ONGELMA-Collien uloste löysää...tai löysähköä

Hei!Meillä on 7kk ikäinen collie(ollut meillä n.4kk),ongelmana on ollut ulosteen koostumus.Ensimmäinen kuivamuona ei sopinut sille ollenkaan silmät alkoivat rähmiä ja pureskeli itseään.Ripuloi, annoin canikur kuurin,Vaihdoimme Jahti-vahti junioriin ja uloste kiinteytyi jo paremmaksi.Mutta vieläkään se ei ole täysin kiinteää.Ja vaihtelee vaikka samaa ruokaa olisi saanut.Onkohan kyse pelkästä stressivatsasta.Vai eikö jv olekaan sille sopiva.Koira on pirteä,iloinen ja kasvanut hyvin,turkkikin kiiltää.Olenko turhaan huolissani?Ajattelin anaalirauhas asiaa,tyhjeneekö ne jos uloste on löysähköä?Osaisiko joku neuvoa hyvän kuivamuona merkin?Tai sitten jonkun "kostean"ruuan josta koira saisi tarvitsemansa ravinteet ja vitamiinit ja että kakka kiinteytyisi?Kertokaa mielipiteenne!Kiitoksia jo etukäteen!!

13

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anneli65

      Syötän omalle Collielle joko Balance (kana/riisi) koiran ruokaa, jota saa ruokakaupoista, on tarkoitettu herkkävatsaisille tai sitten Frolicia, jota myöskin saa ruokakaupoista, molemmat on hyviä, tosin turvotan Balance koiranruoan aina n.puolisen tuntia ja laitan ruokalusikallisen öljyä ruokaan. Kokeile niitä aluksi, ettei tarvitse siirtyä eläinkaupan kalliisiin ruokiin...

    • mirae11

      ainakin froliciassa on vehnää ja soijaa joka ei sovi kaikille...meillä on molemmat collikka-pajat syöneet jahtia ja vahtia...voisit kokeilla sitä kana-riisi ruokaa jahdilta ja vahdilta...niissä ruuissa kun ei ole vehnää ja soijaa...

    • 10+8=18

      Koirien ruokinta on niin koirakohtainen juttu että huono on netissä neuvoa. Meillä on aina palattu Royal caniniin kokeilujen jälkeen. Muut ruuat on aiheuttanu silmien rähmimistä, turkin kiillottomuutta jne. Nyt en enää viitsi vaihtaa ruokamerkkiä, tämä on hyvä ja miksi sitä vaihtamaan.

      Tuollaisessa tilanteessa koittaisin juurikin vehnätöntä/soijatonta ruokaa. Merkin ja hintaluokan valitset itse. Kannattaa huomioida ettei sitten anna mitään vehnällistä kotiruokaa/herkkuja koiralle että ruokavalion muutos kertoo totuuden.

    • collikkka

      Brit Care on sopinut monille herkillekin. Sisältää lammasta ja riisiä, ei muita viljoja. Viljat, erit.yisesti vehnä ja maissi suurina määrinä, ovat usein ongelmien takana.

    • Anneli65

      Voit toki kokeilla myös koirallesi keittää tummaa riisiä ja kanaa, ostan silloin tällöin juuri Balance koiraruoan kanssa tai jos vatsa on hieman löysällä. Toki, jos menee pidemmän aikaa, ettesaa koirasi vatsaa rauhoittumaan on viisasta ehkäpä käydä eläinlääkärillä, niin ottaa asianmukaiset testit...

    • j67tr

      yritä rauhoittaa koiran elinympäristö, voi stressata, jos perheen el'mä kovin hektistä ja jo toinen koti.

    • ei nyt

      meidän collieille kävi jahtivahti extraenergia. kokeilemalla löytyy

    • collieneidit

      Ruoka ei käynyt ja vatsaan koski koskapa pureskeli itseään. Ruokaöljyä ei muuten kannata älyttömästi lotrata sekin löysyttää kakkaa. Ainakin omallani teki niin kun leikkauksen jälkeen oli ohjeena antaa, että kakkiminen onnistuu helposti. No tälle meni liikaa ja meni vahingossa kakka liian löysäksi. Mutta takaisin aiheeseen.....Jahti ja Vahtikaan ei välttämättä ei sovi kaikille ja tietty laadukkaampiakin nappuloita on, mutta parempaa tämä kuitenkin kuin ns. marketruuat. Osta alkuun apteekista Tehobaktia ja laita sitä vaikka 1 mitallinen kaksi krt. päivässä parin-kolmen päivän ajan. Pitäisi jo näyttää näkönsä, jos on vain muuten löysää. Sitten jos löysyys palaa takaisin , pitää varmaan miettiä ruuan vaihtoa. Saako se luita tai mitä muuta yleensä, jos sieltä vaikka löytyy syy. Meillä ainakin oikeat luut löysyttää. Tehobaktia kannattaa muuten aina olla collieperheen jääkaapissa..... :) Heti kun ulosteet näyttää löysemmältä sitä kannattaa lisätä ruokaan.

      • Ei kuralla

        Meillä syödään Husse lohi&riisiä ja välillä lammas&riisiä, ovat vehnättömiä ja collieiden masut on pysynyt kunnossa. Ulosteet ovat pieniä ja kiinteitä


    • Miira

      Meillä syötiin ensin ProtPacin Adult Chunkia, mutta nyt on suomeen tuonti loppunut. Siirryttiin Brit Caren lammasriisiin ja on sopinut hyvin. Jahti vahti ei meidän pehkon mahalle oikein käynyt samoin öljyt tekivät mahan löysäksi.

    • Nahkiainen

      Meillä on käytetty ruokia, joissa ei ole vehnää, maissia, soijaa. Kanan olen myös todennut nopeuttavan korvien likaantumista. Itse en market ruokiin koske, niiden sisältö ja ravintoarvot ovat usein halpojen ruokien mukaisia. Brit Care ja ANF lammasriisi nappulat ovat sopineet ja ulosteet ovat "sopivan kokoisia", joten ruoka sulaa ilmeisesti hyvin koiran käyttöön. 1xvko:ssa annan kylmäpuristettua rypsiöljyä, kun sitä itsekin käytän. Kalakin käy joskus annettuna.

    • barffaus

      Omalla koirallani on ollut samankaltaisia ongelmia ja päätin sitten siirtyä kauan kehuttuun BARF- ruokintaan. No,hyvinhän siinä sitten kävikin,ulosteet pieniä ja turkki on paljon paremmassa kunnossa kuin ennen ! Suosittelen ! mutta toki,ei barf sovi kaikille koirille,joten en voi sanoa sitä ainoaksi oikeaksi tavaksi ruokkia :)

    • ISO KIITOS kaikille jotka vastasitte ONGELMA-Collien uloste löysää tai löysähköä kysymykseen.Meillä ONGELMA RATKESI JA ULOSTE ON KIINTEÄ! ;O) Tilasimme zooplussalta Meradogin pure lohi-riisi kuivamuonaa ja tilanne muuttui täysin.Epäilen että koiramme on allerginen maissille!! Ja kyseinen ruoka on ns.allergiavapaata ruokaa(ei sisällä myöskään soijaa eikä vehnää,jotka voivat allergisoida)...hiilarina riisi ja lihana lohi.Lisäksi olemme laittaneet nautasika tai sian jauhelihaa yleensä kypsänä,kuivamuonan lisäksi lihaa ja sitä keitinlientä hieman ja lopuksi niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee.Koiramme on onnellinen,joten mekin olemme!!!Tilasin juuri zooplussalta Meradogin pure lohi-riisi ja lammas-riisi säkit,ja meinaan jatkossakin pysyä Meradogin ruuissa.Kiitoksia kaikille neuvoista!!Aurinkoista kevään jatkoa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2291
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe