Helmikuussa Eilatiin, mitä olisi hyvä tietää?

kibbutsilla 80-luvul

Hei,

Talvilomalla ollaan 15v kanssa menossa Eilatiin 2vk. Suunnitelmissa olisi omatoimiretki Kuolleellemerelle, delfiiniriutalla sukeltaminen/snorklaaminen, Kings City ja Petra Aurinkomatkojen tai paikallisen toimiston kautta. Hotellina Club Hotel Eilat.

Jos näihin tai johonkin muuhun aiheeseen liittyviä vinkkejä tulee mieleen otan ilolla vastaan :) Matkakuume nousussa!

11

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • #reissulainen#

      Itsekkin olen ollut kibbutsilla -80 luvulla.

      Kiva, nostattakaa vaan matkakuumetta, uskon, että kiva loma tulossa.

      Omatoimiretket onnistuvat helpolla noihin kohteisiin. Kuolleellemerelle Eggedin bussilla. (varmaan tuttuja jo silloin kibbutsiajoilta). Aamubussilla Ein Bokedin hotellialueelle ja iltabussilla takas. Hinta aikuiselta n. 20€ eestaas.

      Delfiiniriutta on aivan upee paikka. Suosittelen myös merenalaista observatoriota, ainutlaatuinen kokemus sekin.

      Illat ja aamut saattaa vielä helmikuussa olla viileitä, vähän lämmintä vaatetta mukaan.

      Mukavaa matkan suunnittelua!!!!!!!!!!!!

      • kibbutsilla 80-luvul

        Kiitos #reissulainen#! Kibbutsiajat oli hienoja :) Paljon tuli nähtyä ja koettua. Nyt haluan näyttää jälkikasvulle näitä paikkoja. Ja käydä niissä paikoissa jotka jäi silloin kokematta.

        Kannattaako Kuolleellemerelle jäädä samantein yöksi vai riittääkö päivä paikan havannointiin? Eli onko alueella muuta mielenkiintoista?

        4 vk lähtöön!


    • #reissulainen#

      Millä kibbutsilla olet ollut ainkoinasi, jos saa kysyä?

      Kuolleellamerellä se yksi koko päivä riittää elämyksen kokemiseen hyvinkin. Hotelleilla on kyllä makeat altaat, joten ajan kyllä saa kulumaan pidenpääkin jos aikaa vaan on. Rentouttaa ja väsyttää jo se päivän oleskelu ihanassa vedessä ja ilmastossa.

      Riippuu minne kohtaan Kuollutta "rantautuu". Ein Boketissa ei muistaakseni kovin paljon muuta aktiviteettia ole kuin ne hotellit ja muutamia myymälöitä. Ein Gedissä on sitten kylpylä, ja Massada siinä lähettyvillä.

      Itselleni tuo päivän käyni on riittänyt, tykkään käydä Kuolleella :)

      Mukavia matkasuunnitelmia!

    • Maale

      Hei,

      olin juuri 16-v:n kanssa omatoimatkalla Israelissa. Meille riitti paikallisen United toursin Masadan/ Kuolleen meren päivämatka bussila. Varasin hostellin kautta- toki voi muutenkin se varata. Siis emme yöpyneet, vaikka ensin piti- sapatti rajoitti liikkumista perjantaina ja lauantaina.

      Yövyimme selä juutalaisella puolella Jerusalemia että Itä- Jerusalemissa- yhteensä meni Jerusalemissa neljä päivää. Emme likuskelleet paljon pimeällä ja kaikki meni hyvin.

      Tel Avivissa olimme viisi yötä- ihan rannan lähellä lähellä Opera toweria, Allenbylla.Alueella on paljon melko edullisia (noin 70 e/yö kahden hengen huoneelta) hotelleja. Jaffaan voi vaikka kävellä rantatietä pitkin.

      Matka oli hyvä- ehdimme yhdeksi yöksi myös Tiberiakseen. Se oli liian lyhyt aika- hotelli oli hyvä aamupalaoineen, varasin hotels.comin kautta netistä. Vaihtoehtoja oli reilusti ja ehkä kannattaa mennä ihan rannan lähelle, niin pääsee keskustaan nopeasti.

    • metja

      Olen lähdössä yksin Israelia kiertämään n. pariksi viikoksi maaliskuussa näin ensikertalaisena ja haluaisin kysyä näistä bussimatkoista. Puhuukohan kukaan englantia ja ovatko viitat selkeitä? Tarkoitus on ajautua Eilatista Kibuts Eyn Gediin yöksi tai pariksi ja sieltä Jerusalemiin. Tuosta sapatista (pe-la) olen tietoinen ja bussireittejä metsästän kuumeisesti sivulta bus.co.il. Vinkkejä otetaan vastaan :)

      • M e r

        Englannilla pärjää bussissa. Esim. tel Avivin kentällä on erikseen heprean, erikseen engl.kieliset tiskit, josta ostaa lippu. Aikataulut on englanninkieleksi myös yleensä. Eggedin bussi aikataulut ovat jopa netissä.


    • #reissulainen#

      Samaa mieltä kuin M e r asioista. Tuo reitti Eilatista Kibbuts Ein Gedin kautta Jerusalemiin on helppo. Bussilippu vaan kannattaa hankkia vaikka jo edellisenä päivänä.
      Matkat on edullisia ja enkulla pärjää. Tosiaan Egged on kansalllinen bussifirma.

      Hyvää matkaa!!!!!

    • kibbutsilla 80-luvul

      Eilot kibbutsilla, siinä muutaman kilometrin päässä Eilatista tuli oltua. Enimmäkseen hunajameloneja keräämässä. Usein tuli vapaalla käytyä Eilatissa aikaa viettämässä. Silloin liikuttiin myös liftaamalla kun sattui turvallisen näköinen kyyti kohdalle. Kanssani samaan aikaan kibbutsilla oli 3 suomalaista poikaa ja yksi tyttö. Välillä liikuttiin yhdessä ja käytiin esim. jouluna Betlehemissä.

      On voinnut Eilat muuttua tänä aikana :)

    • #reissulainen#

      Kyllähän Eilat on muuttunut siten -80 luvun, jatkuvasti kasvava kaupunki. Vaikka parhaimmillani olen käynyt kaupungissa pari kertaa vuodessa, on siellä aina jotakin uutta rakenteilla ja kaupunki vihertää kauniisti. :)

      Silloin liftattiin paljon. Itse oli Kirjat Anavimissa. Matka Jerusalemiin ja Kuolleelle tehtiin monesti ihan liftaten.

      • kibbutsilla 80-luvul

        Mieleen tuli siitä delfiiniriutasta, että voiko siellä uiskennella ja snorklata ominpäin vai onko kaikki vedessä tapahtuva ohjattua ja lisämaksullista?

        Mahtaakohan liftaaminen vielä onnistua. Se kulkumuoto oli ihan kiva.


    • #reissulainen#

      Delfiiniriutalla on ihan normi vapaa uimarankin, mutta delfiinien seurassa snorklaaminen on maksullista, niinkuin painelaitteilla sukeltaminen delfiinen seuraan. Snorkalaus saattaa onnistua ilman ohjaajaakin.

      Eipä ole enää näkynyt liftareita, edes sotilaita. Silloinhan oli sotilaitakin aina tienpuolessa. Ehkä ajat ovat sielläkin muuttuneet. Silloinhan myös nukuttiin Kuolleella ja Eilatissa rannalla makuupusseissa. Sekin ilmiö on kadonnut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe