Miten vellien valmistus kotona onnistuu

Rahaton

Olisi huomattavasti halvempaa valmistaa 4 kk:n ikäisen lapsen vellit kotona. Eli osaatko neuvoa miten maissivelliä tai perunavelliä voi valmistaa kotona. Äidinmaidosta tai korvikkeesta? Miten säilyy?

kiitos.

5

2020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riitta

      keitä ja soseuta kasvikset ja lisää vettä tai maitoa niin, että sose muuttuu velliksi. 4kk ikäiselle ei tarvitse antaa velliä. voit antaa ihan vaan soseena kasvikset. myöhemmin kun aloitat viljat, niin voit keittää tavallisen puuron. sitä voi vielä soseuttaa jos siltä tuntuu.

    • tein kerran

      Tein itse kerran perunavelliä.
      Keitin kouritut perunat. Muuten - ei onnistu uusista perunoista, sillä niistä tulee muussatessa liisteriä, eli joudut käyttämään "vanhoja " perunoita..

      Noh, kun perunat oli keitetty, muussasin ne tehosekottimella, seassa keitinvettä. Taisi olla myös Tuttelia.
      Velli piti mössätä tehosekoittimessa todella hienoksi ja hyvin huolella ja siitä piti tehdä todella ohutta, ennenkuin meni vellitutin läpi.

      Meillä vauva on aina juonut tuttelia, en tiedä olisinko jaksanut tai olisiko onnistunutkaan lypsää niin paljon maitoa, että vellistä tulisi tarpeeksi ohutta. Keitinvesi / vesi ei ole hyvä ratkaisu, nesteenä on oltava äidinmaito tai korvike.
      Äidinmaito ei säily kauaa, vuorokauden vain. Joten sinulla olisi joka päivä edessä tämä homma. En tiedä, miten tämmösen vellin pakastaminen / sulattaminen onnistuu ja onko siinä järkeä.

      Ehkä kuitenkin pääset helpommalla, jos annat ilta-ateriaksi ennen nukkumaan menoa ihan vaan mössättyä perunaa tai peruna-porkkana-kasvis (kukkakaali, parsakaali, maissi jne) sosetta ihan lusikalla syötettynä.

      Meinaan, jos ajatuksenasi oli että vauva saisi velliä ennen yöunille menoa, jolloin nukkuisi paremmin = pidempään, ja sinäkin saisit yöunta jonkun verran..

      Tilanne kyllä helpottuu sitten ajan kanssa, kun vauvalle on lupa antaa viljaa. Voit keitellä iltaisin ja aamuisin puuroja.

      Itse aloitin riisihiutalepuurolla. Riisitärkkelystähän on jo 4 kk ikäisen soseissa. Joten keitin riisihiutalepuuron veteen (ei suolaa). Sekaan pilttisosetta, vauva tykkäsi. Taisi olla 5 kk. viljan aloitin vasta kun vauva oli reilusti yli 6 kk, koska viljaa ei ole hyvä antaa liian aikaisin, suolisto ei kestä vielä.

    • Anne

      Syötän jauhevelliä (tyttö 9.5kk) ja puuron teen pikakaurahiutaleista ja vedenkeittimellä keitettyyn veteen heti puurojauheet (pienmpänä murskasin vielä hiutaleet tehosekoittimessa jauheeksi, mutta nyt annan sellaisenaan puurona) ja jogurttia kyytipojaksi niin maistuu hyvältä. Näin meillä, soseita olen aika laiska tekemään ja velliksi asti en varsinkaan ei siitä saa kun sosetta eli silloin kun teen niin soseutan potut ja porkkanan ja vähän siihen maitoa, enkä edes yritä niistä tehdä velliä, ei ole oikein kätevää, kun ainakaan minun kone ei tee niin hienoa, että tulee vellitutista ulos :)

    • Johanna

      Hellou!
      Tein mannasuurimoista mannavellin, tavallisen maidon sijasta käytin tuttelia. Valmiin vellin laitoin tehosekoittimeen ja sekoitus niin kauan kunnes velli oli täysin tasaista. Maustin mustikoiden mehulla (tietty mistä marjoista vaan voi valuttaa mehua mukaan) ja säilöin vellin jääpalapusseihin & pakkaseen. Yksi pala sulatettuna on hyvä lisä esimerkiksi hedelmäsoseen kaverina. Em. vellisötkötys maistuu muuten aikas hyvälle, tuli ihan mieleen kaupan riisi- tai mannafrutti.

    • rrrrr

      achdbvbfmngbg hktrnjhaelkypkny5mjmairhmhtkmuyhn

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe