (hetkeksi) :D

        Nyt tulikin sitten pulma, sillä enpäs tiedäkkään missä laittautua jos meillä ei huonetta ole...:/ muutan meinaan nyt vklpna pois pk-seudulta, eli voi tulla tuskallinen matka Helsinkiin juhlavetimissä! :D ja jos jatkovaatteitakin pitäisi jossain vaihtaa..:/ alkaa tuntumaan jo liian epätodellisen hankalalta!


    • Mä voin ainakin autella muita niiden vetoketjujen kanssa tarvittaessa ja jos vaan ehdin! :) Oma pukuni on kaksiosainen ja helppo sujauttaa päälle, niin aikaa voi riittää muiden auttamiseen! Ja Puol, asiat varmasti järjestyvät paikan päällä, luultavasti joku päästää ja ottaa ilomielinkin sinut omaan huoneeseen valmistautumaan. Joten älä turhaan laita juhlavaatteita matkustamisen ajaksi päälle.. :)

    • pikkumyy

      Juu kyllä sinne hotellille kaikki mahdutaan valmistautumaan :) mutta tulee kyllä pitkä päivä jos meinaa vielä jatkoilta kotiin asti matkustaa..(?) siis mikäli ei helsingin suunnilla asu..

      Ja hyvä jos jollain muullakin vannehame, ei tarvitse sitä sitten ehkä muutella ja stressailla:)

      Joko ihmisillä on valmiina puku jatkoille, minkälaista sinne on tarkoitus laittaa? Onko esim pituudella väliä jos on jonkinlainen mekko sielläkin? Meneekö siistit farkut ja juhlava toppi, vai onko alipukeutumista? Mitenhän sitä jaksaa korkkareilla koko päivän tallustella..:D

      Ihanaa kun ei tarvitse enää yksin pähkäillä ja asiat alkaa selkiytymään:) Alkaa hermostuskin vaihtua innostukseksi :> kyllä meillä on mieletön juhla edessä :)

      • Pöpö

        Nooh kyllä sitä kotiin aina jollain pääsee! ;) mulla systerit kuitenkin asuu stadissa, eli sinne sitte jos ei muuta! ;D

        Mulla jatkomekoksi muutama vaihtoehto, mutta paras tähän asti on ollut olkaimeton pukkumusta! :)) eli se varmaan!


    • MH

      Hei onko kellään tietoa että onko mahdollista vaihtaa vaatteet saarella jos ei aio mennä hotellille ollenkaan ennen juhlaa?! auttakaa!!

    • Nasu

      Voit aina vaihtaa vaatteesi aveccisi huoneessa, mikäli hänellä saarella sellainen on :D Nii ja hotelli on pitänyt varata, mikäli siellä haluaa yöpyä. Ja oma kadetti sen hoitaa, jos ei ole hoitanut, ei teillä ole huonetta. Kysykää niiltä, jos ette tiedä onko huonetta. Ja varausta tehdessä herrasmies on tietenkin ilmoittanut molemmat nimet, joille huone on. Huone pitäisi saada myös miehen nimellä. Enkä suosittele vannetta mekon kanssa tuonne juhlaan, koska ihmisiä on paljon, eikä pöydissä ole kuitenkaan niin väljät paikat, että iso vanne sinne mahtuisi. Mikäli koet, että jaksat tunteja istua vanteen kanssa, niin mikäs siinä :) Muhkeassa helmassa ei mun mielestä sen sijaan ole mitään pahaa tai epäkäytännölistä. Juhlissa saa kuvata vapaasti, paitsi kadettikellarilla ei saa ottaa sisätiloissa kuvia, ja tietääkseni kaikkia kadetteja ei saa kuvata. Mä ainakin otin pöydässä kuvia mm. ruuasta, kadetistani jne :D Ja jatkopukeutumisesta: ne on nimenomaan _jatkot_. Viime vuonna oltiin
      baarissa, joten eiköhän sinne voi pukeutua miten itse haluaa, oli baarivaatteesi sitten farkut, mekko, hame, haalari yms.

    • pikkumyy

      Juu no varmaan pakko se vannehame vaan laittaa ja yrittää jotenkin taiteilla sen kanssa sitten, kokeilin ilman ja mekko kyllä lässähtää täysin...:/ Ei viitsisi ostaa uuttakaan. Kaipa sen kanssa jotenkin mahtuu, ei se vanne onneksi kovin jäykkä ole, vaan taittuu kyllä ihan hyvin :) saadaan vähän huumoria siitäkin sitten jos ei kaikki menekään ihan putkeen:P onneksi siellä on niitä herrasmiehiä auttamassa, niin eiköhän kaikesta selvitä :D

      Ruokailu kyllä vähän jänskättää kun on niin pitkän kaavan juttu, että mitenhän siitä selviää:P saa nähdä meneekö mikään ruoka edes alas jos yhtään jännittää, kun ei muutenkaan mikään suuriruokainen ole.. ja miten tuo pöytädaami meininki.. Miten nuo istumapaikat sitten oikeen menee..? Kaipa näitä on turha miettiä sen enempää :P mutta minkäs sitä itselleen mahtaa :D

    • N

      Jes, miulla on mekko! Iltapukuostosten paras shoppausseura eli äiti oli tietysti mukana, ja löydettiin kiva puku. Värivalinnalla yllätin kaikista eniten varmaan itteni, olin ajatellut jotain ihan muuta... Mutta turkoosi olikin miun päällä tosi kivannäkönen :) Koska puku on aika simppeli, odotan innolla että pääsen hankkimaan näyttävät korut sen kanssa.

      Oma poikaystäväni epäili että istutaan pöydässä vastakkain, mutta viereinen kadetti on sitten se jonka pöytädaami olen... Tuntuu hassulta! Mutta varmaan ihan hauskaa :)

    • W

      Olen laittamassa saman puvun joka oli vanhojentansseissa, kadettini sanoi että se on ehdottomasti hyvä valinta koska juhliin ei voi ylipukeutua :D Siinä ei ole vannetta mutta muhkea silti.

    • pikkumyy

      Kiva kuulla että muillakin vanhojentanssimekkoja ! :) mullakin sellainen siis tulossa, ja siinä se vannehamekin on pakko olla, mutta sitä vähän jo pienentelin ettei ihan niin muhkea sitten ole, mahtuu paremmin kulkemaan:D

    • Nasu

      Joo juhlissa sun oma avec istuu sua vastapäätä, ja vasemmalla istuva on sun pöytäavec :) Mul oli tosi kiva tyyppi siinä. Kadetit on aina herrasmiehiä!!

    • W

      Noista jatkoista, mitä teille on kerrottu?
      Kysyin nii hän sano ettei mun tarvi ottaa toisia vaatteita ku se mekko, et ei kadetitkaan vaihda..

      Katoin tuolla oli joku sanonut että viime juhlissa oli jatkot tigeris johon en varmasti mee tolla mekolla haha mutta hÄ?

    • N

      Mie kuulin että jatkot ois Sokos Hotel Presidentin baarissa. Ite ainakin aion ottaa jatkoja varten lyhyen mekon!

    • Minimekkonen

      Niin miekin, mitä minimpi, sit' parempi

    • tyttö-88

      Oli sarkajuhlissa 2010. Elämäni ikävin kokemus :( Olin siellä kaverini poikaystävän kurssikaverin daamina ja ei voi sanoa kuin että en voi suositella ilman tutustumista etukäteen ja tarkoitan perusteellista tutustumista!

      Tämä kaveri oli ihan mukava, joskin hänen käytöstavat tuntuivat vähän teennäisiltä eli ei selvästikään luontainen herrasmies. Noh, kuitenkin yritti kaikkensa mutta juttua ei oikein tullut. Keskittyi sitten juomiseen enemmän mutta onneksi hänen toverinsa pitivät seuraa.

      Ulkona hänen ei tarjonnut takkia tai muuta vaan taskumatista napsi juomaa.

      Illan myötä kuitenkin päädyimme samaan hotellihuoneeseen (kun hän oli sen maksanut joten ajattelin "lohduttaa" poloista). Tässä vaiheessa aloin jo nauramaan, kun sarkapuvun housujen alta paljastui intin pitkät kalsarit ja nekin kääritty särmäreillä. Kalsareiden alta paljastui vieläkin "muvampi" yllätys eli pieni, mutta sitäkin heikommassa "nousussa" oleva kaveri. Sammui sitten vielä kesken aktin, mutta onneksi kaksi hänen kaveriaan korjasivat potin tämän kavaljeerin kuolatessa tyynyään ja oksennellessaan päällensä.

      Varatkaa kumeja, taudit kiertävät kuulemma turhan usein toverilta toiselle (tyttöjen kautta elleivät sitten suihkukopeissa temmellä).

    • pikkarit hukassa 06

      Juhliin ei muuten kannata laittaa alusvaatteita. Tämä on perinne josta ei pahemmin puhuta, mutta yleensä ne joilla on alusvaatteet hameen alla jutuvat ikävän pilan kohteeksi eli pikkuhousut varastetaan.

      Kadetit sitten keskenään vaihtelevat niitä ja lopulta "parhaat" (eli miesten mielestä hirvimmät) päätyvät nimen kera salaiseen mappiin.

      Varatut tytöt eivät tästä tiedä mutta joillekin sinkuille tämä perinne on paljastettu humalassa. Tyttöystävät voivat ihmetellä jos joskus alusvaatteita on kadonnut.

    • Aku Ankka

      Paskapuhetta, mutta uskon
      T. Aku Ankka

    • Hensku_

      Sanoisinko että kiva juttu tyttö-88, mutta enpä ole tuomitsemaan....

      Itse olin myös muutama vuosi sitten kyseisessä juhlassa, yhden kadetin aveccina jota en tuntenut juurikaan ennen juhlia, sillä hän löysi minut muutama kuukausi ennen juhlaa yhteisen kaverimme bileistä. Juhla itsessään on todella hieno ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja vaikka välillä joku asia tuntuisi teennäiseltä (etiketit) kannattaa muistaa että se on aika "once in a lifetime" tapahtuma eli et välttämättä pääse kokemaan vastaavaa toiste.

      Pakko kommentoida lisää tuohon tyttö-88:n kommenttiin, että oma seuralaiseni ei ollut siis minulle ennestääbn tuttu. Mutta kun menin juhliin tajusin kuin "yllätyksenä" että kaikki kadetithan ovat sotilaita ja heillä on ymmärtääkseni jonkinlaiset kuntorajat. Eli suomennettuna: kaikki olivat edes jonkinlaisessa fyysisessä kunnossa ja parhaimmista en uskalla edes unelmoida, olihan joukossa jos jonkinnäköistä erikoisjoukkosotilasta! Puhumattakaan heidän asustaan mikä on sama mikä heillä on linnanjuhlissa!

      Ja lopuksi voin kertoa ettei omalla kadetillanikaan kovin huono runko hotellissa paljastunut...;)

    • pettynyt -91

      Tyttö-88 on trolli!!! Jos se oikeesti ois ollu siellä juhlissa, niin se tietäis että kadeteilla on tosi tarkkaa nimenomaan sarkajuhlissa se, että kaikilla on kumeja! Ne kuulemma teetättää jotenkin koulun kautta etukäteen _nimenomaan_ juhlia varten ihan oikeille ammattisotilaille tarkoitettuja kumeja, joita sitten jaetaan kaikille ennen juhlia vissiin muutama kappale. Itse en niitä kyllä nähnyt siellä juhlissa, kun oma kadettti ja kahden viereisenkin hotellihuoneen kadetit sammuivat heti hotellille päästyään. Se siitä mieskunnosta..

    • Tyttö-88

      En ole trolli!

      Hensku_ nähtävästi normaalisti hengailee joidenkin bensalenkkareiden ja dataläskien kanssa jos kadettien kunto on hyvä! Onhan siellä ihani erikoisrajajääkäreitä ja Kaartin miehiä, mutta välillä vastaan tulee kyllä sellaisia että juomat on maistunut; hirveän turvonneita että ihan sääliksi kävi tyttöjä. Tämä omani jonka mieskunto oli sarjaa "häiriö RK:ssa" eli ei ainakaan sarjaa ampunut. Kannattaa etukäteen stalkata facebookista jne. tai kysyä suoraan profiilikuvaa niin ei tule yllätyksiä kun sixpackin tilalla onkin Lidlin tynnyri. Kuntorajojen tarkkailu kaiketi loppuu kun koulu alkaa.

      pettynyt-91, en tiedä jaetaanko kumeja mutta ainakin tälle tapaukselle oli selvästi liian iso jaettu (taikka johtui mieskunnosta ;) ) kun oli ylisuuret odotukset omasta varustuksesta. Taisipahan lohkaista vitsinkin että "meille vähän jaetaan ylisuuria varusteita kun on pulaa sopivasta materiaalista taistelukentille". Luulin, että puhui puvusta, mutta nähtäväst tarkoitti kumeja.

      Lisäksi jos on tuntemattoman kanssa menossa ja haluaa petihommiin niin käskekää sheivaamaan! Omani oli aikamoinen viidakon ykä!

      pikakrit hukassa 06- mitä ihmettä!!! Tuo selittää paljon sillä olin hakenut juhlia varten kivat alusvaatteet eräästä erotiikkaliikkeestä. Aamulla en niitä löytänyt eikä kavaljeeristakaan apua löytynyt etsintään. Poistun pikaisesti ja häpesin tekoani. En voinut uskoa, että kyseessä oli RUK:n käynyt kaveri eikä mitään JOJO-kurssilaisia (kyselkää seuralaiselta kumman kävivät, tällä voi olla merkitystä asiaan... :( )

    • N

      no voi morjens, oishan se pitäny arvata että nää meidän herrasmieskadetit haluaa jossain vaiheessa itekin ottaa osaa keskusteluun :DD

    • Carpe_Diem!

      Sano kuka mitä tahansa tai tuli minkälainen juhla tahansa, niin itse pidän tärkeimpänä sitä että itse pitää hauskaa eikä turhaan huolehdi turhista!

    • Ystävä

      Ystäväni oli viime vuonna kyseisissä juhlissa, ja kokemus oli hänen mielestään hieman kiusallinen. Hän oli ennalta tuntemattomalle kadetille avec, ja ohjelma oli suunniteltu ilmeisesti parisuhteessa oleville. Oli kuulemma häpeällistä kun ei tuntenut omaa kavaljeeriaan ja oli teeskenneltävä kauhean kiinnostunutta.

      Suurin osa kadeteista aloittaa tuon nestetankkauksen jo hyvissä ajoin iltapäivällä, ja kun juhlat alkavat niin moni on jo "pienissä sievissä". Kiusallisia tilanteita lisäsi se, että kutsuvieraina olevat, jonkin sortin isot herrat, tulivat jatkuvasti kyselemään, millä asteella "parisuhde" on, ja kehumaan kaunista "tyttöystävää".

      Kuuleman perusteella monikin kadeteista on valinnut daamikseen tarkoituksella jonkun tuntemattoman tytön, jolta voisi sitten jatkojen päätteeksi hotellilla "lohjeta". Ystäväni meni tähän jekkuun ja eipä jälkeen päin tästä "herrasmiehestä" sitten kuulunutkaan.

      Huom! en siis ole itse kyseisiä juhlia läpi käynyt, mutta ystävättäreni kokemukset puhukoon puolestaan. Ja suosittelen tosiaan tuota "suojavarustusta", oli kyse sitten kadettien sarkajuhlista tai työväentalon iltamista, niin nautinnollisen leikin seuraus voi olla ikävä. Luulisi sen olevan sanomattakin selvää! Ja tytöt, vaikka suurin osa kadeteista onkin komeita ja tiukka kroppaisia, ja joukosta löytyy näitä erikoisrajajääkäreitä jne. niin älkää olko liian helppoja ;)

    • Kiitti.

      Asiattomat riekkumiset vois täst keskustelust loppua. Ite ainaki kaipaisin ihan aitoa yhteishenkeä ja tunnelmien jakoa, kuin epämääräisten henkilöiden epämääräisiä tarinointeja. "tyttö -88", olit trolli tai et, ei kiinnosta juttus. Noille jutuilla on omat keskustelupalstansa.

    • evelyn

      Carpe_Diem!, ei voi muuta sanoa kuin että amen!

      Minä järjestin parille mieheni kadettikaverille avecit juhlaan ja ollaan lauantaina menossa triplatreffeille, että päästään vähän porukalla tutustumaan. Tai oikeastaan ainoastaan toinen kavereistani ei ole nähnyt vielä kadettiaan joten mennään vähän niinku esiliinana siinä sitten :D

      Olen joskus nähnyt sellaisen varusmiehille jaettavan kumin ja voi jestas että oli huvittavassa paketissa :D

      Tuli muuten sellainen mieleen, että onko kovin moni menossa Turusta junalla Helsinkiin? Tai mahdollisesti järkkäämässä jotain kimppakyytiä? Olisi kiva päästä jo junassa stressailemaan yhdessä ja varsinkin siellä Helsinkin päässä jos huoneitakaan ei saada ajoissa!

      Mies meinaan kertoi sellaista, että kyydit Santahaminaan lähtisi toiselta erältä 14.15 ja toiselta 15.15 ja hotellihuoneet saataisiin ehkä vasta 15.00 jälkeen :O Täytyy toivoa, ettei hotellissa ole kovaa ryysistä ja huoneet vapautuisivat sitten ajoissa..

      Iski muuten kamala stressi kampauksesta! Pian olisi koekampauksen aika eikä mitään tietoa miten haluan hiukset. Ensin oli ihan selvää, että haluan jonkun kivan nutturan, mutta nyt en millään enää haluaisi hiuksia kokonaan kiinni... Oliko siis mahdollista, että hiukset saisi olla osittain auki ja vaikka kiharalla? (Joo olen laiska en jaksa lukea jos vastaus tuolta ylempää löytyisi :D)

      • Mä ajattelin mennä juurikin Turusta päin 10:30 lähtevässä bussissa.. Junat kun kulkevat välillä omia aikojaan, niin olisi sitten bussikyydillä hyvissä ajoin Helsingissä.. :)


    • icewoman helsinki

      Poikaystäväni iloiste on kutsunut minut daamikseen (yllätys, voisi olla entinen kadeti jos jonkun muun veisi) :D

      Kysymys muille juhliin tuleville: onko seuralaisenne miltä linjalta? Poikaystäväni on ohjaajalinjalla ja mainitsi ettei juhlissa sai "kaveerata" muiden linjojen seuralaisten kanssa, koska "alempaa kastia".

      Miten on, onko teille annettu vastaavia ohjeita. Itsehän näille naurahdin ja vähän hymyilytti tuo touhu mutta onko todellakin näin? Kuulemma juhlissa istumapaikatkin ovat arvoasteikon mukaisesti eli jos olet maavoimien kadetin daami, istut lähempänä nurkkaa. Merivoimat ovat omassa kabinetissa (tai kuten rakkaani mainitsi: blue oyster klubissa).

      Mitäköhän seuraa, jos jutustelen muiden linjojen naisten kanssa?

      Ja hiuksista: kyllä ne kuuluu olla kiinni (avoimet hiukset ovat vanhojen perinteiden mukaan merkki siitä että "antaa varmasti" :D huvittavia tapoja).

    • ups.kadk94 vaimo

      Nähtävästi katkerat täällä klikkailivat miinuksia niin paljon, että poistettiin ainoa oikea vinkkjejä antanut viesti. Noh koitetaan uudestaan ilman voimasanoja.

      -HIUKSET KIINNI! Te ette halua nolata seuralaistanne. Avonaiset hiukset vanhan perinteen mukaan tarkoittaa "antaa varmasti". 100-200€ kampauksesta ei ole paha.
      -Juhlat eivät ole teitä varten, te olettte vain seuralaisia, tehkää sen mukaisesti.
      -Ei avonaisia hartioita eli siskot hyvät, peittäkää ne huivilla.
      -Ei näkyviä tatuointeja
      -Oikean kokoiset puvut: jos painoa on niin älkää yrittäkö liian pieneen pukuun
      -Jättäkää pois ne "niinku,siis,jooh" sanat. Keskittykää mitä sanotte ja missä.
      -Ei naamaläsvistyksiä. Varmaan itsestään selvä?

      Parin teistä puheet "vähän rikon etikettiä/muokkaan moderniksi" eivät ole näitä juhlia varten. Juhlista otetaan paljon kuvia ja kuvat katsotaan läpi. Pahimmille mokaajille nauretaan aivan kuten linnajuhlissa. Miettikää haluatteko olla se kohde (/haluatteko nolata seuralaisenne joka teidät on kutsunut)?

      Simppeliä siis.Jos ette osaa teille annettuja ohjeita noudattaa = jääkää pois. Joka vuosi siellä on muutama joiden pukeutumista ja hiuksia saa hävetä kun ei tajuta mitä on klassinen, sivistynyt ja hienostunut pukeutuminen. Suomenruotsalaisille valitettavasti nostan hattua, heillä on ollut aina tämän suhteen paremmat lähtökohdat.

    • juhlia odotteleva
    • Ann__01

      Käyn tanssiparina kadettien kanssa niitä opettelemassa, oma pari ainaki mainitsi jo että tyttöystävä asuu tampereella, ja sen takia ei päässyt tulemaan, mutta sarkajuhliin kylläkin pääsee.. harmittaa että itse ei pääse :(( kaikki varattuja jo :))

    • jj

      Ann__01,
      kyselin, kaikki kadetit eivät kuulema ole varattuja vielä, ota tänään kunnon aloite ja hoidat itsesi juhliin mukaan ;-))

    • ?
      • pukeutumistaito?

        Ei ehkä ole näitä juhlia varten tuo puku. Valitan jos olet jos hommannut, mutta vähän liian red carpet sarkajuhliin.


    • evelyn

      Tarkoitin tuolla kampausjutulla lähinnä sitä, että saako hiukset esimerkiksi olla kiharalla ja kiinni sivussa? Tai jos on nuttura niin saako siitä lähteä vapaana muutama kihara? Vai pitääkö kaikki hiukset olla kiinnikiinni?

      Ja tuskin ketään kuvista huomaa jos hameen alla on nilkkurit mitkä kärjestä ovat kuitenkin sirot. Niissä vaan varsi jatkuu hieman pidemmälle kuin avokkaissa. Ja jos pöydässä istutaan melkein koko ilta niin kuka niitä kenkiä sieltä näkee? Mutta jos joku nyt ottaa asiakseen kulkea kameran kanssa lattiatasossa ja kuvata avecien hameen alle niin siinähän sitten nauravat.

      Jos ei nyt satu olemaan rahaa ostaa uusia kenkiä yksiä juhlia varten niin tarkoittaako se sitä etten ole juhliin tervetullut? Asiat voi esittää myös hieman ystävällisempään sävyyn..

      Enpä olekaan kuullut siitä ettei muiden linjalaisten kanssa saisi jutustella :O Täytyy kysäistä mieheltä pitääkö paikkansa!

      Onko bussiasemalta kovin pitkä matka sinne hotellille? Miten aikaisin olette ajatelleen mennä Helsinkiin päin?

    • pk

      Tässähän alko jo jännittämään, kun satuin lukemaan tätä keskustelua!
      Olen tulossa Oulusta sinne juhliin poikaystävän aveciksi. Helsinki on täysin tuntematon paikka, joten vähä jännittää löydänkö siellä edes mihinkään ajoissa!

      Voikohan mekko olla liian "paljastava", kun mekossani on pieni aukko niin, että se paljastaa povea? Mietin että pitäisikö minun samalla ommelluttaa aukkoa vähän kiinni kun käyn lyhennyttämässä mekon. Minulla ei ole vielä ollenkaan kenkiä, niin en ole voinut lyhennyttää mekkoani.

      Haittaakohan jos kengissä olisi erivärinen kiilakorko-osa? Mun on tosi vaikea kerta löytää sopivia kenkiä, enkä löydä semmosia mitä haluaisin..

      Ja mistä ihmeen laukkukoukusta täällä puhuttiin? en ole ikinä kuullutkaan sellaisesta. Jos laukku ei kerta saa olla pöydällä, lattialla tai tuolilla niin missä sitä sitten pidetään?

      Ymmärsin että kannattaisi laittautua valmiiksi jo hotellilla, mutta kerkeääkö siellä? Eikö ne hotellihuoneet yleensä saada vasta joskus kahdelta, vai voiko sen saada jo aikaisemmin? Eikös ne kyydit sitten kerta kuitenkin lähteneet jo viimeistään 15:15?

    • evelyn

      http://www.mastermarkbrands.fi/mastermark-lahjatuotteet-tuotteet-matkalle-laukkukoukku_kokoontaittuva_musta

      Tuossa esimerkki laukkukoukusta. Se siis laitetaan pöydän reunalle ja tuohon koukkuun saa laukun roikkumaan. :)

      Minä jätän hotellille ainoastaan vaatteiden vaihdon eli hoidan kampauksen ja meikin jo ennen Helsinkiin lähtöä varmuuden vuoksi.

      Hotellihuoneet kuulemma pitäisi vapautua noin kello 15, mutta esimerkiksi kurssijuhlassa saimme hotellit jo silloin ku sinne saavuimme eli noin 12 aikoihin. Riippuu täysin siis siitä kuinka paljon hotellissa on asiakkaita ja kuinka nopeasti huoneet saadaan vanhojen asiakkaiden jäljiltä siivottua. Hotellilla on kuitenkin varattu tilaa vaatteiden vaihtoon niille, jotka eivät huonetta ajoissa saa. Ja varmasti ne jotka huoneet saavat tarjoutuvat päästämään muita panikoivia aveceja laittautumaan ;)

      Voi siis olla mahdollista, että huonetta ei saa ennen kuin kyyditys lähtee Santahaminaan ja silloin vissiin saa jättää tavarat hotellin jonnekin säilytyslokeroon. Ja kuulemma on myös mahdollista vaihtaa vaatteet kadeti huoneessa Santahaminan päässä.

      Ja tuosta mekosta en kyllä osaa sanoa, voihan se olla että on liian paljastava. Paha sanoa kun ei tiedä kuinka suuresta aukosta on kyse :D

    • 8)))

      Hyvää trollausta :D! haha, Heei mullakin halkio mekossa! ja näytin kuvan mekosta kadetille joka sanoi että menee läpi. Eli pukeutumistaito ok, jos kangas o hienoo standardit täyttyy yms nii go for it!

      • älä usko kaikkea

        Kadettisi taita haluta vain helpon keinon päästä käsiksi... se ei silti tarkoita että halkiosi olisi hienostunut.


      • etiketti-enni
        älä usko kaikkea kirjoitti:

        Kadettisi taita haluta vain helpon keinon päästä käsiksi... se ei silti tarkoita että halkiosi olisi hienostunut.

        NO ONKO TÄMÄ SITTEN SOPIVA?!!!!
        http://alturl.com/wgkdi


      • (Y)

    • pk

      Mulla taitaa aamu alkaa sen verran aikasin sillon perjantaina, ettei täällä kotonani kannata vielä valmistella mitään. Ajattelin hankkia kampauksen Helsingistä opiskelijatyönä, luulisi että ne alan opiskelijatkin osaavat jo hienon kampauksen tehdä. Vai onko jollakin jotakin kokemusta/tietoa näistä kampauksista Helsingissä? Meikatan aijoin itse, mutta saa nähdä miten onnistuu, kun en yleensä hirveänä meikkejä käytä.

      Evelyn! Ei se mun mekon aukko mikään kovin iso ole :D.. Mies tottakai tahtoisi säilyttää sen aukon siinä mekossa, mutta itseä se vähän epäilyttää, kun en ole tottunut sen tyyppisiin vaatteisiin. Itseasiassa moni semmoinen "syväänuurrettu" etuosa mekossa saattaa paljastaa paljon enemmän kuin tuo minun mekkoni..

    • w

      Hei, nyt on keskustelu mennyt erittäin levottomaksi! Ei ole kiva lukea tuommoisia ja avata noin sopimattomia linkkejä! Täällä me OIKEAT naiset etsimme OIKEITA vinkkejä toisiltamme. Joten kuka ikinä täällä nyt spämmää, niin menkää muualle - kiitos.

      Hyvä että selvisi tietoa nyt noista jatkoista!

      Evelyn: mekkosi ei kuullosta liian paljastavalta, minun vanhojentanssimekkoni on ylhäältä semmoinen "sydämmenmuotoinen" ja minulla on melko suuret rinnat joita puku hieman sitten korostaa muttei ollenkaan "halvalla" tavalla. Se on sitten kateellisen puhetta jos joku haluaa että peitämme rinnat. ;)

      ?: Onko tuo siis mekkosi vai onko se ainoastaan halkio jota kysyit? Mielestäni tuo om myös hieman "red carpet" tyylinen itse mekko, mutta eiköhän halkio ole ihan sivistynyt kun kelpaa linnanjuhliinkin. Kuten 8))) tuossa aikaisemmin jo sanoi mekon tyylistä yms. on merkitystä http://static.iltalehti.fi/linnanjuhlat/etuleppilampizetaPP_lj.jpg tuossa kuva halkiosta linnanjuhlissa joka sai kiitosta ja oli hieno ihmisten mielestä, http://static.iltalehti.fi/muoti/kiviniemilinnaHRU_st.gif kun taas tuossa epäonnistunut halkio.. eli sen voi tehdä oikein tai väärin.

      Ajattelin itselleni tämän tyylistä kampausta : http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php/gallery/image/9004-kampausvappupng/
      Mitä pidätte?

      Ei meidän tarvitse stressata nyt ihan liikaa asian kanssa! Hauskaa meillä varmasti tulee olemaan oli mekko minkätyylinen tahansa ;)

      Mietin vielä tulenko junalla vai bussilla vai saanko porukoilta kyydin turusta.. Eiköhän tässä vielä ole aikaa miettiä!

    • :)

      Ite oon kans tulossa juhliin, mutta kaverin kans ja nyt alkokin vähän jännittää mitä sillä on mielessä kun päästään yöllä hotellille.. Oon käynyt tanssiharkoissa, silti jännittää se tanssipuoli jonkin verran. Onneks puku on jo hoidossa ja kampaaja varattu. Toivottavasti saadaan hotellihuoneet ennen lähtöä, mutta kuulemma ne varaa meille hotellilta jonkun tilan, johon päästään jos huoneet ei oo vielä valmiita. Alle kuukausi enää juhliin! :)

    • evelyn

      W, mekko-ongelma oli siis pk:lla, ei minulla ;)

      pk, ei mekkosi siinä tapauksessa kuulosta liian paljastavalta! Ja meitä aveceja tulee sinne kuitenki se noin 150, joten eiköhän siihen joukkoon mahdu jos jonkinlaista mekkoa. Tuskin pieni aukko rinnuksissa kiinnittää liikaa huomiota :D Siitä taas en tiedä, onko se jotenkin etikettien vastainen..

      Eiköhän ne opiskelijat osaa ihan yhtä lailla niitä kampauksia tehdä, kyllähän niistäkin joku päivä ammattilaisia tulee. Tosin kampauksen teossa saattaa kestää kauemmin kuin valmiilla parturilla.

      Mäkin päätin yrittää väkertää meikin itse, onneksi olen pystynyt kyselemään opettajalta neuvoja meikkiin ja kaverit ovat ystävällisesti lainailleet sopivia värejä! (opiskelen siis kosmetologiksi)

      W, kampaus on kyllä todella hieno! Mulla on vaan vieläkin pieni stressi sen kanssa, kun en osaa päättää millaisen haluaisin...

      Onko Helsigin päässä bussiasema miten kaukana siitä hotellista? Kun käsitin mieheni puheista että jos tulee bussilla niin sieltä on jonkin verran matkaa hotellille? Kun juna-asemahan on ihan siinä hotellin vieressä niin luulen, että itse kallistun junaan. Ellei sitten kummitätini koe hirveää himoa lähteä Helsinkiin shoppailemaan tuolloin niin siinä tapauksessa hän saa heittää mut ;) Omaa autoakin mietin, mutta kun kyselin hotellilta pysäköintimahdollisuudesta ja maksusta niin se taisi olla noin 30e vuorokaudelta. En haluaisi yhtään enempää kustannuksia juhlan takia kuin on pakko..

    • W

      AI niimpäs olikin! :D No sama homma pk:lle jonka osotin tossa evelynille.. ;D

      Eikös bussi tule kampin keskukseen? Niin käsittääkseni se ei ole kuin kävelymatkan päässä hotellilta ihan kuten junakin? Mutta minäkin toivoisin kyytiä porukoilta mieluiten.. voisi sitten oven eteen kurvata prinsessan lailla :D

      Kiitos! Tykästyin jotenkin tuohon vapun kampaukseen, etin aika kauan googlesta kivan näkösiä.. mutta jotenkin se oli vain päätettävä! Ja tuon kuvan plus parin muun kanssa menen kampaajalleni ja sanon että "teehän taikasi" (kampaajan hoidan täällä turussa, helpoin kun on tuttu nainen ja voi käydä koekampauksessa).
      Opiskeliat tekevät hienoja kampauksia! Kaverini opiskelee kampaajaksi ja hän on todella taitava ! Suosittelen käydä siellä :) (kaverini on matkoilla juuri tuolla viikolla niin en voi itse käyttää häntä:(()

      Laitan myös itse meikin :)

    • :O

      Minäkin olen tulossa puolitutun kaverin kanssa! Ollaan tunnettu ihan vasta pari kuukautta, ja nyt ehkä hieman kaduttaa tulla kun luen miten härskiltä tuo jatko meininki ainakin kuullostaa.. Eihän sinne hotellihuoneeseen pakko ole mennä. Ja toivon ettei hän pyytänyt minua vain sen takia parikseen, kun en ole kiinnostunut hänestä sillä tavalla.. Tanssitreeneissä olen käynyt myös ja on ollut mukavaa vaikkei nyt hirveästi juttu luistakkaan hänen kanssa :D
      Pikkuhousujani ette saa!

      • Näin.

        Älä turhaan usko kaikkea mitä täällä kirjotetaan, sinun ei tarvitse tehdä mitään mitä et halua. Mutta luultavasti se oli osasyy miksi kadetti kutsui sinut.


      • Aivan varma
        Näin. kirjoitti:

        Älä turhaan usko kaikkea mitä täällä kirjotetaan, sinun ei tarvitse tehdä mitään mitä et halua. Mutta luultavasti se oli osasyy miksi kadetti kutsui sinut.

        Sarkajuhla = Kadettien panokekkerit

        He vertailevat seuralaisiaan keskenään kisaavat kenellä on kaunein ja tietenkin kirsikkana kakun päällä kuka onnistuu kellistämään.

        Se siitä herrasmiesliigasta


    • pk

      W tuo kampaus on kyllä tosi nätti! :)
      Ja joo ei se minun mekon aukko mikään siveetön ole! se sopii hyvin sen mekon tyyliin ja on sinänsä ihan asiallinen :) mietin vain että rikkooko se jotakin etikettisääntöjä..

      Mäkään en tiedä vielä kampauksesta että minkälaisen haluaisin! Mutta josko jossakin vaiheessa selkiytyisi mieleen jokin tietyntyylinen kampaus.

      Onko kukaan muu tulossa täältä pohjosemmasta päin sinne juhliin? Itsehän tulen siis Oulusta

    • mekkocheck
    • jospa joskus itsekin

      Viime vuonna ystäväni oli sarkajuhlissa ja kertoi pitäneensä. Kuulemma vain merikadettien käytös oli heikkoa ja varsinkin jatkoilla käsi kävi siellä missä ei pitäisi (ilman lupaa tietenkään) :( Maavoimien tai mikä se onkaan puolen kadeteista ei ollut pahemmin puhetta muuta kuin että olivat pahasti humalassa ja yksi taisi oksentaa deittinsä mekolle.

      Kannattaa siis vaurautua kaikkeen jos ei tunne kadettiaan. Voi olla ikäviä yllätyksiä. Ja kumit ennen kaikkea jos meinaatte jotakin tehdä! AIkamoisia pelimiehiä ja kuulemma useakin nainen samaan aikaan kierrossa.

      Ystäväni kadettinsa oli ilmavoimista ja todellinen herrasmies. Ilta jatkui sitten vielä myöhemminkin ja kivaa kuulemma oli.

      Puku hänelläkin oli vanhoollinen eli ei leikkauksia paikoissa jotka eivät tuonne sovi. Hän myös mainitsi, että kampausten laatu oli joillakin heikko eli kuten täälläkin on sanottu kannattaa välttää modenisoimista tai avonaisia. EI katsota kuulemma isompien herrojen rouvien puolesta (joita paljon) kovin kiittelevästi. Hartia huivi myös mukaan, eli hartiot piiloon :)

      toivottavasti oli jotain apua, voin kysellä lisää.

      • täystakiloitu

        Itseä on lähinnä huvittanut tuolla tanssikurssilla, että ne on juurikin nuo merikadetit, jotka uskaltaa koskea ja pitää KUNNOLLA tytöstä kii X)
        Mutta silti ne on ne toiset pojat, joista kavaljeerin saa..


    • BQ

      Olin viime vuonna tuolla juhlissa, ja minulla oli juhlissa minun vanhojentanssipuku. Ei se ole mikään vanhoollinen, siinä on hyvin syvään uurrettu selkä mutta suora reuna edessä. Sen lisäksi mekko on merenneitomallinen (ihonmyötäinen) sekä punainen väriltään, eli erittäin seksikäs tapaus.

      Mekko sai erittäin paljon kehuja ja kaikki kehuivat kauniiksi, jopa juhlien kauneimmaksi. Enkä saanut keneltäkään kuin parilta rumalta muijalta kateellisia katseita.

      Ruokailun aikana minulla oli huivi olkapäillä, tanssien aikana valkoiset kyynerpäihin ulottuvat hansikkaat.

      Seksikkyys ei ole synti, eikä sano että kohde olisi helppo, minulla sattui olemaan hiukset puoliksi auki. Loppuilta ei vienyt minua kenenkään kadetin hotellihuoneeseen.

      Haters gonna hate

      • anti-troll

        Menes Tuksu takas sinne Jollakseen... Mites se menikään "Kaikki miehet mua haluaa...ne seuraa mua katseillaan".

        Läskit gonna läski.


    • pk

      Osaako kukaan sanoa, että onko semmonen läpinäkyvä huivi olkapäät peittävä? Vai pitääkö siis olkapäät olla peitettynä ihan kunnolla, ettei huivista näy läpi..

      • kadetti-98

        mielellään ei läpinäkyvä. tarkoitus ei ole kilpailla kenellä näkyy eniten povea tai iho vaan kuka on kaunein (todellisuusdessa kyse ei ole mistään kilpailusta mutta...).

        Muistakaa nyt oikeasti hyvät ihmiset, juhlat eivät ole teitä varten vaan te olette seuralaisia ja nauttimassa kadettien juhlasta.


      • AK
        kadetti-98 kirjoitti:

        mielellään ei läpinäkyvä. tarkoitus ei ole kilpailla kenellä näkyy eniten povea tai iho vaan kuka on kaunein (todellisuusdessa kyse ei ole mistään kilpailusta mutta...).

        Muistakaa nyt oikeasti hyvät ihmiset, juhlat eivät ole teitä varten vaan te olette seuralaisia ja nauttimassa kadettien juhlasta.

        Eiköhän kaikki sen muista :) Eikös se nimenomaan ole kadettien ja heidän arvokkaan juhlansa kunnioittamista, että haluaa olla mahdollisimman kaunis ja oikein pukeutunut. Sitä varten vertaistuki ja neuvot ovat tarpeen ja lievittävät jännitystä. Enpä oikein usko, että kukaan tämän sivun tytöistä on sinne itseään menossa juhlimaan... Ei innoissaan olemisessa mitään pahaa ole. Hyvä vaan, että on kiinnostusta ja intoa yrittää yltää parhaaseensa näin arvokkaan juhlan ollessa kyseessä.

        Joten jättäkääs nyt ilkeät kommentit kommentoimatta.


    • evelyn

      mekkocheck, aivan mielettömän kaunis mekko! Mulle iski jäätävä kriisi oman mekon kanssa kun se on niin tylsä! :D

      Mulle on kyllä Helsinki niin tuntematonta aluetta, että taidan suosiolla tulla junalla niin olen varmasti sitten lähellä hotellia. Uskon meinaan, että onnistuisin menemään väärään bussiin tai jäämään väärässä paikassa pois tai jotain vastaavaa. Tai no.. miksei sama voisi käydä junankin kanssa o.O Apuaaaaaa.

      Mutta tosiaan, kai tuo jatkojen härskiys riippuu vähän millaisia ihmisiä on liikenteessä. En usko, että voi ihan täysin yleistää, että sarkajuhla jatkoineen on kadettien panojuhla, mutta varmasti siellä sellaisiakin on jotka toivovat saavansa jotain muutakin kuin lämmintä kättä.

      Ja pyysin miestäni kyselemään tuosta kampausasiasta vähän tarkemmin ja vastaukseksi sain, että kampauksen ei tarvitse olla täysin kiinni, kunhan hiukset ei täysin vapaan hulmua. Eli ei tarvitse olla täysin kiinni :)

    • Tuli vaan mieleen

      Tää nyt menee vähän itse juhla kysymyksiin liittyen ohi.. mutta mietin tässä että miten pidätte parisuhdettanne elossa kun asutte eri paikkakunnilla? En tiedä pystyisinkö itse alkaa pitkänmatkansuhteeseen, ja suurin osa kadeteistahan ei varsinaisesti ole helsingistä ja tyttöystävät kauempaa.. Kertokaas kokemuksia ja niksejä miten pidätte liekkiä yllä!

    • evelyn

      Meidän reilusta kahdesta vuodesta ollaan asuttu vain 4kk samalla paikkakunnalla ja hyvin tässä eteenpäin porskutellaan! Kumma kyllä siihen tottuu, vaikka aluksi ei todellakaan tunnu siltä. Mulla on täällä Tampereella kuitenkin ihana opiskelupaikka ja vielä ihanammat ystävät, joten hyvin tässä pärjää. Viikonloppuisin sitten näkee miestä.

      Kyllä se silti on pakko myöntää, että välillä meinaa epätoivo iskeä. Välillä tulee aikoja, ettei toista ole ollenkaan ikävä ja melkein jo alkaa miettiä, että oliko tämä tässä. Sovimme kuitenkin niin hyvin yhteen enkä voisi kuvitellakaan löytäväni toista yhtä ihanaa miestä. Riitelemme todella harvoin, joten hyviä muistoja riittää paljon. Epätoivon hetkinä pitää vaan yrittää muistella niitä niin kyllä se lämmin ja rakastava tunne palaa.

      Hieman tässä pelottaa se, että kun olen asunut jo niin kauan yksin, niin opinko enää siihen, että toinen olisikin 24/7 vieressä? Toisaalta haluaisin enemmän kuin mitään muuttaa jo yhteen, mutta toisaalta taas tuntuu, että olen tottunut liiaksi tähän tilanteeseen. Suhteemme tulevaisuus on muutenkin hieman epävarma juurikin tuon miehen kadettikoulussa opiskelun takia, koska se rajoittaa hänen tulevaa paikkakuntaansa. Minulla taas on jo kovat haaveet omasta yrityksestä yms ja tuntuu ettei hänen töitään ja minun unelmia saada sovitettua yhteen.

      Toisaalta tämä tietämättömyys tulevasta on tehnyt minulle ihan hyvää, koska olen vähän sellainen, että haluan tietää suht varmaksi mitä tuleman pitää. Nyt olen kuitenkin oppinut nauttimaan paremmin tästä hetkestä ja olemaan murehtimatta liikaa tulevaa. Parissa vuodessa voi tapahtua vaikka mitä.

      Summa summarum siis minä nautin yksinolosta ja siitä, että on aikaa ystävillekin. Kun epätoivo suhteessa iskee liian sietämättömäksi, yritän muistella kaikkia niitä hyviä hetkiä mitä meillä on jo ollu ja mitä toivottavasti tulee vielä olemaan.

    • Että näin

      Kyllä se parisuhde pysyy kasassa välimatkasta huolimatta, jos tahtoa löytyy. Tosin itteäkin hirvittää, että miten paluu saman katon alle sitten parin vuoden päästä sujuu, kun on jo ehtiny tottua siihen, että suurimman osan viikosta asuu yksin.
      Kyllähän sekin kieltämättä mietityttää, miten suhteen sitten käy, jos mies joutuu töihin johonkin perähikiän varuskuntaan. Niin uhrautuvainen puoliso en nimittäin ole, että mihin tahansa tuppukylään muutan ja sanon hyvästit omalle urakehitykselle.
      Mutta päivä kerrallaan :) Ja se kipinähän pysyy paremmin yllä kun ei ihan joka hetki toista näe ;)

    • Minä taas

      Vautsi! Arvostan todella paljon sitä miten ootte saanut sen toimimaan!
      Mietin kyllä sitä että onhan se varmasti ihmisluonteestakin riippuen pystyykö just olemaan yksin kokoajan..
      Puhutteko päivittäin puhelimessa, ja eikö viikonloppuisin ilmene aina rientoja mihin mennä ettei välttämättä sitten edes näe ?

      Minun ex-poikaystävälle (oltiin yhdessä 3v) riitti kun alkoi just noi opiskelut menemään ristiin.. Sanoi että niin epävakaata nyt tiedossa kun hän haki lappeenrantaan ja minä jäin tänne helsinkiin. Niin tiedän tuon elämien yhteen sovittamisenvaikeuden :/

      Sitä just mietin tässä taustalla että just jos oltais lähetty pitkänmatkansuhteeseen, mutten usko että meistä kummastakaan oisi ollut siihen, niin uskomattoman läheisyydenkipeitä että pitää joka yö päästä toisen kainaloon.

      • evelyn

        Yleensä joo puhutaan päivittäin. Kyllähän niitä rientojakin joskus on, mutta jos ollaan miehen kotipaikkakunnalla niin siellä päässä meillä on aikalailla sama kaveriporukka niin päästään rientoihin yhdessä :) Tampereen päässä taas jos lähden kavereiden kanssa jonnekin niin mies jää sitten koiranvahdiksi tai lähtee tamperelaisten kavereiden kanssa rellestämään. Eli kyllä ne asiat saa järjestymään, kunhan ei tee niistä liian suuria ongelmia!

        Silloin inttiaikanahan nuo parin viikon näkemättömyydet tuntuivat maailmanlopulta mutta nykyään menee ihan siinä missä viikkokin. Juuri oltiin kuukausi näkemättä eikä tuntunut missään, paria päivää lukuun ottamatta :O

        Tärkeintähän tässä on se, että pystyy luottamaan toiseen sataprosenttisesti!


    • glamorous555

      Mua taas vähän arvelluttaa tietysti miksi kadetti aina yrittää mennä tanssimaan saman naisen kanssa koko ajan ja on sen kimpussa tanssien jälkeen, vaikka onkin suhteessa...? onko kellään tietoa? onko se pelkästään herrasmiessyyttä?

      • nikopetteri

        En tiedä mitä tarkoitat "olla kimpussa", mutta miksei haluaisi tanssia saman 'tutumman' naisen kanssa jatkuvan vaihtamisen sijaan?
        Ei miehilläkään AINA ole taka-ajatuksia


    • evelyn

      Noniin ja yritetääs juhlainfoa uudelleen ilman nimiä niin teksti saa jäädäkin :D


      YLEISTÄ

      Iltajuhla järjestetään perjantaina 16.3.2012 klo 18.00 alkaen Juhlasalirakennuksessa. Vastaanotto alkaa kello 17.00 kadettien osalta ja 17.30 muiden kutsuvieraiden osalta. Iltajuhla päättyy 17.3.2012 klo 01.00.

      Juhliin kutsuttuina ovat 98. kadettikurssin kadetit aveceineen, vanhempien kadettikurssien edustajia, kummikurssin edustajat, ulkomaisten kadettikoulujen edustajia, kadettikoulun henkilökunta sekä kadeteille läheisiä muita yhteistyökumppaneita

      OHJELMA

      Iltajuhlan kulku on pääpiirteissään seuraava:

      15:00 Kadettien avecit saapuvat, Ohessa kadettien valokuvaus
      17:00 Vastaanotto
      18:00 Iltajuhlan aloitus
      18:10 Sotilaspastorin ruokarukous, Alkupalat
      18:45 Kadettikoulun johtajan puhe
      19:00 Pääruoka
      19:40 Tauko (20 min)
      20:00 Juhlaohjelmaa
      21:00 Jälkiruoka
      21:30 Puhe naiselle
      21:45 Ilotulitus
      22:20 Tanssit alkavat
      01:00 Kynttilävalssi
      01:05 Miekkakuja ja siirtyminen ulos
      01:15 Linja-autokuljetus Helsinkiin

      KULJETUKSET

      Alustava kuljetusaikataulu on seuraava:
      14.15 A-,B-,C-joukkueiden kadettien avecit
      Hotelli Presidentti – Santahamina
      15.15. D-,E-,F-joukkueiden kadettien avecit
      Hotelli Presidentti – Santahamina

      Paluukuljetukset lähtevät juhlan jälkeen Santahaminasta Helsinkiin.

      Laajasalo-Jollas-Herttoniemi-alueelta tuleville aveceille pyritään järjestämään oma kyyti.

      HOTELLI

      Kadetit eivät pääse päivällä hotellille, joten avecille tulee täsmentää toiminta siellä ja sieltä Santahaminaan saapuminen. Hotellihuoneen varaaminen ja sen saaminen etukäteen on ollut yksittäisen kadetin vastuulla, mutta sarkajuhlatoimikunta pyrkii samaan mahdollisimman monta hotellihuonetta jo klo 12. Mikäli hotellihuone ei ole vielä luovutettavissa avecin saapuessa, on hotelliin järjestetty pukeutumistilat muualta. Vaatteiden vaihtaminen ja pukeutuminen onnistuu myös Santahaminassa.

      Hotellille kerätään lista huoneen varanneista kadeteista ja heidän aveceistaan, jotta avec pääsee hotellihuoneeseen jo päivällä ilman kadettia.

      Hotellilta avecit noutaa linja-auto, jossa mukana bussiesimiehet. Kadettien tulee muistuttaa aveceitaan täsmällisyydestä, sillä linja-autot lähtevät aikataulun mukaisesti.

      TARJOILU

      Juhlassa tarjoillaan illallinen ruokajuomineen, joka on sisällöltään seuraava:

      Alkuruoka
      Kylmäsavulohisalaatti

      Pääruoka
      Pestolla kuorrutettu häränsisäfilee pihvi

      Jälkiruoka avec
      Petit Fours, kahvi avec

      Erityisruokavaliot huomioidaan vain etukäteisilmoitusten mukaan (myös kasvis). Kasvisruokavaihtoehtona on paistettu porttobello. Ilmoituksien mukaan valmistetaan lisäksi vaihtoehdot erityisruokavaliolle.

      Aulabaari ja olutkellari

      Juhlan aikana on avoinna aulabaari, joka sijaitsee Sankariaulassa. Aulabaari aukeaa kello 21.45. Olutkellari tarjoilee päivällä klo 15-18 sekä illalla 21.45 alkaen. Baarista ostettavat juomat maksetaan drinkkilipuilla. Kadetin tulee muistaa varata drinkkilippuja myös avecilleen.

      VALMISTAUTUMINEN

      Juhlaa silmällä pitäen kadeteille järjestetään tapakoulutus viikolla 9 sekä tanssiharjoituksia alkuvuoden aikana. Kadetin vastuu on varmistaa oma osaamisensa ja kouluttaa avecinsakin, jotta juhla on kaikille mukava tapahtuma.

      Juhlan erityispiirteet

      Juhlan alussa ruokaillessa istutaan pitkään ja poistuminen pöydästä ei sovi etikettiin. Tee tämä selväksi myös avecille jo etukäteen.

      Aveceille tulee muistuttaa alkoholinkäytön kohtuullisuudesta.

      TOIMINTA SAARELLA

      Avec on kadetin vastuulla Santahaminassa. Ennen juhlaa kadetilla on mahdollisuus esitellä avecilleen kampusta. Ennen juhlaa otetaan myös parivalokuvat myöhemmin julkaistavan aikataulun mukaan. Olutkellari on auki iltapäivällä ennen iltajuhlan alkua.

      Vinkkejä

      Juhlasalin narikka on pieni ja ahdas – mahdollisuuksien mukaan kannattaa käyttää kadetin omaa tupaa.

      WC-kapasiteetti juhlatiloissa on rajoitettu – suositellaan kadettitalon ja päärakennuksen tilojen hyödyntämistä.

      Kieltoja ja rajoituksia

      Videokuvaaminen on kielletty kaikkialla.
      Valokuvaaminen on kielletty olutkellarilla.
      Sankaritaulun nimien kuvaaminen on kielletty.
      Muista sotilasalueen yleiset rajoitukset.

    • glamorous555

      Niin voi olla ettei miehillä AINA ole taka-ajatuksia...
      Mut kun lukee täällä näitä viestejä niin ei uskois et ne kaikki haluu vaa hotelliin...
      Mie ainakin menisin kotiin juhlien jälkeen en hotelliin vaikka maksettais mitään

      • baby_boy

        Sinua ei kukaan edes minnekään läski veisi. Tunge se "mie" perseeseen, pelkästään tuo paljasti että olet amis.

        Amiksille porttikielto juhiin! Rumat siiderivalaat ja kaljakeijot.


      • silminäkijä

        Oon kattonu tanssitreeneis yks jätkä pyytää aina saman tytön tanssiparikseen ja sitten hän juttelee vielä jälkeenpäin kauan hänen kanssaan yms, jätkällä on tyttöystävä maalla, että ei siinä sen enempää varmastikkaan päälle päin ole. Mutta kyllä hän on kadetti tovereilleen kertonut miten "kuuma" pakkaus muija on et ei enää haluu tanssii siel jonkun valaan kanssa, vaan just tän muijan kaa.
        Et kyllähän miehet aina ajattelevat osittain järkevästi mutta kyllä se pikkukaveri usein suuntaa näyttää.
        Hyvin rivoja juttuja olen kuullut pariltani mitä hän kertoo muiden puhuvan toisten tyttöystävistä / tanssipareista. Ja varmasti hän puhuu minusta muille. Siitä puhe mistä puute


      • glamorous555
        silminäkijä kirjoitti:

        Oon kattonu tanssitreeneis yks jätkä pyytää aina saman tytön tanssiparikseen ja sitten hän juttelee vielä jälkeenpäin kauan hänen kanssaan yms, jätkällä on tyttöystävä maalla, että ei siinä sen enempää varmastikkaan päälle päin ole. Mutta kyllä hän on kadetti tovereilleen kertonut miten "kuuma" pakkaus muija on et ei enää haluu tanssii siel jonkun valaan kanssa, vaan just tän muijan kaa.
        Et kyllähän miehet aina ajattelevat osittain järkevästi mutta kyllä se pikkukaveri usein suuntaa näyttää.
        Hyvin rivoja juttuja olen kuullut pariltani mitä hän kertoo muiden puhuvan toisten tyttöystävistä / tanssipareista. Ja varmasti hän puhuu minusta muille. Siitä puhe mistä puute

        No just tätä tarkoitan en ymmärrä jätkiii...

        ja miten toi amis liittyy tähän häh ???


    • evelyn

      Kiinnostaisi myös tietää mikä tää amisvastaisuus nyt on?

      Ja ylipäätään kiinnostaisi tietää miksi rakkaat kadetit vaivautuu tulemaan tänne jauhamaan p*skaa kun jotkut haluaisi ihan oikeasti jakaa tuntojaan juhlasta ja juhlaan valmistautumisesta?

    • CDH+

      Nonii jätkät. Lopettakaa se trollaus ja antaa neitien keskutella juhlasta. Voitte jauhaa sitä amisläppää sitten vaikka fysiikan tunneilla.

    • Pojat aina poikia?

      Voi elämä mitä meininkiä :D kasvakaa pojat aikuisiks.

      Ja kun noista kadeteista, herrasmiehistä ja miehistä yleensä on ollut juttua, nii kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että kaikki puheet "kadetit on sellasii..." "siel juhlis ne vaa..." ja muut jutut on täyttä paskaa. Jokainen kadetti, oli erikoisrajajääkäri tai sitten mikä lie merimies, ne kaikki on MIEHIÄ. Ei sen kummosempii sikoja tai herrasmiehiä, kuin vain ja ainoastaan samaa MIESmassaa. Ja miehet ovat erilaisia jokainen. Jotkut on mukavia ja fiksuja, toiset tyhmiä ja pepun perässä. Niin se vain on, että ei "Kadetti" mikään aivorotu ole.

    • evelyn

      Amen. :D

    • evelyn

      Oliskos teillä tytöt jotain hyvää sivua mistä löytyisi paljon erilaisia kampauksia? Tuntuu, että vaikka kuinka googlettaa niin ei löydy mitään mikä sytyttäisi! Ilmeisesti en osaa etsiä oikeilla hakusanoilla..

    • Mussu8

      Jes onneks bongasin tän täältä, oon lukenu noita edellisten vuosien keskusteluja ja onneks tääki oli nyt tullu tänne! :)

      Mä aion luultavasti laittaa oman vanhojentanssipuvun, joka on viininpunanen korsettimallinen tai sitten toisen nuden värisen. Hiukset laitan kiinni yksinkertaselle nutturalle ja meikin teen ite.

      Tässä just mietin sitä että pitäskö oikeesti sit yrittää ettii samanväriset kengät ja laukku ku on mekkoki. Mitä muut aikoo??

      Ja kuinka moni aikoo vaihtaa vaatteet hotellilla ja mennä siitä bussilla? Eli oisko siellä sitte muita eksyneitä ja hätääntyneitä ;DD

      Ja kadetti kenen kans tuun on mun pitkäaikanen tuttu, eli ei mikää tuntematon ja tiiän ettei se mitää rupee yrittää onneks vaikka samassa huoneessa nukutaanki! Kun varattu oon ite, toiselle siis :p ja kysenen herra kuuluu siihen toimikuntaan eli saan onneks aika hyvin infoo mut paha juttu on se että me kai osallistutaan siihen perinnemaljaan eli aiaiaiiaii !

      Sitä vielä et onko jollain muulla enkun kirjotukset samana päivänä? Sitä nimittäin jännään et tuleeks kuin kiire ja toivottavasti en oo sit kauheen väsyny.

      Ja kamoon trollikommentoijat grow up ;)

    • Jep_

      Eli kenkien ja laukun tulisi olla samanväriset, mutta ei mekon :)Mulla on mustat kengät ja laukku. Mekko on tumman sininen. Aika hankalaksi menis, jos kaiken pitää olla saman väristä, kun kenkiä ei ihan joka värissä löydy.

    • W

      Soitin omalle kampaajalleni, hän on laittanut hiuksiani jo niin monta kertaa että annoin ohjeeksi vain että pitää olla kiinni jonkun moisessa nutturassa johon hän sitten vain sanoi "Okei, keksin sulle jotain oikein nättiä". Eli minun puolesta kampaus ongelmat on annettu eteenpäin hänen hartioilleeen. :D

      Minä tanssin siis vanhojentanssimekossani, ja kengät on mustat , mutta vielä pitäisi hankkia musta laukku sekä hanskat? Oletteko laittamassa hanskoja? tai hienommin sanottuna käsineet? Minua ne ehkä vähän ahdistaa.. ?

      Tulen sinne hotelli presidentille mutta todennäköisesti jo valmiina etten pukeudu siellä enään...Että sitten ei tarvi enään stressailla voi vain odottaa bussia.

      Meikin teen siis myös itse.

      Miehet tulevat sen takia tänne ihmettelemään ja kummastelemaan meidän jutustelua kun eivät he oikeasti välttämättä tiedä miten kauan tuommoiseen tapahtumaan meillä naisilla menee! VIIKKOJA kun miettii just puvunhankinnat kampaajan varaukset laukun metsästyksen yms. Oli juhla mikä tahansa niin kyllä me aikaa osaamme kuluttaa laittautumiseen. Ei me tässä tehdä ittestämme juhlan tärkeimpiä, vaan tämä on ihan normaali toimenpide valmistautua ja kysyä muilta vinkkejä ja neuvoa.

    • evelyn

      Mussu8, hienoja kampauksia oli mutta tuntui ettei niistäkään mikään sytyttänyt.. Mikähän mulla se suurin ongelma nyt mahtaa olla kun en kelpuuta mitään kampausta? :D
      Mä ainakin vaihdan vaatteet hotellilla, oli se sitte oma huone, joku yleinen tila tai toisen panikovan avecin huone ;)

      Mä en aio laittaa käsineitä, vaikka sellaiset ehkä mekkooni saattaisivat sopiakin. Vai pitäisikö käydä katsomassa sellaisia lomalla.. Äh, tuntuu etten osaa päättää nyt taas mitään! Joku bolerokin pitäis löytää, että saan olkapäät peittoon.

      • täystakiloitu

        Kiitos Evelynille hyvistä ja asiallisista viesteistä. Tässä ketjussa kun oli niitä asiattomiakin näköjään.

        Ja itse "amiksena" voin kertoa olevani vissiin tosi huono ihminen, mut kappas kun kuitenkin meidän opintoihin kuului se etikettikurssi :) Eli kelpuuttaisin ne käsineet saman tien, kipeäksi ei itseään kannata niistä maksaa kun sekä aprillista että punanaamiosta löytyy sopivia... ne on ehkä polyesteriä, mutta ei niitä pesulappuja ala siellä kukaan tarkastaa...


    • Mussu8

      Mä en aio laittaa käsineitä, kadeteillahan on kyllä ne :) ja joo mäkin kelasin siellä hotellilla vaihtaa että jos näkyy tyttöjä kampaukset päässä ja eksynyt ilme naamalla niin tervetuloo joukkoon, apua kaipaan myös mä ! :D

      • Apuva!!!!

        Heippa!

        Toi tauointien näkyminen jäi häiritsemään!! Onko se tosiaan niin ettei yksikään kuva saa näkyä?!?!?! ;o


    • Vively

      Kiitos Evelynille hyvist vinkeist :)

      Mitä ootte kelannu laittaa jatkoille?

    • Tattoo_

      Kyllä ne tatuoinnit saa näkyä. Ei nyt kannata ihan kaikkea uskoa, mitä täällä kirjotellaan :) Ja tatuointia nyt voi olla jopa mahdoton peittää. Jos jotakin toisten tatuoinnit häiritsee niin oma on ongelma!
      Omalla kohdallani tatuointi on osa minua ja ei tulisi mielenkään lähteä sitä tällaisten juhlien takia peittämään :)

    • Apuva!

      Upeaa! Kiitos ! (:

      Jos jotakin häiritsee, niin sille en voi mtn. Minut on leimattu! ;D

    • evelyn

      Eipä mitään, olen vaan halunnut jakaa kaiken mahdollisen tiedon teidän kanssanne jos täällä on sellaisia keitä ei oma kadetti tajua infota tarpeeksi ;)

      Luulisi kyllä että nykyaikana tatuoinnit saavat näkyä ihan vapaasti, koska ne ovat niin yleisiä ja niitä voisi olla vähän hankala alkaa peittää.. Tosin jos on jossain kokovartalotatuoinnissa niin silloin ehkä jotkut saattaisivat katsoa vähän nenän vartta pitkin, mutta minkäs sille sitten mahtaa. Ja tosiaan kuulin sellaista että nuo rakkaat kadetit käy täällä vähän hämmentämässä meitä panikoivia aveceja ties millä viesteillä että ihan kaikkea ei tosiaan kannata kyseenalaistamatta uskoa :D

      Mä otan jatkoille mukaan varmaan sellaisen vähän pikkumustatyyppisen mekon. Mikäli jatkoille edes jaksan raahautua, kurssijuhlassa olin niin kuollut juhlan jälkeen, että kaaduin suoraan sänkyyn valittamaan päänsärkyä. Ja mitä tästä opin? Ota sitä särkylääkettä mukaan!

      Mä olen vihdoinin päättänyt minkälaisen kampauksen haluan ja löysin vielä boleron ja laukkukoukunkin! Olen niin happyhappy! Enää pitää saalistaa tiara ja suoriutua huomenna koekampaukseen niin juhlan osalta on kaikki aika bueno!

      Eeeeen malttaisi odottaaa.... Minkä ikäisiä aveceja on muuten juhlaan saapumassa? Itse täytän tänä vuonna 21 :)

      • Oma kadetti kerto et nuorin sarkajuhlaan osallistuva on -94, mut muuten varmaan keski-ikä siinä 21 vuoden kieppeillä. Ite täytän 19 :)

        Onko muuten moni tulos sil 15.15 lähteväl kuljetuksel?


    • ejhfiojfo

      Heippa tytöt,

      Mä kävin maanantaisin tosiaan siellä kadettien tanssitunneilla ja mun omallakin tanssiparilla on tyttöystävä, jonka kanssa menee juhliin, mutta onneksi parini oli niin ystävällinen että kyseli muilta tovereiltaan onko niillä aveccia ja yhellä ei ollut, joten pääsen hänen mukaansa Sarkajuhlaan. :) Aika hyvä tuuri kävi. Info tuli vasta tänään niin tulee melkoinen kiire mekkojen ja kampausten kanssa. Mekon pitää olla ymmärtääkseni kunnon iltamekko eli aika vaikeaa ylipukeutua.

      Mulla olisi sellainen kysymys, että saakohan puvun kanssa pitää hiukset auki kun en oikein noista nyttyröistä välitä? Kuulemma juhlan jälkeen on jatkot Helsingissä, niin onko jollain tietoa että missä?

    • W

      Lue aikaisemmat kirjoitukset sielllä on keskustelut aika lailla puhki jo tosta hiukset auki / jatkoista YMS . HERÄTYS!

    • evelyn

      vively, D-,E-,F-joukkueiden kadettien avecit tulee sillä bussilla, eli puolet aveceista ;) No joo, en viitsi viilata pilkkua enempää :D Itse tulen sillä 15.15 lähtevällä bussilla ja ainakin toinen aveceista jonka järjestin juhlaan tulee myös sillä.

      ejhfiojfo, hiukset siis pitää olla suurimmalta osilta kiinni, mutta jos kampaukseen kuuluu osa auki ja se on hienosti laitettu niin silloin sallitaan myös osittain auki. Kunhan ei siis kokonaan vapaana hulmua :) Ja kuten W sanoi, niin aika lailla kaikki juhlaan liittyvä on käsitelty ylempänä, että ei kun lukemaan vaan!

      Muutaman tunnin päästä on koekampaus, vähän jännittää mitä parturikaverini saa aikaan! Toivottavasti jotain nättiä :D

      • Eiköhän se kampaaja saa evelynille jotai kaunista aikaseks :)

        Ite en mee ollenkaa koekampauksee ku on tuttu kampaaja, mut kävin vähä aika sitte koemeikis ja se oli kyl iha kamala :( Mut ajattelin näyttää tälle mun meikkaajalle pari kuvaa, et jos se siit sitte ymmärtäis mitä toivon. Ja sovittii et meen viel toisee koemeikkauksee ku en ollu toho ekaa tyytyväine, ni jospa se siitä sit :)

        Kaikki on vihdoinki siis hoidos ja nyt on sitte alkanu jännittää ite juhlat :D


    • evelyn

      No ei mennyt ihan putkeen kyllä koekampaus :D Ostin tosiaan tiaran kampausta varten, mutta se taisi olla jotenkin väärän mallinen tai jotain niin eihän sitä siihen kampaukseen saanut sopimaan sitten millään. Kampaustakin vaihdettiin lennosta varmaan kolme kertaa ja lopputulos olis silti vähän... noh ei ihan toivottu :D Mutta kyllä jonkinlaista visiota saatiin siitä mitä sitten itse juhlapäivänä tehdään ja nyt jännätään sitten sinne asti, että minkä näköinen kampaus tulee!

      vively, mikä siinä meikissä sitten meni niin pahasti pieleen? Toivottavasti saatte toisella kertaa aikaiseksi sellaisen mihin olet itsekin tyytyväinen :)

    • oookoo

      Varasin vast tänään ajan kampaajalle ja meikkaajalle ja jännittää kyl hirveesti kun ei oo mitään koekampauksia/meikkejä tiedossa. Pitää vaan korostaa ettei laittais liian tummat meikit.

      Hei, mä oon katellut näitä kahta alla olevaa mekkoa. Itse tykkään näyttävistä mekoista mutta onko teidän mielestä yliampuvia? Kallistuisin tohon beigeen. Mitä mieltä ootte?? :)

      http://www.tori.fi/uusimaa/Kermanvalkoinen_mekko__haa___vanhojentanssimekko__3097235.htm?ca=18&w=1

      http://www.tori.fi/keski-suomi/Vanhojentanssimekko_3074063.htm?ca=18&w=3

    • evelyn

      oookoo, aivan mielettömän ihania molemmat! Tuo tummanvioletti on enemmän mun mieleen, mutta sä tietysti valitset sen kummasta pidät enemmän :)

      Enkä usko, että kumpikaan noista on yliampuva. Korkeintaan saattaa olla hieman turhan leveä, mutta jos istuminen ja tanssiminen onnistuu niin tuskin sitten on mitään ongelmaa!

    • oookoo

      Kiitos paljon, ihana kuulla ettei ole yliampuva, sillä olen ihan in love tohon beigeen. :) Onhan se vähän leveä mut voin kokeilla miten paljon tilaa se vie kun istuu. Toi myyjä on kaverin kaveri, niin saisin ton mekon neljälkympil lainaksi, niin säästäis aika paljon.

      Toivottavasti on muitakin joilla leveähkö mekko tulossa, etten sit oo ainoo :)

    • evelyn

      Eiköhän siellä muillakin ole leveitä helmoja :)

      Kadeteilla oli eilen ollut se tapakoulutus ja siellä tuli esille mm. seuraavia asioita:

      - Ennen vastaanottoa on hyvä muistaa käydä vessassa, koska pöydässä istutaan n. 19.40 saakka ja vasta silloin pääsee seuraavan kerran vessaan.
      - Vastaanotossa isäntäparin kättelyn jälkeen saadaan alkumalja, jota ei kannata vetää kerralla tyhjäksi vaan sitä tarvitaan alkupuheessa. Eli alkumaljasta saa kyllä juoda, mutta pidä huoli, että pohjalla on edes liru alkupuhetta varten.
      - Ruokasalin aulan puoleisessa päädyssä istuville aveceille on varattu huopa, koska siellä saattaa olla kylmä. Mies ei ollut varma onko niitä varattu mahdollisesti muillekin. Huovan saa ottaa heti, kun aulaan saavutaan tai pyytää tarjoilijaa tuomaan sen myöhemmin.
      - Pöytään päästyä avecit istuu ja kadetit seisoo siihen asti, että juhla alkaa, eli n. 18 asti.
      - Pöydässä istutaan ryhdikkäästi, käsien paikoilla ei niinkään ole väliä, kunhan kyynärpäät eivät ole pöydällä. Eli ei kuulemma tarvitse istua vasen käsi kevyesti nyrkissä pöydällä ja oikea reiden päällä koko juhlaa :D
      - Alkupalojen kanssa tarjoillaan yksi lasi valkoviiniä ja ruoka aloitetaan vasta sitten, kun kaikki ovat sen saaneet. Alkupalat syödään uloimmilla aterimilla.
      - Viiniä juodessa otetaan kolmella sormella kiinni lasin varresta, eikä viiniä saa haistella tai huljutella lasissa. Eli lasi huulille, juodaan ja lasi pöytään.
      - Muistakaa AINA pyyhkiä suu ennen kuin juotte, koska lasin kuuluu pysyä siistinä. Huulipunajälkiin mies ei osannut vastata mitään.. Ilmeisesti kannattaa yrittää juoda samasta kohdasta, ettei koko lasi ole huulipunassa.
      - Kun olet saanut alkupalat syötyä, aseta molemmat aterimet kello viiteen, jotta tarjoilijat tietävät sinun lopettaneen.
      - Pääruuan kanssa tarjoillaan kaksi lasia viiniä, joista toinen kaadetaan ennen kuin ruoka tarjoillaan pöytään.
      - Ruokailun saa aloittaa, kun teistä seuraava vastakkain istuva pari on saanut ruuan.
      - Ja taas syötyäsi muista laittaa aterimet kello viiteen.
      - Niille, jotka eivät juo alkoholia, on tarjolla koko ruokailun ajan vain vettä.
      - Juhlarakennuksen alakerrassa on naisille varattuna kahdeksan vessaa.
      - Tauko on lähtökohtaisesti n.20min, mutta mikäli ruokailu jostain syystä venyy, nipistetään tauosta.
      - Jälkiruokakahvin kanssa tarjoillaan konjakki tai vastaava, ja mikäli et juo kahvia, vaihtoehtona on tee.
      - 21.30 on puhe naiselle, jonka aikana miehet seisovat ja naiset istuvat. Puheen päätteeksi ainakin miehet juovat viinasnapsin. Mies ei muistanut saavatko naisetkin viinaa.
      - Huopia on mahdollista käyttää lämmikkeenä myös ilotulituksen aikana.
      - Laukkua ei saa pitää lattialla, pöydällä tai sylissä vaan laukkukoukussa pöydän reunalla eli laukkukoukku on PAKOLLINEN hankinta.
      - Jos vielä voi vaikuttaa pukuvalintaan, niin mekossa ei saa olla laahustimia ja mieluusti ei helmakaan saisi olla kovin leveä, koska pöydissä on ahdasta istua. Mutta nämä ovat vain suosituksia, joten uutta mekkoa ei tarvitse hankkia, mikäli se on jo ostettu ja siinä on laahustin tai leveä helma. Omalla vastuulla siis mennään.
      - Jos pöydästä on PAKKO poistua kesken ohjelman/ruokailun, poistuminen tehdään sen näköisesti, että tilanteesta kuuluukin poistua, eikä nöyristellen. Joko vieressä istuva kadetti tai oma kadettisi lähtee saattamaan sinua pois. Pöytään ei saa palata kesken kenenkään puheen, vaan on odotettava, että se päättyy.

      Pyydettiin myös olemaan ymmärtäväisiä tarjoilijoita kohtaan, koska on mahdollista, että he ovat ensimmäistä kertaa tarjoilemassa niinkin suurelle joukolle, joten kaikki ei välttämättä mene niin kuin elokuvissa.

      Monet meistä, myös kadeteista, tulevat kuulemma tekemään ihan typeriäkin virheitä, mutta sillä pääsee jo pitkälle, kun muistaa laittaa aterimet oikeaan asentoon, kun on saanut syötyä ja ei vedä kauheita pohjia ennen juhlaa, koska pöydässä tarjoillaan monta lasia alkoholia ja pöydästä saa poistua vasta, kun on tauko.

      Että näin, sääntöä säännön perään :D

    • ookooo

      Kiitos hei hyvistä infoista. Nyt sai vähän paremman käsityksen illallisten kulusta. Hyvä ettei säännöt ole ihan justiinsa vaikkakin paljon asioita pitääkin muistaa. Eli ei muuta kuin laukkukoukkua hankkimaan. :) Mistä niitä muuten voi ees ostaa??

    • evelyn

      Mä löysin omani ihan Turun jostain laukkukaupasta. Ja netistä saa mun mielestä kans tilattua! Sokoksellakin myytiin kun kävin sieltä ensin kysymässä. Eli kyllä paikkoja löytyy :)

    • Moi ookooo :)

      Mullakin on tuo tummanvioletti mekko ja oon laittamassa sen sinne sarkajuhlaan, mut mua ei todellakaa yhtää häiritse jos säkin laitat sen :) Mut kuha vaa ajattelin kertoo et sielä on toinen daami samalla mekolla :D Et laita ihmeessä se jos haluat, se on niin nätti :)

    • Ja kiitti taas evelynille ku jaksat päivittää ohjeita! :)

    • ookooo

      Heippa vively :)

      Tuo violetti mekko on kyllä aivan upea, näytät siinä varmasti kauniilta :)

      Itse taidan kuitenkin kallistua tuohon beigeen. Ihana, että on muitakin joilla tulee olemaan leveähelmainen mekko. :) Kokeilin tänään tota beigee ja on upea, mutta tosiaan melko leveä, ettäs en tiiä miten meinaan pöydän ääreen mahtua istumaan. :D Saahan toho juhlaan laittaa noin vaaleeta mekkoa kun tuo mun? Meinaan ettei se vaan näytä liian häämekolta :P Ja kiitos evelyn laukkukoukku-vinkeistä.

      • Must toi vaalee mekko on erittäin hyvä :)

        Onhan se toki vaalee kuten itekki sanoit, mut se on tosi asiallinen eli todella juhlava, ei yhtää liia avonaine "rintamus" eikä mitää halkioita, et väril ei ehkä sen puolee oo nii iso merkitys ku muulla mekon muodolla :)


    • Sarkajuhlan Daami

      Minä tulen omalla autolla Santahaminaan. Iltapuvun voin vaihtaa kadettipoikaystäväni tuvassa ja poikaystäväni lupasi auttaa puvun vetoketjun kanssa :) Meikki ja kampaus on jo valmiina Santahaminaan tullessa. Tavarat voin jättää poikaystäväni tuvan lukolliseen kaappiin säilytykseen.

    • evelyn

      Sarkajuhlan Daami, eikö teillä ole ollenkaan hotellihuonetta varattuna? :)

      vively, eiköhän sulle hyvä meikki saada aikaan! Mullakin on vielä harjoittelut kesken, aina tulee liian sininen kun yritän sitä tehdä :D

      ookooo, mieheni sanoi, ettei puvun väristä ole ollut puhetta niin tuskin se on liian vaalea, sehän ei kuitenkaan ole puhtaan valkoinen.

      Oi että, pari viikkoa enää niin päästään nauttimaan juhlasta! Melkein alkaa jo jännittää :D

      • Aivan, enää reilu puoltoist viikkoo juhliin! :D

        Ootan niit innol ja toisaalt tosi kivaa myös et sit tää stressiki helpottaa. Enää on siis sen meikin kaa säätämistä, et nyt ei enää jännitä muu ku ite juhlien sujumine.

        Toivon etten pahemmin tekis mitää virheit siel... Kuten evelyn sanoit ni iha varmasti osa tekee tyhmiä mokia eikä niille voi mitää, mut kylhän ne harmittaa, varsinki jos tietää et se moka johtu pelkäst hermostuneisuudest. Mut eiköhän kaikki mee kuitenki melko hyvin :)

        Ja toivottavasti saat tehtyä kivan meikin itelles :) Se on tärkeet et on ite tyytyväine, ni sit on varmempimki olo olla :) Tsemppiä harjotteluun!

        Tänää viel tanssiharjotukset, mukavan nopeesti tää viis viikkoo Blomqvistin opeissa on menny. Alku oli aika kankee mut nyt meilki jo sujuu ton oman kadetin kaa :D


    • hämmennetää poikia

      tänään kaikki laittaa tanssitunnille vaaleenpunaset/pinkit pikkarit ;)))

    • ookooo

      Heippa vively ja evelyn, kiva kuulla ettei mekon väriin liityen ollut sen kummemmin rajoitteita, niin uskallan laittaa tuon :) Se ei tosiaan ole valkoinen ja pimeässä vielä näyttää vähän tummemmaltaki. Hiukset ajattelin laitattaa kampaajalla sillee puoliks auki ku muuten toi mekko on must liian juhlava :D

      Aika tää kun vaan menee ja juhliin enää 2 viikkoo?! Alkaa jo jännitää! Evelyn, meikistäsi tulee varmasti kaunis.Tänään siis taas tanssimaan! Ps. tartteekohan noit kaikkii tansseij osata siel juhlis vai riittääköhä pelkkä valssi :) Meinaan kun monet ei ees harjoittele oman avecinsa kanssa jos he vaikka asuu kaukana, niin luulis ettei tartte noit kaikkii osata.

    • sarppa

      Kiva lukea täältä miten muut on valmistautunu juhlaan. Alkaa pieni jännitys ja innostus jo tulla kun ajatteelee juhlia:) Ihanaa kun alkaa vihdoinkin olla kaikki koossa juhlaa varten, paitsi että mun meikkaaja joutu perumaan ajan, joten teen meikin varmaankin sitten itse. Arveluttaa vaan, että kuinkahan multa luonnistuu tuo juhlameikki kun en muutenkaan juuri meikkaile. Mutta ei muuta kun harjottelemaan vaan.

      Ei meilläkään ole hotellihuonetta varattuna. Tulen varmaan suoraan kampaajalta ja vaihdan puvun siellä sitten päälle taikka sitten santahaminassa :D mieluummin kuitenki menisin santahaminaan jo "valmiina"

    • Sä sarppa varmaa voit silti mennä hotellille vaihtamaa vaatteet vaikkei teil ookaa huonetta varattuna :)

      Monet daamit ei saa huonetta viel iltpäiväl, ni hotellilleki oli kai järjestetty joku yleinen tila mis vois vaihtaa vaatteet (?) korjatkaa jos oon vääräs! Ja tietenki voit hätätilas varmasti päästä jonkun toisen daamin huoneeseen vaihtamaan :) Ymmärtäähän sen et on mukavampi tulla sinne Santiksee ku on "valmis", ni jos vaa haluut ni mee ihmees sinne hotelille :)

    • evelyn

      En ole ihan varmoja miten tarkkoja ne mahtaa siellä hotellilla olla, jos huoneita on vapaana, eikä ole varannut sitä, niin pääseekö silloin niihin muihin varattuihin tiloihin vaihtamaan vaatteita. Mutta toki kannattaa kokeilla :) Ja voihan olla, että bongaat jonkun toisen avecin ja pääset tämän huoneeseen kaunistautumaan!

      sarppa, en mäkään oo koskaan ollut kova meikkailemaan ja silti teen itse meikin juhlaan. Voipi olla, ettei siitä mikään mestariteos tule, mutta ei se niin vakavaa ole!

      vively ja ookooo, millaista siellä tanssikurssilla on ollut? Mitä kaikkea siellä on opetettu? Mun mies taisi päästä yksissä harkoissa tanssimaan ja kahtena kertana ei saanut tanssiparia ja yhtenä ei mennyt ollenkaan, enkä tiedä menikö tänäänkään :D Joten meidän tanssitaidot on aika heikolla tolalla. Taidetaan livistää sinne olutkellarille kun tanssit alkaa tai sitten vaan pyöritään ja keinutaan vähän paikallaan!

      • Moi evelyn :)

        Nyt kun oon käyny tanssikurssin, voin sanoa olevani yhden kokemuksen rikkaampi, mut kyl täytyy myöntää et se oli aikamoista pakkopullaa mulle. Mut varmasti monista se oli ihan ok kokemus :)

        Parina ensimmäisenä kertana meilt meni molemmilta (siis multa ja poikaystävältä) hermot siihen harjotteluun, sillä olimme sijoittuneet vähä huonoon kohtaan, joten mei kuultu mitään mitä selitettiin, eikä oikein mahduttu tansimaankaa, ku tanssijoita oli aivan liikaa sen tilan kokoon verrattuna... :/ Mut kaikki kyl oppi "käyttämään" sitä tilaa ja sen puoleen ei sitte myöhemmäs vaihees ollu ongelmii :)

        Valitettavasti mä en oikei tiedä niitten tanssien nimiä, mitä siellä treenattiin, ainaki perusvalssi, ilmeisesti foxtrottia ja cha-cha-chata ja muutamaa muutaki. Karkeasti arvioiden me harjoteltii ehkä seitsemää-kaheksaa tanssia ja viisi tanssiahan tulee olemaan sarkajuhlassa, joten varmasti ne kaikki sarkajuhlissa tanssittavat käytiin siellä läpi.

        Monilla suju eiliset tanssit paljon paremmin ku ekal kerral, joten on siitä jotain hyötyä ollu :) Tanssikurssi oli meille todella tarpeellinen; poikaystävän wanhojentansseista on neljä vuotta, joten ei hän paljookaa muistanu ja ite en tanssinu ollenkaa wanhoja, joten mä erityisesti tarvitsin tota kurssia :)

        Älkäähän stressatko niist tansseist, mä en oppinu oikei mitää tanssia kunnolla, eli huomaa et jos ei minkäälaista aikasempaa tanssikokemusta oo, ni toi viis viikkoo oli liian lyhyt aika oppia noin montaa tanssia... Eli vaik oon käyny sen tanssikurssin, en kuitenkaa osaa yhtää tanssia, joten jos teist yhtää tuntuu silt et haluutte tanssia siel Sarkajuhlas ni menkää vaa rohkeasti! :D Toivon ettei mun tarttis olla tanssimas, mut tietenki meen jos oma kadettini sitä haluu :)


      • Haittaakse?
        vively kirjoitti:

        Moi evelyn :)

        Nyt kun oon käyny tanssikurssin, voin sanoa olevani yhden kokemuksen rikkaampi, mut kyl täytyy myöntää et se oli aikamoista pakkopullaa mulle. Mut varmasti monista se oli ihan ok kokemus :)

        Parina ensimmäisenä kertana meilt meni molemmilta (siis multa ja poikaystävältä) hermot siihen harjotteluun, sillä olimme sijoittuneet vähä huonoon kohtaan, joten mei kuultu mitään mitä selitettiin, eikä oikein mahduttu tansimaankaa, ku tanssijoita oli aivan liikaa sen tilan kokoon verrattuna... :/ Mut kaikki kyl oppi "käyttämään" sitä tilaa ja sen puoleen ei sitte myöhemmäs vaihees ollu ongelmii :)

        Valitettavasti mä en oikei tiedä niitten tanssien nimiä, mitä siellä treenattiin, ainaki perusvalssi, ilmeisesti foxtrottia ja cha-cha-chata ja muutamaa muutaki. Karkeasti arvioiden me harjoteltii ehkä seitsemää-kaheksaa tanssia ja viisi tanssiahan tulee olemaan sarkajuhlassa, joten varmasti ne kaikki sarkajuhlissa tanssittavat käytiin siellä läpi.

        Monilla suju eiliset tanssit paljon paremmin ku ekal kerral, joten on siitä jotain hyötyä ollu :) Tanssikurssi oli meille todella tarpeellinen; poikaystävän wanhojentansseista on neljä vuotta, joten ei hän paljookaa muistanu ja ite en tanssinu ollenkaa wanhoja, joten mä erityisesti tarvitsin tota kurssia :)

        Älkäähän stressatko niist tansseist, mä en oppinu oikei mitää tanssia kunnolla, eli huomaa et jos ei minkäälaista aikasempaa tanssikokemusta oo, ni toi viis viikkoo oli liian lyhyt aika oppia noin montaa tanssia... Eli vaik oon käyny sen tanssikurssin, en kuitenkaa osaa yhtää tanssia, joten jos teist yhtää tuntuu silt et haluutte tanssia siel Sarkajuhlas ni menkää vaa rohkeasti! :D Toivon ettei mun tarttis olla tanssimas, mut tietenki meen jos oma kadettini sitä haluu :)

        Juu, ei tosiaan kannata stressata niistä tansseista. Se kurssi oli nimittäin tosi huono. Itelle ei jääny kyllä muuta käteen kuin vi****s. Ois voinu nekin rahat johonkin muuhun käyttää. Ensinnäkin opetus ei ollu ihan tällä vuosikymmenellä. Toiseksi, Åke on surkea opettaja ( sori nyt vaan kaikki fanit). Joskus menneisyydessä tanssia harrastaneena voin sanoa, että tuossa ajassa kyllä oppisi vaikka mitä tansseja, jos olisi hyvä opettaja.
        No ompahan yhtä kokemusta rikkaampi, mutta jos tanssimaan haluaa oppia niin ihan kamalasti tuo kurssi ei siihen kyllä auta.


      • Haittaakse?
        vively kirjoitti:

        Moi evelyn :)

        Nyt kun oon käyny tanssikurssin, voin sanoa olevani yhden kokemuksen rikkaampi, mut kyl täytyy myöntää et se oli aikamoista pakkopullaa mulle. Mut varmasti monista se oli ihan ok kokemus :)

        Parina ensimmäisenä kertana meilt meni molemmilta (siis multa ja poikaystävältä) hermot siihen harjotteluun, sillä olimme sijoittuneet vähä huonoon kohtaan, joten mei kuultu mitään mitä selitettiin, eikä oikein mahduttu tansimaankaa, ku tanssijoita oli aivan liikaa sen tilan kokoon verrattuna... :/ Mut kaikki kyl oppi "käyttämään" sitä tilaa ja sen puoleen ei sitte myöhemmäs vaihees ollu ongelmii :)

        Valitettavasti mä en oikei tiedä niitten tanssien nimiä, mitä siellä treenattiin, ainaki perusvalssi, ilmeisesti foxtrottia ja cha-cha-chata ja muutamaa muutaki. Karkeasti arvioiden me harjoteltii ehkä seitsemää-kaheksaa tanssia ja viisi tanssiahan tulee olemaan sarkajuhlassa, joten varmasti ne kaikki sarkajuhlissa tanssittavat käytiin siellä läpi.

        Monilla suju eiliset tanssit paljon paremmin ku ekal kerral, joten on siitä jotain hyötyä ollu :) Tanssikurssi oli meille todella tarpeellinen; poikaystävän wanhojentansseista on neljä vuotta, joten ei hän paljookaa muistanu ja ite en tanssinu ollenkaa wanhoja, joten mä erityisesti tarvitsin tota kurssia :)

        Älkäähän stressatko niist tansseist, mä en oppinu oikei mitää tanssia kunnolla, eli huomaa et jos ei minkäälaista aikasempaa tanssikokemusta oo, ni toi viis viikkoo oli liian lyhyt aika oppia noin montaa tanssia... Eli vaik oon käyny sen tanssikurssin, en kuitenkaa osaa yhtää tanssia, joten jos teist yhtää tuntuu silt et haluutte tanssia siel Sarkajuhlas ni menkää vaa rohkeasti! :D Toivon ettei mun tarttis olla tanssimas, mut tietenki meen jos oma kadettini sitä haluu :)

        Juu, ei tosiaan kannata stressata niistä tansseista. Se kurssi oli nimittäin tosi huono. Itelle ei jääny kyllä muuta käteen kuin vi****s. Ois voinu nekin rahat johonkin muuhun käyttää. Ensinnäkin opetus ei ollu ihan tällä vuosikymmenellä. Toiseksi, Åke on surkea opettaja ( sori nyt vaan kaikki fanit). Joskus menneisyydessä tanssia harrastaneena voin sanoa, että tuossa ajassa kyllä oppisi vaikka mitä tansseja, jos olisi hyvä opettaja.
        No ompahan yhtä kokemusta rikkaampi, mutta jos tanssimaan haluaa oppia niin ihan kamalasti tuo kurssi ei siihen kyllä auta.


    • Sarkajuhlan Daami

      evelyn
      On meillä hotellihuone varattuna, mutta kaikkihan eivät saa vielä huonetta klo 13-14 aikaan käyttöönsä. Puvun vaihto onnistuu hyvin Santahaminassa ja kun tulen omalla autolla niin auto on parempi parkkeerata Santahaminaan kuin keskustaan.

    • Valokuvaajatar

      Hei, tiedättekö saako Sarkajuhlassa vapaasti kuvata? Esim. ruokailua, tanssia, ilotulitusta yms. Olisi ihanaa kun saisi paljon kuvia muistoksi tuosta suuresta päivästä ja olisi niitä kiva näyttää perheelle ja ystävillekin, monella ei ole mitään tietoa millainen Sarkajuhla edes on :)

    • ookooo

      joo, oon muiden daaminen kanssa samaa mieltä et toi tanssikurssi oli enemmin turhauttava kuin hyödyllinen. Se Åke kun on vaan niin vanha eikä sen ääni kuulu eikä se ees näytä niit liikkeit vaan puhuu ja jos on vähänki takarivis nii sit ei kuule eikä nää mitää. Toisaalta eturiviin ei viitti mennä ku sit se vaan kommentoi kaikki mokii. Anyway hyvät naiset, eihän me niitä tansseja stressata kun mieshän on se joka vie ja me vaan seurataan..eli meidän ei tartte osata mitää :P Mut tosiaan yhdyn edelliseen kommenttiin siitä et viides viikos olisi oppinut vaikka mitä jos olisi hyvä maikka ollu..itellänikin kun on 7 vuoden tanssitaustaa. Mut eikai siel Sarkajuhlas oo pakko tanssii.

      Valokuvaajatar, en oo varma tost kuvauksest mut ihan niinku oisin jostain kuullu ettei sais kuvaa ainakaa julkiseen käyttöön. Korjatkaa jos oon vääräs. Mut kyl mä ite ainakin ajoin kameran salakuljettaa sinne :P

    • evelyn

      Sarkajuhlan Daami, niin se on ihan totta! Mietin itsekin omalla autolla tulemista, mutta kun pysäköinti siellä hotellilla maksaa tosiaan sen melkein 30euroa vuorokaudelta plus tietysti bensat niin taidan sittenkin tulla julkisilla tai hyödyntää kummitätiäni :D Kun en halua viedä tavaroita Santahaminaan vaan haluaisin ne heti hotellille, ettei tarvitse sitten enää yöllä raahata kamoja edes takas.

      Valokuvaajatar, ihmisiä ja rakennuksia saa kuvata, mutta ei aseita tai muuta kalustoa. Eikä saa videokuvata :)

      No se on hyvä, ettei tanssikurssista sitten ollut hirveästi hyötyä niin en ole ainoa, ketä on ihan pihalla, kun tanssit alkaa!

    • grr.1.2

      Mä sain sellast infoo et meille voidaan järjestää myös kyyti oman talon edestä Santahaminaan mikäli asuu Helsingin alueella. No, se pitää kyl varmistaa viel..

    • ookooo

      Hei daamit jotka asuu Helsingin ja Vantaan alueella, niin tiedättekö joitain hyviä juhlapukumyymälöitä, jossa on hyvä hinta/laatusuhde? Eli mielellään 100-200e max. Mistä itse hankitte mekot?? :)

    • evelyn

      Ainakin Laajasalo-Jollas-Herttoniemi-alueelta tuleville aveceille pyritään järjestämään oma kyyti. Muista Helsingin alueista en sitten tiedäkään :)

      Onko sulla ookooo vielä mekko hakusessa vai? :D Eikö sun pitänyt pistää se beige mekko?

    • evelyn

      Kuulkaas neitoset! Monen aikaan olette miettineet saapuvanne Helsinkiin silloin perjantaina? Mulla on nyt kauhea ongelma, että tuunko bussilla vai junalla.. Olisi kiva tulla yhtä matkaa jonkun toisen avecin kanssa, ettei tarvitsisi yksin yrittää selviytyä hotellille :D

    • Evelyn; Mä ja toinen daami täältä päin ollaan tulossa Turusta Helsinkiin luultavasti klo 10:30 lähtevällä bussilla.. Se olisi Kampissa sitten n. 12:35. Melko ajoissa kyllä ollaan, mut parempi pelata varman päälle. Meijän bussi Santahaminaan lähtee 14:15. Mä mietin kanssa et juna vai bussi, juna olis kivempi matkustaa, mutta ne tuppaa näin kevättalvellakin myöhästellä, niin varmempi ottaa sit bussi.. :)

    • N

      Mie tuun Lappeenrannan suunnilta semmosella junalla jonka pitäis olla Helsingissä jo 10.48... Myöhäisempi juna ois sitten liian myöhään perillä, varsinki kun tuosta VR:stä ei ikinä tiedä. Ehin sitten tehdä meikin kuntoon hotellilla!

    • Mä tuun melko myöhään, n. 14.30 ku en aio tehä muuta hotelilla kuin et autan vaan yhtä toista daamia ja vien tavarat jonnekin säilytettäväks :)
      Oon täysin valmis kun sinne saavun, joten luulen et toi aika riittää ku bussi lähtee 15.15

    • evelyn

      rjmn89, mä ajattelin tulla just sillä samalla bussilla! Kallistuin kans bussiin sen takia, et junat saattaa tosiaan olla myöhässä enkä halua ottaa mitään riskiä.

      Tuli heti paljon luottavaisempi olo, kun tietää että Helsinkin päässä on sitten samaan aikaan joku muukin haahuilemassa :D

    • Sarkajuhlan Daami

      evelyn
      Santahaminassa on ilmainen pysäköinti autolle ja tavarat voi jättää yön yli säilytykseen kadetin tuvan lukolliseen kaappiin :) Jos suurinosa ei kuitenkaan saa omaa hotellihuonettaan käyttöön ennen Santahaminaan lähtöä (bussin lähtöä, klo 14.15) niin minne tavarat jättää?

    • Tamperelainen

      Onko kukaan tulossa Sarkajuhlaan Tampereen seudulta? =)

    • evelyn

      Sarkajuhlan Daami, muistaakseni ne sai jättää hotellille jonnekin lukolliseen säilytykseen. Hätätapauksessa tuon ne sitten bussilla Santahaminaan. Tai sitten jätän jonkun toisen avecin huoneeseen ;) Ja se olisi ilmeisesti pitänyt ilmoittaa jo, että meneekö omalla autolla, joten myöhäistä se enää olisi katua :D

      Plus, että mähän olisin ihan pulassa jos jättäisin tavarani mieheni huoneeseen yön yli :D

      Tamperelainen, mä itse asiassa olisin tullut Tampereelta ellei tarvitsisi viedä koiria äidin luokse hoitoon Turkuun!

    • Heippa kaikki! :)

      Onks teil miten leveit mekkoi tai et onko monilla vannehame mekon alla? Ainaki ookooo:lla oli vähä leveempi mekko, mut onks myös muita joil on? :)

      Ku mua nyt alko hirvittää et onks mulla liian levee mekko, ku tilansäästön takiahan oli suotavaa et se ei ois kauheen levee. Laitan siis "prinsessa -mallisen" vanhojentanssi mekon, jonka alle joudun laittaa vannehameen, kosk muuten se ois liian pitkä ja laahais maata.

      Mä valitettavasti olin jo ehtiny hankkia sen enne ku kuulin tästä et ois parempi jos ois kapeampi mekko, enkä varmaa saa mistää enää tähän hätään toista mekkoakaa, ni tulen sillä.

      Laitan linkin ja oisin ilonen jos voisitte kertoo oman mielipiteenne siitä onko toi liian levee mekko :)

      http://www.juhlapukubella.fi/?productid=650&lang=1&refererpageid=1037

    • EH

      Ei tuo minusta ainakaan liian leveälle näytä. Ja luulenpa, että mekkoja on aika laidasta laitaan, joten eiköhän sinne sekaan leveämpiäkin helmoja mahdu :) Tuo on oikein kaunis mekko, joten eikun päälle vaan! :)
      Minullakin on tulossa vanne, koska mekko näyttää paremmalle niin ja itelle on helpompi liikkua sen vanteen kanssa. Tosin se vanne tulee aika kapealle.

    • N

      Miekin aion laittaa vähän ekstratylliä mekkoon, vaikka kapeempanakin sitä vois kyllä pitää. Eipä tuo silti kovin leveä ole, mutta siis ihan kapeimmalla vaihtoehdolla miekään en aio lähteä :)

    • DD

      Tamperelainen: Mä oon tulossa Tampereelta juhliin kans :)

    • Kiitos kovasti EH ja N! Tuli luottavaisempi olo :)

    • evelyn

      vively, tuo mekko on niin mielettömän kaunis! *kuola valuu* Koska tuo info kapeahelmaisemmasta mekosta tuli näin myöhään niin tietysti laitat tuon vaikka se olisikin liian leveä! Meitä aveceja kun siellä kuitenkin on toista sataa niin eiköhän siihen sekaan tosiaan mahdu jos jonkin levyistä mekkoa, joten ei stressiä! Ja vaikka vähän ongelmia leveyden kanssa tulisikin niin kannat vaan mekkosi ylpeydellä niin kaikki menee hyvin ;)

    • Voi kiitos evelyn! :)

      Ihanaa et oot jaksanu infota meitä täällä ja vielä rohkaista kaikkia! :)

    • Sandra93

      Jos netistä löytyy linkkejä teidän puvuista niin laittaisitteko tänne, olisi kiva nähdä minkälaisia pukuja teillä on :) Oman pukuni kuvaa ei valitettavasti löydy netistä niin en voi laittaa :(

    • EiHansikkaille

      Onko teillä hansikkaat juhlassa? Olen ymmärtänyt, että ne eivät ole pakolliset? Itse en ole hansikkaita hankkinut, enkä ajatellutkaan hankkia, koska ne eivät sopi ollenkaan asukokonaisuuteeni. Enhän ole ainoa, jolla hansikkaita ei ole? =)

    • Amanda20

      Millainen ulkotakki teillä on? Onko joku oikein juhlatakki vai tavallinen talvitakki vai laittaako joku jo ohuemman kevättakin? Ohjeessa sanottiin, että mielellään tumma, minkä värisiä teillä on? Jostakin luin, että juhlasalin "narikka" on pieni ja ettei sinne mahdu kaikkien takit niin olisi kiva jos takkeja jätettäisiin esim. kadettien tupiin? Muuten ilta ollaan varmaankin sisällä, mutta katsellaanko ilotulitus ulkona? Silloinhan tarvitsee takin ja jos se onkin sitten siellä kadetin tuvassa. Onko teillä paremmin tietoa asiasta?

    • Nuppu89

      Minulla ei ainakaan ole hanskoja :) Takkia vielä mietin minkä laitan, vähän huonot vaihtoehdot, mutta ei viitsisi enää ostaakaan :(

    • ookooo

      Vively, sun mekko on upee..laita ihmees :) Mullakin leveähelmainen mekko :) Ja hanskoja ainakin ite laitan mut en oo sitä laukkokoukkuu viel hankkinut. Onkohan se ihan pakollinen??

    • evelyn

      Munkaan puvusta ei valitettavasti ole enää kuvaa netissä.

      EiHansikkaille, mulla ei ainakaan ole hanskoja, eivätkä ne ole pakolliset :)

      Amanda20, mulla on sellainen musta pitkä villakangastakki, mikä on kyllä melko ohut. Mutta se on ainoa siisti ja vähän juhlallisempi takkia minkä omistan niin sillä mennään! Ilotulitus katsellaan juu pihalla, ja mikäli takki on kadetin tuvassa on mahdollista ottaa itselleen huopa lämmikkeeksi ulos. Ja niitä huopiahan oli siis tarjolla juhlasalin aulassa, mm. niille jotka jotka aulan lähellä joutuvat istumaan. Tokihan takkia on varmaan mahdollista lähteä hakemaan tuvasta, mutta tiedä sitten kuinka järkevää se olisi, jos tupa on kovin kaukana.

      ookooo, mun käsitykseni mukaan laukkukoukku olisi pakollinen hankinta, koska laukkua ei saa pitää maassa, sylissä tai pöydällä niin mikä siinä sitten jää enää vaihtoehdoksi? Toki jos keksit jonkun oman viritelmän ilman, että laukku on missään edellä mainituista ilman laukkukoukkua niin.. :D

      Ja vively ihan mielelläni infoan, jos siitä jollekin vaan on hyötyä :) Toivottavasti kaikki ei vaan pidä mua kauheena bessewisserinä, kun olen täällä heti pätemässä kun saan jotain uutta tietoa :D

      • SS

        Moi Avecit !

        Oon vähän myöhässä kirjottelemassa täällä ku sain kutsun juhlaan noin kolme viikkoa sitten ja koulu-/työkiireet on painanu päälle !
        Oon ihan paniquessa ku jouduin mekonki ostamaan uutena enkä tienny yhtään et onkse liian pramee vai liian yksinkertanen, mut näiden keskustelujen ja neuvojen ansiosta stressi on vähän hellittäny. Mun mekossa on siis sellanen ylimääränen helma, mut päätettiin ompelijan kanssa et jätetään se koska se on niin nätti :-) Mulla on mustat kyynärpään yli ulottuvat hanskat, mustat kengät ja pikkulaukkua enkä laukkukoukkua oo vielä ostanu.
        Meikin päätin tehä ite ja kampauksen tekee kaveri, mut nyt iski pelko peppuun siitä et hiusten pitää olla kiinni ! Oon laskenu budjettiini vaan sellasen kampauksen joka ois periaatteessa puoliks kiinni ja sitte vapaana olevat hiukset laittaisin kiharalle. :-(
        Ois tosiaan kiva jos voisin liittyä panikoivaan joukkoonne siellä hotellilla perjantaina :-D


    • Kiitti kaikille mekkoa kommentoineille! :)

      Mul on mustat hanskat ja takkina musta, pitkä villakangastakki. Hanskat eivät olleet pakolliset, mut melkeen voisin sanoa et se laukkukoukku on. Tai kuten evelyn sano, et jos keksii jonku muun paikan, kuin lattian pöydän tai sylin, mihin laukun laittaa nii ei se sitten ole pakollinen ;)

      Ja kiva nähä muit daamei siel hotellil :)

    • evelyn

      SS, en yhtään ihmettele että on vähän paniikki kun noin lyhyellä varoitusajalla sait kutsun :D Mutta hyvä jos tästä keskustelusta on ollu apua! Jos siinä ajattelemassasi kampauksessa on osa kiinni niin sen pitäisi olla ihan sallittu :) Tai no paha sitäkin on lähteä määrittelemään, että mikä on se raja kuinka paljon pitää olla kiinni ja kuinka paljon saa olla auki.. Osaatko yhtään tarkemmin kertoa millaista kampausta ajattelit?

      Kun äiti näki mun kampauksen, hän sanoi että se kuulemma näyttää ihan hääkampaukselta :D Noh, onneks mekko on suht yksinkertainen niin saa kaikki muu sitten olla vähän hienompaa.

      Toivottavasti hotellilla myös törmää muihin aveceihin, ettei kaikki vain häviä huoneisiin! Toisaalta olisihan se ihan positiivista, jos häviäisi niin silloin ainakin olisi huoneet saatuna :D

      Mies muuten kertoi, että jostakin (en nyt muista oliko hotellilta vai mistä) oli tullut infoa, että jos huonetta ei kuitata kello 18 mennessä silloin perjantaina niin se luovutettaisiin eteenpäin :O Uskaltaisin kuitenkin epäillä tässä tapauksessa tuon todenperäisyyttä, koska jos kerran ensimmäinen bussikyyti lähtee jo 14.15 ja huoneet saa pahimmassa tapauksessa vasta kello 15 niin olisi se aika törkeää antaa huone pois.. Toisaalta taas hotellin kannalta ymmärtäisin kyllä, miksi luovuttaisivat huoneet eteenpäin. Onko jollain muulla tästä asiasta tietoa paremmin?

    • Babyneko

      Jee! Juhlat on jo tällä viikolla!
      Munkaa mielestä Vivelyllä ei oo liian levee mekko :3 mulla taitaa olla samaa kokoluokkaa.
      Nähdään pian!

    • Illan Daami

      evelyn
      Eihän se voi olla mahdollista, että hotelli luovuttaisi huoneita eteenpäin jos ne ei ole kuitattu klo 18 mennessä? Huoneet on kuitenkin maksettu jo eikä hotelli siitä mitenkään tappiolle jää vaikka huone kuitattaisiin vasta vaikka yöllä.

    • Anna-Silviä

      Iik! Jännitys alkaa kasvamaan kun juhla lähestyy, enää neljä yötä h-hetkeen! =)
      Mua jännittää nyt ehkä eniten se, olenko muistanut hankkia / löytyykö minulta kaikki tarpeellinen. Tässä olisi listaani illan tärkeimmistä. Jos huomaatte, että joku oleellinen asia puuttuu niin vinkatkaa, kiitos :)
      - Iltapuku
      - " Huivi " hartioille
      - Laukku laukkukoukku
      - Korkkarit
      - Sukkahousut
      - Alusvaatteet :D
      - Korut
      - Meikki & kampaus
      - Kamera ;)

    • Ellu91

      Jatkothan ovat hotellin alakerrassa, näin olen ymmärtänyt? :)
      Otatteko jatkoille eri vaatteet vai oletteko sielläkin iltapuvulla? Jos otatte eri vaatteet niin millaiset? Vähän juhlavamman, esim. joku pikkumustan tyylinen vai ihan esim. legginssit ja toppi?

    • Sarkajuhlan Daami

      Kuka tulee Santahaminaan omalla autolla / kyydillä / taksilla? Mihin aikaan ajattelitte olla Santahaminassa?

    • Hotellihuoneesta ja vaihtovaatteista :)

      Me ollaan se huone kyl varattu mut ei viel maksettu, joten mä oon menossa maksamaan ja kuittaamaan sen sillon iltapäiväl enne ku kuljetukset lähtee. Luulen et jos esimerkiksi noin toimii niin eiköhän sen huoneen varmasti saa :)

      Mä en itse asiassa osaa iha varmaks sanoo et mis ne jatkot oli, mut oon mielestäni jostain kommenteist ymmärtäny niitten olevan siel hotellil. Jatkoille varmaan kannattaa vaihtaa toiset vaatteet, ei sitte vahingossakaa satu mitää juhlamekolle :)

    • evelyn

      Sarkajuhlan Daami, meidän huonetta ei ole vielä maksettu. Eihän hotelli tietenkään siinä tapauksessa huonetta eteenpäin voi luovuttaa jos se on jo maksettu. Tarkoitin nyt lähinnä sellaista tapausta, että huonetta ei saa ennen kuin Santahaminaan pitää lähteä ja jos hotellia ei ole ennen sitä kuitattu niin voivatko he silloin antaa huoneen eteenpäin? Luulisi kyllä, että huoneen voi maksaa vaikkei sitä vielä saisikaan jos heillä tuollainen luovutuskäytäntö on.

      Anna-Silviä, mä lisäisin listaan vielä hakaneulat/lankaa ja neulan ja särkylääkettä :D

      Ellu91, mä laitan vähän sellaisen pikkumustan tyylisen, mikäli siis jatkoille jaksetaan raahautua!

      • EH

        Meidänkään huonetta ei ole vielä maksettu, mutta varauksen yhteydessä olivat hotellilta ottaneet miehen luottokorttitiedot myöhempää (klo 18 jälkeen) tapahtuvaa sisäänkirjautumista varten. Eli ei niitä huoneita anneta eteenpäin ihan noin vain :) Kannattaa evelyn vielä varmistaa sieltä hotellista silloin päivällä, että heillä on tarvittavat tiedot, jos huonetta ei saakaan ennen santahaminaan lähtöä.
        Enää ei oo montaa päivää juhliin :) Toivottavasti tosiaan siellä hotellilla tapaa muitakin daameja. Ite saavun sinne 12 jälkeen kun pääsen kampaajalta.


    • evelyn

      Juu niin ajattelinkin varmistaa :) Ja jos mahdollista niin maksan sen saman tien pois alta, kun hotellille pääsen. Ja no worries, mies ei laita mua maksamaan hotellia vaikka maksun hoidankin ;)

      Mulla oli tänään jo ihan hirveä täpinä päällä juhlasta, ei malttaisi enää yhtään odottaa! Itse saavun hotellille siinä puoli yhden aikoihin :)

    • Julailu

      Kuinka moni aikoo vaihtaa juhlamekon vasta Santiksessa avecinsa tuvassa vai tuleeko kaikki jo juhlavaatteissa sinne? Iik kohta iskee paniikki :/

    • SS

      Päätin nyt sitte kuitenkin että laitan hiukset kiinni etten vahingossakaan riko etikettiä, onneks mun rakas ystävä tekee mulle todella hyvään hintaan sen !
      Alkaa jännittää jo ihan todenteolla kun juhla on jo parin päivän päästä :-S
      Mä vaihan mekon ainaki jo hotellilla ni ei tartte sit miettii siel santiksessa :-)

    • ookooo

      Juhla lähestyy joten jännää on :) Mä tässä mietin kun itelläni ainakin on korkkarisandaalit mut niiden kaa ei varmaan hirveesti kannata tuol ulkona lumessa liikkua niin otatteko te vaihtokengät mukaan?? Mä aijattelin ottaa riskin ja jättää hiukset puoliksi auki. Tämä siksi kun muuten mun mielestä se mekko on vaan liian juhlava, niin jos hiukset auki niin vähän rennompi meininki :D

    • N

      Aion vaihtaa mekon hotellilla päälle, ihan senkin takia kun oon siellä jo tosi aikasin. On muutenkin kiva olla sitten ihan valmiina kun pääsee Santahaminaan :) Alunperin meinasin että otan erikseen ulkokengät, mutta varmaan kyllä lähden avokkaissa niin ei tarvii kenkiä vaihtaa. Luotan siihen että mies pitää pihalla pystyssä jos on liukasta :D

    • Julailu

      Joo tulikin vähän infoa että Santikseen kannattaa tulla valmiiks pukeutuneena koska siihen alkuun on heti jotain kuvauksia :) Nyt vaan toivotaan et perjantaina ei tuule tai sada hullusti ettei kampaus mee pilalle heti kun astuu autosta pihalle :/

    • evelyn

      Mä pistän itseni kuntoon jo hotellilla ja vedän samoilla kengillä koko illan. Ja ei ainakaan tällä hetkellä oo luvattu sadetta mut tuulta jonkun verran. :)

    • Sarkajuhlan Daami

      Julailu
      Minä vaihdan iltapuvun Santahaminassa kadetin tuvassa, koska tulen omalla autolla paikan päälle :)

    • Kadetti O

      Arvon leidit,

      juhla lähestyy kovaa vauhtia ja yksityiskohtiin on jo syytä pureutua. Muutamat täällä miettivätkin vaihtaako iltapuku päälle jo hotellilla vai vasta Santahaminassa. Oikea vastaus kysymykseen on hotellilla, sillä valokuvaus on ohjelmassa lähes heti saapuessanne saarelle.

      A- ja D -joukkuiden kadetit sekä daamit siirtyvät valokuvattaviksi välittömästi bussien saapuessa, ja muut hiukan perässä. Koko kurssin parikuvaukselle on aikaa alle 2 tuntia, ja onkin kuvattavista kiinni kuinka nopeasti se saadaan pois alta! Pyydän siis valmistautumaan mahdollisimman hyvin ennen saarelle saapumista, sillä aikataulussa pysymisestä ei tingitä.

      Te jotka tulette omalla kyydillä, olkaa hyvät ja pyrkikää olemaan paikalla ja kuvausvalmiina kadettinne joukkueen vuorolla.

      Lentäjien aveceille tiedoksi, että he eivät tämänpäiväiseen tiedonantoon tätä aihetta koskien osallistuneet, joten voitte vapaasti piiskata heitä aikataulutuksen suhteen.

      Ystävällisin terveisin,

      Kadetti O
      Sarkajuhlatoimikunnan urheilupäällikkö

    • ihhihihihi

      Olen ihastunut aveciini

    • evelyn

      Mulle tuli pienenä shokkina, kun mies eilen ilmoitti, että valokuvauksessa on aikaa 40sec per pari :D Siinä mennään melkoisella liukuhihnaperiaatteella. Toisaalta, jos siinä on ammattilaiset asettelemassa ja kuvaamassa niin eipä kai se kauempaa vaadikaan. Ja kuvauspaikalla ei kuulemma ole enää tilaa laittaa kampausta yms paremmin, joten kaikki on hoidettava hyvissä ajoin ennen kuin saapuu kuvattavaksi :)

      Takit pitäis kuulemma viedä mielellään sen oman kadetin huoneeseen, koska narikka olisi hyvä varata kutsuvieraita varten. Ja ilotulitusta varten avecit saa sitten huovat päälle ulkonaolon ajaksi.

      Olen melko varma, että onnistun jotenkin jo sössimää sen isäntäparin kättelyvaiheen jotenkin! :D Kadetti siis ilmoittaa teidät molemmat ja avec seuraa kiltisti perässä ja kättelee ensin isäntää ja sitten emäntää kun nämä ovat ojentaneet kätensä ja toivottavat hyvää iltaa.

      Hei tytöt, ylihuomenna se sitten on! Jännää.

    • evelyn

      Niin ja tarpeellisten asioiden listaan voisi lisätä henkkarit, koska tarvittaessa pitää pystyä todistamaan oma henkilöllisyys :)

      • SS

        evelyn, katoin et tuut kans tolla 15.15 lähtevällä kuljetuksella, oisko mitenkään mahollista treffata siellä hotellilla ? Kirmaan siel muuten varmaan ku päätön kana pitkin ja poikin :-D Monelta muuten meinaat tulla hotellille valmistautuu ?


    • evelyn

      Eiköhän se onnistu :D Mun bussi on Helsingissä 12.35 ja vähän samoihin aikoihin tulee myös ne mun kaverit :) Monelta itse meinasit tulla?

      • SS

        Okei mä oon varmaan ihan viimeistään jossain puol kahen tai kahen maissa siellä kun tosiaan tuun ihan valmiina, laitan vaan mekon piälle siellä :-) Mitenköhän me tunnistetaan toisemme siellä ? :-D


    • Sarkajuhlan Daami

      Kadetti O
      Milloin mielestäsi Santahaminassa olisi hyvä olla jos tulee omalla autolla ja vaihtaa puvun paikan päällä?
      Entä osaatko sanoa pääsevätkö kadetit vastaan esim. portille / parkkipaikalle daamejaan, jotka tulevat omalla autolla, koska itse ainakaan en ole koskaan käynyt siellä ja en tiedä minne tulla =)

    • LW

      Moikka,

      itse sain kutsun juhliin TÄNÄÄN, 2 päivää ennen juhlia! (olen tuuraamassa kaveria, jolta juur murtui jalka :/) Kävin just tanssikurssin, mutta muuten en oikein tiedä hotelleistä yms mitään, lähinnä vaan aikataulut ja pukukoodin... Täällä ihan paniikissa lueskelen teidän kommentteja yömyöhään. Mutta siis sain sen käsityksen, että ajoissa hotellille ja siellä jo mekko päälle ja meikit yms?
      Vähän jännittää, kertokaa ihmeessä jota neuvoja :)

    • evelyn

      No oho, sait kyllä todella myöhään kutsun :D Tästä keskustelusta löytyy aika lailla kaikki oleellinen. Ja ihan oikean käsityksen olet saanut!

    • LW

      Huh,
      onneksi ensimmäinen koittama mekko istui (soitin kaikki kaverit läpi, onneksi aika monelta vielä löytyi wanhojentanssimekko). Mekko on tosin aika iso, tai siis leveä... Toisaalta lueskelin myös viime vuosien juhlien keskuteluja, ja sinne oli moni linkannu heidän mekkojaan, niistäkin moni oli aika leveitä.
      Mutta hei niin vaihdetaanko mekko sitten jatkoille missä? Oliko se siis niin, että tavarat säilytetään kadetin majoutuspaikassa?

    • N

      LW, ite ainakin teen niin että päivällä laittaudun hotellilla valmiiksi ja jätän sitten kaikki tavarani sinne. Säilytystilaa ja vaatteiden vaihtopaikkahan pitäisi olla järjestetty vaikka huonetta ei ehtisikään saada! Kun yöllä sitten palataan hotellille niin vaihdan iltapuvun jatkomekkoon siellä, koska jatkot ovat käsittääkseni hotellin baarissa tai ainakin siinä ihan lähellä.

      • maikki

        Tuota jatkomekkoasiaa olen itsekin mietiskellyt. Ilmeisesti nyt aika moni on vaihtamassa kevyempään mekkoon jatkoille? Minä luultavasti vaihdan sitten jatkomekon jo oman kadetin tuvassa, ennen kuin lähdetään keskustaan. Hmm..onnistuukohan se näin? Meinaako kukaan muu toimia näin?


    • LW

      N,
      kiitos neuvosta, olen vähän pihalla, enkä koko aikaa kehtaisi häiritä kadettiani näilläasioilla :)
      Lopulta sain yhteyden henkilöön, jolla oli mun wanhojen mekko lainassa, laitankin sen, se ei ole niin yliampuvan hieno. Millaisia mekkoja muilla on?

    • avokas123

      Hei millaset kengät? saako olla reikä varpaille?

    • sarppa

      Maikki, minäkin aion vaihtaa jatkomekon kadettini tuvassa, jos jatkoille jaksetaan lähteä. Toivottavasti siinä välissä vaan kerkiää vaatteita vaihdella :)

    • Kadetti O

      Arvon Sarkajuhlan Daami,

      en tiedä kauanko asun vaihtamiseen menee, mutta tule mielellään sen verran ajoissa, että olet klo 15.15 valmiina siirtymään kuvaukseen.

      Kadetit pääsevät portille vastaan kunhan vaan muilta kiireiltään ehtivät. Soita hänelle ajoissa niin asia järjestynee. Portilla päivystäviltä varusmiehiltä saa kuitenkin helpot ajo-ohjeet kun kysyy.


      Huomiseen,

      Kadetti O

    • loooooolo

      Mitä mieltä olette, jos on olkaimeton mekko niin tarviiko huivia käyttää vai voiko olla ihan olkaimettomalla iltapuvulla?

    • SS

      Nyt tulee aika myöhään tää kysymys, mut oon ihan umpikujassa jatkomekon kanssa koska täällä moni on sanonu pistävänsä jonkun perus pikkumustan mitä normaalistikin käyttää baarissa, mut sit ku kysyin kadetiltani asiasta ni se sano et kun niillä on kerran juhlapuvut päällä ni avecien pitäs pysyy samoilla linjoilla. Eli siis mitä laitatte päälle jatkoille ?? Mul on yks tosi kiva pikkumusta mut tän kadetin kommentin jälkeen aloin miettiä et onkohan se liian lyhyt ja "baarimainen".. Jos on ni sitte en kyl tiiä minkä laitan päälle, en viittis ihan siinä iltapuvussa kuitenkaan pitkälle aamuyöhön olla :-/ Toivottavasti joku vielä näkee mun kysymyksen ja kerkee vastata !

    • pilili

      Kyl mä oon ainaki laittamassa ihan sellasen juhlavan näkösen mut suht lyhyen mekon jatkoille ja sit ihonväriset sukkahousut ja korkkarit :) Ja luulen et aika moni muuki laittaa

    • SS

      Okei no hyvä.. Mut otan silti varmuudeks toisen mekon mukaan et jos se onki liian jersey shore.. :-D

    • evelyn

      Kadettien pitää mun mielestä vaihtaa siviilit kun Santahaminasta päästään, kun he eivät saa esiintyä niissä puvuissaan julkisilla paikoilla.

      Ja voi akjfaljdfkjsklfhs menin unohtamaan jatkokengät kotiin!!! :D Ei hitto..

      • Maikki

        Kadetit vaihtaa m22 juhlapuvun m58 "vierailupukuun" eli eivät lähde jatkoille siviileissä, mutta eivät myöskään arvokkaimmassa juhlapuvussaan. Eli luulen että on juuri sopivaa jos avecit laittavat kevyemmän mutta juhlavan asun jatkoille! Ja evelyn voi eeiii...no mutta harmitus ehtii unohtua kun päästään juhlimaan. :) Ihan pianpian, jee!


    • ookooo

      Mä ajattelin olla ihan vaan sil juhlamekol kun en tiiä minne voisin jättää sen jatkojen ajaksi. Mulla ei oo hotellihuonetta ja mun pari on ulkomaalaiskadetti eikä niil oo omia tupia Santahaminas. Narikkaan en viittis niin kallista mekkoa jättää. Joten jää vaihtoehdot vähiks...

    • mendevakukkudeva

      Voi Wtu onneks sanoin heti alkuun ei, meinaa onko tossa enää mitään järkee?!

    • james kirk von puper

      Kivat pirskeet, kiitos daameille, järjestäjille sekä kadeteille.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe