MP-KAUPPA HIIPUU

download

aantuma on iskenyt selvästi uusien moottoripyörien myyntiin huippuvuoden 2007 jälkeen ja viime vuonna myyntimäärät jatkoivat laskua.

Liikententeen turvallisuusvirasto Trafin tilastojen mukaan vuonna 2011 uusia moottoripyöriä rekisteröitiin 5 736, mikä on 5,3 % vähemmän kuin vuonna 2010. Mopojen ensirekisteröinnit laskivat 4,4 % ja niitä rekisteröitiin 17 403. Kaikkiaan uusia ajoneuvoja rekisteröitiin 215 787 kappaletta, ja kokonaiskauppa kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna 9,7 %.

Moottoripyörä- ja mopokanta on ensirekisteröintien laskusta huolimatta edelleen kasvussa. Synkentyneen talous- ja työllisyystilanteen vuoksi motoristien rahankäyttö on tarkempaa ja varsinkin nuoret suosivat nyt käytettyjä moottoripyöriä.

Viime kesänä tieliikennekäytössä oli 224 614 moottoripyörää ja 228 662 mopoa, kun huippuvuoden 2007 lopussa vastaavat luvut oli 186 796 moottoripyörää ja 185 813 mopoa.

34

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siitä vaan

      Ostin juuri uuden, eikä paljoa kiinnosta mihin suuntaan myyntikäyrät lähivuosina sojottavat.

    • Prätkäily nastaa!!

      Miksi tänne vaahtoat negaa? Onko sinulla jotain prätkiä vastaan vai mitä yrität kertoa jutuillasi??? Minä osti uuden pyörän 2011 ja ei tosiaan pätkääkään kans kiinnosta taloudellinen tilanne suomessa ja muualla, pääasia että itse tiedän työpaikkani olevan turvattu jne jne Moottoripyöräily on mitä hienoimpia harrastuksia mitä voi päällä maan olla. saanko kysyä onko sinulla prätkää, tai onko koskaan edes ollutkaan?

      • parempaan en vaihda

        jep moto guzzi norge....


    • Ei rajatonta

      No joskuhan sen kasvun rajakin tulee vastaan, taitaa olla sen verran uusia pyöriä hankittuna ja kun mallit eivät niin paljoa muutu, että olisi tarvetta vaihtaa, niin notkahduksia tulee.

    • pärs aukki

      MP-kauppa rommaa 2012 vielä enemmin kuin 2011, koska bisnes on suoraan suhteessa talouden kehityksen kanssa.

      • ei ikinä uutta enää

        Antaa romahtaa vaan. Mp touhuun liittyy muutakin kuin rekisteröintipapereiden käsittelyä ja avainten luovuttaminen ostajalle. Korjaus- ja huoltotoiminnat sekä varaosamyynti saattaa jopa kasvaa entisestään, siis oikeata työtä mp:iden kanssa eikä vaan pelkkää merkonomitaitoa vaativaa ostajan koukuttamista tai muuta bisnestä. Ei ne pyörät suomesta lopu vaikkei muutamaan vuoteen myytäis ainuttakaan uutta. Ei ne ennenkään ole loppuneet taloustaantumien aikana, hinnat vaan heittelee. Samassa tohinassa alkaa erottua oikeasti hyvät ja kestävät pyörät massasta kuten takavuosina tuutti, gw1100, gs1100g, xj900, r1100rs, möhkö, pannupiä ja mitä niitä nyt sitten onkaan. Harrastukseen kuuluu oleellisesti se pieni tekninen ymmärrys ja osaaminen moottoreista ja tekniikasta eikä pelkästään osamaksukorkojen muutosvaikutus taloudellisten olosuhteiden kehityksen kanssa. Se toivottavasti vielä voisi vaikka parantua.


    • 800moppe

      Jotkut ihan tavallisimmat pyörät 90luvulta esim 600cbr tai vaikka 535virago ovat pian teinipojille sopivia vaikka peltoralliin niin alas hinnat painuvat.
      Oma veikkaus että jos nyt harrastajia se 200000kpl niin 3vuoden päästä heitä varmaan enään puolet tuosta. Niiin moni on ilmaisut kyllästynyynsä koko touhuun.

    • 98honda

      3viikkoa myynnissä ihan törkeeseen alihintaan.Hinta halvin tämänmallinen. Yksi typerä vaihtoehdotus. Pikkasen on hiljentynyt kaupankäynti 3-4vuoden takaisesta!!

    • oma kauppias

      Pyörällä nyt hintaa, tietenkin riippuu merkistä ja mallista hintaa 5500eur esim, hyvä tuuri että joku tulee katsomaan ja vielä ostaa sen 4000 eurolla.
      Toki nuo nettimoton hinnoittelut paikoin ovat aivan liian korkeita, mutta on siellä muutamia oikeinkin hinnoiteltuja, vieläpä käteisellä tippuu sopivasti.
      Olin muutama päivä sitten ostamassa autoa ja hintapyyntö aika kohtuullinen 1400euroa ja minä tarjosin 800euro, hän ei myynyt, mutta lähetti viestin seuraavana päivänä, että saat sen sillä, mutta minulla oli jo auto alla.
      Tiesin kaverin käytöksestä että hän myy sen, kun oli valtava rahantarve, muuta sanoin että tarjous on tämänillan voimassa. Eli jos juku tarjoaa kohtuullisen summan, tai olet pakkomyymässä, kannattaa otta rahat ja tyytyä siihen kohtuulliseen summaan.

    • HD hd HD hd HD

      Harrikat pitävät kyllä mielestäni parhaiten hintansa. Olin v 2010 tehnyt muutamia tarjouksia Street Bobista v 07-09 malleista ja hinnasta ei tiputettu nimeksikään ja kun sitten aikani asiaa pyörien kohdalla mieti(n1-2vk) ja otin yhteyttä myyjään sanottiin pyörän jo menneen. Harmitti lukuisia kertoja ja mietin miksi munulle oli kovin tärkeää saada muka pyörästä pois n 300-500euroaja kun se kerran ei onnistu? Hyvät mallit kun viedään käsistä, siinä ei paljon kerkeä miettimään. Lopuksi päädyin ihan uuden Street Bobin ostoon ja olen ollut todella tyytyväinen hankintaani ja kevättä kovasti odottelen.

    • evolainen

      Minä en tiedä mikä ihme siinä on mutta en ikinä voisi ostaa uutta motskaria. Kun sitä laittoo vaan pitää olla. Saa miettiä et mistähän tuokin naarmu tuohon on tullut ja missä yhteydessä.
      Harrikoissa tämä uutuus vielä korostuu. uuden harrikan omistajat luetaan järjestään toimistusjohtajiksi.
      Anteeksi nyt vaan.
      Oman pyörän ostin 06 ja maksoin siitä 12000e nyt ehkä 8000e. Laitettu niin pirusti.

    • Seuraillu pitkään...

      Miksei noita pyörien hintoja päivitetä nettimotossa juurikaan? Kevättä vaan odotetaan vai? Luulisi liikkeissäkin olevan hiljainen talvi kun samat pyörät kuukaudesta toiseen parkissa. Mitä ne siellä tekee? Myynti tapahtuu huhtikuu-elokuu.

      • Oma myyjä

        Aluperin onko talvi vai kesä hinnat pitäisi laittaa niin, että ei tarvi rutata kesken kaiken.
        Pyöriä olen myynyt niin talvella kuin kesällä, siinä ei ole eroa, mutta hinta ratkaisee.
        Nettimoton hinnathan heittelee miten sattuu, myyjiä on moneenjunaan.


      • honda jäbä

        taitaa jäädä pyörät nyt käsiin. kun PETROOLIkin maksaa ensi kesänä 1.70 liiteri....


        voihan vinetto


    • Ostin ison pyörän

      pyynti 8500 tarjosin 6000 ja myyjä meinas vetää turpaan. Soitteli pariin otteeseen illalla ja vielä seuraavana päivänä. maksoin siiten 6600euroa. Että kyllä kannattaa tarjota !

      • ale ale

        myyjä varmaan naureskeli jälkeenpäin partaansa ja ajatteli että sainpas myytyä hyvään hintaan.


    • HD on elämäni!

      On aivan turha odotella mitään suuria alepäiviä? Sellaisia kun ei ole näköpiirissä, noh ehkä Kreikassa saattaisi olla sijoittajan markkinat, mutta se että suomessa joskus muka saisi prätkän halvalla taloudellisen tilanteen vuoksi on turhaa odottamista.Kauppa käy taas hyvin ja pyöriä myydään niinkuin ennenkin:) Ja syksyllä voi jopa onnistua saamaan kalliista pyörästä hinnasta poi peräti 3- 5% :)

      • VALTIOPITÄÄHUOLEN

        EI ONNISTU KOSKA MP.SSA ON 30 % VEROJA MYYJÄN KATTEET PÄÄLLE


        VAIN UNTA JA HAAVEITA VAIN


    • DP

      ostin pyörän käyttöä varten, en sijoituskohteeksi. onhan se jollekin tietenkin harrastus sekin, että kyttää moottoripyörien hintoja..että jos vaikka ilmaiseksi sais ;-))

      • kevättäpukkaa

        Ei taida hintapäivityksiä enää tulla kuin ylöspäin kun iltapäivälehtien kannessa lupaillaan ennätys lämmintä kevättä, kohta taas ajellaan ja kurjat täällä chättäilee keskenään hintakehityksestä,elämä on .....


      • Jes! jes! jes!
        kevättäpukkaa kirjoitti:

        Ei taida hintapäivityksiä enää tulla kuin ylöspäin kun iltapäivälehtien kannessa lupaillaan ennätys lämmintä kevättä, kohta taas ajellaan ja kurjat täällä chättäilee keskenään hintakehityksestä,elämä on .....

        Kirjoitat asiaa nimimerkki kevättäpukkaa. Lämmintä luvassa ja hinnat tosiaan vaan nousee:)....itseäni tämä huvittaa siksi kun tallissa on 2011 mallin prätkä odottamassa. Uskon että jo ens kuun lopussa aloitan ajokauden:) Tosi mahtavaa päästä taas tienpäälle kiertämään suomea ja Etelä-Eurooppaa:)


      • usean kaupan tehnyt
        kevättäpukkaa kirjoitti:

        Ei taida hintapäivityksiä enää tulla kuin ylöspäin kun iltapäivälehtien kannessa lupaillaan ennätys lämmintä kevättä, kohta taas ajellaan ja kurjat täällä chättäilee keskenään hintakehityksestä,elämä on .....

        Kyllä se vaan on niin että hinnat tulee alas myös keväällä, riippuen tietenkin lähtöhinnasta ja tinkaajasta.


      • missä maksaa
        Jes! jes! jes! kirjoitti:

        Kirjoitat asiaa nimimerkki kevättäpukkaa. Lämmintä luvassa ja hinnat tosiaan vaan nousee:)....itseäni tämä huvittaa siksi kun tallissa on 2011 mallin prätkä odottamassa. Uskon että jo ens kuun lopussa aloitan ajokauden:) Tosi mahtavaa päästä taas tienpäälle kiertämään suomea ja Etelä-Eurooppaa:)

        katsoppa löpön hinnat www.polttoaine.net sivustolta


    • 4990.-

      Pakosti hinnat tulee alaspäin . Itsekkin varautunut tiputtaa omani hintaa. Kovin hiljaista toistaseksi. Huhtikuu ja toukokuu ratkaisee paljon.

    • hinnat alas

      Kyttään halpaa kakkosmopoa jos joku persaukinen sen vain pistää rahapulassa myyntiin.

      Jos ei hinnat putoa en myöskään osta mitään ,yksi on jo tallissa,toinen tulisi hieman eri ajoon...

    • Täältä tullaan!!!!

      Oma meni!!!!!!!!!! Ai että hieno tunne kun sai myytyä vääränlaisen pyörän pois. Hinnasta sen verran et 700euroa jätkä tinki eli jonkun verran kun kyseessä vaan sellanen alle viiden tontun peli.

    • "jätkä"

      Hmmm...oletkos sinä nyt varma etten se ostaja ollut juuri minä:)...toi 700e kun jäi niin mieleen:)

    • 600honda

      On vähän kauppaa hiipunut?

    • Pirkanmaalla

      Ostakee todella hyvä 750shadow ace ! Ajettu vaivaset 22tkm.
      Paukkuputki ja muutenkin kunnossa.Hinta nyt 5000e

    • Ensihuuma

      Totta! Olen seurannut nettimoton myyntipalstaa, ja kyllä siellä samat pyörät pyörii. Ensi pyöriksi kelpaavat halvat menevät kaupaksi, mutta nautintovehkeet seisovat, eikä kauppa käy.

    • Hinta & laatu

      Hintapyynnöt ovat täysin epärealistiset ottaen huomioon nykyisen taloustilanteen ja harrastajien vähyyden ,alennusta ei paljoa tipu joten pitäkää moponne,terveisin kakkosmopoa etsivä harrastaja motoristi.

    • Vuodesta 93

      10-15vuotta sitten harrastettiin paljon sitä et ostettiin keväällä motskari vaikka 40000markalla. Ajettiin kesä ja seuraavana keväänä myyntiin 40000mk. Pyörät piti arvonsa,nyt hinnat tippuneet ja tulevat vielä alas lisää.....

    • kesääpukkaa

      Ootellaa ja naatitaan ajosta,kyllä ne ostajat sieltä tulee,ennemmin tai myöhemmin kuten aina , ei kannata het 1. antaa silloin meni liian halval.........

    • Kawasaki on paras

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1661
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      115
      1405
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      107
      942
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      906
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      41
      743
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      682
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      651
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      28
      618
    9. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      593
    10. Idän uskontojen viisaita tekstejä...

      ... luettuani tulin siihen tulokseen, että esim, sielunvaellusessa en halua syntyä satiaiseksi jonkun h...an perzeezeen.
      311
      579
    Aihe